הכנות לעונת 25/26: איך מוציאים את הקבוצה מהבוץ?

העונה הנוכחית כבר אבודה, ואם עוד יצא ממנה איזשהו תואר אז וולקאם, אבל אותי יותר מעניין מה יהיה הלאה. אנצ’לוטי יוחלף, כי ברור לכולם שהוא איבד את חדר ההלבשה כשזה הטיקט הכי חזק שלו, אבל האם החלפה שלו תפתור את כל הבעיות בקבוצה? אני בספק. הבעיות שלנו לדעתי יותר עמוקות מכך שהכדורגל שלנו לא מתפקד.

• ויניסיוס. מכירה שלו לפי המועדון לא על הפרק, ולפי הדיווחים המאוד אמינים המו"מ לגבי הארכת החוזה שלו מתקדם טוב. הוא הצהיר כבר כמה פעמים שמבחינתו האופציה היחידה היא ריאל מדריד. אפשר להמשיך לדון אם נכון או לא להמשיך איתו בדיון הפנטזיות, זו לא המטרה כאן. בשורה האחרונה הוא כאן כדי להישאר ביחד עם המוגבלויות והבעיות שהוא מביא איתו. במועדון בחרו לתת לו גיבוי ורק חיזקו את ההרגשה אצלו שהוא מקופח. ההשתלחויות שלו בשופטים גררו את יתר שחקני הקבוצה, כמו ג’וד למשל, גם לרשת מהפסים ויצרו מומנטום שלילי שרק הולך ומחמיר. במועדון יצטרכו לפתור את הבעיה הזאת, כי היא חוזרת שוב ושוב ובלתי ניתן להמשיך כך.

• חוסר שקט מצד ההנהלה. לכולם ידוע שקבוצת כדורגל צריכה שקט, וזה משהו שאנחנו הצטיינו בו ב15 שנים האחרונות. כן היה דיבורים על רכש, אבל לא היו “בעיות”. בעונה האחרונה אנחנו סובלים מחוסר שקט משווע שמי שיוצרת אותו היא בעיקר ההנהלה. סכסוכים עם כל גורם אפשרי בספורט, מהסופרליג ועד מיליון התביעות נגד טבאס והליגה והשופטים. חוסר השקט הזה פגע בנו וממשיך לפגוע.

• חדר ההלבשה מסוכסך. אם בעונה שעברה הייתה איזושהי אידיליה בין השחקנים ומצב הרוח היה טוב, הרי שהשנה יש בעיות. ראינו דיווחים על בעיות בין אמבפה לויני, ובמסיבת העיתונאים לקראת ארסנל ג’וד אפילו הודה בכך שיש מתחים ואמר שזה טבעי בקבוצת כדורגל. מאמן חדש יצטרך לפתור את הבעיות האלה.

• רכש. אצלינו במועדון כשיש שחקן על משבצת, אז לא מביאים שחקן על המשבצת שלו. זה פשוט (שוב אפשר להתדיין על זה בדיון הפנטזיות, זו לא המטרה כאן). אלאבה ומיליטאו מחזיקים בחוזים יקרים, שניהם רוצים להישאר, כשברור לכל שהתרומה שלהם לא יכולה להיות גדולה. בנוסף לאסנסיו הולכים לתת חוזה יקר (9 מיליון יורו) וזה גם שיקול. לא הולכים להביא בלם. לגבי רכש למרכז המגרש והמגן השמאלי, אין אף אופציה בשוק. זובימנדי לא טוב מספיק ולאחר דיווחים שריאל מדריד רוצה אותו, הגיעו גם דיווחים שהוא כלל לא בתוכניות של המועדון. מגן שמאלי - אין בשוק ואם כן יגיע מישהו זו תהיה פשרה זולה סטייל פראן גרסיה.

