לקראת הקלאסיקו | ביום שבת ב-22:00 זה קורה, העולם עוצר מלכת. הנשימה נעתקת. ריאל מדריד נגד ברצלונה, הקלאסיקו הגדול של העונה. המשחק הגדול ביותר בעולם והפעם גם קרב אליפות של ממש. בנזמה מול מסי, קורטואה מול טר שטגן, זידאן נגד קומאן. רק תביאו את הקלאסיקו!
גם בעונה קשה קשה ומחורבנת יש רגעים מזוקקים שאתה זוכר. ניצחון בקלאסיקו הוא אחד מהם. עם קהל או בלי קהל, במשחק מרשים או בערב אפור. אז מה נאמר על האפשרות להשלים דאבל על בארסה, עונג שלא חווינו מאז עונת הפאסיו ב-2007/08? העונה האחרונה בה גם שמרנו על הכתר. אין ספק שבשנים הגדולות שלנו בעידן כריסטיאנו יש טעם של החמצה במפגשים הישרים. לפני מספר שבועות היה קשה לחשוב שנגיע בפורמה כזו למשחק, אך את אותו הדבר אפשר לומר על היריבה שמבקיעה על אוטומט כמו פעם, בזכות מסי ומעלינו בטבלה. אבל זה לא משנה. לקלאסיקו חוקים משלו והקבוצה הצליחה לשרוד את הסערה. נקווה שזה יהיה הקלאסיקו הראשון והיחיד איי פעם באצטדיון די סטפאנו. ושנזכור אותו לטובה.
ניצחון לא יוכל להבטיח לנו את האליפות. אבל יוכל לתת לנו את “האישור הסופי” שעשינו הכל, כי עם החולצה של ריאל מדריד תמיד עולים למגרש כדי לנצח. ואולי נקבל דחיפה אדירה לקראת ליגת האלופות, הגביע עם האזניים הגדולות. כפי שקרה למשל בעונת הבכורה של זיזו על הקווים, בקאמפ נואו, ב-2016. הפעם בתפקיד כריסטיאנו צריך להיות בנזמה שבאמת עושה אחלה עונה. אני מעריך שכקבוצה, על אף חיסורים של 3/4 מההגנה - ריאל קבוצה טובה ומאוזנת יותר. ויש לה יתרון גדול על הקווים.
אבל עזבו, צריך “לחפש סיבות” כדי לנצח בקלאסיקו? הייתי חוגג כל ניצחון, גם בעונות חסרות חשיבות. גם כשהפער בצמרת היה גדול. אין דבר כזה “קלאסיקו לפרוטוקול”. וכבוד המדרידיסימו תמיד היה חשוב. זה המשחק הגדול ביותר בעולם לטעמי פרט לגמר ליגת האלופות. שתי הקבוצות עם היסטוריה כה מפוארת ויריבות מרתקת, בכל מצב, ימשכו את הפוקוס. כשהשחקנים יעלו אט אט לכר הדשא ואלפים אמנם לא ימלאו כל מושב אפשרי במגרש אבל יהיו בטירוף בבית ובכל מקום אחר, עם החזה הנפוח - הנשימה תיעצר, הפרפרים בבטן יחלו. אם אתה לא חלק מזה אתה לעולם לא תבין.
אנחנו אוהדי ריאל מדריד ואוי ואבוי אם לא היינו מתלוננים על מה שקרה לנו העונה. ואולי, אני אומר בזהירות - אולי אנחנו קצת יותר טובים ממה שנראה לנו? אז כן, נפלנו בהתקפה קשות - אובר צעירים, הפציעות של הזאר, משבר-שניים בתחילת העונה, היה זמן שנמאס לנו מכדורגל. אבל הקבוצה הזו שורדת את הפציעות, את הקורונה, את הבלאגן, את הכיס הריק בקיץ והיא עוד יכולה לגרום לנו לסיום עונה מהאגדות. “הגעתי לכאן כדי לנצח”. רק תביאו את הקלאסיקו. ליברפול ברביעי? מי חושב על זה בכלל Hasta El Final-Vamos Real.
