סרחיו ראמוס וקרוס נשארו בבית. מבין הפצועים חוזר נאצ’ו, אולי לקראת הרכב בצד שמאל במסטאיה ביום ראשון. מעניין יהיה לראות אם קאסמירו לא ינוח גם במשחק כזה. כמו שהסגל נראה הוא ו-פדה יחלקו את הדקות בינהם באמצע לצעד מודריץ’.
האמת שאני בספק אם נאצ’ו בכושר בשביל לשחק 2 משחקים בשבוע כמגן שמאלי לאחר הפציעה הארוכה.
האמת שרציתי להגיד שמנדי חייב לפתוח אם הוא גם ככה לא משחק מול ולנסיה השבוע, אבל אולי שווה לפתוח עם מילטאו ונאצ’ו ולתת לכל אחד מהם מחצית כמגן שמאלי ואחת כבלם בשביל לראות מה עובד.
לא מאמין שזידאן יעשה כזה דבר בכל מקרה.
חבל שלא תהיה הזדמנות להעניק קצת מנוחה לקסאמירו וואלורדה, אחד מהם יהיה חייב לפתוח ואני מהמר שהפעם קסאמירו הוא זה שינוח ונראה קישור של מודריץ’ ואולורדה ואיסקו.
הניצחון של ולנסיה על אייאקס סוגר סופית את רשימת המועמדות לפגוש אותנו בשמינית הגמר.
ליברפול, באיירן, סיטי, יובנטוס או לייפציג.
זה הולך להיות מאוד מעניין.
היריבה הכי מפחידה היא ללא ספק ליברפול, סיטי באיירן ויובנטוס בעונה לא טובה, והם לא יותר טובות מאיתנו אבל עד פברואר הרבה דברים הולכים להשתנות.
גם צ׳לסי/אייאקס הן הגרלות לא קלות ככה שכל האשמה במקרה הזה היא עלינו,בכל מקרה הייתי מעדיף את אחת מבין יובנטוס או באיירן,קבוצות שאנחנו בהחלט יכולים לעבור,אבל עד פברואר הכל יכול להשתנות.
השמינית בפברואר, יש עוד המון זמן והכושר של הקבוצות ישתנה. אם נרד לניתוחון של הקבוצות, אז סיטי וליברפול עדיפות עלינו בכל זמן נתון ובכל מגרש, ליובה יש את השחקן של הצ׳מפיונס (ומי שחושב שהוא בעונה רעה שייזכר בשתי העונות האחרונות שלו אצלנו ומתי הוא התעורר) שיכבוש איזה צמד בברנבאו, באיירן בגרמניה בלי כריס היא משוכה קשה אך אפשרית, ולייפציג כרגע נראית כמו אייאקס של שנה שעברה, אז אני מעדיף לפגוש אותה במצבנו הנוכחי.
עד לפני שנה, אם אלו היו האפשרויות הייתי מעדיף איזה מפגש פינקטרי עם ליברפול או סיטי, ומקסימום לקבל בראש וללכת למהפכה נדרשת. אחרי המהפכה שלא באמת בוצעה, אני מעדיף להגיע לרבע ואולי עם קצת מזל רחוק יותר.
אגב, רק אני חשבתי שבעקבות ההדחה המוקדמת והמבאסת של אייאקס אולי נעשה מחטף ונביא את ואן דה ביק בינואר? גם ככה ביוני הוא יגיע, שיתחיל להשתפשף והוא כן יכול לשחק בצ׳מפיונס.
אני חושב שהיריבה היחידה שגם תשאיר את השחקנים שלו דרוכים ולא יהירים וגם פחות חזקה מאיתנו בשלב זה זו באיירן מינכן. אומנם השם גדול מאוד והפוטנציאל גם כן, אבל היא נמצאת בתקופה פשוט נוראית.
לייפציג למשל, היא מסוג הקבוצות שיכולות להשאיר את השחקנים שלנו אדישים ויהירים סטייל אייאקס המפתיעה בשנה שעברה ולהפתיע אותנו.
ברוז’ - ריאל מדריד| בזמן שבספרד כבר מדברים על ההגרלה האימתנית שצפויה בשמינית הגמר - ריאל מדריד עם “הכרטיס הצעיר”: חמישה שחקנים מתחת לגיל 22 יפתחו בהרכב הערב נגד ברוז’. עוד ציינו בתקשורת שזינדין זידאן חוזר לאצטדיון בו חיסל את ספרד ברבע גמר יורו 2000 (כבש בכדור חופשי ורשם משחק ענק). ניצחון בליגת האלופות = 2.7 מיליון יורו ואיך אמר אתמול המאמן? “זו ליגת האלופות ולא משחק ידידות, תמיד יש על מה לשחק. אנחנו רוצים להמשיך את הדינמיקה הטובה שלנו. כן, זה יהיה משחק והזדמנות עבור אלה ששיחקו פחות לאחרונה. אבל יש לנו הרבה על מה לשחק: ההיסטוריה שלנו, התדמית שלנו”. במארקה סיכמו: “החבר’ה הלבנים לוקחים את העניין ברצינות”.
לוקה יוביץ’ ייקבל הזדמנות לאחר כמעט 40 יום ויוקף בברזילאים הצעירים - רודריגו ו-ויניסיוס. גם אלברו אודריוסולה יוצא מהפריזר - ישחק לראשונה מאז האדום נגד מאיורקה. נאצ’ו חוזר לראשונה מאז המשחק נגד ברוז’ בסיבוב הקודם (תיקו 2:2). קאסמירו ינוח בשעה טובה, פדה ואלוורדה דווקא לא. גארת’ בייל ישותף במחצית השנייה ככל הנראה (אם כי לפי המארקה הוא ישחק במקום רודריגו).