• סגל לא מאוזן. צריך לומר את האמת, עם כמה שהכדורגל של אנצ’לוטי מיושן, הוא בכל זאת יודע לגרום למכונה לעבוד איכשהו. בשנה שעברה למרות הפציעות הקריטיות של מיליטאו וקורטואה שדפקו לו את כל ההגנה, למרות העזיבה של בנזמה, הוא הצליח להתמודד עם מה שיש והוציא עונה היסטורית. העונה, הוא ניסה מספר לא הגיוני של מערכים וכלום לא עבד. הבעיה? סגל לא מאוזן. אמבפה ויניסיוס ורודריגו, ובמידה מסויימת גם ג’וד, אוהבים את האגף השמאלי, באגף ימין הכישרון לא משתווה ורודריגו לא אוהב לשחק שם למרות שאת כל הקריירה שלו איתנו הוא העביר באגף הזה. בקישור יש לנו ים של שחקני בוקס טו בוקס, אולי הטובים בעולם בתפקיד הזה, אבל אין לנו מטרונום וקשר אחורי הורס ברמה גבוהה (אני רואה בטשואמני הרבה יותר קשר בוקס טו בוקס מאשר קשר אחורי, ובכל מקרה הוא מאכזב ובינוני). בהגנה, יש לנו את אסנסיו ורודיגר, שני בלמים שמעדיפים את הצד הימני, וגם טשואמני שמחלטר שם ומיליטאו שיחזור מעדיפים את הצד הזה. מלבד עמדת המגן השמאלי ואיזה 2 מחליפים בקצה הספסל, כולם עם רגל ימין.
    המסקנה, יש לנו סגל שאינדיווידואלית אולי הכי טוב בעולם, אבל הוא לא מאוזן בכלל. במועדון יצטרכו לפתור את הבעיה הזאת.

• אין מנהיגים. קרוס, נאצ’ו, ראמוס, קסמירו, בשנה הבאה גם לוקאס ומודריץ’ אינם, דמויות סופר קריטיות בחדר ההלבשה. אני אישית גם לא מרגיש שהחברה האלה, מלבד פדה ועוד שחקן או שניים, מבינים את המשמעות של לשחק בריאל מדריד. מרגיש לי שהם חבורת פרימדונות שמחכים שהכל יפול להם לידיים כי הם כוכבי על עם מיליוני עוקבים באינסטגרם ויש להם חוזי פרסום ששווים עשרות מיליונים. מרגיש לי שאין אף אחד שיוריד לויניסיוס סטירה ויגיד לו להתעסק בכדורגל.

אז כן, אפשר לשחק כדורגל הרבה יותר טוב עם אלונסו, אבל הוא לא הולך לאכול פה תותים, יש עדיין בעיות ברמת המערכת שאותם גם 20 חילופי מאמנים לא יפתרו. מרגיש לי שעלה למועדון קצת יותר מדיי לאחרונה והם גאים יותר מדיי במה שהם עשו, ומסרבים לראות את הבעיות. טריפל של ברצלונה, להרגשתי, יעזור להם להבין שהמלך הוא עירום.

למרות הרשימה של הבעיות, אני מאמין שאפשר אפילו בקיץ אחד לפתור את רובם. אפשר למכור את רודריגו שגם ככה שוקל עזיבה ולהביא בכסף הזה שחקן לאגף ימין עם רגל שמאל טובה, ובכך לפתור גם את חוסר האיזון בהתקפה וגם את בעיית הרגל השמאלית. אפשר להתפשר על שחקן כמו זובימנדי, להסתדר איתו בינתיים עד שייפול שחקן אידיאלי בשוק. אמנם הוא יהיה שחקן משלים יקר מדיי אבל אין ברירה. אפשר לשנות את ההחלטה לתת לויניסיוס את כל הגב ולדרוש ממנו להתנהג נורמלי ואם לא אז שיראה קצת ספסל. אפשר לעשות הרבה דברים שאני בספק אם במועדון יעשו אותם כי הם גאים מדיי במה שהם עשו. אני אופטימי במידה מסויימת, אבל לא יותר מדיי.

