פרה טמפורדה 26/27 - חולמים על תואר אירופי

פליק הולך חזק על חמזה בפרה טמפורדה וממשיך לתת לו את ההרכב. קונדה יתופקד כבלם?

מבין אספארט וברנאל - מי אמור להיות יותר הגנתי ומי יותר מנהלי?

נגד באזל ברנאל היה האחורי ואספרט אמצע-שמאל.

לינק למי שצריך
https://liveball.sx/match/1604797

בקצב הזה גם צ’אבי א. ידיח את פרנקי מהסגל.
ראיית משחק מעולה פלוס טכניקה ושליטה בכדור.

כמה פעולות כאלו גם במשחקים אמיתיים, ובאלדה את חאמזה יגרמו לכאב ראש חיובי לפליק.

לא צופה במשחק לצערי, איך נראה ההרכב מבחינת העמדות של השחקנים?

קונדה בלם, אריק מגן ימני, ברנאל קש"א, אספרט נראה בכל מקום, ראפיניה ופרמין מאחורי החלוץ ובאלדה לבד על הקו. היתר במקומות הרגילים.
ככה אני רואה את זה.

גורן נכנס.
קשה להבדיל בינו לבין פסקר מרחוק

גורן הוחלף אחרי 27 דקות. לא נראה פצוע. היחיד מבין המחליפים שהוחלף בעצמו.

אין תגובות? כולם באיזו קבוצה “ללא דימה” בווטסאפ?

כמה תובנות אישיות שלי מהמשחק.

1. בארסה לא מוכנה לליגה עדיין, נקווה שגם היריבות הקרובות לא.
  2. לא השתכנעתי מכל הצעירים, חוץ מאספרט. הוא צריך לקבל מספר של הקבוצה הראשונה ולהיות חלק מהרוטציה. נראה שחקן רבגוני, אפילו טכניקה יש לו.
  3. נראה שפליק מנסה לשנות ועדיין לא התקבע. אחרת לא ברור למה קונדה בלם, ראפיניה הרבה יותר במרכז, באלדה קיצוני ושאר שינוים בעמדות.
  4. לא הבנתי למה ביסיוו קיבל כל כך מעט דקות. הייתי מצפה שהוא והאמזה ישחקו מחצית כל אחד, כי הם היחידים שפליק ניסה בעמדת החלוץ. גם לא ברור למה גורדון או אדיימי לא נוסו שם.

המשחק לא שודר בטלוויזיה אז אני משער לעצמי שלא הרבה צפו, במיוחד כשמדובר במשחק הכנה מול יריבה ברמה די נמוכה.

בכל אופן, אני חושב שהיה נחמד לצפות בכל החבר’ה מול יריבה שמאפשרת זמן ומגע עם הכדור ולראות את האיכויות הטכניות של השחקנים.
אספרט היה מצוין, גורן הרשים(מאוד), חאמזה עם עוד שער, ביסיוו נתן דריבל ומסירת עומק יפה, גורדון לגמרי נותן ניצוצות של ראפיניה במשחק שלו ואדיימי נראה כמו השחקן שבדיוק היה חסר לנו ב-2 העונות הקודמות מהספסל.

לגבי קונדה, המעמד שלו החל מסיום העונה היה רעוע, והיה דיווח לא מזמן שפליק רוצה את אריק כמגן הימני הפותח. יכול להיות שפליק מנסה לבדוק/לשלב את קונדה בחזרה בעמדה המקורית שלו.

לגבי ראפיניה ובאלדה, באיזו צורה זה שונה מהשנתיים האחרונות?

יכול להרחיב על זה? לא ראיתי את המשחק וראיתי ש(לא ישראלים!) העלו סרטון של כל הנגיעות שלו בכדור בערך (WTF), ולא הצלחתי להבין מה שם היה כל כך מרשים.

אם מנטרלים את הנגיעות שלו לרגעים בודדים אז אולי זה לא יראה מרשים. בעיני, רואים שחקן עם יכולת טכנית מאוד גבוהה, זריזות ושליטה בכדור, ויחד עם זאת ביטחון עצמי. שזה בעיקר מה שמפריד בגיל הזה מי מתקדם יותר מהר.
הוא כל הזמן מחפש לקבל את הכדור, להיות חלק פעיל במשחק ולגרום לכדור לזוז.

