גומלין רבע הגמר: מעפילים לחצי הגמר אחרי דרמה אדירה והפסד 3:2 לצ'לסי (רודריגו ובנזמה)

עדיין בחיים| תכננתי לכתוב לכם משהו בסגנון ה"שלושה משחקים מהגביע ה-14" ושהיה לי חלום שאני טס לגמר, “זוכה” בו כמו בדסימה ואז פורש מכדורגל, אבל בגדול היום לקחו לי איזה 40 שנה מהחיים, לא יודע כמה אלוהים נתן לי אבל אני מותש לא פחות מהשחקנים. כתבתי בהתחלה שזה “העתק-הדבק” למשחק הידוע לשמצה נגד יובנטוס, גם אם הפעם משכנו עד לדקה ה-15 ורק אז ספגנו, אבל זה היה יותר גרוע. נגד יובנטוס היינו בסדר ברוב המשחק גם אם הכדור לא נכנס. אני מוכן לשלוח בפרטי לכל מי שיבקש - סרטון שלי במחצית דופק ספרינט החוצה ומסתובב איזה כמה דקות כדי להירגע (שומע מוזיקה עם איזה שיר דיכאון ברקע - “לבד על מיטה”), הייתי אבוד, וזה היה רק 1:0, אז תארו לכם מה היה בשער השלישי של ורנר.
הייתה תחושה שהשחקנים מנסים רק להעביר את הזמן עד למחצית, שאין לנו שום התקפה או רעיון איך להסתדר עם מה שקורה כאן, משקולות על הרגליים וכן הלאה. אני לא רוצה להאשים את אנצ’לוטי שהחילופים שלו היו טובים, אין לי אצבע מאשימה הפעם, זה קרה לנו הרי גם לפני ארבע שנים.
אין לי מושג איך הקבוצה יצאה שוב מהמצב הזה וקמה מהקבר (פחות אוהב את הביטוי הזה בגלל…אתם יודעים…) כל כך הרבה פעמים. ובטח עם הגנה של לוקאס-קרבחאל-אלאבה-מרסלו שלא שיחקה מעולם, כשדני היה נוראי כמגן וסבל מסחרחורת. המשקל של ה-DNA והמסורת עושה את שלו כנראה, זה המפעל שלנו. אנחנו ריאל מדריד. כשאתה מנסה להסביר לאוהדי קבוצות אחרות על ריאל מדריד וליגת האלופות - אתה מבין שלעתים קצת קשה, הם רואים בך מתנשא. אנחנו ריאל מדריד - שלוש מילים, משפט קצר - אבל זה טיעון ברזל, כל כך טוב, חוק לא כתוב בכדורגל (ואם זה היה משחק ליגה מכריע, נניח קלאסיקו - אז היינו חוטפים).

זה מדהים איך כל פעם אנחנו מסתבכים בברנבאו, אני לא יודע אם ‘יתרון הביתיות’ הופך למכשול, היום לא שיחקנו בצורה מופקרת ולא היו לי טענות למאמן. אולי אנחנו באמת לא מספיק טובים גם נגד קבוצה כמו צ’לסי או פריז סן ז’רמן שהייתי מדרג אותן 5-6 באירופה בערך, ואני מסרב לקבל את זה והניצחון בגשר היה משקר. ידעתי שאצל ריאל מדריד אין דבר כזה לעבור בצורה חלקה, אני עוד רציתי לנצח לפני המשחק, להציג משחק טוב - אך לא חשבתי שנסתבך כל כך הרבה גם אם תומאס טוכל מאמן עצום. רוצה לשחרר אנחת רווחה עמוקה עכשיו ולהגניב חצי חיוך אחרי הצרחות בבר. מה שכן, כמה שמיותר לחשוב עכשיו על חצי הגמר - כל הקשיים האלה והסחרור שנקלענו אליו מציב סימן שאלה גדול שהיה קיים בין-כה כי את סיטי ונניח ליברפול סימנו מזמן כקבוצות שהן הרבה יותר טובה. ההחלטה שלי להגיע למפגש נגד סיטי (כנראה) בלי ציפיות מיוחדות או לחץ מיותר, זו לא קבוצה ש’חייבים לעבור’ הפעם - לא תחזיק מעמד, אני יודע שעמוק בסתר ליבי זה לא יחזיק מעמד.