סטטוס ריאל מדריד:
ריאל מדריד מגיעה למשחק במצב רוח טוב אחרי ה-1:3 המרשים על ליברפול ברבע הגמר – היכולת והתוצאה, משחק 12 ברציפות ללא הפסד (עשרה ניצחונות ותיקו). החלק הראשון מתוך שלושה בשבוע המטורף עבר חלק והמאני-טיים ממשיך. התשוקה מירבית, הריכוז מקסימלי. הפוקוס חוזר לליגה ובקונוטציה מסוימת הרי שניצחון מחר יכול, אולי, לסלול את הדרך לאליפות, אם בארסה תנצח את אתלטיקו במשחק ביניהן. וגם אם זה לא יקרה, ריאל תוכל להיות שלמה עם עצמה שעשתה הכל כדי לשמור על הכתר, לצבור עוד ביטחון וגם להשלים דאבל ראשון על בארסה מאז עונת הפאסיו (2007-08) עם ברנד שוסטר זה מרגש (1:3 לריאל בקאמפ נואו בסיבוב הראשון העונה, טח לא שכחם). אכן מדובר בקלאסיקו הראשון באצטדיון די סטפאנו איי פעם. ריאל כבר ניצחה העונה ברוב המשחקים הגדולים העונה - אינטרX2, אתלטיקו, הקלאסיקו הראשון, ליברפול כאמור. עוד לחובבי המספרים - ריאל לא ניצחה שלושה קלאסיקוס ברציפות למעלה מ-40 שנה. זידאן ניסה להפחית לחץ ואמר שמדובר בשלוש נקודות כמו נגד אייבר או קאדיס על אף היוקרה של המשחק, הוסיף את הקלישאות הרגילות שהליגה תוכרע בסיום וגם הפסד לא חורץ גורלות אבל “לא חושבים על זה בכלל”. בקיצור - להוריד לחץ. באמת עדיף לדבר על המגרש. אגב, מאזנו בקלאסיקוס משביע רצון - חמישה ניצחונות מול שני הפסדים בלבד בעשרה משחקים.
המאמן שהיה שבע רצון מהביצועים של הקבוצה, צפוי להמשיך עם ה-4:3:3 שלו, זה נראה מופרך לוותר על אסנסיו אחרי שכבש ובטח שעל ויניסיוס לאחר משחקו הגדול בקריירה (בייחוד כשמול בארסה אמורים להיות שטחים במתפרצות). ההתקפה אפילו עובדת קצת יותר טוב וכבשה שלישייה בשלושה מארבעת המשחקים האחרונים. זידאן החמיא לשניהם: “ויני שחקן צעיר מאוד ומשתפר, הוא שחקן טוב, אני מרוצה ממנו מאוד”. על אסנסיו אמר שהאמון בו מקסימלי (הפיניש שלו יהיה חשוב - פרשנות שלנו) וששחקן התקפה תמיד צריך לצבור ביטחון עם כמה משחקים ברצף בהם הוא מבקיע. פדה ואלוורדה ששולב כמחליף נגד ליברפול, כקשר רביעי - זו גם אופציה, כדי להפתיע את קומאן. דני קרבחאל שחזר להתאמן עם כדור אך עדיין לא ממש עם הקבוצה - לא יהיה בסגל ובכל מקרה אחרי שנעדר לפרק זמן כל כך ארוך זה הגיוני היה להעדיף את לוקאס ואסקס בכל מקרה.
אדן הזאר המשיך להתאמן כרגיל, נראה בריא ומגביר את סיכויו להיכלל בסגל ולפחות לעלות מהספסל. האם זה יהיה הקלאסיקו הראשון שלו? זידאן התעלל בעיתונאים כשנשאל על כך. קודם כל הוא נשאל על ויניסיוס ואמר שהוא ממלא היטב את החסר בהעדרו של הזאר ש"אינו זמין". לאחר מכן הוא נשאל האם הוא התכוון שהזאר לא כשיר בתקופה האחרונה או ספציפית למשחק הזה וחייך: “חכו למחר ותראו”. הוא הסביר שהזאר ישחק כשהוא ירגיש טוב יותר ולא המועדון ולא הנבחרת משפיעים יותר בסיטואציה הזו.
