לגבי מודריץ’, כתבתי כתבת צבע למעריב וספורט1 בשנה שעברה כשעוד הייתי בתחום, המסר שלי היה שהחשיבות שלו עלתה עם השינוי של הקבוצה שאיבדה את הנכסים והווינרים הגדולים שלה. לכן הוא יותר בולט. הוא שחקן מושלם שבשיאו גם היה מחלץ אפילו יותר כדורים. רק חבל לי שהוא תמיד התמהמה יותר מדי עם הבעיטה לשער.
הברקות גדולות של שחקנים גדולים מנצחות משחקים בליגת האלופות, זו לא המצאה של ריאל מדריד ובכל מקרה אם היא עושה את זה כל הזמן אז כנראה (בטוח) שיש משהו ב-DNA, במועדון, בהיסטוריה, גם אם סיטי היא רף גבוה מדי.
אייל, להערכתי חוץ מרונאלדו-ראמוס-מרסלו - מודריץ’ היה הכי חשוב בזכיות שלנו בצ’מפיונס. הקרדיט לבנזמה ברוב השנים היה מועט, כלומר התחושות של הקהל כלפיו, כנ"ל בייל לדעתי על אף המספרת ההיא והגול בדסימה. ואני לא חושב שלוקה שווה יותר מהדירוג הזה.
לגבי הדיון כאן על הקבוצות הגדולות באירופה - צ’לסי רב-גונית כביכול (אני לא יודע כמה פעמים טוכל ניסה מערך כזה באנגליה והיה גמיש), אבל זה משום שהפלאן א’ שלה פחות טוב משל ליברפול וסיטי. הטיעון שהיא זכתה בצ’מפיונס הוא יפה אבל כמו לפעמים שעבד נגד הקבוצה שלנו - לא תופס. אין לה שחקני התקפה, כל חלוץ שם צריך מאה מצבים לגול. כל הפוליסיק, ורנר, זייך, האברץ - על כל יתרון שלהם כמו מהירות או דריבל - אפשר לציין מגרעות. מישהו באמת פחד כשטימו ורנר היה עם הכדור אתמול? מליברפול הסכנה תגיע מהמגנים גם, סלאח יכול לתת גול משום מקום, מאנה היה חלש במשחק העונה אבל ממצב אחד עשה שער, אלה גם אנרגיות של אנפילד. מנצ’סטר סיטי כמו במשחק מחשב. כדורגל זה לא רק כוכבים אבל יש לסיטי שחקני התקפה הרבה-הרבה יותר טובים והם יציבים יחסית.
נירו, בהנחה שאתה מתכוון שאסור להמר נגדנו בליגת האלופות - יש כאן הרבה שהספידו אותנו גם נגד פ.ס.ז’ וגם נגד צ’לסי, בשני המקרים אמרתי ש’צריך לעבור’ (גם אחרי המשחק הפח בצרפת לדוגמא). את סיטי אני שם בקטגוריה אחרת שזה יהיה בונוס. חלק אפילו הוותיקים שעוד היו בפורום הישן. אני חושב שהמסורת וכל המסביב שלנו יכול להביא כמה אחוזים ולשנות את יחסי הכוחות אבל קצת, אולי סיטי זה טוו מאץ.
אבל נו, קראתי אתמול קצת תגובות כאן לפני שריקת הפתיחה כדי להפיג את הלחץ בבר, בהתחלה קצת חרה לי לקרוא כל כך הרבה פסימיות עם היתרון שבאנו אבל מסתבר שהתחושות של הרוב היו נכונות.
מזה משנה אם שיחקנו פחות טוב או יותר טוב?
אתה מעדיף לשחק יפה ולהשאר עם המחמאות?אנחנו לא ארסנל.
מזל או לא מזל, זה לא ממש מעניין אותי. בסופו של יום אנחנו משחקים בטורניר נוקאוט והדבר היחיד שחשוב זה לעבור שלב.
האם לסיטי וצ’לסי לא היה מזל עם ההגרלות שלהן?
בדגש על פפ ששנה אחר שנה הוא מקבל את ההגרלות הכי קלות שיש.
אתמול לצ’לסי היה מזל שהשופט ראה קרן שלא הייתה אשר הובילה לשער השני, אבל אף אחד לא מדבר על זה. מי אמר שהמשחק לא היה מתפתח אחרת ולא היינו משווים והם לא היו מבקיעים עוד שער?
רוצה לחזק טענה שאני טוען כבר שנים.
מודריץ ללא קרוס הוא שחקן טוב בהרבה ממודריץ לצד קרוס.