מקצועית? אנצ’לוטי היה בבעיה עצומה מבחינת לקיחת סיכונים כשהיה רק 1:0 ובהמשך הוא תיקן והוציא את קרוס החוצפן שמאוד לא אהבתי את התגובה שלו, שעוד העז לעקם את הפרצוף אחרי המשחק הרע שלו. החילופים שלו היו קצת מאוחרים אבל בינגו, פשוט ככה. בדקות הקריטיות של העונה על המגרש היה רק אחד מהשלישייה המיתולוגית - מודריץ’, כשקאסמירו היה לדעתי לא רע, חילץ דווקא בתוך כל הכאוס, שיחק באחריות ולא איבד כדורים. האם חילופי המשמרות כבר מתחילים? כי צעקנו גם ‘קמאבינגה’ ממזמן והוא פשוט בנה את השער השני עם תגובה מהירה ופס לעומק והוא עושה את זה מעולה. מצד שני בסוף ניצחנו ואני מקווה שזה לא יעכב את המהפכה הנדרשת כמעט בכל חלקי המגרש, אחרת זה לא יילך. הקבוצה סחטה את הלימון הזה מזמן.

מה שקורה עם רודריגו זה פשוט מטורף, הבן אדם פרווה, לא זוכר מה זה לתת גול בספרד, בקושי משחק אבל רשם סיום פשוט מהסרטים, אלוהים ישמור, כמו בפלייסטיישן. בסגל הנוכחי אולי בייל בשיאו מבקיע שער כזה (גם כריסטיאנו היה מחמיץ לדעתי, גם זה של 2017 - קל), ויניסיוס לא יצליח עוד מיליון פעם. והוא עשה את זה תחת כל הלחץ והמצוקה של הקבוצה - סיים כמו אלוף! (ועכשיו יאכזב אותנו בכל משחקי הליגה שנותרו). כשבנזמה (ראש הזהב!!! אחרי שקודם אמרתי את זה על ראמוס) או מודריץ’ (הבישול שלו פנומנלי, נכנס למוזיאון הזהב יחד עם הקרן לראמוס בדסימה, הבישול לפ.ס.ז’ העונה וגם לרונאלדו בגמר 2017, זו העונה הפורייה ביותר שלו בצ’מפיונס עם ארבעה בישולים, לא לחינם הברנבאו קורא בשמו, הוא היה המצטיין) שהם אגדות וקונצנזוס בהיסטוריה לא רק שלנו אלא של הכדורגל בכלל, עתירי ניסיון, מצילים אותנו כשהקבוצה מפשלת - זה מובן מאליו, אבל כשילד מברזיל עושה את זה - זה היה שווה את העונה המחורבנת שלו. הרי רצינו כבר לשלוח אותו לכל מיני מאיורקה וחטאפה כדי שיהיה שחקן של 30 משחקים העונה, ויתרנו עליו, ירדנו עליו, חרצנו את גורלו.

סבלנו מנחיתות אדירה בכל משחק הגובה, הקבוצה ממש קיבלה שיתוק מעבר לכך. אני עדיין מרגיש שיש דקות של כאוס ותוהו ובוהו מוחלט שלא מתאים לריאל מדריד (או אולי דווקא כל כך מתאים לנו אבל אנחנו לא רוצים להיות). ומנדי האידיוט עם איבוד הכדור התורן שלו (בכל פעם הוא היה כל-כך קרוב לאבד אבל איכשהו יצא מזה בגדר נס ובמועדון עוד העלו סרטון שלו עם רולטה) - הפעם אני מקווה שיילמד את הלקח. ויניסיוס אישית המשיך לתסכל אותי מאוד בקבלת החלטות לא נכונה עד לשער. אבל שימו לב איך סיימנו את המשחק - עם הגנה של לוקאס-קרבחאל-אלאבה-מרסלו, מי היה מאמין (ואיזה כיף שהוא שיחק). ואלוורדה שיחק עד לנשימה האחרונה ואני רוצה להחמיא לו, דווקא בערב כזה, שהוא כל כך רצה להמשיך את המומנטום אבל לא הצליח כמובן - הוא נלחם על כל כדור, לא הפסיק לרוץ, ניסה וניסה וניסה, גם ככה עושים פריצה. הוא לא ויתר וכפי שכתב: “לא אפסיק עד שהרגליים שלי לא יוכלו יותר”.

