מחזור 32: 3-2 על ברצלונה בדרך לאליפות

לקראת הקלאסיקו

image

סטטוס ריאל:

ריאל מדריד מגיעה למשחק באופוריה גדולה אחרי ההעפלה המרגשת לחצי גמר ליגת האלופות על חשבון הטרבליסטית מנצ’סטר סיטי – אולי לא ‘כנגד כל הסיכויים’ אבל בהחלט זה היה קשה. ובריאל כמו בריאל, גם העיתונאים חוגגים ובמסיבת העיתונאים לקראת המשחק החבר’ה התלחששו והמילה “דאבל” נזרקה לא פעם לאוויר. כעת ריאל שמה בצד את “הקלאסיקו של אירופה” – כשהיריבה הבאה היא באיירן מינכן – ומתכוננת לקלאסיקו בליגה. זה פשוט מאוד: ריאל רוצה לנצח ולהגדיל את הפער בפסגה ל-11 נקודות כשיישארו רק שישה מחזורים – לתת את המכה. “אנחנו מוכנים ומצפים למשחק הזה. האל קלאסיקו הוא תמיד משחק נהדר. אם ננצח – נהיה קרובים מאוד לזכייה באליפות וזו המטרה שלנו”, אמר קרלו אנצ’לוטי. והוא צודק. ואם זה יקרה, ריאל תוכל למקד את כל ‘חמשת החושים’ בליגת האלופות וגם לזכות בתואר עם סימן קריאה. עם אמירה גדולה. ריאל יכולה להשלים דאבל על ברצלונה בליגה בפעם השלישית בלבד ב-39 השנים האחרונות והפעם הראשונה מאז 2007-08 אם נתייחס לעונות עם קהל (זה קרה גם ב-2020-21). אם תרצו אפשר להשתמש בביטוי של קרלו על העוגה והדובדבן\הציפוי. מעבר לכך, ריאל עם שלושה ניצחונות רצופים על ברצלונה בקלאסיקוס. מתי היו ארבעה ברצף? אני באמת לא זוכר וזה מסביר הכל.

מאז עונת 2012-13 ריאל לא ניצחה את בארסה שלוש פעמים באותה עונה. וכעת אין סיבה שהיא לא תעשה זאת, למרות שלקלאסיקו חוקים משלו כמו שכולם יודעים. היא מגיעה למשחק בסגל מלא כמעט לחלוטין, אמנם עייפה אך ברור שבמשחקים האלה אין לכך באמת משמעות, היא משחקת בסנטיאגו ברנבאו שהעונה הוא באמת מבצר. ריאל לא הפסידה העונה בברנבאו ובכלל לא הפסידה בליגה כבר 25 משחקים. המאזן שלה במשחקי הבית עומד על 16 ניצחונות וארבע תוצאות תיקו, כשהיא ספגה שבעה שערים בלבד. אפשר לומר שאחרי צמד המשחקים נגד הקבוצה של פפ גווארדיולה – הביטחון עלה, הן כקבוצה וגם של כמה שחקנים שהיו בצל כמו רודריגו. ולגבי ההרכב לפתע הכל פתוח, הדון מתעקש שגם אדר מיליטאו בתמונה. כמובן שגם המומנטום של שתי הקבוצות שונה לחלוטין.

בואו נעשה לכם סדר: דני קרבחאל הסתפק באימון בחדר כושר ביום שישי, ובכלי התקשורת מעריכים בזהירות שלוקאס ואסקס שהיה חשוב מאוד נגד סיטי – ולא רק בזכות הפנדל – עשוי להחליפו. פרלאן מנדי הדאיג כשהיום לא התאמן באימון המסכם אבל קרלו הבהיר: “הקבוצה מתאוששת, יש כאלה שזקוקים ליום אחד נוסף”. מנדי חשוב מאוד להגנת הברזל של הקבוצה שתפקדה היטב ביום רביעי בעיקר בזכות אנטוניו רודיגר. ולגבי לוקאס – הקלאסיקו לפני שלוש שנים כשהחליף את נאצ’ו הפצוע ושיחק כמגן ימני ומאז לא ממש זז משם – החייה לו את הקריירה. הוא כבר עבר את מספר ההופעות של העונה שעברה, מוסיף הרבה מהירות וקשה יותר ללחוץ אותו. עוד שינוי אפשרי הוא לוקה מודריץ’ במקום טוני קרוס שעייף מאוד. זה יהיה הקלאסיקו ה-34 של הקרואטי, כנראה גם האחרון. “הוא אף פעם לא עוצר, הוא כל כך נחוש. הוא לעולם לא יקבל את התפקיד המשני הזה שאתם מדברים עליו, אני מכיר אותו היטב”, אמר קרלו. לוקה מבחינתו חולם ‘להוכיח’ לכולם, ואחרי שני משחקים טובים כמחליף נגד סיטי – שהוא עדיין יכול לשלוט בקצב. ואולי יהיה זה גם הקלאסיקו האחרון של נאצ’ו.

מה שקצת הרס את החגיגות היה הדיווח במארקה ביום שישי לפיו הקפטן הודיע למועדון שהחליט לעזוב בקיץ. “הוא זה שמחליט על עתידו. הוא היה ועדיין בלם מצוין. נכבד את הדרך שלו, הוא יודע מה אנחנו חושבים”, הוסיף לגבי הקפטן. בינתיים לא ברור האם נאצ’ו שעמד כמו אריה במשחק באיתיחאד – יהיה אכן הפרטנר של רודיגר או שקרלו מתחיל להריץ את מיליטאו כבר עכשיו כשהמטרה הגדולה היא שיהיה בעניינים לקראת באיירן. “הוא יהיה בהרכב כבר מחר?, כן, זה יכול לקרות. הוא צריך דקות. הוא מוכן והוא מהווה אופצייה”, אמר האיטלקי, שהבטיח שיחליט על ההרכב מחר. גם אורליאן טשואמני בתמונת ה-11, אולי במקום של אדוארדו קמאבינגה. רק פעם אחת ב-16 הקלאסיקוס האחרונים בברנבאו הצליחה ריאל שלא לספוג, זה קרה במרץ 2020. לא נתון מעודד בכלל.

