מחזור 31: ממשיכים בעליבות עם תיקו 1:1 נגד ג'ירונה בבית| כבש: ואלוורדה

אתה מתייחס לזה שדני לא ממשיך כעובדה מוגמרת.אבל לא ברור לי למה, מקצועית הוא לג’יט לדעתי ובעיקר הוא אולי “המנהיג” האחרון שנשאר בסגל הזה שגם ככה נראה כמו עדר ללא רועה..האם לא הספיקה לנו הטעות של אי הארכת החוזה ללוקה ?

חבר אתה מדבר כאילו אני זה שמקבל את ההחלטות, אני הרומנטיקן הכי גדול כאן מבחינת אגדות העבר ואפילו תמכתי בהישארותו של מרסלו ב-2022 והוא היה במצב פחות טוב מזה של דני. אני חושב שקרבחאל עצמו גם כן לא ירצה להיות סוג של “עציץ” בסגל. אם אתה זוכר היה ניסיון להעלות מגן מהקאנטרה - דויד חימנס, וזה “קיבל ברקס” כי קרבחאל התרגז. דני כבר פיזית לא קשור לרמות האלה, מדובר ביותר מדי פציעות. הוא היה שחקן פציע גם כמגן צעיר ועכשיו זה עוד יותר משמעותי. אני לא יודע כמה זמן הוא מסוגל לשמור על כשירות. לצערי בקיץ הוא ייפרד זו התחושה שלי

לא התכוונתי אליך אישית אלא השתמשתי בהודעה שלך כדי להתבאס על הלך רוח שאני קורא ושומע לא מעט לאחרונה. פיזית הוא מאוד בעייתי אבל כשחקן סגל הוא לדעתי שווה עוד עונה, מה גם ששנה הבאה הקלפים נטרפים, אין ארלבואה ואולי המאמן הבא יתן לו יותר קרדיט. אם הוא עצמו החליט שנמאס לו זה כמובן סיפור אחר.

אלונסו לא נתן לו קרדיט, ואם אפילו ארבלואה מרשה לעצמו להתעלם מקרבחאל אז הוא גמור לגמרי.

אם יחליט להישאר כמנהיג בחדר ההלבשה זה כבר משהו אחר.

לא יודע אם הגיע פנדל או לא.

אני יודע שבתחילת המשחק אותו שופט, שרק פאול נגד אמבפה על אותה תנועה בדיוק.

פעם, קבוצות דרשו שיפוט הוגן וטוב. היום הקבוצות רק רוצות עיקביות, זה מראה לאן התדרדר הכדורגל.

כל מה שנאמר לא קשור לעובדה שריאל מדריד לא קבוצת כדורגל כבר שנה שניה ברציפות, המועדון מנותק מהאוהדים ומהענף.

מאמין שעד מחר בפרק בפוד קלאסיקו יהיו עוד כמה הצבעות, בכל מקרה עשיתי גם באינסטגרם האישי שלי סקר לגבי איזו עונה גרועה יותר - העונה הזו או העונה שעברה:

בינתיים הצביעו 77 אוהדים, 49 מהם הצביעו שהעונה הזו גרועה יותר מהעונה שעברה שזה כמעט שני שליש - 64% ו-28 הצביעו שהעונה שעברה גרועה יותר - 36%.

מעניין כמובן מה היה קורה אם במועדון היו מגבים את צ’אבי אלונסו “בתקרית” עם ויניסיוס אחרי הקלאסיקו, הברזילאי היה צריך להיענש לפחות במשחק אחד מחוץ לסגל. אם אלונסו היה נשאר במצב הרגיל שקרה אז הוא לא היה יכול להצליח כמובן. זה היה עניין של זמן.

דור, הסקר יהיה רלוונטי אחרי שנדע מה התוצאה בליגת האלופות

אני אתן לך 3 ניחושים מה הולך להיות שם

גם אם איכשהו נעבור את באיירן ופריז וניקח את ליגת האלופות, העונה הזאת גרועה יותר, וכנראה הגרועה ביותר שלי בעשרים שנותיי כאוהד. העונה שהרחיקה אותי רגשית כמעט לגמרי מהשחקנים ומהמועדון.

