גומלין רבע הגמר: מעפילים לחצי הגמר אחרי דרמה אדירה והפסד 3:2 לצ'לסי (רודריגו ובנזמה)

זכור לי לפני צמד המשחקים מול באיירן בעונת הדסימה, עוד בימי הפורום הקודם, שאנשים חששו נורא מבאיירן האיומה ונוראה של פפ, אימת אירופה. אני טענתי שעושים ממנה יותר ממה שהיא, ואתה חיזקת ואמרת למסגר ולשמור את ההודעה שלי - כולנו זוכרים איך זה נגמר אז…

גם היום, אני חוזר וטוען שהליגה האנגלית (או נכון יותר - סיטי וליברפול) היא אמנם הטובה בעולם כיום, אבל זה בעיקר בגלל ירידה כללית ברמת הכדורגל העולמית. יש שם שני מאמני על, שבעיקר גורמים לשחקנים שלהם להיראות יותר טוב ממה שהם באמת. חוץ מדה בריינה, שחקני ההתקפה הכי-הכי טובים בעולם אפילו לא משחקים שם. אני גם לא מתרגש מהמשחק המעולה בין סיטי לליברפול מוקדם יותר השבוע - הסגנון האנגלי הקצבי המהיר תמיד היה אטרקטיבי ויעיל כשהוא משחק מול עצמו, והרבה פחות אפקטיבי מול סגנונות אחרים.

מחזק ומוסיף שבעיקר מול זה הספרדי שלא נותן שטחים ומבוסס כולו על התמצאות בצפיפות וטכניקה עדינה.

*הייתי מוסיף את סלאח לדה בריינה.

המשחק אתמול של אתטליקו מול סיטי והזה של שבוע שעבר והמשחק שהיה בראשון של סיטי-ליברפול, רק מדגיש עד כמה סיטי היא לא המפלצת שאנשים עושים ממנה.
עם חלוץ יותר טוב[סוארס של עונה שעברה, או לפני שנתיים]אתטליקו יכלו לנצח את המשחק אתמול.
ליברפול במשחק נפל של ההגנה ושל הקישור[לא שהוא בשמיים ברגיל]הצליח לסיים בתיקו 2-2 עם סיטי.
אתטליקו יכלה לנצח את ליברפול בשלב הבתים אם לא אדום הזוי לגריזמן.

המשחק שלנו שלשום מול צ’לסי?אנשים בוחרים להתעלם מכך שלא הייתה קרן אשר גררה את הגול השני, לכו תדעו איך כל השאר היה נראה ללא השער הזה, בנוסף על כך שיחקנו ללא מילאטו ועם הרכב הזוי שאנצ’לוטי העאלה וסירב לבצע חילופים עד ה70[אל תתפסו אותי על הדקה].
עם מאמן יותר טוב על הקווים, זה לא היה מגיע ל3-0 אף פעם.

מקווה שאתם צודקים וזו אכן בועה שתתפוצץ. משחקים מהליגה האנגלית מרשימים אותי יותר מאשר משחקים בליגה הספרדית. אולי אני סתם פסימי והבעיות שאני רואה בכל קבוצות הליגה ולא רק בריאל לא באמת קיימות. קיבלתי מה שאתם אומרים, נחכה ונראה מה יקרה.

מסכים עם הקו הכללי של ההודעה שלך אבל פה אתה קצת מרחיק לכת. לסלאח, מאנה וסון יש מקום בהרכב של כל קבוצה בעולם, אני הייתי מוסיף גם את מאחרז וברנרדו סילבה אבל זה כבר יותר נתון לוויכוח.

“שחקני ההתקפה הכי-הכי טובים בעולם כיום” = אמבפה, הלאנד, בנזמה, דה-בריינה, לבאנדובסקי, ויניסיוס (?).
סלאח הוא היחידי שהתלבטתי באמת אם להוסיף גם אותו - הוא מאוד מרוויח מסגנון המשחק הקלופי של ליברפול, ואני בכלל לא בטוח שהוא היה מציג את אותם מספרים ויכולות בקבוצה אחרת (לראיה - האנמיות המוחלטת שלו בנבחרת, על-אף הביקורת הקבועה על ה"ענף" הזה). אבל אני יכול לקבל שהוא אחד משחקני הטופ העולמיים.

