אז אחרי כשנה שבה הוא היה רע מאוד, אתה מהמר שהשחקן בן ה-35, שמראה גרף התדרדרות ברור, פתאום יחזור להיות אחלה חלוץ בשנתיים הקרובות על סמך 4 משחקים טובים?
פה הויכוח התחיל. למה? למה שהוא לא ייראה יותר דקות? כי לבה הוא “החלוץ הבכיר” והחוק האלוהי אומר שכל חלוץ שלא “החלוץ הבכיר” (אני מערער בכלל על התפיסה הזו בבסיס, אבל מילא) לא יכול לקבל דקות?
אי אפשר לעשות קצת רוטאציה? למה לא? הוא בן 35 למען השם! הוא בקושי זז. אם רק כדי להוציא יותר ממנו צריך לתת לו לנוח.
דחוף, אבל פחות מחלוץ? אני מרגיש ש-4 המשחקים האחרונים עשו לך קצת אמנזיה
אגב, אלו בדיוק הטעויות שנעשו עם אלבס, בוסקטס וסוארז.
המחליף צריך להגיע לפני העזיבה במקביל לירידה בכושר, ולא להיות רכש היסטריה אחרי העזיבה, אז חייבים לקחת מה שיש בשוק לא משנה מה כי אין שחקן בעמדה.
שמעתי, בדרך כלל משתמשים בחלוץ מרכזי אחד וחלוץ נסוג. בכל אופן זה מערך לקבוצות מתגוננות, לא דבר שאני מחפש לבארסה
איך אתה מתאר את עמדת המוצא שלו בהגנה ואת התפקוד שלו בזמן שסיטי עם הכדור?
תסלח לי, אבל זה טיפה חצוף כי אתה טוען פה דבר קיצוני שאני לא אמרתי(והלכתי אחורה לבדוק אם במקרה אני כשלתי בפי). אני אפילו הגדגשתי כמה פעמים את היתרונות.שכן יש ברכישה של שחקן כמו רוקה.
זה לא סותר כלום, שוב אומר שלדעתי אתה מבין משהו אחר מהדברים שלי ואז מייחס להם עוד דברים שלא אמרתי.
שוב, לא טענתי דבר כזה!!!
לא, לא, לא.
זה לא הצדקה לא לתת דקות לרוקה, זה הצדקה למה לבנדובסקי מקבל יותר דקות ממה שאתה חושב שהוא צריך לקבל.
עוד משהו שאתה מייחס לי שלא אמרתי.
כל קבוצה צריכה לעשות שיקולים כוללים איך ומתי רוכשים את מי.
מה יהיה בעוד שנתיים בשוק? לא יודע.
אני כן יודע שברגע שרכשו את לבנדובסקי, עמדת החלוץ המרכזי הובטחה ל-3 עונות. בין נרצה או לא.
קרוס, מודריץ’, קרוס, בנזמה, ואסקז, נאצ’ו, קורטואה/נבאס, קרבחאל, אלאבה, רודיגר, חוסלו זה ויתור על ההווה?
איך לעזאזל הבנת את זה ממה שכתבתי?
לא מבין למה זה קשה.
הקבוצה נבניתה סביב לבנדובסקי > יש רק חלוץ מרכזי אחד על המגרש > רוקה בן 19 ופה רק חודשיים בקושי > הקבוצה במשבר וחייבת תוצאות > צ’אבי בונה סכימה מסויימת ומתבסס עוד יותר על לבנדובסקי כאיש שלו שיוביל את הקבוצה > התוצאות משתפרות ולבנדובסקי מחזק את מעמדו עם יכולת טובה ושערים חשובים = פחות אפשרויות לרוקה לקבל דקות משחק.
לאורך זמן יהיו יותר משחקים, פחות לחץ, ויותר אפשרויות ודקות משחק.
הו, מסכים לחלוטין!
אבל הבאת מחליף לבנדובסקי(שהגיע בעצמו לא מזמן!), בזמן שאין לך מחליף לבוסקטס שעזב בקיץ או לניימאר שעזב ב-2017(!!!). ואם אני ממש ציני אז גם לאלבש עצמו.
קאנסלו רק בהשאלה פה.
למה? המועדון גם רכש את רוקה להיות חלוץ העתיד. לדעתך אלו שאיפות סותרות (לא מסכים בהכרח). אוקי, אז למה לתעדף את החלטה א’ על ב’?
