מחזור שלישי בליגת האלופות: מנצחים את אינטר במשחק דרמטי (3-2)

זה נראה שאתה שופט אותו על מה שנראה לך שיקרה ולא על מה שקורה בפועל.
הטיפול שלו בכדור לגמרי שונה וחלק ימצאו את זה פחות נעים לעין, אני חושב שמבחינה טכנית הוא בסדר גמור. הוא בסגנון של אומטיטי, אבידל, וכו.
גם להתקפה הוא מוצא דרך לעזור רוב הזמן, הבעיה באמת בפעולה האחרונה ואולי זה ישתנה.
תראה מה עשו שם למרסלו מבחינה הגנתית בחלק מהזמן…

אם הליטוף של הכדור חשוב לך ממגן יש לי שאלה אליך: בשיאם, לוקאס ואסקז או קאפו? :smile:

את אומטיטי אני שוקל לתבוע על הנזק התדמיתי שהוא גרם לשם טיטי.
מהרגע הראשון שמנדי נגע בכדור כתבתי את דעתי שלא תשתנה. לא רוצה שחקנים כאלה בקבוצה שלי.

קאפו הוא בסיגנון קרבחאל, נכס הלוואי עלינו, אבל את מה שואסקז עשה בקלאסיקו אף מגן לא עשה, 4 מ4 בהתמודדיות מול מסי, אף אחד כבר לא יקח לו את זה לעולם.

הציפיות שלנו כל כך ירדו שיש פה כמה אנשים שבאמת מאמינים שהטכניקה של מנדי היא טובה. בפועל אין בה שום דבר טוב, אפילו לא קרוב לזה. הוא פיזי, חזק, מהיר ופה זה נגמר. לא זוכר שום דאבל פס שלו, תנועה חכמה לעומק. בשנה וחצי אצלנו יש לו שער אחד (למיטב זכרוני) שהפתיע את כולם ובישול פה ושם, אם זו הציפייה שלנו ממגן פותח בריאל מדריד אז אנחנו בצרות.

אני אדגיש שוב, מנדי לא גרוע. ב overall הוא עדיף על פניי מרסלו. אני טוען שהוא לא מגן מספיק טוב לריאל מדריד. אם הוא הגיע בתור שחקן רוטציה או plan b את זה אני מוכן לקבל, אבל לתת לו לשחק 45-50 משחקים בעונה, זה לא לרמה שלנו, בטח לא כאשר צד שמאל שלנו כלל פעם את מרסלו ורונאלדו. היום זה מנדי ו-ויני. לאן התדרדרנו

אנשים שוכחים שעברו פה מגנים על ימין ועל שמאל, ב-2 האגפים. כמה רוברטו קרלוסים היו לנו?
קונטראו, דנילו, ארבלואה, אפילו ראמוס חילטר שם.
מגן זו עמדה קריטית, אבל אין אינפלציה בתפקיד הזה.
מנדי בסדר גמור.אם היה משחק בליברפול, כולם היו מריירים עליו. שם, היתרונות שלו היו נראים כאילו הוא על סטרואידים. עצם זה שמצפים ממנו לדברים אחרים מלבד הבסיס של התפקיד שלו, זה רק מעיד על הבעיה שלנו.

מסכים. בכלל, אפשר יהיה להתלונן על מנדי אולי כשיהיה לנו בצד ימין בהתקפה איזה סאלח/אמבפה במקום אסנסיו, או חלוץ אמיתי. המגנים זו הצרה האחרונה בקבוצה הזאת

שטויות. בדיוק כמו שאתה מצפה משחקני התקפה לרדת יחד עם המגן שלהם ככה אני מצפה ממגן, על אחת כמה וכמה מגן פותח בריאל מדריד, להשתתף במשחק ההתקפה ולהיות טוב ולתרום (לרוץ למעלה מהר ולמסור לאחור לא נחשב מבחינתי תרומה) המספרים שלו עד עכשיו, 2 בישולים ושער אחד. אז נכון שכל הקבוצה הייתה זוועה מבחינה התקפית, אבל מספיק לי לראות אותו ולהבין שפאן התקפי כנראה לא יהיה לו.

