סופר קופה:: מפסידים בחצי הגמר לריאל מדריד 3:2 (לוק דה-יונג, פאטי)

כך שמפסידים רק 2-0 זה נשמע שמתקדמים :slight_smile:

התמונה הקטנה בפרופיל שלך היא מהתיקו 1:1 של ברצלונה בברנבאו נגד ריאל ‘הגלאקטית’ עם ראול-פיגו-זידאן-רונאלדו וברצלונה שהצליחה להשיג תיקו ולשמור על כבודה בעונה בה סיימה שישית, לואיס אנריקה הבקיע. מבחינתי זו הדוגמא לתיאוריה שלי שברצלונה ידעה להוציא תוצאות מעולות כשהייתה אנדרדוג נגד ריאל ונחותה מקצועית ולראייה גם 21 השנים בהן ריאל לא ניצחה בקלאסיקו.
אני מכבד את דעתך אגב אבל היא מאוד לא נכונה. בחלק מזמנו של כריסטיאנו רונאלדו במועדון - ריאל מדריד לא רק שהייתה קבוצת על - היא הייתה לא פחות טובה מברצלונה. לא חושב שברצלונה מגיעה פייבוריטית לברנבאו כמעט אף פעם ולהיפך. הרגשת פייבוריט מובהק גם ב-2011/12 כשריאל עשתה מאה נקודות ליגה? כעבור שלוש שנים כשהיו לריאל 22 ניצחונות רצופים בכל המסגרות? בעונת הדאבל שלנו ב-2016/17? אפשר לדבר גם על פרק ב’ של זידאן כשהייתה לבארסה נחיתות משמעותית על הקווים.

חד משמעית. מתוך 10 משחקים אתם מנצחים את האחד ההוא בליגה, ואולי עוד אחד. אנחנו מנצחים 5-6 והשאר יגמרו בתיקו.

יאפ

image

דור אני לא אכנס איתך לויכוחי הקקי ופיפי פה. אתה תגיד שאתם המלכים של אירופה ותקשקש על זה שהיית בגמר של הדסימה ובסוף זה יגיע לכך שצ’אבי ואיניסטה פחות טובים ממודריץ’ וקרוס.

הייתם הכלבה שלנו עשור. זה בסדר, כי הלך לכם באירופה, זה קצת מרכך לך את הגלולה וכל הכבוד לכם, באמת עשיתם הישג היסטורי. אבל זאת האמת. הגלגל התהפך, תהנה מזה עכשיו. יותר מזה אני לא מתכוון להגיב לך.

נ.ב
כן, מ08-09 עד העונה הראשונה של קומאן, בכל משחק, תמיד הרגשתי שאני פייבוריט. לא חששתי ממכם לרגע. בברנבאו הרגשתי יותר פייבוריט, אתה מסתלבט? זה היה האיצטדיון המועדף עלי כאוהד.

לצערי אני מסכים עם כל מילה שלך.
הצלקות שחוויתי מכם בקלאסיקוס בעשור האחרון יכולות להעיד.
בגלל זה אני מתפלל שננצל את היתרון הכלכלי-מקצועי שנוצר ושתקבלו מנה אחת אפיים מאיתנו בשנים הללו.

אני יותר אופטימי מכולם. מהמר על הפסד מכובד.

זה שווה פוסט גם בבארסה מאניה, יהיו לך הרבה לייקים, צ’אבי. כנראה שזה השיח החדש כאן. “פיפי וקקה” או לענות לי עם תמונה של מסי. ברור לי שאם היה אפשר לחזור לדיון בפורום הישן ועוד כשניימאר חטף צהוב שטותי והושעה מהקלאסיקו השני ב-2016/17 - התגובות לפני המשחק היו פסיימיות. מסי ניצח את המשחק בגול גדול, זה לא סותר את זה שריאל הייתה קבוצה טובה יותר באותה עונה, משמעותית, הובילה את הטבלה במשך רוב העונה וגם הצליחה יותר בליגת האלופות בלי שני הפסדים קשים. לא השתכנעתי. אגב נהנתם מזה מאוד שריאל בעשרה שחקנים לא הסתפקה בתיקו אלא המשיכה לתקוף כמו משוגעת. בעונת 2012/13 ניצחנו אתכם שלוש פעמים בשישה משחקים (אחד מהם בהרכב שני יחסית בליגה) ואתם במשחק אחד. היינו שווים הרבה יותר מאשר ‘לנצח את האחד ההוא בליגה’ כפי שתיארו כאן. אני שמח שיש לך הרבה אוהדים.

אני אגיד לך שוב, אגב: עונה שמסתיימת עם הגביע עם האזניים הגדולות היא עונה מוצלחת. אני מעדיף את הצ’מפיונס על הליגה אבל עזוב, מצחיק אותי שאתה מעז לזלזל. מאחל לך להיות גם בגמר ליגת האלופות יום אחד ולא מול המסך, עדיף על נאחס צ’לסי.

