לקראת הדרבי | ריאל מדריד תפגוש מחר (ראשון, 17:15) את אתלטיקו מדריד לא רק לדרבי הגדול אלא גם למשחק עונה של ממש - על החיים ועל המוות בכל הקשור למסגרת הליגה. הרבה אובלק וקטוראה, קרבות במרכז השדה, יוקרה וגם בנזמה שהתאושש ויהיה בריא בדו-קרב נגד סוארס
פעם את הדרבי היינו מנצחים עוד במנהרה. ראול גרם לסיוטים אצל אתלטיקו מדריד. בואו של צ’ולו סימאונה שינה קצת את מאזן הכוחות אבל במשחקים החשובים באמת, הדסימה והגמר בסן סירו - תמיד ניצחנו. גם ניצחון מחר כנראה לא יספיק לריאל כדי לזכות העונה במשהו, יש עונות כאלה. עם פציעות, עם מזל רע ומעל הכל - קבוצה לא מספיק טובה שרחוקה ממה שהקהל (שלא במגרשים, איזה מזל) - רוצה לראות. ועדיין, כבוד המדרידיסימו חשוב מאוד והדרבי יכול לתת לריאל דחיפה גדולה לקראת הגומלין נגד אטאלנטה למשל. גם עונות מחורבנות צריך לסיים עם מינימום נזקים. מחר הצעד הראשון הוא בדרבי.
סטטוס ריאל מדריד:
ריאל מדריד מגיעה למשחק מתוסכלת אחרי שעשתה צעד ענק לאחור עם ה-1:1 נגד ריאל סוסיאדד, דווקא במשחק טוב שלה, יותר טוב מכל אחד מסדרת הניצחונות הרצופים. זו לא עוד כותרת דרמטית במארקה כדי למכור עיתונים אלא באמת דרבי של “על החיים ועל המוות”. ניצחון ישאיר את ריאל במאבק האליפות ולמנטרת ה-“יש עוד הרבה משחקים” של זידאן תהיה משמעות. כל תוצאה אחרת - והולכים לים. זה יהיה נחמד מאוד, אגב, לרשום דאבל על היריבה העירונית בליגה מה שלא קרה כבר יותר מדי זמן - מאז עונת 2012-13, עונתו האחרונה של מוריניו. במשחקים הגדולים העונה ריאל הופיעה בדרך כלל, בעיקר בזכות שלישיית הקישור: “הם יהיו היסטוריה כאן. אבל כמו שחקנים רבים כאן”, החמיא זידאן. כשאתה מסתכל על המסלול של השלושה אתה רואה את כל מה שהם זכו וזה אומר הרבה". מעבר לכך הדרבי תמיד חשוב, בטח בעידן צ’ולו, שכבר לא ממש המנחוס שלנו (טפו-טפו-טפו).
אמנם הפציעות לא פוסחות לרגע ומריאנו נפצע, פציעה מספר 42 (כמעט כמו שערי הזכות שלנו), אבל הסגל מתחזק ומתמלא. פדה ואלוורדה ורודריגו היו נפלאים כשעלו מהספסל נגד סוסיאדד והביאו לקצת חיוך ואופטימיות. נראה שהם לא בתמונת ההרכב, כשאין כרגע צורך לוותר על אחד משלישיית האמצע ובטח שלא לשחק עם ארבעה קשרים, אבל יש כלים סבירים מהספסל+ איסקו או ויניסיוס. מי שלא יהיה הוא הזאר כמובן והמאמן אמר עליו: “אין חזרה לאחור, אנחנו רוצים שהוא יהיה במאה אחוז, אנחנו הולכים לאט לאט, בלי למהר. אנחנו מקווים שירגיש טוב וחזק. אנחנו לא נסכן אף אחד ובטח שלא אותו. הוא בסדר ואני מקווה שבשבוע הבא, אולי, הוא יהיה איתנו”.
זידאן הבהיר כפי שהיה צפוי שיגיד: “ריאל לא פייבוריטית, בדרבי אין דבר כזה. זה יהיה משחק מאוד נחמד, משחק מיוחד שהאוהדים מחכים לו”. המאמן, שרשם חמישה ניצחונות מול צ’ולו ושני הפסדים, האחרון שבהם בגומלין חצי גמר הצ’מפיונס ב-2017, הבהיר כי מפגשי העבר לא רלוונטים: “זה לא חשוב. אנחנו רוצים לשחק משחק טוב, אני לא יודע מה יקרה אבל עלינו להיות נהדרים כי אנחנו פוגשים קבוצה נהדרת. עלינו לשחק טוב 90 דקות”. כשנשאל האם זה גמר, ענה: “זה גמר אבל כמו יתר המשחקים, אנחנו תמיד צריכים לנצח אבל מה שלא יהיה - נמשיך להיות “חיים” בליגה. אנחנו מרוכזים”.