אין פה שאלה האם מנדי מגן טוב, יש שאלה האם זה המגן שריאל צריכה. כמו שכתבתי רגילון בעיניי שחקן טוב יותר אם מסתכלים על כל המכלול ששניהם מציעים.

מנדי שחקן בסגנון של קאסימירו, חלק מהקישור הטוב בעולם לפרקים (לטענתך) גם אותו לא הייתי רוצה בקבוצה? מסכים שיכלו להיות אופציות טובות גם במקומו אבל אמפירית אפשר להיות הקבוצה הטובה בעולם גם עם שחקן שהוא קיר הגנתי אבל בינוני בשאר.

שכחת את ארבלואה בליברפול… כנראה שצריך להיות מגן בינוני בשביל לעצור את מסי.

שטויות. מרונאלדו לא ציפית שירוץ למטה כל התקפה, גם לא מהאזרד (וגם לא ממרסלו אבל זה כבר עניין אחר) , שחקני התקפה כאלה נותנים כל כך הרבה בצד ההתקפי ששוה להפוך את קרוס,ראמוס וקאסי למגנים שמאליים בשבילם. כנל מנדי ומה שהוא נותן הגנתית.
כשנשחק נגד פסז וגם לאמבפה יהיה פתאום “משחק רע” אולי תשלימו עם היתרונות של מנדי.
אגב שני בישולים ושער זה בערך המספרים של אסנסיו ושאר שחקני הכנף שלנו… עד שנגיע להתלונן על מנדי יש להתלונן על 1000 דברים אחרים בקבוצה.

קצת מזכיר לי את הפורום השכן שם המון מהתלונות הן על זה שריקי לא משחק בזמן שאין להם הגנה, התקפה, הנהלה, מאמן ולמסי נמאס לשחק כדורגל כמעט כמו בייל.

למה ככה? אנחנו מתלוננים על הכל, אבל עשינו תורנות מי מתלונן על מה ומתי. אני, למשל, קיבלתי את סרג’י רוברטו, בימים ראשון-שבת. כל השנה.

לא מבין איך סרג’י משאיר לכם זמן להתלונן על דברים אחרים…

מצחיק שאתה אומר מנדי באותה נשימה עם כריסטיאנו (אחד משני השחקנים הגדולים בדור) והאזר שגם לו לא חסר.
מנדי לא המגן ה10 בטיבו בעולם. הוא משחק בריאל מדריד, אני מצפה ממנו לתרום בהתקפה בדיוק כמו שאני מצפה מדני או מרסלו או אדריאוסולה. מארבעת המגנים שלנו התקפית הוא הכי פחות תורם.

יופי גם האזר הבקיע רק 2 שערים, אז הוא ומנדי באותה רמה התקפית? זה טיעון מגוחך, אי אפשר להסתכל על המצב ככה. אני כן מסכים איתך שאסנסיו התחיל רע מאוד וציינתי שכל ההתקפה שלנו שובתת, אבל זוג העיניים שלי מספיק לי כדי להבין שמנדי לא מסוגל לייצר שום דבר התקפי. מבחינתי זה לא סטנדרט לריאל מדריד, אם מבחינתך הוא טוב אז הדיון הזה הסתיים כי אני לא אשתכנע אחרת וכנראה שגם אתה.

אפשר שמות של עשרה מגנים טובים יותר? כמכלול לא רק בפן ההתקפי.

אני לא חושב שמישהו חשב שיש יורש למרסלו, זה שמצאנו יורש לרוברטו קרלוס בזמנו זה פוקס ומשהו שלא יכולנו לדמיין אפילו (רק מילה אחת רעה למרסלו - המצב הגופני שלו בגיל 32, הוא כאילו בפנסייה). אז בואו נסתכל על מגן אנושי יותר כמו דני קרבחאל שגם מעולה הגנתית ובהתקפה גם כן היה חלק חשוב בזכיות שלנו בתארים, גם אם עונת 2016/17 הייתה קצת יוצאת דופן מבחינתו. הוא בישל בגמר באותה עונה, הוא בישל נגד באיירן בחוץ, הוא נע לעומק בחוכמה וההרמה שלו לא מדהימה אבל טובה.

