לקראת ג’ירונה
סטטוס ריאל:
ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד ג’ירונה אחרי שבוע מסויט בו כמעט סיימה את העונה (אותה ג’ירונה כבר הייתה חלק מרצף שלילי של ריאל בסיבוב הראשון בליגה). לאחר ההפסד 2:1 למאיורקה בחוץ שהגדיל את הפער בצמרת, הגיע הפסד נוסף של 2:1 – לבאיירן מינכן ברבע גמר ליגת האלופות. כעת נראה שריאל מדריד רוצה רק לחזור לנצח, להחזיר קצת מהביטחון ולתת נתח משמעותי יותר של דקות לג’וד בלינגהאם ואדר מיליטאו שעלו מספסל בשלישי והקבוצה בונה עליהם כשחקנים חשובים בתקווה לעשות את הכמעט בלתי אפשרי נגד באיירן מינכן. המאמן אלבארו ארבלואה כבר אישר שהם ייפתחו בהרכב. ארבלואה, שאגב יציין את משחקו ה-20 על הקווים (13 ניצחונות מול שישה הפסדים), כבר הפסיד יותר משחקים מאשר צ’אבי אלונסו העונה ובפחות זמן. בליגה ניצחה ריאל 13 מ-15 משחקי הבית שלה והיא קבוצת הבית השלישית בטיבה אחרי ברצלונה (15/15) ואתלטיקו מדריד (40 נקודות מ-48 משחקים)
“השחקנים להוטים להתחרות שוב, להוטים לקחת שלוש נקודות ולשחק משחק נהדר כקבוצה”, אמר המאמן, שנשאל האם קשה להניע את השחקנים לקראת המשחק מחר ואמר: “לא, הם הראשונים שרוצים לשחק, כי התוצאה נגד באיירן לא הייתה התוצאה שציפינו לה. דיברתי עם רבים מהם והם להוטים לשחק ולתת לאוהדים ניצחון”. ארבלואה נשאל על כך שאיבוד נקודות נוסף יביא לפרידה מהמאבק על הכתר – אם כי זו כבר התחושה שלנו עכשיו – “אנחנו יודעים שכל משחק הוא חשוב ואין מקום לטעויות. אנחנו נמשיך להילחם ואנחנו יודעים מה אנחנו מייצגים”. ארבלואה, שחזר שוב ושוב על כך שמחויבות ורצון לא היו חסרים, הבהיר כי אף אחד לא חושב על באיירן ו-“המשחק של יום רביעי מתחיל כבר מחר”.
לפחות לפי דבריו הוא לא יבצע רוטציות, לשחקנים כזכור יהיו ארבעה ימים להתאושש עד לגומלין (שבת-ראשון-שני-שלישי), אבל אנחנו נטיל ספק קל בעניין. ויניסיוס ג’וניור ופדה ואלוורדה כן נחו לאחרונה, אז סביר שהם ישחקו, והמטרה בטח לתת לקיליאן אמבפה משחק אולי נוח יותר על הנייר כדי להוריד עוד חלודה ולצבור ביטחון לקראת הגומלין אחרי סדרת החמצות מול הגרמנים על אף השער שלו. אבל אנטוניו רודיגר אולי כן יסופסל? מה לגבי טרנט אלכסנדר-ארנולד? (דני קרבחאל כן רעב לדקות). ארבלואה גם אמר שאדוארדו קמאבינגה (שרואה את טיאגו פיטארץ’ מקדים אותו) כן ישחק: “אני מרוצה מההופעות שהוא נותן, הוא חשוב לא רק עכשיו אלא גם יהיה בעתיד, המועדון מרוצה ממנו מאוד”.