כמובן שהבשורה הגיעה מכיוונו של קארים בנזמה שהתאמן כרגיל ביום שישי ואחרי שלושה משחקים בחוץ הוא חוזר בזמן. הסקורר הבכיר שלנו, כמעט כל משחק ההתקפה, 17 שערים הוא סיפק העונה. הוא כבש את שער הניצחון אשתקד בדרבי בברנבאו אולם הגיע הזמן שיישפר את מאזן האימים שלו נגד אתלטיקו, פשוט קטסטרופה - חמישה שערים בלבד ב-35 משחקים. “מי שישחק - רק מי שבמאה אחוז. הוא שחקן מיוחד בגלל מה שעושה על המגרש. הוא שמחה לכדורגל ובטח עבורי כמאמן. כשהגיע לכאן דיברו עליו הרבה והוא מתקדם ומתקדם כבר עשור. הוא יהיה איתנו מחר. כמובן שהוא חשוב לנו”. ריאל תצטרך להיות יצירתית, מהירה ויעילה כדי לפצח את הגנת הברזל הזו. זידאן נשאל על הבעיות בהתקפה: “נכון שאנחנו רוצים להבקיע יותר וכל אחד צריך לתת יותר. כולנו רוצים לשפר את זה. אני זוכר שאני לא כבשתי מספיק כשחקן למרות האיכות שהייתה לי ורציתי תמיד לכבוש יותר שערים”.
כל מיני סטטיסטיקות לא חשובות שדאגו להדגיש בתקשורת משום מה - ריאל אגרה קצת יותר נקודות בחוץ מאשר בבית (27 לעומת 25), כבשה שער אחד יותר ולא נכנעה מחוץ לדי סטפאנו כבר שמונה משחקים. המטרה תהיה כמובן לא לספוג ולא להיכנס למשחק של חתול ועכבר. טיבו קורטואה שחולם על תואר הזאמורה, נכנע פעם אחת בלבד לאתלטיקו בשישה משחקים בכל המסגרות - כולל הסופרקופה. זידאן שיבח את האיתנות ההגנתית לאחרונה: “אנחנו עובדים טוב וזה הכוח שלנו, זה עניין של כולם ועלינו להמשיך בקו הזה - להיות יציבים קודם כל. קורטואה? אנחנו יודעים איזה שחקן הוא. הוא השתפר משמעותית בקבוצה וצמח. כל אחד שיגיד מה שהוא רוצה, יש הרבה שוערים גדולים”. בכל מקרה, רק שוער זה לא מספיק, וגם לא קישור. הגיע הזמן לשחק התקפה, הגיע הזמן לתת משחק טוב. זה הזמן להוכיח אופי ולהתחיל לדבר על המגרש.
ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| לוקאס ואסקס, רפאל ואראן, פרלאן מנדי| קאסמירו, טוני קרוס, לוקה מודריץ’| ויניסיוס ג’וניור, מרקו אסנסיו וקארים בנזמה.
מה המצב אתלטיקו?
אתלטיקו מדריד מגיעה למשחק במצב רוח נהדר. ניצחון כמו זה שהשיגה ביום ראשון - 0:2 על ויאריאל, ניצחון חוץ נגד קבוצת צמרת - זה בדיוק מה שהיא הייתה צריכה אחרי התקופה המגומגמת לאחרונה. את המתמטיקה אתם יודעים היטב - דייגו סימאונה מוליך את הטבלה ביתרון חמש נקודות ויש לו עוד משחק חסר. הניצחון גם הוכיח שיש חיים מעבר ללואיס סוארס ומרקוס יורנטה כאשר ז’ואאו פליקס הוציא תסכול מצטבר וכבש כמחליף. צ’ולו עצר את הסחף אחרי שבעה משחקי ליגה ברציפות בהם אתלטיקו ספגה. אתלטיקו עם 55 נקודות אחרי 24 משחקים, הרקורד הכי טוב שלה למעט עונת האליפות אז היו לה 60.
