מחזור שלישי בליגת האלופות: מנצחים את אינטר במשחק דרמטי (3-2)

אם היית טורח לקרוא את ההודעות הקודמות שלי היית מבין שאני לא צופה במשחקים בערוץ one או ספורט 5, אז אני לא יודע על איזו השפעה של איזה שדרן אתה אומר.
לא אמרתי לשפוך את כל הכסף שלנו על מגן שמאלי, זאת אחת הבעיות האחרונות שלנו, אבל לראות משפט כמו ״למנדי יש אחלה טכניקה״ או להגיד שהוא מגן טוב לריאל חורה לי. הוא בסדר גמור לטוטנהאם.

מצטער שלא עקבתי באדיקות אחרי כל ההודעות שלך. בכל מקרה הייתי שוקל בדיקת אבאות אם יש לך את הזמן.

אז הטיעון שלך זה שמנדי בסדר אבל לא כזה וואו? אוקיי, אתה יכול להגיד את זה על חצי מההרכב של ריאל, ובשביל זה לא צריך להוציא את רשימת המגנים עם הדירוג הכי גבוה בפיפא.

הרי הדיון כאן התחיל מזה שרשמת שמנדי לא מסוגל לייצר כלום התקפית, דבר שהוא אובייקטיבית לא נכון. הוא באמת פחות טוב הגנתית העונה אבל בשנה שעברה הוא היה בלתי ניתן לעבירה, זה מספיק טוב עבורי ביחס לים הבינוניות בקבוצה ולשאר ההגנה שפשוט מחרידה בכל מערך שלא כולל יותר קשרים מאצבעות ביד של המורה למלאכה בתיכון שלמדתי בו.

בחיאת, השוואת אותו לתיאו הרננדז? טוב שלא רשמת גם שסבוריט עדיף עליו. הדשא של השכן וכו’

בניגוד למה שדן כתב, אני לא מכיר יותר מדי מגנים זמינים בשוק שעדיפים באופן מובהק על מנדי. אולי אלאבה ואמנם אני לא צופה בו מספיק אבל כנראה שיש סיבה שהביאו מגן שמאלי אחר בטריליון יורו.

הבעיה היא שוב, לדעתי, שמכרו מגן לא פחות טוב בחצי מהמחיר שמנדי נקנה בו כי לזידאן יש פטיש לצרפתיים ולשמנמנים עם זקן(במקרה של בנזמה, שניהם)

מנדי נקנה במחיר מופרז אבל בינתיים הוא היחיד מקיץ ההעברות היקר והנוראי הקודם שאשכרה משאיר חותם. לא חייבים בכל עמדה שיהיה לך את השחקן הטוב בעולם, ומנדי מבחינתי מספיק טוב כדי לבנות עליו להרכב הראשון לשנים הבאות, לפחות עד שישפרו את העמדות האחרות שכמעט בכולן נדרש שדרוג. כשזה יקרה, דברו איתי על לשדרג את מנדי.

נדרש שדרוג כמעט בכל העמדות, ועל כל שחקן בודד אפשר לומר שאם נשדרג את השאר אז אפשר לחיות עם זה.

מנדי לא שחקן טופ יותר מאשר אחרים בקבוצה, הוא רחוק יותר בקילומטר מהטופ מאשר בנזמה או קרוס לצורך העניין, והוא בטח לא פחות חשוב לקבוצה מלוקאס ואסקז, איסקו ושאר שחקני הספסל שנמצאים פה במוקד הביקורות באופן קבוע. נראה לי שההבדל בדיעות נובע מכך שיש מי שבעיניו מגן הוא תפקיד שולי (או לא חשוב התקפית), ושאם “לא עוברים אותו” אז זה מספיק וכל השאר בונוס. ויש מי שטוען שהוא חשוב לכל הפחות כמו קשר או שחקן התקפה ושהוא צריך לעמוד בסטנדרט בסיסי מבחינת טכניקה, מסירה והבנת משחק - ויכולת הסגירה האלכסונית שלו היא הבונוס. בעיניי בקבוצה גדולה, ובפרט בריאל מדריד אפילו בתקופה שבה היא לא כל כך גדולה, מגן הוא תפקיד חשוב יותר מאשר עוד קשר גנרי שמניע כדור ולא פחות חשוב מקיצוני.

השוו פה לקאסמירו, אז:

א. קאסמירו אכן לא צ’אבי אלונסו ולעולם לא יהיה.
ב. קשר אחורי ב4-3-3 הוא חצי בלם, לעומת מגן שנדרש ליכולות של קשר. מעבר לתפיסות מייגעות של כדורגל יפה, זה עניין אובייקטיבי של מיקום על המגרש לאורך המשחק. קאסמירו לא מסתובב בשליש האחרון ובאיזורים מהם מייצרים מצבים. מנדי כן, כל הזמן ועם הכדור ברגליים.
ג. ריאל מדריד שולטת בכדור רוב המשחק מול רוב היריבות, והאתגר העיקרי שלה בדרך כלל הוא פריצת בונקרים. ככל שהיא תהיה טובה יותר השליטה תגדל ואיתה אתגר הפריצה. אי אפשר להתמודד עם זה רק עם שלושה שחקני התקפה טובים. מגינים בכדורגל המודרני הם כלי עיקרי בהתמודדות הזאת.
ד. מאידך, יש פחות מצבים שבהם המגן נדרש להתמודד באחד על אחד וגם אם עוברים אותו באגף זה רחוק מאוד מלהיות מתורגם לספיגה. ההשפעה של קאסמירו על הקבוצה הגנתית היא פי כמה מההשפעה של מגן הגנתי טוב, גם כאן זה קודם כל עניין של מיקום ועיקר העבודה, לכן אני מכיל יותר בקלות את הבעיות שלו עם הכדור.
ה. קאסמירו אמנם רע באחזקת כדור אבל נותן דיי הרבה שערים יחסית לעמדה שלו במצבים נייחים ובעיטות מרחוק. זה ראוי לציון.