רבע הגמר הראשון: נפרדים מהכתר? חוטפים 3:0 מארסנל ורייס. שבוע לגומלין

מעניין לראות את זה ברמת שחקן

רוב הדיון פה מיותר. קיבלנו הערב מריאל ואנצ’לוטי בדיוק מה שציפינו לקבל. אין הפתעות בכלל.

השערים הפסיכיים שספגנו הם מעין סימן מאלילת ליגת האלופות (או שארסנל פתאום הפכה להיות הקריפטונייט של ריאל , נראה) שאומרת - אני לא יכולה לעזור לכם, צריך לשחק כדורגל בשביל לזכות.

ארסנל עדיין קבוצה בינונית ,בליגה שלטעמי אוברייטד להחריד , אבל עדיין קבוצה עם מאמן סביר שמזהה בקלות את כל המגבלות האין סופיות שיש לנו.

ובכל זאת אף אחד לא יופתע אם נעבור אותה.

אם בכל זאת בדרך נס נודח ונתחיל לארוז בגד ים כי הגביע ממש לא מעניין אותי והליגה בידיים של ברצלונה עם דליים קלים להזזה-

אני רק חושב על כל ההחתמות שנוכל לעשות בתום העונה, מכל הכסף שנעשה ממכירת ויניסיוס ונהיה לי אור בעיניים.

חלוץ 9 - אם חלוץ בינוני כמו חוסלו יכול לתת אימפקט , כל חלוץ יתקבל בברכה.

קשר אחורי- העונה אנחנו מבינים עד כמה קרוס, או מישהו עם טיפה שכל בקודקוד, חסר.
מגן שמאלי - לא משוכנע לגבי טרנט בכלל, המאמן הבא צריך לתת את הדעת.

מגן ימני מחליף.

בלם רביעי- רודיגר יצא לגמרי מאיפוס לאחרונה , לא יודע אם פציעה או אווירה כללית בקבוצה.

מאמן שירכיב ויספסל שחקנים לפי יכולת ולא תג מחיר.

האם קרוס לא היה שחקן הרכב קבוע לפני 2 עונות כשהתבזנו מול מנצ’סטר סיטי ונראינו כמו כלום בליגה והפסדנו אליפות לברצלונה האפורה של צ’אבי ?

ועוד דבר, לא מבין על מה האכזבה שלנו, שתי הזכיות האחרונות של אנצ’לוטי בצ’מפיונס היו בעקבות ניסים ונפלאות, לא כדורגל מאורגן קבוצתי ומנצח, אלא מהפכים בלתי אפשריים ולא מוסברים שהגיעו אחד אחרי השני.
כלומר לחזור מ 3-0 ולעבור את ארסנל עם המון מזל ונס מדהים זה תסריט הרבה יותר מתאים וריאלי למה שראינו מאנצ’לוטי מניצחון משכנע ועליונות של ריאל.
כמובן שלא נעבור, רק מנסה להסביר שזה לא היה יותר טוב אז רק שהיה יותר תחת.

ריאל מדריד רעדה מפחד היום מסאקה שהוא שחקן ברמה של רודריגו ומאודגארד שהוא שחקן נחמד ברמה של ברהים.
העלינו מגן גמור כדי שיביא ניסיון בהתמודדות מול סאקה, משכנו קשר מרכזי אתלטי כמו קמאבינגה שיעזור בסגירה עליו והשארנו את מודריץ’ קשישה לבד במרכז, ביטלנו את השחקן הכי חשוב שלנו וירינו לעצמנו ברגל כדי שנעביר אותו לאגף לשמור אישית על אודגארד.
ההגנה שלהם חסרה יותר משלנו, השוער שלהם הרבה פחות טוב משלנו והם מבלי לעשות התאמות ושינויים ואלתורים הצליחו בקלות להתמודד מול ההתקפה שלנו שהיא הרבה יותר טובה מההתקפה שלהם.
מה היה קורה אם אנצ’לוטי לא עושה התאמות ושחקנים משחקים בעמדות שלהם ובאים לשחק כדורגל פשוט ולנצח ?

כל העונה הזו “הכינה” אותנו למפלה גדולה ומשפילה בערב כזה, שילוב של טקטיקה גרועה וחוסר אונים, האדישות, המצב הגופני שלא טוב כי אין רוטציות. וכעת זה לא “רק” סופרקופה ואנחנו לא בחודש ינואר ואין מספיק זמן לתקן. העיקר אנחנו “בחיים” בשלושת המפעלים. השחקנים כבר מפמפמים את המשפטים על הסנטיאגו ברנבאו מג’וד ולוקאס ואסנסיו כי אין לנו במה ובמי להיאחז חוץ מאבינו שבשמיים. בטח לא על המאמן הסמרטוט שלנו שאף אחד לא שואל אותו שאלות קשות.

