לקראת סוסיאדד| הרמונטדה בצ’מפיונס מתחילה מחר - בחזרה הגנרלית לקראת שמינית הגמר (ד’), ריאל תארח מחר (שבת, 22:00) את הבאסקים שבכושר טוב, ותרצה להמשיך לשמור על הפער המכובד בפסגה ולשפר את הכדורגל - דחוף. קרוס ופדה בחוץ, קמאבינגה צפוי לפתוח, אלאבה כשיר. הכל לקראת המשחק - כאן
סטטוס ריאל מדריד:
ריאל מדריד פותחת את חודש מרץ, מצד אחד חודש קצר עם ארבעה משחקים ומצד שני - חודש של הכרעות. המאני טיים הגיעה, מחר החזרה הגנרלית שלה לקראת גומלין שמינית גמר ליגת האלופות ביום רביעי - זמן טוב, מה-זה טוב - להעלות הילוך “הרמונטדה נגד פ.ס.ז’ מתחילה כבר בשבת”, נכתב באתר האוהדים בברנבאו-דיגיטל – מדויק להפליא. הדבר האחרון שקרלו אנצ’לוטי רוצה הוא פאנצ’ר בליגה עכשיו, בבית, כשהפער עומד על שש נקודות. ריאל עם 31 נקודות מתוך 39 בברנבאו (תשעה ניצחונות וארבע תוצאות תיקו, מאזן הבית השני בטיבו בליגה – אחרי סביליה). והדבר האחרון שאנחנו רוצים הוא ניצחון נוסף כמו ה-0:1 הקשה על ראיו וייקאנו. הקבוצה פשוט מתקשה לכבוש שערים. האיטלקי, שמתחיל להרגיש את הלחץ מהתקשורת, הבהיר שהוא לא חושב כלל על ליגת האלופות. “התחושה שלי היא טובה. התאמנו טוב, אנחנו משתפרים, אני רואה קבוצה מחויבת ומלאת התלהבות. ריאל סוסיאדד קבוצה חזקה, אבל אנחנו מוכנים לחלק הזה של העונה ומאוד אופטימי”. בחזרה הגנרלית הזו, אנצ’לוטי, ששוב הבטיח לחץ גבוה והבהיר כי ‘יש לו שיטה’, ייאלץ להסתדר ללא שני שחקנים חשובים.
ככה משום מקום, כמה אירוני, ריאל משלמת מחיר על כך שטוני קרוס נטחן לאחרונה עד דקה ושותף ב-29 מ-30 המשחקים האחרונים. הגרמני שהיה אמור לרשום ציון דרך עם משחקו ה-350 במועדון – סבל מפגיעת שריר קלה באימון (מה שהיה יכול לקרות כמובן במשחק) והוא בחוץ למחר ובספק למשחק נגד פריז סן ז’רמן. פדה ואלוורדה שהיה אמור להיות הבחירה הראשונה להחליפו וגם להשתפשף – לא התאמן בשל שפעת וגם הוא בחוץ, מה שפותח את הדרך לאדוארדו קמאבינגה. “הם לא זמינים עבור סוסיאדד. אני מקווה שקרוס ישחק בצ’מפיונס, זו בעיה קטנה והוא אמור להיעדר 5-6 ימים”, אמר אנצ’לוטי, שלא לקח אחריות. “הוא (קרוס) נח נגד אלאבס וזה לא עניין של עייפות. לפעמים יש מזל רע כמו עכשיו, עלינו לחיות עם פציעות. זו תקופה חשובה בעונה אבל הרוב בריאים. טיפלנו היטב בהיבט הפיזי, אני משוכנע בכך”.
אז מחר נראה את הצרפתי הצעיר ב-11, מה שקרה בליגה פעם אחת בלבד ב-2022 (נגד גרנאדה). מרכז שדה של קאסמירו-קמאבינגה-מודריץ’ טרם שיחק העונה יחד (משריקת הפתיחה) מבין כל הקומבינציות של אנצ’לוטי. זה יהיה הצ’אנס של הצרפתי שלאור נוכחותו של קאמסירו ישחק קצת יותר מקדימה, בעמדה שנוחה לו יותר. “הוא בסדר, נרגש וחדור מוטיבציה. בעמדה שלו, הפן הטקטי חשוב מאוד. הכרחתי אותו לשחק קצת כפיבוט. אני חושב שהוא יכול, מחר זו אפשרות”. 57% מהנשאלים בסקר המארקה רוצים לראות את הצרפתי בהרכב. 28% הולכים עם דני סבאיוס שלא פתח ב-11 באף משחק העונה, ו-15% עדיין אוהבים את איסקו. גם חדשות טובות היו השבוע, כשדויד אלאבה התאמן כרגיל ויחזור להרכב במקום נאצ’ו. לאחרונה ההגנה עובדת היטב ואפילו במשחק נגד פ.ס.ז’ קשה היה לבוא בטענות לרביעייה האחורית ולשוער.
