מחזור 29: מה זה הדבר הזה?! דורסים את מדריד 4:0 בקלאסיקו (אובמיאנג 2X, פראן טורס, אראוחו)

אריק גרסיה עשה טעויות והוא לא מושלם. אבל אני באמת חושב שבמשחקים האחרונים הוא משתפר.

https://twitter.com/Barzaboy/status/1505667209049350149/photo/1

לאוהדי ריאל , מהפה שלכם לאלוהים. אבל זה נראה לי טיפה תבוסתני הפסימיות שלכם. תהיו מציאותים. סביליה במקום השני… אין לכם מי שיקח לכם נקודות. בנזמה יחזור ואתם תמשיכו לגרד ניצחונות עד האליפות.

לצערי, פלורנטינו הוא לא ברתומאו אז הוא בטח יפטר אותו בסוף השנה.

איחר לאימונים. לארטטה נמאס והוא דרש להעיף אותו. היות ואובה ישב שם על משכורת גבוהה, הם רק חיפשו איך להיפטר ממנו, אפילו בחינם.
מתנה משמיים אובה, לא פחות.

אני מסכים שגרסיה משתפר, אבל הוא צריך להישתפר עוד כדי שאהיה רגוע שיש לנו בלם רציני. דיוק במסירות זה לא מדד לבלם.

אז אני לא יאכל לצחוק על ארסנל? כי מהצד, זה כל כך “ארסנל”…

אני מקווה שאתה צוד לגבי אריק, ולא רק לגביו.
דבר אחד קטן טורד את מנוחת בשבועות האחרונים. התחיה של פיקה, בוסקטס ואלבה.

השלושה האלה מראים למה הם מגדולי השחקנים שהיו בקבוצה שלנו ובכלל בכדורגל לתקופה ארוכה. פתאום, אחרי שנים שאנחנו יורדים על התפקוד שלהם, הם חזרו להיות מפלצות כדורגל. וזה מטריד אותי.

למה? כי הם לא צעירים מספיק בשביל למשוך עוד הרבה. אנחנו נצטרך לארגן להם מחליפםים הרבה יותר מוקדם ממה שהייתי רוצה. לא יודע מה נעשה ביום שאחרי בוסקטס. זה הולך להיות קשה וכואב.

ואז…
יש את זה…

ויש שיפור של עוד שחקנים חוץ ממנו. אני ממש מתפלל ומקווה שזה יספיק וצ’אבי יידע לפתח את הקש"א הבא שלנו ביום שאחרי התמנון.

בהגנה, אראוחו ואריק צריכים להתחשל עוד עד שיוכלו לתת לפיקה לפרוש בראש שקט. השחקן הזה כל כך מתאים לבארסה, שזה מפצה על האיטיותצ ועל הגיל. הוא חכם, גם אם הוא עושה רושם של ליצן בד"כ.

יוסי, ארוחאו פותח ואז כל השאר. מה עוד הוא צריך לעשות בשביל לקנות את האמון שלך ?

מבחינתי פשוט לרשום לו צק פתוח. רצו פה לבזבז 300 מיליון על האלאנד? הוא רוצה סיטי אז בטוח יש כסף לאורוגאי. אין על מה לדבר בכלל.

זה באמת מוזר, פעם ראשונה אני חושב.

חחח אל תגיד שבמקום לשמוח ברביעי חשבת "מה העסק עם החולצות האלו? :slight_smile:

אגב, היה לי ממש מבאס שלא שיחקנו היום בצבעים המסורתיים.
לא מבין למה הלבנים לבשו שחור ולמה אנחנו לא יכולנו להשפיל אותם בצבעי הבלאוגרנה שלנו.

לפחות קיבלתי משחק שהשכיח ממני את נושא הצבעים בקצב אינטנסיבי שגרם לי להפסיק לחשוב על שטויות.