ואסקז ונאצ’ו וקרבאחל זה שחקני בית- לא רלוונטי לטיעון שלך. קורטואה כוכב על אחד שנקנה בסכום גבוה במחשבה על ההווה נכון. אלבה רודיגר וחוסלו הגיעו בחינם כדי לסגור חורים, והם בדיוק מתקפים את מה שאני אומר- ריאל לא רכשה את קיין כדי לסגור את הפינה בכמה עונות הקרובות, היא הביאה את חוסלו כי הפתרון שלהם הוא פוטנציאל ברזילאי שהוא פתרון לטווח ארוך, אבל ממש לא כוכב מוכח. מודריץ וקורס נקנו לפני הרבה מאוד שנים כשהגישה של המועדון לרכש הייתה שונה.
כל הויכוח התחיל בזה שהצדקת שלבנדובסקי צריך להיות החלוץ הפותח/מוביל/איך שתגדיר את זה בשנתיים הקרובות,.אז כתבת שהרכש של רוקה היה מיותר (הוכחות פה למעלה) ושרוקה צריך להסתפק בכלום שהוא מקבל עכשיו. שוב ושוב כתבת כמה לבה אחלה לאחרונה. זה באמת כל כך מוזר לך?
גם כשלבה היה על הפנים רוקה קיבל מעט מעוד דקות. חוץ מזה, נגיד בנית תוכנית עסקית למסעדה סביב מתכון מיוחד לקציצה שקנית משף מפורסם, ונגיד ורוב הסועדים לא אוהבים את הקציצה שלך, אז זהו, אתה מחויב לקציצה עד שהעסק יפשוט את הרגל או שתנסה אפשרויות נוספות?
התסדרת עם קונדה בצד ימין לא רע בכלל בשנה שעברה. קונדה בצד ימין זה לא פתרון נחות מלבה כחלוץ (לפי השנה האחרונה, לא ה-4 משחקים האחרונים).
לגבי בוסי, גם אם רוקה לא היה מגיע, לא היה לנו כסף להביא קשר דפנסיבי נורמלי ברמה גבוהה. השכר של רוקה לא מאוד גבוה ובגלל שהוא רצה רק בארסה הסכימו לתת לנו לשלם בהמון תשלומים. אז מה עדיף, כלום בפיתה, או פתרון טווח ארוך לעמדה אחת?
אין לי אפשרות כרגע להתייחס להכל, אבל אם אתה חושב שזה הגיוני לייחס לאנשים משפטים שלא נאמרו, על סמך משפטים אחרים לגמרי שהוצאת לחלוטין מהקשרם אז יש לך בעיה.
מה שלא מבינים עדיף לשאול ולא להשלים את החסר לבד.
@Ariel הנקודה היחידה שהייתי עושה לה excluding זה המעבר של שחקנים לעמדת הקשר האחורי תחת פפ. הוא בערך היחיד בעולם שיודע לבנות קשרים באופן הזה, ואני לא מצפה למעבר כזה עם מאמנים אחרים, כפי שמוריניו יודע לבנות קו הגנה ובלמים בפרט.
עם רוקה אני לא יודע אם צ’אבי בכלל מייעד אותו לשם ואם צ’אבי בכלל יודע איך לעשות את זה. לא ראיתי כמעט שום התקדמות אישית אצל כמעט אף שחקן תחתיו אז קשה לי להגיד אם זה אפשרי, לא אפשרי ואם יש מישהו בכלל שיודע לנהל את זה.
ככלל כן, או לפחות לפי הדרישות בכדורגל אותו אנחנו משחקים. קל יותר להיות קשר אחורי אצל קונטה או חלוץ אצל קומאן. בסגנון המשחק שלנו זה קשה, ואין הרבה חלוצים שהסתדרו עם הדרישות של פפ. ווינגרים מנגד, פורחים אצלו והדוגמא הכי ברורה זה רץאהבל כמו סטרלינג שחייב שיסבירו לו כל פעם מה לעשות, כמו גם מגינים שכל הזמן פורחים אצלו דיי מהר ובקלות יחסית. אפילו אצל צ’אבי מסתמן שגווקא הווינגרים והמגינים מצליחים יותר להביא את עצמם לידי ביטוי. זאת אחת הסיבות שאני אפילו יותר מאוכזב מפליקס.
