מחזור 28: מהפך וניצחון ראשון בוויאריאל מאז 2017. תודה אמבפה

לקראת ויאריאל

image

סטטוס ריאל:

ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד ויאריאל, האחרון לפני פגרת הנבחרות, עייפה מאוד על גבול ‘הגמורה’ אך מרוצה אחרי שהעפילה בשיניים ביום רביעי לרבע גמר ליגת האלופות בתום דרמת ענק נגד אתלטיקו מדריד. כעת, כשבמקביל אותה אתלטיקו תארח את ברצלונה לקרב גדול למחרת, ריאל לא יכולה שוב לבעוט בדלי, רוצה להעפיל לפחות זמנית למקום הראשון, אבל המשימה תהיה קשה – היא לא ניצחה בלה סרמיקה כבר שבע שנים, מאז שאלבארו מוראטה היה הגיבור ב-2017. אפילו יתרון 1:4 בעונה שעברה לא הספיק לריאל. באותה נקודת הזמן ריאל ניצחה לצורך העניין שלוש פעמים את ברצלונה בחוץ ופעמיים את אתלטיקו במטרופליטאנו. מעבר לכך, בטסט הקודם שדומה למשחק הזה – ההתמודדות נגד בטיס בבניטו ויאמרין – ריאל הייתה על תקן נפקדת. במסיבת העיתונאים לקראת המשחק קרלו מצד אחד הזכיר שבניגוד לשלוש העונות הקודמות שלו בפרק ב’ – ריאל מדריד בתמונת הטרבל, אך מצד שני נתן בעצם את כל הסיבות האפשריות לאיבוד נקודות – צפוי יש יגידו – מחר. העייפות (כועס שהקבוצה לא משחקת מחר), בעיית המוטיבציה אולי (יותר קשה לדרבן את השחקנים) וכמובן חוזק היריבה.

“אני לא מבין למה אנחנו משחקים בשבת ואני מקווה שיום אחד נוכל לשנות את לוח הזמנים. הדבר האחרון שחושבים עליו זו ההתאוששות של השחקנים. אנחנו עדיין בשלב ההתאוששות”, הבהיר קרלו הזועם, שהוסיף: “אנחנו פוגשים יריבה קשה ועלינו לשחק משחק חכם. אנחנו לא נהיה רעננים כי אין זמן לנוח, אבל אנחנו יכולים להראות איכות, גישה טובה, להגן היטב ולשחק בצורה אינטליגנטית. אין דרך אחרת כדי לנצח משחק”. הוא הוסיף לגבי בעיית המוטיבציה, בעקיפין, שבלטה היטב בלא מעט משחקי ליגה – “עלינו לדחוף את השחקנים חזק יותר במשחק מחר בהשוואה למשחק ביום רביעי. בליגת האלופות זה מגיע באופן טבעי”. זה יהיה המשחק ה-48 של ריאל מחר והנחמה היא שהיא תגיע בסגל די מלא מעבר לדני סבאיוס והנעדרים ארוכי הטווח. מנגד לא מעט שחקנים נמצאים על הגבול, בין היתר קיליאן אמבפה, ג’וד בלינגהאם, פדה ואלוורדה עליו לא רואים אף פעם ואנטוניו רודיגר.

כאליבי לגבי הביקורת, קרלו הוסיף: “אנחנו נמצאים חזק בתמונה בשלושת המפעלים הכי חשובים וזה משהו שלא קרה בשלוש העונות הקודמות. בשנה הראשונה הודחנו מהגביע בינואר (נגד אתלטיק בילבאו), בעונה השנייה היינו בעמדה רעה מאוד בליגה, ובעונה שעברה היינו מחוץ לגביע בינואר (אתלטיקו מדריד), השנה אנחנו נלחמים על הכל”. קרלו שוב הוסיף כי זו עונה לחוצה אבל רק בגלל לוח המשחקים, ציין שהקבוצה משחקת מאז ינואר כבר 21-22 משחקים שזה שני משחקים בשבוע". אז לפני שמעניקים מדליות - ציניות, נזכיר שוב שריאל עם מאזן חוץ איום ונורא של שישה ניצחונות בלבד ב-14 משחקים, כבר שלושה משחקי חוץ ללא ניצחון. ריאל העונה עם 57 נקודות בלבד, שזה תשע פחות מהעונה שעברה, שתיים פחות מעונת 2022-23 החלשה, שש נקודות פחות מעונת הדאבל כשחזר לתפקיד.