כמובן עצם זה שהיא באה - יחד עם ההחלטות השערוריתיות של ההנהלה וההתנהגות המזלזלת של השחקנים - אחרי העונה המזעזעת הקודמת, רק מעמיק את הניכור והיאוש. מילא הייתם משחקים אותה על צ’אבי אחרי זכיה בצ’מפיונס, אבל זה בא אחרי עונה של השפלות שכולם רק היו צריכים להוריד את הראש, לשתוק ולרוץ.

מה זה משנה תקרית ויני אלונסו עכשיו.
לא היה קורה כלום הקבוצה שחקה גרוע וחטפה באופן סיסטמתי מקבוצות בדרג ראשון.
הניצחון מול בארסה היה הודות לחיסורים משמעותיים בשורותיה וחוסר חשק של לאמין לשחק. הלאה….

אי אפשר לומר שתקרית ויני-אלונסו לא משנה, היא משנה מאוד. וזה הסיפור המרכזי של העונה הספציפית הזאת בעיניי.

הבאנו מאמן מבוקש, וההנהלה ידעה את מי היא מביאה. הם לא הביאו בובה על חוט, הביאו מקצוען כדי שיעשה שינוי אחרי עונה נוראית. הוא בא לאמן אותנו ובא להתוות דרך. לא תמיד היה כדורגל מזהיר, אבל היה שינוי בקבוצה, חד משמעית, ואת המחלה שלנו לוקח יותר מכמה חודשים לרפא. אלונסו קיבל סגל מאוד בעייתי, שהורגל לתנאי עבודה מסויימים. איך קמאבינגה אמר? שארבלואה זה כמו אנצלוטי, והוא מביא להם לפעמים אחרי האימון סופגניות ועוגיות, וכשהשחקנים מבסוטים, אז הרגליים עובדות טוב. כלומר מאמן זורם ,לא אחד שבא לשבת להם על הראש ולשנות פה דברים.

לזה הם הורגלו במשך שנים. ברגע שהמועדון לא לקח את הצד של אלונסו, המועדון חפר לעצמו בור, גמר את מעמד המאמן בקבוצה ובכך פגע בחדר ההלבשה. מקרה ויני השפיע על כל השחקנים.

פלורנטינו פרז נתן לשחקנים להתוות את הדרך בקבוצה. זאת עובדה.

אסיים בזה שאני לא בטוח שהעונה עם אלונסו הייתה נגמרת בהצלחה. אבל עובדתית, מקרה ויני בקלאסיקו התחיל את כדור השלג. וקטע את התהליך לשם כך הובא אלונסו.

זה שהסגל מפונק זה נכון אבל לא קשור.
ויני לא היחידי שלא היה מרוצה מאלונסו. וגם ראו את זה על הדשא. לדעתי לא היינו משיגים כלום גם אם היה נשאר ככה שזה לא משנה.
לא הייני צריכים את אלונסו כדי להבין שהסגל הזה בנוי בצורה לקויה מהשורש בוא נגיד ככה

אני אישית לא ראיתי שום תהליך של אלונסו. רק כדורגל של שחקנים שהם אנטי על המאמן שלהם. ופה הכישלון של אלונסו.