אחרי ההפסד לוולפסבורג ב-2016 (רק 2:0) עם זינדין זידאן - שער המארקה לא כלל תמונה מהמשחק אלא את הסמל של ריאל מדריד עם הכיתוב: “מי שלא מאמין ברמונטדה מתבקש לעזוב את המקום”. אני לא מאמין, הפעם אני לא מאמין.

זה הזכיר את מנצ’סטר סיטי באיתיחאד, זה הזכיר את אייאקס 2019 וזה הזכיר את ליברפול 2009. עצוב.

עד שיהיה דקה 90 בגומלין אני אחזיק באמונה שריאל פייבוריטית. זו ליגת האלופות וזו ריאל. 3-0 זה קשוח, אבל לא בלתי אפשרי (תשאלו את פאריז).

אגב, קאמבינגה אש. צריך לשים לב לעבירות מיותרות, אבל שחקן מעולה.
אגב 2 - עוד בקיץ כתבתי שלדעתי ריאל צריכה לעשות קופה על ויני ולהשתמש בכסף כדי לחזק את החולשות. ויני אמבפה ורודריגו זה שילוב לא מוצלח. ויני צריך לעזוב, רודריגו צריך להפוך לסופר-סאב ואתם צריכים לקנות חלוץ וקיצוני ימני.

הבסיס של ריאל מאוד חזק, ואנצ’לוטי עושה עבודה לא טובה, אבל יש חורים בסגל שצריך למלא.

טיטי בחיאת. עם קרוס אתמול בחיים לא היית מגיע למצב שאתה לא מסוגל להחזיק כדור יותר מ 2.5 שניות. לא צריך לעקם את המצב כדי שיתאים לנראטיב שלך שלא נתגעגע אליו. אם יש שחקן בעולם שיודע למצוא פתרונות מול לחץ זה הוא. אתה היית עם גול אחד פחות להם, אחד יותר לנו ולברנבאו הם היו מגיעים עם רגליים רועדות.

(על אותו משקל של הטיעון שלך אני יכול לטעון שאיתו לקחנו אליפות מרשימה שנה שעברה, אבל זה לא מוכיח שום דבר).

הבעיה במדיניות של פרז שזה נותן לכוכבים לחשוב לפעמים שהם גדולים יותר מהסמל ושם מתחיל בעיות אגו תיאום ורצון להישגיות. התחלה חדשה תגיע מהקבוצה כאשר השחקנים ירגישו ששום דבר לא מובטח להם. זה לא יכול לקרות עם אנצ’לוטי.

ויניסיוס, מעבר לעובדה שלא תורם כלום ואפילו הורס, נראה שמדביק את הקבוצה בתחושת ה"מגיע לי" וככה נראה המשחק.
לא צריך לעשות כלום, הכל יגיע לבד, שערים, נצחונות, לא צריך להתאמץ או לנסות, נמתין שהכדור יפול נכון והוא כבר יכנס.
הדבר המופלא הוא שזה באמת עבד רוב העונה!
אבל השקר הזה גדול מדי כדי להחזיק ורואים איך המגדל הרעוע הזה מתפרק בשבועות האחרונים.
ויניסיוס חייב למצוא את עצמו בסעודיה, שם יתנו לו להמשיך לא לעשות כלום בשביל כסף גדול, הוא יוכל להמשיך ולהתעסק בהכל חוץ מבכדורגל ואנחנו נוכל להתחיל בריפוי של הקבוצה שיש בה המון טוב וחוסרים נקודתיים.
במשחק אתמול לא היה כלום ושום דבר פרט לטיבו שלא אשם בכלום.
מקווה שנתחיל לראות/לשמוע כבר היום על מהלכים בכיוון הנכון ולא נמתין לסוף הקיץ.

אחד הדברים הכי בולטים הוא חוסר ההכנה המוחלט לקבוצה שמשחקת מולך, ואת זה ראינו בצורה מאוד בולטת אתמול.
שני השערים של רייס באמת מדהימים, אבל לדעתי האישית את שניהם קורטואה יכל למנוע, את השער הראשון עם חומה נורמלית ואת השער השני בעמידה נכונה, קורטואה עמד יותר לכיוון האמצע מאשר לכיוון הפינה שלו, ואם הוא היה עומד נכון הוא היה לוקח את הכדור הזה עם כמה שהוא היה מדויק.
אנצלוטי אומר שבשעה הראשונה שיחקנו טוב, הזוי שבנאדם כזה עדיין מאמן את ריאל מדריד.

הוא אשם עיקרי בכך שלא ספגנו שישייה וקרלו היה מפוטר במטוס בדרך הביתה.

סתם, הוא לא.