הבלגים, שכזכור כמעט ניצחו בסנטיאגו ברנבאו במחזור השני (הובילו 0:2), רוצים להעפיל לליגה האירופית ושער השוויון של קרפין דיאטה נגד הטורקים עמוק בתוספת הזמן עשוי להתברר כקריטי. האלופה משדרת עסקים כרגיל בליגה המקומית כשהיא מוליכה ביתרון שבע נקודות על גנט. במחזור האחרון ביצעה מהפך נגד סנט-טרוידן (1:2). השוער סימון מיניולה היה אופטימי: “נהיה עם עין אחת עם מה שקורה בפריז. אם הצלחנו להקשות עליהם בספרד והוכחנו את עצמנו, מדוע שלא נעשה זאת שוב והפעם במשחק בית?”. גם בכסף אסור לזלזל, וניצחון במפעל שווה מענק של 2.7 מיליון יורו. נאצ’ו חוזר להרכב לראשונה מאז המשחק נגד ברוז’ ויוכיח שוב שתמיד אפשר לסמוך עליו, אולי בדרך אפילו למלא את המקום בקלאסיקו בלית ברירה. איסקו צפוי לשחק וכך גם לוקה מודריץ’. ויניסיוס אגב מעולם לא כבש בליגת האלופות עם כל הכבוד לשני הבישולים שלו אשתקד (אחד מהם לקארים נגד אייקס), וזו הזדמנות טובה עבורו. רק נספר כי זידאן אמר שהזאר לא יצטרך לעבור ניתוח לדעתו אך סירב להתחייב על תאריך חזרתו למגרשים.
ויש גם את הסטטיסטיקה. ריאל מדריד החמיצה ניצחון נגד פריז סן ז’רמן כך שהיא עם 8 נקודות בלבד בשלב הבתים. אם תיכשל היום נגד ברוז’ אף אחד לא יזיל דמעה אך זיזו לא רוצה להיות חתום על שורה של שיא שלילי עם מספר הנקודות הנמוך ביותר בליגת האלופות במאה ה-21. בעונת 2002/03 ריאל סיימה עם תשע נקודות בלבד את שלב הבתים הראשון (ניצחה בשני משחקי הפתיחה ומאז יצאה לחופשה). ב-2004/05 ו-2006/07, ימי ההדחות בשמינית הגמר, ריאל סיימה עם 11 נקודות, כמו גם עם ז’וזה מוריניו ב-2012/13. עם בניטס סיימה ריאל עם 16 נק’ בזכייה הראשונה של זיזו בצ’מפיונס ובהמשך המאמן סיים עם 12 נק’ ו-13 נק’ בהתאמה. ב-2011/12 ו-2014/15, ריאל סיימה עם מאזן מושלם.
הרכבים משוערים::
יש לי הרגשה כבר הרבה זמן שנקבל את ליברפול בשמינית ונפרק אותם לחתיכות. מערך של ה"הקישור הטוב בעולם" עם בייל והאזרד למעלה מול קבוצה שלוחצת כל כך גבוה ובאינטנסיביות יכול לספק “תקדימים”.
בכל מקרה יהיה ניסוי כלים מעניין מול בארסה.
נתראה בפרואר…
אני מקווה שאתה ציני. בפעם האחרונה שמדרידיסטה אמר שאנחנו הולכים “להטביע” את ליברפול, חטפנו 4-0 על הראש ויצאנו עוד בזול, בזכות האיש שבתמונה שלי.
אני גם מאמין בקבוצה הזו, אבל אני יודע שאני מאוד סובייקטיבי. עדיין לא הוכחנו שאנחנו מתקרבים לרמה של ליברפול, ומה שכן אנחנו מוכיחים בשנים האחרונות זה חוסר יציבות והיכולת להתפרק. קצת צניעות.
המשחק היום בסימן יוביץ’. הקבוצה הזאת רצה טוב בחודשיים האחרונים ולולא הפגרות היא הייתה רצה אף יותר טוב. החסרון הבולט הוא היעדר סקורר שהוא לא בנזמה וזה קריטי. ואמוס
כתבתי שזאת הרגשה, זה לא צריך להיות מחיוב למציאות. ב מבחינה לוגית או מקצועית אני לגמרי מודע לזה שאנחנו לא שם ושמתוך 10 משחקים אנחנו נפסיד 8 (כרגע, לך תדע מה יהיה עוד חודשיים). אבל היי… ליגת האלופות, ריאל מדריד, ראמוס והאיפון, זידאן והתחת שלו…
לך תדע מה יקרה.
אגב, פעם אחרונה שאני אמרתי לחבר שאנחנו נפרק קבוצה שמנו 4 בגמר ליובה.
רק לא ליברפול ! קודם כל כי אני לא רוצה לראות משחק של ריאל מדריד כשאני רוצה שהיא תפסיד ושנית כי ליברפול בכל מקרה תגיע לרבע הגמר, חבל שזה יהיה על חשבון ריאל.
אם יש משהו אחד שאפשר להיות בטוחים בו, זה שאסור להספיד את ריאל מדריד. באף אחת מהזכיות האחרונות שלנו לא היינו פייבוריטים. באיירן היתה יותר טובה ברוב הזמן הזה. למרות שאם ליברפול תיפול איתנו בהגרלה הם יהיו הפייבוריטים, עדיין הכל פתוח ויכול לקרות.