ואם כבר קורטואה, הבלגי נבחר לשחקן חודש פברואר על ידי אוהדי ריאל מדריד לאחר ששמר על שער נקי בכל ארבעת המשחקים האחרונים. הוא יחפש לנעול את השער בפעם החמישית ברציפות – מה שיהווה שיא עונתי עבורו, ויקרב את ריאל לניצחון בהנחה שההתקפה תהיה מסוגלת לספק רגע אחד נוסף של קסם (רצוי שמעבר לכך, כמובן). אסנסיו-בנזמה-ויניסיוס, זו השלישייה ההתקפית אליה התרגלתם. “אני הולך להציב את ההרכב הכי חזק שאפשר”, אמר אנצ’לוטי והתייחס גם לבייל שלא שיחק כבר שנתיים בברנבאו. “זה מפתיע (הנתון), היו לו הרבה בעיות. נגד ויאריאל הוא שיחק והיה טוב אך כעת בנזמה כשיר”. אז כמובן שרוטציות לא בלקסיקון, ואנצ’לוטי סיכם: “לא עשיתי את זה (ניהול הסגל\רוטציות) בצורה מושלמת, אבל בטח לא רע כפי שכולם חושבים, עשינו את זה די טוב, אבל אפשר לעשות את זה טוב יותר. וגם יותר גרוע. אני מרוצה מהעבודה הפיזית שעשינו, הגענו לנקודה בה רצינו להיות. אנחנו צריכים להילחם עד הסוף. אנחנו יכולים לחזור מההפסד בליגת האלופות”. רגע לפני המשחק החשוב ביותר השנה, ריאל חייבת לחזור להיות הקבוצה של דצמבר.
הרמונטדה בצ’מפיונס מתחילה מחר.
ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, דויד אלאבה, אדר מיליטאו, פרלאן מנדי| קאסמירו, לוקה מודריץ’, אדוארדו קמאבינגה| מרקו אסנסיו, ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה
מה המצב סוסיאדד?
ריאל סוסיאדד נמצאת במגמת שיפור מאז 2022, הותירה את רצף ההפסדים של סיום השנה הקודמת מאחוריה ומקווה לחזור להלהיב ולהיות יציבה כמו בתחילת העונה. במשחק השלמה ברביעי היא ניצחה 0:2 במאיורקה, ניצחון חוץ ראשון מאז נובמבר, והפעילה למקום השישי במרחק נקודה בלבד מברצלונה הרביעית (לה עדיין משחק חסר). דויד סילבה, שהפציעות לא עזבו אותו וחווה עונה מאכזבת מאוד, בשעה טובה כבש שער בכורה העונה! “סילבה ומרינו הראו את הקסם שלהם והעמידו את סוסיאדד קרובה לאלופות”, נכתב במארקה. אפשר לומר שהסדר שב על כנו, אבל אסור לשכוח את התבוסה המשפילה בדרבי נגד בילבאו בחוץ ממש לא מזמן. למעשה, הליגה היא הדבר היחיד שנותר לקבוצה מסן סבסטיאן, אחרי שהובסה 4:0 במשחק בית נגד בטיס וסיימה את דרכה בגביע המלך בצורה די מבישה, והודחה גם מהליגה האירופית (הפסד 3:1 דווקא בבית לייפציג החזקה שהייתה גדולה עליה).
אפשר לומר שעל אף שהבאסקים מזוהים עם סגנון התקפי ויפה לעין, לאור סגל השחקנים האיכותי, סוסיאדד מסתמכת לא מעט על הגנה חזקה ועונה טובה של השוער שלה אלכס רמירו. הבאסקים ספגו 25 שערי ליגה בלבד, שמרו 16 פעמים על שער נקי, ובכל המסגרות השאירו את היריבות על האפס 20 פעמים ב-39 משחקים – רקורד מרשים לכל הדעות. מאזן החוץ לעומת זאת קצת פחות מרשים, חמישה ניצחונות בלבד ב-13 משחקים (עם יותר שערי חובה מאשר שערי זכות) וכך קשה להתקדם. נגד הגדולות? תיקו מול אתלטיקו מדריד בחוץ (2:2 דרמטי) וכן נגד סביליה בבית, ממש במחזור הפתיחה היא הפסידה לברצלונה. היא לא היוותה יריב נגד ויאריאל ובטיס ונראה שהיא מסוגלת ליותר למרות שהיא פחות או יותר היכן שמצפים ממנה. מהחלק הקדמי היו קצת יותר ציפיות.