מאנה, סון, ברנרדו סילבה, ובטח מאחרז - כולם שחקנים טובים, אולי טובים מאוד אפילו, אבל לא מתקרבים להיות לצורך העניין בטופ 5 שחקני ההתקפה הטובים בעולם כיום.

ויניסיוס לא עשה מספיק כדי שיגיע לו להיכלל עם שאר השחקנים שציינת וכדי שיחשיבו אותו כרגע כשחקן טוב יותר ממאנה או סון (הקוריאני אנדרייטד מטורף ש"סובל" מזה שהוא משחק בקבוצה לא מעניינת).

זה כבר דיון אחר, אבל אני לא מבין למה צריך להוריד מסלאח רק כי הוא משחק כרגע בשיטה מסוימת שמוציאה ממנו הרבה (טענה שנכונה אולי לכל שחקן התקפה מצליח). השאלה היא מיהם שחקני ההתקפה הטובים ביותר כרגע וסלאח של ליברפול הוא כזה גם אם יתברר שהוא רובוט שקלופ מפעיל מרחוק. מה זה רלוונטי בכלל מה יקרה בתרחישים היפותטיים אחרים?

התחלתם עם ביקורת על האנגלופונים ולקחתם את זה לקיצון השני…

רוב הסיכויים שגם השנה כמו שנה שעברה ובפעם ה 3 בארבע שנים שהגמר יהיה כל אנגלי.

ווניסיוס מעל פאקינג סלאח? באמת? :roll_eyes:

הספרדים יודעים איך לשחק מול האנגלים, כן, אבל כולם מעדיפים לצפות בליגה האנגלית ולשלם לה הרבה יותר כסף, כי הכדורגל שמשוחק שם יותר אטרקטיבי מבחינת הצופה הממוצע.

מנדי היה חלש מאוד מול צ’לסי כנראה בגלל שלא היה כשיר. הוא לא התאמן כל השבוע לפני צ’לסי והחמיר את הפציעה שלו במשחק עצמו. עכשיו הוא שבועיים בחוץ ובספק גדול למשחק מול סיטי. גם אם יתאושש בזמן כנראה שוב לא יהיה כשיר ב-100%.

חבל מאוד שהקהל שרק למנדי בוז כשהוחלף. שחקן מקריב מעצמו ועולה לשחק פצוע ובסוף זאת התודה שהוא זוכה לה. לא מתאים. כן, הוא היה נוראי אבל מבחינתי צריך לשרוק בוז בעיקר לשחקנים שלא מתאמצים, או כאלה שמשחקים עבור עצמם ולא עבור הקבוצה. מנדי לא שחקן מלהיב התקפית אבל הוא תמיד היה עוגן בהגנה. משחק גרוע אחד לא מצדיק שריקות בוז. מה גם שהוא שם לבנזמה כדור אדיר על הראש שהסתיים בנגיחה למשקוף. בקלות היה יכול לסיים את המשחק עם בישול…

סיטי היו גמורים פיזית אתמול. המשחק מול ליברפול ביום ראשון היה בקצב רצחני והם לא התאוששו. מולנו הם לא יהיה כאלה עייפים. חייבים הרכב מהיר ואתלטי מולם, כזה שמסוגל לחטוף כדורים אחרת לא ניגע בכדור בכלל. צ’לסי החזיקה בכדור מולנו דקות ארוכות בלי הפרעה, סיטי הרבה יותר טובה מהם בהחזקת כדור. אם מנדי לא מתאושש בזמן אנחנו בבעיה וכדאי מאוד שגם קרוס לא יהיה בהרכב. לאנצ’לוטי לקח המון זמן להפנים שאסנסיו בעייתי ברמות האלה, הגיע הזמן שיבין את זה גם לגבי קרוס. אין מה לעשות, ברמות האלה חייבים מהירות ואתלטיות.

