מחזור 28: יוצאים בשיניים עם 4:2 ענק על אתלטיקו במטרופוליטנו (כבשו: לבדנובסקי, פראן 2X, לאמין. בישלו: איניגו, ראפיניה, פדרי)

עדיין מבחינת הזדמניות היינו יכולים לגמור את המשחק הזה באמצע מחצית שניה אם היינו יעילים.

אבל באמת שלא אכפת לי. ניצחון של אופי.

פראן גרם לי לאכול עוד כובע…

1. ניצחון גדול, ניצחון של אופי, ניצחון של אליפות עונה.
    כמה הניצחון הזה חשוב - מקום ראשון, שנייה לפני שיוצאים לפגרה? צ’ק. הובלת הטבלה 10 מחזורים לסיום, עם משחק חסר? צ’ק. יתרון במפגשים הישירים מול אתלטיקו? צ’ק.
  2. אחרי סורלות’ בדקה ה-96 בסיבוב הראשון בליגה, אחרי חזרה מ-4:2 לתיקו בגביע, אחרי 2:0 לא לגמרי “הוגן” במשחק הזה, יש לי רק 2 מילים לאתלטיקו, לסימאונה, וגם לכמה אנשים מרחובות אחרים במדריד - תאכלו תחת.
    הגיע הזמן שנעשה לקולצ’ונרוס את מה שהם עשו לנו ב-2 המפגשים הקודמים.
  3. מבחן אופי ענקי לברצלונה, מ-2 סיבות: גם להתמודד בהצלחה (לפחות מבחינת התוצאה הסופית) מול קבוצה שמשחקת כמו אתלטיקו/חטאפה, מה שלא לגמרי עבד לנו השנה, ובעיקר בעיקר? לנצח (ועוד קבוצה גדולה) ביום רע של פדרי. למרות שלא בטוח שזה פדרי שהיה רע כמו שפשוט אולמו וקסאדו לא הפגינו נוכחות, בעיקר כשהכדור היה אצל ברצלונה, אבל במינימום - הקוסם בלט פחות היום. לא פחות מהקאמבק ל-4:2, לא פחות מהניצחון, ניצחון במשחק כזה כשפדרי לא בשיאו זו אמירה.
  4. כשצריך לקלל, מקללים. והרבה. וכשצריך לפרגן? חייבים לפרגן ובגדול. לבנדובסקי עם שער גדול שהחזיר אותנו מהקבר מהר, ועם מהלך שלא מספיק מדברים עליו בשיוויון - מנע מלה-נורמן ליישר קו נבדל, ונתן לפראן אפשרות להסתנן ולהשוות. אחלה מחצית שנייה שלו.
  5. ההגנה שלנו לא הייתה בשיאה היום, ובהתקפה היו דקות שלמות שהשחקנים פשוט שיחקו בעמידה, כאילו הם אלו ששיחקו 120 דקות מול ריאל ברביעי האחרון. לא ברורה לי האינטנסיביות היום, יותר נכון - המחסור בה. בטח מול אתלטיקו העייפה.
  6. שאפו לסימאונה ג’וניור על ספרינטים מקיפי מגרש בלי סוף, ובכללי לאתלטיקו על המלחמה למרות העייפות. ועדיין - קשה שלא לראות ששוב היא באה למשחק גדול בעיקר כדי לא להפסיד. וששוב - זה לא עבד לה.

למה לא גם וגם בעצם.

מי היה מאמין, אני עדיין משפשף את העיניים

קודם כל כמובן ישששששששששששש!!!

