לקראת שחטאר| ההפסד המתסכל לקאדיס מאחורינו וריאל, גם ללא הקפטן ראמוס, רוצה לפתוח ברגל ימין את שלב הבתים בליגת האלופות כשתפגוש את אלופת אוקראינה שמגיעה אף היא בסגל חסר מאוד (רביעי, 19:55). גם בלי אוהדים וללא הברנבאו המפעל הזה, המפעל שלנו, הוא תמיד חגיגה. רודריגו ישוב להרכב?
סטטוס ריאל:
ריאל מדריד מגיעה לשבוע החגיגי של פתיחת הצ’מפיונס והקלאסיקו במצב רוח מחורבן אחרי תצוגה מעוררת רחמים נגד קאדיס (הפסד 1:0 ביתי) וזמן טוב לעשות חושבים. אחרי כל הכותרות על ‘אסיפה קשה בוולדבבאס’ - הגיע הזמן לדבר על כר הדשא. אף אחד לא מוכן לחזור על הגיהנום מהעונה שעברה כשריאל כשלה במשחקה הראשון הביתי באירופה (אחרי תבוסה נגד פ.ס.ז’) וכמעט הפסידה לברוז’. אנחנו נדמיין שמשחקים בברנבאו ושכריסטיאנו או ראול עדיין איתנו. במסיבת העיתונאים אגב זידאן נשאל על דימיון מסוים בין ההפסד בשבת לבין מה שקרה נגד מאיורקה לפני שנה. לאחר אותה מעידה ריאל יצאה לריצה יפה של 21 משחקים ובחלקם נראתה לא רע בכלל. היינו קונים מאזן כזה גם עכשיו.
מי שלא יהיה איתנו הוא קפיטן ראמוס שלמרות הרצון להנהיג בעת משבר - לא הצליח להתאמן בשל הכאבים בבירכו, אף אחד לא ייקח סיכון וזה יהיה זמן מיליטאו. את הרקורד המפוקפק שלנו באלופות בלעדיו מיותר לציין, וזה לא רק העונה שעברה (תבוסות נגד אייאקס, יובנטוס וצסק"א מוסקבה). הסלע פרלאן מנדי כן צפוי לשחק, ההרכב יהיה חזק, כך שאולי ההגנה תקבל מעט כוחות. בחלק הקדמי אנחנו נהמר על אסנסיו ב-11 ואולי על רודריגו במקומו של ויניסיוס. לרודריגו, כפי שכתבו הן במארקה והן ב-AS, הייתה עונת בכורה מבטיחה במפעל עם ארבעה שערים ושלושה בישולים. בכל מקרה, ריאל צריכה את הסקורר היחיד שלה - בנזמה. זו תהיה העונה ה-17 שלו בליגת האלופות מאז ערך את הופעת הבכורה במדי ליון נגד ורדר ברמן ב-2004-05. בנזמה פתח את העונה רע מאוד. אולי כשירשום ציון דרך יפה ויעקוף את רוברטו קרלוס עם משחקו ה-121 בליגת האלופות (ה-102 במדי ריאל) - הוא יקום על צד ימין ויוכל לאתגר את רוברט לבנדובסקי שמדורג רביעי בטבלת הכובשים בכל הזמנים.
טיבו קורטואה, השחקן היחיד שבאמת מתפקד העונה ללא מעידות, הגיע יחד עם זידאן למסיבת העיתונאים. הוא חילק שבחים להגנה והזכיר כי שמרה על שער נקי שלוש פעמים, מרגיש שהוא בתקופה מעולה ורוצה להמשיך ככה, לדבריו הוא משחק בדיוק כמו ביום הראשון (איפה זה ואיפה חרפת ברוז’ לפני שנה) ובעיקר הצהיר שריאל אחת הפייבוריטיות לזכייה. אמר את מה שאנחנו רוצים לשמוע אך לא ממש מאמינים לו. “ליגת האלופות מאוד חשובה לנו, מפעל מיוחד, אנחנו רוצים להתחיל בניצחון. אני רואה קבוצה עם מוטיבציה, כזו שרוצה לנצח. אנחנו ריאל מדריד ואנחנו אחת מהפייבוריטיות אם כי לא היחידים כמובן”. עוד אמר: “אני סומך על ההרכב הזה וחושב שנוכל לזכות בליגת האלופות. קבוצה כמונו תמיד מתחילה כפייבוריטית, יש לנו את האיכות”. כשנשאל על ראמוס אמר: “הוא הקפטן והוא תמיד חסר אם הוא לא שם. אבל יש שחקנים אחרים באיכות מעולה”.