העייפות של מרכז השדה ובכלל עשויה להשפיע בזמן שלברצלונה היה זמן רב יותר לנוח, אבל האמצע פשוט מחזיק אותנו העונה ואנחנו מאמינים שהם כן יימצאו שוב את הכוחות ואת החדות. קרוס שני לפרנקי דה יונג רק במספר המסירות בליגה. הוא רשם בישול אדיר נגד ליברפול, שום דבר לא מלחיץ אותו. מודריץ’ הוא המנוע. לא בכדי החלו להשוות בין שלישיית הקישור הנוכחית שלנו (במוחנו אנחנו עוד זוכרים את קאסמירו משתק את שלישיית ה-M-S-N ב-2016) לבין בוסקטס-צ’אבי-אינייסטה. קאסמירו יהיה גם חצי בלם בכל מערך, זה ברור לכם. נאצ’ו בעבר הסתדר היטב עם באיירן בעונת הדאבל אך התקשה יותר מול סוארס לדוגמא, ועבור מיליטאו (“הוא כמו ויני - הגיע צעיר מאוד כדי ללמוד, הוא משתפר מדי יום והוא שחקן ההווה והעתיד שלנו”, שיבח זידאן) מדובר במבחן כנראה יותר רציני מאשר השלישייה של ליברפול. כן, בלי ואראן וראמוס, אבל את זידאן אסור להספיד. וגם את ריאל לא. “נצטרך לעשות משחק שלם מאוד, היה לנו זמן להתכונן למשחק הזה”, אמר והזהיר לא רק ממסי כמובן (“הוא אולי לא יבקיע אבל אנחנו יודעים למה הוא מסוגל. בכל מקרה נצטרך לקחת בחשבון את כולם”).
מי שלא בלט יותר מדי באמצע השבוע וריאל זקוקה לו הוא בנזמה (“הקלאסיקו הוא המשחק הגדול בעולם, חלמתי לשחק בו כילד. יש כל כך הרבה עיסוק במשחק מבחוץ וכמובן שיש לחץ על כר הדשא אבל אנחנו נהנים לשחק נגד ברצלונה”, אמר בריאיון לאתר לה ליגה"). החלוץ לא כובש נגד היריבה הגדולה שלנו מספיק. הוא אמנם בישל באומנות לפדה במשחק הראשון אך יש לו תשעה שערים בלבד ב-35 קלאסיקוס. השער האחרון של בנזמה נגד בארסה היה איי שם בקיץ 2017 בסופרקופה בברנבאו – כלומר ריצה של תשעה משחקים עקרים. הגיע הזמן לשים לזה סוף. בכל כלי התקשורת השוו בינו לבין מסי - מחמיא. האם הצרפתי מסוגל ‘לעשות כריסטיאנו’ ולנצח את הארגנטינאי במשחק גדול? פארטידזו שלו מחר תהיה שווה יותר מרצף ההבקעות הנפלא שלו שנקטע בשלישי. בכל מקרה, כל גיבור ייתקבל בברכה. רוצים ניצחון של קבוצה. רוצים ניצחון.
חוגגים את ה-1:3 על ליברפול. ועכשיו למשימה הבאה
ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| לוקאס ואסקס, נאצ’ו פרננדס, אדר מיליטאו, פרלאן מנדי| קאסמירו, טוני קרוס, לוקה מודריץ’| מרקו אסנסיו (פדה ואלוורדה), ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה.
מה המצב ברצלונה?
ברצלונה חזק בתמונת הדאבל, משפט שהיה הזוי לכתוב אותו עד לא מזמן. הקבוצה של רונאלד קומאן היא קבוצה שונה לגמרי ב-2021. כזו שנהנית מדינמיקה מצוינת (“בארסה מרגישה עכשיו שהיא יכולה לנצח כל אחת ובכל מגרש” - איבחן בצורה מדויקת ג’ורדי קרויף), מנצחת בקלות בזכות כושר ההבקעה של ליאו מסי וגם מפגינה אופי. כך היה (לצד שיפוט קצת מחמיר כלפי היריבה) במשחק נגד ויאדוליד בשני כאשר עוסמאן דמבלה כבש שער ניצחון דרמטי בדקה ה-90, 0:1 על ויאדוליד אותו הכתירו בתקשורת כ"שער האליפות". הצרפתי מתחיל לפרוע שטרות באיחור גדול – עונתו הרביעית במועדון והשכיח את החולשה של אנטואן גריזמן או הפציעה של אנסו פאטי. רק ההדחה מליגת האלופות העיבה על הכושר המצוין. לפני הניצחון הלא מרשים על קבוצתו של וייסמן, הגיעה שישייה אדירה נגד ריאל סוסיאדד בסן סבסטיאן.
