הדרך לאליפות מספר 34 עוברת באנואטה. ריאל מדריד תתארח מחר (ראשון, 23:00, One) אצל ריאל סוסיאדד השישית בטבלה בגמר ראשון מתוך תשעה, כשהכל תלוי בה לאחר המעידה של ברצלונה. אין מקום לטעויות. מרסלו יפתח?
סטטוס ריאל מדריד:
ריאל מדריד מגיעה למשחק מחר באנואטה אחרי הבשורות המעולות מהפיחואן. כעת, הכל תלוי בה. אם תנצח בכל המשחקים שנותרו - תזכה באליפות מספר 34. רבים ראו במחזור הזה, מחזור מספר 30 - כימים הקריטיים, ימים של אליפות, על אף שיש מחזורים רבים ושתי הקבוצות לא היו יציבות השנה. בכל מקרה, הדרך לאליפות עוברת במשחק הקשה ביותר שנשאר לנו עד סיום העונה. גמר ראשון מתוך תשעה (קצת יותר מהמפגש השני בחבל הבאסקים – בסאן ממס נגד בילבאו, או מפגש ביתי עם חטאפה). על הדרך, אם אפשר לגמול לסוסיאדד אחרי שהדיחה אותנו מהגביע בחודש ינואר דווקא בברנבאו, קטעה רצף ארוך שלנו ללא הפסדים ופגעה בביטחון. אלא שהעונה ריאל לא ממש ניצלה את המעידות של בארסה. במחזור ה-11 אחרי שהיא הפסידה ללבאנטה - הגיע תיקו מאופס של ריאל עם בטיס בברנבאו. במחזור ה-16 בארסה סיימה בתיקו עם סוסיאד - ואז הגיע 1:1 דרמטי של ריאל במאסטייה. גם בקלאסיקו הראשון ריאל יכלה להעפיל לפסגה אם הייתה מנצחת אך הסתפקה בתיקו מאופס בקאמפ נואו.
את מה שקרה בשבוע האחרון אתם זוכרים היטב - מחצית כמעט מושלמת נגד אייבר בהתחשב בנסיבות, אל מול יכולת לא מספיק טובה נגד ולנסיה. ואם ריאל הייתה נקלעת לפיגור היא הייתה בבעיה. כעת צריך פשוט להציג יכולת טובה ליותר דקות. בחדר ההלבשה של ריאל חיכו להזדמנות הזו ויודעים שאסור לתת לה לחמוק. “אנחנו מרגישים טוב אחרי שני המשחקים האלה, הקו זהה. לא היה הרבה זמן להתאושש אבל זה מה שיש. זה משחק החוץ הראשון שלנו לאחר הפגרה, יהיה לנו לא פשוט בכלל אבל נעשה את המיטב. כושר טוב או לא, סוסיאדד מבקיעה בקלות”, אמר זידאן.
במועדון מתעלמים מדבריו של פיקה על כך שהשופטים מעדיפים את ריאל וכעת היא פייבוריטית לזכות באליפות. “אני לא אענה לו. שיחשוב מה שהוא רוצה. אני לא חושב כך”, הוסיף המאמן. “אני לא הייתי ממליץ לשחקנים שלי להתבטא כך, הם חכמים. אנחנו מתרכזים רק בכדורגל”. עוד אמר: “ההפסד של ברצלונה לא משנה כלום. אנחנו רוצים להגיע ולתת הכל בכר הדשא”. שלושת הפסדי החוץ שלנו העונה, קבוצת החוץ הטובה בליגה (25 נקודות, יחד עם סביליה אם כי במשחק פחות) – הגיעו נגד קבוצות מהחלק התחתון. מאיורקה האומללה, לבאנטה במשחק הטראגי וכן בטיס. בדרך כלל במשחקים האלה המוכנות היא גבוהה מאוד. כשנשאל על הקהל אמר: “השחקנים מעדיפים לשחק עם קהל, גם אם הוא נגדו”. הוא החמיא לאודגור וכמובן לא גילה שום דבר: “חייבים לכבד את זה שהוא בריאל סוסיאדד”.
כאמור, זידאן חייב ניצחון ואם ישיג זאת יתנתק מוויסנטה דל בוסקה ויהפוך למאמן עם מספר הניצחונות השני הכי גבוה בהיסטוריה של ריאל. כרגע יש לו 133. המוד לקראת המשחק? “מוד צ’מפיונס”, כפי שעשה במשחקים מהסוג הזה העונה, מערך ארבעת הקשרים שיישמר - הרבה הגנה, בתקווה שההתקפה תספק הברקה אחת. קורטואה מציג את רקורד הספיגות הטוב ביותר שלנו מזה עשור. שינוי אחד צפוי הוא שילובו של מרסלו בצד שמאל, אחרי שלא שותף ולו לדקה. הוא עדיין הרפתקן ומסוכן מפרלאן מנדי על אף שהצרפתי בישל.