באימון המסכם היום לא לקח חלק ויניסיוס ג’וניור, בספרד העלו ספקולציות על שחקן ההתקפה הברזילאי שחוטף ביקורת רבה ולא רק על הפנדל המוחמץ בדרבי, אך קרלו הבהיר שהכל מתוכנן. “הוא קיבל יום מנוחה נוסף כי הוא עייף”, אמר והוסיף שזו גם הייתה הסיבה לחילוף ביום רביעי (ולא שאנדריק תוכנן להיות אחד הבועטים). “הוא יהיה נגד ויאריאל”. המאמן ניתח את העונה שלו: “מבחינתי אין שום עוררין על התרומה שלו גם אם היו לו רגעים טובים יותר או גרועים יותר. אני לא חולק על זה. אבל הוא היה שחקן כל כך חשוב עבור המועדון עד שאי אפשר להתווכח על זה”. ויניסיוס באותם 39 משחקים שהיו לו בעונה שעברה כבש חמישה שערים יותר. וזה לחלוטין לא אותו ויניסיוס. אולי מנוחה לברזילאי כאשר בן ארצו רודריגו בצד שמאל וברהים דיאס בצד ימין הייתה מרעננת את ההתקפה. אם ויני כן ישחק אגב ויבקיע – הוא ישתווה לרונאלדו-פנומנו כשחקן הברזילאי שכבש הכי הרבה שערים במדי ריאל. בסנטוס רלבו הציגו את הסטטיסטיקה של שניהם. ויני ואמבפה שיחקו יחד ב-35 משחקים העונה. רק בשמונה הם כבשו ביחד. גם במועדון מאוכזבים משיתוף הפעולה הצולע אך עדיין אופטימיים.

בימים שחלפו מאז המשחק, האירוע המרכזי והשמח היה זימונו של ראול אסנסיו לנבחרת ספרד. “הוא מאושר, חגגנו בשבילו. הוא ראוי לזה ממש”, החמיא אנצ’לוטי. חייו של אסנסיו, שלא רשם אף הופעה בנבחרת הצעירה מעולם ובריאל שיחק 29 משחקים בלבד – השתנו מקצה לקצה קצת תוך יותר מארבעה חודשים. “המסע הנפלא של הבלם תוך 125 ימים בלבד”, נכתב במארקה. הבלם הספרדי יפתח מחר בוודאות וינסה לעזור לריאל לשמור על שער נקי מה שהיא שכחה. מיותר לציין שפתיחת משחק כמו בדרבי תהיה ק-ט-ס-ט-ר-ו-פ-ל-י-ת. זה לא סוד שהברך של רודיגר לא וואו ודויד אלאבה נמצא בכוננות אם כי לאור העובדה שיש פגרה נראה שקרלו ישמור על בסיס זהה. מה שבטוח: פראן גארסיה יחליף בצד שמאל את פרלאן מנדי שנפצע וייעדר כחודש. ייתכן והופעתו המעולה של אדוארדו קמאבינגה תקפיץ אותו ל-11 על חשבונו של לוקה מודריץ’ שלא יפתח בהרכב בפעם השלישית ברציפות. יכול להיות, אם כי סיכוי נמוך – כי קרלו יבחר בברהים דיאס כקשר השלישי במגמה סופר-התקפית שלא הצליחה כבר נגד בטיס. השם החדש בסגל הוא ויקטור ואלדפניאס, בלם ספרדי בן 18 מקבוצת הנוער.

קרלו כבר החל עם התירוצים. ימצאו את המוטיבציה לליגה?