כשמנדי מקבל את הכדור מאחד מחבריו אני כן בפאניקה ומתישהו ילמדו את זה שהוא מעבר לרגל ימין החלשה. הוא בישל שער באומנות בדרבי אחרי תנועה חכמה לעומק וצריך לעשות זאת יותר (מחזה דומה היה גם בקלאסיקו). הוא תמיד מעדיף למסור לאחור. העניין הוא שהשנה לדעתי הוא גם הגנתית לא טוב. מותר להתלונן עליו גם אם הוא לא הבעיה הכי גדולה שלנו - והוא לא. בטח כשהיה אפשר להחזיר את סרחיו רגילון לדוגמא. הזאר פצוע? אין מה לעשות, לא יכולת להביא את אמבפה או ג’יידון סאנצ’ו כנראה. בפן ההתקפי תביט בכל ליגה ממוצע ואני לא חושב שהוא טוב משמעותית. בברנבאו מקבלים הרבה יותר בברכה סיסיניויים שטובים בהתקפה (ושותים אלכוהול) מאשר כאלה שהם דומים לנגרים.

רוברטסון, אלכסנדר ארנולד, צ׳ידוואל, אלאבה, דייויס, קארבחאל, אשרף, גררו (דורטמונד), קייל ווקר, ריקארדו פריירה (לסטר), בנג׳מין פאבר, אלכס סנדרו, חסוס נאבאס, טריפייר, אפילו קימיש (איך שלא כותבים את שמו) מגן טוב יותר.

ביקשת? קיבלת. מבטיח לך שאם נחפור עמוק בליגות בקבוצות במקומות 5-8 נמצא מגנים לא פחות טובים ממנו.

בחיאת הוא אפילו לא מגן ראשון או שני בנבחרת צרפת. גם לוקאס הרננדז וגם לוקה פאקינג דין מועדפיפ על פניו ומקבלים יותר דקות משמעותית ואני לא מדבר על משחקי ידידות חסרי משמעות. דרך אגב לא הכללתי ברשימה את דין והרננדז ואפילו הם לפניו בנבחרת, אבל מה שתגיד…אין על מנדי

מכל המגינים שכתבת כאן רק: אלאבה, דיוויס גררו, צ’ידוואל, סנדרו (ריקארדו פריירה- אין לי מושג מי זה, בדקתי את המשחקין האחרונים של לסטר ופתח שם אחד בשם ג’יימס ג’סטין וגם זה במערך של שלושה בלמים).
אפשר גם להוסיף את חאכימי אם את כל כך מתעקש למרות שכם הוא מגן ימין אבל ניחא.

אם כל הכבוד לרפאל גררו, גם הוא נשחק במערך של שלושה בלמים וצריך לעשות פחות הגנה.
אפשר גם להוסיף שחקנים כמו טאליפיקו של אייאקס, יורי של בילבאו ורגילון כמובן, אבל אי אפשר להגיד על אף אחד מהם שהוא עולה על מנדי בבירור ויש כאלה שיגידו ההפך.

אני הצעתי את אלאבה כי הוא מסיים חוזה והוא אחד מחמשת המגינים השמאליים הכי טובים בעולם בבירור.

אבל לפני הכל צריך לפתור קודם את האנמיות בהתקפה וחיזוק לקישור כי מודריץ’ לא יסחוב עוד הרבה.

נ.ב. קימיש הוא המגן הימני הטוב בעולם כיום

אפילו במגנים הצרפתים שקוראים להם מנדי הוא לא הכי טוב.

בסיגנון כן, אבל קאסמירו הרבה יותר טוב עם הכדור ויודע להניע אותו, לא שהוא מצטיין בזה אבל הוא לא גורם אצלי ללחץ דם גבוה כל פעם שהכדור מגיע אליו, הבעיה העיקרית עם קאסמירו זה שהוא לא מודע למגבלות הטכניות שלו, הוא חושב שהוא שחקן ברזילאי עם טכניקה ולא מודע לעובדה שהוא בסך הכל גרזן.
חוץ מזה קאסמירו הוא טופ3 בעולם בעמדה שלו, מנדי לא קרוב לזה, הוא אולי המנדי ה-3 הכי טוב בעולם כמגן שמאלי.
אם כבר אז וראן מאוד מזכיר את מנדי בטכניקה האישית, אבל בלם מקבל פחות לחץ ויותר שטח ואופציות מאשר מגן, מגן הרבה יותר קל ולחסום אותו בין 2 שחקנים והקו, ואז מנדי מאוד בעייתי.
מגן הגנתי כמו מנדי יכול להיות נכס בקבוצה מתאימה, אבל הדרישות בריאל שונות.