גם עם קרוס לא הצלחנו להניע כדור, גם עם קרוס הין המון משחקים שלא הצלחנו להחזיק כדור יותר מ 2.5 שניות, אנחנו פשוט שוכחים כי היו תוצאות, רוב המשחקים עם קרוס בשנים האחרונות היו כמו אתמול או יותר גרועים רק שמשחקים כמו אתמול נגמרו במהפכים שאי אפשר להסביר בדקות האחרונות, מי שבעצם חסר זה לא קרוס אלא ויני של השנים שעברו שעובר כמהמחודשים מהגיהנום.
עונה שעברה עם קרוס הסיטי שכבו עלינו כל המשחק ופשוט לא הצליחו להבקיע ואנחנו הצלחנו לעקוץ, היינו עם קרוס ולא הצלחנו לעשות כלום אז בהנעת כדור.

ובכל מקרה, אתמול כן הצלחנו להניע כדור בצורה טובה מאוד, זאת לא הייתה הבעיה הגדולה שלנו.

הטענה שלי היא בגדול לא קרוס אלא קרלו והיעדר השיטה, אנחנומלא מצליחים להניע כדור כי אנחנו לא ערוכים לזה ולא מתאמנים על זה ואין תבניות, כלומר הגעת זובימנדי לא ישפר את המצב תחת קרלו כי גם כם קרוס שמניע כדור פי 100 טוב מזובימנדי לא הצלחנו להניע כדור.

ארסנל כם הגנה מאולתרת ותומאס פארטי מצליחה להניע כדור כי יש שיטה.

לא ראיתי סטטיסטיקת distance covered פר שחקן פר משחק, אבל יש סטטיסטיקה של סה"כ distance covered בכל המשחקים של הצ’מפיונס.

אפשר לעשות אקסל כדי לנרמל ל90 דקות (או 95 דקות כולל תוספת זמן) ולהשוות.

לא נראה שמישהו בריאל רץ יותר מ 10 ק"מ למשחק בממוצע, אבל לא בדקתי את כולם.

לשם השוואה, בבארסה פדרי רץ כמעט 13 ק"מ למשחק בממוצע, למרות שהוא סוחב המון דקות ולמרות הסטטוס שלו של כוכב גדול.
קימיך של באיירן רץ כמעט 12, ואפשר להמשיך.

חבל שאין סטטיסטיקה כזאת בליגה.

הסתכלתי אתמול על פניו של אנצ’לוטי לאחר השער השלישי, והתלבטתי כמה שניות בין מיאוס לרחמים. המיאוס ניצח (ורחמים עלינו האוהדים).
כי עומדים לרשותו לפחות שניים מהשחקנים הטובים בעולם (נשים בצד את ויני שירד מהפסים והפך לנטל), השוער הטוב בעולם ועוד שלל שחקנים מצוינים, והקבוצה נראית איום ונורא. כי שני ילדים מוכשרים שיכולים היו לסייע אבל נמצאים בלתי כשירים למעמד ואפילו לא זוכים לפירורי דקות כשהקבוצה על הקרשים, כי לאורך כל העונה הם מיובשים ומשחקים לסירוגין ללא שום המשכיות החיונית להתפתחות ותיאום.
כי הקבוצה שלו, בשלהי העונה, לא יודעת להגן, לא יודעת לתקוף, לא יודעת ללחוץ, לא יודעת להשתחרר מלחץ, ותוכנית המשחק היחידה (אם אפשר לקרוא לבושה הזו ‘תוכנית’) היא להעיף כדורים למעלה כי יש שם שני שחקנים מהירים שאולי יצליחו לעשות משהו. אני האחרון שאאשים מאמן בכל תחלואי הקבוצה, ויש לקרלו בהחלט קרדיט על ההצלחות, אבל מספיק. הוא חייב ללכת, לפני הכול. זה הבסיס ההכרחי להבראה של הקבוצה החולה הזו. ונדמה לי שאין היום אוהד אחד שלא מחכה בכיליון עיניים לידיעה על סופו של עידן אנצ’לוטי, אפילו לפני ידיעה על רכש כוכב כזה או אחר.

אני מסכים איתך שהוא לא אוהב את הסגל. ואצל קרלו שידוע ביחסי האנוש שלו זה כנראה לא בא ממניע מקצועי. הוא כנראה לא חושב שהם נותנים את הכל כדי לנצח.

במובן הזה חייב להגיד שחבל לי על ההגעה של אמבפה. לא מסיבות מקצועיות. זו פשוט קבוצה שהייתה צריכה להיות של בלינגהאם, והיא לא תיהיה שלו אלא של קיליאן. ואם אני צריך לבחור מי מהם יוביל בשנים הקרובות אני לא חושב פעמיים את מי אני מעדיף.