זידאן נשאל על הקלאסיקו וכמובן אמר שכל העיניים נשואות למשחק הזה: “אנחנו חושבים על שחטאר שהיא קבוצה תחרותית. יש להם היעדרויות אבל גם קבוצה איכותית ונהדרת, הם הראו את זה”. הוא סומך על איסקו ועל מרסלו, אמר שכולם באותה הסירה ואין לו תלונות וחילק שבחים מוגזמים להתקפה. “אנחנו יודעים מי אנחנו ומה אנחנו רוצים. הדבר החשוב הוא להתכונן אבל קבוצות רבות רוצות לזכות בליגת האלופות. ננסה לנצח”. קאסמירו יחזור להרכב, זה ברור לכם. אל תופתעו אם נראה את לוקאס כמגן במקום נאצ’ו. בכל מקרה, בכל הרכב - ריאל צריכה לנצח. בעונה שעברה בברנבאו היא רשמה ניצחון ביתי אחד בלבד בצ’מפיונס.
מה המצב שחטאר?
שחטאר דונייצק, האלופה הנצחית של אוקראינה, מגיעה למשחק במצב רוח טוב אחרי ניצחון גדול, המרשים ביותר שלה העונה - 1:5 על לביב. כבר אחרי 17 דקות לוח התוצאות הראה 0:4, ואת החמישי כבש מנור סולומון, הנציג הישראלי בשלב הבתים, שהראה את יכולתו גם במדי הנבחרת (אם כי חסר את הגרוש ללירה). האוקראינים מדורגים רק במקום השלישי בליגה המקומית עם מאזן של שלושה ניצחונות ושלוש תוצאות תיקו, רחוקים שתי נקודות מהפסגה וטרם ניצחו במשחק חוץ. בסופר קאפ האוקראיני הם הפסידו ליריבה הגדולה דינמו קייב.
האוקראינים מגיעים למשחק בסגל חסר במיוחד - 20 שחקנים בלבד, וגם הכוכב ויקטור קובאלנקו בן ה-24 שפתח נהדר עם ארבעה שערים בשישה משחקים - לא יוכל לעזור. ג’וניור מוראש, מיקולה מאטביינקו, טייסון (הקשר שכבש אשתקד עשרה שערים בכל המסגרות) וטאראס סטפננקו החלימו אמנם מקורונה אך זה התברר רק אתמול והם לא התאמנו כשבועיים כמובן. מעבר לכך, קונופליאנקה, סרג’י קריבצוב, אלאן פטריק וקובאלנקו כאמור - פצועים ולא ייקחו חלק בהתמודדות. המאמן לואיס קסטרו אמר: “אתם שואלים אותי על ראמוס? במקומו ישחק שחקן ב-50 מיליון יורו, זאת ריאל מדריד. הגענו לכאן עם המון קשיים. במשחק הליגה האחרון עם שבעה שחקנים בני 20”.
בעונה שעברה שחטאר פתחה את שלב הבתים עם תבוסה נגד סיטי וחשבו שהיא תהיה הבדיחה של הבית, אלא שהיא הגיבה עם 2:1 באטאלנטה וכפתה תיקו 1:1 על מנצ’סטר סיטי באיתיחאד (תיקו רביעי ברציפות). מנור סולומון כבש שני שערים, הן נגד האיטלקים והן נגד סיטי ובוודאי שאסור לזלזל בהם. הסגל החסר של הקבוצה מחזק את הסיכויים שלו לפתוח בהרכב ורק הפתעה גדולה תשאיר אותו בחוץ.
המאמן נשאל ‘כמה פעמים ראית את המשחק בין ריאל לקאדיס’ ואמר: “ראיתי, כן, ועברתי על כמה דברים, זה נכון, אבל אני לא ידוע אם זה יועיל לנו. אני לא יודע אם זה זמן טוב לפגוש אותה, ברור שהיא פייבוריטית. בליגה שלנו אנחנו מחזיקים בכדור 75% מהזמן וכעת זה יהיה אחרת. קבוצות אובדות עצות, יש כאוס בגלל המגיפה. יש לנו תקופה קשה, כפי שאמר זידאן, אין הפסקות”. כשנשאל על הביקורת לזידאן אמר: “כדורגל הוא כפוי טובה - תודה”. עוד הוסיף: “הייתי מעדיף לשחק בברנבאו המלא, בכנות, זה יהיה משחק מוזר”.“זה הבית הכי קשה במפעל, כל מי שמזלזל בגרמנים טועה כפי שטעו לגבי אטאלנטה אשתקד”.