ובכל מקרה אני לא אוהב שחקנים מהסיגנון של מנדי, גם לא את וראן. אני אפילו לא כ"כ מחבב את קרבחאל.

אם רק מגנים שמאליים גם פלורן מנדי יותר טוב, ואני לא מבין איך אתה לא חושב שאנדרו רוברטסון לא יותר טוב, לדעתי רוברטסון טופ 3 בעולם במגנים השמאליים.
גם אלבה הזקן של ברצלונה אני לוקח לפני מנדי שלנו, גם דסט שלהם שלפי דעתי הוא שמאלי למרות שמשחק ימני, אלונסו של צ’לסי וזה שמות שסתם שלפתי מבלי ממש לבדוק.

קסאמירו לא עשה לך התקפי לב כי שיחקו איתו על הקו שלו מודריץ וקרוס (ולעיתים גם איסקו) ככה שכל מה שנשאר לו לעשות זה לעצור התקפות ולהראות יפה. זאת בדיוק הנקודה שלי לגבי התאמה של הקבוצה. הנה עכשיו משחקים עם פדה שהוא טיפה יותר התקפי וקסאמירו עושה התקפי לב ומוביל לגולים נגדנו פה ושם. זה שהוא ב"כושר לא טוב" לא בא מוואקום.

לגבי היותו (קאסי) טופ 3 בעולם, לא רוצה להגזים ואולי אני מדמיין ורק אני רואה את זה אבל באמת שמנדי מבחינתי הוא עילוי הגנתי, לא משהו רגיל בכלל, עוד לא ראיתי שחקן שמנצח אותו במאבקים. ולכן לדעתי שווה לקבוצה להתאים עצמה אליו. כל ה שצריך זה 2 כוכבי על, מפחידי הגנות בהתקפה כדי שיהיה לשאר הקבוצה רגע לנשום. ואז גם מנדי יראה פחות כמו משומר התקפית.

צודק פספסתי את רוברטסון.
פלורן מנדי הוא שחקן שכל שנייה נפצע, אלבה הוא שחקן ששיאו כבר מאחוריו ובלי מסי הוא בכלל יורד ברמתו בטירוף עם יכולות הגנתיות חלשות.
ודסט, נו באמת איך אפשר לכתוב על שחקן ששעחק עונה אחת באייאקס בעיקר בתור מגן ימין וגם היא לא הייתה הכי גדולה שיש שהוא יותר טוב ממנדי, זו דמגוגיה בשקל.

שוב פעם אני לא אומר שמנדי הוא הכי טוב שיש, אבל מציינים פה מגינים שבאמת לא עולים עליו. מה שאני כן אומר שמנדי בבירור לא מתאים לשיטת הנעת הכדור מאחור של זידאן. בנוסף אני חושב שריאל צריכה להחזיק בהרכב בכל עמדה שחקן שאפשר לטעון שהוא מהחמישה הכי טובים בעולם בעמדה שלו ושם מנדי בהחלט לא נמצא. יכול להשתחל לטופ 10. אבל שוב פעם כרגע חשוב יותר להשקיע בהתקפה ובקישור, אלא עם כן מביאים את אלאבה בחינם.

בסדר, אפשר להסכים לגבי קאסמירו, אבל עדיין הרבה יותר קל לחפות על קאסמירו מאשר על מגן שמאלי, כמו שאפשר להתאים את עצמנו לוראן שהוא נכה טכנית כי הוא משחק בעמדה שיותר קל לחפות עליו, בלם יש לו יותר שטח ויותר אופציות מסירה ואין לו את הקו בצד כמו שיש למגן.

