למה לדבר על טומי כשאפשר לדבר על ברנאל?
לא כל שחקן בלה מאסיה דומה לשני. טומי מעולם לא הוצג ככישרון לקבוצה הבוגרת.
מבחינת הגיל שלו, גם אם רק בשנה הבאה הוא יקבל פירורי דקות בקבוצה הראשונה - זה יהיה מצוין.
על זה שהוא עדיין בשלב בו שחקן נוער מבטיח יכול להתברר כפלופ שלא יראה דקה בבארסה - אין ויכוח.
אבל התגלית בעיניי מהקיץ הזה היא עצם זה שהוא שחקן נוער מבטיח.
אם עד הקיץ התבססתי בעיקר על מחמאות אקראיות שהוא קיבל מעיתונאים ובארסה מאניה ליקטו סלקטיבית, כעת יש עובדות בשטח - הוא השחקן השני הכי צעיר שלקח חלק בקדם עונה עם הבוגרת הקיץ, אחד הבודדים שעשו זאת מנוער א’ ולא מבארסה ב’, והוא המשיך להתאמן עם הבוגרת גם אחרי שרבים מהילדים האחרים חזרו לקבוצת המילואים. אם הוא איכשהו יראה דקת משחק העונה זה לגמרי בונוס לבונוס, מבחינתי.
הסגל שיוצא לשוויץ:
הסגל ה-‘‘בוגר’’ במשחק ראשון. ללא גאבי ופדרי שנמצאים בתכנית מיוחדת לפי הדיווחים.
עם הנבחנים מהנוער כולל אברימה שמוצג כשחקן התקפה דווקא.
ספרתי 15 שחקנים בוגרים.
נגיד פדרי וגאבי סתם לא נסעו, פרנקי פצוע.
נגיד קאנסלו ורודרי יגיעו.
ברדג’י לא נחשב, הוא בחוץ לשנה וגם ככה היה בדרך החוצה.
זה 20 שחקני סגל. מספרית , מרגיש לי דליל מדי.
כמעט כל שחקן יכול לשחק בכמה עמדות, ויש הרבה אפשרויות, אבל עדיין סגל דליל מאוד. במיוחד בהתקפה.
כמה צעירים שבתחילת הקיץ היו מועמדים להצטרף לקבוצה הראשונה כנראה ייחתכו. פורט, טומי, טורנטס, וגם קסאדו. רק אספרט נשאר, וכמה צעירים חדשים.
המשחק בשעה 17:30 המבאסת. מקווה למצוא הקלטה באיכות טובה. זה משודר איפשהו?
החורים נמצאים בעמדות החלוץ(2) ובלם.
אם יוצאים מנקודת הנחה שיגיע חלוץ. אפשר לבחור בין לצרף עוד 2 שחקנים או להמשיך עם מה שיש מהצעירים.
22 שחקנים כולל שני הילדים שאמורים לעלות רשמית הקיץ, בהנחה שרודרי וקאנסלו יבואו
חסר חלוץ, אפשר לספור את אולמו כחלוץ ואז זה מסתדר
ולכאורה אמורים לספור את דה יונג אבל סביר שייפצע שבועיים אחרי שיחזור מהטיפול השמרני המזדיין שלו
למה כללת את שני הילדים? למה דווקא שני אלה? למה רק 2?
כללת 3 אני רואה - קורטס, בריאן וביסיוו. אבל לא את אספארט ולא את חמזה.
אם סופרים את הילדים, אז מצבנו טוב, אבל אני לא ספרתי. הם צריכים להוכיח שהם יכולים.
להבנתי מהפרסומים בתקשורת (כלומר, בטוויטר ובבארסה מאניה) - אלה הילדים שמיועדים להיות חלק מהסגל של הקבוצה הראשונה באופן קבוע העונה. האחרים (אספארט ושאר מי שבסגל למשחק היום) - כרגע לא. אמנם זה גם הגיוני מבחינת הגיל שלהם (או הכסף שבו הגיעו, במקרה של ביסיוו), אבל לא ניסיתי לפעול לפי “היגיון” כלשהו אלא נטו לפי פרסומים.
לגבי האם הוכיחו את עצמם - אני חושב שהעמדות של בלם רביעי (כשאריק וקונדה יכולים לשחק כבלמים לפניו בעת הצורך) וקשר מרכזי רביעי (כאשר רודרי ופדרי צפויים לשחק הרבה, וברנאל גם לא מעט) הן סבירות היררכית לשחקנים שהרגע עלו מהנוער. בהתקפה המצב קצת יותר דליל, בטח אם לא סופרים את אולמו וחוליאן, אבל גם שם יש לכאורה ארבעה שחקנים משמעותיים לפניו על שלוש עמדות. זה אולי לא מדהים אבל אני לא מרגיש שאנחנו יוצאים לעונה הזו עם כיסוי רע.