ריאל מדריד – הרכב משוער: אנדריי לונין| פדה ואלוורדה, ראול אסנסיו, אנטוניו רודיגר, פראן גארסיה| אורליאן טשואמני, אדוארדו קמאבינגה, ג’וד בלינגהאם| רודריגו, ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

ויאריאל מגיעה למשחק נגד ריאל מדריד אחרי הפסד 1:0 מאכזב לאלאבס בחוץ, הפסד שהיה השני בלבד שלה ב-2025. כעת הפער של הקבוצה של מרסליניו מאתלטיק בילבאו הרביעית בטבלה עומד על חמש נקודות והוחמצה הזדמנות לצמצמו, אולם צריך לזכור כי לצוללת משחק חסר – זה נגד אספניול שנדחה בשל תנאי מזג האוויר ויושלם בסוף חודש אפריל. כך או כך, בכל מקרה, ליגת האלופות נראית כמטרה הברורה עד לסיום העונה וזה אפשרי. במשחק בחוסה סורייה הצוללת החזיקה בכדור כמעט 70% מהזמן ואיימה 23 פעמים על השער אם כי רק פעמיים למסגרת! וברגע האחרון עמוק בתוספת הזמן רק מזל רע מנע ממנה להבקיע. היא שיחקה יותר מחצי שעה נגד עשרה שחקנים. “ויאריאל, עם אחת ההתקפות הטובות בליגה, לא יכלה לאלאבס שכבר שכחה איך מנצחים בבית. ולמרות זאת היא עדיין רודפת אחרי חלום ליגת האלופות”, נכתב בסיקור המשחק במארקה. לצוללת אין אירופה וזה היתרון שלה על שאר הקבוצות.

אחת הבעיות של ויאריאל היא דווקא משחקי הבית, היא ניצחה רק בחמישה מתוך 12 ומדורגת במקום העשירי, אם כי רוב אלו שמעליה גם שיחקו יותר. דוגמא חייה לכך קיבלנו ב-1:1 הביתי נגד ולנסיה מהתחתית, תוצאה לא מספיק טובה. קודם לכן, היא הביסה 0:4 את מאיורקה בבית וניצחה 1:5 את ויאדוליד והיה נראה שהעסק מתחבר. במבט על משחקים נגד הגדולות אז היא התבזתה בלה סרמיקה נגד ברצלונה בפתיחת העונה והובסה 5:1. מעבר לכך, אם היא סיימה פעמיים בתוצאות תיקו נגד אתלטיקו מדריד, אך נכנעה לאתלטיק בילבאו בחוץ, לבטיס בבית וגם לריאל סוסיאדד בחוץ. מרסליניו אמר במסיבת העיתונאים כי למרות שהתבוסה לברצלונה הייתה כואבת, תוצאה אכזרית: “תמיד התחרינו – נגד כל הגדולות”.

הצוללת מחזיקה בהתקפה השלישית בטיבה בליגה עם 48 שערים, ארבעה שערים יותר מאתלטיקו מדריד למשל. וכל זה בעונה מסויטת של ג’רארד מורנו שתמיד היה הפנים של המועדון אך לא מצליח לצאת מהפציעות. בינתיים איוסה פרס שהגיע מבטיס לוקח פיקוד וכבש 14 שערים ב-21 הופעות, שער כל פחות ממאה דקות - רקורד אדיר. איוסה בכושר טוב, כבש בשלושה מחמשת משחקי הליגה האחרונים. נציין כי באף עונה בהיסטוריה שלה בשלב הזה לא היו לוויאריאל כל כך הרבה שערי זכות. גם לא בעונה בה סיימה שנייה בטבלה (45 שערים ב-2007-08). מההתקפה להגנה, השוער דייגו קונדה קבע: “אני השוער הכי טוב כרגע באחד על אחד”. מה שכן, הוא שמר על שער נקי רק פעמיים בליגה ב-20 ההופעות שלו.

