אני אולי לא מעריץ את קרלו אנצ’לוטי כמו שהערצתי פה ושם מאמנים - ז’וזה מוריניו, פאביו קאפלו וכמובן זינדין זידאן - אבל כן מחבב אותו. האיש שהחזיר את הדסימה ועמד במילה (אפילו הניסיון המגוחך שלו לשיר בחגיגות בברנבאו), הוא תמיד אומר דברים שהנשיא רוצה לשמוע, הוא מעריך ומוקיר כל יום במועדון. אבל זה לא מספיק. לתחושתי - אני בטח לא ‘מחפש אותו’. ואני גם לא חכם בדיעבד. כתבתי כבר ביוני לספורט1 שריאל מתרפקת על העבר ועשתה טעות שמינתה אותו. כמובן שהוא מיושן וכבר שנים מחוץ ללופ ואיך כישלון ב-X, Y, Z מביא לך פרס? הדסימה סינוורה אותי, רק בדיעבד הבנתי כמה חמור היה שהוא לא הצליח לזכות באליפות עם הסגל שהיה לו.
הלאה. בתחילת העונה אכן נהניתי מכדורגל ושלא כהרגלתי, אחרי תיקו (3:3 נגד לבאנטה) - כתבתי שהריגוש חזר. לא הייתה לי בעיה שמנצחים בקושי 0:1 בסאן סירו ואף גונבים - כי זה משחק קשה, וכנ"ל מהפך די ממזרי במאסטייה נגד ולנסיה שפתחה את העונה טוב. על חצי העונה הראשון, בהתאם למגבלות הידועות, וברור שיש דברים חשובים יותר מרוטציות - הוא היה מקבל ציון של 8.5-9, אבל מאז? באמת נאדה.
אני באמת חושב שאפשר לקחת את המשחק נגד אתלטיק בילבאו בגביע כמשל. אני סלחן על הדחות מגביע המלך, כבר התרגלתי, אבל זה היה העיוורון הראשון שלו - הכתובת הייתה על הקיר, בעיקר לגבי ויניסיוס. זו שערורייה שהוא פתח במשחק הזה. חמור בעיניי שאנצ’לוטי לא לומד מהטעויות שגרמו לפיטוריו. על המשחק נגד פריז סן ז’רמן אי אפשר לסלוח לדעתי.
אני חיי את זה מיום ליום ולא מפספס אף כותרת במארקה, והיו כמה מספרים שכבר הצגתי פה\בדף הפייסבוק\בפריויו השונים\כותרות העיתונים וכן הלאה. אנצ’לוטי המאמן שמשתמש הכי מעט בספסל שלו - זו עובדה| אנצ’לוטי רואה שהקבוצה לא כובשת כבר שמונה משחקים רצופים במחצית הראשונה - ובקושי עושה שינוי| בכל העונה שעברה ריאל לא כבשה רק שמונה פעמים, ב-52 משחקים| העונה זה כבר קרה לנו שבע פעמים, בפחות מ-40 משחקים.
לדעתי, אנצ’לוטי מסתכל רק על המטר הקרוב של נגד מי המשחק הבא ומה הלו"ז. בתחילת העונה קיבלנו כותרות על ‘איסקו חיוני’, ‘בייל חיוני’, גם סבאיוס חיוני וכולם. אבל הוא לא יודע איך להשתמש בספסל שלו. דוגמא טובה היא בנזמה, מירוץ הפיצ’יצ’י שלו מעניין לי את התחת. הוא סובל מעומס גם בנבחרת צרפת ובתחילת העונה כשניצחנו משחקים בקלות - היה זמן טוב להוציא אותו בדקות 60-65 וכן הלאה, אין עניין שהוא יוסיף עוד שער נגד מאיורקה במשחק גמור; על ויניסיוס דיברנו;
הקבוצה המשיכה בבטלה שלה ושכחה איך ללחוץ, התמכרנו לבלוק הנמוך הזה וקשה ובלתי אפשרי לשנות דברים בחודש ינואר.