לא מסכים שפדרי היה חלש, הכל כולל הכל עבר דרכו היום במיוחד ב20 הדקות המכריעות שבהן הוא פתח מבערים. הבעיה שהכל היה עליו ולא היתה לו שום עזרה בהנעת הכדור מאולמו (חלש מאוד) וקסאדו (שכאילו קרא את הדיון פה על ההבדל בינו לבין פרנקי כדי להוכיח את הנקודה). שער הניצחון לגמרי על פדרי, הטעה את הגנת אתלטיקו עם ניסיון הרמה מזוייף, משך את השחקנים פנימה, והשאיר המון מרחב ללאמין לעשות ככל העולה על רוחו מה שלא נתנו לו משחק שלם.

אתה צריך להבין שהכל יחסי בחיים. בד"כ פדרי מרגיל אותנו ליותר. זה נחשב משחק חלש עבורו…

באמת שעשינו לאתלטיקו אתלטיקו. איך אפשר לתפוס אותם לא מוכנים ומפוזרים פעמיים בכמה דקות רק ראפיניה יודע.
זה נצחון שמביא אליפות. אתלטיקו עם רגל וחצי מחוץ לתמונה, ריאל נראית חרא ואנחנו כבר לא לוזרים אלא קבוצה עם אופי.
יאללה שיגיע כבר המחזור 35 , אין כמו לחגוג אליפות בברנבאו.

טוב, לא מאמין שאני כותב את זה, ואני מתנצל מראש @Cockroach_Crazy על מה שיקרה לך בעקבות זאת - מרטין עשה חתיכת קפיצת מדרגה בהופעות האחרונות שלו. מפאניקה (שלנו, בעיקר) בכל שנייה שהוא על המגרש, למישהו שהולך ונהיה לאט לאט מחליף סולידי.

לא מאמין שאני כותב את זה 2 - פרמין הולך ונמחק אצל פליק. לא מבין למה, גם אם מבחן התוצאה “נגדי”. עוד כמה משחקים כאלו, ואפחד לעתידו.

לבנדובסקי עם הרגע הזה של אמא שרואה את התינוק שלה בסכנה פשוט שינה את המשחק.
היה נראה כמו איזה גיבור על זקן שהשתמש במעט אנרגיה שיש לו כדי להציל את העולם רגע לפני שהוא מתעלף.

היה משחק זוועתי שלנו ברמה האינדיבידואלית. כולם.
ברגע שהגיע הסוויץ’(וטיפה החילוף של פראן שריווח את המשחק בשמאל, והעביר את ראפיניה ימינה) השתנה משהו ברמה המנטלית והתחלנו לתת יותר פייט.
ניצחון של אופי ותו לא. הרגע ה’אינייסטאי’ של העונה.

כשיצאנו לפגרה בדצמבר הסתכלתי על הלו’'ז ואמרתי לעצמי(ודי בטוח שרשמתי) שאין סיבה שלא ניתן ריצה גדולה של ניצחונות עד לגאנס. בגדול עשינו את זה(חסר רק ג’ירונה ובטיס).
יש לנו קבוצה מדהימה בעונה מדהימה. תענוג!

אני מספר לכולם על איזה כיף שביולדות יש לי לנו חדר לבד עם טלויזיה כי ככה לא אפספס את המשחק, ולראשונה מזה הרבה זמן אוכל לראות עם אשתי את בארסה ועוד במשחק קריטי נגד אתלטיקו.

רואים הרכבים, כבר הצלחנו להרגיע את הקטן ואנחנו מתחילים לראות מה צ’ולו מבשל. בן אלף, הוא הגיע מוכן. הגנה בשני קווים. הקו הראשון נועד לא לתת מרחב שלישייה הקדמית, והקו השני נועד לבודד את פדרי שיכול בעיקר להסתובב לבד עם הכדור באיזורים לא מסוכנים. בארסה לא מסוכנת ואלתטיקו ממתינה. מה שהיא כן יכולה לעשות זה לחפש בסבלנות נקודות בהן בארסה מפספסת בקו הנבדל כדי להריץ את ג’וליאנו טיולי וזה 1-0 רגע לפני סוף המחצית.