אני חושב שלפיקה ולבוסקטס יש מחליפים ראוים כבר היום. אראוחו ופרנקי יכולים להיות גדולים לא פחות מפיקה ובוסקטס.
לאלבה אין מחליף כרגע. אולי יהיה בקיץ.
אם קריסטנסן ייתן את מה שמצופה ממנו, ואוראוחו יחדש, אנחנו מכוסים היטב בבלמים. וקשרים יש לנו אינסוף, יש כרגע 5 שנספרים על ידי צ’אבי, ויגיע גם קסי כנראה.

Holy Fuck
איזה שמחה, לא יאמן שכדורגל יכול להביא כזאת עוצמה של רגש. עד הגול ה-4 אקסטזה מוחלטת ורק היה חסר פיקה עם החמישי. היו שם רחמים, אחרת לא מצליח להסביר איך לא יצאנו עם 6.
צ’אבי פאקן מקצוען. כל כך שמח בשבילו ובשבילנו שהוא מצליח להעביר את הרעיונות שלו לידי ביצוע על המגרש. בוסקטס אמר אחרי המשחק - הכל קרה בדיוק איך שצ’אבי אמר לנו שיקרה.
כמה זמן אנחנו מחכים לכזאת שמחה והנאה מבארסה. רוסל וברתומאו צריכים לקבל הרחקה לכל החיים מברצלונה (אם אפשר בכלא זה יהיה מצויין) ואי אפשר לסלוח להם על מה שהם עשו לקבוצה האהובה הזאת. רק מדמיין את צ’אבי עם מסי, אוף.

אתה מתבלבל. יש לו את האמון שלי כבר יותר משנה.
הלב שלו פועם בצבעי בלאוגרנה וזה ברור.
אני עם אייל. לתת לו מה שהוא מבקש ולהאריך לו את החוזה.

בנוגע לפיקה, זה לא רק התפקוד שלו בהגנה אלא גם התפקוד שלו בבניית וניהול המשחק. הוא עוזר המון לבוסקטס וזה אמור להיות ברור, אבל כבר שנים שאני מרגיש שאחרים לא רואים את זה כל כך כמו האופן שבו אני מתייחס אליו.

עזוב רגע את ההגנה, בארסה משמעותית פחות טובה כשהוא לא על המגרש. לא יודע אם הבאפולו יוכל ללמוד את החלק הזה של המשחק הברצלונאי טוב כמו פיקה מתישהו. לפחות עכשיו יש לו מאמן שיכול לנסות להדריך אותו לתוך התפקיד. זה גם עלול להצליח.

על כל פנים, אני לא בוכה על אראוחו. הוא שחקן גדול והוא יתן לנו הרבה מאוד גם אם הוא לא יהיה כמו פיקה.
אחרי הכל, הוא יותר מזכיר את פויול, ומי שלא מתגעגע לפויול כנראה לא ראה את בארסה בתקופה שבה טרזן שיחק :wink:

אתה יודע מה קרה לשחקן האחרון שלנו שהשוו אותו לטרזן? :joy:

“הצגה. הצגה ששמה סימן קריאה מאחורי הדברים שחשבנו, שקיווינו, שלא העזנו לקוות לגבי הקבוצה הזאת. אחת הקבוצות היפות ביותר בהיסטוריה של המשחק המודרני.”

https://twitter.com/victor_font/status/1505650594853359616

צ’אבי הזה חתיכת קוסם. נגמרו כבר המילים.
ועכשיו רק להחזיר את הקוסם השני הביתה.

רק להראות שגם הסטטיסטיקה תומכת במה שראינו. תצוגה חד צדדית של קבוצה אחת שהייתה יותר ממוכנה לתת הכל לקראת המשחק הזה לעומת ריאל של אנצ’לוטי, שכנראה למד את ברצלונה של קומאן, אצלו לא הייתה ריצה לשטחים, לא היה מחץ בהתקפה וההגנה רק דאגה שיהיו חללים לשחקן המהיר התורן שיגיע לשרוף אותם.