מדובר בקבוצת הבית הטובה בספרד עם מאזן 9-2-1, היחידה שניצחה במטרופוליטאנו היא לבאנטה ולא אחרת. כעת באתלטיקו חולמים לתת את “המכה הניצחת” ולהזיז את האלופה ממאבק האליפות ולהתקרב לתואר ראשון מאז עונת 2013-14. “הניצחון היחיד שחסר”, נכתב במארקה, הרי שריאל היא היחידה מבין 29 היריבות הספרדיות שאירחה אתלטיקו עם הקמת האצטדיון החדש - ולא הצליחה לנצח. בפן המקצועי השאלה היא האם צ’ולו ימשיך עם המערך “החדש” - של שלושה בלמים יחד עם שני שחקני כנף כאשר יאניק קראסקו התקאמבק בעוד הבלם חוסה מריה חימנס חסר המזל - ימשיך להיעדר בשל פציעה. בספרד מניחים שלא ודובר דווקא על הרכב התקפי - 4-4-2. מי שישלם את המחיר הוא סאול שייפתח על הספסל. על הספסל יהיו תומא למאר שהתאמן כרגיל ומוסא דמבלה שהצטרף בינואר.
צ’ולו היה עושה את המוות לריאל בתחילת דרכו, מאז הניצחון בגמר הגביע ב-2013, אך בשנים האחרונות קסמו דעך. בלי ששמה לב, אתלטיקו לא ניצחה דרבי בליה מאז פברואר 2016 - כבר חמש שנים, בהן נכנעה ארבע פעמים וסיימה חמש פעמים בתיקו.סימאונה השווה את מספר הניצחונות של לואיס ארגוניס ז"ל עם 318 - אך עשה זאת במאה משחקים פחות. הוא זקוק לעוד ניצחון אחד כדי להיות שיאן המועדון איי פעם. מעבר לכך בספרד דיברו על מעין “קללת” ה-3:7 בדרבי שכן משחק הידידות בקיץ 2019 הרי שאתלטיקו לא הצליחה לכבוש נגד ריאל ובטח שלא לנצח.
מי שתמיד יהווה סכנה הוא לואיס סוארס שכבש 16 שערי ליגה ולזמן מה אף היה הפיצ’יצ’י. הרקורד שלו הוא של גולים פר דקות משחק (בערך כל מאה דקות) והן נגד ריאל בימיו כבלאוגרנה - מאיים מאוד. יש לו 11 שערים ב-15 קלאסיקוס. מרקוס יורנטה גם כן אחד משחקני המפתח יחד עם השוער יאן אובלק שרוצה להחזיר לחיקו את תואר הזאמורה וספג הכי מעט שערי ליגה כמיטב המסורת. יורנטה יעלה בטירוף לדרבי, נבחר לשחקן המצטיין של חודש פברואר על ידי האוהדים (מבין שחקני אתלטיקו כמובן) ואמר: “אני שמח, הדברים הולכים לי מעולה. היה חשוב לנו לנצח בוויאריאל ולשחק היטב. הצלחנו להתאושש. ביום ראשון יש משחק חשוב מאוד לגבי האליפות”. תשעה שערים ושמונה בישולים יש ליורנטה שמשחק בעמדה קדמית יותר.
סימאונה אמר: “הליגה נחמדה מאוד השנה, שתי הקבוצות במצב דומה בליגה אבל יהיו עוד משחקים רבים. ננסה לקחת את המשחק למקום טוב. אנחנו תמיד רוצים להיות כוחניים ומאוזנים. עבדנו על שני מערכים במהלך השבוע. אני לא חושב שאם ננצח ריאל תצא מהמירוץ. אנחנו מכירים את הקושי בליגה הזו”. על סוארס וז’אאו פליקס: “לואיס אמנם לא הבקיע נגד סביליה וריאל סוסיאדד אבל עשה עבודה יוצאת דופן. זה תלוי מתי יש לנו את הכדור. אידיאלי שלכל שחקן יש מאפיינים שונים. המספרים של פליקס נהדרים והוא עושה דברים מאוד לא צפויים אם הכדור. גם לקוראה יש את המאפיינים שלו. אחד מהם (הוא או פליקס) ישחקו והשני יהיה חשוב מאוד מהספסל”. הקטור הררה ייעדר בשל סיבות אישיות. בכל מקרה, תצפו לאתלטיקו במלוא הדרה.
אתלטיקו מדריד - הרכב משוער: יאן אובלק| קיירן טריפייר, סטפן סאביץ’, פיליפה, מריו הרמוסו| אנחל קוראטה, מרקוס יורנטה, קוקה, יאניק קראסקו| ז’ואאו פךיקס ולואיס סוארס.