הבלם אדר מיליטאו ששיחק היטב כמחליף בשני המשחקים האחרונים, לא פתח בהרכב ריאל מאז ההפסד לסלטה ויגו בחודש דצמבר, כבר ארבעה חודשים. “מה מיליטאו מביא לשולחן? כבר אמרתי את זה לפני כמה ימים. הוא כנראה הבלם הטוב בעולם. הוא דומיננטי במצבים של אחד על אחד, חזק באוויר, בעל המנטאליות הנכונה, אופי ומנהיגות ועם חלוקת כדור טובה. החשיבות שלו ברורה”, אמר ארבלואה על הברזילאי. יש לזכור שגם ראול אסנסיו כמעט ולא שיחק לאחרונה ובמארקה הרחיבו על מחלוקת בינו לבין המאמן ואפילו סדרת חינוך מצד אלבארו ארבלואה. פרלאן מנדי השתתף באימונים האחרונים, אמור לקבל דקות מעטות מחר כמחליף בתקווה אולי לקחת אותו בחשבון לקראת באיירן.
המאמן נשאל על שריקות הבוז שהופנו כלפי ויניסיוס נגד באיירן והאם הוא רואה אותן כלא הוגנות. אתם יודעים מה אני חושב עליו, מה הוא מסמן עבורי כמאמן, וההופעה שהוא מספק מאז שאני על הקווים קריאות הבוז הן חלק מהדרישות של האוהדים האלה, ואני רואה את זה כנורמלי. מאמנים אחרים אולי חשים אווירה עוינת, אבל זה נורמלי. אם היו לנו הזדמנויות להבקיע נגד באיירן, זה היה בגלל איך שהקהל של הברנבאו דחף אותנו. הלוואי ויכולתי תמיד לשחק בברנבאו ורק בברנבאו”. אגב, כשארבלואה אומר שהרמונטדה במינכן מתחילה מחר זה מחזיר אותי אחורה ל-2022, כשריאל הייתה מנומנמת אבל ניצחה 1:4 את ריאל סוסיאדד עם כמה דקות של בליץ’. השחקנים חזרו לחדר ההלבשה ואחר כך הקהל קרא להם לשוב ושאג להם, לפני הגומלין נגד פריז - “Si Se Puede”.
בלינגהאם דחף קדימה נגד באיירן. מחר יפתח בהרכב כטסט לגומלין
ריאל מדריד - הרכב משוער: אנדריי לונין| טרנט אלכסנדר-ארנולד, אנטוניו רודיגר, אדר מיליטאו, פראן גארסיה| אורליאן טשואמני, אדוארדו קמאבינגה, ג’וד בלינגהאם, ארדה גולר| ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה
מה המצב ג’ירונה?
ג’ירונה מגיעה למשחק במצב רוח טוב הרבה יותר מאיתנו, עם שני ניצחונות בשלושת המשחקים האחרונים ועל קבוצות לא רעות בכלל: ניצחון 0:3 על אתלטיק בילבאו במחזור ה-28 ולפני כמה ימים גם השיגה 0:1 על ויאריאל הרביעית, כשהיא נהנית משער עצמי של פאו נבארו. בין-לבין היה הפסד חוץ לאוססונה (1:0). ג’ירונה כמובן המשיכה לתת אמון במיצ’ל גם כשהכל הלך הפוך (והוא אסיר תודה על כך) ובילתה קרוב לחצי סיבוב מתחת לקו האדום - ממש לא נעים - וכעת היא כבר במקום ה-12 בטבלה רחוקה מהתחתית. יש לה יתרון שמונה נקודות על הקו האדום והיא במאבק על העשירייה הראשונה. “ג’ירונה חוגגת את הגאולה. העבודה לא הסתיימה אך היא קרובה לכך. הקבוצה עשתה צעד ענק אל עבר ההישארות וחגיגת האוהדים במונטיליבי הרגישה כמו ערובה להישרדות”, נכתב בסיקור המשחק במארקה.