אני חושבת שפה הבעיה שלנו, כי שום דבר לא מובטח. מחר לבנדובסקי יכול להחליק במקלחת, לשבור את הרגל ב15 מקומות ולגמור את הקריירה. זאת אמנם סיטואציה קיצונית אבל היא מבהירה את זה שלא כדאי לנו לשים את כל הביצים באותו סל, גם אם הסל הזה הוא אחלה חלוץ. אנחנו לא יודעים כמה עונות עוד יש ללבנדובסקי, אולי עוד שתי עונות, אולי יותר, אולי פחות. אבל נרצה שכשלא יהיה לנו אותו יותר יהיה לנו חלוץ בשלוף שמתורגל במשחקים עם הקבוצה ויכול להכנס לסגל, ועדיף לעשות את זה בהדרגה ובצורה מבוקרת במשחקים לא קריטיים במקום בהפתעה ובחוסר ברירה. וזה גם טוב ללבנדובסקי ואולי ישפר את הביצועים שלו בטווח הקצר (כי הוא ינוח יותר) וישאיר לנו אותו לטווח יותר ארוך (כי הוא יהיה פחות שחוק).
לדעתי כולנו מסכימים על זה בעקרון, ורק חלוקים על מתי ואיך נכון לשלב את רוקה.
[quote=“RDT, post:93, topic:2771”]
לא יודע, לא הרגשתי שראפינייה, פראן או פליקס מבריקים תחת צ’אבי. אותו דבר לגבי המגנים
[/quote
אצל פראן ספציפית היינו נשמעים אחרת אם כל אחת מהטריליון החמצות שלו היו נגמרות ברשת, כי באופן יחסי הוא מקבל המון המון כדורים מוצבים, כנ"ל אצל פליקס שנראה שהוא מצליח כשבא לו. ראפיניה לדעתי זוכה להרבה יח"צ שלילי ובאופן יחסי הוא כן בא לידי ביטוי עוזר לנצח משחקים. ביתר העמדות העמדות העונה אני ממש רואה נסיגה. גם חוליית ההגנה המהוללת שלנו נחלשה מאוד, והקישור מתקשה לייצר מצבים.
לגביי פפ, תתפלא אבל בלמים החלוצים לא מסתדרים אצלו ועליהם הוא שופך הכי הרבה כסף כדי למצוא את “הנכונים”. את כל היתר הוא לרוב יסתדר לבד.
מבלם למגן זה קשה בעיקר פיזית. מספר הספרינטים עולה יחד עם מרחקי ריצה. גם הצורך בדרישות של אוריינטציה התקפית והגנתית.
מעבר בין חלוץ לכנף ולהיפך זה מאוד תלוי תפקוד וסגנון. מבחינת דרישות פיזיות כמו ספרינטים ומרחקי ריצה שחקני כנף בממוצע עובדים קשה יותר מחלוצי מטרה, אבל הדרישות מחלוץ מטרה אצל חלק המאמנים גבוהות יותר מאחרים מבחינת קריאת המשחק.
קשרים אחוריים מצד אחד רצים וחשופים לפחות מאמצים וריצות מקשרי box to box או mezzala )התפקוד של הצ’אבינייסטה, אבל הדרישות מבחינת קריאת משחק אצל פפ וצ’אבי נוטות להיות גבוהות יותר אצל הקשרים האחוריים, אבל גם זה מאוד תלוי סגנון.
הקביעות שלי על מרחקי ריצה ומספר ספרינטים מגיעים ממחקר רחב מאוד שנעשה בפרימיירליג איי שם ב 2014 אם אני לא טועה. הדרישות על קריאת משחק זה מהסתכלות אישית, סרטוני הסברה על טקטיקות של מאמנים וכ’ו, אבל אני חושב שזה יותר סובייקטיבי.
מעבר בין בלם למגן קשה יותר לא משנה מה בכל אספקט, היתר תלוי דרישות וסגנון, פיזית לרוב קשה יותר להיות ווינגר מחלוץ מטרה וקשר אמצע קשה יותר מלהיות קשר אחורי.
אני מאוד מתחבר לדברים שאריאל כתב. לחלוצים ולקשרים אחוריים צריכה להיות הבנת משחק ברמה אחרת מכל השאר. העבודה של הקשר האחורי ברובה היא כלל ללא הכדור, הוא צריך לדעת איך לגדוע את ההתקפות עוד לפני שהתחילו, לאטום את האמצע. קחו למשל את בוסקטס, הקשר האחורי בין הגדולים במילניום הנוכחי, בלי יותר מדיי כישרון על הנייר הוא עדיין אחד הכדורגלנים הגדולים בדורו. הוא לא יוכל להיות קיצוני ימני לעולם, ואף קיצוני, גם המוכשר ביותר שבהם, לא יוכל להיות קשר אחורי כמותו. בעוד שחקנים מוכשרים אחרים יכולים לאייש עמדות אחרות, כמו קשרי 8, 10, או שחקני אגף, את הקשר האחורי קשה מאוד למלא אם אין לך את ההבנה איך לבצע נכונה את התפקיד וההשלכות יכולות להיות קריטיות.
