לקראת אלצ’ה
ריאל, אחרי שתי תוצאות תיקו רצופות, מקווה לחזור לנצח במשחק הביתי נגד קבוצת התחתית (כפתה עלינו 1:1 בסיבוב הקודם) במבחן האחרון לפני גומלין שמינית הגמר נגד אטאלנטה. ראמוס והזאר מתקאמבקים בשעה טובה וייכללו בסגל אך כנראה לא יפתחו בהרכב. מה מתכנן המיסטר?
סטטוס ריאל מדריד:
ריאל מדריד מגיעה למשחק אחרי ה-1:1 הסוער בדרבי נגד אתלטיקו, כבר אמרנו - חלום האליפות כביכול עדיין לא התנפץ לרסיסים אבל ריאל אף פעם לא שמחה בתיקו. הקבוצה של זידאן לא רוצה להשוות את השיא השלילי שלה העונה העומד על שלושה משחקים ללא ניצחון - חודש נובמבר השחור (הפסדים לוולנסיה ואלאבס ותיקו בוויאריאל בין לבין). כמובן שהיא צריכה להפגין כוח רגע לפני הגומלין נגד אטאלנטה בשמינית גמר ליגת האלופות וישנן בשורות טובות סוף-סוף: הקפטן ראמוס והפצוע התמידי הזאר - ייכללו בסגל ואולי אף יקבלו דקות. “זה הרעיון, אנחנו רוצים שיהיו מוכנים לקראת אטאלנטה, אבל אני לא אגלה”, אמר זידאן. ריאל צריכה לשים בצד את רעשי הרקע שהלכו והצטברו - לא רק המשחק בצ’מפיונס אלא גם מסיבת העיתונאים של ראמוס בה הסקנו שאין שום דבר חדש וגם השמועות על חזרתו של רונאלדו. “ובכן, כולם יודעים מה כריסטיאנו עשה עבור המועדון ושכולם אוהבים אותו, ההיסטוריה שלו מפוארת אבל הוא שחקן יובה ומצליח שם. אני לא יכול להגיד כלום”. על ראמוס אמר המאמן: “כל אחד יוכל לומר מה שהוא רוצה. שאלו אותו והוא ענה. עבורי אין גיל. אני לא יודע מה יקרה אבל בטח שאני רוצה שימשיך. הוא יכול לשחק עד גיל 40 אם ימשיך ככה”.
מיסטר זיזו יהפוך למאמן עם מספר המשחקים הכי גבוה במועדון פרט למיגל מוניוס האגדי, “יתנתק” מוויסנטה דל בוסקה. זה יהיה משחקו ה-247 על הקווים והמאזן שהתקלקל בקדנצייה השנייה עומד על 161 ניצחונות, 50 תוצאות תיקו ו-35 הפסדים. זידאן, כהרגלו, לא מגלה דבר על ההרכב שלו ומאדיר את היריבה: “בליגה הזו ברור שהמיקום הוא משקר, הדירוג בטבלה לא אומר כלום, זו קבוצה טובה (אלצ’ה) שמשחקת היטב עם המאמן החדש. מצפה לנו משחק לא פשוט ועלינו להציג משחק נהדר”. ריאל עד עתה איבדה יותר נקודות במשחקי הבית מאשר בחוץ וזידאן נשאל האם ישנן בעיות וענה: “זה לא יושב לנו בראש, אנחנו תמיד באים כדי לנצח. נכון שיש משחקים בהם הדברים לא מסתדרים, אנחנו מכירים את המצב ואסור לנו לאבד נקודות יותר אם אנחנו רוצים להילחם על הליגה”. כשנשאל האם האליפות אפשרית ענה המיסטר: “אנחנו קצת מאחור, זה ברור לנו, אבל כולן יאבדו נקודות ונותרו עוד 12 משחקים - הרבה דברים יכולים לקרות”.
כשהסגל הולך ומתמלא סוף-סוף שוב נותרת שאלת ההתקפה. האם אסנסיו למשל ישלם על היכולת החלשה שלו. בספרד הקדישו כתבה ארוכה הבוקר לדעיכה של מרקו שבשנתיים הראשונות כבש בכל 191.8 ו-260.5 דקות בהתאמה והעונה? המספרים עומדים על שער ב-950.5 דקות בממוצע. “אסנסיו משחק הרבה זמן והפציעה לא מפריעה לו, אנחנו תמיד נבקש ממנו יותר כי אנחנו יודעים איזה שחקן הוא ואנחנו רוצים לראות ממנו יותר, הוא עובד טוב ואנחנו שמחים שהוא איתנו”, אמר זידאן. על ויניסיוס: “הוא צעיר שרוצה להשתפר, בריאל יש ציפיות גבוהות. הוא מתפתח. ברור שהוא ואחרים יכולים לתת יותר על המגרש”. רודריגו שקיבל הזדמנות בדרבי קצת אכזב ונראה שעוד מוקדם לראות את הזאר פותח ב-11. “הזאר טוב בפן הפיזי, זה חשוב מאוד, גם בפן הרגשי. הוא התגבר על כל הבעיות והוא בסדר. אנחנו נסמוך עליו. הייתה לו פציעה ארוכה שמעולם לא הייתה לו ועכשיו כמה דברים קטנים. יש לו חוזה ארוך טווח וכשהוא יבריא הוא הולך לעשות את זה ולהציג כדורגל בן זונה!”, הבהיר זידאן. “אני מדבר עם האוהדים, כשאתה לא במאה אחוז זה מאוד מסובך אבל הוא עוד יוכיח את עצמו”.