הכי קל לדבר על ארואוחו והמצטיין אובה, אבל אני חייב להוריד את הכובע גם לפראן טורס שאחרי החמצות, בישול ושער הוא המשיך ללחוץ ולהטריף את קרבאחל עד הדקה האחרונה. מחוייבות שדמבלה יכול לחלום עליה.

צ’אבי המנצח, מה עוד יש להגיד? הפך קבוצה של אינדיבידואלים מובסים לויינרים לוחמים, מועדון קורס לפרוייקט הכי חם באירופה ואותנו מאוהדים קודרים לאוכלי כובעים.

אני לא מאמין שעוד יש דיונים על האם מאמן משפיע על המשחק. אחרי המסע הזה, אני לא מאמין שמישהו מטיל בזה ספק.

Visca Barca

דרך אגב אם שחקן ברצלונה היה צולל כמו וינסיוס הם לא היו שוכחים לו את זה 10 שנים. או איך שגרסיה חגג עליו:

“balon de oro”

זה היה הכי ארסנלי שיש. Foursenal.

הפער הוא 9 אם מנצחים את המשחק החסר. הפער היה יכול להיות נמוך יותר עם פחות זמן מסך לקומאן. היינו יכולים לחזור בגדול למאבק האליפות. אתם יודעים מה? נחזור, גם אם לא ניקח את התואר, הם חלמו על פער דו ספרתי, אבל פער 4 בלבד באליפות שהם גם ככה לא חוגגים זה חתיכת מכה לפנים אבל בעיקר דחיפה מוראלית נוספת בשבילנו.

אני ממש לא מתלונן,אשמח שקומאן יחזור אליכם.
הצדקתי את הטענה שלו שבמילים אחרות הוא טען שעליו לאפורטה לא שם ז*ן ולצאבי הוא מביא מה שהוא רוצה ועושה מאמצים וזה התבטא ברכש ששדרג אתכם הרבה יותר מהשדרוג הקטן שהיה מאז שצאבי מונה ועד סוף ינואר.
אמרתי שאני חושב שהיה נכשל עם הסגל הנוכחי שלכם.

“Playing football is very simple, but playing simple football is the hardest thing there is.”

Johan Cruijff

צ’אבי=חלום

74a87ca36d7de54cffa439e2c3b130b8

לא יודע למי להחמיא יותר. באמת. לפראן, שסותם לכולנו את הפה, הן מבחינת ההתאמה והן מבחינת הסטטיסטיקה? לאובמיאנג, רכש של הרגע האחרון בינואר של שחקן שנראה גמור ואחרי חודשיים הוא עם 7 שערים ב-7 משחקים? לדמבלה, השחקן שאולי סוף סוף הגיע אחרי 4.5 שנים ואינספור שטויות? לפדרי, וואו כמה שצריך להחמיא לפדרי, על קלאסה שלא מתאימה לגיל שלו? לגאבי, הראול גארסיה הפרטי שלנו שנכנס ונשך ובעט ורץ והעיף? אולי בכלל לניקו “תנו לי 2 שניות ואני מקבל צהוב” גונזאלס (הייתי חייב להכניס אותו, תתמודדו)? פיקה, שקם מהקבר ומהפרישה שכולנו דחפנו אותו אליה, והפך להיות המנהיג שכולנו רצינו שיהיה? אריק גרסיה, המלווה, שהפעם הראה קצת ממה שגרם להחזרה שלו?

ואולי בכלל לשחקן הגמור, שלא עומד בקצב, שחייבים להביא לו מחליף, אדון סרחיו בוסקטס. אחד מאחרוני הקבוצה ההיא, אחד מראשוני הקבוצה הזו. ואולי גם לאראוחו, רונאלד פאקינג אראוחו, שצריך לקבל את החוזה שלו חתום אתמול בחצות, ושצריך לגדל רעמת תלתלים, כי זה פשוט הרבה יותר יתאים.

