לקראת יובנטוס
סטטוס ריאל:
ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד יובנטוס אחרי 0:1 קשה מאוד על חטאפה. כעת היא רוצה לנצח גם במשחק השלישי שלה בליגת האלופות בשינוי אווירה לפני המשחק הגדול ביותר, ולהגיע במצב רוח טוב לקלאסיקו נגד ברצלונה ביום ראשון. לא שזה ממש קשור אבל אשתקד ריאל הפסידה כבר ליריבה מאיטליה בסנטיאגו ברנבאו כשנכנעה 3:1 למילאן באחד מרגעי השפל שלה. המשחק נגד יובה הוא עוד אחד מאלה שאפשר לקרוא להם “הקלאסיקו של אירופה” עם זיכרונות רבים ומגוונים, בעיקר אולי טובים. כה אמר בעצמו צ’אבי אלונסו: “זו קלאסיקה אירופאית, גם אני שיחקתי בכמה מהמשחקים הרבים. אנחנו מרגישים מאוד מוכנים וצריכים את הקהל והאצטדיון שלנו. אוהדים באים לסנטיאגו ברנבאו להוטים כדי לראות משחקים גדולים – ואנחנו חייבים לתת להם משהו כדי שהם יגיבו ויהיו איתנו”. אלונסו אפילו נשאל על גמר ליגת האלופות 2017 (באותה עונה היה שחקן באיירן מינכן ופרש) ואמר: "יש לי הרבה כבוד לזינדין זידאן. אני זוכר היטב את המשחק הזה, ניצחון גדול של ריאל מדריד ששלטה במשחק מההתחלה ועד הסוף, הם השיגו ניצחון מבריק.
לאחר שקיימה הקבוצה את האימון המסכם, אלונסו, שכבר ניצח את יובה באליפות העולם למועדונים – יודע עם מה יוכל לעבוד. אין חדש מבחינת שחקני ההגנה למעשה. טרנט אלכסנדר-ארנולד ודני קרבחאל אמנם התאמנו, אך אלונסו הבהיר: “במבט למשחק הקרוב אני לא חושב שאף אחד יחזור”. דין האוסן כלל לא התאמן והקפטן קרבחאל שמוגדר כ-“יהיה זמין לקלאסיקו” - מושעה זכר לאדום המטופש שספג נגד מארסיי (הרחקה לשני משחקים). אם טרנט שנעדר 50 יום היה יכול לשחק זה היה יכול להזיז מהעמדה את פדה ואלוורדה. ראול אסנסיו ישחק. ואלונסו מזהיר: “יובה קבוצה מאוד מוכשרת שדוגלת בחילופי מקומות והם מסוגלים להוציא אותנו מאיזון. אנחנו צריכים להיות טובים עם הכדור, ישירים ולקחת את מהמשחק לאן שאנחנו רוצים”.
מי שכן יעניק יציבות להגנה הוא השוער טיבו קורטואה, מכריע כמו תמיד כפי שראיתם בהצלה ששווה זהב בתוספת הזמן בקולוסיאום, ירשום ציון דרך גדול עם משחקו ה-300 במדי ריאל מדריד! 209 מההופעות של טיבו היו בליגה, בעוד בליגת האלופות יהיה זה משחקו ה-63 במועדון (שמר על שער נקי 21 פעמים - כשליש מהמשחקים). עם או בלי קשר, קורטואה היה זה שהגיע עם המאמן אלונסו למסיבת העיתונאים, ואלונסו אפילו נשאל: “סאן איקר או טיבו?”. המאמן לא הכריע: “טיבו הוא הטוב בעולם, יכול להיות מאמן בעתיד. הוא ממש מתעניין. חוויתי כמה רגעים פנטסטיים עם איקר; אני לא יכול להישאר רק עם אחד. עכשיו יש לי את טיבו, אבל איקר הוא איקר”. השוער הבלגי אמר: “אני מאוד גאה להגיע למספר הזה. כשהיית ילד, חלמתי לשחק פעם אחת עבור ריאל מדריד… ומחר זה יהיה המשחק ה-300. זו תחושה אדירה של גאווה. יובנטוס? הם קבוצה מסוכנת, זה יהיה קשה… ונצטרך להראות שאנחנו בעלי הבית”. הוא נשאל גם על ההגנה ואמר שהקבוצה צריכה להשתפר במשחק הגובה ובמצבים הנייחים וגם רצה “להטריף” את הברנבאו.