הילד בוכה שוב, לא נרגע. אשתי ואני כבר פצוצים מיום אחד שהפך להיות ארוך מידי. אני מתחיל לכבות את כל האורות, משתיק כל טלפון, עובר מהמר על העץ להאכלות ומה לא, עד שעולה האמת המרה- הטלויזיה מפריעה לו. רגע לפני השער של סורלות’ אני אומר לאשתי “די נו אין מה לעשות. צריך לעצום עיניים”. מוסר בקשה שיעדכנו אותי מה קורה עד שאני נופל בידיעה שהילד נרגע אבל המאבק על הליגה הסתבך.

שתיים וחצי בבוקר, שוב התעורר. אני כולי פצוץ ואשתי מבקשת שאחליף עוד חיתול, אני רק רוצה רגע להעיף מבט לאשר את ה 2-0 ביכולת אנמית שלנו עם תוכנית מרגיזה, אך יעילה של צ’ולו רק בשביל להיתקל בהודעה של קולגה אוהד ארסנל (ואנטי בארסה) “סעמק ניצחון של טרבל”. מה? מתחיל לעבור על שרשורים מוגזמים מקבוצות חפירה של הודעות מתהפכות תוך כדי תנועה. “מירית, בארסה ניצחה?” היא עונה לי בלי להניד עפעף “כן, נגמר 4-2, לא קראת?” משלים את כל ההודעות עם עוד שורה שתואמת את הסיטואציה “איי פפי איזה משחק הפסדת”.

נו, חרא על הראש. קם, מחליף בגדים תחת צעקות של ספק גזים- עייפות-רעב אחרי שקיבלתי זרם שתן, ואני יושב ומשלים את מה שפיספסתי. לבה עם גול שכולו זיכרון שריר מלפני שנתיים? הכריש נותן צמד? ראפי מבשל פעמיים? לאמין נותן 3-2 דקה 92? מאיפה זה בא? מה הוא מאכיל אותם? הנקה? נוטרילון? תוספים של רופא מפוקפק מפרוג’יה? מה גורם למהפך כזה?!

סימאונה עם תוכנית משחק כמעט מושלמת, אבל העייפות המצטברת בסוף השפיעה. לא רק פיזית, אלא בעיקר מנטלית. אתלטיקו פשוט נבהלו ואפילו לא ניסו לצאת טיפה קדימה ב 2-1 כי הם כבר התחילו להיכנס לפאניקה שמא הם יאבדו את הרלוונטיות שלהם העונה תוך שבוע. ההגנה של סימאונה היא כאמור לא כפי שהייתה. לנגלה הוא לא גודין, ואין איזה גאבי שיתן גב כקשר אחורי. ולנו אין שום סוארס או מסי, אבל זו עונה גדולה מידי של ראפיניה ולאמין שכשמספיק שהם מריחים דם, הם יודעים לשחרר איזה כריש למים לפרק את הגופה. ניצחון ענק שהגיע מכמה מהדמויות היותר מושמצות שלנו בקבוצה (לרוב בצדק) והפסד שצ’ולו הביא על עצמו.

משהו לא ברור קורה העונה, וכל מה שנשאר לי לשאול אם אני, אשתי או דן המנחוסים ומי צריך להישאר בחדר בלי מסכים.

עכשיו שקמתי אחרי משהו כמו שעתיים שלוש של שינה, אני חייב לשאול למה הגישה שאתלטי כאילו נשדדה או משהו כזה? הגיע לנו לנצח, גם אם לא היינו בלשון המעטה טובים או שהיה איזה טיקי טאקה, עדיין הקבוצה הטובה יותר ניצחה. אם לבה ולאמין היו עולים למשחק בגישה שהם שיחקו מאז ה 2-0 אתלטי היו חוטפים תבוסה .