“אני לא מודאג מהעדר השערים, תמיד מדברים על אותו דבר. מה שיש זה מה שיש ואנחנו רוצים להשתפר ונעשה את זה”, אמר זיזו. למעט עונת 2018/19, 44 שערי זכות הם המאזן הכי דל של ריאל מאז עונת2006/07. מה שעוד היה יכול לעזור לקבוצה היה שילובו האפשרי של פדה ב-11. זה יקרה בוודאות נגד אטאלנטה אבל כנראה שמחר לא. “אנחנו יודעים איזה שחקן הוא, הקצב שהוא נותן לנו והמהירות וכמובן שנסמוך עליו. נראה במשחקים הבאים כי יש לנו עוד אחד בשלישי”, אמר זידאן. בספרד נכתב גם על מודריץ’ שלא נח אף פעם. הוא שיחק ב-33 מ-35 המשחקים שלנו העונה, כשבאף עונה בקבוצה לא רשם מספר משחקים כזה. כך או כך, בכל הרכב, וגם אם זידאן יבצע רוטציות קלות לקראת האיטלקים - ריאל צריכה לנצח. היא כבר חילקה יותר מדי מתנות העונה. כל עוד זה לא סגור במתמטיקה - חייבים להילחם.
קרב אחרון לפני אטאלנטה
ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| לוקאס ואסקס, רפאל ואראן, נאצ’ו, פרלאן מנדי| קאסמירו, טוני קרוס, לוקה מודריץ’| רודריגו (ויניסיוס ג’וניור), מרקו אסנסיו וקארים בנזמה
מה המצב אלצ’ה?
אלצ’ה מגיעה למשחק אחרי ניצחון גדול וסופר-חשוב 1:2 על סביליה בביתה. ראול גוטי, שחקן עם שם כה מרגש, ומרסלו קאריו כבשו את השערים בבליץ תוך שש דקות. זה היה הניצחון הביתי השני ברציפות כאשר קודם לכן נאלצה הקבוצה לחכות לא פחות מ-16 משחקים. הקבוצה של פראן אסקריבה, שהגיע לפני כחודש והכניס רוח חיים, יודעת שהמאבק יהיה קשה ועד לרגע האחרון. היא מדורגת במקום ה-17 בטבלה במרחק שתי נקודות מאייבר שמתחת לקו האדום, כשיש לה עוד משחק חסר, שוב נגד סביליה, אותו תשלים בשבוע הבא. מלך שערי הקבוצה הוא לוקאס בויה הארגנטינאי שהרשית שש פעמים, אחת מהן בגביע. במשחק חוץ, אגב, אלצ’ה לא ניצחה מאז אוקטובר. בעונת 2014/15, כזכור, היא סיימה במקום ה-13 אך ירדה ליגה בשל בעיות כלכליות קשות ונותרה תחושת ההחמצה הגדולה.
המאמן אסקריבה הבהיר עד כמה הקבוצה קיבלה זריקת עידוד עם ה-1:2 על סבילי אבל הודה שתיקו יהיה טוב. “הם פייבוריטים ברורים אבל ראינו כבר הפסדים של ריאל נגד קאדיס ואלאבס, למה שלא נחשוב שנסבך להם את החיים? הרעיון הוא לא ללכת אחורה, ב-99% מהמקרים שתעשה זאת אתה בסופו של דבר תפסיד. אם ריאל תגיע להרבה מצבים אז אין לנו שום אפשרות כמעט, זה נדיר שהם לא מבקיעים במשחקי הבית. עלינו להיות קבוצה איתנה עם איזון. אין תועלת בלהציג הגנה טובה אם אתה לא מסוגל לחבר ארבע מסירות”. אסקריבה החמיא לזיזו: “הוא איש חשוב מאוד בכדורגל העולמי, היה כך כשחקן וגם כמאמן, הוא תרם להיסטוריה של ריאל רבות. אני משוכנע שחדר ההלבשה מקשיב לו”.