הופעה מספר 300 בלבן מחר. טיבו נרגש
במשחקי הבית נגד האיטלקיות ניצחה ריאל 29 פעמים, הפסידה שמונה פעמים וסיימה שלוש בתיקו. ריאל ניצחה ב-18 מ-20 האחרונים כך שזה מעודד. “גם קבוצות מאוד מנוסות נחלשות בברנבאו כשהקהל איתנו כי זה כמו הר געש”. השוער, שלא חסך בביקורת על חאבייר טבאס וקיום המשחק הצפוי במיאמי, דיבר על החשיבות לסיים בשמינייה: “זה מקל על הדברים ונותן לך הזדמנות להירגע (לנוח) במשך שבוע בפברואר בלי לשחק עוד שני משחקים. התחלנו עם שש מתוך שש נקודות, אנחנו רוצים להשיג תשע מתשע ואז יש לנו משחקים קשים. הפסדנו בשנה שעברה וזה היה לקח טוב לעונה הזו”.
זו כאמור חזרה גנרלית לקלאסיקו, אבל נראה שעיקר המנוחה כבר ניתנה לשחקנים במשחק הקודם. ארדה גולר שהחיבור שלו עם קיליאן אמבפה פנטסטי (“אמבפה הטוב ביותר איי פעם”, 15 שערים מפתיחת העונה ו-11 משחקים בהם הוא מבקיע בקבוצה ובנבחרת), יחזור ל-11 על חשבון אדוארדו קמאבינגה (“הוא רק שלושה שבועות מתאמן איתנו, בתחילת הדרך, אנחנו צריכים להתאים את האיכות שלו לקבוצה”). קחו בחשבון אפשרות של החלפתו של פרנקו מסטאנטואונו שקצת מתקשה למלוא את עצמו במשחקים האחרונים וגברו הכותרות סטייל “הוא אינו מצדיק את מספר הדקות להן הוא זוכה”. משחק חשוב מאוד עבור ג’וד בלינגהאם רגע לפני הדבר האמיתי והוא מתקדם, אם כי בצעדים קטנים מאוד. נעשה סדר: רודריגו שהגיע לשיא שלילי של 24 משחקים ללא שער, פרנקו מסטאנטואונו ואדוארדו קמאבינגה – OUT, ויניסיוס ג’וניור ששינה את המשחק נגד חטאפה, ארדה גולר וברהים דיאס (אולי) – IN. גם דני סבאיוס איננו.
כמובן שאלונסו לא מגלה דבר מהחלטותיו אבל התייחס לשחקנים. הוא מוריד לחץ מפרנקו: “הוא הגיע לאחרונה, לפני חודשיים וקצת. והוא בן 18. אנחנו צריכים להשקיע בו ולעזור לו. אנחנו שמחים שהוא איתנו”. ואמנם, עיקר העניין הוא מרכז השדה, מה עושים. אלונסו נשאל האם ריאל צריכה אלונסו בקישור, ואמר: “אני מקווה שלא. אנחנו הולכים עד הסוף עם הסגל הזה. אנחנו גדלים ומשתפרים ויכולים לשחק יותר טוב. התפקיד שלי הוא לנצל את הפוטנציאל של השחקנים ושיהיו טובים יותר עד סוף העונה. בפרק זמן של חודשיים וקצת – ראיתי רבים שלקחו צעד קדימה. אנחנו מצליחים ורוצים להמשיך להשתפר”. אלונסו התייחס גם לגולר שבישל לאמבפה שבעה שערים ב-2,095 דקות יחד, כשהמבשל הטוב ביותר של הצרפתי היה ויניסיוס ג’וניור עם בישול אחד יותר אבל במעל 4,100 דקות. גולר העונה עם שלושה שערים וחמישה בישולים. אלונסו פירגן בענק והזכיר שתי אגדות, ועוד כאחד ששיחק איתן: “דמיון בין גולר למסוט אוזיל? זה שילוב גם עם גוטי, שגם לו הייתה את האיכות למסור ברמה הגבוהה ביותר את הפס האחרון, וגם אוזיל שנהניתי לשחק איתו. ככל שאנחנו מוצאים את ארדה יותר, אנחנו משתפרים ועלינו להמשיך לדחוף אותו. אנחנו מרוצים ממנו”.
