קצת עבר מתחת לרדאר, אבל טוני פרננדז בעצם הופך אתמול לשחקן השני הכי צעיר שעורך הופעת בכורה בבארסה.
לא מזמן היו כתבות שפליק רואה בו המחליף של ימאל כשיחזור מהפציעה. נראה אם המשחק אתמול היה הסנונית הראשונה.
למשחק עצמו, מה שנחמד זה שמשחק שבעבר היינו אוכלים עליו את הלב עבר כמו טיול בפארק.
הקבוצה לא זילזלה, עשתה לחץ כמו במשחק משמעותי יותר והשחקנים נשארו מרוכזים גם בפן הטקטי. יש בזה משהו.
טוֹרה על הנייר הוא איש המשחק בזכות 2 בישולים וגול, אבל אני עדיין רואה את הצד הפיזי שלו כחיסרון גדול מדי ברמות הגבוהות יותר. לדעתי הוא צריך השאלה במקום שהוא יקבל דקות רציפות.
אריק היה ממש נחמד בתור פיבוט. אני עדיין חושב שזו העמדה בה הוא יכול לממש את עצמו הכי הרבה.
וגאבי נכנס אתמול כמו גודזילה בטוקיו. הוא החיזוק הכי משמעותי שלנו לחצי השני של העונה.
צודק, טעות שלי. דני רודריגז יותר שייך לצד השמאלי (לפחות לפי טרנספרמרקט), אם כי הוא יכול לתפקד גם בימין, וטוני פרננדז משויך לצד הימני.
זה דווקא מחזק את החלק השני של התגובה שלי, אם יורשה לי לטפוח לעצמי על השכם - לא יודע מה שני אלו (ואחרים) שווים, אבל צריך לשמור על לאמין וראפיניה בכפפות של משי, ועם כמה שפחות משחקי “אין לנו משחק אגפים. בכלל” כמו אתמול. הדרך הכי פשוטה, על הנייר, לעשות את זה - לתת לשחקנים, בלתי מנוסים ככל שיהיו, לפחות כמה דקות פה ושם כדי להשתפשף, ולהוכיח שהם שווים/לא שווים הזדמנויות משמעותיות יותר.
פרמין, עם כל אהבתי אליו, ובטח פבלו טורה - הם לא פתרונות לבעיות בצדדים. אולי פאטי, אם לא ייפצע מעצם זה שכתבתי את שמו. אבל כמה אפשר לסמוך על זה?
הרצון של פליק לתת דקות לשחקנים שנמצאים קודם בהיררכיה.
ללמד את הקבוצה למצוא את הפתרונות לא משנה מי ומה חסר.
אהבתי שגם אתמול וגם מול אתלטיקו שיחקנו בלי שחקני כנף אבל ראינו נסיון להניע את הכדור יותר טוב ולנוע בצורה חכמה. ברור שבטווח הארוך נצטרך שיהיו שם שחקני כנף, אפילו אם בתור מחליפים כשהקבוצה נתקלת בקשיים.
אני גם לא חושב שפרמין היה נוראי באגף.
זה פחות טבעי עבורו והוא רחוק מהשער, אבל יש לו חופש להיכנס לאמצע גם ככה, ובכל מקרה הוא במעמד של שחקן שצריך להוכיח את עצמו ולכן זה יצטרך לקרות מכל עמדה אפשרית.
הכלי הכי חזק של פרמין בעונה שעברה היה ההצטרפות מקו שני, והאיום על השער (גם האיום עצמו, וגם עצם ה"חוצפה" לאיים). כשהוא באגף הוא מאבד את זה, כי הוא לא טיסן ולא טכני מספיק עם הכדור כדי לעבור שחקן או 2 ולעשות עם זה משהו.
זה לא שהוא אסון בכנף, בעיקר כי המלחמה והרבאק שלו מכפרים על חלק מהדברים, ובטח לא אסון ברמה של ניסויים קודמים של מאמנים אחרים להסב שחקני אמצע לכנף (קוטיניו, וידאל, וואטאבר), גם אם למשחקים בודדים ספציפיים בלבד. אבל הוא משמעותית הרבה פחות טוב שם מאשר כ"אולמו".
העניין הוא שגם פדרי צריך להיות באמצע, ופרנקי צריך להיות באמצע וגאבי ואפשר גם להגיד ראפיניה וכו’ וכו’.
הטענה שלי על העמדה של אולמו היא לא ברמה הטקטית, אלא ברמה ההיררכית.
בשביל שפרמין יהיה לפני השחקנים האלה ב-‘‘אמצע’’ הוא יצטרך להיות יותר טוב כשהוא ב"אגף".
אם הטענה היא שהוא לא יכול להיות באגף בגלל סט היכולות שלו, אז הוא לא יראה אפילו דקה.
לא התרשמתי מפרמין באגף בכלל. אין לו שום יתרון שם על אף אחד.
המשחק אתמול לא אינדיקציה לכלום. גם בגלל שאי אפשר לשחק טכני במגרש באיכות כזאת אז נאלצנו להרים לרחבה. וגם בגלל שהיריבה ברמה כל כך נמוכה שמספיק להגביה לרחבה ואיכשהו הכדור כבר ייכנס.
פאטי עדיין מפחד ממאבקים, הבחור צריך פסיכולוג לפני מאמן הכושר ולפני רופא צמוד.