המספרים מראים שבארסה “סגרה סיבוב” ללא הפסד והוציאה 51 נקודות מתוך 57 אפשריות. רק ריאל, בשלוש הזדמנויות שונות – לא זכתה באליפות אחרי רקורד כזה של נקודות. בארסה מפגרת בנקודה בלבד מהמוליכה אתלטיקו אותה תפגוש במחזור ה-35 במשחק בית והכל תלוי בה. הקטלאנים נוטים לבלוט העונה דווקא במשחקי החוץ וגם קומאן אמר זאת בכבודו ובעצמו. הם ניצחו הרי 0:2 את יובנטוס בטורינו, השיגו שני ניצחונות על סביליה בפיחואן הן בליגה והן בגביע וכמובן התיקו 1:1 נגד פריז סן ז’רמן באחד המשחקים היותר טובים של בארסה העונה.
הרבה יהיה תלוי גם בליאו מסי שישתווה לסרחיו ראמוס כשיאן ההופעות עם 45 משחקים. החיוך חזר לפנים של הקפטן שכבש 29 שערים ובישל עוד 13 ב-38 משחקים. 19 משעריו היו ב-2021 והמשחק נגד ויאדוליד היה הראשון בו הוא שובת מהבקעה וגם לא מבשל במסגרת הליגה בשנה הקלנדרית החדשה. מנגד, מסי סובל בבצורת קלאסיקו - שישה משחקים שהוא לא כבש, מאז עזיבת כריסטיאנו, מאז מאי 2018. אם לא יכבוש גם מחר (טפו טפו טפו) זה יהיה הרצף הכי גרוע שלו נגדנו. “ברור שהוא מכריע מאוד עבורנו ונזדקק לו במיטבו. אני תמיד סמך עליו. אבל אנחנו צריכים גם את בארסה הטובה ביותר כי זה מה שיקבע מה נעשה במשחק”, הבהיר קומאן.
מעבר להתעוררות של מסי, הכושר המצוין של פדרי ואולי בחירתו של ז’ואן לאפורטה לנשיאות וכן הלאה – קומאן שהושמץ לא אחת בתחילת הדרך ולפתע מדברים על כך שכבש נפגש עם לאפורטה וימשיך בעונה הבאה, פגע בול עם השינוי למערך שלושת הבלמים. ג’ורדי אלבה חזר לתרום כהרגלו, גם סרג’יניו דסט מראה ניצוצות ופרנקי דה יונג משחק נהדר. הקבוצה קיבלה בשורות טובות באימון כאשר ג’רארד פיקה שנפצע נגד סביליה בגביע והיה ספק לגבי שיתופו - התאמן כרגיל וייכלל בסגל. פיקה אמנם איטי אבל עם ניסיון רב במשחקים האלה ולא פעם נראה טוב נגד ריאל. קואמן יחליט האם להמשיך עם אוסקר מינגסה או אולי לוותר על דה יונג כבלם ולשלוח אותו לעמדה הרגילה בקישור. נשקלת אפשרות לוותר על גריזמן שלא מרשים גם העונה ונעדר מהאימון אמש בנסיבות משמחות - השמונה באפריל זה היום בו הוא הופך לאב. היום הוא כבר התאמן. כשחקן אתלטיקו הוא כבש שלוש שנים ברציפות בברנבאו, פעם אחת שער ניצחון ופעמיים שער שוויון.
“הקלאסיקו הוא משחק גדול ויש סביבו עניין רב”, אמר קומאן שהיה מלא ביטחון במסיבת העיתונאים, ניסה שלא להתעסק בעניין השיפוט ואמר כצפוי שהקבוצה השתפרה מאוד מאז אותו הפסד 3:1 והבהיר כי גם באותו משחק הקבוצה שיחקה טוב. עוד אמר כי אף תוצאה לא תכריע את מאבק האליפות. “הביטחון של הקבוצה גבוה הרבה יותר מאשר בתחילת הדרך. זה טבעי כי יש הרבה צעירים שזקוקים לזמן ולתוצאות. עלינו להישאר נאמנים למשחק שלנו למרות שזו ריאל מדריד. ניקח בחשבון את האיכות שלהן במתפרצות”. ההולנדי לא פיזר את הערפל לגבי פיקה וסרג’י (האם יפתחו) ובין היתר לגבי העמדה של דה יונג לו החמיא על הורסטיליות. “דמבלה שחקן ברמה גבוהה שגורם לבעיות ליריבה”. הוא לא טרוד מהאפשרות שריאל תשחק גם כן עם שלושה בלמים ואמר שריאל הסתדרה ללא ראמוס ו-ואראן אבל גם בארסה ללא פיקה וסרג’י. “אנחנו מכבדים את ריאל”, סיכם.