מגדיר את ריאל-יובה כקלאסיקו. אלונסו
כמובן שוויניסיוס ג’וניור יחזור להרכב ומחפש שער בכורה העונה בליגת האלופות. “ויניסיוס טוב מאוד, החלטי, אני שמח לראות אותו מחייך ונהנה. דיברנו על ההשפעה שיכולה להיות לו ואיך הוא יכול לשנות את המשחק. אנחנו צריכים שהוא יהיה מרוכז במשחק ובמה שהוא עושה טוב. הביצועים היומיומיים שלו טובים, והוא מגיב טוב מאוד במשחקים”. קורטואה הגן על ויניסיוס גם כן במסע"ת. “אם ויניסיוס יכול להקשות על היריבים זה מושלם עבורינו. הכי חשוב שהוא ייהנה ויישאר מרוכז במשחק כי הוא אחד הטובים בעולם. בגיל 18 רבים מכם לעגתם לו. זה לא קל. הוא לא עושה שום דבר רע. הוא משחק את הכדורגל שלו והרבה נגדו. זה נורמלי שהוא מגיב. מחפשים אותו כל הזמן. זה לא הוגן כלפיו. הוא פתח את העונה נהדר ואנחנו מצפים שימשיך כך גם מחר וביום ראשון”. בחזרה לאלונסו, הוא התייחס לאמבפה: “עכשיו הכל מסתדר לו בראש וזו הסיבה שהוא מתפקד כל כך טוב”. קבלו את השחקן הצעיר ביותר שמגיע ל-90 הופעות בליגת האלופות ואין דרך לחגוג את זה יותר טוב מאשר שער. יש לו כבר חמישה העונה במפעל. “הוא עוזר לנו מאוד ולא רק בשערים”.
ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| פדה ואלוורדה, ראול אסנסיו, אדר מיליטאו, אלבארו קארראס| אורליאן טשואמני (אדוארדו קמאבינגה), ארדה גולר, ג’וד בלינגהאם| ברהים דיאס (פרנקו מסטאנטואונו), ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה
מה המצב יובנטוס?
יובנטוס של איגור טודור מגיעה למשחק בכושר קטסטרופלי, הרבה מים זרמו בנהר מאז הניצחון האחרון של הגברת הזקנה. יובה שמאז העונה שעברה (בזמנו עם טיאגו מוטה) בנתה לעצמה כינוי לא מחמיא של “מלכת התיקו” והצליחה להשתחל כאמור למקום המוליך לליגת האלופות, רשמה חמש תוצאות תיקו רצופות בליגה ובצ’מפיונס, עד שביום ראשון הפסידה 2:0 לקומו של ניקו פז וססק פברגאס כשפשוט לא הייתה פקטור במשחק, הפסידה ללא מאבק. היא מדורגת רק שביעית בסרייה A. בצ’מפיונס היא פתחה עם…שתי תוצאות תיקו, תיראו מופתעים. 4:4 מטורף נגד בורוסיה דורטמונד וחצי מהכמות - 2:2 נגד ויאריאל כשהיא מבצעת מהפך אבל סופגת ברגע האחרון. האופי שהיה מרכיב מושרש ב-DNA של יובה - יצא לחופשה ארוכה, לחל"ת, והרבה זמן לא נראו עקבותיו. כרגע יובה לא הקבוצה הטובה באיטליה, לא השנייה וגם כנראה לא השלישית.