מרסליניו פגש את ריאל מדריד כבר 25 פעמים כמאמן וישמח לשפר את הסטטיסטיקה שלו שעומדת על חמישה ניצחונות מול 16 הפסדים ב-25 משחקים. הוא משוכנע שההפסד לאלאבס לא ישפיע והקבוצה שלו מוכנה. המאמן יודע שקבוצתו צריכה להציג משחק מושלם. “תמיד מוטלת עלינו לחפש ולמצוא את הרמה הטובה ביותר שלנו בלי קשר ליריבה, אחרת לא תנצח, וראינו את זה במשחק האחרון. כעת יש לנו משחק נהדר מול אלופת ספרד ומחזיקת גביע האלופות. אנחנו יודעים שזה מסובך אבל ניתן הכל”. הוא נשאל מי יהיו הגיבורים ואמר: “אם ננצח אז נהיה הגיבורים. נצטרך להגן היטב במהלך המשחק, אחרת אי אפשר לנצח. עלינו להציג רעיונות כשיהיה לנו את הכדור, לקבל החלטות נכונות”. הוא החמיא שוב לקרלו: “הוא המאמן המצליח ביותר בכדורגל, צנוע, מכבד ואדיב. הוא מהווה עבורי רפרנס בוודאות”. על התקפות הנגד של ריאל: “זה נכון שעלינו להגן טוב מאוד אבל עלינו גם לתקוף ולהיות נועזים. עלינו להיות סולידיים ולחזור מהר לעמדות. ריאל קטלנית בהתקפה”. הוא מדבר על המשחק בסנטיאגו ברנבאו העונה: “הם יצרו מעט הזדמנויות וניצחו”. על כך שלא ניצח את קרלו בליגה: “מאמנים לא מנצחים זה את זה אלא הקבוצות. ככל שאתה נמצא בדינמיקה, טובה או רעה - היא קרובה לסיום”. הוא נשאל על כך שלריאל תהיה מנוחה מעטה: “קרלו לא התלונן, הוא אמר מה שקורה. אני מבין למה הוא רצה לשחק ביום ראשון אבל השחקנים שלהם רגילים וזה לא ישפיע על יום רביעי”.

המאמן שוקל כמה וכמה שינויים לאחר המשחק נגד אלאבס: “משום שהיו דברים שלא אהבתי במשחק נגד אלאבס”, והוא צפוי לשנות מגמה, לוותר אולי על ירמי פינו שמאכזב מאוד השנה, ולעבות את האמצע. סאנטי קומסנייה מתמודד עם פאפ גיי על המקום בהרכב לעתים, כעת אולי יש מקום לשניהם. דני פארחו באנקר, ונגד ריאל הוא מתעלה בדרך כלל… “אני מקווה שהאוהדים יהנו מהמשחק ומהתוצאה. אני בטוח שיהיה משחק אטרקטיבי כי אלו שתי קבוצות עליזות והתקפיות, זה כיף לצופים, כל קבוצה נהדרת עם הסגנון שלה”. המגן השמאלי אלפונסו פדרסה חזר מפציעה מרגיזה, שיחק 20 דקות טובות במשחק האחרון ודחף קדימה והוא אמור לרענן את צד שמאל של ויאריאל במקומו של סרג’י קרדונה שהוא שיאן הדקות. אלכנס באנה באנקר בהרכב בצד שמאל, תרם שישה שערים ושבעה בישולים. ייתכן שתיירינו בארי שעלה מהספסל ל-19 דקות בלבד בהפסד האחרון יחליף בהתקפה את ניקולאס פפה. ראול אלביול פחות נותר על הספסל כמעט בכל 2025, ההגנה נראית אחרת. ומול המהירות של ריאל מדריד המאמן חושב שזה לא זמן טוב להשתמש בניסיון שלו. בוויאריאל בכל מקרה תמיד מאמינים שהשלם גדול מסך חלקיו.

מרסליניו ובאנה. הצוללת לא מספיק חדה בבית

ויאריאל – הרכב משוער: דייגו קונדה| חואן פויט, לוגאן קוסטה, ווילי קאמבוואלה, אלפונסו פדרסה (סרג’י קרדונה)| סאנטי קומסנייה, פאפ גיי (ירמי פינו), דני פארחו, אלכס באנה| איוסה פרס ותיירי בארי

היסטוריה ומפגשי עבר:

כאשר ריאל מדריד ו-ויאריאל נפגשות והצוללת הצהובה מארחת - זה כמעט תמיד נגמר בתיקו. כמעט מחצית מהמשחקים. ובמחזור הסיום אשתקד - אמנם לא נורא אבל עדיין נהרס שיא הספיגות - קיבלנו הוכחה רצינית. בהפסקה הוליכה ריאל מדריד 1:4 עם צמד של ארדה גולר ושערים של חוסלו ולוקאס ואסקס, ובהחלט היה כיף. ואיך זה נגמר? אלכסנדר סורלות’ הוסיף שלושה עד לדקה ה-56 (לאחד שהיה לו) בדרך ל-4:4 הזוי ומופרך לחלוטין. זה היה המשחק השביעי ברצף בו ריאל לא מנצחת, כולל שלוש תוצאות תיקו 2:2 רצופות. במחזור הסיום ב-2017-18 גם אז לפני גמר ליגת האלופות - ריאל הובילה 0:2 כשכריסטיאנו רונאלדו כובש את שערו האחרון במועדון, אבל הצוללת השוותה. כעבור שנה, רק תיקו 2:2 במשחק הראשון לשנה החדשה 2019, עם סנטיאגו סולארי על הקווים. במחזור הרביעי ב-2019-20 במחזור השלישי עוד חשבנו שגארת’ בייל בעניינים כשכבש צמד וחילץ נקודה, והורחק, שוב 2:2. כיף יותר לחזור לניצחון האחרון שלנו. עונת הדאבל 2016-17, ריאל מדריד שלא נכנעת. מאנו טריגרוס וסדריק בקאמבו היממו את ריאל תוך שש דקות מפתיחת המחצית השנייה, אבל ריאל צימקה עם שער של בייל בנגיחה בדקה ה-64, כריסטיאנו השווה בפנדל כעבור עשר דקות והמחליף אלבארו מוראטה ניצח את המשחק בנגיחה שבע דקות לסיום עם הרמה של מרסלו.

1:4 בהפסקה לא הספיק. המשחק ההזוי מאשתקד

בעונת 2022-23 ריאל הפסידה 2:1 במשחק מזעזע, השני לאחר החזרה מפגרת המונדיאל והתרחקה מאוד מהמוליכה ברצלונה. ירמי פינו כבש בדקה ה-47, בנזמה אמנם השווה בפנדל אבל כעבור שלוש דקות דויד אלאבה נגע ביד וג’רארד מורנו העניש. בעונת 2020-21 היה זה מריאנו דיאס שכבש אחרי שתי דקות, וריאל הפצועה והחבולה (גם מרטין אודגור, היה בהרכב ואדן הזאר) הובילה רוב המשחק אבל מורנו השווה בפנדל. קרלו אנצ’לוטי כן יודע איך זה לנצח את ויאריאל בחוץ, זה קרה פעם אחת, במחזור השישי בעונת 2014-15. כריסטיאנו כבש שער אחד, לוקה מודריץ’ עם בעיטה נהדרת, 0:2 ויאללה ביי. אחד המשחקים הכי זכורים נגד הצוללת בחוץ לא הסתיים בניצחון, זו הייתה הפרמיירה של בייל בעונת הדסימה במחזור הרביעי, יום כיפור. הוולשי התאושש מפציעה ופתח בהרכב ובדקה ה-39 כבש אחרי כדור רוחב של דני קרבחאל - צד ימין הקטלני. הוא השווה אחרי פיגור של קאני, ורונאלדו הפך בדקה ה-64 אבל לא הרבה זמן כי ג’ובאני דוס סאנטוס כבש 2:2 בדקה ה-70.

המשחק הבלתי נשכח נגד ויאריאל, עוד באל מדריגל ודווקא מול מנואל פלגריני בעונה בה הצוללת סיימה סגנית האלופה, ארע בעונת 2007-08, המחזור השני. כשעוד לא ידענו מן הסתם לאן ריאל מדריד של ברנד שוסטר הולכת, עם המערך הלא סימטרי, רויסטון דרנטה כמגן שמאלי. ראול כבש עם הציפורן לפני המחצית אחרי בישול של ווסלי סניידר, וההולנדי השתולל. הוא כבש צמד, הראשון בכדור חופשי אדיר בפתיחת המחצית השנייה. גם גוטי ורוד ואן ניסטלרוי הבקיע, מאניטה ענקית ו-0:5. בעונת 2009-10 כבש כריסטיאנו שער סולו כבר אחרי ארבע דקות, קאקה הוסיף בפנדל וריאל ניצחה 0:2. אותה חמישייה אגבה קטעה ארבע עונות בלי ניצחון במגרש הזה, מה שהחל עם ה-1:1 שסידר המחליף הצעיר נונייס לגלאקטיקוס של קרלוס קיירוש. הרצף הכי טוב של ריאל נגד הצוללת היה ארבעה ניצחונות רצופים בסוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000. ריאל ניצחה 0:2 בעונת 1998-99 במפגש הראשון איי פעם בין הקבוצות, ב-2001 השיגה 0:1 קטן משער עצמי, ובעונת 2001-02 זה היה משחק משוגע בו הצוללת הובילה פעמיים אבל פיגו ומוניטיס השוו וראול ניצח את המשחק בנגיחה בדקה ה-87. כעבור שנה הגיבור היה איבן הלגרה עם 0:1 קטן-גדול מכל הלב. ב-24 משחקי החוץ נגד ויאריאל הרי המאזן: תשעה ניצחונות לריאל (38%), 11 תוצאות תיקו (46%) וארבעה ניצחונות לצוללת (14%), יחס שערים 27:40 לטובת ריאל. מחר זה יהיה גם המשחק ה-50 בין הקבוצות, יחד עם משחקי הבית הרי שריאל ביתרון גדול של 26:6 בניצחונות. אפשר להזכיר גם את הרמונטדה הנהדרת בקופה דל ריי בשמינית גמר 2023 ותודה לדני סבאיוס.

