קסטיליה 25/26: ארבלואה מחליף את ראול שנפרד אחרי שש עונות

ה-AS עם קצת תשומת לב לקסטיליה וכותרת יפה: “האתגר הגדול של גונסאלו גארסיה”. החלוץ כבש רביעייה במשחק האחרון עומד כבר על 19 שערים העונה. קרוב-קרוב לשיא של שחקן בקסטיליה איי פעם - שיא לו אחראי דווקא מריאנו דיאס הידוע לשמצה עם 25 כיבושים בעונת 2015/16. לגונסאלו נותרו עוד 15 משחקים והוא אמור לעמוד במשימה מה גם שכושר הכיבושים שלו מפחיד: “מספרים מטורפים” - נכתב ב-AS. גונסאלו השווה גם את שיאו האישי של חוסלו.

שיאני השערים בקסטיליה בעונה אחת:

1.מריאנו דיאס - 25 שערים - עונת 2015/16
2. חסה רודריגס - 22 שערים - עונת 2012/13
3. רוברטו סולדאדו - 21 שערים - עונת 2004-05
-חוסה קאייחון - 21 שערים - עונת 2007/08
-רונאלדו זאראטה - 21 שערים - עונת 1999/00

מריאנו, חסה, סולדאדו, קייאחון עשו זאת בליגה השנייה לא?

שאלה במקום. מריאנו בליגה השלישית, חסה בליגה השנייה (השאר לא בדקתי) - לגמרי מצדיק את הכינוי שלך…
באמת קצת מצחיק ש-27 שערים בליגה השלישית נחשבים ליותר מ-22 שערים בליגה השנייה, אבל זה קלאסי שקרים עם מספרים (של AS, לא של דור, כמובן).
מעניין גם להסתכל על הגיל של השחקן בהקשר הזה (ואם ממש רוצים - אז גם על האיכות הכללית של הקבוצה, ואיפה השחקן דורג בטבלת מלכי השערים של הליגה באותה עונה).

האמת שלא חשבתי על הפער הזה בין הליגות, לוקח על עצמי. אני חושב שברור שמבין הרשימה חסה הוא כישרון יוצא דופן - כמובן שזה לא מספיק כדי להיות שחקן ברמות האלה, אולי גם בלי הפציעה הקשה הוא היה הולך לאיבוד. מה שכן באותה הנשימה אפשר לומר שחלק מהשחקנים גם שיחקו בקבוצות איכותיות פחות של קסטיליה.

בזמנו רציתי שסרחיו אריבאס יהיה שחקן סגל של הקבוצה הבוגרת, על פניו הייתי מעדיף כרומנטיקן משהו בסגנון גונסאלו גארסיה כאופציה האחרונה בסגל ולא את אנדריק, אבל זו לא אותה הרמה. זה נראה שקסטיליה הנוכחית של ראול בינונית מאוד אז זה לא מובן מאליו שהוא כובש במספרים האלה. הקצב שלו לאחרונה חריג מאוד.

צמד של גונסלו מעלה את קסטיליה למרחק 3 נקודות בלבד מפלייאוף העלייה לליגה השנייה. נקודה מתחת לאתלטיקו ב’ אגב.

ריאל מדריד ג’ עם המאמן החדש עדיין מתחת לקו האדום במקום שמוביל לירידה לליגה החמישית. אבל לפחות השיגו ניצחון בשבוע שעבר, אז המרחק הוא רק 3 נקודות.

אלברו ארבלואה מאמן קסטיליה החדש.

לא עדכנתי קודם, אבל ריאל מדריד ג’ נשארה בליגה הרביעית בזכות ניצחון בפלייאוף נגד הירידה.

הוא חבר טוב מאוד של צ’אבי אלונסו ומעניין אם תהיה קורלציה ביניהם, כאילו גם קרלו אנצ’לוטי אמר שיש שיתוף פעולה מלא עם ראול וכו’ אבל ברור לכם שזה חארטה. ארבלואה אפילו סומן עם סיכויים גבוהים יותר לקבל את ריאל מדריד תיאורטית לטורניר אליפות העולם למועדונים באיזשהו שלב. רוצה לומר: תולים בו תקוות אחרי ההצלחה בנוער וחושבים שיהיה מאמן יותר מצליח מראול.

בדיוק היום תשע שנים לאונדסימה, היום האחרון שלו כשחקן ריאל מדריד (לא נכלל בסגל כמובן). אפור אבל שחקן מרגש ומאוד אהבתי אותו, יודע היטב מהי המשמעות של ריאל מדריד.

