עונה אחריי גם ברצלונה זכתה באליפות עם 100 נקודות…
אני לא מנסה ללמד אותך היסטוריה, אתה מקבל במקצוע הזה נכשל. אני מנסה להסביר לך לא מתמטיקה אפילו, אלא חשבון. זה פחות. פער של 3, לא משנה כמה תספר לי פה סיפורי סבתא, לא מעיד על עליונות כמו שאתה מציג את זה. ולא, גם לא הפסדים במפעל נוקאאוט לא מעיד שהייתם מעלינו. זה מטומטם כמו להגיד שטוטנאהם הייתה גדולה מבאיירן מינכן באיזה עונה, כי היא הגיעה לגמר ובאיירן לא. מה פאקינג הקשר. באותה מידה שברצלונה קיבלה 3 מיובה היא יכלה לתת לריאל 5. אתה חולק עליי? אני לא חושב שתחלוק. חווית את זה כבר כמה פעמים.
אתם חגגתם את הגביע המלך הזה ב2011. ראמוס הפיל את הגביע. הוצאתם דיסק “הדרך לזכייה”. התארים בליגת האלופות ריככו לכם את העובדה שבליגה, המפעל שהתמודדתם מולנו ישירות ואנחנו היינו בתאכלס היריב היחיד שלכם, היינו עליונים עליכם 10 שנים. אתה רוצה לקחת פעם אחת שלקחתם מתוך 2 ולהפוך את זה להכי גדול בהיסטוריה? איך שאתה אוהב את הכדורים שלך אחי, אתה לא באמת עובד על אף אחד. עושה רושם אגב שהכדורים לא עובדים, כי…
אני אחד שטוען שהיה פנדל גבולי אחד ב6-1, ושהשופט היה חרא גם לברסה וגם לצ’לסי. כן, הוא קיפח את צ’לסי יותר. עדיין היינו הקבוצה היותר טובה. אתה יודע אבל מה אני לא? אני לא אחד שבמשך עשור יזכיר לך את הנבדלים נגד באיירן מינכן, את הפנדל הגבולי נגד יובה והאדום הגבולי של וידאל, את הנבדל של ראמוס נגד את’, את הפסילת גול החוקי של סאנצ’ס נגד את’ שמנע מאיתנו אליפות, את הגול החוקי של פדרו בגמר גביע המלך, ועוד שלל טעויות שיפוט שעברו עשור מהן. זה לא יושב לי בראש כי אין לי רגשי נחיתות כמוך ואני לא מציג כל הזמן הישגים של ריאל כגניבות שיפוט בשביל להוריד את ההישג שלהם. אם ההנהלה שלנו הייתה מקבלת יורו ממך על כל פעם שכתבת משהו על המשחק נגד צ’לסי היה לנו כסף לקנות את האלנד. יחסית למדרידיסטה אתה דיי בכיין, אתה יודע?
ריאל מדריד היא הקבוצה הכי ווינרית בעולם, בהיסטוריה של המשחק. אין על זה עוררין. זה לא אומר שהייתם הכי טובים כל פעם שלקחתם גביע אירופה, וזה לא רק אתם-יש מלא קבוצות שלקחו גביע אירופה ולא היו הכי טובות בעולם. תרצה או לא, מתוך ה4 זכיות שלכם בגביע אירופה, פעם אחת רק לקחתם גם אליפות. לכן זה לא תלוש להגיד שלא הייתם הכי טובים כל פעם. הישג היסטורי? בהחלט זה הישג היסטורי שמעיד על כך שהייתה קבוצה מעולה עם הרבה אופי במפעל ליגת האלופות. זה המפעל שלכם רומנו. חבל שכתבת עכשיו ספר, היית מחכה לזכייה ה20, היית יכול למכור יותר.
ערימות של מילים שהן ככל הנראה ה-הגדרה לוויכוח “פיפי קקי”. זה לא משנה מה המלל, או אם כתבתם אותו טוב, זה אותו דיון מעייף, לעוס ורחוק מלהיות אובייקטיבי. בדרך כלל לא אכפת לי מספיק מדיונים כאלו אבל זה סתם מציף פה את הפיד בהוצאות קיטור.