הכדור שלג התחיל מאלונסו עצמו שבחר להוציא את ויניסיוס שהיה במשחק טוב. ההתנהגות של ויני לא היתה הולמת ובהחלט היה ראוי לתת לו עונש אך ורק לראווה. התסכול שלו היה מוצדק. אלונסו חפר לעצמו את הבור

לא מעוניין להתווכח על מה הקבוצה עשתה עם צ’אבי אלונסו אבל לגבי ויניסיוס והקלאסיקו, המאמן בחר להוציא שחקן וזה הכל. פה זה נגמר. לא “כדור שלג”, לא ניסיון לעצבן אף אחד. מאמן כדורגל חשב על טובת הקבוצה וזה הכל. אני גם לא מסכים עם האימרה שהיה לו משחק טוב. מי ששיחקו טוב היו ג’וד בלינגהאם עם שער ניצחון ובישול, וקיליאן אמבפה שהבקיע והגיע לעוד מצבים, שער שלו נפסל והוא סחט פנדל. ויניסיוס היה מעורב בשער הניצחון אבל ניחא. בכל מקרה:

-ויניסיוס הוחלף בסך הכל בדקה ה-72. לא במחצית. זה לגיטימי
-מי שעלה במקומו הוא רודריגו ולא ילד מהנוער.
-ריאל הייתה ביתרון 1:2, נחלשה קצת, ויניסיוס לא בהכרח עושה הגנה.

אגב גם ההתנצלות שלו הייתה כולה פח, ברשתות החברתיות ובכוונה מבלי להזכיר את המאמן.

זה יהיה מעניין מאוד לבחון את התנהלות המועדון בנושא של צ’אבי אלונסו, ואני משוכנע (או לפחות מנסה לשכנע את עצמי) שלא כל העובדות ידועות. אבל על פניו ממה שנראה, אפילו בחטאפה מתנהלים באופן יותר מקצועי.

בעונה שעברה, שבאה אחר לקיחת דאבל וצירוף השחקן הטוב בעולם (ולפחות אחד מהשלישייה המובילה), התקוות היו בשמיים וההתרסקות לתפארת. ואז, עם הצטרפות אחד המאמנים המבטיחים בפלנטה, שהוא גם אגדת מועדון (והרבה יותר מזה- הוא שמר את עצמו בשבילנו, ולא הלך לשני מועדונים גדולים אחרים שגם שם היה אגדה, ושחיפשו מאמן) בכלל היינו כחולמים.

אבל האגו של השחקנים הוא בשמיים, לא מוכנים להקשיב להוראות המאמן, מזלזלים בו, נשמעים קולות של שחקנים שלא רוצים לשחק בתפקידים מסוימים (וולוורדה?) ומתבכיינים על חילופים.

גם המועדון לא מוכן לעשות חיזוקים הכרחיים כי יש כבר את הסגל הטוב בעולם (אני בשאלה קטנה- מה עוזר שהמועדון במצב פיננסי מעולה אם לא מבצעים חיזוקים נדרשים?). בקונפליקט בין שחקן למאמן תומכים בשחקן- שזה האיתות הכי טוב למאמני על אם כדאי להם להכניס ראש בריא למועדון.

הקרדיטים של אלונסו הם על סגנון המשחק שידוע למועדון. קשרתם לו את הידיים בתמיכה בשחקנים ובאי צירוף חיזוקים, ואתם מצפים לאותה מידה של הצלחה. ברור שצפויה עקומת למידה עם שחקנים שהתרגלו לחיים נוחים ולמשחק נקי ממאמץ פיזי, אבל אם לא דורשים מהם - למה שירצו ולמה שירוצו?

לאורך רוב העונה אני משתגע מחוסר האינטנסיביות של הקבוצה- במחצית ראשונה משחקים בהליכה, חוטפים המון ולא נראה שבכלל מזיז לשחקנים. השחקנים בעיקר מחכים שהכדור יגיע ולא עושים תנועה לקבל אותו בשטחים מסוכנים יותר, ולכן אין הרבה אופציות למסירה, וזה כל כך שונה מבארסה שם הכל אינטנסיבי (אפילו מידי). גם אם מתקרבת הדקה ה 80 והקבוצה בפיגור או בשיוויון - לא רואים שיש מצב חירום והשחקנים יתאבדו על השגת שער. את זה ניסה אלונסו לשנות ולא הצליח עובדתית.