אפשר לומר שג’ירונה קבוצה שונה ב-2026 - שישה מתשעת ניצחונותיה העונה השיגה בשנה החדשה (בינואר היה לה רצף של שלושה כאלה), כולל הדובדבן שבקצפת – 1:2 גדול על ברצלונה אחרי מהפך, בזכות שערים של תומא למאר ומארק בלטראן. הזכרנו גם את התיקו של ג’ירונה נגד ריאל בסיבוב הראשון, אז כמובן שגם התוצאה הזו וגם הניצחון על ברצלונה היו במונטיליבי. במשחקי החוץ היא פחות טובה, עם שלושה ניצחונות מול שישה הפסדים, ובסה"כ 15 נקודות ב-15 משחקים, אבל הקבוצה בתנופה. המסר של מיצ’ל לקראת המשחק בכל מקרה הוא ש"אף פעם אין זמן טוב להגיע לברנבאו" והוא עוד אומר שרוב הסיכויים שקבוצתו תפסיד.
ואולם לא הכל ורוד בג’ירונה שכן החלוץ האוקראיני ולדיסלב ונאט שכבש העונה תשעה שערי ליגה והוסיף אחד בגביע המלך וגם בישול ב-27 הופעות - נפצע ולא יחזור לשחק העונה. גם דיילי בלינד (השתתף בחלק מהאימון בחמישי ונמצא בספק) וארנראו מרטינס נפצעו במשחק האחרון, האחרון אמור להיות זמין. אבל רואיס שהחליף את החלוץ באותו משחק, מסתמן כמחליפו בהרכב. פציעות רבות הפריעו לו בלי הפסקה ממש, להראות את כישרונו ובקבוצה מאמינים שזה הזמן. וכמו תמיד ישנו כריסטיאן סטואני הוותיק שיכול לתת חיזוק מהספסל. סטואני בן ה-39 שברזומה שלו מעל 300 הופעות בג’ירונה, שיחק העונה 216 דקות בלבד בליגה, ויש לו שלושה שערים. נגד ריאל הוא כבש שבעה שערים לאורך הקריירה ורק נגד שלוש יריבות הבקיע יותר. וישנו גם ויקטור צ’יגאנקוב הוא סגנו של המוציא לפועל, ועם שישה כיבושים העונה כבר מתעלה הרבה על המספרים שלו מהעונה שעברה. נגד בילבאו למשל הוא בישל פעמיים.
כמו כן, חשוב להזכיר, ג’ירונה ציפתה ליהנות יותר מהניסיון של מארק אנדרה טר שטגן שהגיע כמושאל מברצלונה בינואר אולם השוער הגרמני סבל מחוסר מזל אדיר - נפצע מיד - הספיק לשחק רק שני משחקים (בתיקו 1:1 נגד חטאפה במחזור ה-21 ובהפסד 1:0 לאלצ’ה במחזור שאחריו). עוד שחקן שישנו בסגל ולא זמין הוא הקשר ההולנדי דוני ואן דה בייק שיחזור להתאמן עם הקבוצה לקראת סיום הליגה. גם פורטו הוותיק לא זמין עדיין. מיצ’ל אמר על היעדרותו של החלוץ הבכיר שלו: “הוא לא ישחק שוב העונה בשל היעדרות של עשרה שבועות וצריך להמשיך הלאה, אין לנו מה לעשות בנידון. נמשיך עם מה שנותר ונתמקד בעתיד שלנו”. עוד אמר כי הוא בונה על המשחק הטוב של הקבוצה נגד ויאריאל.
מיצ’ל הוסיף: “אנחנו יודעים כמה קשה לשחק בברנבאו אבל הקבוצה מוכנה למשחק סדר הגודל הזה. אני לא מסתכל על הטבלה או על קבוצות אחרות. זה אף פעם לא קל שם, גם לא עבור ברצלונה, אתלטיקו מדריד, מנצ’סטר סיטי או באיירן מינכן. ריאל מובילה בהרבה פרמטרים. אנחנו כן יכולים לשחק פנטסטי כקבוצה ולהיות עם מנטאליות ברמה גבוהה”. הוא דיבר על כך שהוא כן מתמקד בהבדלים שיש בין ריאל הזו לקבוצה מהסיבוב הקודם, כי עכשיו יש מאמן אחר. “לריאל יש כמובן סיכוי לזכות באליפות עדיין אבל הם צריכים לשחק בקאמפ נואו ולנצח בכל משחק. אנחנו צריכים את הנקודות גם כן, רוצים להגיע ל-42. אני מנסה להסתכל על זה כמו עוד משחק. ריאל קבוצה שיודעת לחיות עם הלחץ ויודעים שהם במבחן כל שלושה ימים ושמצפים מהם לנצח אחרי ההפסד. אין לה מקום לטעויות”. הוא כן מבהיר: “לנצח את ריאל זה יותר מעוד שלוש נקודות”.