כמובן שקסטיליה של שנה הבאה זה אתגר אחר. חאקובו ראמון יהיה קבוע עם הקבוצה הבוגרת, גונסאלו גארסיה יושאל כמובן, אולי גם ויקטור מוניוס…

ארבלואה כל כך נגר שאם לא היה לו אייקיו כדורגל גבוהה הוא היה מסיים אצל איווניר באום אל פאחם. למקצוע המאמן לעומת זאת, זה רלבנטי מאד. בנוסף לגבריותו המתפרצת. אכן פוטנציאל.

את זה שהוא יודע לעבוד עם צ’אבי אלונסו כבר הבנו מזמן:

אני זוכר שכתבתי לפני כמה שנים בפורום הישן, עוד כשארבלואה שיחק אצלנו, שאני צופה שיגיע רחוק כמאמן ושהוא יהיה מאמן מצוין.
אני זוכר גם שבפורום של בארסה היה איזה צוד אחד שלקח את הציטוט שלי ועשה עליו סתלבט.

תמיד ניכר על ארבלואה שיש לו שכל ומנהיגות, גם אם חסר לו קצת יכולת ברגליים.

קסטיליה של אלבארו ארבלואה יצאה לעידן חדש עם אימון בכורה תחת המאמן הנכנס, אימון בכורה לעונת 2025/26. בינתיים היילייט העיקרי - הבלם הצעיר חואן מרטינס שמסומן כאחד ממנהיגי הקבוצה - השתתף וערך אימון מלא (סטורי שלו באינסטגרם). אימון ראשון מאז הפציעה הטראגית בקדם בעונה ב-2024. מרטינס מתוכנן לשחק עם קסטיליה בקביעות אך אולי יתאמן לאט לאט עם הקבוצה הבוגרת.

אלבארו ארבלואה סומן מזמן כיורשו של ראול. עמוק בפנים הוא חולם לאמן גם את הקבוצה הבוגרת, במשבצת שנמצא חברו הטוב צ’אבי אלונסו. בינתיים ארבלואה שהצליח בקבוצת הנוער בצורה יוצאת דופן – מתחיל אתגר ענק עם קסטיליה מודל 2025-26. כמיטב המסורת, קבוצת המילואים משנה את פניה: בלי הסקורר גונסאלו גארסיה (25 שערים), ללא הסילון ויקטור מוניוס, ללא חאקובו ראמון הבלם, ללא המגן השמאלי רפאל אורבנדור וזו כמובן רשימה חלקית.

“זו התרגשות עצומה ואחריות עצומה. חוויתי את המועדון הזה מבפנים כשחקן, מקבוצות הנוער ועד לקבוצה הבוגרת. עכשיו, ההזדמנות להצטרף לאמן את קבוצת המילואים של ריאל מדריד הטובה בעולם, היא משהו מיוחד מאוד. אני יודע מהי המשמעות של קסטיליה עבור השחקנים, המועדון והאוהדים. אני מקווה לעמוד באמון. אני רוצים לעזור לילדים האלה לעשות את הצעד האחרון וההכי קשה – לקבוצה הבוגרת, אבל גם כמובן להצליח ולהגן על הסמל הזה ועל הגן התחרותי, הסמל הזה הוא הכל בשבילי”.

איך אתה ניגש לאתגר הזה ? – " בידיעה שהדרישות גבוהות ועם הרבה קרבה. קסטיליה היא קבוצה מעצבת, אבל גם תחרותית. אני רוצה שהשחקנים שלי יבינו שכישרון לוקח אותך רק עד גבול מסוים. אחרי זה, מה שעושה את ההבדל הוא העבודה היומיומית, הרצון להשתפר, ההתמדה והמאמץ."

תקופת ההכנה: “זה הולך להיות חודש וחצי אינטנסיביים מאוד. אנחנו רוצים להגיע מוכנים פיזית למשחק הראשון, אבל מעל הכל עם רעיונות ברורים מאוד לגבי הקבוצה שאנחנו רוצים להיות. מהיום הראשון, אנחנו צריכים לעבוד קשה מאוד, לבסס את הזהות של הקבוצה הזו. זו תהיה קבוצה שתיקח יוזמה ותדחוף חזק מאוד. זה ידרוש עבודת צוות ומאמץ מתמיד.”

