קסטיליה של אלבארו ארבלואה יצאה לעידן חדש עם אימון בכורה תחת המאמן הנכנס, אימון בכורה לעונת 2025/26. בינתיים היילייט העיקרי - הבלם הצעיר חואן מרטינס שמסומן כאחד ממנהיגי הקבוצה - השתתף וערך אימון מלא (סטורי שלו באינסטגרם). אימון ראשון מאז הפציעה הטראגית בקדם בעונה ב-2024. מרטינס מתוכנן לשחק עם קסטיליה בקביעות אך אולי יתאמן לאט לאט עם הקבוצה הבוגרת.
אלבארו ארבלואה סומן מזמן כיורשו של ראול. עמוק בפנים הוא חולם לאמן גם את הקבוצה הבוגרת, במשבצת שנמצא חברו הטוב צ’אבי אלונסו. בינתיים ארבלואה שהצליח בקבוצת הנוער בצורה יוצאת דופן – מתחיל אתגר ענק עם קסטיליה מודל 2025-26. כמיטב המסורת, קבוצת המילואים משנה את פניה: בלי הסקורר גונסאלו גארסיה (25 שערים), ללא הסילון ויקטור מוניוס, ללא חאקובו ראמון הבלם, ללא המגן השמאלי רפאל אורבנדור וזו כמובן רשימה חלקית.
“זו התרגשות עצומה ואחריות עצומה. חוויתי את המועדון הזה מבפנים כשחקן, מקבוצות הנוער ועד לקבוצה הבוגרת. עכשיו, ההזדמנות להצטרף לאמן את קבוצת המילואים של ריאל מדריד הטובה בעולם, היא משהו מיוחד מאוד. אני יודע מהי המשמעות של קסטיליה עבור השחקנים, המועדון והאוהדים. אני מקווה לעמוד באמון. אני רוצים לעזור לילדים האלה לעשות את הצעד האחרון וההכי קשה – לקבוצה הבוגרת, אבל גם כמובן להצליח ולהגן על הסמל הזה ועל הגן התחרותי, הסמל הזה הוא הכל בשבילי”.
איך אתה ניגש לאתגר הזה ? – " בידיעה שהדרישות גבוהות ועם הרבה קרבה. קסטיליה היא קבוצה מעצבת, אבל גם תחרותית. אני רוצה שהשחקנים שלי יבינו שכישרון לוקח אותך רק עד גבול מסוים. אחרי זה, מה שעושה את ההבדל הוא העבודה היומיומית, הרצון להשתפר, ההתמדה והמאמץ."
תקופת ההכנה: “זה הולך להיות חודש וחצי אינטנסיביים מאוד. אנחנו רוצים להגיע מוכנים פיזית למשחק הראשון, אבל מעל הכל עם רעיונות ברורים מאוד לגבי הקבוצה שאנחנו רוצים להיות. מהיום הראשון, אנחנו צריכים לעבוד קשה מאוד, לבסס את הזהות של הקבוצה הזו. זו תהיה קבוצה שתיקח יוזמה ותדחוף חזק מאוד. זה ידרוש עבודת צוות ומאמץ מתמיד.”
השחקנים: " זו ברכה שחלקתי חלק מהמסע שלהם עם רבים מהם למען האמת במהלך השנים האחרונות כי אני מכיר אותם היטב. אני מכיר את החוזקות שלהם, את התכונות שלהם, ואיך אני צריך לדרוש מהם. ברור שגם הם מכירים אותי."
ניסיון : “אני חושב שאני מוכן ובוגר יותר, בזמן אידיאלי לקחת על עצמי אתגר כזה. חמש השנים האחרונות עזרו לי להפוך למאמן טוב יותר ולהוביל חדר הלבשה מלא בשחקנים צעירים עם הרבה תקווה.”
על שוער העבר דייגו לופס שיהיה מאמן השוערים וצוות האימון שלו : “זה מותרות שיהיה מישהו כמו דייגו בחדר ההלבשה ובצוות האימון הזה. זה הולך להיות מותרות לא רק לשוערים, אלא גם לכל שחקן של ריאל מדריד קסטיליה שיהיה מישהו כמו דייגו, שלאורך כל הקריירה שלו היה הדוגמה המושלמת למה שמקצוען צריך להיות. מצידי, הוא מצטרף לצוות אימון שהוא הנכס הכי גדול שלי, האיכות הכי גדולה שלי, וכל מה שמישהו יכול לייחל לו. הם האנשים הנכונים ואלה שאני רוצה שיהיו סביבי על בסיס יומי. אני מאוד שמח על הגעתו ועל כך שיש לי את צוות האימון הטוב ביותר שאפשר לצידי.”
הלו"ז: קסטיליה תפתח את הליגה במשחק בסוף אוגוסט במשחק ביתי נגד לוגו (ה-30 או ה-31 לחודש). עד אז מצפים לה שישה משחקי הכנה. הראשוון כבר בעוד עשרה ימים: מרבלה (26-7), ראסינג דה פרול (02-08), אנדורה (08-08), ולנסיה מאסטייה (13-08), קבוצת איביסה (17-08) ואלקורקון (22-08)