אני רק חושב שזה רק חיזק את דעתי, למה סימאונה צריך לפרוש בסוף השנה ולפרוש בכבוד כן? . 4 משחקים נגד ריאל 3 משחקים נגד ברצלונה משחק אחד השנה מתוך אלו לא ראיתי מאתלטי דומננטיות לא עלינו ולא על ריאל.

הוא הגיע לשיאו שם.

אבל אם כל מה שאכפת לאוהדי אתלטי זה לסיים כל שנה במקום השלישי ולאולי איזה רבע אלופות אז מי אני שינסה להגיד להם שאפשר גם אחרת…

אני ממליץ על שם לילד : פראן “הכריש” טורס. עזוב אותך מחולי וכל הארגנטינאים האחרים, שמור על מקוריות.

פראן או טורס . בעוד 20 שנה תספר לו על נס אתלטי בחג פורים .

:heart_eyes:

משחק שבטח גורם לכם לא להירדם בלילה ולא רק בגלל השעה המאוחרת או לקום בבוקר ב-היי כזה, כמה משחקים כאלה יש בעונה למעט קלאסיקו. ניצחון מוצדק-מוצדק-מוצדק שלדעתי מקרב אתכם ממש-ממש לזכייה באליפות. החוב של ברצלונה משני המשחקים הקודמים נגד אתלטיקו מדריד נסגר. זו נראית עונה שהכל הולך למרות שהיה לכם משבר ועדיין לצאת מבור כזה בדקה ה-70 נגד אתלטיקו גם אם היא מתחילה להיות עייפה (העונה שלה נגמרה עכשיו) זה וואו. הדרך, השער השלישי בדקה ה-90…
אם אני כאוהד ריאל אמרתי שבואנה אם ניקח אליפות אנחנו נחזור למשחק הזה נגד ויאריאל ונדבר על “ניצחון של אליפות” אבל זה כלום לעומת המשחק אתמול.

לאמין ימאל החמיץ מצב קורץ בתחילת המשחק אבל ידעתי שהוא עוד ייתן את שלו מה גם שהוא בנה את המשחק עם עצירת הכדור האלגנטית כאילו הוא בחוף, הבריחה הצידה והבעיטה. זה היה מרשים לראות איך ברצלונה מצליחה, אמנם לא הרבה במחצית הראשונה - להגיע למצבים גם דרך המרכז הצפוף. אם זה המצב הזה או בהמשך רוברט לבנדובסקי, פעם זה דני אולמו ופעם זה פדרי מוסר.
אגב זה שלאמין לא כבש בליגה כל כך הרבה זמן זה בהחלט כמו קוץ בתחת והזוי ולא מתאים לשחקן שהוא כבר עכשיו ומצד שני אני לא יודע אם חייבים לעשות את ההפרדה הזו הרי הוא כן הבקיע במפעלים האחרים.

לוקח בחשבון שלעייפות ישנה השפעה כמובן, אבל עדיין אתלטיקו לא הצליחה לייצר מול ברצלונה את היתרון הזה באגפים מה שהיה לה בקלות נגד ריאל, כי ברצלונה משחקת עם מלוא התשוקה ובקצב גבוה ואף אחד לא מחפף בהגנה. רוברט רץ, ראפינייה רץ, כולם אש.

אם אני אגיד שפראן טורס וכן ראיתי כבר מופע החמצות שלו לא פעם, כמוכם - הוא לא כזה גרוע כמו שחלק עושים ממנו (נניח אביב לוי שאני שומע אותו קבוע בפודקאסט כמובן כפאנליסט) - אתם תכעסו עליי?

@mos56, רק אתקן אותך כמובן לפי הדעה שלי - אתלטיקו היו יותר טובים בדרבי השני בוודאות. אולי זה לא מספיק ואולי הם לא ניצלו את הקבוצה המבולבלת שממול ולא עשו כלום עם השער המהיר, אבל היו יותר טובים. ולא נפלו מאיתנו בכלל בדרבי הראשון. אני פשוט כאילו חושב שלמרות שסימאונה אולי קצת מקובע ולא אמיץ, ואתמול כבר היה 2:0 ומי האמין שככה זה ייגמר - עם מאמן אחר, כל אחד - זה יהיה פחות טוב. ולא להיפך.