קל יותר לשחק כשאתה מקבל שטחים.
הכדורגל האנגלי יותר אטרקטיבי. אטרקטיבי וטוב אלה 2 דברים שונים.

הכדורגח הגרמני הכי אטרקטיבי שיש. תן די איזה דורטמונד פרנקפורט שייגמר בטח 5-4 וזה מעניין יותר מכל משחק של סיטי. אבל זה לא אומר כלום על הרמה.

אני לא חושב שהליגה האנגלית חלשה. אני רק לא חושב שהליגה האנגלית חזקה מהספרדית אם מסתכלים מעבר לסיטי וליברפול שמעל כל אירופה

אני יודע, אני עדיין נתקל בהם. אני קורא להם “רדופים”. מתישהו אני מקווה שהם יבינו שהם צריכים להיות ריאל מדריד ולקחת חלק מהמנטליות הזאת. ריאל מדריד אף פעם לא אנדרדוג, בשום מגרש בשום שלב מול אף יריבה. לא בחצי לא ברבע ובטח לא בגמר. כל הקבוצות האחרות בעולם יכולות להיות, ריאל מדריד לא. זה הקסם של המועדון וזה למה אני ועוד אלפים שונאים אותו.

אני באמת לא אהיה מופתע אם ריאל מדריד תיקח. זה כמובן לא הופך אותה לטובה בעולם למרות מה שהרבה טוענים, כמו בפעמים אחרות שהיא לקחה, אבל מבחינה מנטלית אין לה מתחרות בהיסטוריה.

לתרץ את המשחק של סיטי אתמול לעייפות זה נטו לעשות להם הקלות. הם שפכו כמויות של כסף על שחקנים ויש להם מחליף מעולה בכל עמדה ועמדה.
הם גם אמורים להיות רגילים לשחק בקצב גבוה 2 משחקים בשבוע.

ללא קשר, אין שום סיבה בעולם לפתוח בקישור עם קרוס על חשבון קאבה מול סיטי.
אנחנו נהיה חייבים את מנדי למשחק מול סיטי, אפילו שהוא עושה מהלכים מטומטים מדי פעם אבל הוא הרבה יותר טוב מנאצ’ו ומרסלו הגנתית.

הפציעה של מנדי דווקא יכולה להכריח את אנצלוטי לפתוח עם אלאבה בשמאל סופסוף ונאצ’ו באמצע. כמובן אחרי צ’לסי גם קרבחאל נלקח בתור אופציה כבלם.
אבל זה אנצ’לוטי אז 99% שנאצ’ו יפתח שם, או אפילו מרסלו, שיכריח את ואלוורדה להיצמד הפעם לאגף שמאל.

אם נפתח עם קרוס נובס.
לעומת זאת להעלות אותו דקה 70 במקום קאסמירו/קמאבינגה יכול להיות מעולה, לרוב המשחק הרבה יותר פתוח ופחות אינטנסיבי, והיכולת שלו גם לנווט את המשחק וגם ליצור מצבי הבקעה עם מסירות מדויקות קדימה תשתפר פי כמה.

לגבי המשחק מול סביליה, לדעתי הוא ירכיב את מרסלו.

אני מאוד מקווה שזה לא יקרה נגד סיטי. נאצ’ו ומיליטאו לא שיחקו יחד (או בקושי שיחקו יחד) ויהיו הרבה חורים במרכז ההגנה.

זה בדיוק מה שאני מצפה (כמעט) מכל שחקן - שיקריב את עצמו למען הקבוצה ערב משחק קריטי. הקהל הזה שרק בוז לשחקנים הגדולים בהיסטוריה…מנדי מעלה לכולם את הסעיף עם הדריבלים המטופשים שלו ורק בנס איבוד הכדור שלו לא הפך לשער. אין משחק שהוא לא לוקח סיכון מיותרים. לפעמים יוצאת רולטה יפה לקלטת ולרוב - התקפי לב. אין אוהד עם עיניים בריאות, מנגד, גם אלה שמעדיפים מגן שתורם התקפית - שלא מבינים או מעריכים את היציבות בהגנה ועד כמה זה משפיע על הקבוצה.