שסני לא היה צריך לעשות כלום, אבל האינסטינקטים עדיין שם. באחד המאבקים ברחבה, החלוץ והמגן נפלו שניהם, הכדור ברח לשניהם ושסני זינק עליו כמו פנתר. פתאום הבנתי שהוא ממש גבוה, כבר שכחתי איך שוער ברסאי גבוה נראה.
לפני שדן יהרוג אותך - פדרי לא אמור להיות קשור לעמדת הקשר הקדמי, לפחות בתיעדוף.
האמצע היחיד שפרנקי צריך להיות בו, זה באמצע המו"מ לחידוש חוזה/מעבר לקבוצה אחרת. ובכל מקרה פחות קדמי בעמדה.
ראפיניה לא צריך להיות באמצע, לפחות לא כעמדת מוצא.
גאבי אולי, אבל כמו פרנקי הוא פחות שייך לחלק ההתקפי של הקישור מפרמין, ולכן אמור “לאיים” יותר על פדרי ואסאדו.
לא מבין את הטיעון הזה - כדי שפרמין יועדף בעמדה X על פני שחקנים שמשחקים בעמדה X, הוא צריך להיות טוב יותר מהם בעמדה Y?
גם גאבי, פרנקי, פדרי, אסאדו וטורה לא יהיו טובים באגף (את גאבי אפילו ניסינו שם, כחלק מה-4:4:2 של צ’אבי), או לפחות לא טובים כמו שהם באמצע. השחקן שיחליף את אולמו בעמדת הקשר הקדמי צריך להיות הכי טוב בעמדת הקשר הקדמי, או לפחות זה שבקומבינציה עם שחקן אחר שישחק שם - התרומה של שניהם תהיה מקסימלית.
אבל פליק מוכיח שהוא לא מקובע למערך שבו יש קשר אחד יותר קדמי. לכן גאבי ופרנקי מאיימים ישירות על פרמין.
התייחסתי לזה.
על הנייר אתה צודק, אבל בפועל מבחינת היררכיה זה פרמין שנמצא בעמדת זה שצריך להוכיח. הוא לא יקבל דקות באמצע לפני אולמו, פדרי, גאבי וכנראה גם פרנקי.
אז את הדקות הוא יצטרך לקבל בעמדה אחרת ומשם להיכנס למומנטום שבו פליק יעדיף אותו על פני שחקנים אחרים גם באמצע.
לא לגמרי מסכים איתך, בעיקר בעיקר בקשר לפרנקי, ואולי גם בקשר לגאבי. ואולמו בכל מקרה לא רלוונטי, לפחות כל עוד לא ישחדו גם את השופטים האלו.
מאז שטומטום ופרנקי חזרו מהפציעות, פליק לא ממש משלב אותם כמו שלפחות אני חשבתי שישלב. האם זה כחלק מהחזרה הדרגתית לכושר משחק ורצון להפחית פציעות חוזרות למינימום? האם זה כי הוא לא כזה מחזיק מהם (החשד שלי בעיקר לגביי פרנקי)? האם זה נטו מתיעדוף של אולמו, פדרי ואסאדו על פניהם, ועכשיו כשירד אחד מהשלישייה הפותחת זה ישתנה?
לא יודע.
אבל נכון לעכשיו אני ממש ממש לא בטוח שפרמין מאחורי גאבי ופרנקי, במיוחד פרנקי, בהיררכיית הקישור. ההולנדי לא ראה דקת דשא מול לגאנס ואתלטיקו, שזו אמירה לא קטנה.
אולי זה ישתנה בשבועות ובחודשים הבאים, אבל נכון לכרגע - פרנקי בתחתית שרשרת המזון, בערך באיזור הגיאוגרפי של טורה.
אני מקבל את מה שאתה אומר על פרנקי ולכן רשמתי עליו ‘‘כנראה’’, פשוט יש סביבו את ה-‘‘הילה’’ של כוכב, פלוס סרט הקפטן, פלוס זה שתמיד מה שנראה הכי הגיוני תמיד לא קורה. אבל אין ספק שמה שקרה מול לגאנס ואתלטיקו נראה רע עבורו.
מצד שני, אני לא מסכים בכלל לגבי גאבי שעכשיו שנכנס לאיזור של דקות משחק רציפות, יקבל יותר ויותר דקות משחק משמעותיות.
לדעתי עושים לו פה איזה שהוא עוול. הוא חיית כדורגל.
גאבי יהיה כוכב בברצלונה לעשור הקרוב, ופרמין במקרה הטוב יהיה שחקן רוטציה.
איך שאני רואה את הדברים זה שבסגל מלא שלישיית האמצע שלנו היא קסאדו-פדרי-אולמו. האופציה הבאה היא גאבי במקום אחד מהם.
והאופציה השלישית היא פרמין או פרנקי, ובשביל ששניהם יראו דקות משחק, פליק יתפשר על העמדה של פרמין דווקא. לכן, בשביל שפרמין יקבל דקות באמצע, הוא יצטרך להיות ממש ממש טוב כשהוא משחק בשמאל, ימין או בחוד.
וצריך לזכור שגם ראפיניה שיחק העונה באמצע כשפראן מקבל את ה’‘אגף’’ השמאלי.