השחקנים: " זו ברכה שחלקתי חלק מהמסע שלהם עם רבים מהם למען האמת במהלך השנים האחרונות כי אני מכיר אותם היטב. אני מכיר את החוזקות שלהם, את התכונות שלהם, ואיך אני צריך לדרוש מהם. ברור שגם הם מכירים אותי."

ניסיון : “אני חושב שאני מוכן ובוגר יותר, בזמן אידיאלי לקחת על עצמי אתגר כזה. חמש השנים האחרונות עזרו לי להפוך למאמן טוב יותר ולהוביל חדר הלבשה מלא בשחקנים צעירים עם הרבה תקווה.”

על שוער העבר דייגו לופס שיהיה מאמן השוערים וצוות האימון שלו : “זה מותרות שיהיה מישהו כמו דייגו בחדר ההלבשה ובצוות האימון הזה. זה הולך להיות מותרות לא רק לשוערים, אלא גם לכל שחקן של ריאל מדריד קסטיליה שיהיה מישהו כמו דייגו, שלאורך כל הקריירה שלו היה הדוגמה המושלמת למה שמקצוען צריך להיות. מצידי, הוא מצטרף לצוות אימון שהוא הנכס הכי גדול שלי, האיכות הכי גדולה שלי, וכל מה שמישהו יכול לייחל לו. הם האנשים הנכונים ואלה שאני רוצה שיהיו סביבי על בסיס יומי. אני מאוד שמח על הגעתו ועל כך שיש לי את צוות האימון הטוב ביותר שאפשר לצידי.”

הלו"ז: קסטיליה תפתח את הליגה במשחק בסוף אוגוסט במשחק ביתי נגד לוגו (ה-30 או ה-31 לחודש). עד אז מצפים לה שישה משחקי הכנה. הראשוון כבר בעוד עשרה ימים: מרבלה (26-7), ראסינג דה פרול (02-08), אנדורה (08-08), ולנסיה מאסטייה (13-08), קבוצת איביסה (17-08) ואלקורקון (22-08)

קסטיליה פותחת את עידן אלבארו ארבלואה ועונת 2025/26 אחרי שלושה ניצחונות, שתי תוצאות תיקו והפסד בקדם העונה - עם משחק בית הערב מול לוגו באצטדיון אלפרדו די סטפאנו. המאמן יודע שהעונה שעברה הייתה מאכזבת אבל מעלה את הציפיות ומדבר על האחריות הרבה. לפני 20 שנה הוא היה חלק מקסטיליה שעשתה היסטוריה ועלתה לליגה השנייה אחרי זמן רב וזו המטרה שלו. חואן מרטינס שהתקאמבק מהפציעה הארוכה אמור להיות שחקן הרכב, וגם רשאד פטאל שם עיקרי, החלוץ עליו נלחמת ספרד, שכבש במשחקי ההכנה ונראה כממלא מקומו של גונסאלו גארסיה.

“אנחנו מאוד נרגשים לפתוח את העונ, להוטים להיות כאן באצטדיון די סטפאנו עם האוהדים שלנו. אני מקווה שנראה הרבה מאוד אוהדים, זה חשוב לנו. השחקנים שלנו כבר מודעים למה שמצפה לנו, לדרישות, לקשיים ולרמת הביצועים הגבוהה ברמה הזו. יש לנו סגל אדיר עם שני שחקנים טובים בכל עמדה”, הוא אומר בריאיון לאתר הרשמי.

“אני רוצה קבוצה שנראה את קסטיליה שהיא אמיצה, נועזת, דומיננטית, שמשדרת התרגשות ותשוקה. אני רוצה שאנשים ימלאו את די סטפאנו, שיבואו לראות אותנו, שייהנו, שירגישו, שיזדהו איתם. שכאשר הם רואים את ריאל מדריד קסטיליה, הם יגידו: ‘ככה אני רוצה שהקבוצה שלי תשחק’”.

אחרי שלוש עונות מוצלחות כמאמן עד גיל 19 של ריאל מדריד, ארבלואה עושה צעד קדימה ומתקרב צעד אחד לקבוצה הבוגרת, חוזר על דרך שכבר הכיר בתקופתו כשחקן. “כשאתה מאמן קבוצת המילואים הטובה בעולם, יש לך אחריות עצומה. לדעת איזה הסמל אתה מייצג וגם את החשיבות של פיתוח שחקנים, שהוא בסופו של דבר קריטי עבור ריאל מדריד. כל שחקני ריאל מדריד קסטיליה נמצאים צעד אחד מהקבוצה הבוגרת. ואני לוקח על עצמי את האחריות הזו בהנאה וגאווה עצומות. זה עוזר לי מאוד”.