אם נסתכל על עוד משחקים גדולים העונה, יובה סיימה בתיקו מאופס נגד מילאן ולוקה מודריץ’, וניצחונה האחרון איי שם באמצע ספטמבר היה 3:4 משוגע על אינטר. באותו ערב יובה נראתה לפרקים כמו הקבוצה שהאוהדים רוצים לראות – כבשה שערים בקלות והציגה ווינריות. היא פיגרה 3:2 עד לדקה ה-83 וניצחה, וגיבור הרגע היא הקשר וסיליה אדז’יץ’. אולם, אחרי פתיחת עונה טובה עם 3 מ-3 הגיעה נפילה. קשה לומר שטודור שנמצא במועדון מסוף חודש מרץ - הצליח להביא את המפנה. והאם בקבוצה מתחילים לומר נואש? באיטליה כבר יש דיווחים על כך שהמאמן נמצא במבחן גדול ושני המשחקים הקרובים יכריעו האם הוא מסוגל להוציא את הקבוצה מהבוץ. “גורלו של המאמן הקרואטי עשוי להיות מוכרע במשחקי החוץ במדריד וברומא (נגד לאציו)”, נכתב ב"גאזטה דלה ספורט", עיתון הספורט הגדול במדינה. יובה נמצאת בבעיה שכן מוטה עדין מרוויח שכר וכך יהיה עד 2027. אם הוזכרו שמות להחליפו - לוצ’יאנו ספאלטי בין השאר - זה אומר שהוא בבעיה גדולה. “טודור מגיע למדריד ‘לבד’ - בדממה ובמחשבותיו. ללא תגובה, רוח רפאים תצא מהמראה”
דושאן ולאחוביץ’, החלוץ הסרבי שככל הנראה לעולם לא יצליח כבר לעמוד בציפיות כשהיו עם החתמתו בסכום כה גבוה (62 שערים בלבד ב-154 הופעות)- הוא מלך שערי הקבוצה עם ארבעה, שניים בליגה ושניים באירופה. והוא היה בדרך החוצה, כמעט הגיע למילאן. את שעריו כבש ברקורד יפה של 268 דקות בלבד – רק פעמיים העונה הוא פתח ב-11 כך שמדובר במחליף, זו ההיררכייה. קיינאן ילידיז הטורקי ילד הפלא הוא השחקן ששווה לראות. שני שערים וארבעה בישולים העונה, והוא כבר דיבר על הגשמת חלום מבחינתו לשחק בסנטיאגו ברנבאו. יחד עם פרנסיסקו קונססאו בצד ימין, יש ליובה חלק הקדמי שכן יכול לעשות צרות ביום טוב, גם אם עד עכשיו זה לא עובד.
איגור טודור. השעון רץ לאחור?
קחו למשל את ג’ונתן דיויד החלוץ שהגיע מליל בקיץ וגרם לציפיות גבוהות אחרי 77 שערים בשלוש העונות האחרונות במועדון הצרפתי. הוא כבש בפרמיירה נגד פארמה אך מאז הוסיף בישול בודד. בתקשורת המקומית קטלו אותו לאחר ההפסד האחרון ואף הגדירו אותו כחלו חסר תועלת, לצד כתבות אחרות בהן נטען כי המועדון לא משתמש בו נכון בטענה שהוא הולך לאיבוד כחלוץ מרכזי והצליח תמיד רק כשהיה לידו עוד שחקן ברחבה. ב"גאזטה דלה ספורט" עלתה כתבה גדולה על הכישלונות של הקבוצה בשחקני הרכש – 286 מיליון יורו שהושקעו מאז 2022 וללא הצלחה. “כמעט נשרפו בפחות משלוש שנים. זה היה בחורף 2022 כאשר יובנטוס מצאה את עצמה מתמודדת עם התפטרות כל מועצת המנהלים שלה בעקבות חקירת פריזמה”.