טיטי נסכים שלא להסכים

נראה לי השער השני זה כמעט בלתי אפשרי.
נראה לי שבחיים לא ראיתי כדור שדבוק לחיבורים כמו שהכדור ההוא היה…

המשחק הזה ובעיקר העונה הזו, אם כי היו תהיות כאלה גם בעונה שעברה - גרמו לי לחשוב נניח מאז שאני רואה את הקבוצה הזו באופן קבוע, משנת 2000 - בכמה מהזמן ריאל מדריד שיחקה כמו שאני רוצה שריאל מדריד תשחק. עם הנעת כדור, עם דומיננטיות, עם רצון לשחק את הכדורגל שלנו בכל מגרש במידת האפשר. נניח הגלאקטיקוס 2000-2004, נניח הקבוצה של קרלו אנצ’לוטי בפרק א’ בלי לזכות באליפות ועם תואר אחד גדול בלבד. ופרט לכך? כדורגל לא רע בתחילת עידן זינדין זידאן ועוד. אגב ז’וזה מוריניו בא לשחק פתוח בקלאסיקו הראשון שלו, חטף בראש (מבחינת המערך הוא בא ‘רגיל’), אחר כך זה הלך יותר טוב אבל אני זוכר את באיירן מינכן יותר דומיננטית מאיתנו עם הכדור בחצי הגמר הטראגי ההוא.

אז ברצלונה ומנצ’סטר סיטי הן הקבוצות ששיחקו את הכדורגל נניח הכי מצליח=תארים גדולים ויפה גם יחד בפרק הזמן הארוך ביותר נניח ב-15 השנים האחרונות, קשה לי להתייחס לבאיירן מינכן כי היא בליגה נוחה יותר. האם הציפיות שלי מוגזמות או שיש כאן הזנחה פושעת ו-ויתור על עקרונות, בעיקר מצד מאמן אחד. אפשר גם לקחת את זה לרזולוציות נמוכות יותר של האם בסגל הנוכחי כשאף אחד לא מכריח את ג’וד בלינגהאם לשחק כקשר ולוקה מודריץ’ קשיש - אפשר לשחק כדורגל יוזם שמניע כדור, או לא. אבל זו שאלה של העדפה.

*בתזה “המעניינת” שלי אני לא כולל עונות קיצון, נניח פאביו קאפלו שבא לשקם את ההריסות ולסלק את הגלאקטיקוס, וגם לא 2018/19.
*אגב, שתי התקופות שגרמו לי לרצות להתנתק מכדורגל לגמרי, עד לעונה הזו - הן 2008/09 ורצף חמשת ההפסדים הרצופים - השפלות בליגת האלופות ובקלאסיקו, והן ב-2018/19.

מהטלגרם

5 החלוצים שרצים הכי פחות בליגת האלופות העונה:
:one: אמבפה (ריאל מדריד) – 8.0 ק"מ
:two: ויניסיוס ג’וניור (ריאל מדריד) – 8.8 ק"מ
:three: גיראסי (בורוסיה דורטמונד) – 9.2 ק"מ
:four: רודריגו (ריאל מדריד) – 9.5 ק"מ
:five: ימאל (ברצלונה) – 9.6 ק"מ

זה לא מפתיע. אין לנו משחק לחץ ואנצ’לוטי פתר אותם מהגנה, כל מה שהוא מצפה מהם זה לרוץ לכדורי עומק מעבר להגנה.

מה שכואב לי הכי הרבה זה האופי שאנחנו מציגים. אנחנו מגיעים למשחק מול קבוצה מלאת פציעות, שלא משחקת טוב, ועדיין הולכים אחורה ומתבטלים, לא מנסים בכלל לשחק כדורגל, מנסים לגנוב שער מאיזה כדור טועה משל היינו חטאפה מול ריאל מדריד 2017. בכנות זה מה שהכי כאב לי אתמול, לא התוצאה. אתם ראיתם את ההודעות שלי לפני המשחק, הייתי בטוח שאחרי המשחקים האחרונים של ג’וד והמשחק השונה שלנו בתקופה האחרונה הוא לפחות ינסה לעשות משהו, לשחק כדורגל, אבל נאדה. התוצאה לא כואבת לי כמו הדרך.

הוא סיכם את אמבפה וויניסיוס בזה שהם שחקנים מהירים, את ג’וד כעוזר למגן, לא היה אפילו איזשהו ניסיון לעשות משהו מעבר לזה. ההתבטלות הזאת מול קבוצה בינונית בסך הכל, כשאצלינו משחקים כל כך הרבה שחקני טופ קלאס, פשוט מתסכלת.

כל מה שאתה כותב נכון.
אבל זה נכון לכל משחק העונה (גם כאלה שניצחנו).
מול כל קבוצה בליגה, מהתחתית או מהצמרת.