מחזור 3 - בחוץ מול אוססונה (שבת, 18:00)

קאוטיניו הוא לא דוגמא טובה. השינוי שהוא עבר לא מעיד שמה שמתחיל רע יראה טוב בהמשך.
קאוטיניו הגיע על תקן לא ברור (קשר? קיצוני? מחליף לאינייסטה? לניימאר?), וכך זה גם נראה. ועוד לא אמרתי ״צנון״ בהקשר הזה…

על כל פנים, אם נחזור לגריזי: בגיל 27, מגיע מסגנית האלופה, אלוף עולם, קראק ״מוכח״.
גם בקיץ טענתי ש- 16 גולים בעונה זה לא מרשים כל כך, אבל חשבתי שנראה ממנו יותר כדורגל. מול אוססונה הילדים נראו הרבה יותר טוב ממנו. גם להם לא היה זמן התאקלמות וגם הם לא שיחקו לצד מסי (שיכול לגרום לכך שאפילו אני אראה כמו שחקן כדוגל טוב).

אז קיבלנו שחקן עם יח״צ משובח (ותספורת שמושכת כותרות מדי פעם), או שחקן שהוא באמת קראק? יש בו עוד משהו חוץ מחיוך יפה ונטייה למאטה שפספסתי?

מאז שניימאר עזב השקעתם 400 מיליון יורו(ו איזה 40 מיליון שכר כל עונה) על 3 שחקני התקפה שלא בטוח שאתם בכלל צריכים, אם חצי מהסכום הזה היה מושקע בהגנה הייתם הרבה יותר מפחידים מאשר עכשיו.
אחרי 400 מיליון יורו עדיין נשארתם קבוצה של טר שטגן, בוסקטס ובעיקר מסי.

מאז שניימאר עזב הובאו גם דה יונג, ארתור, וידאל, לנגלה, פירפו וטודיבו. אני לא מסכים עם הקניות של שחקני ההתקפה או החלטות של ההנהלה בהרבה מהמקרים אבל זה לא שלא הושקע כסף או הובאו פרוספקטים גם לשאר ההרכב.

אתה רוצה לבדוק איזה שחקני הגנה הייתם יכולים להביא ב 200(לא 400) מיליון ? הייתם הופכים למפלצת, ההנהלה חיפשה את הניימאר הבא.

לא יודע אם היה צורך להשקיע את כל הסכום הזה, אבל אם נגיד היינו מביאים רק את יוביץ ודמבלה ב-200, עוד 80 (כולל שוחד לראיולה) היו מביאים לנו את דה ליכט ואת יתר ה-120 היה אפשר אולי לחסוך או לנסות להביא מגן ימני קראק. אין ספק שמדיניות הרכש של ברצלונה רעה מאוד בכללותה (אם כי גם יש החלטות טובות - דה יונג וארתור למשל)

למה לחשוב בקטן ? ואן-דייק, דה ליכט וגרייזמן להתקפה = 250 מיליון יורו במקום 400 מיליון על קוטיניו, דמבלה וגרייזמן.

ואם הייתם גונבים לנו את מסי כשהיה בן 15, הייתם מסיימים עם 10 טרבלים רצופים.
הכל חוכמה בדיעבד.

קוטיניו היה אמור להצליח בבארסה.
דמבלה היה ונשאר חתול בשק. שייתן עונה בלי פציעות, אז נראה.
כך גם גריזמן. אולי יילך בדרכו של קוטיניו, כלומר שחקן מוכח שלא מצליח בבארסה, ואולי יילך בדרכו של סוארז. אני לא אשפוט אותו על סמך 3 משחקים ללא מסי וסוארז.

מה פה מופרך לדעתך? דמבלה נקנה ב-140, יוביץ ב-70 אם אני לא טועה? ביחד זה 210. דה ליכט נקנה על ידי יובנטוס בסביב 80. נותרו אם כן סביב 120 כמו שאמרתי? מופרך? סתם תגובה אוטומטית שלך בלי מחשבה?

גם יוביץ וגם דה ליכט היו על השולחן ובמו"מ לברצלונה, ושתי העסקות נפלו על טיפשות של ההנהלה וחוסר נכונות להוסיף סכומים קטנים.

כן…אבל מסי הבוגר משחק אצלכם וזכה באליפויות וגם בלי ניימאר הוביל את הליגה עם הפרש לא מבוטל, וכסף מניימאר כבר היה בכיס והיה ברור שהבעיות לא בהתקפה אלא בהגנה.

איפה כתבתי מופרך ? אמרתי תחשוב יותר גדול…במקום יוביץ’ ואן-דייק.
נראה לי אתה זה שכותב אוטומטי בלי מחשבה.

אולי לא הבנתי אותך - הנחתי שלדבר על ואן דייק זה כדי להגחיך את מה שאמרתי - בהינתן ואין שום סיכוי שהוא יעזוב את ליברפול, גם תמורת 150 מיליון יורו. בצדק אגב, הבלם הכי טוב בעולם בהפרש.

כשניימאר עזב ואן דייק היה הכי רחוק מליברפול אחרי שסאת’המפטון רצו לתבוע את ליברפול.