הקבוצה איבדה גם מההילה שלה והגביע עם האזניים הגדולות שחמק ממנה, ולעתים הייתה ממש קרובה ואף ניסתה עם צירופו של כריסטיאנו רונאלדו - נראה רחוק מאוד. מאז עונת הבכורה של כריסטיאנו (2018-19) היא לא הגיעה לרבע הגמר, אז הודחה מול אייאקס ההולנדית בעונת שיא שלה. אשתקד יובה סיימה רק במקום ה-20 בשלב הליגה ורשמה הדחה מאכזבת בפלייאוף כש-1:2 על פ.ס.וו איינדהובן ההולנדית לא הספיק כשבגומלין הפסידו האיטלקים 3:1. כישלון. בשלב הליגה היא הצליחה לנצח את סיטי. בכל מקרה בשנים האחרונות המאזן המצטבר עגום. יובנטוס ניצחה רק חמישה מתוך 20 משחקי ליגת האלופות האחרונים שלה, והפסידה בתשעה. זוכרים שהיא הפסידה אפילו למכבי חיפה ב-2022-23, נכנעה לעומר אצילי, עם מאסימיליאנו אלגרי על הקווים? יובה סיימה אז שלישית, אחרי פריז סן ז’רמן ובנפיקה ליסבון. ליון, פורטו ו-ויאריאל הן היריבות שהדיחו אותה בשמינית הגמר בין 2019 ל-2022 - לא נעים.
יילדיז במשחק נגד קומו. היהלום
בחזרה למשחק הקרוב ולטקטיקה - קיימת אפשרות שיובנטוס תחזור למערך של שלושה בלמים בה שיחקה בכל המשחקים העונה למעט ההפסד האחרון. הבלם גלייסון ברמר שסובל מפציעת שריר מאז תחילת חודש אוקטובר ימשיך להיעדר. מנגד, הבלם לויד קלי וכן פייר קאלולו שיחקו את כל 810 הדקות של הקבוצה העונה וימשיך בהרכב יחד עם פדריקו גאטי. במקרה של שינוי המערך המסתמן או החזרה למקורות (נגד קומו שיחקה הקבוצה 4-3-3), הקשר המרכזי קפרן תוראם-אוליאן ימצא את עצמו בחוץ. דנילו שהיה קפטן יובנטוס, מספר על יילדיז: “אני תמיד שמח כשאני מדבר עליו”. הוא ה-כוכב של יובה. "גם כשהיה צעיר והתאמן איתנו ועם הקבוצה הצעירה יותר לסירוגין, ראינו בו משהו מיוחד (הוא והמאמן אלגרי). “הרבה פעמים אחרי אימון, הייתי עוצר עם מקס ואומרים, ‘הנה מישהו שיהפוך לטוב באמת’. הוא התאקלם לאט לאט, הוא למד להיות קשוח יותר, להילחם ולא רק להיות ‘יפה’, כמו שמקס היה אומר. הוא מסמל את העבודה הקשה והצניעות של יובה”.
