ברצלונה יוצאת ללה-סרמיקה של הצוללת הצהובה, למפגש שני רצוף מול יריבה…אמממ…צהובה, ובהתאם לאווירת השכונה בשיטת המשחק, גם המדים שנבחרו להתמודדות יהיו הכי קרובים לצהוב ולבלבול - AKA המדים הלבנים. לכו תדעו, אולי זה יעזור.
ויאריאל, בראשות קיקה סטיין וכבשיו - שפתחה את העונה עם הפסד ביתי לבטיס (עוד אקסית של סטיין), וניצחון חוצי על מאיורקה - לא נראית מרשימה במיוחד, נכון ללפני שבוע. הצהובים איבדו בקיץ, בין השאר, את פאו טורס, סמואל צ’וקואזה וניקולס ג’קסון במכירות, השאילו את דאנג’ומה ומוחיקה, ולא קיבלו הארכת חוזה השאלה בשנה ללו-סלסו מיודעינו.
אממה? זו עדיין הקבוצה של ג’רארד מורנו הבלתי-נגמר-כאשר-הוא-לא-פצוע-כלומר-חמישה-שישה-משחקים בעונה, ושל סורלות’ האימתני שעשה שמות בהגנתנו בעונה שעברה, אחומאש שנזרק מברצלונה, מוראלס שבן 36 כבר 10 שנים, אלביול שבן 37 כבר 20 שנה, ואפילו דניס סוארס, שיוחלף על ידי ואלוורדה בדקה ה-60, מיד אחרי נלסון סמדו. אה…וגם קיקו פאמנייה. בקיצור - גם אם זה לא בהכרח נראה ככה כרגע, במיוחד מתוך מה שכתבתי, ויאריאל היא לא קבוצה שיש להקל בה ראש. בטח לא ביכולת הנוכחית של ברצלונה.
מה שכן, היתרון הגדול במפגש מול הקבוצה מהפרבר הוולנסיאני, הוא שבניגוד ל-2 היריבות הקודמות של ברצלונה, הם לא צפויים להעמיד 11 שחקני הגנה בהרכב, אלא לשחק יותר פתוח. זה כמובן יאפשר לצ’אבי לגוון קצת ולפתוח הפעם עם 4 קשרים, ועם לבנדובסקי קשישא ושחקן התקפה בודד נוסף, יש שמועות שהפעם זה יהיה פראן, שינסו לעשות את הבלתי אפשרי - להבקיע.
בצד השני של המגרש - הפציעה של פאקינג אראוחו, ואי ההגעה לפחות בינתיים של קאנסלו, תגרום לאפשרות של רוברטו באגף ימין של ההגנה (אוי ויי), או לקונדה בצד הזה, ואלונסו/אריק כבלמים (אוי ויי זמיר). בקיצור - יהיו צחוקים.
ייעדרו בשורות ברצלונה: איניגו מרטינז (חזר לאימונים, צפוי להירשם ולהשתתף במחזור הבא), פנייה (אלא אם יירשם עד מחר), ראפיניה וצ’אבי המורחקים, וכמובן - פדרי ואראוחו הפצועים.
מתוך מסיבת העיתונאים של צ’אבי לפני המשחק (בחסות בארסה מאניה) -
״קודם כל אני רוצה להביע תמיכה מוחלטת בג׳ני הרמוסו ושאר השחקניות ולגנות את המעשים של נשיא ההתאחדות. אני מצר על התקיפות שמקבלות השחקניות האלה, שהביאו לספרד אליפות עולם, הישג היסטורי״.
״המפתח מחר יהיה מה נעשה עם הכדור. ויאריאל היא קבוצה גדולה ויותר מהכל חזקה במרכז המגרש. בבית שלהם הם יריב מסובך מאוד״.
על הפציעה של פדרי: ״אנחנו רואים את הסיפור של הפציעות השריריות חוזר ונשנה, זה קורה בכל אירופה, חלק מזה בגלל העומס שמופעל על השחקנים. זה מצער כי פדרי עשה קדם עונה מצוין והתחזק פיזית כמו שצריך. אנחנו בצוות המקצועי ובצוות הרפואי עושים הכל כדי להמנע מדברים כאלה״.
״ברור שאני לא מרוצה כשאנחנו לא משחקים טוב, אבל באופן כללי אני שמח מהאתגר כאן בברצלונה, שהוא אתגר גדול מאוד״ (השאלה של העיתונאי הייתה מוזרה)
״שאלתם אותי כבר 7 שאלות על רוביאלס, אני חושב שזה לא לעניין. אני מעדיף לדבר על איך שהנשים שיחקו, ההישג ההיסטורי שלהם בגביע העולם״.
״אנחנו מאבדים הרבה כוח עם הפציעה של פדרי, יש שחקנים שיכולים להכנס לנעליים שלו אבל ברור שזאת מכה גדולה״.
על באלדה: ״הוא כשיר, אין פציעה. נראה איך הוא ירגיש היום. כעיקרון אין בעיה שהוא ישחק״.
על השער שפסלו לסלטה ויגו נגד מדריד: ״תמיד קשה לזכות בלה ליגה הזאת. אני חושב שמעבר לכל טעויות השיפוט שמדברים עליהן, אנחנו צריכים לשמוע את השופטים, את ה VAR, הייתי רוצה לראות מה קורה ולמה הם שורקים למה שהם שורקים״.
על פראן: ״הוא דוגמא לאיך צריך להתאמן, אמרתי לכם כבר בשבוע שעבר. לא משנה אם הוא יפתח בהרכב, יכנס כמחליף או לא ישחק בכלל, ההתכוננות שלו היא דוגמא לכל שאר השחקנים״.
הסגל שייסע לוויאריאל באוטובוס, ולא בגלל הר געש -
לראשונה העונה - אלונסו בסגל. האם יפתח מחר?
אסטרלגה וקוצ’ן יהוו את השוערים השני והשלישי, בהיעדר פנייה הלא רשום.
קובראסי, קסאדו ואצבע על העדשה משלימים את הסגל.
הסגל של ויאריאל-