עוד בקסטיליה נספר לכם כי ערוץ הטלוויזיה של ריאל מדריד “איבד” למעשה את הזכויות על שידור משחקי הקבוצה בהן החזיק בעונות האחרונות, ומדובר במה שמשך כמעט הכי הרבה רייטינג בערוץ.

יש כמה שחקנים מעניינים בקסטיליה שאני מקווה שנראה מהם התקדמות תחת ארבלואה-אלונסו, רובם כנראה למכירה עתידית אבל אולי אחד שניים יפתיעו ויצליחו להתשלב בקבוצה הראשונה.

• ז׳ואן מרטינס - השם הכי מוכר כנראה, בלם שהתקשורת דחפה לנו ידיעות עליו כבר לפני שנה. זומן למסע המשחקים בארה״ב וממחנה האימונים כבר יצאו קולות שהוא יהיה חלק מהקבוצה הראשונה אך לצערנו הוא קרע את הרצועה הצולבת בקיץ ונעדר מכל העונה שעברה. העונה הוא הולך להיות ככל הנראה חלק חשוב בהגנה של ארבלואה כשהוא מקווה להשיג שוב את המומנטום מלפני הפציעה כדי להשתלב אצל אלונסו בעונה הבאה.
  • מנואל אנחל - אני מודה שכשאני ראיתי סרטון ביצועים ביוטיוב הייתי בהלם שהילד הזה לא נלקח בחשבון בעונה שעברה - שליטה בכדור, סיבובים על המקום, טכניקה ברמה גבוהה, כביכול מה שרצינו בקישור שלנו. אך לאחר שראיתי אותו בשני משחקים של קסטיליה אני מוכרח להגיד שאני סקפטי לגביו בעיקר בגלל היעדר הפיזיות - נראה שקשרים בליגה הזאת מצליחים לקחת לו את הכדור די בקלות מפני שמדובר בבחור די קטן. בכל מקרה מדובר על הקפטן של הקבוצה ועל שחקן שאם יהיה בריא יהווה תפקיד מפתח ומי יודע - אולי אלונסו יפזול לכיוונו במשך העונה
  • חסוס פורטאה - מגן ימני מאוד מוכשר שלדעת רבים היה צריך לקבל בעונה שעברה מקול בקבוצה הבוגרת עם היעדרו של דני אך בגלל פוליטיקה פנימית (מספרים על יחסים לא טוביפ עם ראול) הוא יובש וכבר היו דיבורים על עזיבה. במקום זאת, הקיץ הוא האריך חוזה במועדון וקיבל הקפצה לקסטיליה ונותר לראות האם יש לו מה שדרוש כדי להצליח ברמה הזאת
  • טיאגו פיטרץ׳ - עוד שם שלמדנו להכיר הקיץ כשאלונסו מזמן אותו כבר כדרך קבע למשחקים של הקבוצה הבוגרת. מדובר בקשר שבשנה שעברה שיחק בכלל אצל ארבלואה בריאל מדריד C והשנה היה אמור לעבור איתו לקסטיליה. גם אם נכיר אותו דרך הקבוצה הבוגרת או דרך הקבוצה של ארבלואה הוא פרוספקט מעניין מאוד שאני מצפה לראות איך יתפתח
  • רשאד - אחרי הקידום של גונסאלו הקבוצה חייבת ״להמציא״ שערים ורשאד יצטרך לספק אותם. חלוץ 9 שבמשחקים שראיתי אותו הרשים אותי מאוד. מדובר בשחקן עם רגל שמאל שעובד מאוד קשה על המגרש, יש לו את הפיזיות כדי לסחוב בלמים על הגב ואת הטאץ׳ כדי להקפיץ כדור מעל שוער. אני אישית חושב שעוד נשמע על הילד, אם לא בריאל אז בקבוצה אחרת בלה ליגה.

