ידוע מה הלו"ז שלנו אחרי אליפות העולם? האם נצא למחנה אימונים מרוחק או שנישאר בבית?
לא יהיה קדם עונה השנה.
40 ימים יש למועדון כדי להסיק מסקנות. יש עדיין עבודה לעשות ונקודות שצריכים לטפל בהן. החדשות הטובות הן שרוב הנקודות האלו היו ידועות מראש, סימנו את האתגרים האלה עוד לפני כן, ובמועדון מודעים אליהם.
ויני. או ויני ואמבפה. למרות שאני לא חושב שזה הוגן להזכיר אותם באותה נשימה כלפי הצרפתי כי כן ראו שהוא משתדל. משהו נתקע אצלו בקופסה ומסרב להשתחרר. היו לו כמה דקות טובות בטורניר, כמה דקות טובות בתחילת המחצית השניה מול פאצ’וקה וכמה פעולות יפות מול זלצבורג, ואפשר לומר שהוא גם שהוא לא הורס לנו את המשחק מהבחינה הזאת שהוא מעכיר את האווירה סביבו, רב עם השופטים שחקני ואוהדי היריבה והופך את המשחק לשיטשואו, אבל כמו שהוא נראה עכשיו - הוא שחקן פחות. הוא אתגר לא פשוט עבור אלונסו. החדשות הטובות הן שהוא עלה למועדון על הרדאר ופורסם שהם ישבו איתו לשיחה ויבהירו לו מה מצופה ממנו. מקווה שזה יעזור לו לחזור למסלול, אם כי הוא גרם להרבה להתייאש ממנו, ואני כאוהד ביניהם. הוא נכס יקר של המועדון והם לא יוותרו עליו מהר, אבל הוא כבר בגיל שבו הוא אמור להיות בשיא הקריירה ולפתור בעיות, לא לייצר אותן.
צ’אבי אלונסו. אין פרות קדושות, גם לא צ’אבי אלונסו. לאורך כל הטורניר הזה שיחקנו במערכים שונים, עברנו יותר מערכים ממשחקים במהלך הטורניר הזה, אבל סיימנו אותו עם אותו 442 פלאט מיושן שאיתו פתחנו, כשהחלוץ 9 היחיד שלנו בסגל בכלל משחק קשר ימני. השינויים היו מאוד תכופים, הקבוצה הייתה נראית חסרת סדר לאורך כל הטורניר. אם אנחנו רוצים להתייצב, אלונסו יצטרך לבחור איך הוא רוצה לשחק מאוד מהר. בנוסף, ההרכב שלו אתמול היה הרכב פוליטי וזה אסון אם זה ימשך ככה.
לשמחתנו, אחרי המשחק הוא התייצב מול המצלמות ואמר בפה מלא שהוא עשה טעויות והוא לא ניסה לברוח מאחריות, והבטיח ללמוד מהמשחק הזה ומהטעויות שעשה.
מרכז הקישור. טשואמני עשה התקדמות מאוד יפה בטורניר, על ההתקדמות שלו בסוף העונה שעברה, וגם אתמול הוא היה רחוק מלהיות הבעיה שלנו. הוא מגלה יכולת מסירה משופרת ונוכחות משופרת. הבעיה שלי היא עם גולר. הוא מאוד אלגנטי עם הכדור ומזיז אותו יפה אבל הוא מאוד איטי. אלונסו נשאל לגבי זה והוא אמר שהוא צריך לעבוד איתו ולחפות על חוסר המהירות בקריאת משחק טובה ולהיות במקום לפני שזה קורה, אבל במשחקים כמו אתמול יש גבול לכמה איטי אפשר להיות על המגרש. לבנות עליו כשחקן הרכב בעמדה הזאת זה מתכון לבינוניות. כשהוא מסתדר פיזית הוא נראה כמו הדבר הבא, אבל אז מגיעים משחקים מול יריבות יותר אתלטיות שפשוט אוכלות אותו בלי מלח. התפקיד שלו בסגל צריך להיות כשחקן משלים, כאס שעולה מהספסל כשהמצב מתאים ובדקות היותר מאוחרות של המשחק כשהיריבה עייפה ופערי הפיזיות קטנים.
