גביע הליגה האנגלי. הגביע העתיק בעולם. שם נרדף לגדולה. המסורת, התשוקה, הרגעים האייקוניים. כל הכוכבים עברו שם - כריסטיאנו רונאלדו, תיירי הנרי, ריבאלדו, נובאק ג’וקוביץ’. קבוצות בלתי נשכחות חושלו שם - ליברפול, מ.ק דונס, לוס אנג’לס לייקרס. רק מחשבה על המפעל הקסום הזה מעבירה צמרמורת בכל הגוף.
הליגה אמנם התחילה לפני שבועיים אבל כולם יודעים שהיא רק מתאבן לדבר האמיתי שמתחיל הערב. אוהדי הכדורגל באשר הם כוססים את ציפורניהם מחודש מרץ, סניפי דומינוס פיצה ברחבי העולם קורסים עקב ריבוי הזמנות וספסרים מנסים להיפטר מכרטיסים ברבע ממחיר העלות ולא מצליחים.
כראוי למפעל כה מכובד, אנחנו מקבלים מפגש עילית כבר בחודש אוגוסט. מנצ’סטר יונייטד תפגוש את אלופת העולם למועדונים ששמם מופיע בסרט של סאשה בארון כהן - גרימסבי טאון. אמנם כיום מדובר בקבוצה די חלשה ששיאה מאחוריה וסיכוייה לנצח הערב נמוכים עד לא קיימים ועצם ההשתפות במשחק הזה היא כבוד עצום למועדון, אבל היי גם גרימסבי לא משהו.
זה התואר היחיד שיש לנו סיכוי לזכות בו העונה, בתנאי שפפ (וסלוט ומרסקה ופרנק וארטטה והירצלר וסילבה וכל היתר) יחליט לעלות עם בני 14 בכל המשחקים, אז לפחות נשקר לעצמנו שהוא שווה משהו.
יונייטד ב-31.7:
היי מר דונארומה רצינו לעניין אותך בלחתום במנצ’סטר יונייטד. מה השכר אותו אתה מבקש?
-שלוש מאות אלף לשבוע
אממ תודה רבה אבל אנחנו מנסים להבריא פה את העסק ולשמור על מבנה שכר צנוע יחסית
יונייטד ב-31.8:
תבוא עכשיו חצי מיליון ליום חוזה לעשר שנים עם אופציה לפיטורי מאמן ו/או לעזוב בחינם
לא יודע, אני הסתכלתי עליו לא מסוגל לראות את הפנדלים שם על הספסל ונחרדתי. ליאונל סקאלוני בגמר המונדיאל עם נבחרת ארגנטינה נגד צרפת היה נראה הרבה-הרבה-הרבה יותר חזק ממנו. דני קרבחאל לא הסתכל בפנדל של ה-1:3 על מנצ’סטר סיטי (קארים בנזמה).
כבר כתבתי כאן, לדעתי מידרו שני שחקנים מוכשרים שכבר היו בקבוצה. זה רק גביע הליגה אבל זה סימפטום של קבוצה לא טובה. הארי מגוויר עוד מנע סנסציה יותר גדולה יעני בלי פנדלים. אני באמת חושב שהדבר היחיד שמחזיק אותו עוד בקבוצה זה שהם לא רוצים - יותר נכון לא רצו עוד מהקיץ - להחליף שוב מאמן. הם סיימו במקום ה-15 בליגה! פאק. מישהו חושב שעם המאמן הזה יצמח באמת דשא?
אגב באייר לברקוזן וחילופי המאמנים שלה: צ’אבי אלונסו —>>>> ואז מגיע אריק טן האח…קצת עצוב הייתי אומר, בהצלחה ללוקאס
הוא הסביר שהוא לא הסתכל על הפנדלים לא מתוך חרדה לתוצאה אלא כי התוצאה לא משנה בכלל, וגם אם היינו מנצחים בפנדלים זה לא היה הוגן (קיבל תשואות מהקהל המקומי שנשאר להקשיב לראיון). המשחק הזה היה בושה וחרפה ולהעמיד פנים כאילו אם היינו מנצחים בפנדלים הכל בסדר זה יותר בדיחה מלא להסתכל עליהם בכלל. קבוצה מליגה רביעית מביאה את מנצ’סטר יונייטד בהרכב מלא לפנדלים. למי אכפת? אפילו אני ראיתי את הפנדלים וצחקתי.
