גומלין רבע הגמר: מעפילים לחצי הגמר אחרי דרמה אדירה והפסד 3:2 לצ'לסי (רודריגו ובנזמה)

מכבי חיפה יכולה לעשות ריצה של פעם במאתיים שנה, אז שתרוץ הכי רחוק שאפשר. אנחנו לא נמצאים באותה סיטואציה של מכבי חיפה, ולנו יש מה להפסיד. אם מכבי חיפה תקבל שישייה מסיטי בחצי גמר ליגת האלופות, יגידו לה כל הכבוד על זה שהיא הגיעה לשם. אם ריאל מדריד תקבל שישייה זו תהיה מבוכה שתזכר להרבה מאוד זמן.

אנחנו מדברים על ריאל מדריד שאתמול קיבלה שלישייה, יכלה לקבל עוד 3-4 אם שחקני צ’לסי לא היו מחמיצים בסיטונאות, ריאל מדריד שקיבלה 4-0 מבארסה לא גדולה במיוחד, ריאל מדריד שהגיעה לרבע כי פסז זרקה את המשחק לפח עם הטעות של דונארומה ולאחר מכן השתתקה, וכי שערים של אמבפה נפסלו על קצה המילימטר.

מצטער שאני לא חושב שעדיף לריאל לפגוש את הקבוצה הטובה בעולם בשלב הזה. יכולים לקרות דברים, כמובן שכן. יכולים גם לקרות דברים שאנחנו לא נרצה לזכור. אעדיף לפגוש אותם שנה הבאה בתקווה עם מאמן נורמלי וסגל בריא יותר.

אני מאוד שמח שריאל מדריד עלתה לחצי, תמיד רוצה שריאל תנצח, אבל עדיין לא בטוח שעדיף לנו היה להימנע מהמפגש הזה.

מה אני אגיד לך, מזל שאף אחד במועדון לא חושב כמוך.

צלסי עדיפים עלינו פיזית, ויש להם גם הרבה יותר גיוון בהתקפה
אבל זו קבוצה שלחלוטין הייתי מצפה שנשלוט מולם בכדור, (בניגוד לסיטי וליברפול שמשחק הלחץ שלהם הרבה יותר גדול עלינו) שזה מה שהיינו צריכים אתמול כשאנחנו ביתרון, אולי לא היינו מגיעים למצבים אבל גם היינו שולטים במשחק ולא מזמינים אותם לגלות כמה ההגנה שלנו קצת פתטית…

צלסי אולי קבוצת הגנה הרבה יותר טובה, אבל עדיין גם ביום הכי טוב שלהם הם לא ברמה של ליברפול וסיטי שכרגע הן השתיים הטובות בעולם

בנוגע לחצי, סיטי (במידה ותעלה) תאתגר אותנו בהתקפה שלהם ובלחץ שלהם אחרי איבוד כדור, יהיה לנו מאוד קשה לדעתי לעמוד מולם הגנתית ונצטרך התעלות של כולם ושל קאסמירו בפרט
אני חושב שהסיכוי היחיד שלנו להקשות עליהם זה לעלות עם רביעייה של קאסמירו, קבאמינגב, ולוורדה ומודריץ׳
הדבר הייחיד שטוב לנו זה שלסיטי אין שחקן התקפה גבוה ובעניין הזה נשלוט כשזה לא יהיה במצבים נייחים

אפרופו משחק גובה, מהקבוצה הכי מסוכנת בזה כשכל רגע יכלנו למצוא בהגבהה שלושה מהנוגחים הטובים בעולם ובנייחים הוספנו את קאסמירו ראמוס(גם לא בנייחים😉) ו-וראן אנחנו לאט לאט עם השנים מגיעים לפיגור ובעיה בדבר הזה, מבחינה התקפית זה כבר מזמן רק בנזמה וקאסמירו במשחק שוטף, אבל השנה עם אלאבה שיחסית נמוך אנחנו מקבלים גם בעיה בהגנה - כל קבוצה עם 3 (שזה מאוד הגיוני - 2 בלמים וקשר/חלוץ גבוה) שחקנים גבוהים עם משחק ראש טוב יכולה לגרום לנו צרות צרורות בנייחים כשאחד לפחות יתמודד עם שחקן שנמוך ממנו משמעותית, וחלוצים גבוהים עושים לנו המון בעיות גם סתם בכדור ארוך ואנחנו כבר לא דומיננטיים כמו פעם, פשוט עוד סיבה למה לחשוב על בלם ולהסיט את אלאבה שמאלה

מסכים שנפלתי לפסימיות יתר ותיאורים ציורים מדי של חורבן. בסוף לדעתי אנחנו לא קבוצה מספיק טובה. יש קסם, יש כוכבים ויש תחת אבל גם בשמינית וגם ברבע עלינו אחרי שבאופן ברור היינו הקבוצה הפחות טובה על המגרש. האם נוכל איכשהו גם להגיע לגמר ולקחת את זה? הכול יכול להיות עם ריאל וליגת האלופות אבל אנחנו פשוט לא קבוצת כדורגל מספיק טובה וזה נכון שבעתיים כשאנחנו נתקלים בקבוצות מאומנות סטייל צ’לסי וברסה של צ׳אבי.