שביט, זו הסיבה שאמרתי שעל אף הרצף/תקופה היסטורית של ברצלונה עם מסי בברנבאו - בקלאסיקו המארחת פייבוריטית. במבט על 120 שנה של יריבות, במכלול. וגם הפעם לדעתי היינו פייבוריטים על אף הריקוד שלכם. וגם ב-11/12 ובעונת הדאבל וכן הלאה.

כתבתי כבר - לא יכול להגיע למשחק בצ’מפיונס בלי ציפיות או להיות אדיש וצ’יל. גם נגד סיטי אתבאס אם נובס. וגם בשש השנים של החרא ושמינית הגמר הייתי קצת עיוור. חשבתי שנעבור את ארסנל ואפילו את ליברפול.

בשנים האלה מולנו הייתם גמורים. לא משנה כמה תסובב את זה, איזה כדור של ניחום תמציא לעצמך על אליפויות הכי מרשימות אבר מומצאות, הייתם מולנו לפחות גמורים מנטאלית. זה מה שיצר את הדור הזה של אוהדי ריאל, רדופים ומוכים מטראומות. בליגת האלופות זה משהו אחר…וגם שם במאבק הישיר הפסדתם לנו. 15 שנה זה לא ריקוד.

כל מה שאמרתי לא מגיע מכוונה להתסיס, ועדיין ריאל מדריד בגדול מועדון עם מנטליות של ווינרים, שמוריניו בעיניי מאוד השפיע לרעה, אבל בשאר שנה האלה לא פחדתי ממכם. כל מה שכתבתי היה נכון לריאל בליגת האלופות.

אם זה היה נכון אז כולם היו רואים בונדסלידה וכדורגל מדרום אמריקה. האנגלית תמיד הייתה מוצר טוב יותר גם כשהתפלשו שם בבוץ והכדורגל היה סוג של ראגבי. זה הכסף, המסורת, האצטדיונים, חוויית הצפייה ובעידן של היום גם המדיה הדיגיטלית שהם ברמה מעל.

לא מסכים, במיוחד עם הכדורגל הדרום אמריקאי שלדעתי קשה לצפייה.
מסורת אווירה ואיצטדיונים כמובן שתורם לאטרקטיביות של הליגה, אבל שוב, הקצב והאינטנסיביות של הליגה האנגלית זה רמה מעל השאר.

איך שלא נהפוך את זה, לריאל הייתה בעיה מנטלית מול ברצלונה.
זה לא רק שברסה היו טובים יותר וניצחו יותר אלא גם איך שהם ניצחו. את היתרונות שלהם הם הפכו להשפלות: 6-2, 5-0, 5-1, 4-0 פעמיים. אצלינו גם עליונות גדולה הומרה לניצחונות קלושים.

אני לא חושב שמוריניו החדיר בנו מנטליות של לוזרים. להפך, אני חושב שהקבוצה הווינרית של אנצ׳לוטי וזידאן נבנתה על בסיס הקבוצה ההיא של מוריניו.

בעיניי מוריניו בריאל מדריד הוא הצלחה ענקית, שני אולי רק לזידאן בעידן המודרני.

אוהבים להזכיר לו את המיעוט היחסי בתיארים אבל “שוכחים” שהוא הגיע לקבוצה שבורה שדור שלם לא עברה שמינית גמר אלופות, והפך אותה לאחת מ-3 קבוצות הטובות בעולם שהסיבה היחידה שלא זכתה ביותר אליפויות היא שהיא התמודדה מול מי שנחשבת לקבוצה הטובה בהיסטוריה. וגם עליה הוא הצליח להוציא אליפות (כנראה המרשימה בהיסטוריה של הליגה).