נ.ב.

שכחתי לציין את פסקר שגם המשיך בתבנית של שאר הצעירים. מאוד חזק בצד ההגנתי, יציב, מרוכז.
קצת פחות רואים משהו בצד הטכני/התקפי ולכן אני לא בטוח עד כמה יש לו עתיד דווקא בבארסה, אבל באופן כללי נראה כמו עוד כישרון מתקדם ביחס לגיל 17.
אולי בקיץ הבא יקבל קידום על חשבון באלדה.

אני חושב שמגן זאת העמדה המקורית שלו. בסביליה הזיזו אותו לעמדת הבלם, והוא רצה לחזור להיות מגן.
בכל אופן, קונדה סובל מחוסר ריכוז, אז בעמדת הבלם זה עוד יותר קריטי. לא ברור לי מה בארסה תרוויח אם הוא בלם.

בשנתיים האחרונות, ראפיניה היה הרבה יותר קרוב לקו. באלדה היה מצטרף, אבל לא שיחק שם לבד כמו אתמול.

גם אני לא הבנתי במה הוא הרשים. מסר מסירה טובה פעמיים, זה כן. היה לי קשה להבדיל בין כל הבלונדינים במרכז המגרש. כל פעם שבלונדיני היה עושה פעולה טובה , הסתבר שזה אולמו או גורדון שברח אחורה.
איך הצלחת להתרשם ממנו כל כך עמוקות ב 27 דקות?

זה בדיוק הפוך.
קונדה בלם במקור. בסביליה לופטגי ניסה אותו כמה פעמים כמגן ימני, כנ’'ל דשאן בנבחרת(יותר מכמה פעמים).
גם נשאל על כך כמה פעמים ועל זה שצריך להתרגל לעמדה חדשה.

אני מבולבל, אחת הנקודות המדוברות לאורך בשנתיים האחרונות זה החוסר איזון שלנו כי אין לנו כנף שמאל.
כי ראפיניה לא כנף קלאסי וכל הזמן נכנס לאמצע.
לכן גם החתמנו את קאנסלו.

בכל אופן, כשהיריבה לא יכולה לייצר שליטה במגרש, אז המערך ההתקפי הוא זה שהכי בולט.

ממה שראיתי התרשמתי.
בסדר, לא מסכימים.

בדקתי, אתה צודק.
אבל אני זוכר שהוא רצה לשחק מגן בבארסה. היה אפילו דיון אם הוא מפונק וחושב שהוא מעל המועדון.

זה חדש לי.
ראפיניה לא כנף קלאסי, אבל הוא שיחק שם, קרוב לקו. אתמול הוא שיחק אחרת.

למיטב זכרוני זה היה הפוך - הוא רצה לשחק בלם, ולא קיבל בהתחלה את זה ששמו אותו מגן.

Kounde confirmed that he indeed spoke with Xavi before the season in his pre-match press conference ahead of Tuesday’s Champions League clash against Shakhtar Donetsk in Hamburg, Germany, and while he made sure to clarify he is willing to play right-back if and when needed, Jules did not even try to deny that center-back is indeed where he wants to be full-time.

“I’m happy because I play in my position. I played at right back last season and I’m always available. I had a conversation with Xavi at the end of the season because I wanted to play where I can contribute the most but I’m never going to refuse to play at right back. I am at the coach’s disposal.”

מה אתה מגדיר קרוב לקו?
הוא לרוב התחיל על הקו ונכנס לאמצע שמאל, באופן קבוע.
מה שראינו אתמול זה התפקיד הקבוע שלו תחת פליק.

יש התלהבות מגורן אבל הוא השחקן היחיד שגם עלה כמחליף בתחילת המחצית השניה וגם הוחלף בפדרי בדקה ה 73….

קצת מוזר, לא נראה שהוא פצוע

סביר להניח שזה נקבע מראש.