צ׳לסי היו טובים יותר אבל משום מה לא היו זכורות לי החמצות כאלה מזעזעות.
החלטתי לבדוק את הxg של המשחק:
צ׳לסי עם 2.97 וריאל עם 1.2.
כלומר ה3 שערים שחטפנו הם בהחלט הסכום הצפוי ממשחק כמו אתמול.
זה אגב במשחק מצוין של קבוצה שהיא לא פחות טובה מסיטי (רק פחות יציבה ממנה), וזה גם נעשה ב120 דקות.
כל זה קורה גם במשחק בו אנחנו ללא הבלם המוביל שלנו, ובהרכב טלאים למשך דקות ארוכות.

מה להרוויח?
קודם כל 14.18 מיליון. לזה תוסיף הכנסה מקהל.

שנית, ניקוד במפעל. זה משמעותי לזכויות שידור אם אני לא טועה (או שזה עובד ככה רק בליגות, לא יודע).

שלישית, והחשובה מכל, תהילה. אנחנו משחקים כדי לנצח, לא כדי לא להפסיד.
אתה יודע מי לא הפסידה העונה באלופות? טוטנהאם…

חוץ מזה שאני לא מבין למה המחשבה שההפרש כזה גדול. סיטי קבוצה פגיעה, הם הפסידו השנה כבר 3 פעמים בליגה ורשמו 5 תוצאות תיקו, הם הפסידו לפריז ועשו תיקו עם ספורטינג באלופות.
אפילו את אתלטיקו הפאתטית של השנה הם בקושי ניצחו.

מי שמפחד להפסיד שלא ישחק.

הסיכוי שנקבל שישיה קטן בהרבה מהסיכוי שננצח.
אבל זה לא רק זה, זה גם שהרווח מניצחון גדול בהרבה מההפסד שבתבוסה.
אני מוכן לשרוד כמה בדיחות על תבוסה, סבלתי את זה כבר בכל כך הרבה קלאסיקויים, שאלה משחקים שהרבה יותר מביך להיות מובס בהם לטעמי.

לא הייתי ממליץ לכם לשים את כל הכסף שלכם על ניצחון של ריאל, אבל מפה ועד עדיף להפסיד……

הייתה נגיחה של האברץ שהיה חייב להכניס אותה, וגם ההחמצה של ז’ורז’יניו ממש בסיום, סתם בשלוף.

בטענה הזאת אני השתמשתי כדי להסביר את מה שקרה בקלאסיקו, אבל הבעיה היא שזה קורה לא מעט. אנחנו עם סגל קצר ועודפי שומן. זו טענה שפועלת לחובתינו ולאו דווקא לזכותינו.

את מה שכתבת פה אני יכול לקבל. סיבות הגיוניות לחלוטין שאני לא לקחתי בחשבון.
סיטי בהחלט פישלו פה ושם אבל עדיין, המשחק שלהם קרוב לשלמות.

מקבל, טעות שלי.

עם כל הכבוד, החמצות קורות. לצורך העניין אף אחד מהן לא קרוסה להיות כמו ההיא של בנזמה במשחק הראשון.
ברור שהיו החמצות, אני רק טוען שהן לא כאלה גדולות. היו גם ניצולי הזדמנויות גדולים מאוד ממצבים לא מאוד הגיוניים שנכנסו כמו כדור קרן ומבצע אישי ענק של ורנר, וגם הגול הראשום דרש סיומת ברמה מאוד גבוהה.

אני לא חושב שאנחנו פייבוריטים מול סיטי, רחוק מכך, אנחנו כנראה שנפסיד. אבל אני מסרב לוותר מראש.

יש לך ד״ש חם מויאריאל.