12 הפרש מהמובילה, עם משחק חסר. זה גמור, אלא אם אנצ’לוטי יעשה ב-9 משחקים את מה שהוא עשה אתמול במשחק אחד. אפשרי מתמטית? ברור. מציאותי? קצת פחות. אבל זה לא משנה, זה לא חשוב. כי בעונה שמראש ניבאו לה שחורות, ושהתחילה אפילו בשחור כהה יותר, אנחנו יכולים לצאת עם הרבה מאוד. אולי לא עם כסף וזהב, אבל עם וואחד מומנטום, וחתיכת קבוצה להמשך. כזו שאולי לא יהיו לה את השחקנים הכי טובים בעולם, אבל כזו שתהיה קבוצה. פשוט קבוצה. לא חושב שיש פה אחד, אחד, שלא היה חותם על זה באוגוסט.

ופה אני לגמרי יודע למי להחמיא –

4045c560-a8a4-11ec-9fe7-1b001a544139

אנחנו חוזרים. ואם אתם לא מאמינים, עוד רגע יבוא גאבי ויעיף אתכם באוויר.

צ’אבי ניצח את אנצ’לוטי בכל אספקט של המשחק והראה עליונות טקטית מוחלטת.
וחוץ מזה, אני רואה את החגיגות של השחקנים עם צ’אבי, החיבוקים, הקפיצות, מישהו יכול לדמיין כזה דבר עם קומאן??? ככה נראים שחקנים שמשחקים בשביל מאמן.
אומרים שלהיות “איש של אנשים” הרבה יותר חשוב מלהיות “חכם” או “מוצלח בלימודים”. זאת אינטליגנציה רגשית (EQ), שגורמת לבנאדם להבין את הסובבים אותו ולהניע אותם. לצ’אבי כנראה יש EQ בכמויות וזה בא עם חוכמת משחק ומשנה סדורה. רק שימשיך ככה, מגיע לנו לחייך עוד הרבה זמן.

ואגב, אף מילה עד עכשיו על טר-שטגן שנתן כמה הצלות לא רעות בכלל?
אחרי שכולנו פה קוברים אותו, והכי הרבה הוא קובר את עצמו עם אחוז הצלות מזעזע, האיש מתחיל להראות שוב כמו שוער.

מודה שהיו לי כמה התקפי לב קטנים כשבעטו לשער שלנו. לא חשבתי שהוא יקח את כל הבעיטות האלה, אבל כן. הוא הצליח ועשה את העבודה נקי ויפה.

אני חושב שזה נדב שדיבר בעבר על המשמעות של ההגנה ביכולת של השוער והעיר את תשומת הלב שלי ללמוד ולראות מה הייתה האיכות של הבעיטה, ואיך הגנה טובה מורידה את איכות הבעיטות של היריבה, גם אם בסופו של דבר היריבה בועטת.

וכאשר איכות הבעיטה נמוכה - למשל כי ההגנה מכסה שטח דיי נרחב מהשער, מה שמשאיר לחלוץ תחום מאוד מצומצם לבעוט אליו ומאפשר לשוער להיות ״יותר גדול״ ולכסות את הבעיטה יותר בקלות, אז יותר קל לשוער לעצור ולא לספוג. נדב מסביר את זה טוב יותר ממני…

קורטואה למשל עצר כמה בעיטות עם איכות מצויינת ומנע תבוסה גדולה יותר. בהחלט הזדהיתי עם המילים של טיטי שאמר שקורטואה ובנזמה ביחד זה 90% מריאל של היום.

שטגן לא שם, אבל על כל פנים היו כמה מצבים של ריאל שהיו איכותיים יחסית. הגרמני עשה את העבודה, וטוב לראות אותו מחזיר לעצמו את הביטחון. גם פה הקרדיט לצ׳אבי. אם הוא יחזיר את שטגן להיות שוער על כמו שהוא היה עד ל 8:2 הארור, אנחנו נרויח אותו ואת פניה לעוד הרבה שנים של שקט בהגנה.

אתה אולי לא יכול, אבל אובה יכול ועוד איך.
image