אז באמת צריך לקחת אוויר ולנוח. אם הקבוצה הזו, ריאל מדריד מודל 21/22, איכשהו, בעזרת השם ראול, תביא את הגביע ה-14 - זה יהיה מטורף. כי יש לנו בנזמה-מודריץ’-קורטואה, אבל אין לנו מגן ימני, אין את מרסלו שהיה כל צד שמאל, אין את כריסטיאנו וגם ווינר כמו ראמוס שתמיד מתעלה במשחקים האלה. אם זה יקרה אפשר יהיה לבנות פסל לאנצ’לוטי. הפעם אסתפק רק בתקציר המשחק ולא בשידור החוזר. תודה אלוהי הכדורגל, תודה. האללה מדריד!

לסיום משהו שריגש אותי מאוד:
[אחד מאוהדי ריאל מדריד שהגיב בטוקבקים לאחר המשחק - מציג את הספר שלי ‘המלכים של אירופה’ כטיעון למי זאת ריאל מדריד].

מישהו זוכר שבניטז ביקש ממודריץ לא להשתמש בפאלש כי זאת מסירה ״לא יעילה״ ? סתם תזכורת שיש אנשים ממש דבילים שמאמנים כדורגל ושיש יותר גרוע מסבא אנצ׳לוטי.

לדעתי קאסמירו היה בינוני מאוד, לא מעט איבודי כדור וגליצ’ים מאוחרים. גם בלונדון שיחק לא טוב במחצית השנייה. זה כבר לא זה.

כולם שיחקו הערב פשוט מזעזע. זה לא המשחק להפיק ממנו לקחים מקצועיים, שום דבר לא הלך לנו. אולי חוץ מטיבו ואלאבה שנתנו משחק סולידי, כל השאר היו רעים מאוד. לא יודע מה עשינו במשך 120 דקות, אבל בטוח שלא שיחקנו כדורגל.
ובכל זאת עברנו את אלופת אירופה ביום מעולה שלה. זה אומר המון.
דווקא החילופים כולם היו טובים ותרמו. קמבינגה ענק, שני הגולים הגיעו בעקבות הלחץ שלו! רודריגו מלך, ולוקאס ומרסלו נתנו כמה דקות מרגשות ברמות, כמה נשמה.

המשחק הזה היה כזה סבל וקשה לצפייה לנו בבית, אז אני רק יכול לתאר לעצמי כמה קשה זה היה בשביל השחקנים, כשכל הלחץ עליך ושום דבר לא הולך, וכל פס פשוט יוצא עקום. ובכל זאת יצאנו מזה חיים, עם הגנה של לוקאס-קרבחל-אלאבה-מרסלו. 3 מגנים וקשר! מטורף!! זידאן בהחלט לימד את השחקנים האלה ׳לסבול׳.

די אין לי מילים - זו ריאל מדריד לטובה ולרעה. אנחנו לא יודעים לשחק על תוצאה, במיוחד בברנבאו כל יתרון תמיד הופך לחסרון. אבל כשאנחנו עם הגב אל הקיר כמעט בלתי אפשרי לעצור אותנו. חצי גמר עשירי ב12 העונות האחרונות, אז כנראה שמשהו כאן עובד נכון.

מעבר לכל המחמאות או יותר נכון ההזייה שחווינו (שמעו, אחד המשחקים המוזרים שיצא לי לצפות בהם) ועצם העובדה שבאמת ניצחנו רק בזכות דבר אחד שקוראים לנו ריאל מדריד, אני חייב לציין שבתור אוהד כדורגל באסה לי על ביטול השער של אלונסו.