ההגנה. עם האוסן אנחנו נראים הרבה יותר טוב, אבל השולחן התהפך וכרגע עמדת הבלם הימני בבעיה. אני לא רוצה לחרוץ את דינו של רודיגר שרק חזר מניתוח, טבעי שהוא לא יחזור בשיאו, אבל אם הוא לא חוזר לשיאו אנחנו בבעיה כי המחליפים פשוט לא מספיק טובים לפתוח בהרכב. אסנסיו בחור מאוד חביב שקנה אותנו עם המהירות והאומץ שלו, אבל הוא נוטה לאבד ריכוז לפעמים, ומיליטאו היה בלם מצוין לפני 3 שנים. בנוסף, כתבתי את זה כמה פעמים ואכתוב שוב, טרנט לא רכש טוב. אנחנו לא צריכים את הפסים שלו, אנחנו צריכים מגן שיוכל להגן ולהניע כדור, את המצבים כבר יהיו שחקנים שיסדרו לנו.
יש מה לעבוד עליו, מהמאמן, דרך ההגנה, הקישור וההתקפה. כל החוליות צריכות תשומת לב, ויש 40 ימים כדי לפתור את הבעיות האלו. שיהיה בהצלחה.
הסכמתי עם רוב מה שכתבת אבל זה לא נכון, בכלל. יש לקבוצה הזו מחסור חמור במוסרים איכותיים וקושי רב ליצור מצבים בצורה אמינה, וזו לא בעיה ייחודית לעונה האחרונה.
ריאל מדריד צמאה למוסרים איכותיים ובכלל לשחקנים שיכולים ליצור יש מאין.
זה נכון אבל לא על חשבון עוד שחקן הגנה שגם ככה אין לנו כאלה כרגע פרט להאוסן שהגיע לפני יומיים…
גם ככה חצי מההתקפה לא עוזרת להגן אז הרביעייה בהגנה לפחות חייבת לדעת, נו, איך אומרים, לעשות הגנה.
- כדורגל זה משחק דינמי, לפדה, קמאבינגה וטשואמני יש הרבה יתרונות אבל הם לא שחקנים יוצרים- אז אפשר (ורצוי) להשתמש בהם כמי שמחפה על אחרים שכן מסוגלים.
- זה לא שיש שחקנים יוצרים אחרים בקבוצה, כאמור.
- כל עוד טרנט מסוגל לרוץ הוא יתרום בהגנה לפחות כמו לוקאס, גם קרבאחל לא היה טוב הרבה מאוד שנים מלבד ריצה טובה בסוף העונה האחרונה.
- אתם הופכים את טרנט למעט אנדרייטד, הוא שחקן חריג מאוד ביכולת הכנסת הכדור- ברמה שלא הייתה לנו אולי מאז אוזיל. גם אני הייתי מעדיף שילוב של מגן קלאסי+ קשר יוצר ברמה, זה מה שיש כרגע ויכל להיות הרבה יותר רע.
הדבר האחרון שחסר לקבוצה הזאת זה שחקנים יוצרים. חסר לקבוצה הזאת שני דברים, שליטה במרכז המגרש והגנה נורמלית. בשביל שחקנים שייצרו לך מצבים יש לך את גולר ויני אמבפה ג’וד ברהים מסטה ואני לא יודע את מי שכחתי עוד. העונה האחרונה הלכה לנו לפני הכל בגלל ההגנה השערורייתית, שקיבלנו תזכורת עד כמה היא רעה כבר בדקות הראשונות של המשחק אתמול.
תודה. אני ממש מודה לו על זה מקרב לב. הוא יהיה יותר טוב מלוקאס. איך נפל עלינו כל הטוב הזה?!
הוא איטי, מגן בצורה לא מספיק טובה וכבר ראינו מול יובה ודורטמונד איך פעם אחר פעם היריבות חוגגות עליו, על שאלונסו שם את טשואמני על יילדיז ובמשחק מול דורטמונד התגונן עם פדה בעמדת המגן הימני כשהבין שאדיימי ושות עושים לו שם צרות.
הבחור לא מסוגל לעבור שחקן, לא מסוגל לחטוף כדור… אז נכון הוא יכול להשתלב בקונסטלציות מסוימות כקשר אבל הוא מגבלה טקטית שצריך להתמודד איתה, עוד משהו למצוא לו פתרונות.
טרנט לא רכש טוב. לטרנט יש את הפלוסים שלו, ואם אלונסו יצליח למצוא פתרונות איך למצות אותם אנחנו נרוויח. כמגן ימני סטנדרטי הוא יוצר לנו בעיה, ולצערי ככה נראה שאלונסו מתכוון להשתמש בו.