הקדנציה של טן האח ביונייטד לא אומרת עליו כלום, כמו שהיא לא אומרת כלום על אמורים, ואן חאל או סולשיאר. המועדון הזה מקולל או משהו, אין לי הסבר רציונלי למה לעזאזל קורה שם, אבל לא יכול להיות שכל איש מקצוע, מאמן או שחקן, שנחת פה ב-12 שנים האחרונות, הוא אפס מאופס (חוץ מברונו). גם פפ עם הסגל של ברצלונה 2011 לא היה מוציא כלום במועדון הזה.
תשמע הוא יכול להגיד ולהסביר כמה שהוא רוצה. ראיתי את המבט של “אוי הברוך” ו"תוציאו אותי מפה". כל מאמן ורמת הכישלון וההרס שלו: התוצאות, שיטת המשחק, הרכש. להפסיד ללוזרית כמו טוטנהאם בגמר אירופי..ומקום 15 בליגה. זה מטורף זה לא נתפס.
עכשיו תשמע זה נאמר מתוך כעס ותסכול שלי כאוהד נייטראלי שלא אהב אתכם אבל העריך. חלילה לא שמחה לאיד
גם אם זה היה הסגל ה-20 בטיבו, יונייטד פגשה בקבוצה שהיא בערך מקום 70 באנגליה והייתה נחותה ממנה. לא הפסידה בטעות או במזל או כי השופט. פשוט הייתה פחות טובה מקבוצה ליגה רביעית. אי אפשר להסביר את זה.
@Raulito-7
אני ממש לא חושב שהוא מנסה לתרץ. המראיין שואל אותו אם הוא היה בשוק ואמורים עונה ‘ברור, אתה לא?’. כשהוא נשאל על אוננה הוא קוטע ואומר ‘זה לא השוער, במשחק כזה השוער אמור לגעת בכדור רק עם הרגליים’. הוא לא מפיל אף אחד מתחת לאוטובוס למרות שאפילו אוהדים בעצמם האשימו/מאשימים את אוננה בהפסד. אמורים מאוד אמיתי בראיונות שלו. אפילו אמיתי מדי. בעונה שעברה הוא סיפר שהציע להתפטר וההנהלה דחקה בו להישאר. אני די בטוח שברגעים אלו מתנהלות שיחות דומות בקרינגטון.
זה מה שכל כך מבאס איתו. מוריניו אחרי משחק כזה היה מספר איך השופט שדד אותו, איך השוער בגד בו ואיך הוא זה שהפך את גביע הליגה לתואר חשוב. טן האח היה תוקף את העיתונאים. ואן חאל היה מוציא רשימות ומרדים את כולם. אמורים עוד שניה בוכה שם ואומר כמעט בפירוש שהראש שלו על הכף. הייתי רוצה שדווקא בן אדם כזה ישאר להרבה זמן.
ברור ברור. האמירה שלי היא יותר רחבה לשנים המקוללות פוסט פרגי - גם במהלך השנים האלה, יונייטד נשארה מועדון עשיר מאוד שמביא שחקנים שנחשבים לטובים מאוד. ולכן זה כל כך הזוי. האירוע היום מקבל את היחס שהוא מקבל כי הוא לא נקודתי, אחרת זה פשוט היה עוד יום בהיסטוריה המפוארת של מנצ’סטר יונייטד.
והיה עושה לנו הרצאה על football heritage, אל תשכח.
מה שאתה אומר זה נחשב ובעל ערך ואולי התנהלותית הוא פחות גרוע. אבל להיות נעים הליכות זה לא מספיק. אתה בעצמך מדבר על (עוד) נקודת שפל מקצועית בתקופתו. לא הייתי מפטר אותו עכשיו. בקיץ היה צריך להגיד יפה תודה.
בפרספקטיבה זמן היו שנים שהרגיש שמנצ’סטר יונייטד פחות טובה אבל עוד נשאר משהו, איזה קסם. עוד שחקן שיעזור לברונו, לפגוע ברכש, עוד מנוסה כמו קאסמירו. לטעמי זה הולך ומתדרדר. לגבי מוריניו חבל שלא הפסיק לאמן ב-2015 או הלך לנבחרת, באמת
לא יעזור לפטר אותו כמו שלא עזר לפטר 6 מאמנים קודם לכן. יש במועדון בעיות שהן מעבר לעמדת הממג’ר או הקשר האחורי. אני באמת לא יודע מה הן אבל בטוח שגם אם אמורים עוזב היום ויורגן קלופ חותם מחר, יונייטד עדיין תראה כמו חרא.