אני חושב שפספסת את מה שרציתי להגיד.
יש 20 שחקני סגל פלוס ילדים. זה דליל מדי.
לא משנה אם ילד כזה או אחר יקבל חולצת הסגל ואז יהיה על תקן ברדג’י או פורט. לא משנה אם יהיה בסגל כל משחק כמו טומי מרקז או דרו. אני מתכוון שאף אחד מהם לא אמור לקבל דקות עד שיוכח אחרת (ויש דוגמאות אצלנו, לא חסר). אי אפשר כרגע לסמוך על זה , וזה משאיר אותנו עם מעט מדי שחקני רוטציה.
על הנייר, כל עמדה מכוסה על ידי 2 שחקנים לפחות, אבל פציעות יקרו וזה יחשוף את הסגל הדליל.
יש פה נקודת מפתח בעניין הזה.
האם מישהו יבחר לסגל כי הוא הוכיח שיש לו מקום בסגל, או יבחר לסגל ואז יצטרך להוכיח שיש לו מקום בסגל.
לדוג’, אם נצא לעונה הזו כאשר חאמזה מוגדר ע’'י פליק כמחליף של פראן, האם זה אומר שהוא הוכיח או שהוא יצטרך להוכיח?
הצורה שבה פליק מסתכל על השחקנים האלה היא מה שמגדירה את מצב הסגל.
האם הוא רוצה 22 שחקנים ‘‘מוכחים’’(פלוס כמה גיבויים זולים) ומחשיב מישהו כמו ביסיוו כשחקן סגל מוכח או מוכן לצאת לעונה עם עמדה ריקה שכישרון צעיר יהיה מסוגל למלא ‘‘על הדרך’’.
ההרגשה שלי היא שבבארסה לא יציבו שחקן כזה בתוך הסגל בגלל שהקבוצה די סבלה מהדלילות המדוברת בעונות האחרונות. לא סתם הביאו את אדיימי וגורדון שמשחקים בעמדות של 2 כוכבי הקבוצה. יש רצון לסגל חזק שישרוד את הפציעות, תשישות ואתגר מקצועי שהקבוצה צריכה להתמודד איתו לאורך עונה שלמה.
יש סיבה למה לא מוותרים על אלבארז עד הסוף(המר?).
לכן באופן אישי, לא הייתי ממהר להכריז על קורטס, פארינייס, ביסיוו או חאמזה כחלק מהסגל המוביל עד אשר יתברר לנו איך חלון ההעברות יסתיים.
יחד עם זאת, בהרגשה שלי אני לא אתפלא אם מחליף לפראן לא יגיע, הדקות משחק באמצע(בהתאם לצורך) ינותבו לגורדון ואדיימי בצורה כזו או אחרת(ובאפקט שרשרת גם שחקנים אחרים), ושחקנים כמו אברימה, חאמזה וביסיוו יעבו את העמדה הזו.
רוצה לומר, השחקנים הצעירים יהוו את הגיבוי לגיבוי, ולא צפוי שיקבלו חלק מרכזי בסגל אלא אם כן יצליחו/הצליחו להרשים במידה קיצונית בטרום עונה.
אז בפועל ראפיניה חלוץ, שזה ניסוי מעניין. אספרט בקישור, אריק מגן וגורדון בשמאל.
רק אותי מעצבן שאין שמות על החולצות במשחקי קדם עונה?
גורדון מהיררר חבל’“ז. מעניין לראות איך זה יעבוד מול קבוצות יותר טובות.
הרבה חילופי מקום מקדימה בין גורדון לראפיניה.
מורגש שחסר חלוץ אמיתי ברחבה. מרגיש קצת שאין יעד לכדורים.
פרמין בא לשחק כמעט על הקו לפרקים בימין. מעניין
1-0 בארסה. בישול נחמד של ראפיניה לאדיימי.
יש שני לבנים לרפואה בבאזל. צחוקים. קבוצה שוויצרית כמו שביבי מזרחי.
1-1
גולאסו של באזל.
כמה מחשבות קלות על המחצית מול באזל:
קודם כול, באלדה. מרגיש שדי, זמנו אצלנו נגמר. משהו בו פשוט כבוי, וגם פליק לא הצליח להדליק אותו מחדש. הוא לא מתקדם, לא מייצר מספיק ולא נותן תחושה שיש שם עוד קפיצה שמחכה לקרות. אין סיבה שימשיך להסריח לנו את האגף ולמנוע מהמועדון לחפש פתרון אמיתי לעמדה הזאת.