שורה תחתונה - עוד עונה ירדה לטימיון (אלא אם נשחזר את ניסי 2022 ללא רודריגו), תור ארוך של קלופים ודומיו לא מסתמן כדופק בדלת, וילד טוב ויני ימשיך להיות הברומטר שלנו.

עד לרגע המאוד מסויים שהיה ברור לכולם שנותנים גב לשחקנים על חשבון אלונסו הייתה הצלחה, כדורגל לא מדהים(עדיין) אבל הייתה קבוצה מאוד חזקה ומאורגנת, התחלנו ללחוץ גבוה, האינטנסיביות עלתה לאט לאט, הייתה פריסה מלאה ונכונה על כל רוחב המגרש והנעת הכדור לא היתה רק שמאלה והליכה עם הראש בקיר של ויני, הקיצונים פתחו על הקו, המגינים נכמסו להאלף ספייס כדי לייצור משולשים וגם לחץ מהיר אחרי איבוד כדור, והכי חשוב היה קשה מאוד להגיע למצבים נגדנו.

היינו בעדיפות ברורה בקלאסיקו אחרי כמה וכמה קלאסיקואים מבישים תחת קרלו ועלינו ל 5 נקודות יתרון, ואז אלונסו מחליף את המושתן הקטן והחרא הטהור הזה מגיב איך שהוא מגיב ופלורנטינו מגבה אותו מאחורי הקלעים.

לפעמים אני תוהה, כולם פה מאוננים על ויטיניה, נניח מחליפים בין ויטיניה לבין אחד הצרפתים שלנו, נניח ויטיניה אצלנו וצ’ואמני בפסז’, איזה קישור יהיה יותר טוב ? של פסז’ עם צ’ואמני או של ריאל עם ויטיניה ? לדעתי של פסז’ ביתרון ענק.

לדעתי השיפור בקישור שלנו עם הסגל הנוכחי ואם אלונסו היה נשאר ומקבל קרדיט וגב יהיה הרבה יותר גדול מאשר צירוף ויטיניה עונה הבאה אבל ארבלואה נשאר או שמגיע ארבלואה חדש כמאמן, ושיהיה ברור, אני מחזיק מויטיניה כאחד הקשרים הטובים בעולם, הטופ שבטופ.

ברגע שיש לך שחקן כמו ויטיניה המשחק שלך משתנה באופן אוטומטי בלי קשר למאמן.
זה שחקן שמבקש את הכדור, מחלק פסים במספרים גבוהים ודיוק כמעט מושלם, והכי חשוב פסים מקדמים לאיזורים מסוכנים.

אין לך שחקן אחד כזה היום.

זה לא מה שכתבתי, לא אמרתי שויטיניה לא ישפר, רק שאלתי צ’ואמני במקום ויטיניה בפסז’ המאומנת והמסודרת ו ויטיניה עובר לריאל שאין לה שיטה במקום צ’ואמני, איזה קישור יהיה יותר טוב, יתפקד יותר טוב וילחץ וישלוט בכדור ובמשחק יותר טוב ? לדעתי עדיין זאת תהיה פסז’ ביתרון גדול.

בנוסף, השיפור שהקישור שלנו יוכל להשיג ממינוי מאמן אמיתי עם שיטה וסיגנון ברורים ומודרניים יותר גדול מלהישאר באותו מצב ורק להביא את ויטיניה.

כמובן שההעדפה הברורה שלי זה מאמן טוב שמקבל גב וגם להחתים את ויטיניה, אבל גם אם ארבלואה נשאר עדיין להחתים את ויטיניה, כן ?

טיטי, אתה לא יכול להציג את הבעיה בשחקנים שלא מוכנים לעבוד לפי שיטת המאמן, ומצד שני להגיד שאנחנו לא צריכים חריש בסגל, זה לא הולך עם זה.

אף מאמן לא יצליח עם הסגל הזה שיש לנו כרגע, סגל שמורכב משחקנים שחושבים שהמש זורחת להם מהתחת.