אני יודע שזה מבלבל כי הוא מרגיש כמו הקאמפ כשאתם מגיעים, אבל הקלאסיקו הקודם כבר היה בברנבאו.

תלוי מי. יש מצב של - @RDT יקפוץ הווריד.

בגדול פראן יכול להיות אחלה מחליף, ומתישהו מישהו אולי ירים את הכפפה ויבדוק סטטיסטיקות שלו לדקה כשהוא מחליף ביחס לאלו כשהוא פותח. הבעיה הגדולה שלי איתו היא התמורה למחיר. פראן הוא דוגמה לאחלה שחקן שיעלה מהנוער/מילואים או יגיע מדינמו פיזדצוב ב-5-10 מיליון. זה לא שחקן של 55 מיליון.

@Aimarito רק אומר - גם פראן עונה לקריטריון פה…

פראן הגיע אליכם בעת מצוקה בחודש ינואר ולפי קלישאת הכדורגל שלי רכש של ינואר שנועד “להציל” קבוצה הוא לא משהו שאתה עושה ברוגע בקיץ במשרד. זה היה קצת רכש פאניקה כדי לעבות את ההתקפה ולהגיע לליגת האלופות. הוא לעולם לא יצדיק את תג המחיר שלו, אבל יש לו את הפיקים שלו וגולים חשובים, וגם אם הוא מחמיצן כרוני לפעמים זה נכנס לו והמהירות שלו יכולה להשפיע. הנה הוא השווה את שיא הכיבושים שלו ובסוף יסיים עם 20. אתה רוצה לדבר על פלופים באיזורים האלה אז יש לנו את לוקה יוביץ’ :slight_smile: ושוב ברכות על הניצחון

אני כביכול אומר הרי זה מה יש, הוא נרכש בסכום הזה, הוא מדי פעם מבריק, נסתכל על חצי הכוס המלאה וזהו…הרי האנסי לא סופר את פאטי לדוגמא…

אני לא נגד הרכש שלו, פאניקה או לא פאניקה. אני פשוט לא אוהב את הרכישה שלו במחיר הזה.

משחק של אליפות!

היכולת השנתית של בארסה לנצח משחקים גם שהיא לא טובה בהם, גם שהיא בפיגור 2-0 בחוץ בדקה 70 זה משהו שאני לא זוכר גם בימי בארסה הגדולים.
אז אם לא נראנו טוב לא נראנו טוב והיה שם רק את מסי שיציל ולא תמיד הוא הציל.

היכולת של בארסה הזאת לנצח כשהיא לא טובה כל משחק, שהיא לא טובה אפילו ברוב שלבי המשחק ואז לתת בליץ’ הוא מדהים.
עד דקה 69 כל אוהד בארסה היה סוגר על תיקו ובדקה 70 כבר נעשתה ההשלמה של סורלת וחולי דפקו אותנו שוב.

עד לאן זה ימשך…השמיים הם הגבול וכבר למדנו שבארסה של פליק לא מאמינה בגבולות.

טוב אני אגיב באיחור של 24 שעות.

-קודם כל, בואו נרגע. ראיתי פה הצהרות על אליפות. הלו, יש עוד 30 נקודות בקופה וריאל מדריד אחת. חוץ מזה שאנחנו כבר הוכחנו העונה שיכול להיות משחקים שכלום לא יעבוד. אז בואו לא נחגוג כבר ברמבלס, כי כלום לא סגור. יש עוד משחק חסר נגד אוססונה ומשחק נגד ריאל.