היסטוריה ומפגשי עבר:
בשנות ה-2000, תודה לאל, ריאל מדריד הפכה לחלוטין את המאזן שלה כאורחת בוויסנטה קאלדרון (ובהמשך בוונדה מטרופוליטאנו). היא הפסידה רק פעמיים בעשרים המשחקים האחרונים לעומת לא פחות מ-12 ניצחונות. בשנה שעברה זה דווקא היה דרבי מרדים במחזור השביעי. למרות שלישייה התקפית של בייל-הזאר-בנזמה, הקבוצות נפרדו ב-0:0 בלי יותר מדי מצבים. הניצחון האחרון שלנו במטרופוליטאנו דווקא לא היה כל כך מזמן, עם סולארי על הקווים בתחילת פברואר 2019. חצי מספרת של קאסמירו, פנדל של ראמוס ופיניש גדול של גארת’ בזמן שגריזמן רק השווה זמנית, 1:3 בסיום. ב-2017-18 זה נגמר ב-0:0 מצער ושנה קודם לכן בעונת האליפות כריסטיאנו לקח פיקוד עם שלושער - כדור חופשי, פנדל ודחיקה אחרי ספרינט של בייל. הניצחון האחרון של אתלטיקו היה ב-2014-15, היא הביסה אותנו 0:4 (ראמוס ופפה נעדרו אך זה לא תירוץ) בבושה גדולה מה שהביא אוהדים למחות במתחם האימונים.
אנחנו נתרכז בחיובי. בעונת 2007-08 ראול כבש אחרי פחות מדקה, רוד הכפיל ואותו ה-0:2 עם שוסטר החל ריצה אדירה של שישה ניצחונות חוץ רצופים. 1:2 דרמטי עם פנדל של פיפיטה בתוספת הזמן (2008-09), 2:3 בעונת הפלגריני עם שער גדול של מרסלו ברגל ימין, 1:2 די חסר חשיבות עם מוריניו שמירר את החיים לאתלטיקו בדרבי ו-1:4 מטורף בעונת האליפות עם ה"המיוחד" בערב לפנתיאון של כריסטיאנו עם שלושער ובישול לקאייחון. הוא כבש בכדור חופשי, בבעיטה אדירה ממרחק וגם בפנדל. גם בתחילת שנות ה-2000 לריאל היה רצף יפה: 0:4 עם הגלאקטיקוס מחזור אחד לסיום העונה במשחק בו ריאל השתלטה על הפסגה - צמדים לראול ורונאלדו, 1:2 על הקשקש עם קיירוש ואז פעמיים 0:3 כשרונאלדו-פנומנו כובש צמד בשני המקרים. ב-2004-05 הייתה זו הופעת הבכורה (המלאה) של לושמבורגו על הקווים.
בדרבי החוץ הראשון ניצחה ריאל 0:3, היא ניצחה גם בדרבי הרביעי אלא שאז המארחת רצה לחמישה ניצחונות רצופים = הרצף הכי גרוע שלנו. סוף שנות ה-40 ותחילת שנות ה-50 היו פחות נעימות אך לאחר מכן המצב התייצב. הקינטה דל בויטרה עלתה על הפטנט והחלה עם מספר ניצחונות דחוקים ושימו לב לתוצאות המוזרות בסוף שנות ה-80 - ריאל ניצחה 1:3 ב-1987-88 ולאחר מכן היו שתי תוצאות תיקו 3:3. ב-1990-91 ניצחה ריאל 0:3 (מיצ’ל ופעמיים בוטראגיניו, עד הדקה ה-78 התוצאה הייתה 0:0). הניצחון הראשון הממש מוחץ הגיע עם קאפלו בעונת האליפות ב-1996-97 כשראול כמובן הציג משחק ענק וכבש את אחד משעריו הגדולים ביותר בקריירה בדריבל.
מעולם לא כבשה ריאל חמישייה מול אתלטיקו כאורחת. בקיצור, המאזן ב-83 משחקי הליגה כשאתלטיקו בעלת הבית - 35 ניצחונות לריאל (42%), 24 תוצאות תיקו (29%) ו-24 ניצחונות לאתלטיקו (29%), יחס שערים 122:132 לטובת ריאל מדריד כמובן. בעשור האחרון ריאל ניצחה בחמישה דרבים בחוץ והפסידה פעם אחת - בברנבאו היא הפסידה יותר. ובברנבאו? כמובן שניצחנו 0:2 במפגש הראשון העונה עם שערים של קאסמירו בנגיחה וקרבחאל בפצצה לקורה ופנימה (זה היה בדי סטפאנו, אנחנו מתכחשים לזה) - 15:54 לריאל בניצחונות, יחס שערים 94:160 לטובת ריאל. בסה"כ מפגשי הליגה 39:89 לריאל בניצחונות.