מיקל אויארסבאל ממשיך לספק את הסחורה ויש לו 14 כיבושים בכל המסגרות - אחד יותר מאשר בכל העונה שעברה והוא גם ישבור את שיאו האישי. אבל אלכסנדר איסק די תקוע ולא מרשים. לחלוץ השבדי הגבוה, שניחן בטכניקה מצוינת ומהירות מסחררת, יש שער בודד בשנה החדשה, רק במשחק הגביע נגד לגאנס (ובסה"כ העונה – שמונה שערים). במחזור האחרון הוא כלל לא שותף נגד מאיורקה, אך יחזור ל-11 על חשבונו של אלכסנדר סרולות’ שפתח והשלים 90 דקות לראשונה העונה. עדנן ינוזאי פצוע ונשכח, ובקבוצה מצפים להמשכיות מסילבה אחרי המשחק האחרון. “יש לו עדיין כדורגל, הוא היה נהדר”, שיבחו בספרד את הקשר ההתקפי שימשיך ב-11. אסייר יירמאנדי שיחק בשני המשחקים האחרונים וכאוהדי כדורגל אנו מקווים שהצליח לשים בצד את כל הבעיות הפיזיות, הוא עתיד להיכלל בסגל מחר. גם רפאל אלקנטרה שהרשים במשחקיו הראשונים בינואר ואז הושבת - חוזר לסגל וכמוהו דייגו ריקו ונאצ’ו מונראל ייעדרו שוב. חוסבה זאלודה צפוי לשוב להרכב בעמדת המגן הימני. רובין לה נורמד, הבלם, הוא השחקן עם הכי הרבה דקות בליגה, רשם כבר 37 הופעות העונה והוא מקל על התשלבותו של ג’ון פאצ’קו הצעיר במרכז ההגנה, אם כי מחר נראה שאריץ אלוסטונדו ישחק. לקבוצה אין מגן שמאלי טבעי למחר שכן אייחן פצוע.
המאמן אימנול, שנהנה משקט תעשייתי בסביבה גם כשהתוצאות היו פחות טובות, מרוצה משני הניצחונות הרצופים אך לא יוצא מגדרו. “תמיד האמנתי בקבוצה והיינו בסדר. ברור שאנחנו משחקים כדי לנצח אבל יש דברים לא פחות חשובים מהתוצאה. ריאל היא המוליכה, שלא הפסידה בבית והיא בדרך כלל מנצחת, אבל אם יש קבוצה שמסוגלת לנצח שם – זה אנחנו”, הוא אומר, ומזכיר ש"עשינו את זה לאחרונה" – ואכן במשמרת שלו, סוסיאדד הדיחה את ריאל מהגביע בברנבאו ב-2020 עם אותו 3:4 גדול, וניצחה שנה קודם לכן בליגה. “אני משוכנע שריאל לא חושבת על ליגת האלופות עדיין והיא ממש מרוכזת במשחק מחר. עלינו להיות אמיצים וכך נוכל לנצח”. על קרוס ופדה ואמר: “אני לא חושב שאף אחד ימציא תירוצים לגבי השחקנים שבחוץ, ישחקו שחקנים אחרים טובים, גם אצלנו אין סגל מלא, רחוק מזה”. הוא שיבח את ההגנה של ריאל ואמר: “זה יפה שהם ספגו רק 20 שערים, כי התקפית הם תמיד חזקים. לא יהיו לנו הרבה מצבים, נצטרך לנצל את אלה שכן”.