אני באמת לא מבין מה זידאן ואנצ׳לוטי כל כך נעולים על הצמד הזה, באמת שכל משחק כשקרוס יוצא מודריץ מתעורר.
גם מול פריז, הגאונות של מודריץ באה לידי ביטוי ללא קרוס. עם קרוס שחטו אותנו.
מול צ׳לסי מודריץ התעורר אחרי החילוף גם כן.
קרוס שחקן מצוין, אבל אין לו מקום לצד מודריץ בהרכב. שיעשו רוטציה ורצוי שיעשו רוטציה כמו ביבי וגנץ (כשקרוס בתפקיד גנץ)
זה נכון שרמת הקושי תעלה אף יותר במסגרת חצי הגמר (פפ לא יפסיד את זה), אך האם נתעלם מהעובדה שהזמן משחק לטובתנו?
הקבוצה הייתה גרועה מאוד בסטאד דה-פראנס, יותר משהייתה אתמול עד רודריגו. כלומר, ישנו גרף שיפור, שהרי לבסוף נפל האסימון ופדה קיבל את המפתחות. כעת נותר להתפלל שגם קמבינגה ירוויח את האשראי מהמיסטר עד השלב הבא בנוקאאוט. תלוש מהמציאות? אולי, כי הוא בן 19, אבל אם מישהו במועדון רוצה לעבור את המשוכה הגבוהה ביותר בכדורגל האירופי כיום, הוא יצטרך להלחם על מקומו של אדוארדו ב11.
נראה שאסנסיו עסוק מדי בענייני חוזה וכו’, גם כך הוא לא פאקטור. כיצד חוליית הקישור הכבדה שלנו תתמודד עם רודרי~גונדואן~דה-ברויינה? רק קמבינגה, וזה לא משנה אם קרוס או קאסמירו יישאר בחוץ, את היתרונות שלהם נרוויח כשייכנסו בשלהי המשחק, בין אם על מנת להגן על תוצאה או לשנות אותה.
מה גם שעם הניתוח הקר הזה אני לא מסכים, סיטי וליברפול באמת מעל השאר כרגע, אבל לא בכ"כ הרבה כפי שאתה מתאר. וכן, קודם שיעברו את אתלטיקו, אחר כך נדבר על ריאל.
אגב, יכול להיות שנפסיד להם, אבל נושמד כליל? נובס? זה כבר סתם פסימיות יתר.
הדבר היחיד שיותר גרוע מזה הוא מה שסנטיאגוברנבאו רשם לפני צ’לסי, שאולי עדיף לעוף כדי לא להתבזות מול סיטי. התבלבלתם בקבוצה חברים.
וזה לא קשור ל"לא להספיד את ריאל", זה קשור לגלוריפיקציה מוגזמת (מאוד!) לאנגליות. כנ"ל באיירן, אגב, כל עונה כמעט.
אנצ’לוטי עשה טעויות, אבל לטעון שזה רק מודריץ’ הציל אותנו זה כבר מוגזם, החילופים שלו היו נכונים ושינו את המומנטום, הכניסה של קמאבינגה והעברת פדה למרכז ושיחרור מודריץ’ קדימה שינו את המומנטום, מודריץ’ מהמיקום היותר התקפי שלו בישל לרודריגו החילוף של אנצ’לוטי ששם את זה בפנים.
סיטי קבוצה יותר טובה מריאל, אבל הסיכויים הם 60-40 ולא קרובים לנבואות הזעם שנשפכים פה.
עם קמאבינגה ופדה בהרכב ובנזמה בכושר הנוכחי זה אפילו 55-45
בקשר לבאיירן כתבתי לפני חודש שאין לי בעיה שנקבל אותם ושאנחנו פייבוריטים מולם חשבו שאני הוזה, ליגת האלופות זאת לא הליגה הגרמנית ובאיירן לא כל כך גדולה כפי שעושים ממנה.
הרכב נגד חטאפה והחילופים אתמול אולי מראים שיש שינוי בחשיבה אצל אנצ’לוטי, אם ימשיך באותו קו נבטיח את האליפות מהר מאוד ויש לנו סיכויים טובים נגד סיטי
אין פה עניין של אינידיבידואלים. גריליש עלה 100 מיליון שהוא לא שווה אותם, אך האם הוא פחות יעיל מהזארד? או יוביץ’?