עוד קצת מספרים על הדרבי:
שיאן ההופעות הוא סרחיו ראמוס כמובן עם 43 משחקים, הופעה אחת יותר מפאקו חנטו ומנואל סאנצ’יס, זו החלוקה: 28 דרבים בליגה, 7 בגביע המלך, 6 בצ’מפיונס ושני גמרים בהם כבש, 3 בסופרקופה הספרדי ואחת בסופרקאפ האירופי. יש לו שישה שערים. הוא רשם 24 ניצחונות ותשעה הפסדים| קרלוס סנטיאנה ומיצ’ל מדורגים במקום השלישי עם 36 משחקים. לצ’נדו וקארים בנזמה יש 35 הופעות ואחריו פירי ואיקר קסיאס עם 34 משחקים| לכריסטיאנו רונאלדו 31 הופעות בדרבי| עוד קצת מהסגל הנוכחי: מרסלו שיחק 26 דרבים (14 בליגה ו-5 בצ’מפיונס), אחד פחות מראול.
שיאן השערים בדרבי הוא כמובן כריסטיאנו רונאלדו עם 22 שערים - 12 מהם בליגה (פעמיים שלושער), ארבעה בליגת האלופות (שלושער בחצי הגמר ואחד בדסימה) ועוד שישה בגביע המלך| במקום השני השני ניצב אלפרדו די סטפאנו עם 17 שערים. לקרלוס סנטיאנה 15 שערים. במקום הרביעי פרנץ פושקאש עם 13. סנטיאגו ברנבאו ואמיליו בוטראגיניו עם 12 שערים. הבא בתור הוא ראול עם 11 שערים - כולם במסגרת הליגה כמובן.
קצת מכלי התקשורת: כותרות העיתונים יום אחד לדרבי - כל עיתון בוחר בגיבורים אחרים לקראת המשחק
שער המארקה : משחק מילים מרגש - דרבי של עיר הבירה עם דאבל K - טוני קרוס מצד אחד וקוקה מצד שני, אדוני המסירות| בצד שלנו - בנזמה התאמן עם הקבוצה ומתקרב לחזור. רודריגו יהווה אלטרנטיבה אם זידאן ירצה לשחק התקפי בעוד הזאר עם צעד לאחור בשל כאבים “חדשים”| אצל אתלטיקו: סימאונה נגד “קללת ה-3:7” (משחק הידידות בקיץ). הררה ייעדר מסיבות אישיות ופליקס במבחן נגד היריבה הנצחית.
שער ה-AS: הדרבי של המאסטרוס - זידאן וצ’ולו במוקד - שני המאמנים יצרו תקופה במועדונים שלהם| לזידאן יש שני הפסדים בלבד ב-12 משחקים נגד סימאונה| צ’ולו עצמו חולם לעקוף את שיא הניצחונות של המועדון (לעבור את לואיס ארגוניס)| ריאל מקבלת בחזרה (ככל הנראה) את בנזמה בעוד יריבתה התאמנה בדלתיים סגורות במגרש| ועוד: ציטוט למטה של רונאלד קומאן מאמן ברצלונה שרוצה שריאל תנצח כי זה טוב, לדבריו, שהמוליכה תפסיד.
עוד כתבה גדולה ב-AS: הזאמורה על כף המאזניים - הדרבי בראשון לא יכריע כנראה רק את המאבק על התואר אלא גם את הקרב על תואר השוער שספג הכי מעט השנה. אובלק שמר על שער נקי השנה 12 פעמים בעוד טיבו עשה זאת פעם אחת פחות. שימו לב - לפני הדרבי הקודם אובלק ספג פעמיים בעשרה משחקים בעוד טיבו ספג 12 שערים ב-11 משחקים וכעת הפער הצטמצם. קורטואה ספג שמונה שערים בלבד ב-13 המשחקים האחרונים והיה עם רצף של 457 דקות ללא ספיגה עד שפורטו הרס. הוא שמר על שער נקי בשישה משמונת המשחקים האחרונים. אובלק ספג 16 שערים ב-24 משחקים - 0.67 למשחק, טיבו ספג 20 שערים ב-25 משחקים - 0.8 ורק יאסין בונו (0.71 שערים בממוצע למשחק) עומד ביניהם.
במועדון העלו כמה גולים ממשחקי הדרבי - מוזמנים להיכנס לאווירה. הדסימה של ראמוס, בנזמה וגם הסלאלום שביצע והבישול לאיסקו ועוד ועוד.