ג’יאנלוקה זאמברוטה שהיה חלק מיובנטוס הגדולה של תחילת שנות ה-2000, כואב את מצב המועדון ואת חברו לקבוצה לשעבר טודור, וסיפק עצות: “צריך לנתח את ההפסד האחרון בראש צלול ולהסתכל קדימה. משחק קשה מאוד כמו זה נגד ריאל מדריד יכול להיות יתרון. היה קשה יותר לפגוש יריבה מלה אתה פייבוריט. כמובן שטודור במצב מסובך, הוא מנסה להפוך את המצב. אסור להטיל בו ספק. אסור לזרוק הכל לפח, יובה קרובה לפסגה”. זאמברוטה טוען שטודור היה שחקן ווינר שתמיד הרים את הרמה שלו, וחושב שיובה צריכה לשחק עם שלושה בלמים ובעיקר עוד דקות לוולאחוביץ’. “אהבתי אותו מאוד, תמיד. בנבחרת הוא חזר להבקיע. תמיד הייתי בוחר בו, ועם עוד חלוץ”. אחד הרגעים הגדולים בקריירה של זאמברוטה היה נגד ריאל בחצי הגמר ב-2003. “זה היה משחק מיוחד עבורי, מהגדולים שלי ביובה. שיחקנו מצוין בגומלין והם לא הצליחו להתמודד מולינו. זה היה אחד הניצחונות הגדולים של יובה איי פעם באירופה”
טודור נשמע רגוע לקראת המשחק: “אני מצפה לתגובה נהדרת שלנו אחרי המשחק נגד קומו. זה מדרבן להגיע לכאן לברנבאו ואני חושב שיהיה לנו משחק נהדר מחר. יובה קבוצה נהדרת שתמיד מתחרה על הכל. זה אתגר. המשחקים האחרונים היו ברמה גבוהה על אף שיכולנו לתת יותר. אנחנו עושים טעויות כמו כולם. יש לי ביקורת עצמית גדולה. אני אוהב את השחקנים שהם גם אנשים נהדרים ולא רק שחקנים טובים. אני לא קורא עיתונים כשאני מנצח וכשאני מפסיד”. עוד אמר: “ראיתי את כל המשחקים שלה, לכל קבוצה יש את החסרונות שלה. עלינו להיות צנועים וגם להעיז ולנסות להבקיע. אני רוצה שהקבוצה תציג את הביצועים של חייה מחר”.
יובנטוס - הרכב משוער: מיקלה די גרגוריו| דניאל רוגאני, לויד קלי, פדריקו גאטי| אנדראה קמביאסו, טון קופמיינרס, מנואל לוקאטלי, פייר קאלולו| פרנסיסקו קונססאו, קינאן יילדיז וג’ונתן דיוויד
היסטוריה ומפגשי עבר:
כל אוהד ריאל מדריד שמע על גמר ליגת האלופות ב-1998 נגד יובנטוס אם לא צפה בו כילד וכמובן הרביעייה בעונת הדאבל ב-2016-17 ונעמד קפוא מול המסך במהלך המספרת של כריסטיאנו רונאלדו. ריאל מדריד ויובנטוס נפגשו 24 פעמים – 23 מהן בליגת האלופות ועוד אחת בגביע העולם למועדונים בקיץ, וחולקות היסטוריה עשירה (את אינטר פגשה ריאל 19 פעמים ואת מילאן 16, למשל) ריאל מנצחת בגמרים וגם שיפרה מאוד את המאזן בשנים האחרונות, ויובה בדרך כלל הייתה סלע קשה מאוד עבורינו במפגשי הנוקאאוט. המפגש האחרון היה לפני פחות מארבעה חודשים, באחת ביולי בשמינית גמר גביע העולם למועדונים. במחצית השנייה טרנט אלכסנדר-ארנולד הגביה מצד ימין וגונסאלו גארסיה כוכב הטורניר נגח נפלא לרשת, 0:1 לריאל.
המפגש הראשון בין ריאל מדריד ליובנטוס ארע ב-1961-62 בשלב רבע הגמר. אחרי שכל קבוצה ניצה 0:1 בחוץ - יובה הצליחה להדהים בסנטיאגו ברנבאו - ההתמודדות נקלעה למשחק שלישי ומכריע בו ניצחה ריאל 1:3. ב-1986-87 גם שיחק לנו המזל נגד יובנטוס והפעם אחרי 0:1 ביתי של כל קבוצה - ריאל ניצחה בדו-קרב פנדלים והמשיכה הלאה לרבע גמר ליגת האלופות.