דמבלה על תקן הגיבור נגד ויאדוליד
ברצלונה – הרכב משוער: מרק אנדרה טרש טגן| קלמנט לנגלה, אוסקר מינגסה, פרנקי דה יונג| סרג’יניו דסט, פדרי, סרחיו בוסקטס, ג’ורדי אלבה| אנטואן גריזמן, ליאו מסי ועוסמאן דמבךה
היסטוריה ומפגשי עבר
התאריך הוא האחד במרץ 2020, גם כריסטיאנו רונאלדו היה ביציע. ריאל מדריד מנצחת 0:2 את ברצלונה בקלאסיקו (האחרון בינתיים) בסנטיאגו ברנבאו וחוזרת לפסגת הטבלה. אחרי מחצית מאופסת הגיע שער של ויניסיוס עם מסירה נהדרת של קרוס וקצת עזרה מפיקה ורגע לפני הסוף מריאנו, שנכנס בתוספת הזמן – “זרק” את אומטיטי וכבש את השער השני. אותו ניצחון מרגש קטע רצף עגום ובלתי נשכח של ארבעה הפסדים רצופים בקלאסיקו הביתי – תבוסה מחפירה עם בניטס (4:0), 3:2 אכזרי מול מסי בדקה ה-90 בעונת הדאבל האגדית בעשרה שחקנים; 3:0 מתסכל ב-2018 ו-1:0 עם סולארי על הקווים. זה היה עשור נוראי בכל קנה מידה. ריאל הפסידה שש(!) פעמים כמארחת מול בארסה שהרגישה לחלוטין בבית וניצחה רק שלוש פעמים: 1:2 בחצי הרכב ובמשחק על היוקרה בעונת הפרידה ממוריניו (בנזמה כבש את ה-0:1 וראמוס ניצח את המשחק בנגיחה), 1:3 עם אנצ’לוטי ברמונטדה תוצרת רונאלדו, פפה ובנזמה וכאמור אשתקד. היה גם תיקו 1:1 ב-2010-11 כשמסי ורונאלדו כבשו בפנדל כל אחד.
בשנות ה-2000 ניצחה ריאל שבע פעמים את בארסה בברנבאו והפסידה בעשרה משחקים. ב-2000/01 ראול וריבאלדו, השחקנים הטובים בספרד, ניהלו מצ’אפ מרתק עם צמד כל אחד. ריאל הוליכה פעמיים אך הברזילאי השווה. ראול לפחות זכה באליפות וסיים כפיציצ’י. ב-2001/02 מוריינטס ופיגו העניקו לריאל 0:2 ביתי. הניצחון הבא של ריאל בקלאסיקו הביתי היה רק ב-2004/05, במערך שלושת החלוצים עם ואנדרליי לושמבורגו כשפיגו סופסל. רונאלדו נתן משחק ענק כשבישל לזידאן וכבש בעצמו, אטו צימק אבל ראול עשה 1:3 ואואן כבש את הרביעי מבישול של בקס. רונאלדיניו כבש בכדור חופשי אדיר וקבע את תוצאת המשחק 2:4. כעבור שנה רונאלדיניו התעלל בנו אבל אז בא קאפלו ועשה סדר עם -0:2 במתפרצות וערב מרגש של גוטי. ראול נגח לרשת מכל הלב כבר בדקה השלישית ורוד כבש את השני אחרי בישול של רוביניו. קשה לשכוח את קלאסיקו הפאסיו בעונת 2007/08, כשבארסה כיבדה את האלופה במסדרון-מסדר כבוד והובסה 4:1 - ראול, רובן, היגואין ורוד כבשו.
