הכנות לעונת 25/26: משחק אימון מול טירול

אוי איזו מחצית מעניינת זו הייתה. סיפקה יחסית הרבה מידע במעט מאוד דקות.

• אנחנו אכן משחקים 433, אבל עם טוויסט. מי שמרווחים לנו את המשחק הם המגינים, וויני נכנס פנימה לצד אמבפה. גם גולר שכביכול קשר דוחף קדימה ונמצא על קו ה16. למעשה כשאנחנו בשליש האחרון אנחנו מאבדים כל זכר ל433 הזה. האוסן דוחף לעמדה שבה הכרנו את קרוס, טשואמני עושה את אותו הדבר בצד השני, ומיליטאו נשאר דיי לבדו באמצע. במצב הזה יש לנו נוכחות גם עמוק בהתקפה, וגם במרכז המגרש.
  • החדשות הגדולות ביותר הן הלחץ הקבוצתי. אנחנו עומדים בצורה הרבה יותר קומפקטית ואפקטיבית וניכר מאוד שנעשתה עבודה בעניין. הבלמים לוחצים מאוד גבוה. צריך לראות איך זה יראה מול קבוצות שיתקפו אותנו יותר ויאימו יותר עם המהירות שלהם.
  • אנחנו הולכים להנות הרבה מקרראס והאוסן. שובף צריך לראות איך זה יראה מול קבוצות טובות יותר ולאורך זמן, אבל היכולת שלהם לעשות כמה וכמה תפקידים עוד תוכח כקריטית. קרראס היה מאוד פעלתן ועשה פעולות איכותיות.
  • לחדשות הרעות: טרנט לא טוב כי הוא משחק מגן ימני סטנדרטי. זה מאוד פשוט. נראה שהוא קצת נשכח על ידי אלונסו בתוך כל החגיגה הזאת. מבחינתי זה קטסטרופה שהוא ימשיך שם. לא רק שנאבד את האיכויות שלו, אנחנו נצטרך גם לחיות עם המגרעות שלו. אלונסו חייב למצוא לו מקום באמצע המגרש כשאנחנו תוקפים.
  • ויני לא הצליח לעבור שחקן כל המחצית, סתם לעשות פעולה טובה או לאיים על השער. מרגיש לי גם שהוא איבד מהמהירות שלו. עם זאת, הגישה שלו חיובית, וגם הוא וגם אמבפה משתתפים באופן מתמיד במשחק הלחץ שלנו.
  • גולר קרוב לשער עם בישול, שני מצבים מסוכנים וכדור לקורה. שם הוא צריך לשחק, לא באמצע המגרש.

טרנט בימין, גולר בשמאל, כל כדור חופשי שלנו העונה זה מצב לגול, שנים לא היה ככה.

אגב, ברור לגמרי שגולר זה ה’‘בייבי’’ של אלונסו, אם לא יסריח את המגרש הוא ישחק המון העונה

בתחילת המחצית השנייה היו כמה דקות שטרנט נכנס פנימה למרכז המגרש ומי שריווח את המשחק היה דווקא ברהים. מקווה שזה יימשך.

אין טעם להכנס ליכולות אישיות של שחקנים במשחק שכזה, לטוב ולרע, אבל אני רק אגיד שהיכולת של ויני מאוד מטרידה, גם של גולר - אבל באופן אחר לחלוטין. אני שמח שאלונסו ויתר על הרעיון המיותר הזה של להציב אותו קשר אחורי. הוא כל כך מסוכן כשהוא 25-30 מטר מהשער. רק חבל שהוא טורקי החרא הזה.

זה היה טיול נחמד, מאמין שבליגה נראה אופרה אחרת. עם זאת, אני מתחיל לראות את הכיוון של אלונסו. לא מה שקיוויתי אבל מספיק מעניין שלא יהיה מאכזב. מאוד מעניין מה שהוא עושה עם החלק האחורי כשאנחנו תוקפים, צריך עוד ללמוד את זה במשחקים הבאים.

לא בטוח שויתר, פשוט מישהו חייב להחליף את בלינגהאם בנתיים.

ההגנה מאוד מדאיגה בשלב הזה, עד שהכל יתחבר סופית כנראה ונספוג שערים קלים ומרגיזים בתחילת העונה.

אם לא ויתר אז הוא אחרי המשחק הזה הוא בטוח יוותר. באמת קשה לזהות שגולר צריך לשחק קרוב יותר לרחבה?

לא, אבל צריך לדחוף את בלינגהאם איפשהו כשיחזור.

ג’וד טשואמני פדה
ויני אמבפה גולר

נראה לי אחלה. מבחינת התפקוד זה לא ישנה יותר מדיי, הוא עדיין יכנס יותר פנימה כי בכל מקרה מי שלקח את האגף היום ברוב הזמן היה טרנט.
בכל מקרה אני חושב שאם הוא ישחק באמצע המגרש לא ייקח הרבה זמן עד שאנחנו נצטער על זה.

משחק שאין הרבה מה ללמוד ממנו בגלל היריבה החלשה,מורידים חלודה לקראת פתיחת העונה וצוברים קצת ביטחון זה תמיד חשוב.

לגבי קרראס,יש לו נגיעה בכדור יותר טובה משל פראן ובטח משל מנדי,הייתי רוצה לראות אותו מצטרף יותר להתקפות כי נראה שיש לו את זה,מאמין שזה יבוא יותר ככל שהוא ישתלב בקבוצה.