גם דייגו אגואדו שווה אזכור בעייני (למרות שבהופעה שלו בקבוצה הבוגרת הוא ממש לא הרשים) מדובר בבלם/ מגן שמאלי מאוד טכני עם מסירות מקדמות נהדרות שההחלט יהיה בורג חשוב בהגנה

לא תמיד יכולנו להתגאות בשחקנים תוצרת הלא פאבריקה, אמנם מפעם לפעם יצא שחקן היסטורי כדוגמת ראול, איקר קסיאס, גוטי וקרבאחל. אבל בשנים האחרונות יש רוחות של שינוי, יותר ויותר שחקנים יוצאי לה פאבריקה מצליחים להתביע את חותמם במועדונים הגדולים ביבשת: אשרף חכימי, מרקוס יורנטה, אלברו קרראס וראול אסנסיו. כנראה שיש משהו במים של הלה פאבריקה.
השמות הרותחים האחרונים הם ניקו פאז וצ’מה אנדרס. הראשון בעונתו השניה בקומו האיטלקית בניצוחו של ססק פאברגאס והוא כבר הכוכב הבלתי מעורער של הקבוצה עם 4 שערים ו4 בישולים ב11 משחקים מתחילת העונה. השני - צ’מה אנדרס עבר בתחילת העונה לשטוטגארט ותוך 3 משחקים השתלט על עמדת הקשר האחורי ,ספסל את קפטן הקבוצה וכבר זוכה להשוואות לרודרי.
שני השחקנים האלה צפויים לחזור למדריד מהדלת הראשית כבר בקיץ הקרוב.

בדיון הזה נסקור את יוצאי הלה פאבריקה הטריים ואת שחקני הקסטיליה שלנו מקרוב.
דיון מהנה

לאור זה שהשמות הגדולים של העבר זה קסיאס, ראול וגוטי, לא ממש ברור לי מדוע אתה חושב שזה שיצא לנו יורנטה, קרראס ואסנסיו זה מראה על שיפור…

בגדול, המשתלה שלנו לא הוציאה שחקן ברמה הראשונה בעולם כבר המון המון המון שנים. זה אפילו די מוזר. אם השחקן הכי טוב שיצא לנו מאז קרבחאל זה פאקינג חכימי (ועברו המון שנים מאז קרבחאל, כן?) אז וואלה היה לנו חרא של מזל.

זה בהכרח מזל? עיניין של מערך סקאוטינג והמטרוצ של הלה פאבריקה, לא?

רב ההצלחות של כדורגלנים והשתלבות שלהם במערך\קבוצה\רמה מסוימים לא תלויים רק בהם, אלא גם במערכת שעומלת בשביל זה.

אז כמו שהאחריות היא על כדורגלנים מסוימים שלא הגיעו לרמה הנדרשת לקבוצה הבוגרת, ככה גם האחריות אמורה להיות על ריאל מדריד לשלב ולאקלם אותם בתנאים הדרושים. וכנראה שזה חסר.

לא כל שנה אמור לעלות כישרון היסטורי, גם בברצלונה יש גאפ די גדול בין הכשרונות שבאמת ממישו פוטנציאל.
אני פשוט חושב ששם בשונה מאצלנו נותנים צ’אנס לשחקני לה מאסיה ואז זה נראה כאילו כל שחקן שעולה נראה כמו כישרון ובינגו, להגיד לך שאני חושב שגאבי שחקן של פעם בדור? באלדה? קסאדו? ואפילו קובארסי העונה בלי עוגן לידו כבר לא נראה כמו מה שכולם חשבו. אבל הם שחקנים טובים בסה"כ. כנל יוצאי לה פאבריקה…
בוא נגיד ככה אם ניקו פאז היה שחקן לה מאסיה כבר היה מוברג להרכב הראשון בברצלונה. כי שם מריחים כישרון ונותנים לו לרוץ…לא חסר שחקנים טובים בקסטיליה לדעתי

אם שחקנים ברמה של ראול אסנסיו (קטלו אותו יותר מדי) וגונסאלו גארסיה יעלו לקבוצה הבוגרת בתדירות גבוהה יותר זה כבר שיפור מבחינתי. ושחקנים כמו לוקאס ואסקס למשל הם אחלה ואפילו חוסה קאייחון אם כי זה יותר סקסי שחקנים שעולים ישירות מהקאנטרה ולא צריכים ללכת להסתובב בקבוצות אחרות. שחקנים צריכים גם להיות קצת סבלניים וחזקים מנטאלית. אבל להגיד למה ברצלונה כל כך מצליחה ואנחנו לא - ולדעתי בהחלט יש פער - אין לי תשובה

ראיתי היום כמה דיווחים מאכזבים בגזרת הצעירים
במועדון מכוונים למכור את פאז בגלל העומס על העמדה (ג׳וד וארדה),
מספר מועדונים גדולים באירופה מתעניינים בג׳ואן מרטינז הבלם הצעיר,
צ׳מה אנדרס צפוי להשאר בשטוטגארט עד 2027 לפחות

לא מרוצה מהדיווחים האלה בלשון המעטה