קשה לי לקבל את כל ההחלטות שיפוט הקטנות האלה שאשכרה משנות משחקים. הכדור בקושי ליקק לאלונסו את היד, למה צריך לבטל את השער? הבנווו, למשחק קוראים ׳כדורגל׳ לא ׳כדוריד׳ אבל הגיע הזמן להתגמש, במיוחד שאני לא חושב שהנגיעת יד הזו עזרה לו לייצר יתרון.

מישהו מסכים איתי?

לקח משהו כמו 3 דקות של כדורגל כדי לראות שצ’לסי משחקת עם 3 חלוצים באמצע, ולא עם שני קיצוניים וחלוץ, ו3 דקות זה בשביל אנשים קצת יותר איטיים. בצד ימין של ההגנה אנצ’לוטי הציב את ואלוורדה כדי שיעזור מול ורנר או מי שלא יתקוף משמאל.
אבל הם לא הגיעו. במקום זה הם תקפו דרך האמצע. שוב ושוב ורנר והאברץ משכו את הבלם שלנו, יצרו חור, והשחקן השלישי בהתקפה נכנס לחור הזה. כל זה קורה כשולוורדה תקוע באגף הימני. ככה הגיע השער הראשון, כשפדה מחוסר עבודה באגף הימני, נאצ’ו עושה חור כי הוא יצא ללחוץ את ורנר, ומאונט פשוט נכנס לחור באין מפריע.

עכשיו כל בר דעת מבין שאם הם תוקפים ביהלום אתה צריך לחזק את המרכז שלך. חטפת גול ככה! אבל לא, פדה נשאר באגף הימני וחיכה להתקפות.
אבל אז אנצ’לוטי ביצע מהלך שאף אחד לא ציפה לו. בעצם כולם ציפו לו. אנצ’לוטי לא הגיב. פעם אחר פעם צ’לסי עשו את המהלך הזה ופעם אחר פעם אלאבה וקסמירו הוצרכו לעשות מהלכים הירואים כדי להשלים על החורים שנוצרו בהגנה.

למה אנצ’לוטי לא הסיט את פדה למרכז כדי שיוכל לעזור עם הסגירות ולהשתתף במשחק הלחץ, אני לא מבין.

ואז בא השער השלישי. פדה שוב פעם חסר תועלת באגף ימין. ורנר מושך את נאצ’ו 40 מטרים מהשער ובורח לו בחזרה לבלטה שבה הוא היה אמור ללוות אותו. פספוס ענק של נאצ’ו שיצא ללחוץ שחקן ואיבד אותו לגמרי. מאונט עזב את האמצע וגרר איתו את קרבחאל הצידה, ואז ראינו את הבור, סליחה, מכתש, שנוצר בהגנה של ריאל. לא חבל?! יכולנו להימנע מכל כך הרבה דרמה מיותרת רק אם הוא היה עושה שינוי פנימי פשוט.

אתמול ראינו את טוכל מתאים לנו מערך מיוחד, מחסל אותנו בו, ואז עוד עושה שינויים פנימיים במהלך המשחק כדי שזה יעבוד עוד יותר טוב.

למה קרלו לא יכול לעשות שינוי כל כך מתבקש?! כולם כולל כולם זיהו את המערך של צ’לסי, למה אתה לא מגיב אפילו אחרי שאתה סופג את השער?! למה אתה שולח את נאצ’ו ללחוץ גבוה כשאתה רואה שהוא בעיקר יוצר חורים מאחורה ולא תורם כלום במשחק הלחץ שלו?!

אם אנצ’לוטי יקרא את מה שכתבת פה הוא אפילו לא יבין על מה אתה מדבר.

אנחנו בדרך לסיים עונה עם אליפות וחצי גמר אלופות. זה לא רע בכלל ויותר ממה שאנחנו שווים, ועדיין אנצ’לוטי צריך ללכת הביתה. יש כאן מאמן חביב שכולם אוהבים, שאפילו מצליח לא רע, ועדיין לכולם ברור שהוא לא באמת שייך לרמה הזו. להיפטר ממנו זה חלק אקוטי מתהליך מודרניזציה שאני מקווה מאוד שנעשה.