אותו 1:4 הניצחון הכי גדול שזכור לנו בעידן הזה. אנחנו נלך רחוק יותר לאותה מאניטה בלתי נשכחת עם איבן זאמורנו שכבש שלושער. שנה לאחר שכבודה של ריאל נרמס בקאמפ נואו, הגיעה הנקמה עם חורחה ואלדאנו על הקווים. אפילו לואיס אנריקה כבש בצבע הנכון ואמוויסקה קבע את ה-0:5 ההיסטורי. ב-1999-2000 היה גם כן ניצחון יפה וראוי עם דל בוסקה על הקווים (0:3 - פצצה של רוברטו קרלוס ושערים של מוריינטס ואנלקה). בשנות ה-80 הקינטה דל בויטרה חיברו ארבעה ניצחונות בית רצופים והיה כמעט עשור בו בארסה לא ניצחה במקדש (מ-1984 ועד 1994).
טוב, המספרים, חיכיתם לזה: בסה"כ 90 הקלאסיקוס בברנבאו\צ’מרטין זה המאזן: 53 ניצחונות (59%), 15 תוצאות תיקו (17%) ו-22 הפסדים (24%), יחס שערים 110:183 לטובת ריאל. ריאל נכנעה דווקא בקלאסיקו הביתי הראשון, הגיבה עם 1:5 ב-1930 וניצחה שישה משחקים רצופים בשנות ה-30 כולל 2:8 ב-1935 לפני מלחמת האזרחים. כמובן שזה הניצחון הכי גבוה בקלאסיקוס. לריאל הייתה גם שישייה לפנתיאון ב-1949-50 ואותו ניצחון פתח דרך לריצה מדהימה עם ניצחונות גבוהים - 1:4 כעבור שנה, מאניטה ב-1951-52, 0:5 נקי ב-1953-54 בחסות די סטפאנו הגדול ושלישייה כעבור שנה. ריאל רשמה 16 ניצחונות בית רצופים על בארסה, האחרון שבהם 1:4 ב-1964-65. ההפסד הכואב ביותר היה ב-1974, היום הגדול של יוהאן קרויף. הרצף הכי שחור של ריאל ללא ניצחון ביתי עומד על חמישה משחקים בתחילת שנות ה-70.
עוד מספרים: בכל משחקי הליגה (181) - 72:74 לריאל מדריד ועוד 35 תוצאות תיקו, יחס שערים 289:291 לטובת ריאל. בקאמפ נואו (91 משחקים) - 21 ניצחונות לריאל ו-50 לברצלונה. בכל המסגרות - 245 משחקים: 97 ניצחונות לריאל, 96 לברצלונה ועוד 52 תוצאות תיקו, יחס שערים 400:408 לטובת ריאל.
שיאי קלאסיקו :
שיאן ההופעות בקלאסיקו: סרחיו ראמוס - 45 משחקים| אחריו: מנואל סאנצ’יס ופאקו חנטו - 42 הופעות| פרננדו היירו, איקר קסיאס וראול - 37 הופעות| קרלוס סנטיאנה וקרים בנזמה - 35 הופעות.
שיאן השערים בקלאסיקו : כריסטיאנו רונאלדו ואלפרדו די סטפאנו - 18 שערים כל אחד| אחריהם: ראול (15 שערים), פרנץ פושקאש ופאקו חנטו - 14 שערים, וקרלוס סנטיאנה - 12 שערים.
כובשי שערים בסגל הנוכחי : קארים בנזמה - 9 שערים| סרחיו ראמוס - 5 שערים| מרקו אסנסיו, מרסלו, רפאל ואראן - 2 שערים| לוקה מודריץ’, קאסמירו, מריאנו דיאס, פדה ואלוורדה ויניסיסיוס ג’וניור - שער בודד.
כבש בהכי הרבה משחקים רצופים : כריסטיאנו רונאלדו - שישה (שבעה שערים בסה"כ) בין 2011-12 ל-2012-13.
המאזן של זינדין זידאן : 10 משחקים - חמישה ניצחונות (שניים בבית ושלושה בחוץ), שלוש תוצאות תיקו ושני הפסדים, יחס שערים 12:17.
הכי הרבה ניצחונות רצופים בכל המסגרות : שבעה - פברואר 1962 עד פברואר 1965.
הרצף הכי ארוך ללא הפסד : שמונה משחקים ממרץ 2001 ועד דצמבר 2003 - שישה בליגה ושניים בחצי גמר הצ’מפיונס.