אסנסיו יזכה לדקות רבות יותר, אולי, בהתאם לנסיבות, אך על אף הקמאבק המרגש שלו לא רלוונטי להרכב (“אנחנו מאוד שמחים ממה שעשה ומרוצים ממנו, הוא חזר אחרי הרבה זמן, עלה לשחק במחצית השנייה. עלינו ללכת צעד אחר צעד ולא להשתגע. יש זמן. זה טוב שהוא צריך לשחק אבל זה יקרה לאט-לאט, זו הייתה פציעה קשה. סבלנות”, אמר זידאן). אפילו הרקורד הנפלא של בייל באנואטה לא יעזור לו הפעם. הוא כבש בחמש עונות רצופות (2013-2018), ארבע פעמים בבודדת ועוד צמד. רק נגד ראיו וייקאנו או דפורטיבו לה קורוניה הוא הבקיע יותר.
וכעת: המשוכה הכי קשה, כנראה, בדרך לתואר
ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, סרחיו ראמוס ©, רפאל ואראן, מרסלו (פרלאן מנדי)| קאסמירו, פדה ואלוורדה, טוני קרוס, לוקה מודריץ’| אדן הזאר וקארים בנזמה
מה המצב סוסיאדד?
ריאל סוסיאדד מגיעה למשחק במצב רוח די שפוף. אפשר לומר שהיא לא באמת חזרה מפגרת הנבחרות ולא רק בגלל מרטין אודגור אליו נחזור בהמשך. אם תיקו ביתי מאכזב נגד אוססונה מהתחתית (קטע רצף של ארבעה ניצחונות רצופים בבית) עוד התקבל בהבנה (1:1), הרי שהמפלה נגד אלאבס במחזור האחרון (2:0), עם בעיטה אחת בלבד למסגרת - דירדרה את הקבוצה מהמקום הרביעי עד לשישי, ובהתחשב בלוח המשחקים הקשה שנותר לה עד סיום העונה מעבר למשחק מחר (סביליה ואתלטיקו במחזורי הסיום) – זו מכה לא פשוטה. סוסיאדד נראתה אחרת לגמרי מהקבוצה ששיחקה היטב בקאמפ נואו ואמנם הפסידה אך הרשימה. “סוסיאדד עלולה לוותר על חלום הצ’מפיונס” – זו הייתה אחת הכותרות ואפילו המאמן אימנול הודה: “חזרנו רע מאוד מהסגר”.
בחודש ינואר, כשסוסיאדד הגיעה לברנבאו והדיחה את ריאל מהגביע, אלכסנדר איסק נתן שואו עם צמד ואודגור ניצח על התזמורת במרכז השדה. הנורבגי המושאל, שתמיד מושך תשומת לב – ספג ביקורות קשות אולי לראשונה העונה. בספרד נכתב שהוא היה הכי גרוע על המגרש נגד אלאבס (הוחלף בדקה ה-64) ומגיע למשחק הקרוב במצב פיזי (סובל מאי נוחות מסוימת) ונפשי לא מי יודע מה. הוא מאוד רוצה להוכיח את עצמו. המספרים שלו עומדים על שבעה שערים ושמונה בישולים ב-30 הופעות. מעבר לכך, נראה כי החלוץ השבדי, מלך שערי הקבוצה עם 14 שערים, יחזור ל-11 על חשבונו של וויליאן ז’וזה. גם מיקל אוירסאבאל מסוכן עם עשרה, ואסור לשכוח את פורטו המוכשר. חוסה זלודה המגן הימני ייעדר בוודאות בשל השעייה ומנגד מיקל מרינו חוזר כדי לארגן את השורות. הקפטן אסייר ייראמנדי מתקרב לחזרה למגרשים אך זה עדיין מוקדם עבורו.
הבאסקים הם קבוצת הבית השישית בטיבם בליגה עם שמונה ניצחונות ושלושה הפסדים ב-14 מחזורים. הם כבשו בכל משחקי הבית העונה ויחד עם סוף העונה שעברה הרצף עומד על 16. הציגו יכולת טובה ב-2:2 נגד ברצלונה וגברו על ולנסיה ללא כל קושי (0:3), מצד שני נכנעו לחטאפה היריבה הישירה על המקום באירופה. כמובן שהדרייב הגדול של סוסיאדד הוא גמר הגביע, הדרבי הלוהט נגד בילבאו, אך הם רוצים לנצל את העונה הזו ולחזור לליגת האלופות לראשונה מאז 2013/14.