מנדי הוא מגן הגנתי טוב, אבל זה לא משהו יוצא דופן, אפשר לקחת כל בלם טוב עם ולשים אותו מגן ולא לדרוש ממנו התקפה והוא יצליח כמו מנדי(או כמעט כמו מנדי), הוא חומה הגנתית כמו שמצופה מכל בלם, אבל מגן היום זה תפקיד הרבה יותר מרק להגן, במיוחד בקבוצות כמו ריאל שמתמודדות מול בונקרים וצריכים את השחקנים שמצטרפים מאחורה כדי ליצור יתרון מספרי באגף.
אני לא מדבר כאן על מרסלו שהיה למעשה בונה משחק שלנו, מדבר על מגן כמו קרבחאל, אנדרו רוברטסון ואפילו פחות, המינימום זה שידע לעצור כדור קרוב מספיק לרגל כדי שכל מאמן יריבה לא יסמן אותו כמטרה של משחק הלחץ.

אם יש דבר שמשגע אותי אצל מנדי יותר מהנעת הכדור שלו זה שמדובר במגן שלא צריך שחקנים טובים לידו בהתקפה, הוא יודע ליצר לעצמו מצבים טובים כמו שאף מגן אחר בעולם לא יודע, רק שכל פעם הוא מוסר כמו משומר. עובר את השחקן שלו יותר טוב מכל שחקן התקפה שיש לנו, מגיע למצבים שמהם כדור פשוט וזה כבר גול בטוח(לא עם בנזמה ווניסיוס, אבל בתאוריה) והוא בועט טיל חצי גובה לשום מקום.

אני לבטח מגזים קצת עם מנדי, כפי שאני אוהב להגזים עם דה מריה, אבל סוג השחקנים הזה גורם לי להרבה תסכול. מבחנתי זה לצפות בסרט אקשן הטוב של השנה בטלוויזיה 100 אינץ’ 4K סמסונג פרימיום, ואז בצד אתה מגלה כמה פיקסלים שרופים ואתה כבר לא יכול להוריד מהם את העיניים ומשגעים אותך כל הסרט.

זה מאוד תלוי לאיזה סגנון משחק ולאן אתה שואף להגיע, בקבוצה כמו ריאל וכדי להצליח בטופ האירופאי אתה חייב מגנים מסוג שונה, (רוב)השמות שציינו כאן מתאימים יותר גם אם הם שחקנים פחות טובים ממנדי לדעתך.

קודם כל הרשימה מורכבת ממגנים ימניים וגם מבלם. מעבר לזה, אני בטוח שאתה צופה בגררו(שהוא יותר ווינגבאק ממגן ולא עדיף על מנדי בשום סרט), צ’ילוול, חסוס נאבס וחאקימי על בסיס שבועי כדי לקבוע שהם טובים ממנדי. איך נשאר לך זמן לכתוב בפורום כשאתה רואה כ"כ הרבה כדורגל אני לא יודע.

איזה שטויות, גם ג’ירו היה מזומן בצרפת לפני לקאזט, מוסה סיסוקו לפני אוואר ופאקינג אדיל ראמי בחצי פרישה לפני לאפורט. לדשאן יש את ההעדפות שלו כמו כל מאמן בעולם וגם אם איכשהו זו הייתה אינדיקציה הוא זימן את המגן היקר בעולם ושחקן מוביל מהפרמיר ליג לפני מנדי, לא את את המגן של נים. פרופרציות.
לא יודע אם אתה זוכר אבל הייתה תקופה שפליפה לואיז היה משחק לפני מרסלו בברזיל, אם הריג’קט קסטילייה הזה שיחק לפני מרסלו בטח שהוא לא שווה הרכב בריאל מדריד.

האם בדיעבד, היה שווה להשקיע 50 מיליון על מנדי? כנראה שלא, בטח כשהיה את רגילון שלכל הפחות הוא אופציה טובה. אבל הוא מהבעיות האחרונות של הקבוצה בה כרגע יש עמדה אחת בהתקפה ששמו עליה 200+ מיליון אירו ובשניה יש את ואסקז.

נראה לי ששגיא כהן השפיע עליך יותר מדי, לא נורא. היה לי שבוע שנדבקתי מיורם ארבל וקראתי לחבר שלך מונדי, אל תדאג, יוצאים מזה בסוף

יש בעיות חמורות יותר ועדיין מנדי שחקן בעייתי מאוד לריאל מדריד. לא צריך לצפות באף אחד אחר על בסיס שבועי כדי לראות את זה, מספיק לצפות בו.