מחזור 28: יוצאים בשיניים עם 4:2 ענק על אתלטיקו במטרופוליטנו (כבשו: לבדנובסקי, פראן 2X, לאמין. בישלו: איניגו, ראפיניה, פדרי)

(בתמונה: פליק בודק אם עברו 72 שעות מאז המשחק הקודם)

ברצלונה תעלה הערב למשחק מכריע וחשוב בעונת 24/25, ותנסה להתעלם מהאירוע הגלובלי ההזוי שהתרחש בסופ"ש, ושהסיבה היחידה שהוא לא זכה ליותר הדהוד בתקשורת ולמכתבים זועמים של פלורנטינו היא פשוט כי אף אחד עוד לא מאמין שזה קרה. איכשהו, וזה לא יהיה פשוט, ברצלונה תיאלץ לנער את עצמה מרעידת האדמה שנקראת “מרטין זומן לנבחרת ספרד הצעירה”, ולבוא מפוקסת ל-90 דקות אתלטיקו.

למה חשוב להדגיש את עניין 90 הדקות? כי מסתבר שזה לא ברור מאליו העונה במשחקים מול משפחת סימאונה. ב-2 המפגשים הקודמים ברצלונה הייתה טובה יותר, הרבה יותר, מהיריבה, ובשניהם זה לא הוביל לניצחון כי סיבות. אז גביע זה סבבה והכל וצחוקים, אבל בליגה? למרות שזה בחוץ? משהו צריך להשתנות.

ברצלונה תקבל חזרה את קובארסי קשישא, אחרי שנעדר מהגומלין נגד בנפיקה עקב הרחקה, ותזכה לסגל מלא (למעט מאטס, שיש דיבורים על חזרה בשבועות הקרובים, ברנאל וכריסטנסן). מה שאומר שבצ’אט הברסאי, ואולי גם בדיון המשחק, נדבר שוב על פרנקי vs אסאדו ואולמו vs אאא"פ. אלא אם פליק בקטע של להיות ניג’ס והוא יעלה בכלל את גאבי.
דבר נוסף שברצלונה מקבלת הערב, זה יתרון (לפחות על הנייר) מבחינת כשירות ועייפות, אחרי שאתלטיקו קרעה את עצמה לדעת במשך 120 דקות ופנדלים ברביעי האחרון נגד ריאל מדריד. כמה זה ישפיע על המשחק? הרבה תלוי באיך יתנהלו 45-60 הדקות הראשונות, וכמה פדרי וחבריו יצליחו להתיש את שחקני אתלטיקו עד אז.

אצל היריבה ממדריד ייעדר אנחל קוריאה, בעקבות שלל ברכותיו לשופט במשחק הליגה הקודם. וגם קוקה הוותיק, בגלל פציעה.
דה-פול ואונסלות’, שהיה ספק לגביי כשירותם - נמצאים בסגל.

הסגל של ברצלונה -

ייעדרו:
מאטס, ברנאל, כריסטנסן - פציעות.
פאטי - פליק כל כך מאמין בו, שהוא חושב שלשים אותו בסגל מול אתלטיקו זה לא כוחות.

הסגל של אתלטיקו -

הרכבים משוערים -

1000128833

רגע סופר מכריע לעונה, או שמנצחים ואנצ’לוטי מאמן פח או שלא מנצחים ואנחנו קבוצה בינונית.

בכל מקרה, המשחק היום זה בעיקר עניין מנטלי. צריך לתקן את הטעויות של הפעמים הקודמות, להילחם מההתחלה עד הסוף ולגמור את המצבים הטובים שאנחנו מגיעים אליהם. בלי שטויות.
ולכן, ברמה המקצועית הייתי פותח עם פרמין על חשבונו של לבנדובסקי. הפולני בכושר לא טוב, וגם פיזית יוכל לתרום יותר אולי אחרי שאתלטיקו כבר התעייפו ונצטרך שובר שוויון.

נס שאהיה שתוי. פורים בירושלים!

נראה איך זה לראות משחק בשיכרות, אם אגיע לזה…

קודם כל, @Eyal וש פוסט אחד הטובים שלך. ממש ברמת הבאלאדות של שארקי.

את אתלטיקו אנחנו כבר מכירים טוב. ההגנה נחלשה וההתקפה מתחזקת, אך הגישה למשחקים כאלו מבחינת צ’ולו לא משתנה גם אם חולי אלבארז (הידוע בכינויו ילד שאלוהים נגע בו) משחק אצלו.

כרגע, כל קבוצה עוד תלויה בעצמה במירוץ הזה, אבל הערב זה עשוי להשתנות. המשחק היום זה גמר וזה יתחיל את יריית הפתיחה לקראת היישורת האחרונה. שיהיה בהצלחה.

נ.ב

יש ילד חדש אצלינו בבית, ואחרי שהבכור הוחלט שהוא חולי, נראה אם נמצא שם לילד השני אחרי המשחק הערב

מזל טוב!!!

א. מזל טוב ענק. למרות אירועי ניקו המלך והחתונה שלך.
ב. יש חובה לשמות של ארגנטינאים? כי יש לי רעיון. רמז: הוא מתחיל ב-פ’. או ב-א’.

אני מוחה בחריפות! שארקי בכושר זה דייגו של 86, זה מסי של 2011, זה בארזי מגמר 94, זה פנומנו של ברסה.
שארקי בגאד מוד זה יופי של בקהאם, אלגנטיות של מלדיני, פריצה של קאקה וטאץ’ של זידאן.