רומנו, יצרת פה דיון על הרגשת עליונות, זה לא משהו אובייקטיבי, ואתה מופתע מזה שיש אנשים שלא חושבים כמוך. שנים אני נתקל באוהדי ריאל שבטוחים כל הזמן שהקבוצה שלכם היא הכי טובה לא משנה מה, לפעמים זה יפה, אבל גם לפעמים מנותק מהמציאות. אני לא יכול לתקן את איך שכל אחד מסתכל על הקבוצה שלו, אני לא תופס את העליונות של בארסה כמו ששביט תופס אותה וזהו, כמו שלא כולם מסתכלים על ריאל מדריד כמוך ובטוחים כל הזמן שהיא הכי טובה, או כמו משפט של מישהו שלמד איתי בתקשורת ספורט שאכל לי את הראש איתו “אנחנו ריאל למה מי אתם בכלל?!”. מקסים.
מפה זה עבר לטעויות שיפוט לאורך ההסטוריה, ומשם התגלגל לעקיצות ברמה האישית בקיצור די. זה דיון שמיצה את עצמו עוד בפורום הישן כשלייזר איבד את זה בגלל מסי.
ליגה:
14 ניצחונות, 4 תוצאות תיקו ו-4 הפסדים. 53 שערי זכות מול 27 שערי חובה.
גביע:
2 ניצחונות, 3 תוצאות תיקו ו-3 הפסדים. 11 שערי זכות מול 11 שערי חובה.
סופרקופה:
2 ניצחונות, תיקו ו-3 הפסדים. 10 שערי זכות מול 13 שערי חובה.
צמפיונס:
ניצחון, תיקו ו0 הפסדים. 3 שערי זכות מול שער חובה בודד.
ידידות:
ניצחון, 0 תיקו ו-0 הפסדים 3 שערי זכות מול 2 שערי חובה.
במפעלים הבכירים:
15 ניצחונות, 5 תוצאות תיקו ו-4 הפסדים. 56 שערי זכות מול 28 שערי חובה.
במפעלים רשמיים:
19 ניצחונות, 9 תוצאות תיקו ו-10 הפסדים. 77 שערי זכות מול 52 שערי חובה.
בכל המסגרות:
20 ניצחונות, 9 תוצאות תיקו ו-10 הפסדים. 80 שערי זכות מול 54 שערי חובה.
מצטער, אבל העליונות היא אובייקטיבית. לא עניין של תחושות.
נ.ב.
זה לא רק הניצחונות, אלא גם איך הם הושגו. ב11 שנה הם הצליחו להבקיע לנו שלישייה ב-3 מקרים שונים.
אנחנו כבשנו שישייה, 2 חמישיות ו-2 רביעיות. לאף אחד לא אכפת מ-7 השלישיות, הן לא זכירות בכלל.
לרוב הייתי מתעלם ולא מאכיל טרולים, אבל כשבנאדם מציג דברים בצורה מביכה כמו “עליונות מוחלטת” כשהפער נגמר ב3 נקודות בליגה עם מספרים לטובת קבוצה מסויימת, או מציג אליפות כ"הכי גדולה בהיסטוריה של הליגה" (הכי מביך עד כה, ספק אם אוהד ריאל אחד מסכים איתו) בגלל איזה מספר נקודות עגול ויפה שעונה אחריי עשו את אותו הדבר, זה חד משמעית הטרלה, וצריך להגיד לו שהוא טרול, ושילך להטריל במקום אחר.
ברוב הדיון הזה אני ״בצד שלך״ וחושב שדור מייפה את המציאות, בסופו של יום אנחנו נמצאים אחרי עשור פלוס של עליונות ברסאית בכל פרמטר והמאזן בליגה משקף את זה. אבל בנקודה הזו אתה מגזים - כדורגל אדיר, דומיננטיות, המון שערים, התגברות על יריבה חזקה בקנה מידה היסטורי בשיאה (או לא רחוק ממנו). זה נכון שמספר הנקודות לא אומר המון. עם זאת, כנראה שבארסה וריאל של עידן פפ הן שתי הקבוצות הטובות בהיסטוריה של הליגה, וכל אחת מהאליפויות שתבחר מהעידן הזה (כמעט כולן של בארסה מן הסתם) יכולה בכיף להיחשב להכי מרשימה בהיסטוריה של הליגה. עניין סובייקטיבי לגמרי כמובן, אבל האליפות של מוריניו היא לא בחירה הזויה ויש הרבה מאד אוהדי מדריד שיסכימו עם דור בעניין הזה.
באופן אירוני, זה בדיוק ההפך.