כל מה שכתבת אולי נכון, אבל שאלת -

אז מה הקשר לצהוב של ניימאר, מה היה המיקום בטבלה של ריאל, אם ריאל שיחקה ב-10 שחקנים והמשיכה לתקוף, או וואטאבר?

שאלת על הרגשה, קיבלת תשובה על הרגשה. לא שאלת האם בכל מפגש בשנים האחרונות ברצלונה הגיע כשהיא במצב טוב יותר מריאל, נמצאת גבוה יותר בטבלה מריאל, בעלת מאמן טוב יותר מריאל, או מה היה קורה אם ריאל הייתה מתבנקרת ב-10 שחקנים.

מה שכן -

לא יודע. חלק מהתוצאות הכי גדולות שלנו היו דווקא בברנבאו, מה שהוביל לכך שהייתה הרגשה שיותר “קל” לשחק שם מאשר בקאמפ נואו. הרגשה שהייתה מאוד נפוצה בזמנו, יחסית, ולא רק במאניה, אלא גם בפורום הישן.

אבל תדחוף את זה שזכיתם בליגת האלופות, כדי להגיד שהיו לכם עונות מוצלחות (או, כנראה, סתם כדי לדחוף את הזכיות בליגת האלופות כחלק מהדיון ולא חלילה בקטע של מלח על פצעים), כאילו מישהו פה טען אחרת. אפילו שביט, שמזלזל לטענתך, כתב -

אתה לא חייב לקחת אישית את זה שבאת לדיון המשחק מהצד הברסאי, שאלת שאלה שמקילומטרים אפשר לזהות שהיא ההגדרה ל"הרמה להנחתה" במקרה הטוב, או הטרלה במקרה הרע, ואז…הנחיתו לך. מה ציפית שיהיו התגובות?

עזוב אותו, תן לו להתבוסס ברגשי נחיתות שלו. עשור שלם של סטירות עם הצד המעליב בסוף משאירות צלקות שמקשות על קריאה. אני אוהב אותו עדיין.

ההרכב שמעלה צ’אבי -

פראן טורס פותח!

לוק דה יונג ממשיך לקבל קרדיט בהרכב, בזמן יתחיל מהספסל.

אראוחו ופרנקי פותחים גם הם.

ההרכב של מדריד -

יש לו ביצים, בזה אין ספק.

שיהיה לנו בהצלחה.

ויסקה בארסה :large_blue_circle: :red_circle:

מעניין מה שקורה עם ממפיס. האם זו אמירה, או שמירת הרגליים שלו לקראת מעבר?

יש שמועות שצ’אבי התעצבן על ממפיס בגול של גרנאדה, שהוא ויתר על רדיפה אחרי השחקן עם הכדור.
אני זוכר מקרה כזה באחד המשחקים הקודמים, אז גם אני האשמתי אותו בגול.
או שאולי הוא רק חוזר מפציעה ולא כשיר ל 90 דקות, כמו פאטי.

פייר מופתע מלוק דה יונג.

עם כל הכבוד על הנגיחות האחרונות שלו, הוא שחקן מאוד מאוד מוגבל.

ציפיתי שצ’אבי יפתח עם אבדה באגף וטורס כ-9 מזויף, ואני חושש שנתחרט שזה לא מה שהוא עשה.

אבל מילא, גם ככה נפסיד אז זה לא כזה קריטי חח

תנו לי שפרנקי ואראוחו יסיימו את המשחק בריאים, ואני אהיה מבסוט גם מהפסד. כזה אני, מסתפק במועט.

לוק דה יונג> האלאנד

change my mind

אני באמת מחבב את הילדודס שלנו, כל אחד מביא משהו אחר וזה, אבל גאבי חייב לראות את המחצית השניה מהספסל, הוא פשוט כל כך מבולבל… באמת שהורידו לו שתי טון על הכתפיים.

סיכום המחצית הראשונה: לוק דה יונג החלוץ הטוב בעולם, ולצערי, בלי דמבלה בהתקפה לא נבעט לשער גם עוד חודשיים.

נ.ב. למישהו יש את הטלפון של הפסיכולוג/מאמן/מטפל/מכשף שעבר עם ויניסיוס בקיץ? יש לי כמה שחקנים להפנות אליו.

הבנאדם ב35 הדקות הראשונות פשוט התחבא מאחורי קרוס. אפילו לקרוס נמאס אז הוא עבר מקום ואמר לו “יאללה שחק שחק”. מחצית מביכה שלו. העיקר בדקה ה42 עושה עבירה מפגרת וקוצר מחמאות מהשדרים איך שחקן בן 17 יאדה יאדה יאדה.

הגול כמובן מאיבוד כדור של בוסי. מי היה מאמין. אני מקווה מאוד שצ’אבי ירד מהעץ ויבין שהחבר הטוב שלו סוס מת שיכול להיות אפקטיבי במשחקי נבחרת פעם בכמה חודשים, לא מעבר. גם בהתקפה הוא לא תורם כמעט, וההגנה הקישור שלנו נראה כמו פרוצה בראמבלס.