אגב המשפט-
‘The Real Madrid shirt is white it can stain of mud, sweat or even blood but never of shame.’’ - Santiago Bernabeu
נאמר במיוחד עבור תבוסתנים כמוך

עוד משהו קטן ששמתי לב אליו, בהסתכלות נוספת על התקציר:
יכולת הנגיחה של בנזמה כל-כך גבוהה, שכשוויניסיוס מצא את עצמו סוף-סוף לבד (בלי ג’יימס שדבוק אליו לחולצה) הוא יכל בקלות לתת פס פשוט לרודריגו שבא לדחוק בקצר, אבל החליט במקום זה להקפיץ לעבר הראש של בנזמה ברחוק, כי זה פשוט מצב יותר בטוח לשער.

הצלחתי סופסוף להירגע אחרי הטירוף אתמול, ועדיין כמה נקודות שלי-
1- אנצלוטי- אני לא יכול להתחיל להתייחס למשחק עצמו בלי להתייחס לבמאי. אני עדיין בהלם מההחלטה ההזויה שלו לזרום עם צלסי והמשחק ריצות שלו. יש לנו כל כך הרבה שחקנים מבוגרים בהרכב שגם בשיאם לחץ על כל המגרש לא היה הטיקט שלהם, בנוסף אליהם צריך לצרף את אלאבה ונאצו שבנוהל שלהם מנסים ללחוץ ולא מבינים שהם לא מספיק מהירים בשביל לחזור לעמדה, זה בנוסף למרחקים העצומים בין השחקנים שלנו והטירוף הלא מוצלח לצאת להתקפות עם ויני לבדו, מראה לי הרבה על ההבנה של אנצלוטי בחומר השחקנים שלו. (החלטת בגאונות שלך ללחוץ על כל המגרש, אז תשים את רודריגו וקמא לפחות). לצערי ההישגים יעשו את שלהם ואנצלוטי ימשיך איתנו גם עונה הבאה.
2- קרבאחל- כמה שהוא נחלש בשנתיים האחרונות (ברור שזה בגלל הפציעות) ועדיין במשחקים האחרונים נראה שהוא חזר לפעולות הפשוטות של מגן ולא מנסה יותר דברים מלהיבים (לחימה על הקו, מסירה מהירה קדימה ועמידת מוצא טובה) אני מקווה שהסיפור איתו לא גמור ושכן יש לו עוד מה לתת לנו בשנה שנתיים הקרובות, כי גם פה אני לא מאמין שנראה שינוי של שחקן אחר.
3- ואלורדה וקמא, כבר אמרתי בעבר שואלורדה זה השחקן הכי אהוב עליי מאז ראול הגדול, הוא וקמאבינגה שווים הרכב כבר עכשיו.
4- מודריץ, אולי העונה הטובה ביותר שלו בקריירה, והוא גם מוכיח משחק אחרי משחק שהוא המנהיג האמיתי של הקבוצה, כנראה שלגדול בצל מלחמת אזרחים מלמדת אותך שאסור אף פעם להישבר. (כבר היום טופ 5 קשרים בהיסטוריה).
5- ריאל ממשיכה לחצי גמר שני ברציפות עם אחד הסגלים החלשים שלה בשנות האלפיים, כנראה שיש משהו קוסמי לריאל ולליגת האלופות. אחחח לילות לבנים בברנבאו, אין עוד דבר שמשתווה לזה. אם נשיג תוצאה טובה במשחק הראשון מול סיטי (כנראה שתעבור, הלוואי שלא), לא הייתי מפקפק ביכולות של הברנבאו לעבור גם אותם.
6- נקווה שריאל הגיעה סופסוף לקיץ שכל הקלפים לטובתה ופרז יחליט לנצל אותם ונראה ריאל מחודשת.

אז סיטי לא הרשימה אתמול, בלשון המעטה (וגם ליברפול לא ניצחה).
מעיד על כך שבאמת קשה לבוא לגומלין אחרי יתרון מהמשחק הראשון - אתה הצד שיש לו מה להפסיד ויש נטייה יותר לשמור על הקיים.

וכן, אני קצת פחות חושש מהם אחרי אתמול.

עליה גמר ואין לך מה להרוויח? לא הבנתי אתה אוהד חטאפה? מאיזה שנתון אתה אוהד ריאל? אתה ריאל מדריד, תרים את האף למעלה בבקשה. אני רוצה שיהיה לי כיף לתת לך 4.

בלי קשר שניר צודק. במבחן התוצאה הגרמניות והאנגליות אף פעם לא נראו כזה טוב בפועל. ריאל עם המנטליות ועם בנזמה מודריץ’ וויניסיוס פייבוריטית. גם עם מאמן שאעלק תמיד טועה אבל בחצי גמר (צ’לסי ופריס) והדרך לאליפות בטוחה.