חוץ מזה אני אוהב את איל ואת השטויות שהוא כותב.

ומזל טוב נדב!!

כלומר - שמן, אפור ומקיא?

בעיקרון מסכים לגביי שארקי, אבל אני…אני צנוע. לי מספיק להיות פדרי של 24/25.

או בליאו.

אגב, עשית פליק והתחלת להתעלם מפאטי גם אתה?

קודם כל מזל טוב.

ברצלונה לדעתי הרבה יותר רעננה מאתלטיקו מדריד לאור מה שהיה בשבוע האחרון, היא משחקת בקצב גבוה ודוחפת את היריבות לקצה . אני לא אומר שנראה את אתלטיקו עם כושר של ליגה לאומית הערב אבל אתלטיקו בלי האינטנסיביות היא לא אותה אתלטיקו. אולי זה פוטנציאל לא ממומש שלה אבל ה-4:4 היה מדגם לא מייצג וגם היציאה לנבדל הגרועה מהרגיל של ברצלונה עזרה לה. לא ראיתי ממנה כל כך הרבה כדורגל. חוליאן אלבארס יכול לעשות גול מכלום, בדרך כלל אנטואן גריזמן לא בולט נגדה בניגוד לדרבים.

בשני המשחקים שנערכו העונה ברצלונה הייתה הרבה יותר טובה בליגה ויותר טובה בגביע וזה אמור להתאזן משהו שהשפיץ של הנעל יילך לטובתה. במשחק כזה היא צריכה את לאמין ימאל בשיאו בקטע של יצירת המצבים, כי הוא באמת עושה יש מאין בעוד ראפינייה - בהשוואה אליו כמובן - הוא פחות מלהיב ויותר ‘רובוטי’, אבל יודע לחצוב גולים.

מבחן מנטאלי אדיר לדייגו סימאונה איך הוא מרים את השחקנים שלו מהריצפה אחרי רביעי, ברור שזה לא אותו מפעל אבל אתלטיקו קצת איבדה גובה בליגה, במועדון ממשיכים להתעסק במה שקרה - סימאונה חרג ממנהגו, אנריקה סרסו בירך את ריאל מדריד וכדומה (לא אומר שהם טועים אני יכול להבין).

אולי תיקו במשחק הזה הוא לא אסון גדול ובכל מקרה ברצלונה לדעתי הפייבוריטית הברורה לזכייה באליפות למרות שהניצחון של ריאל מדריד אתמול הפתיע אותי. איך אתם עם 22:00 בלילה? זקנים כמוני או שזו השעה האידיאלית?

אני אוהב קצת נוסטלגיה:
-אני זוכר את השער האחרון של רונאלדיניו במדי ברצלונה במספרת נהדרת ובסוף ברצלונה הפסידה 4:2 עם פרנק רייקארד, סוף עידן.
-כעבור שנה בעונת הטרבל שלכם היה הפסד 4:3 נדמה לי, אתלטיקו מדריד קטלנית עם קון אגווארו, תיירי הנרי בעיטה בסיבוב לחיבורים.
-עוד משחק מאמצע שנות ה-2000 זה ה-0:6 הפשוט הזוי לחלוטין בשלהי 2006-07. ברצלונה בעונת חוץ מזעזעת רשמה ניצחון היסטורי ולא ויתרה במאבק האליפות.
-בעונת 2014-15 תליתי תקוות באתלטיקו אבל ליאו מסי מי אם לא הוא, מסי ‘הרשע’ עשה 0:1 גדול מחזור אחד לסיום העונה.

מאזן יפה מאוד בעשור האחרון:

פליק לא באמת מתעלם מפאטי. שים לב שהוא טורח לא לרשום אותו למשחק, כל פעם מחדש. זה גם סוג של יחס.

ההרכב של ברצלונה -

אסאדו פותח בהרכב במקומו של פרנקי.

קובארסי חוזר להרכב, על חשבונו של אראוחו.

ההרכב של אתלטיקו -

מצד אחד - לנגלה פותח.
מצד שני - גם חולי.

דה יונג נפצע?
לפי המאניה מחוץ לסגל.

למה? השם שלו מופיע בתמונה.

עריכה:

טוב, אז כנראה הוא נרשם בספסל, לפני שהוחלט סופית להוציא אותו מהסגל לגמרי.
אולי זה יוביל למנוחה בפגרת הנבחרות, אז אחלה.

פליק: ״פרנקי מחוץ לסגל בעקבות אי נוחות. הוא היה אמור לפתוח בהרכב״.

מזל טוב!
וחפסיטו, קל חפסיטו

רומרו: ״לא מדובר בפציעה, פרנקי יסע לנבחרת הולנד השבוע. רק חוסר נוחות״.

דיבו גם הולך

כוסעמק ערס.

קו ההגנה הגבוה הזה הוא כיפי לצפייה, בעיקר אם יש לך קוצב, אבל כל פאשלה גומרת אותך. כמו מה שקרה עם איניגו בגול הזה עכשיו.

אבל מה שבעיקר גומר אותך זה אי ניצול מצבים. ההחטאה מול השער הפנוי לגמרי שהיה ללאמין בהתחלה, וההחטאה אחרי הסטת כדור מיותרת לזווית פחות נוחה של לבנדובסקי שניה לפני ה-0:1 - זה החטא. השער של חולי זה בסך הכל העונש.