מסכים לגמרי, זה היה צעד הזוי של אנצ׳לוטי
הגנו עם משהו שהיה נראה כמו 5-1-3-1 כשויני מגן באמצע הקישור וזה פשוט שיחק לידיים של טוכל

לי זה הרגיש כאילו אנצלוטי המשיך עם פדה שם כי הוא חשש מאלונסו, ובאמת שאין לי לי מושג למה. גם אם פדה לא היה עובר למרכז, אלא ממשיך להגן בימין רק בקו הגנה של הקישור והיינו משחקים עם 4-1-4-1 זה היה הרבה יותר טוב כי זה היה מונע המון מהלכים של צלסי, המגנים (ולופטוס ציק שברח המון לצד) תמיד קיבלו כדורים פנויים לגמרי באיזור קו ההגנה השני

מה גם שזה גם הקשה על פדה לעלות למעלה בזמן למתפרצות - אז בכלל הגביל אותנו

קמאבינגה ופדה מעולים! יש לנו שניים מהקשרים שבעתיד עומדים להיות מהטובים בעולם. מודריץ׳ זה obvious, איזה שחקן. הוא גם חילץ המון כדורים מסוכנים ששלחו למרכז ההגנה עם קריאת המשחק שלו

הבור שהיה לנו במרכז ההגנה זה פשוט שערורייה, כל תחילת העונה אכלנו חרא על הלחץ הגבוה הגרוע של נאצו והחורים שהוא יוצר, וגם במשחק הזה, סבבה שניסינו אבל פעם פעמיים שלוש וזה לא עובד ויוצר בעיות, אז למה לא להגיד לו להפסיק לעשות את זה?!?!

ולסיכום אין על ריאל, קבוצה שיודעת לקום משום מקום וזה תמיד מרגש
(רק חבל שתמיד באים למשחקים האלה שאננים ורדומים בהתחלה במקום לעלות עם אטרף, אבל היי, אנחנו ריאל מדריד.)

מן הסתם רוב התלונות הן כלפי הקבוצה והמאמן שלנו. אולי זה האופטימיות שבי אבל אני לא חושב ששיחקנו כל כך רע, פשוט צ׳לסי הציגו תצוגה מפלצתית בה כל אחד ואחד מהם הבריק.
כלומר, שיחקנו רע, אבל זה בגלל צ׳לסי וטוכל יותר משבאשמתינו.

אנצ׳לוטי היה חייב להגיב הרבה יותר מהר, אבל ההרכב הראשוני כן היה הגיוני, לא חושב שאם קאמבינגה היה פותח היינו מצליחים ליצור יותר דומיננטיות אלא שהוא פשוט היה נאבד בטירוף שהלך שם.
קאמבינגה כשהוא עולה מהספסל הוא פשוט שחקן שונה והוא הוכיח את זה פעם אחר פעם. היכולת שלו במשחקים כמו פריז וצ׳לסי הגיעה כשהוא עלה כמחליף. אי אפשר להניח שזו תהיה היכולת שלו כפותח כי בנתיים הוא הוכיח לנו ההפך. טוב עשה אנצ׳לוטי בעיני כשנתן לקרוס לפתוח, רק חבל שהחילוף הגיע 20 דקות מאוחר מידי.

צ׳לסי כשהיא במוד הנכון היא לדעתי הקבוצה הכי טובה באירופה, בדיוק כמו שהיא זכתה עונה שעברה ובמשחק הזה היא הוכיחה את זה. עלינו עם הלב.

לפני שיבואו כל ההייטרים וידברו על הספק יד שגרמה לפסילת שער. עם כמה שזה אולי יד קטנה ומבאסת, אם לא היא אלונסו בחיים לא משתלט על הכדור.
בנוסף יש פה צדק פואטי אחרי השער מקרן שלא הייתה.