לקחתי על עצמי אתגר למשחק מחר - אני עושה לעצמי “משחק שקט” ובעיקר לא לוקח ללב, מבין את המצב. הפעם השעה האידיאלית לדעתי לכדורגל אגב. עוד עונה עוברת ועוד שנה חולפת וריאל מדריד לא מנצחת את ויאריאל בחוץ, אמנם אשתקד שמרנו רגליים לגמר ליגת האלופות אבל 1:4 אבד. זה לא נראה שזה יקרה השנה. כתוב על המשחק הזה באותיות של זהב - איבוד נקודות. בטח כשזה אחרי ליגת האלופות. זה ועוד כמה מגרשים הם כאלה שריאל מדריד מבטלת את הנוכחות שלה ולא נוסעת. מסיבת העיתונאים של קרלו אנצ’לוטי הייתה קצת הזויה, אינסוף תירוצים לקראת מחר והזוי שהוא דיבר על מוטיבציה. לא רלוונטי לדעתי שאתלטיקו מדריד (התשנו אותה והגשנו את היריבה על מגש) תשחק נגד ברצלונה. הליגה לא שלנו. מתאים לנו כל כך לפשל מחר.

אין לנו מצ’אפ טוב נגד ויאריאל, תמיד דני פארחו מתעלה עם שליטה בקצב, סלאלומים, גול בכדור חופשי ועוד, הוא ממש שונא אותנו. גם ראול באנה בעונה פנטסטית אבל זה פחות משנה מי משחק, זה פחות הם - זה אנחנו. מסוג הקבוצות שברצלונה מנצחת בקלות ואנחנו לא. למרכז השדה מחר אני קורא לאורליאן טשואמני, אדוארדו קמאבינגה המנצח הגדול של הדרבי וג’וד בלינגהאם - אתה ק-ש-ר! תזכור! המשחק הזה דומה מאוד למשחק נגד בטיס בו כשלנו בענק, כמו מבחן שאתה מקבל בו 40. לא 59 שזה קרוב לעבור (טוב האמת שהייתי תלמיד מעולה, לא מדבר אליי). כשפדה ואלוורדה אגב באמצע, זה מאוד מפתה כי הוא יכול לפתור משחק עם איזה בומבה מרחוק ומוסיף לנו קצב אחר. אבל לוקאס ואסקס כמגן זה מפחיד במשחק כזה.

משום שיש פגרת נבחרות אוטוטו אני לא רואה שום סיבה לרוטציות אבל כן מרחם על הברך של אנטוניו רודיגר וזו דרגת קושי מעניינת עבור דויד אלאבה. העייפות של ויניסיוס ג’וניור יכולה להיות ברכה, אני שמח שהוא בריא אבל מעדיף אותו על הספסל.

ריאל מדריד תרוויח מהמהלך הפוטנציאלי שכמובן לא יקרה: רודריגו עובר שמאלה שם הוא מרגיש חופשי ומאושר כמו בשיר האגדי “הרימו ידיים” של אתינקס, עם חילופי מקומות עם קיליאן אמבפה - ביניהם יש פחות אגו והם מבינים אחד את השני מעולה - שניים זה תמיד ביחד, זה פותח את הדרך לברהים דיאס שגם כן ראוי לשחק (“ממריאים - מוש בן ארי”) ותמיד עולה עם אנרגיות ובקצב גבוה והוא גם מחויב מאוד קרי פרימדונה (סליחה ויני היקר - ויניסיוס מודל 2025 הוא כזה) אחת פחות על המגרש. אם רודריגו משחק שם אז פראן גארסיה יקבל יותר כדורים, ואולי אין למי להרים כדור זה נכון אבל אפשר ליצור מסת ברחבה ואז דברים טובים קורים.