קודם כל אני לא מסכים שזה ארסנל שחקנים יוצרים מספיק איכותי למועדון שמתיימר להתחרות על כל האתרים, אבל בכל מקרה: אחדד את הטענה שלי, יש כמובן מחסור ביצירת המצבים אבל המחסור החמור ביותר הוא בשחקנים שמסוגלים לבשל במסירה או בהרמה מדויקת. כרגע כל משחק ההתקפה בנוי על יכולת אישית, ולא סתם השחקנים שציינת מלבד גולר ואולי ג’וד הם כאלו שיעדיפו את הדריבל כמעט בכל מצב.
הוא יותר טוב מלוקאס מהותית באספקטים מסוימים וגם באלה שהפריעו לך הוא יותר טוב ממנו, אז רע זה בטוח לא. ואני אזכיר שלוקאס שיחק המון ב3 השנים האחרונות כמגן.
הגזמה פראית לקבוע את כל מה שקבעת כאן, הוא שיחק חמישה משחקים במועדון חדש, עם שיטה ומאמן חדשים. זה לא שאני חושב שהוא סילון, אבל איך אפשר להסיק בכלל משהו בשלב הזה?
גם אני לא מעריץ של שחקנים עצלנים, איטיים או פרימדונות, בטח בהגנה, אבל אני גם לא שופט שחקנים אחרי שלושה שבועות. כל דבר בזמנו, גם היום השיפור על לוקאס הוא תהומי וכנראה שגם על קרבאחל מודל 2025.
ומה מייצרים כל השחקנים האלה שדיברת עליהם בזמן האחרון? באיזה כושר בילינגהאם נמצא? ויניסיוס?גולר?
האם אתה יודע מה תקבל מגולר או מהרכש החדש מריבר פלייט? כל זה בגדר השערות כרגע, אתה לא יודע מה אתה תקבל מהם.
ליברפול זכתה באליפות אנגליה, זכתה גם בליגת האלופות עם טרנט בהרכב, יש לו הרבה חוסרים זה נכון, אבל אם נעמוד כקבוצה ונגן כקבוצה נוכל לחפות על כל המגרעות שלו ולהרוויח שחקן שיכול לתרום לנו הרבה.
שוב פעם, לכל אחד מהשחקנים שציינתי, כולל טשואמני ופדה, יש יכולת לבשל שערים כאלה, שלא לדבר על ויני שבישל עשרות שערים עם הכנסות כדור והרמות לרחבה. יש מי שיתן את הפסים. זה שכבר כמה שנים אין לנו חלוץ ברחבה להרים לו את הכדורים זו בעיה אחרת.
מעבר לכך, כל עוד שהשחקנים שלנו מגיעים לשליש האחרון וצריכים לאלתר, אז תביא גם את דה בריינה וקאקה ביחד ועדיין נתקשה לייצר מצבים בלי יכולת אינדיווידואלית.
עדיין לא ראינו מצ’אבי אלונסו עבודה על תבניות התקפה (שיגיעו בהמשך), וכשהם יגיעו הכל יראה הרבה יותר טוב.
לא רע זה לא מספיק.
ועוד 400 בליברפול. בניגוד ליתר שחקני הרכש אנחנו יודעים פה בדיוק מה אנחנו מקבלים. אם אתה שכחת אפילו לקחנו צ’מפיונס אחד בזכות טעות ישירה שלו.
הזמן האחרון הוא הזמן האחרון, הקבוצה הייתה במצב רע. השחקנים האלה הביאו 2 צ’מפיונס ב4 השנים האחרונות. קצת פרופורציות.
בשביל להחזיר את השחקנים לכושר טוב הביאו מאמן חדש, שעכשיו צריך למצוא פתרונות ולעקם את ההרכב שלו עם פדה וטשואמני שצריכים לעזוב את הקישור ולעשות בייביסיטר לטרנט.
10 שחקני שדה מתוכם על 4 שחקנים (לפחות) צריך לחפות בהגנה.
מתכון לא משהו.
מעריך את הדאגה לזכרוני אבל זו הכללה ממש מטופשת, כמה שערים ספגנו בעקבות טעות ישירה של קרבאחל?
הם יכולים לקחת טרבל כל שנה, זה לא עושה את פדה וואלורדה, שחקן עם 22 בישולי ליגה בכל הקריירה, ליוצר ברמה של ארנולד- שחקן שבישל בכמות דו ספרתית, בכמה עונות שונות, בתור שחקן הגנה.
ויני לא רלוונטי לדיון כי ב4 העונות האחרונות הוא בפער השחקן שמנסה הכי הרבה פעולות התקפיות בקבוצה. אפילו המסירות המטומטמות שלו עם הפאלש מצליחות פעם ב, זה לא אומר שהוא מודריץ’. הוא גם כבש הרבה שערים ועדיין אף אחד לא חושב שהוא פינישר בחסד.