כדי להצליח צריך מאמן שיקבל גיבוי מלא מההנהלה לעשות את מה שהוא רוצה, לשחוט פרות קדושות ולא לדפוק חשבון לאף שחקן.

בנוסף אנחנו חייבים חיזוק, עוד 2-3 שחקנים שכוללים לפחות שחקן קישור אחד ושחקן התקפה אחד.

שילוב של שני הדברים האלה ביחד ואז נוכל לראות שינוי בקבוצה הזאת.

הבעיה שלנו מתחילה מיותר גבוה.

פלורנטינו לא יוותר על שליטה בחיים, הוא נהנה לעשות כסף כאמרגן הופעות בברנבאו ועל הדרך לשחק אותה מנג’ר מקצועי לענייני רכש ומכירת חולצות. ואני לא רואה את זה משתנה בקרוב עד שהקדנציה שלו כנשיא תיגמר.

אין אף מאמן רציני שיבוא אלינו ולא יצטרך לשחק לפי החוקים שלו, ולכן אף מאמן שאשכרה יכול לעשות שינוי מכוון לא יגיע. המקסימום שנקבל זה מישהו שאיכשהו יצליח לעשות ניסים סטייל זידאן ואנצ’לוטי מידי פעם ולהביא אלופות ותואר מקומי אחת לחמש שנים כשבארסה עייפה.

בפועל צריך לנתק את ההנהלה שלנו מניהול הקבוצה פרט לתקשורת לגבי תקציב רכש וחוזים, וזהו. אין שיחות עם השחקנים, אין יותר לבכות על חילופים או זמן משחק כמו ילדים קטנים או לשחק אותה “עצוב” סטייל כריסטיאנו או ויני על החוזה ולבכות לסבא פרז, אפס תקשורת. זיפ, נאדה. מקסימום שלום-שלום במסדרון ובגמר גביע או משחקים גדולים.

משם אפשר להביא מאמן רציני שיתפקד גם כמנג’ר מקצועי או להביא בנוסף מנג’ר, אחד שיקבע את שיטת המשחק, ההרכבים ויעבוד נטו עם הקבוצה על טקטיקה והכנה למשחקים, ואחד שיסתכל על התמונה הכוללת ויבנה קבוצה מאוזנת מעונה לעונה לפי תפקוד. וזה במקביל ללחתוך את מי שזה לא מתאים לו או שעושה בעיות.

אבל זה פנטזיה נטו. בפועל מה שיקרה זה שנקבל עוד שנה של “בנייה” עם מאמן קש סטייל ארבלואה בזמן שויני ואמבפה מטיילים על הדשא או נופלים ברחבה, ג’וד לא מוצא עמדה, קורטואה מציל את התחת שלנו חצי עונה ויחד עם זה 4-5 פציעות לא קשורות בהגנה ו 2-3 שחקני רכש פוטנציאלים ולא מוכחים.

התקף הטנטרום של ויני בחילוף בקלאסיקו הוא בהחלט הרגע המכונן של העונה, אבל הוא לא הגיע בחלל ריק, אלא מדובר בסימפטום של תרבות ארגונית כושלת. תרבות שמקדשת פתרונות אינסטנט, בזה לסבלנות ותהליכים, ומטפחת פרימדונות במקום שחקני כדורגל.
וגולת הכותרת – סילוק אלונסו לאחר חצי עונה כי העז לדרוש משחקניו מעט משמעת טקטית, דבר שפחות מתאים לכוכבים וזוכי כדור הזהב בעיני עצמם. מעניין אילו מאמני טופ עומדים בתור כדי להצטרף לקרקס הזה.
היהירות הייתה כאן תמיד, אבל עם מנהיגות ומוח כמו אלונסו ומודריץ’ למשל (ועבודה קשה – לא סתם לוקה ממשיך לשחק כדורגל כשקולגות שלו כבר משחקים עם הנכדים), הסתדרנו לפעמים והיו הצלחות ספורטיביות. היום נשארנו רק עם היהירות.