אימנול אמר לקראת המשחק: “אנחנו מאמינים בעצמנו. ספקות? זה היה יכול לקרות אבל זה לא קרה. חסרה לנו תעוזה והחלטה נכונה לקראת השער. אנחנו ידועים את זה ועלינו להחזיר את זה, כמו שהיה ברוב העונה. לא היה לנו נוח בשני המשחקים האחרונים. לא יצרנו מצבים איכותיים, לא הגענו לאחד על אחד. עלינו לחזור להיות ריאל סוסיאדד. אני מצפה למשחק קשה מאוד, ריאל מדריד חזקה והיא תמיד חזקה, אבל יש לנו את המטרות שלנו ואנחנו רוצים להתקדם. הראינו כבר העונה שאנחנו מסוגלים לנצח אותם. אודגור? הוא סבל מבעיות אבל הוא מגיע טוב למשחק הזה. ברור לנו שאם לא נשחק ב-200% אז לא ננצח”.
סוסיאדד חוגגת בברנבאו בינואר
ריאל סוסיאדד – הרכב משוער: אלכס רמירו| רובין לה נורמד, דייגו יורנטה, אריץ אלוסטונדו, אייחן מוניוס (מיקל מרינו)| איגור זוביילדה, דויד זורוטוזה, מרטין אודגור (פורטו), מיקל אויארסאבאל, עדנן ינוזאי| אלכסנדר איסק
היסטוריה ומפגשי עבר:
לאור עשור מוצלח, לריאל יש מאזן חיובי, בגדול מפגשי העבר הם לפי תקופות. הזיכרון האחרון למשל קצת יוצא דופן אבל פחות נעים. בעונה שעברה, באחד ממשחקי הגארבץ’ טיים העצובים - ברהים דיאס כבש שער ענק בדקה השישית בדריבל נפלא, שער הבכורה שלו במועדון, אבל מיקל מרינו, חוסבה זאלודה ואנדר ברנטקסה ניצחו עבור הבאסקים. אותו הפסד קטע רצף של שלושה ניצחונות רצופים במשחקי החוץ בסוסיאדד. ברצף הניצחונות הרצופים בסיום עונת הבכורה של זידאן, היה 0:1 גדול עם נגיחה של בייל (80), עונה לאחר מכן הוא שוב כתש את הבאסקים עם צמד נפלא והיה גם גולאסו של אסנסיו, וב-2017-18 במשחק שהגענו אליו די עם הגב אל הקיר – ריאל ניצחה 1:3 – בורחה מאיורל בשער גדול, שער עצמי ובייל בריצה סוחפת. מה זה אומר עשור מוצלח? שבעה ניצחונות, תיקו ושני הפסדים.
ההפסד האחרון היה ב-2014-15, משחק די הזוי בעונת אנצ’לוטי. ריאל הובילה בביטחה עם שערים של ראמוס ובייל תוך חמש דקות, אך התפרקה וספגה רביעייה (קשה ללא קשר אחורי). מנגד, עונה קודם, בדסימה, אנצ’לוטי חגג 0:4 ענק – ייראמנדי, פפה, בייל (מחצי מגרש) ומוראטה בשער יפה. עוד משחק זכור, על אף ניצחון צנוע של 1:2 – בעונת הקאפלו, בקהאם חזר היישר מהיציע ל-11 וכבש בכדור חפשי. בסוף רוד הבקיע את שער הניצחון. השנים הקשות היו בתחילת שנות ה-2000. עד שבא רונאלדו ועשה סוף לעניין עם צמד ב-2004-05 (פארטידזו של גוטי) – ריאל התקשתה ורשמה שלושה הפסדים רצופים: 3:0 בהרכב חזק דווקא עם דל בוסקה – דגל לבן במאבק האליפות, 4:2 במשחק העונה ב-2002-03 (רונאלדו ופורטיו לריאל, כשממול – אלונסו כיכב), ו-1:0 ב-2003-04.
הניצחון הכי גדול (במשחקי החוץ) היה 1:5 בעונת 1992-93. ריאל הפסידה בשלושת ביקוריה הראשונים בסן סבסטיאן (ב-1929 זה נגמר ב-5:4 מטורף האמת) ואז הגיבה עם חמישה ניצחונות רצופים, אם כי השיא הטוב ביותר שלה עומד על שישה, מ-1959-60 ועד 1969-70. עוד קודם היה איזה 3:6 מאוד מוזר. היה גם רצף מרשים של 17 משחקים ללא הפסד. מתחנו אתכם קצת עם הסטטיסטיקה, אז הנה זה: ב-72 מפגשים באנואטה: 29 ניצחונות לריאל מדריד (40%) 29 תוצאות תיקו (21%) ו-22 ניצחונות לסוסיאדד (31%), יחס שערים 114:124 לטובת ריאל מדריד. בסך הכל מפגשי הליגה: 145 משחקים – 82 ניצחונות לריאל מדריד (57%), 37 תוצאות תיקו (26%) ועוד 26 הפסדים (18%), יחס שערים 179:316 לטובת ריאל מדריד. בדרך כלל בעונות שמסתיימות באליפות זה מסתדר. כך היה עם 0:4 ב-2000-01 בניצוחו של פיגו, ו-0:1 קטן-גדול של היגוואין ב-2012(בישול של קונטראו)