כבר קיבלתי את זה שכנראה לוותר מראש היה מאוד פזיז ולא נכון.

מתחילת העונה ראיתי את העונה הזאת כעונת מעבר ולא בניתי בכלל על ליגת האלופות, ועכשיו נוצרה סיטואציה שזכיה כן נראית באופק. לא חושב שנעבור את סיטי, ולכן אמרתי שאין מה להרוויח, אבל דברים קורים ונראה מה יהיה. אם נעבור אותם ואולי גם ננצח את הגמר, זו תהיה ההפתעה הטובה ביותר שאוכל לבקש.

לי אישית קצת יותר קשה להרים את האף כשאני מקבל 4 מכם, כשלקבוצה שלי אין הגנה ברבע גמר האלופות והיא נראית כמו הצל של עצמה ברבע ובשמינית, למרות שעברנו.

האופי, מודריץ’ קורטואה ויני ובנזמה זה כל מה שיש לנו למכור עכשיו. נראה כמה זה יספיק.

אם אנחנו לא לוקחים השנה מעדיף לעוף בחצי מאשר להפסיד בגמר. לא מוכן לקבל את זה, ריאל מדריד מנצחת גמרים ואם לא זה כי לא היינו שם

אם הייתי צריך להמר הייתי הולך על סיטי. אחרי הכל הם קבוצה טובה יותר.
אלא שאם אנחנו עוברים אותם אני חושב שאנחנו מגיעים לגמר כשווים ואולי אפילו כפייבוריטים.
מעבר לתחושת המסוגלות והמומנטום אחרי ניצחון על סיטי המרחק מהגביע יהיה קרוב מדי. השחקנים ירגישו את זה בגוף.

בתקופת בארסה של פפ ובעיקר ריאל של מוריניו נולד זן חדש של אוהדי ריאל, כזה שלא הכרנו לפני, כאלה שתחושת האנדרדוג מוטמעת בהם עמוק.

אני לא מתיימר להסביר לאנשים מה היא סוג האהדה ה"נכונה", אבל אני כן יכול להגיד שהתקופה ההיא הייתה פסיק בהיסטוריה של מועדון גאה שבחיים לא מוריד את הראש. אם אתם במנטליות של אנדרדוג נכונו לכם הרבה מפחי נפש כשהקבוצה תגיעה זחוחה, כמו נגד בארסה בפעם האחרונה או בגומלין מול צ’לסי. מצד שני לרוב ננצח ותופתעו עד עמקי נשמתכם כי לא תצפו לכלום, אז יכול להיות שזה יתקזז עם מפחי הנפש.

בכל מקרה, סנטיאגו לפחות עקבי באנדרדוגיותו.

אני אוהד ריאל משנת 2004או 2005, לא בדיוק זוכר. אני לא מרגיש אנדרדוג, מרגיש שאני אוהד את המועדון הגדול בעולם. עם זאת כרגע הקבוצה לא בשיאה, רצתה להחתים את אמבפה וזה נתקע לה, מחכה לראות מה יתפתח עם הצעירים שלה וכן הלאה. אלו עובדות. אני יודע שלמרות שאנחנו המועדון הגדול בעולם יהיו לנו שנים פחות טובות. זו לא תבוסתנות, זה להיות מציאותי.

השורשים מוקדמים יותר. זה דווקא “דור שמינית הגמר” שחשב שיצא מהמדבר רק כדי להיכנס לארץ שכולה חמישיות בברנבאו (מקצין כמובן).

ליפול לתעמולה האנגלופילית זה לא מציאותי זה תבוסתני פר אקסלנס, עשיתם מסיטי בארסה של פפ ומליברפול ברזיל 70.

זאת קצת סטייה מהדיון אבל באופן כללי אנשים ממהרים להפוך את הליגה האנגלית לליגת האלופות החדשה.
אין ספק שהיא הליגה החזקה בעולם וככל הנראה תישאר כך באופק הקרוב אלא שאנשים מדמיינים פערים גדולים מדי. זה לא נכון ולא יהיה נכון.
כסף הוא מרכיב משמעותי אבל דווקא בכדורגל כוחו מוגבל לדעתי.
ללא ספק, הקבוצות הגדולות יחזיקו את השחקנים הטובים ביותר. אני פשוט חושב שזה לא ישקף באופן תואם את הפערים בין השחקנים השונים.
הדוגמה הטובה ביותר לכך היא דווקא ליברפול של יורגן קלופ. היא רחוקה מאוד מסיטי בכל הקשור לתקציבי רכש. ועדיין, הפערים הללו לא באים לידי ביטוי ביחסי הכוח בין הקבוצות.