לגבי פרמין, אני יודע כמה הפורום אוהב אותו, וגם אני יחסית אוהב אותו. הוא לוחם, הוא לא ברסאי טיפוסי אבל הוא ווינר והוא יודע להתעלות ברגעים גדולים. תמיד פחדתי שבשלב מסוים החוסר ב״ברסאיות״ במשחק שלו ינשך אותו בחזרה. במחצית הזאת אפשר היה לראות איך המגבלות שלו פוגועות בו לנהל משחק בתור 10. נכון, כמעט בכל שנה אנחנו מעלים את הספקות האלה ואז אוכלים את הכובע, אבל השאלה ממשיכה לחזור: האם הוא באמת יכול להיות ה־10 של ברצלונה לאורך זמן.
נקודות מעניינות מהמחצית הראשונה:
-
בניגוד למערך המוכר המעונות הקודמות, בארסה מערך 433 קלאסי. הרבה תנועה מהקשרים לרחבה, המגנים מתחילים למטה, הכנפיים על הקווים.
מתכוננים לרודרי או אבולוציה מתוכננת? -
ראפיניה בחוד, צ’אבי אספרט בעמדה המקורית שלו בקישור, אריק מגן ימני, לפני קונדה.
זה הפיתרון המיועד לחוד? צ’אבי גונב לפארינייס את המקום בסגל?(מחצית טובה מאוד שלו עם מסירה פנטסטית לבישול של ראפיניה)? אריק באמת לפני קונדה ברוטציה? -
הנעת הכדור שלנו נראית הרבה יותר טוב עם מגן ימני שמסוגל ‘‘להזרים’’ את הכדור ולא לבזבז אנרגיה וזמן על להשתלט עליו. מצד שני רואים את הירידה באמצע בלי פדרי ועם טיפה איטיות של ברנאל.
-
אדיימי וגורדון בכנפיים עם שליטה טובה בכדור, מהירות, לחץ, דינמיות. כיף לראות.
נכנס חלוץ והכניס אחלה גול של חלוץ. מיקום נכון, שער יפה בנגיעה.
נחמד שיש נוכחות דומיננטית יותר ברחבה.
אולי חמזה יהיה הפתרון אם אלברז לא יגיע?
מחצית שנייה נפתחה כשכל השחקנים שפתחו בפעם הראשונה הוחלפו, ובהמשך כמעט כולם הוחלפו למעט ג’רארד מרטין שסיים 90 דקות מלאות.
אלבארו קורטס, אדר אלאר ואוריאן גורן לא שיחקו.
למרות התוצאה המחצית השנייה הרגישה פחות טובה, חלקית שינויים טקטיים וחלקית עייפות/ירידה ברמה.
ראפיניה הוחזר לכנף שמאל, הקבוצה חזרה למערך היותר מוכר, וקשה שלא היה לראות שוב את החוסר איזון הרגיל שפחות היה במחצית הראשונה.
ברמה האינדיבידואלית,
חאמזה עם עוד גול של סקורר מלידה, ואני כבר קונה אותו כמחליף של פראן.
פסקר שוב עם משחק מרשים בצד ההגנתי, פחות ברמה הטכנית, אבל כן עשה כמה תנועות יפות שהתבזבזו.
ראפיניה ואדיימי נראים טוב הולכים ומתחדדים עם הדקות משחק. אדיימי כבש במחצית הראשונה בצד ימין, ובישל בשנייה מצד שמאל. נראה שביחד עם גורדון פליק מקבל בדיוק את מה שהוא רוצה.
והדובדבן שבקצפת, צמד לילד הבלגי ביסיוו, כשהראשון עם מהלך נהדר של דריבל ובעיטה לחיבור שמראה טיפה מהכישרון הגדול שבגללו שמו סכום לא קטן כדי להשיג אותו.
יום רביעי גביע גאמפר מול אל אהלי המצרית. רגע לפני פתיחת העונה הרשמית.
קצת חיבור, קצת כימיה, קצת ריצה משותפת בהרכב ובסגל - וגורדון את אדיימי יפרעו את השטרות.
במיוחד אם יהיה מישהו באמצע לקבל את מה שהם יספקו לו. או אם איזושהי קבוצה תחליט שבא לה להשאיר שטחים מאחורה, ולהתאבד.
ראיתי רק תקציר של 10 דקות, ש 8 מתוכו היו המצבים המסוכנים של בארסה.
אני מניח שהראו את כל מה שההתקפה יצרה.
נראה שאדיימי מגיע מוכן לעונה הזאת, ראפיניה ופרמין מאוד חלודים.
הגול של האמזה זה לגמרי האלנד. והגול הראשון של ביסיוו מעולה.
אם זאת הרמה הרגילה של הילדים האלה, הם בהחלט מוכנים כבר עכשיו לסתום חורים בסגל. מעודד מאוד.
היום בלילה, משחק הכנה אחרון לעונה, גביע גאמפר מול אל אהלי(כחלק מעסקת חאמזה).
בינתיים, אברימה נשלח לשחק במשחק הכנה של בארסה אתלטיק, ולכן לא צפוי להשתתף(בתקווה שזה מפנה דקות משחק עבור גורן).