מנור סולומון הגיע עד לאתר הרשמי
קצת היסטוריה: ריאל מדריד פגשה את שחטאר דונייצק לשני משחקים בלבד - בשלב הבתים ב-2015-16. במחזור הפתיחה בסנטיאגו ברנבאו זה נגמר ב-0:4 קליל על אף יתרון שברירי במחצית. בנזמה כבש ראשון ואז כריסטיאנו הבקיע שלושער (האורחת נותרה בעשרה שחקנים בדקה ה-50), שניים בפנדל. “בגומלין”, ריאל שבורה מטראומת הקלאסיקו כבר הובילה שוב 0:4 עם צמד של כריסטיאנו ושערים של מודריץ’ וקרבחאל (ברגל שמאל! אבל עשתה שטויות ואפשרה ליריבה לצמק עם שלושה שערים בדקות 77 עד 88, גם קיקו קאסייה בין הקורות לא ממש השרה מנוחה, ובסוף זה נגמר ב-3:4.
שתי יריבות אוקראיניות נוספות פגשו את הקבוצה החזקה בתבל. ב-1985-86 ריאל אירחה את אודסה בסיבוב השני, ניצחה 1:2 בברנבאו ובגומלין המשיכה הלאה אחרי 0:0 באוקראינה. העונה הסתיימה עם זכייה שנייה ברציפות (ואחרונה - וטוב שכך) בגביע אופ"א. עם דינמו קייב הפרק ארוך יותר - עשרה משחקים, מאזן 4:5:1. שתי התמודדויות היו בנוק-אאוט - ב-1973 ריאל לא התקשתה להדיח את האוקראינים ברבע הגמר (0:0 בחוץ ו-0:3 חלק בברנבאו) וב-1999 הגיעה הנקמה כשדינמו קייב של אנדריי שבצ’נקו השיגה 1:1 בברנבאו וניצחה 0:2 בגומלין. בשלב הבתים ב-1999-00 ריאל ניצחה 1:2 דווקא בחוץ עם שערים של ראול ומוריינטס וגירדה 1:1 בבית. הלאה: שלב הבתים ב-2004-05 - ריאל חזרה מפיגור כפול באוקראינה ועוד קודם לכן ניצחה 0:1 בברנבאו כשהיא יורקת דם אך מייקל אואן גואל אותה מייסוריה. המשחקים האחרונים היו ב-2006-07. ראול חזר ובגדול אחרי בצורת ארוכה עם צמד ב-1:5 בסנטיאגו ברנבאו, גם רייס הבקיע במשחק חסר החשיבות שנעל את שלב הבתים, ריאל פיגרה 2:0 אך סיימה ב-2:2 כשרונאלדו כובש את שעריו האחרונים במועדון.
דירוג המארקה: לכבוד פתיחת הצ’מפיונס במארקה דירגו את כל קבוצות המפעל - חמישה כוכבים זה המקסימום כמובן. ריאל קיבלה ציון גבוה בהגנה היציבה לה - 4.5 כוכבים, ארבעה כוכבים במרכז השדה שלא עבר רענון וארבעה כוכבים בהתקפה שלפחות לנו - נראית חלשה יותר.
"מלכת המפעל נפלה כבר שנתיים ברציפות בשלב שמינית הגמר, לאחר ארבע זכיות בחמש שנים קודם לכן. זידאן מציג קבוצה זהה לחלוטין לזו שזכתה באליפות האחרונה למעט אודגור. העדר השערים, בעיה שבנזמה וגם ראמוס בלית ברירה מנסים להעלים - הפכה למוגבלות הגדולה ביותר של הקבוצה שתלויה יותר ויותר בקורטואה. ציפייה שהצעירים כמו ויניסיוס ורודריגו יתקדמו עוד, פדה ואלוורדה ייקח פיקוד ואסנסיו יזכיר את הצפיות שהיו ממנו. הקראק: הקפטן ראמוס, אלא מה.
היכל התהילה: 20 השחקנים הגדולים של ריאל בצ’מפיונס| ליגת האלופות חוזרת ויש לנו אינסוף זיכרונות מרגשים, עוד הרבה לפני תור הזהב ושלוש הזכיות עם זידאן (שהשתחל לרשימה שלנו מהקסם שלו על כר הדשא). לכבוד המאורע החלטנו לדרג עבורכם את 20 השחקנים הגדולים ביותר שלנו במפעל (מאז המתכונת החדשה ב-1992/93). תור הזהב השני עם כריסטיאנו-ראמוס-מרסלו וכמובן אלה ששלטו באירופה ביד רמה בסוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000 וגם הגלאקטיקוס, וראול שמדורג גבוה-גבוה-גבוה. קריאה נעימה.
זה כל הקסם/המסע אל עבר הגביע ה-14 מתחיל | על אף חרפת קאדיס, הדגל הלבן שהונף פעמיים כבר בשלב שמינית הגמר והסגל המתדרדר, דור רומנו נרגש ואף מצטמרר לקראת שובה של ליגת האלופות. המטרה היא אחת והיחידה, כמו תמיד: הגביע עם האזניים הגדולות. והפעם הדרך תהיה שונה - אין כריסטיאנו אז ננסה בשם ההגנה.