כמובן שאני מצפה מאמבפה גם כן להעביר הילוך. היו משחקים שהתלוננתי על החמצות, במשחקים האחרונים, להוציא את ראיו וג’ירונה - הוא בקושי עושה מהלכים של שחקן סביר, זה עוד יותר גרוע, צעד לאחור. גליץ’ שלו כמו נגד אתלטיקו מדריד בהארכה וכל הקבוצה בטירוף. אפילו רודריגו קצת נעלם למעט הגולאסו בדרבי.

בהנחה שלמישהו במועדון כן אכפת מהמשחק הזה - פתיחת המשחק צריכה להיות רציני. לא יכול להיות שכבר מאבדים את העמדות. ראינו היטב מה לא לעשות, ביום רביעי. אני זוכר את המשחק נגדם ב-2023, כבר אחרי חצי דקה איבדנו כדור, כבר אחרי שלוש דקות מצב מסוכן, זה מחריד. אי אפשר עם חוסר הגישה הזה. למה שריאל לא תעלה ותכתיב את הקצב? שישימו להם את ההמנון של ליגת האלופות לפני המשחק.

על מי אתה עובד ידידי ? בדקה העשירית אתה כבר מתחיל לקלל את האמאמא של קרלו :joy:
ריאל הזאת מוציאה את כל הרע שבך, אין מה לעשות נגד זה :grin:

מסכן פדה. תן לבנאדם לנוח טיפההה. המסכן סוחב פציעה ושיחק איתה 120 דקות באטרף רק לפני שלושה ימים.

הרכב מאוד מעניין, לקחנו סיכון עם לוקאס ואסקס כמגן ימני מן הסתם אבל זה מרענן לראות את פדה ואלוורדה באמצע, אדוארדו קמאבינגה אחרי המשחק המעולה נגד אתלטיקו מדריד - קישור פיזי ואתלטי ומגוון לטעמי, וכל ההתקפה בעצם משתנה מבחינת הסגנון ללא ויניסיוס ג’וניור - כי רודריגו בצד שמאל, כי יש פחות שחקן אחד שלא יורד להגנה, כי כעת צד ימין יהיה חיי יותר. אנטוניו רודיגר סוחב ברך וזו הסיבה אני מניח. ובדיוק כשאני מתחיל לפתח ציפיות אני מזכיר לעצמי ש- 1)העונה הזו מזעזעת 2)אנחנו אף פעם לא מנצחים פה.

@anelka יש עכשיו פגרת נבחרות אוטוטו שמאמן אורוגוואי ייתן לקוסם שלנו לנוח, הוא צריך לשחק היום.

אגב שימו לב:

שימו לב לזה. דרך ערוץ הטלוויזיה של המועדון, כך פורסם במארקה - ריאל מדריד בהודעה בומבסטית ואפילו איום: “ריאל מדריד לעולם לא תשחק משחק נוסף עם פחות מ-72 שעות מנוחה” ועוד: “וכדי לעשות זאת, המועדון יבקש מפיפ"א הגנה”.

אני חושב שהקבוצה העונה פח זבל ומסיבת העיתונאים של קרלו אנצ’לוטי לפני המשחק היא פאתטית, אבל וואלה יש כאן קצת אמת בעצבים שלנו. יכלו לקחת בחשבון שתהיה הארכה נגד אתלטיקו מדריד והליגה הספרדית מנוולת. היה אפשר לשחק מחר ב-15:00.

הוא לא יתן לו דקת מנוחה

הוא יכול וצריך לנוח נגד לגאנס בליגה במשחק הליגה הבא - ה-29 במרץ, אחר כך במשחקי הליגה נגד ולנסיה בבית (5/4) ונגד אלאבס בחוץ (13/4), כשבאמצע יש את גומלין הקופה דל ריי הפחות חשוב נגד ריאל סוסיאדד (4/1) כשיש לנו יתרון וכן את צמד המשחקים נגד ארסנל שרק הם חשובים. זה משחק חשוב מאוד היום

מסקרן איך הקישור של פדה וקמא יעבוד, הוא היה מאוד מעניין במשחק מול אתלטי.