למה אני בעד להשאיר אותו בכל זאת (ובאופן כללי הייתי בעד להשאיר גם את סולשיאר וטן האח [להוציא את התבוסות מול ליברפול שערערו גם אותי בנוגע לשניהם]):
אני מאוד מאמין בכך שחלק גדול מהצלחת המאמן נעוץ בסמכות שהוא משדר. כדי שאוסף שחקנים יראה כמו קבוצה כדאי שיהיה מנהיג שיוכל לאחד אותם למטרה ברורה ומשותפת. אם השחקנים לא מאמינים במאמן, זה לא יעבוד, לא משנה כמה ידע יש לו בראש או בכמה תארים זכה. תארים ברזומה טובים לא רק כי הם מעידים שהמאמן טוב, אלא כי הם עוזרים לשחקנים להאמין שעומד לפניהם בן אדם שיכול להוביל גם אותם להצלחות.
במנצ’סטר יונייטד מעמד המאמן בשפל. שחקנים יודעים שאם הם יפשלו - להם לא יקרה כלום והמאמן ישלם את המחיר במקומם. בעבר יונייטד הייתה המועדון שסימל יותר מכל את הדרך ההפוכה לחלוטין - שחקנים ידעו שאם הם לא יעשו את מה שהמאמן אומר להם הם יעופו על טיל גם אם קוראים להם רוי קין או דיוויד בקהאם או כריסטיאנו רונאלדו. את המאמן בחיים לא יעיפו, אבל אותם - בלי למצמץ. הקבוצה תמשיך להצליח, אבל הם - לא בטוח.
מאז הפרישה של פרגי ניסו ביונייטד דרך אחת - להביא מאמן, לתת לו כל מה שהוא רוצה ולהעיף אחרי 3 שנים. ההנהלה השתנתה אבל הדרך לא. גם לטן האח בקיץ הקודם הביאו כל מה שהוא רצה, זה לא הצליח לכמה חודשים, העיפו אותו וזרקו לפח חצי מיליארד פאונד שהוא בזבז. את אותו דבר עשו עם אמורים הקיץ. העיפו את כל הווינגרים מהקבוצה וחלוץ שעלה 70 מיליון, והביאו שני מספרי 10 שעם כל מאמן אחר מיותרים לחלוטין. אם אמורים מפוטר, שוב צריך להחליף חצי קבוצה ולו מהסיבה הפשוטה שאין לנו שחקן כנף אחד בכל הסגל מלבד אמאד.
הגיע הזמן לשנות דיסקט. הבעיות אינן פרסנוליות אלא תשתיתיות. לא טן האח או אמורים או סולשיאר אשמים, אלא המערכת כולה. אל תחליפו מאמן. תחליפו את הדרך שלא עובדת כבר 12 שנה. אמורים לא מסתדר עם הסגל הנוכחי? חכו 3 שנים עד שכל שחקני הסגל שלא מאמינים בו יעופו עם מכירות/סיומי חוזים ויכלול 22 שחקנים שמאמינים באמורים ב-100 אחוז. בין אם אלו ילדים מהנוער, צעירים שהביא מפורטוגל, או אח שלו שבא להשלים מניין. לא אכפת לי. שהמעמד שלו בקבוצה יהיה כל כך חזק שלכל שחקן יהיה ברור שהבא לשלם את המחיר זה הוא ולא המאמן. אני רוצה לראות מי לא ירוץ מול גרימסבי ומי לא ישקיע באימונים.
אמורים לא חסר מושג. הוא מאמן מוכשר ומצליח וזו עובדה. יונייטד קבוצה כושלת כבר 12 שנה וגם זו עובדה. כל אדם שהצליח לפני יונייטד נכשל בה, ורובם חזרו להצליח אחריה וגם זו עובדה. משהו צריך להשתנות עמוקות במועדון הזה, ואם זה אומר עוד 3 עונות במקום 17 - לי אין בעיה. זה לא אישי עם אמורים (למרות שאני בעדו גם פרסונלית) - הייתי מעדיף שיתנהגו אותו דבר גם עם סולשיאר וטן האח (עד השביעייה שקצת הורידה לי כאמור) ובעיקר ואן חאל. המועדון הזה חולה, ורושמים לו שוב ושוב את אותה תרופה שלא עוזרת במקום לנסות משהו אחר.
אני בעד הגישה שלך באופן כללי אבל אני לא חושב שזו בעיה ספציפית ביונייטד, ולכן גם לא ההסבר לשנים הלא מוצלחות של יונייטד. כלומר - בכל המועדונים הגדולים בעולם (למעט חריגים כמו יונייטד של פרגי) המאמן יודע שאם הוא לא מביא תוצאות הוא הולך הביתה, בצדק או לא בצדק. ייתכן שליונייטד היה יתרון כאשר היא לא התנהגה ככה (ובפרט, עם המאמן שהיה לה), אבל זה לא מסביר למה היום, כשהיא מתנהגת כמו כל האחרים אבל עם יותר כסף, היא מצליחה פחות מכל האחרים.