כמו בכל קבוצה מסודרת, חייבים להחליט כבר עכשיו מי המאמן ועדיף מאמן עם שיטה ברורה ודרך ואז לקבוע מטרות רכש עם אותו מאמן שמתאימים לשיטה.
אצלנו לא עובדים ככה כבר המון זמן, ההנהלה קונה את מה שהיא רוצה ואז בקיץ מחליטים מי המאמן שישבור את הראש עם אוסף שחקנים שחלקם הגדול המאמן לא היה רוכש.
החלום שלי זה קלופ, ברור לכולם שקרלו לא ממשיך, חייבים מאמן חדש והמאמן הטוב בעולם כבר פנוי וזמין ומשועמם אחרי שהבין שחיים בלי כדורגל זה לא בשבילו, קלופ אפילו לא יבקש רכש רציני, אולי רק עוד בלם גבוה שישלוט על הכדורים הארוכים שהגנת היריבה תרחיק בעקבות הלחץ הגבוה שריאל תפעיל.

מתי ראינו פעם אחרונה ריאל מפעילה לחץ גבוה אפקטיבי ושיטתי ? אני לא זוכר שאי פעם לחצנו.

יש בכלל איזה דיבור על קלופ, או שזו רק פנטזיה בפורום?

רק טיטי בינתיים. כולם כבר קיבלו את העובדה (הלא רעה) שהמאמן הבא הוא אלונסו.

אני רוצה לחזור ליהנות מכדורגל, שננצח קבוצות פח בסנטיאגו ברנבאו 0:5, שנראה שינוי גישה ונהיה אקטיביים ולוחצים ולא פאסיביים. שתהיה תוכנית משחק ברורה, הנעת כדור. זה לפני שאני מדבר על אליפות שראינו מעט כאלה מאז שנות ה-90, או על המפעל שאני הכי אוהב. כמובן שמאמן ח-ד-ש.

לא חושב שיש “בשוק” שחקנים כל כך טובים שישפרו את הקבוצה פלאים ומצד שני ההגנה שלנו חייבת רנסנס והמנכ"ל צריך לחשוב מחוץ לקופסא ולהפסיק להביא שחקן אחד גדול וזהו. שיהיה סגל קצת יותר מאוזן.

לדעתי אין מנוס מפרידה מלוקאס ואסקס שלדעתי היה אחלה שחקן סגל ולא רק אחלה גבר ומדרידיסטה וחבל שיעזוב אחרי עונת בלהות כזו, וכנ"ל לוקה מודריץ’ שכן טוב כמחליף וזה לא שיש מניע כדור אחר ומנהל משחק, פשוט רק ככה “צומחים” באמת מנהיגים חדשים ופיגורות.

ריאל מדריד לא יכולה לתת יותר מדי זמן לשחקנים לפרוץ. הייתי מוכר את אורליאן טשואמני שקיבל שלוש שנים להוכיח את עצמן, את פרלאן מנדי שהוא פצוע כרוני ונפרד מדויד אלאבה לפני החוזה שלו. כן משתמשים יותר בצעירים מהקאנטרה כשחקני סגל לפני שממהרים להתאבד על שחקן כמו ארדה גולר - השאלה.

אמנם כולם היו חלשים בסיום העונה אבל לדעתי התנפצה אשלייה של כמה ש"רק תן לו לשחק בשמאל" ורודריגו וורלד-קלאס לכל דבר ומתקרב למספרים של מוחמד סלאח.

כמובן שבקלות אני יכול לנקוב בהרבה עמדות שזקוקות לחיזוק אבל אנחנו לא נראה קיץ כמו 2009 ולא כמו 2019 שהיה די לא שגרתי. שני מגינים, בלם וקשר. ההתקפה הנוכחית מה שיש - תספיק ליותר בעונה שנייה טובה יותר של קיליאן אמבפה ועם כל מאמן אחר. לא חושב שהייתי רץ למכור את ויניסיוס ג’וניור.

אני מאוד נהניתי לקרוא את הציוצים האלה, תהנו גם אתם. תודה לארסנל על כך שגרמו לבעיות שלנו לצוף… עכשיו צריך שגם ההנהלה תקח אחריות על הטעויות שלה.

ארסנל רק גרמה לבעיות לצוף.
אני עדיין חושב שאמבפה הוא מקור לחדר הלבשה לא רגוע.

לא מאמין עד שלא רואה Here we go של פבריציו

החלום