לא נסיתי להגחיך, תראה -

טר שטגן
אלבה ואן-דייק דה-ליכט סמדו
ארתור בוסקטס דה-יונג
גריזמן מסי סווארז

והייתם חוסכים 200 מיליון יורו.

הייתי כמובן שמח לראות את ואן דייק בקבוצה, אבל הרכש של גריזמן הוא אולי הגרוע מבין כל הרכישות שעשינו להתקפה. הייתי מעדיף לראות את דמבלה, מאלקום כסופר סאב וחלוץ צעיר וכישרוני מגיע לחפיפה עם סוארז. עמוק בעולם הפנטזיות הייתי מציין את ראשפורד או את אמבפה, קצת יותר ריאלית את יוביץ/אינייאקי וויליאמס\ מויסה קין\ ז’סוס/

זה לא חייב להיות ואן-דייק הכוונה שלי שתמורת 80-90 מיליון יורו הייתם יכולים להביא כל בלם בעולם שאתם רוצים.

אני לא כ"כ מחזיק מגרייזמן, לדעתי שחקן טוב אבל לא בלבל הכי גבוה, אבל הוא יותר יציב מקוטיניו ולמרות שדמבלה יותר כשרוני הוא לא הכי חזק מנטלית ומאוד בעייתי, לכן מבין שלושתם אני אישית הייתי בוחר את גריזמן, למרות שעם מסי לא משנה את מי תבחר ההתקפה תמשיך לתפקד.

אני לא הייתי מזכיר את ראשפורד ואמבפה באותה נשימה.

טיטי, אתה סופר את המליונים ששפכנו על שחקנים שלא כל כך הצליחו, ואומר שהיינו צריכים לשפוך אותם על שחקנים אחרים.
זאת חוכמה בדיעבד. לא ידענו לא אנחנו ולא בהנהלה שקוטיניו לא יצליח, שדמבלה יהיה פצוע כל הזמן, ואת גריזמן עוד מוקדם לשחוט.
כן, גם אני לא מבין למה אנחנו צריכים את גריזמן, ולמה שילמנו כל כך הרבה על קוטיניו ודמבלה.
אבל אף אחד גם לא מבטיח שדה ליכט וואן דייק היו מצליחים פה.
בקיץ הקודם היו לנו 3 בלמים טובים ובריאים. לא היינו צריכים בלם נוסף. הקיץ רצינו מאוד את דה ליכט, אבל יש גבול כמה בארסה מוכנה לשלם על בלם וסוכן סחטן.
היינו צריכים חיזוק ורענון בקישור, והבאנו את דה יונג במחיר סביר.

בקשר לקוטיניו אני ידעתי וכתבתי את הדיעה שלי בכל מקום אפשרי.

אבל גם אם אתה צודק ואני חכם בדיעבד, מה אתה אומר על הקיץ הזה ? גם לא ידעתם על הבעיות שלכם ? ה 4-0 לא גרם להנהלה להבין ?
יש לכם בעיות בהגנה והשקעתם 120 מיליון יורו על חלוץ והצעתם את חצי העיר ברצלונה על ניימאר, וכל זה כאשר כבר רכשתם את קוטיניו ודמבלה ב 270 מיליון כשכבר יש לכם את מסי וסווארז שכבר הוכיחו שגם בלי שום רכש להתקפה יכולים להביא אליפות.

יכול להיות שהסוכן של דה-ליכט סחטן אבל מדובר בשחקן שאתם צריכים הרבה יותר מניימאר וגרייזמן והיה עולה הרבה פחות משניהם.

זה קצת לא נכון. רוב האוהדים חשוב שאלה עסקאות רעות.

אתה לא מביא שחקן ב140 מליון אירו כדי לתכנן לשנות לו את העמדה ולקוות שהוא יהפוך לאינייסטה הבא, כשאין לך שום סיבה הגיונית להניח שזה יקרה.

אתה לא מבין ב120 מליון אירו שחקן שעוד לא קרע זוג נעליים בכדורגל האירופי.

אחת אחת כמה וכמה, אחרי שראו את חוסר ההצלחה של קוטיניו, לא היו צריכים להביא את גריזמן שלא אמור להתאים לשום עמדה אצלנו, אחרי שהיו לנו 3 שחקני התקפה אחרים שנקנו ב300 מליון אירו.

זה קצת הזוי להגיד שאסור לשפוט את גריזמן, ובו זמנית להגיד שהטענות נגד קוטיניו ודמבלה הן בדיעבד. שלוש הרכישות היו רעות מאוד, ונבעו מקו מאוד ברור של ההנהלה לרכוש כוכבים ועוד כוכבים ולחשוב שזה מה שיעזור.

אני לא מגן על העסקאות האלה. לא צריך לשכנע אותי.

למה זה קצת הזוי? גריזמן שיחק 3 משחקים אצלנו, היה טוב באחד וגרוע ב 2. זהו, גורלו נחרץ?
אם הוא כבר פה, אני רוצה לראות יותר ממנו לפני שאחליט אם הוא רכישה טובה או לא.
הקו של ההנהלה ברור. הם גם סותרים את עצמם, מביאים את גריזמן ואז אין כסף לניימאר שהם מאוד רצו. מטומטמים.