בעונת 100 הנקודות של מדריד, ברצלונה הייתה הקבוצה החזקה יותר, וניצחה ברוב מוחלט של המפגשים הישירים בין הקבוצות. מדריד הייתה עקבית יותר נגד הקטנות ולכן זכתה באליפות.
בעונה הבאה, עונת 100 הנקודות של ברצלונה - בדיוק להפך. מדריד הייתה הקבוצה החזקה יותר, וניצחה ברוב מוחלט של המפגשים הישירים בין הקבוצות. אבל מסי כבש ב-21 משחקים רצופים ומוריניו הפך את חדר ההלבשה של מדריד לזירת מלחמה, אז זכינו באליפות.
מסכים עם כל מה שכתבת, הכוונה היתה להתגברות בליגה על יריבה חזקה, ולא במפגשים הישירים. במובן הזה, מה שכתבת רק מחזק את הפואנטה שלי.
קודם כל מגיע לדור התנצלות, טעיתי בפער ובמספרים. הפער היה 9 ולא 3, וכן היה שם מאזן יותר טוב משל ברסה. לפחות בזה הוא צדק.
הנקודה שלך היא שבגלל שברצלונה הייתה כזאת גדולה האליפות של ריאל מרשימה יותר? לא יודע, לא חושב ככה. אני חושב שברצלונה אותה עונה הייתה “עייפה” אחרי 3 שנים של שליטה אבסולוטית בעולם הכדורגל. אני לא חושב שאותה ריאל הייתה קבוצה מיוחדת, אלא קבוצה שכל מטרתה הייתה להיות האנטיתזה לברסה.אם תשאל אותי, היא לא מרשימה כמו הקבוצות של פפ וגם נגד ברסה של העונה הראשונה של לוצ’י היא מקבלת בראש. אחרי 3 אליפויות, זה טבעי שתהיה נפילת מתח. אני לא חושב שזה הופך את האליפות של ריאל להכי מרשימה, ואני חושב שמגיע לקבוצה שלכם קצת יותר כבוד.
מהזיכרון שלי, אותה עונה במפגשים הישירים בנינו לא הייתה עליונות של ריאל בשום משחק. נהפוכו.
עצם החוזק של אותה ברצלונה הפך את האליפות של 2012 לכזו מרשימה.
קודם כל מדובר גם על שיא שערים ולא רק שיא נקודות, אבל זה היה פאקינג לזכות באליפות מול המייקל ג׳ורדן של עולם הכדורגל של עד אותה שנה.
מדובר בקבוצה שרק שנה קודם ניצחה אותנו 5-0.
גם לא היה מדובר על חולשה של ברסה, מדובר עדיין באותה קבוצה היסטורית.
גם אותו גמר גביע שנה קודם זכור לי כאחד הגמרים הכי מרגשים דווקא בזכות זה! התרגשתי בו יותר מחלק מזכיות הצ׳מפיונס.
מאז אותה ברסה לא הייתה כזו שליטה בכדורגל העולמי, לכן כשהגיעה קבוצה ששברה את ההגמוניה ועל הדרך קבעה שיא נקודות ושערים בהחלט הייתי אומר שמדובר באליפות הכי גדולה בעיני.
שנה אחרי השוויתם את השיא, אבל איך שלא תהפכו את זה, השיא מרגש כשהוא נשבר יותר מכשהוא מושווה, כמה פה מכירים את האדם השני על הירח? אבל אין אחד שלא מכיר את הראשון.
בהחלט הייתה הגמוניה ברסאית, שגם גרמה לבעיה מנטלית מאוד גדולה קלנו מולכם בקלאסיקואים (שלדעתי מתבטאת עד היום).
עריכה:
אם הדיון הוא איזו קבוצה מרשימה יותר אז כמובן שברסה של פפ. בסוף אותה קבוצה של ריאל הייתה כפי שאמרת האנטיתזה שלכם. זה הופך את אותה אליפות לגדולה יותר, אך הקבוצה לא.
הקבוצה ההיא היוותה בסיס לקבוצה של אנצ׳לוטי ולאחר מכן של זידאן.
רק אומר שמעולם לא הרגשתי פייבוריט מול ברצלונה עד לעונה הנוכחית. תמיד חשבתי שאנחנו הולכים לקראת סיוט, והניצחונות בקלאסיקו תמיד הפתיעו אותי.