בכל עונה, גם בימי שמינית הגמר החשוכים, המפעל הזה מרגש ומצמרר, כמה זכרונות. בכל עונה, המטרה תמיד הייתה אותה המטרה - זכייה בגביע עם האזניים הגדולות. אוהד ריאל מדריד קלאסי. לא לחינם שם הספר שהוצאתי על ריאל מדריד הוא: “המלכים של אירופה, סיפורה של ריאל מדריד”. 13 זכיות במפעל זה מה שמסמל את המועדון יותר מכל אחד אחר, פער עצום מהשאר.
הדרך לגביע ה-14 מתחילה היום. לא משנה כמה המצב בקנאטים - חרפת קאדיס. מי כמונו יודע מה זה לנצח את יונייטד באולד טראפורד ואת באיירן ואז לסיים במקום החמישי בליגה. רק חבל שבמקום ראול ורדונדו או כריסטיאנו - יש לנו היום את בנזמה.
הסגל בינוני, האובססיה והשאיפה לשלמות דועכת, כבר אין גלאקטיקוס, אבל קשה להעריך את יחסי הכוחות, זו עונה מוזרה. בצד האופטימי אני רואה את ריאל כמו ב-2:2 נגד פ.ס.ז’ אשתקד - הזאר מלהטט, פדה המנוע למעלה-למטה, ראמוס בלע בהגנה וקארים מבקיע. ולא כמו המשחק המחפיר נגד סיטי, אותו ראיתי מהיציע, והגומלין העצוב.
ליגת האלופות תמיד הייתה מבחינתי חשובה מאליפות. אתה זוכר רגעים כאוהד. המספרת של בייל, הוולה של זידאן, ראול מול קניזארס - כל אלה חזקים מכל זיכרון אחר.
ה-DNA שלנו זה גולים, וגולים ועוד פעם גולים, אבל האופטימיות נובעת דווקא מההגנה, שלא נופלת מאף אחת. זידאן כבר הוכיח שלא אכפת לו להתלכלך. הוא רקד עם הכדור בימי הגלאקטיקוס אך כמאמן הוא אחר. אולי השנה - בשם ההגנה? בעזרת השם נחזור עוד השנה לברנבאו וננצח לא רק את הקורונה - ותודה לכדורגל שעזר לנו להישאר שפויים - אלא גם את כל מי שתעמוד בדרך. אל תשכחו: ריאל מדריד היא ליגת האלופות וליגת האלופות היא ריאל מדריד.
Hasta el Final - Vamos Real
ריאל מדריד במשחקי פתיחת הצ’מפיונס בשלב הבתים בשנות ה-2000:
2000/01: תיקו 2:2 נגד ספורטינג ליסבון בחוץ
2001/02: ניצחון 1:2 על רומא בחוץ (הבעיטה החופשית של פיגו)
2002/03: ניצחון 0:3 על רומא בחוץ (צמד לגוטי)
2003/04: ניצחון 2:4 על מארסיי בברנבאו - צמד לרונאלדו נזאריו
2004/05: תבוסה 3:0 נגד באייר לברקוזן בחוץ
2005/06: ניצחון 1:2 דרמטי על אולימפיאקוס בברנבאו (רוברטו סולדאדו)
2006/07: הפסד 2:0 לליון בחוץ
2007/08: ניצחון 1:2 על ורדר ברמן בבית
2008/09: ניצחון 0:2 חלש על באטה בוריסוב
2009/10: ניצחון 2:5 על ציריך בחוץ (צמד לכריסטיאנו)
2010/11: ניצחון 0:2 על אייאקס בבית
2011/12: ניצחון 0:1 על דינמו זאגרב בחוץ באדום (אנחל די מאריה)
2012/13: ניצחון 2:3 דרמטי על מנצ’סטר סיטי בבית (כריסטיאנו עם שער הניצחון)
2013/14: ניצחון 1:6 על גלאטסראיי בטורקיה (שלושער לכריסטיאנו)
2014/15: ניצחון 1:5 על באזל בברנבאו (חמישה כובשים שונים)
2015/16: ניצחון 0:4 על שחטאר דונייצק בבית (שלושער לכריסטיאנו)
2016/17: ניצחון 1:2 דרמטי על ספורטינג ליסבון בבית (מהפך מאוחר, שער ניצחון למוראטה)
2017/18: ניצחון 0:3 בבית על אפואל ניקוסיה (צמד לכריסטיאנו, ראמוס כבש בחצי מספרת)
2018/19: ניצחון 0:3 על רומא בבית (איסקו בכדור חופשי, בייל ומריאנו בבעיטה לחיבור
2019/20: תבוסה 3:0 נגד פ.ס.ז’ בצרפת
המאזן המלא ב-20 המשחקים האלה: 16 ניצחונות, תוצאת תיקו אחת ושלושה הפסדים.