עם כל הקרדיט והאהבה שמנדי (השוער) קיבל כל עונה שעברה, בצמד המשחקים האלה ראינו את ההבדל בין שוער טוב למצוין. גם ללא הטעות מנדי לא נתן יותר מידי בעוד קורטואה סיפק הצלות שבסופו של יום שוות לנו חצי גמר.

התלונות לשופט די מגוחכות, וזה מאוד הוריד לי מטוכל. כמה שזה מבאס, השער שלהם לא היה חוקי וכל החלטת שיפוט אחרת הייתה הולכת כנגד החוקה. וזה כמובן בלי להתייחס לזה שכנראה שהיד גם אם לא הייתה מכוונת, כן עזרה לו להשתלט על הכדור ואילולא הנגיעת יד הגול הזה כנראה שלא היה קורה.

ואז גם נזכרים שדווקא צ’לסי קיבלה גול מקרן שלא הייתה ולא נבראה ובכלל התלונות של טוכל כבר הופכות לאומללות לגמרי.

צלסי נראתה ככה כי נתנו לה להיראות ככה.
הבעיה היא בגישה שבה התחלנו את המשחק, של ״יהיה בסדר״ ו״נסבול וזה יעבור״ כשלחלוטין ההגנה שלנו לא מספיק טובה בשביל זה…
אם היינו עולים מההתחלה עם גישה ותכנית משחק טיפה שונה אז הכל היה נראה אחרת וצלסי לא היו נראים ככ טוב כמו אתמול

בדיוק.

ממש משעשע שחושבים שהכדור “ליטף” לאלונסו את היד, הוא ליטרלי השתלט על הכדור למצב בעיטה אך ורק בגלל הנגיעה הזו ביד. אין יד יותר קלאסית בכדורגל מהנגיעה הזו.
כשראיתי את הריפליי נשענתי אחורה וחיכיתי שיחדשו את המשחק מהרחבה, לא היה לי גרם של ספק שהגול נפסל.

פה אתה צודק.
אבל אני חושב שזה גם הגיע מאימפוטנטיות שלנו. אין לנו את הכלים כדי להאבק פיזית מול צ׳לסי. השחקנים ניסו אבל פשוט שצ׳לסי היו עדיפים.
שינויים נקודתיים כמו להגיד לפדה לעזור יותר במרכז היו עוזרים, אבל לא ברמה של להפוך את המשחק.

צ׳לסי נראו ככה כי כשהם קמים על הצד הנכון הם הקבוצה הכי טובה באירופה. אתמול הם בהחלט קמו על הצד הזה, ולזה נוסיף את המוטיבציה מה3-1 הקודם וקיבלנו קבוצה שיוצא לה עשן מהנחיר.

אני בהחלט חושב שהקבוצה שפגשנו אתמול חזקה יותר מסיטי לצורך העניין.

אני די מבסוט על הקבוצה שלי אחרי אתמול. לצורך העניין אני כרגע מאמין בנו יותר מול סיטי מאשר לפני המשחק. הצגנו משחק פיזי כמו שלא ראיתי מאיתנו כמעט מעולם! ככה צריך לשחק מול סיטי וככה לדעתי גם יהיה לנו סיכוי מולם.

דיברו פה על השיפוט, אני תמיד מתרחק מהדיונים האלה (ואני גם טוען שלהתלונן, ואני לא מקטרג אף אוהד או מחנה אוהדים - על פנדל שלא נשרק במשחק נגד אוססונה בחוץ, אם ריאל מדריד נתלית על זה - זה אומר שעשינו עבודה גרועה מאוד) ויכול להבין את סערת הנפש של טוכל. האמת שחשבתי בהתחלה שמנדי נתפס בחולצה במהלך שאיבד את הכדור בכלל, אבל שיהיה.
מה דעתכם על הדיבורים של טוכל על כך שהמשחק גמור, לאחר ה-3:1 בלונדון, שידר כביכול תבוסתנות, הצליח להרדים אותנו נהדר אבל קיבל את הקבוצה שלו בחזרה? די מהלך מוריניויי, לא?