צריך לדבר גם על עניין ויניסיוס, שאחרי איזה 125 משחקים+ בריאל מדריד היה ברור שייתקדם. אנצ’לוטי עזר לכך אבל הוא לא מורו ורבו לדעתי, גם לזידאן יש חלק בהצלחה הזו, בוודאי, חד וחלק. מה שוויניסיוס אומר בתקשורת זה בסדר, גם זידאן היה האליל שלו. אלה הדברים שמצופה שיגיד. אני בטוח שהוא החמיא גם לז’ולן לופטגי. ואנצ’לוטי היה יכול למתוח עד יותר את הכושר הטוב שלו, אבל פשוט הרג אותו עם העומס.
אנצ’לוטי נצפה היום בוולדבבאס במשחק של קסטיליה אבל מה הטעם? הוא לא מאמין בצעירים בכלל. זוכרים שיש דבר כזה מיגל גוטיירס? אנטוניו בלאנקו - אחלה גול היום! (מחליף אמיתי לקאסמירו פה ושם?).
אנצ’לוטי רחוק שנות אור מזידאן, שאני מודה שנמאס עליי הפרצוף תחת שלו במסיבת העיתונאים וגם הכדורגל המדכא. אבל זידאן, שלא הצליח, אני מודה - לעצור בזמן את משבר פתיחת העונה שלנו איי שם סביב ההפסד לשחטאר - היה עם סגל פחות טוב. רודריגו היה בחוץ לחודשיים, אדן הזאר שיכול להיות אחלה שחקן 13-14-15 בריאל הזו וסוף סוף כשיר - לא באמת שיחק כדורגל. היו משחקים שהגענו עם שמונה-תשעה-עשרה נעדרים, איסקו היה צריך לשחק כ-‘9’ מזויף. ראינו את ריאל של זידאן משחקת חרא נגד צ’לסי כשהקבוצה גמורה פיזית בגלל פציעות ומאבקים של אפריל-מאי (כמובן שהוא טעה עם ראמוס והמערך). אנצ’לוטי לא מנהל את הכוחות היטב ויש לו מזל מבחינת כשירות כשרק היו קרוס ומנדי שפתחו את העונה באיחור. ריאל של אנצ’לוטי נראתה שלוש דרגות פחות מפ.ס.ז’ כשהיא בסגל מלא. ברבע הגמר כשפריז לא תהווה שום יריב לבאיירן\סיטי\צ’לסי\ליברפול אנחנו נבין עד כמה המשחק נגדם היה חרא.
אגב, זה אף פעם לא טוב שלשחקן יש טאבו בהרכב. ויניסיוס יודע שהוא תמיד כתוב על הלוח אז מותר לו להתעסק ביריבים ובשטויות. פה ושם אפשר וצריך לזעזע. גם את אסנסיו - פתאום רודריגו. גם את ויניסיוס - היה אפשר להחליף אותו בערב אחר ולשחק עם הזאר…
אני חושב שגם עניין הברנבאו משמעותי, זה אמור להיות פלוס עבור אנצ’לוטי, ומאז 2022 אנחנו משחקים רע, זה ממש אותו כדור שינה כמו שהיה בעונה שעברה. פתאום גם משחק בית נגד מקום 16 הוא לא ניצחון בטוח. בגדול אני חושב שהרוב פה יודעים שאי אפשר להתרגש מאליפות 35 שכנראה תגיע (בליגה הרבה יותר חלשה מהעונה שעברה), זו הייתה אמורה להיות עונה יותר מהנה בפן ההתקפי. אנחנו במוד של עונת הקורונה - סובלים מכדורגל וסופרים לאחור מחזור אחר מחזור ומחכים שהסיפור יהיה סגור מתמטית. רק שלא נפסיד בקלאסיקו בברנבאו…