גם לגבי החלוץ, שזו הגדרה הרבה פחות ברורה, אם מסתכלים על מה שנקרא חלוץ 9 טיפוסי נגלה שהיכולות הקריטיות שלו לא חופפות את יתר השחקנים. פחות חשוב אצלו הדריבל, הטכניקה, או המסירות, אלא המשחק עם הגב אל השער, האינסטינקטים, התנועה הקצרה. קחו למשל את ארלינג הלאנד שבכל עמדה אחרת היה נחשב לשחק בינוני. הוא מגושם, לא טכני ובקושי משתתף במשחק, אבל הקילריות שלו מול השער ויתר התכונות שחשובות לחלוץ, ולאו דווקא קריטיות לקשר או קיצוני, הופכות אותו לאחד הכדורגלנים החמים בעולם.
לסיכום, ככל הנראה כל כדורגלן יוכל לבצע כל תפקיד במידה מסויימת של הצלחה, ראינו אפילו את ז’ירו נכנס לאחרונה לשער ודופק איזו הצלה יפה, אבל כדי לבצע את תפקיד הקשר האחורי והחלוץ ברמה הגבוהה ביותר ולאורך זמן צריך סט אחר של יכולות מעבר לדריבל או למסירה, אלא אינסטינקטים והבנת משחק ברמה אחרת מהשאר.
מה למה? בגלל שהחתימו אותו.
ההודעה הייתה בהקשר לקבלת ההחלטות לפני שרוקה הוחתם.
ומי אמר שאלו שאיפות סותרות? חחחח מה קורה פה?
לא הבנתי את הניתוח שלך.
כל השחקנים שציינתי הם שחקנים מבוגרים שהובילו את המועדון בזמן שהצעירים השתפשפו. זה לא שריאל זרקו את הצעירים להרכב והעיפו את כל ה’‘זקנים’'.
ריאל לא רכשה את קיין כי היא רוצה את אמבפה. אולי אפילו קיבלה ממנו מסרים שהוא מגיע כבר בקיץ הקודם, לא בגלל ילד בן 17 מברזיל.
אנחנו לא בשלב הזה, אחרת גם אני הייתי בעד שרוקה יפתח בהרכב.
אין לי בעיה עם קונדה כמגן ימני, לקונדה יש בעיה עם קונדה כמגן ימני.
זו בעיה שתתגלגל לקיץ מחדש, לא רק עם הכסף, אתה צריך לרשום אותו מחדש וזה אומר שזה יבוא לפני כל רכש אפשרי.
שמע, יש חוסר הבנה ויש את מה שקורה פה וזה שאתה מנהל דיון איתי ובו אתה עונה על דברים שאתה המצאת שאמרתי.
הדיון התחיל מזה שתרמתי דעה לגבי הקושי של רוקה לקבל דקות משחק. איפה זה ואיפה הצדקה שלבנדובסקי צריך להיות חלוץ פותח לשנתיים הקרובות? איפה זה ואיפה הטענה שאני אמרתי שרוקה רכש מיותר?
אז כן, זה מאוד מוזר לי שלוקחים חצאי משפטים שלי, מבינים מהם באופן עצמאי מה שרוצים בלי לאמת איתי אם זו כוונתי ואז עונים על המסקנות השגויות. וכשאני אומר לך שהסקת מסקנות לא נכונות, אתה רק מתקבע בעמדתך שזה כן מה שטענתי. הזוי.
תשמע @Ariel , אתה כותב דברים, ואז, גם עם ציטוטים של עצמך שחור על גבי לבן מולך אומר: מה? אני לא אמרתי את זה. קצת קשה לנהל ככה דיון.
לי נראה שטיפסת על עץ מאוד גבוה שאתה לא יודע איך לרדת ממנו, ואני קצת לא רואה טעם להמשיך, במיוחד כאשר, אם אני מבין אותך עכשיו נכון, אתה בעצם מסכים איתי- הרכישה של רוקה לא היתה מיותרת וכדאי לתת לו יותר דקות.