ניצחון חשוב שהרחיק אותה עוד מהתחתית. ג’ירונה חוגגת 0:1 על ויאריאל
ג’ירונה - הרכב משוער: פאולו גאזאניגה| הוגו רינקון, ארנאו מרטינס, ויטור רייס, אלכס מורנו| אקסל ויטסל, פראן בלטראן, איגור צ’יגאנקוב, עזדין אווואני| ג’ואל רוקה ואבל רואיס
קצת היסטוריה::
היסטוריית המשחקים של ריאל וג’ירונה דלה כמובן שכן היריבה החביבה עלתה לליגה הבכירה לראשונה ב-2017/18. עד היום נערכו חמישה משחקים בלבד בסנטיאגו ברנבאו במסגרת הליגה. ריאל ניצחה שלוש פעמים (60%), הפסידה פעם אחת (20%) והמשחק הנוסף הסתיים בתיקו (20%), יחס שערים 14:6 לטובת ריאל מדריד. שני המשחקים האחרונים נגד ג’ירונה בבית היו במחזורים כמעט זהים, המחזור ה-25 אשתקד והמחזור ה-24 בעונת 2023/24. באותה עונה ג’ירונה עוד רצה לאליפות בחודש פברואר, וריאל הביסה אותה 0:4 במשחק העונה, כשוויניסיוס ג’וניור כובש שער ענק, ג’וד בלינגהאם מבקיע צמד ורודריגו מקנח. בעונה שעברה לוקה מודריץ’ פתר את הבעיה ולקראת הסיום ויניסיוס כבש את ה-0:2. המפגש הראשון בין הקבוצות היה המשוגע מכולם.
בעונת 2017-18 בסיבוב השני ריאל ניצחה 3:6 אחרי 1:1 בהפסקה כשכריסטיאנו רונאלדו משתולל עם רביעייה וגם לוקאס ואסקס וגארת’ בייל הבקיעו. בצד של היריבה - צמד לכריסטיאן סטואני. כעבור עונה ג’ירונה חוללה סנסצייה על הפרצוף של סנטיאגו סולארי וניצחה 1:2, יש לכם ספק מי הבקיעו? במשחק הנוסף, ב-2022-23, ריאל סיימה בתיקו 1:1 כשוויניסיוס כובש ראשון, סטואני משווה, טוני קרוס הורחק בצהוב שני בתוספת הזמן והיו הרבה כעסים ועניינים מול השופט. במבט על כל משחקי הליגה - 11 במספר, הנתונים די מאוזנים, ריאל ניצחה שש פעמים וג’ירונה שלוש. העונה במחזור ה-14 זה נגמר בתיקו 1:1, היה זה תיקו שלישי ברציפות של ריאל של צ’אבי אלונסו. אמבפה השווה בפנדל בדקה ה-67, עז א-דין אונאחי כבש ראשון ליריבה. עוד נספר שנערך גם מפגש כפול בגביע המלך ב-20218-19, שמשפר קצת את המאזן של ריאל, שניצחה 2:4 במשחק הראשון בברנבאו עם צמד של ראמוס, ו-1:3 בגומלין בחוץ, כאשר אז קארים כבש צמד ומרקוס יורנטה גם הבקיע.
פרץ געגוע. כריסטיאנו חוגג על ג’ירונה ב-2018