גווארדיולה יודע להפיק את המירב מהסגל שלו (נטול חלוץ), איפה שאנצ’לוטי חוטא שבוע אחר שבוע; כשה11 הנכונים יעלו נגד סביליה יהיה אפשר להגביר ציפיות. אני אישית מקבל בהבנה גישה מלאת חשש כשמדובר במפגש פוטנציאלי עם מנצ’סטר סיטי.
סיטי לא יכתשו את ריאל כי סיטי לא קבוצה מהסוג הכותש בכל מקרה. היא קבוצה מהסוג הפלצני שתניע כדור 80% מהזמן, תנצח 1-0 ותגרום לאנגלופילים לגמור את ההלל על פפ הגאון, שצריך להוציא רק 200 מיליון פאונד כל קיץ כדי לחזק את הקבוצה המסכנה והחלשה שלו, מסכן.
אגב, יודעים מה המאזן של אנגליות מול ספרדיות בגמרים של צ’מפיונס וליגה אירופית במאה ה-21?
במבה לזוכים.
מאוד אשמח לאכול את הכובע אבל אני לא חושב שיש לנו מה להרוויח מהמשחק מול סיטי.
ראיתי לא מעט את סיטי העונה וכמובן את ריאל מדריד. אני לא חושב שמדובר באותה ליגה. לא מבחינת הסגל, לא מבחינת המאמן, ולא מבחינת ההשקעה והמחוייבות. הבעיות בסגל של סיטי נורא קטנות לעומת הסגל שלנו, המאמן שלהם אשכרה יכול להגיב למה שמתרחש על הדשא, והשחקנים שם לא נוטים להיעלם פתאום.
שוב, אשמח מאוד אם בעוד שלושה חודשים יצטטו את ההודעה הזאת ויצחקו עליה, אהיה מאושר אם כן. אבל אני באמת שלא מצליח לראות איך הקבוצה שנדרסה אתמול 10 פעמים אבל עדיין יצאה מזה בחיים, עושה זאת שוב מול יריב יותר איכותי.
מה זה אין לנו מה להרוויח מול סיטי? ואם היינו עכשיו מכבי חיפה שהגיעה במקרה לרבע הגמר? אז עדיף להפסיד כדי לא להתבזות בחצי? אולי שכל קבוצה פשוט לא תעלה לשחק אם היא סבורה שאין לה סיכוי?
מילא רשמת שטויות, אתה ממשיך לנסות להצדיק אותן גם עכשיו?
אז זהו, שזה לא מזל ולא מקרי. אחרת זה לא היה קורה שנה לאחר שנה שלב לאחר שלב.
זה כן עניין של ‘אופי ראול’, וזה דווקא הדבר האחרון שנגמר באיזשהו שלב. האופי שלנו כמועדון זו יכולת ספורטיבית לכל דבר, לא איזשהי המצאה מיסטית.
זו יכולת מנטאלית שמחזיקה יותר מכל יכולת טכנית או טקטית של קבוצה.
יתרון משמעותי נוסף שיש לנו הוא יכולת אישית היוצאת מגדר הרגיל של בנזמה, מודריץ’, וויניסיוס, שלושתם פוטנציאלים לייצר לפחות 2 גולים גם במשחקים הכי גרועים שלנו כקבוצה ובמצבי לחץ קיצוניים (יש להוסיף גם את קורטוואה). זה קריטי לא פחות מהיכולת המנטאלית שלנו בשביל משחקי נוק-אאוט.
מקווה שאתלטיקו יעברו, אבל גם אני מחזיק בדעה שגם מול סיטי יש לנו סיכוי לא רע של קצת פחות מ50% לעלות לגמר.
דעות של “אין לנו מה לעלות לשלב הבא כדי להפסיד לקבוצה x” תמיד מזכירות לי גישת חיים של “אין לי סיבה לחיות רק כדי לחלות בעתיד ולמות”.
אף אחד לא מתווכח שסיטי קבוצה טובה יותר עם יתרון ברור בכמעט כל עמדה במגרש, מצד שני לריאל יש את השוער הכי טוב בעולם ואת החלוץ (שהוא גם השחקן) הכי טוב בעולם, עם צוות מסייע של 3 וורלד קלאס - ויניסיוס, מודריץ’, ואלוורדה, ומיליטאו שהוא היום בלם טופ 10 ואולי אפילו טופ 5 בעולם.
בנוסף לזה יש את היתרון המרכזי כמובן שזה האופי שלנו בליגת האלופות, שהיה שווה לנו עליות מול קבוצות יותר טובות (פריז בקצת, צ’לסי ביותר). מכאן ועד אין לנו מה להרוויח/למכור מול סיטי המרחק גדול, chillax.