מאז, לפחות בנוקאאוט - יובנטוס הייתה מנחוס של ממש. ב-1995-96 0:1 ביתי תוצרת ראול לא הספיק לריאל שהודחה בגומלין רבע הגמר אחרי הפסד 1:0 בדלה אלפי - יובה תמשיך עד לזכייה בגביע. חצי הגמר ב-2002-03 היה טראגי, פאבל נדבד ריסק את הגלאקטיקוס עם 1:3 בטורינו, כשריאל מנצחת רק 1:2 בבית עם שערים של רונאלדו ורוברטו קרלוס במשחק הראשון. בשמינית הגמר ב-2004-05, איבן הלגרה עשה 0:1 בברנבאו מבישול של בקהאם אבל דויד טרזגה, כרגיל, ומרסלו זאלייטה הסופר סאב בהארכה - ענו עם 0:2. גם כאלופת אירופה הגאה ריאל לא הסתדרה עם יובה. ב-2014-15 הקבוצות נפגשו בחצי הגמר. ריאל חלמה להגיע לגמר היסטורי נגד ברצלונה - קלאסיקו! אבל האקס אלבארו מוראטה כבש בשני המשחקים והדיח אותנו עם 1:1 בברנבאו. בטורינו נכנעה ריאל 2:1 לפנדל של קרלוס טבס, כשכריסטיאנו כבש לריאל בשני המשחקים.
אבל הגמרים הם אחרת. ב-1997-98 מול סוללת הכוכבים של יובה, הצליחה ריאל מדריד של יופ היינקס לזכות בלה ספטימה אחרי המתנה של 32 שנה לגביע האירופה השביעי. פדג’ה מיאטוביץ’ חרט את שמו באותיות של זהב בהיסטוריה. בגמר 2017 זו הייתה שירה בתנועה במחצית השנייה, 1:4 היסטורי כשריאל של זינדין זידאן הייתה לראשונה שזכתה פעמיים ברציפות בליגת האלופות. קאסמירו בבומבה מרחוק, כריסטיאנו רונאלדו שהשלים צמד וגם המחליף מרקו אסנסיו – כבשו (מריו מדנז’וקיץ’ השווה זמנית במספרת מדהימה). שנה אחת אחר כך הקבוצות נפגשו ברבע גמר ליגת האלופות למשחקים עוצרי נשימה. ריאל השיגה 0:3 ענק בטורינו עם צמד של כריסטיאנו – השער השני בדקה ה-64 במספרת מדהימה לה גם ג’יאנלואיג’י בופון נכנע בהערצה, ומרסלו הוסיף. בגומלין ללא סרחיו ראמוס הכל הלך הפוך. ריאל נכנעה למנדז’וקיץ’ ומאטווידי. עמוק בתוספת הזמן לוקאס ואסקס סחט פנדל וכריסטיאנו בעט מכל הלב לרשת, הפסד 3:1 עם מלא דפיקות לב – אבל הכרטיס לחצי הגמר שלנו. עד לזכייה ה-13 והשלישית ברציפות.
עוד נציין: ניצחון כפול ליובנטוס בשלב הבתים ב-2008-09, כאשר בברנבאו הקהל מוחא כאפיים לאגדה אלסנדרו דל פיירו על צמד, אחד בכדור חופשי. עוד מפגש בשלב הבתים היה בעונת הדסימה. 1:2 לריאל בברנבאו עם צמד של כריסטיאנו, ו-2:2 בטורינו עם שערים שלו ושל בייל - לא נורא. סה"כ המאזן עומד על 11 ניצחונות לריאל מדריד, שתי תוצאות תיקו ותשעה הפסדים, יחס שערים צנוע של 27:25 לטובת ריאל. כריסטיאנו, אגב, כבש עשרה(!) מהשערים.