לא ניצחנו שם מיליון שנה, אנחנו בפורם גרוע מותשים וכלום לא עובד. ויאריאל נהדרת השנה. זה בדיוק למה אנחנו ננצח היום, ככה ריאל מדריד, הכל עובד הפוך.

הרכב טוב ומאוזן בדרך כלל אומר ניצחון קליל, וההרכב היום הוא טוב, מאוזן והתקפי.

כמה ספגנו העונה מקרנות וכמה הבקענו העונה מקרנות? היכולת שלנו בקרנות מזעזעת

אומנם עברו 10 דקות בלבד, אבל זה נראה לא כוחות.

אני מרגיש שאני אוהד קבוצת תחתית.
אמרתי בעבר ואני אומר שוב, אנחנו הקבוצה הכי חלשה בליגה.

קטונתי מלבנות את לו"ז המשחקים ולחשוב על איך לדחוף את כל המשחקים השונים לתוך בקושי 10 חודשים של עונה פעילה, אבל כל מה שאני יודע זה שאני בעצמי בקושי הספקתי לנוח ולהתאושש מאז משחק הגומלין בצ’מפיונס, ואני לא שיחקתי בכלל. מה שעושים לשחקני הכדורגל בשנים האחרונות, בפרט אלה שברמות הגבוהות ביותר (ולכן מתחרים בכל התחרויות במקביל) - זה פשוט לא אנושי. ופגרת הנבחרות הקרובה היא בכלל פשע שלא מהעולם הזה.

השיתוף פעולה של אמבפה ורודריגו פשוט מדהים, הם מפרגנים אחד לשני ואפשר לראות את הסנירגיזם.
הקטע שלנו בקרנות פשוט מדהים? זה כאילו שאנחמו מתאמנים איך לעזור לקבוצה השנייה לכבוש שער ובצד השני אנחנו לא עוברים שחקן ראשון, עוד ביזיון מהיוצר של קרלו.
השחקנים שלנו עייפים וגמורים, ואלוורדה בקושי רץ ואין לי מושג איך הם יסיימו את המשחק הזה.
והצהוב של טשאומני ביזיון.

הקבוצה נראית עייפה מאוד.
קמאבינגה מעולה, לוקאס נוראי.

עם ויני בהרכב היינו עדיין בפיגור 1-0, והיו משוחקות 10 דקות פחות נטו במחצית הזאת.

בטיס שיחקה בקונפרנס ליג ביום חמישי ב 10 בלילה ויש לה משחק ליגה ביום ראשון ב 3 אחה"צ.
אבל ריאל מדריד זה משהו מיוחד.

• כשויני לא משחק יש הרבה פחות בעיות מנטליות למרות פיגור מוקדם ועייפות.

• בלינגהאם כ10 מעולה למרות שעד עכשיו לא הגיע להזדמנות. הבעיה שויני צריך לשחק כחלוץ כי הגנה הוא לא רוצה לעשות.

• כמעט כולם משחקים טוב אינדיווידואלית אבל אין לנו משחק קבוצתי.

במיוחד כשיש לו גיבוי כזה מאחורה, הוא יכול להרשות לעצמו ובנוסף אם מסתבך יש לו תנועה בלתי פוסקת לידו למסירה קלה.

ההרכב הזה הוא הכי טוב האפשרי שלנו כדי להוציא את המקסימום מהמערך הזה, יש עייפות ורואים חוסר תיאום הגנתי והתקפי אבל זה יבוא עם הזמן אם ימשיכו ביחד מה שכמובן לא יקרה.

אבל סוף סוף אחרי חודשיים בערך רואים קצת כדורגל.

בנוסף לזה הוא עם שני יירוטים ושני חילוצים באיזורים גבוהים במגרש. יש כל כך הרבה יתרונות שהוא שם. וזה עוד כשהוא סחוט. אני ממש מקווה שאנצ’לוטי ישאיר אותו בתפקיד הזה, למרות שעל מי אני עובד, במשחק הבא חוזרים ל442 כשג’וד מוחבא בצד שמאל כי ויני צריך להישאר מקדימה.