הניצחון הכי גדול בכל המסגרות : 1:11 בגביע המלך ביוני 1943 (המשחק הידוע לשמצה)| בליגה: 2:8 על ברצלונה בפברואר 1935
איזור הצבע שלנו:
חמישה שערים שבחרתי מהקלאסיקוס:
- מריאנו דיאס ב-2019-20 - אני רציני. הוא נכנס בתוספת הזמן ביתרון 0:1 רק כדי להעביר זמן ולהרביץ, לפניכן לא קיבל אף דקת ליגה נדמה לי ופתאום “עשה פוו” לאומטיטי וכבש את ה-0:2. אני הייתי שם, ראיתי את הניצחון בקלאסיקו במשחק האחרון בברנבאו, גשם וקור אימים אבל כל כך חם בלב ושאגתי “SSUUUIIII”.לרגע רגע אחד מריאנו לא היה בדיחה. סלחתי לו שלקח את מספר שבע.
- שער האליפות של כריסטיאנו ב-2011-12 - עונה גדולה (עונת השיאים - מאה נקודות ו-121 שערי זכות) הייתה חייבת חותמת גדולה עם ניצחון בקאמפ נואו על היריבה השנואה שהייתה אימפריה. בפברואר כבר היינו ביתרון עשר נקודות אשכרה. מסירת הסרגל של אוזיל, השער המרגש של שחקן העונה וגם ה-“Calma-Calma”. זו הקבוצה שהייתה צריכה להביא את הדסימה. אין דבר…
- ראול נגד ברצלונה ב-2006-07 - הספידו אותנו, הפער בטבלה היה כבר חמש נקודות, הם היו אלופי אירופה הגאים ואלופי ספרד. ממול - קבוצה של אופי, ריאל המרגשת של קאפלו. כבר בדקה השלישית השחקן שאני הכי אוהב (שהיה מעבר לשיאו) כובש נגד היריבה שאני הכי שונא, עם נגיחה מדהימה מכל הלב. הברנבאו עף באוויר והשדר צועק את ה-“Golazo Del Capitan Del Real Madrid”. אין דברים כאלה. ועוד: גוטי, ראמוס כמגן, רוד, רוביניו, מהמאדו.
- השער של כריסטיאנו בגמר הגביע 2011 - וואו איזו תקופה מדהימה, ארבעה קלאסיקוס ב-21 ימים או משהו כזה, ימים של טירוף, הראש לא חושב על שום דבר אחר. תואר ראשון למוריניו, תואר ראשון לכריסטיאנו, היום בו הפורטוגלי שבר את תקרת הזכוכית (בערך). פפה כבלם היה מבריק, במחצית ריאל יכלה להוביל אך לאחר מכן בארסה השתלטה על העניינים. ואז די מאריה הרים, רונאלדו נגח ו…המהפך החל. ריאל כבר לא מפחדת.
- כריסטיאנו נגד בארסה בסופרקופה. זה היה משחק מטורף - ניצחון בעשרה שחקנים, בקאמפ נואו, בלי יותר מדי מאמץ. אחד המשחקים הגדולים שראיתי כאוהד. ואחר כך עוד היה את הגולאסו של אסנסיו שסחט אפילו מפלורנטינו תשואות. כריסטיאנו עלה מהספסל, היה מעט חלוד ושזוף מהחופשה. ואז הוא קיבל כדור ארוך מאיסקו, דהר, שיגע את פיקה ובעט לחיבור מכל הלב וגם הוריד חולצה עם החגיגה האדירה. גם אני הורדתי חולצה בבית. גם האדום לא הפריע לנו. אפילו פיקה הודה: “מעולם לא הרגשתי כל כך נחות מכולם”.
זכרונות מקלאסיקו הפאסיו | ביום שבת תארח ריאל את ברצלונה לקלאסיקו הגדול. רגע לפני שזה קורה, חזרנו אחורה בזמן ל-2008, המשחק המפורסם שהסתיים רק ב-1:4. הפעם האחרונה בה ריאל השלימה דאבל על בארסה בליגה ושמרה על תואר האליפות שלה. המערך המבריק של שוסטר, האליפות שלא הוטלה בספק מהרגע הראשון, השער האחרון של ראול בקלאסיקו והיום בו מרסלו ניצח את מסי.