-עכשיו בואו נחגוג! הקבוצה הזאת האכילה אותנו מרורים, שברה לנו את הלב פעמיים וציחקקה לנו בפנים. אתם מבינים איזה מטורף זה לבוא אליהם לבית, ועם משחק חלש (ואל תטעו היה משחק חלש) של פדרי, אולמו וראפיניה לתת להם 4 ועוד לחזור ממהפך כזה?! את הנצחון הזה הביאו לנו אם נרצה או לא דווקא שתי המושמצים שלנו-פראן טורס שהיה חילוף בול פגיעה ולבנדובסקי לא בהכרח בגלל הגול-אלא בגלל התזמון שלו. איזה תזמון. זה תזמון של מהפך, כי 10 דקות קדימה זה כבר לא עושה את אותו אפקט. לטיימינג במהפכים ובכלל בכדורגל יש חשיבות עצומה מאין כמותה. הוא פשוט שם גול מכלום!

-ועכשיו לנקודות החלשות-ראפיניה היה נוראי, ממש חושך. פדרי היה נראה עייף אבל בחייאת כשמולך משחקים חברה ששיחקו 120 דקות ציפיתי שיתעלה ויתעלל בהם. אולמו היה בגדר נעלם, והיחיד שניסה להניע היה לאמין ימאל. הוא קיבל את שכרו עם הגול השלישי. היה לי פלאשבק עצום למסי ברגע שהשופט בא לתת לו צהוב אחריי ההורדת חולצה, חסרה רק קריצה וזה מסי נגד ריאל ב3-2. וואו איזה מומנט.
קסאדו היה ״קר״ אבל הילד אשכרה שיחק 40 דקות עם פציעה. אין מחויבות כזאת, פשוט לא קיימת. אריק גרסיה שנכנס לא עשה מהלך אחד טוב, ליטרלי אחד. משחק בלהות שלו בקישור בתור מחליף.

-שילמנו מחיר יקר, גם קסאדו וגם איניגו בחוץ לתקופה לא מבוטלת.

-יחסית שיפוט מעולה. נתן למשחק לרוץ.

-לא הבנתי איפה היה פרמין?

-אתם קבוצה שונה ב-2025, לא הפסדתם אף משחק ליגה, היו כמה 0:1ים חשובים על הקשקש כמו ראיו וייקאנו - מה שלא עשיתם לפניכן, ולא זוכים באליפות רק עם מאניטות.
-יש סיכוי מעולה שנפסיד את הקלאסיקו השני גם כן ועם המשחק החסר נגד אוססונה זה כביכול ארבע הפרש לטובתכם וזה משמעותי, הלו"ז נורא נוח.
-ריאל מדריד היא קבוצת החואניטוס אבל זה נוגע לליגת האלופות ולא לליגה למעט 2007 המיתולוגית. פאביו קאפלו יש רק אחד ואז אנחנו היינו האנדרדוג. קרלו אנצ’לוטי לא יודע לקחת אליפות.
-אמרתי לך כשישבנו אז זו עונה ממש-ממש-ממש כיפית שלכם ועם האוכל בא התיאבון אבל אם היה מתפלק לכם איכשהו ולא הייתם לוקחים אליפות זה לא היה כישלון. אתה יושב כמעט כל משחק (תמיד אוהד רוצה שהקבוצה תשתפר), יושב ונהנה ואני יושב ומקלל. ברכות על הניצחון בינתיים

לא חוגג ברמבלס ולא מכריז אליפות. יש עוד מספיק מחזורים שהכל יכול לקרות בהם.
אבל גם אם העונה הזו תסתיים באפס עגול של תארים, מבחינתי העונה הזו היא הצלחה, ובעיקר הצלחה מעל המצופה. בגלל השיפור הענקי שאני רואה בהרבה מאוד תחומים ואצל הרבה שחקנים (גם אם ברור שיש עוד מה לשפר ועל מה לעבוד), ובגלל הבסיס הטוב שהיא יוצרת להמשך.

Que?