דויד סילבה. עדיין קוסם
ריאל סוסיאדד – הרכב משוער: אלכס רמירו| חוסבה זאלודה, אריץ אלוסטונדו, רובין לה נורמנד, אנדונדי גרוסבל| מיקל מרינו, זובימנדי, דויד סילבה| פורטו, מיקל אויארסבאל ואלכסנדר איסק
היסטוריה ומפגשי עבר:
זה יהיה המפש ה-75 בין ריאל מדריד וריאל סוסיאדד בסנטיאגו ברנבאו. אשתקד, במחזור ה-25 כשריאל נדדה כמובן לוולדבבאס, ויניסיוס המחליף מנע הפסד והשווה ל-1:1 בדקה ה-89. בעונת האליפות היה יותר כיף עם 1:3 כשריאל מוחקת פיגור מוקדם (וויליאן חוסה כבש בדקה השנייה) עם שערים של בנזמה, ואלוורדה ומודריץ’. סוסיאדד מאוד-מאוד מתקשה מסורתית בברנבאו אך הניצחון האחרון שלה הושג לא ממש מזמן, 0:2 בעונת 2018-19 כשסולארי עוד עמד על הקווים. פנדל על ויני לא נשרק, לוקאס קיבל אדום, פתיחת המשחק הייתה נוראית עם פנדל של חוסה בדקה השלישית…לא כיף. מנגד, קדם לכך רצף של תשעה ניצחונות רצופים ולא מעט פעמים סוסיאדד אף התפרקה. אחרי תבוסה 1:4 מחפירה במחזור הסיום של 2003-04, ההפסד השני של ריאל במקדש ב-20 השנה האחרונות, ריאל ניצחה 1:2 בברנבאו במשחק שחודש קרוב לחודש לאחר שהופסק בחשד לפצצה בברנבאו, למשך שבע דקות. עם לושמבורגו על הקווים, ריאל ניצחה 1:2 בזכות פנדל של זידאן אותו סחט רונאלדו (הברזילאי כבש במשחק עצמו). בעונת 2002-03, כשהשתיים נאבקו ראש בראש על הכתר – הן נפרדו בתיקו מאופס.
אז רצף הניצחונות, מה היה לנו? 0:2 סולידי בעונת הקאפלו (רייס בכדור חופשי ובקהאם במתפרצת סמוך לסיום), 1:4 נאה בעונת 2010-11 עם מוריניו (הבאסקים נשרו לליגת המשנה לפניכן), וגם: 1:5 בעונת האליפות 11-12 במחזור ה-30 (צמדים לכריסטיאנו ולבנזמה), מאניטה של 1:5 גם בעונת הדסימה כעבור שנתיים והפעם שלושער של כריסטיאנו, 1:4 בעונת 2014-15, 0:3 קליל בעונת הדאבל 2016-17 וגם 2:5 של התפוצצות בעונת 2017-18 אחרי 0:4 כבר במחצית (כריסטיאנו X3, לוקאס הבקיע כבר אחרי דקה). היה גם 3:4 משוגע בעונת 12-13 כשאדאן פתח בשער במקום איקר והורחק מיד, השוער נכנס וכריסטיאנו עם סרט הקפטן הבקיע פעמיים. בעונת 15-16 זה נגמר ב-1:3 סולידי כשלוקאס כובש את שער הבכורה שלו בריאל במחזור ה-17. אז הדומיננטיות היא כזו: ב-74 משחקים בהם ריאל היא המארחת – יש לה 53 ניצחונות (72%), 17 תוצאות תיקו (23%) וארבעה הפסדים (5%), יחס שערים 66:193.
רק במפגש ה-47 הצליחה סוסיאדד לנצח לראשונה, 2:3 בעונת 1990-91, וחזרה על כך כעבור שנתיים והפעם 0:2. המשחק הראשון נערף ב-1928-29 וריאל ניצחה 1:2. ב-1942 היה ניצחון 4:6 הזוי ו-2:7 אימתני אפילו לפני בואו של די סטפאנו – ב-1951. מאמצע שנות ה-50 ועד אמצע שנות ה-70 לריאל היה רצף של 13 ניצחונות בית רצופים, הרצף הכי טוב שלה, עם כמה תוצאות מהדהדות כמו פעמיים 1:6 וגם 1:9 בעונת 1966-67. הניצחון הבומבסטי באמת האחרון על סוסיאדד הגיע עם 1:6 בעונת האליפות של קאפלו ב-1996-97 כשדווקא סוסיאדד הוליכה אך נותרה בעשרה שחקנים. מיאטוביץ’ כבש צמד, בעוד דאבור שוקר האפיל עליו עם שלושער. בסה"כ משחקי הליגה: 26:84 לטובת ריאל מדריד בניצחונות ועוד 39 משחקים הסתיימו בתיקו.