שאלתם את עצמכם מתי בפעם האחרונה ריאל ניצחה בשלושה קלאסיקוס ברציפות? הרי השגנו 0:2 בברנבאו אשתקד ו-1:3 העונה בקאמפ נואו. רצף כזה לא היה לנו כבר למעלה מ-40 שנה, מאז 1978. לואיס מולווני עמד על הקווים. היא ניצחה 2:3 בסיבוב הראשון בקאמפ נואו, בסיבוב השני פירקה את בארסה 0:4 בברנבאו וגם בסיבוב הראשון ב-78/79 ריאל ניצחה - 1:3, עם צמד של סנטיאנה בין היתר. הרצף נקטע כי בקלאסיקו השני ניצחה בארסה 0:2. מאז ב-42 השנים שעברו, ריאל הצליחה לנצח פעמיים ברציפות תשע פעמים, אך תמיד נעצרה לפני הפעם השלישית. בין 2001 ל-2003 לריאל היה רצף של שמונה קלאסיקוס ללא הפסד בכל המסגרות (שישה בליגה ושניים בצ’מפיונס), עם שלושה ניצחונות וחמש תוצאות תיקו. זידאן שיחק בשישה מהם וכבש שניים.
כותרות העיתונים לקראת הקלאסיקו הגדול - יום שישי:
שער המארקה : “חלום הדאבל” של כל אחת. ריאל מדריד יכולה לזכות בליגה וגם בצ’מפיונס ולבארסה השנייה בטבלה עוד מצפה גמר הגביע הספרדי החודש נגד אתלטיק בילבאו.
טפו-טפו-טפו: כבר שישה קלאסיקוס שליאו מסי לא הבקיע (רחוק משחק אחד מקביעת שיא שלילי) - ארבעה בליגה ושניים בגביע (מאז מאי 2018). במארקה נכתב כי “האשמה” הגדולה היא על טיבו שלנו - שרשם חמש הצלות בארבעת המפגשים מול הקפטן. בתמונה: ההדיפה הנהדרת מה-1:3 בקאמפ נואו. במשחק בברנבאו אשתקד השוער גם כן רשם הצלה נהדרת מול מסי באחד על אחד. קורטואה בינתיים עם אחוז הצלות גבוה - 74.2% כשרק טר שטגן, בונו ואובלק מאפילים עליו.
כתבה גדולה במארקה על בנזמה ומסי: “הבוסים של הריצות של ריאל וברצלונה” - שני החלוצים הצליחו ב-2021 להחזיר את הקבוצות שלהם למאבק האליפות שכבר נראה אבוד. לבנזמה יש 12 שערים ב-15 משחקים ב-2021 - עשרה מהם בליגה. הוא נותר מבלי להבקיע נגד ליברפול וריאל ניצחה בכל זאת - אלה חדשות טובות. עד למשחק הזה כבש בשבעה משחקים רצופים (תשעה שערים) - הרצף הטוב ביותר שלו בלבן. יש לחלוץ 24 שערים העונה ב-34 משחקים - הממוצע הטוב ביותר שהיה לו במועדון. אם ימשיך כך הוא מסוגל עוד לקבוע שיא קריירה (כרגע: 32 שערים בעונת האליפות עם מוריניו. מסי כבש 16 שערים ב-13 משחקי ליגה מאז האחד בינואר. “חופשת חג המולד עשתה לו טוב. הוא החל ברצף וגם הרעיון לעזוב את המועדון התנדף לו”. לסיכום נכתב: “ההשפעה של שניהם על משחק ההתקפה, בכל בניית מהלך, היא אדירה”, נכתב ובצדק. הנה הגרף שלהם
שער ה-AS : מלכי השערים במוקד - בנזמה (18) ומסי (23, 16 מהם ב-13 המחזורים האחרונים) ושניהם עם בצורת בקלאסיקוס האחרונים.
טור דעה אופטימי ב-AS להמשך העונה: “הדרך שנותרה לא קלה - אבל ריאל הוכיחה שהיא משחקת טוב יותר נגד הגדולות - נגד אינטר, ברצלונה, ליברפול ואתלטיקו מדריד”. “ריאל לא זכתה בכלום אבל יש לה את התשוקה והכושר הנהדר והליגה אפשרית”.