“אפקט אסקריבה”, נכתב בתקשורת על המאמן, “שש נקודות בבית שהן סופר-קריטיות במאבק נגד היריבה. יש לו שש נקודות מתוך שש בבית לעומת מה שקרה עם אלמירום - תשע נקודות מתוך 33”. “אלצ’ה מתחילה להתחזק. היא הריחה את המשבר של סביליה ולא הסתפקה בתיקו אלא השיגה ניצחון. אלצ’ה גנבה כדורים ליד הרחבה של סביליה וטסה קדימה. היא נראית יותר מסודרת ובטוחה”, נכתב במארקה. באמצע הניצחון נגד סביליה אגב, בדקה ה-15 ליתר דיוק, הפתיעה אלצ’ה כשהודיעה על החתמתו של פאבלו פיאטי, החלוץ הארגנטינאי בן ה-31 עם ניסיון רב בכדורגל הספרדי. הוא הצטרף מאמריקה כשחקן חופשי. יש לו 60 שערים ב-367 הופעות בליגה הבכירה במשך 12 שנה. מחר הוא לא ישחק כמובן אבל מדובר בתוספת כוח. “הוא יכול להיות כאן בשבוע הבא, אולי לא נגד סביליה ברביעי אבל כן נגד חטאפה בראשן, גם אם ייתן חצי שעה זה יהיה נהדר”, אמר המאמן. “אני בא עם אשליה ענקית לתרום הרבה ולעזור לקבוצה לשרוד”, אמר החלוץ עצמו במסיבת העיתונאים.
ומה לגבי מחר? רוב הסגל בריא. המגן השמאלי מוחיקה התאושש מכאבי שרירים וחוזר להרכב בעוד קשר הכנף אמיליאנו ריגוני ימשיך להיעדר. אלצ’ה לא תזוז מה-4-4-2 שלה עם בויה (חמישי במספר הדקות) בחוד לצד קווידו קאריו שמשחק יותר לאחרונה ומעורב בשער כל 142 דקות - מספרים יפים ביחס לקבוצת תחתית בוודאי. בכנפיים טטה מורנטה (התלבטות קלה מצד המאמן האם להעדיף את חוסאן על פניו) ופידל. הקפטן ורדו יהיה במרכז ההגנה כרגיל ולא צפויים שינויים בהשוואה ל-11 הגיבורים שניצחו את סביליה. הבלם דני קאלבו הבטיח: “אלצ’ה במגמת עליה ברורה וריאל מדריד תראה זאת”. נגד הגדולות אלצ’ה כאמור חילצה תיקו נגד ריאל בסיבוב הקודם. חוץ מזה היא לא הפסידה בשני משחקיה נגד ויאריאל. מאז ינואר היא ירדה מתחת לקו האדום אבל המסע עדיין לא תם.
אלצ’ה - הרכב משוער: אדגר בדיה| אנטוניו באראגן, גונזאלו ורדו, דני קאלבו, מוחיקה| טטה מורנטה, ראול גוטי, איבו מארקונה, פידל| לוקאס בויה וגוודי קאריו
היסטוריה ומפגשי עבר:
שורה שכל אוהד מכיר מההיסטוריה שלנו - ניצחון הליגה הכי גדול של ריאל אי פעם היה 2:11 על אלצ’ה בעונת 1959-1960, במפגש הראשון בין הקבוצות בברנבאו - פפיו השתולל עם חמישייה מדהימה, פושקאש כבש רביעייה וגם חנטו וחואן סנטיסטבן הבקיעו. במשחק השני בין הקבוצות זה נגמר ב-0:8 לריאל שרצה לתשעה ניצחונות רצופים בעוד הרצף הנוכחי עומד על שישה ניצחונות. ריאל מעולם לא נכנעה לאלצ’ה בביתה, והרי המאזן: 18 ניצחונות (86%) ושלוש תוצאות תיקו (14%), יחס שערים 19:81 לטובת ריאל. המפגש האחרון היה איי שם בעונת 2014-15 עם אנצ’לוטי. האורחת הובילה במפתיע אבל בייל ורונאלדו (צמד) ענו בבליץ של 12 דקות. בסוף זה נגמר בניצחון 1:5. בעונת הדסימה זה היה “רק” 0:3 משערים של יירמאנדי, בייל ואיסקו.
הקש על החמש. עונת 2014/15
במשחקה העשירי נגד ריאל כאורחת הצליחה אלצ’ה לחלץ משהו, 1:1 בעונת 1968-69. כעבור שנתיים היא שוב השיגה 1:1 והתיקו האחרון שלה היה בעונת 1975-1976, 2:2 כשרשמה הישג יפה - פירי העלה את ריאל ליתרון כפול אבל מונטרו וריקרדו גונזאלס כפו שוויון. מאז ריאל השיגה 2:5 בעונת 1976-77, 1:5 בעונת 1977-78 ו-1:6 עם הקינטה דל בויטרה בעונת 1984-85 (רביעייה לחורחה ואלדאנו). אם נביט על כל משחקי הליגה הרי שהמאזן קצת יותר שוויוני. אלצ’ה כזכור כפתה 1:1 על ריאל בסיבוב הקודם כשהשוותה בפנדל של פידל צ’בס. סה"כ המאזן בליגה עומד על 6:27 לריאל בניצחונות, 10 תוצאות תיקו ויחס שערים 39:109 לטובת ריאל, שהפסדה האחרון נגד אלצ’ה היה בעונת 1977-78 (2:0). אגב, היה לו גם מפגש אחד בגביע המלך וריאל המשיכה לשלב הבא בעונת 1988-89.