זו לא הכללה, זו דוגמה בודדת למאות מקרים בהם טרנט עשה טעויות קריטיות בהגנה. קרבחאל לא קשור לדיון,אתה סתם מתפזר. זה שהיו לקרבחאל שנים רעות לא אומר שזה צריך להיות הסטנדרט. אתה מתעלם בגסות מהמגבלות שטרנט מביא איתו, וכבר בזמן הקצר שהוא איתנו ראינו איך הן בפועל דופקות אותנו. אז נכון, הוא מוסר מדהים, אבל בכל שאר האספקטים הוא מכה.
פדה לא מוסר או יוצר ברמה של טרנט, כמובן, אבל הוא שחקן שגם מסוגל למסור ברמה גבוהה וליצור. מעבר לכך הוא מביא עוד הרבה דברים לשולחן. מעדיף שחקן כמו פדה עשרות מונים על טרנט.
איך הוא לא רלוונטי לדיון אם הוא היוצר העיקרי של הקבוצה הזאת כבר כמה עונות, ואתה טוען שאנחנו צריכים את טרנט כי אין לנו שחקן יוצר?
לגבי הכושר של ויני, אני לא אכנס לזה פה כי זה באמת לא הדיון. אפשר לפתח דיון אחר אם אתה רוצה על כמה הוא מטומטם או האם הוא אי פעם יחזור לכושר.
אני אחזור שוב פעם ממה שהתעלמת ממנו. אנחנו צריכים סדר ושליטה במרכז המגרש, אנחנו צריכים הגנה נורמלית ולא להתפרק בכל משחק גדול כבר במחצית הראשונה. שערים אנחנו כובשים, וכבשנו גם בעונה האחרונה כמות יפה למרות כושר אישי מזעזע של כמעט כל שחקני ההתקפה שלנו ויכולת קבוצתית שלא קיימת. אלו עובדות. העוד 10 בישולים שטרנט יביא לנו בעונה לא יהיו שווים את הנטל הטקטי שהוא מביא איתו, כמו שראינו איך יילדיז עשה ממנו סביבון ולאחר מכן אדיימי ושאר החברים שלו בדורטמונד, שהכריחו את אלונסו למצוא פתרונות בדמות פדה או טשואמני והכריחו אותו לעקם את המערך ולשנות תוכניות.
כרגע טרנט הוא נטל שאלונסו יצטרך למצוא לו פתרון בדיוק כמו שעשה קלופ בליברפול ששם הוא שם אותו כאינוורטד. בינתיים אלונסו לא מצא. ייתכן שלבסוף הוא אכן ימצא איך למקסם את היכולות שלו ולהעלים את החיסרון, זה לא יהפוך אותו לרכש טוב.
נראה שלא רגועים במדריד בכלל אחרי מה שהלך מול פסז’ ובכלל.
בניגוד לתוכניות ייתכנו עוד החתמות הקיץ.
- במועדון רוצים לדחוף את רודריגו החוצה.
- סבאיוס לא בתוכניות של אלונסו (לא מקור הכי אמין - במעקב).
- רוצים עוד בלם וקשר, כשהשם של קונאטה לא מפסיק להישמע. במועדון שינו אסטרטגיה ומוכנים לספק לאלונסו את כל מי שיבקש.
מלבד זה במועדון רותחים על מספר שחקנים, ויניסיוס כמובן בראשם. הם דאגו להעביר את המסר דרך כל השופרות - מי שלא יהיה מחויב לקבוצה ולתוכניות של אלונסו לא ישחק. לאלונסו יש את כל הסמכות לספסל כל שחקן ללא יוצא מן הכלל. נראה שהיחסים בין המועדון לויניסיוס מתדרדרים, והעיתונאי האמין של הקופה מיגל אנחל דיאז גם אומר שבניגוד לשמועות מהשבועות האחרונים שיש סיכום בין ויניסיוס למועדון - אין כזה עדיין.
חוץ מזה, במועדון מדברים על אגו בצורה מפורשת וטוענים שיש בעיה שכזאת בחדר ההלבשה, והעניין גורם לטרדה במועדון.
בקיצור יש אי ודאות גדולה במועדון. הסגל לא סגור, ויני עושה לנו כאב ראש לא רק על הדשא, רשימת האתגרים של אלונסו רק הולכת וגדלה. יש יותר בעיות מאשר להחתים כמה שחקנים ולהחליף מאמן.
עד מתי החוזה שלו?
2027
הלוואי וכל מה שרשמת נכון.
שיפעלו כבשכל, יביאו מי שצריך ובעיקר ישלחו מי שצריך.