מי שרואה את המשחק היום מהצד, עוד עלול לחשוב בטעות שאנחנו מתמודדים כאן מול ברצלונה היסטורית שהשחקנים שלה מכירים אחד את השני מתוך שינה, ולא עם קבוצה שמתקשה לייצב את הקישור שלה מול סלטה ויגו על בסיס שבועי.
נגמרו התירוצים. ההבדל בין המומנטומים של הקבוצות לא היה כזה תהומי לפני המשחק, וגם אין כאן את אלמנט צ’אבי על הקווים בצד השני, שהיה עשוי להביא את הקטאלונים למוטיבציית שיא מולנו. צריך לומר את האמת - הם משחקים כמעט מנומנם.
גולר ומסטה פשוט לא רלוונטיים למשחק הזה לא יודע מה עבר לו בראש. סבאיוס ואלאבה? בחייאת צ’אבי אפילו הם לא ציפו לשחק במשחק הזה. וזה לא שלפני כן נראינו כמו קבוצה, אבל אחרי החילופים בכלל לא היה סיכוי.
אפשר לבוא בטענות רק לעצמנו. החמצה ביזיונית של קרראס בסוף, החמצה ענקית של רודריגו וגם הנגיחה הזו של אסנסיו. לא נפלנו מהם במחצית השניה. לגבי ויניסיוס, קשה לי להאמין שהוא לא ביקש לצאת אחרת מדובר בחילוף ביזיוני במיוחד.
הוא הוחלף כי ביקש לצאת, לא כשיר במאה אחוז - סבל מאי נוחות בשריר בדקה ה-65 ולא היה יכול יותר. זה בטח לא היה טקטי. אבל יתר החילופים של צ’אבי אלונסו מפגרים גם אם לארדה גולר ולפרנקו מסטאנטואונו הצליח מהלך אחד, ממש אוסף של שחקנים צעירים ופרווה על המגרש ברגע קריטי, כשצריך גול ולא כשרוצים לשמור על התוצאה. ויניסיוס היום היה טוב וגם ככה אין הארכה במשחק הזה כך שאם הוא עושה הגנה או לא זה לא רלוונטי, לא נשאר הרבה זמן.
חטפנו גול בדקה 70 והתחלנו ללחוץ אותם רק בדקה 87. לא לחץ של משחק לחץ, לחץ של להתאבד על מה שנשאר. לפעמים כשהם במיינדסט כל כך פסיבי הם שוכחים שהמשחק מסתיים מתישהו. בזמן המועט שלחצנו הצלחנו להגיע למצבים.
לגבי אלונסו - אני ממש שמח שהוא הוציא את ויני כשזה התחיל לזרוק בהגנה. גם קמאבינגה היה חסר אנרגיות לחלוטין כל המשחק, מה זה? ההבדל הכי גדול ומתסכל בין הקבוצות הוא המחוייבות למשחק הלחץ. החבר’ה של פליק חיילים סופר ממושמעים.
הקלאסיקוס האלה כל כך מוזרים. שיחקנו כל כך פאסיבי ועדיין היינו מסוכנים לא פחות מבארסה, שמצד אחד נראה היה שמשחקת בהליכה, אבל לא בטוח שהיא יכלה יותר מזה.
היינו בלי אמבפה ובלי מגן ימני נורמלי, כשבארסה בשיא הכושר שלהם. אני חושב שאפשר להיות אופטימיים.
תגידו- מה בכלל משנה המאמן? אז אלונסו גרוע ולא מוכן ולא מתאים לרמות האלה (ביג סורפרייז…)
הוא זה שמונע משחקנים שמרוויחים עשרות מיליונים ושסיפרו לנו שהם מוכשרים כמו צואמני וקאמאבינגה ובלינגהאם וואלורדה וכ״ו וכ״ו לפחות לחבר שתים-שלוש מסירות… לא להיראות כמו קונוסים …?
הרי גם בלי מאמן בכלל שחקנים כאלה אמורים לפחות לדעת איך לגעת קצת בכדור. איך לשמור על כדור.
למה פדרי וראפיניה ודה-יונג ופרמין ואריק גארסיה וכל אלה יכולים לעשות 565 מסירות במשחק ב-93% דיוק אבל צואמני וויניסיוס ובלינגהאם וקאמאבינגה המהוללים לא מסוגלים?
מישהו פה מסוגל להסביר לי אחת ולתמיד את התופעה המסתורית הזאת?
הרבה זמן לא ראיתי את ברצלונה, ובאמת שהשד לא היה נורא בכלל, רק שאנחנו תמיד מתעלים על עצמינו ורעים ברמות אחרות בכל פעם מחדש. אבל אני לא מצליח להבין מה גורם לך להיות אופטימי, 0 כדורגל. בעצם אפס כדורגל היה מזמן, אנחנו במינוס.
בהתחשב בהבדל התהומי בין המומנטום של הקבוצות, אפשר לצאת טיפה עם הראש למעלה.
אני “ג’ודיסט” גאה ותמיד אמצא את החצי כוס המלאה כדי להגן עליו. לא היום. המשחק החלש ביותר שלו במדי ריאל לדעתי. הגנה שהיא תלאי על תלאי. שניים מתוכה מוחלפים כי לא כשירים ל-90 דקות. ובלי אמבפה.
אז לדעתי בסך הכל לא ניראינו כזה גרוע וזה מול בארסה שמחלקת רביעיות בעיניים עצומות לאחרונה.
אני מקווה שבליגה עם אמבפה כשיר, ג’וד שיתאפס על עצמו, הגנה מלאה וטובה. נצליח גם לעצור את ערימות הכישרון שיש לבארסה מקדימה וגם לתת פייט אמיתי.
גולר לא לרמות האלה. גארסיה עם כושר גופני לקוי בעיניי, קרראס הנכס הכי גדול בקבוצה הזאת אחרי אמבפה.
לא יודע איך אתם בכלל מגדירים הגנה מלאה ושלמה אבל אין סיכוי שזה יקרה, לא באמת. השחקנים שלנו, במיוחד בהגנה, סופר פציעים. וגם אם הם (ההגנה הפותחת כביכול) כבר משחקים אז הם לא בכושר כי הם חוזרים מפציעה. כל עוד אלה שחקני ההגנה שלנו לא באמת נפתח עם ההרכב הראשון האידיאלי.
אופטימי שאלונסו יצליח לשרוד את התקופה הרעה הזאת ונחזור לראות כדורגל לא הישרדותי, כשבארסה הזאת היא היריבה שלנו.
הפסקנו לשחק כדורגל קצת אחרי הקלאסיקו הראשון. אני מחליק הכל לאלונסו, רק שישרוד עכשיו, ואחר כך יגרום לבטלנים האלה לרוץ ויקדם את החרוצים. אם הוא ייכשל, אני לא רואה מישהו אחר שיושיע אותנו בשנים הקרובות.
תשמע אם מראש אתה אומר שאתה מחליק הכל לאלונסו אין לנו בסיס לדיון. התנאים לא היו לטובתו אבל מגיעה לו ביקורת גדולה. הוא לא מנהל את הקבוצה נכון בשום אספקט.