טרנט קצת הולך לאיבוד כמו שאמרו לפניי,כמגן קלאסי אנחנו לא נהנה יותר מידי מהיתרונות שלו ונסבול הרבה מהחסרונות שלו,סומך על אלונסו שימצא לזה פיתרון.

ויניסיוס עדיין לא טוב,אבל הגישה שלו נראית שונה לפחות,הוא לא מתבכיין ולא רב עם היריבים (בינתיים),מקווה שזה איזשהו סימן לזה שהוא באמת מנסה ללמוד איך להשתלב מחדש בקבוצה ולהתרגל למעמדו החדש ככינור שני והיכולת גם תגיע בהמשך.

הבעיה היא שזה מקבע את זה שטרנט ישחק כמגן קלאסי

מספרים של טוני קרוס, הוא גם עשה את זה מהבלטה של קרוס, רק שהוא גם מתפקד כבלם ואתמול היו לו כמה פעולות הגנתיות מאוד יפות, וגם איזה שני ספרינטים שבהם הוא הראה מהירות לא רעה בכלל. מוקדם מדיי לחגוג אבל הופעות כמו אתמול רק מסבירות את ההייפ שהיה סביבו הקיץ ולמה הוא שחקן ההגנה היקר ביותר בתולדות המועדון. עדיין יש לו במה להשתפר גם מהבחינה של ניהול המשחק וכמה מהמסירות שלו הלכו לצד הלא נכון אתמול, אבל בסך הכל יש לנו פה פוטנציאל ענק.

טוני קרוס שלא צריך בייביסיטר(או במקרה של קרוס בעונתו האחרןנה 2 בייביסיטרים) וכבונוס גם בלם צד שמאל מצויין(אחד המצרכים הכי נדירים בעולם הכדורגל, אלאבה השיג חוזה חלומי בריאל רק כי הוא בלם שמאלי) וגם כאקסטרה בונוס מאוד גבוה ?

התכונה הכי מרשימה שלו לדעתי (ומה שיכול להפוך אותו לטופ של הטופ) זה היכולת שלו להוריד כדורים חוזרים בגובה לשחקנים שלנו.
לאף אחד מהבלמים האחרים שלנו אין את זה וזה שיגע אותי בעונות האחרונות.

מזכיר בזה את ואן דייק, מאז ימי ראמוס וגם וראן לא היה לנו בלם כזה, עם המחליק במיוחד קיבלנו התקפות קלות מאוד מכדורים חוזרים מההגנה שלנו בעקבות כדור ארוך וסתמי מהגנת היריבה.

ומעבר לכל מה שציינתם נראה כי מבחינה מנטלית הוא מסוג השחקנים שיכולים להצליח בקבוצה לאורך טווח. נראה נונשלנט שלא מתרגש ונלחץ בקלות.

רק שישאר כשיר.

-אהבתי מאוד את זה שגונסאלו גארסיה הגיע ראשון לכדורים מהאגפים, פעמיים החמיץ אמנם, תמיד מקדים את הבלמים - והיה מתוסכל מזה. גם כשהמשחק היה גמור.
-אין לי אנטי כלפי דויד אלאבה חלילה, ולמרות שלצ’אבי אלונסו יש את ‘היושרה’ והוא יודע לקרוא את המפה טוב יותר - מטריד אותי שהוא שיחק אתמול וקיבל כל כך הרבה מחמאות. מבחינתי האחרון בהיררכיה בהגנה, כמובן לא בקטע של להשפיל אותו.

לגבי דין האוסן - מרשים מאוד, אין מה לומר, אתמול גם קיבלנו את הפעולות ההגנתיות שחיכינו לראות ממנו, מהירות היום בכדורגל היא קריטית. אני מגדיר את אדר מיליטאו שלדעתי תפס את המקום שלו כרגע, ואת אנטוניו רודיגר כבלמים מאותו הסוג - קפריזים, לא מרוכזים, מסתמכים על אתלטיות ושוברים את הנבדל לפעמים. האוסן הוא אחר. מה שכן, שוב - כשתגיע ברצלונה, כשתגיע יריבה אפילו כמו אתלטיקו מדריד שיודעת ללחוץ ומנסה ללחוץ - יהיה לו פחות זמן לתכנן את מסירות הסרגל שלו. הוא יתרום לנו המון בוודאות אבל נראה כמה הוא יוכל להיות משמעותי אז.

חזרתי רק עכשיו מעזה ואשכרה ישבתי לראות שידור חוזר של משחק ידידות (פלאשבקים לחופש הגדול גיל 9)
אמנם משחק ידידות פר אקסלנס אבל יש לי לא מעט רשמים ראשוניים והייתי רוצה לדעת שאני לא לבד:

• אמבפה נראה סופר חד וקליני ואם זה יתלבש ככה על הפורמה מסיום העונה - זאת עונה של כדור זהב.
  • גולר נראה פנטסטי ומלא ביטחון, רואים שאלונסו ממש אוהב אותו ודואג גם להראות לו את זה.
  • טשואמני נראה כמו crucial piece במכונה של אלונסו.
  • האוסן מאוד מרשים אבל היה נראה קצת עייף פיזית (או שהוא סתם איטי ואני מפרש את זה לא נכון)
  • לא הבנתי כל כך מה אני רואה מטרנט וקרראס, הרגישו לי מפוזרים במרחב.
  • אנחנו חייבים קשר מטרונום שיכתיב קצב וישחרר את גולר לעשות קסמים מקדימה

שמחתי לשתף