כל מחמאה לצ’לסי נכונה, להגיד שהיא הקבוצה הטובה באירופה גם בזון שלה? רחוק מזה. יכול להסכים שהם טובים מאיתנו. אבל נניח קובאצ’יץ’ כמה שהיה טוב אתמול ודהר ודהר ואי אפשר לעצור אותו - לוקה הקשיש סיפק את הבישול שעליו ידברו גם ילדים בכיתה ג’ היום בקייטנת הכדורגל. לצ’לסי אין התקפה ועם הכושר של לוקאקו העונה גם הוא לא היה עוזר. פוליסיק, ורנר שלא יכבוש שער כזה גם עוד מאה שנה, זייך שלא שיחק, גם האברץ - כולם צריכים המון מצבים כדי להבקיע.

סיקרן אתכם מי רץ הכי הרבה אגב? הנה זה:

image

מרקוס אלונסו וקאי האברץ הקדימו את פדה ואלוורדה שהוא הבולט אצלנו עם 14 ק"מ. אחריו מודריץ’ הבלתי נגמר עם 13.72, קרבחאל כמעט אותו הדבר (והוא גם שיחק כבלם בחלק מהזמן), כמות יפה גם לבנזמה ביחס לכך שהוא חלוץ.

טוכל מסתמן כנבל
וזה בידיוק מה שגורם לי לחבב אותו :slight_smile: :star_struck:

יצא לך לראות את סיטי ביום ראשון?
פשוט קבוצה מלחיצה.
כמו שכתבו כאן לפניי ניצול המצבים של צ’לסי מחפיר. לוקאקו כנראה הובא כדי לפתור את זה.
ואין להם ווינר-קילר כמו דה-בריינה שכל טעות מולו ואתה פשוט נרצח.

בזון שלה היא לקחה את ליגת האלופות שנה שעברה מול אותה סיטי שכולנו מפחדים ממנה.

לזה אפשר להוסיף סגל מאוד רחב.
אתמול על הספסל שלה חיכו: כריסטנסן, אספיליקווטה, ג׳ורג׳יניו, סאול, פוליסיץ׳ וזייך.

הם פשוט לא מספיק יציבים. זו הסיבה שהם חטפו מאיתנו שלישיה במשחק הראשון, וזו הסיבה שהם איבדו את הליגה בגלל משבר באמצע העונה.
באלופות הם לדעתי הגרלה לא פחות קשה מסיטי וליברפול. הרבה בגלל הגמישות הטקטית שלהם שלא קיימת לקבוצות אחרות והיתרון הפיזי שיש להם כנראה מול כל קבוצה בעולם.

אני לא אומר שסיטי לא מלחיצים. אני אומר שצ׳לסי לא בהכרח נופלים מהם ביום טוב של 2 הקבוצות. ההבדל הוא שסיטי יותר יציבים.
מצד שני הרבה יותר קל להתכונן לסיטי כי אתה יודע איך הם ישחקו.
צ׳לסי משחק אחד תעלה עם 5 בהגנה ומשחק שני ביהלום. משחק אחד תצטרך להתמודד עם התקפה סופר מהירה ומשחק שני מול מפלצת כמו לוקאקו. משחק אחד יתקפו אותך מהאגפים עם קיצוניים מצוינים ומשחק שני דרך האמצע.

מול סיטי אנחנו נובס ללא תחרות בכלל, נושמד כליל. הם משחקים כדורגל מהעתיד וסבא קרלו משחק כאילו אנחנו עוד ב1989 יש גבול לניסים ולנפלאות.

מטורף כמה אוהדי ריאל מסרבים ללמוד מההיסטוריה, גם אם היא ממש לא רחוקה.

אם יש למישהו תלונה על השיפוט, עדיף שיקרא את החוקים קודם. והתלונות צריכות להגיע לחוקים, כי זה מה שמקפח את המשחק.

למען האמת, המשחק הזה רק מקרב את אנצ’לוטי החוצה, כי יותר הודות למהלך אישי מבריק של מודריץ’ הגיעה ההארכה, לא למהלך טקטי מפרי מוחו של המאמן. וזה מה שאמור להדאיג את פלורנטינו. אבל איזה גאון מודריץ’.