קרלו, ובצדק, לא לקח ללב ביקורת כלשהי על הדרך ההגנתית מאוד של ריאל מדריד נגד סיטי ואחרי שאמר כמובן שלכל אחד יכולה להיות דעה, צחק: “לא פגשתי אף אוהד שלנו שהיה עצוב, או שעדיין לא”. בכל מקרה, אם נגד סיטי הייתה לגיטימציה לשחק ככה, אפילו בחוץ – נגד ברצלונה בבית – וודאי שלא. ריאל צריכה לשנות פאזה גם בסגנון המשחק שלה והפעם להתנפל, והיא מסוגלת לעשות את זה. קרלו רשם כבר 15 משחקי קלאסיקו, כעת הוא יעבור את פפ גווארדיולה ויגיע ל-16. המאזן שלו עומד על שמונה ניצחונות מול שבעה הפסדים. אם ינצח ישיג את מספר הניצחונות של הספרדי. כמובן שלהחלטות שלו יש השלכות. ואם כבר כמה מספרים, על שחקן אחד אי אפשר לוותר. על פדה ואלוורדה, ה-MVP של המשחק. “קשה לי להגיד מה הוא יכול לשפר. הוא היה טוב מאוד העונה, אני תמיד משתמש בו והוא עוזר לנו בכל עמדה, אין לו תפקיד”. אז פדה, שיאן הדקות והשחקן היחיד ששיחק בכל 45 המשחקים של ריאל העונה – ירשום את משחקו ה-250 במועדון בתזמון ענק.

המשחק הקודם בליגה היה רגע השיא של ג’וד בלינגהאם במועדון, ככה משום מקום הוא לקח את ריאל מעמדת פיגור לניצחון דרמטי, רמונטדה שרשומה על שמו, צמד גדול. הרבה מעבר לכל כותרת על “מאבק גם על הפיצ’יצ’י מול רוברט לבנדובסקי”, ונכון שהאנגלי כבר ירד למקום השני במאבק על מלכות השערים כאשר ארטם דובביק מג’ירונה חלף על פניו – ג’וד רוצה לתת עוד משחק גדול. באיתיחאד הוא היה מעורב בשער הראשון, עבד יותר כקשר מאשר כשחקן התקפה כמובן והשתפר ביחס למשחק בברנבאו. זה יהיה הקלאסיקו הראשון שלו בברנבאו – הזדמנות טובה להחזיר גם את קצב השערים. יש לו רק שלושה בלבד ב-2024.

“רודריגו? הוא ינוח. עד השעה 21:00”, צחק קרלו כשנשאל על הברזילאי שהיה כל כך חשוב בצמד המשחקים האלה והעלה את מאזנו ל-17 שערים העונה – רחוק שניים ממה שהיה לו בכל העונה שעברה. גם הוא וגם ויניסיוס ג’וניור הוחלפו לפני הסיום באיתיחאד. החלק ההתקפי של ריאל ידוע לכל, כשברהים דיאס וחוסלו קצת מאבדים גובה ומומנטום. השלישייה הזו מסוגלת לעשות צרות לכל קבוצה בעולם ובטח אם רודריגו ו-ויניסיוס “ישגעו” את צ’אבי כשכל פעם שחקן אחר יהיה בשמאל ואחר יילך לעמדת החלוץ. אנצ’לוטי שיבח את הצעירים של ברצלונה – “החיבור בין הצעירים לוותיקים חשוב מאוד, בדיוק כמו כאן בריאל. ללאמין ימאל ולפאו קובארסי יש עתיד גדול”. זה נכון, ומהם ריאל תצטרך להיזהר. אבל זה אמור להיות תלוי בה. אם ריאל תנצח היא גם יכולה לסגור חשבון עם ברצלונה על ההפסד האכזרי בקאמפ נואו לפני שנה. אחרי ההפסד, ברצלונה רצה ל-12 נק’ יתרון וסיפור האליפות נגמר. מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות? שבכל הלילות, ריאל מנצחת את בארסה בעונה בערך פעם אחת. הלילה הזה – הלילה הזה – שתי פעמים?

image

ריאל מדריד – הרכב משוער: אנדריי לונין| דני קרבחאל (לוקאס ואסקס), אנטוניו רודיגר, נאצ’ו, פרלאן מנדי| טוני קרוס (לוקה מודריץ’), פדה ואלוורדה, אדוארדו קמאבינגה (אורליאן טשואמני)| ג’וד בלינגהאם, רודריגו ו-ויניסיוס ג’וניור

מה המצב ברצלונה?

ברצלונה מגיעה למשחק בדיכאון עמוק. המאזן הנקי של צ’אבי ללא הפסד מאז ינואר כשהודיע על עזיבה בתום העונה – נהרס בדיוק ברגע הכי גרוע שיש. ברצלונה חלמה כבר והרגישה את חצי גמר ליגת האלופות הראשון שלה מאז עונת 2018-19, כשניצחה 2:3 את פריז סן ז’רמן בחוץ וגם הובילה בגומלין הביתי משער של ראפינייה שהראה את פניו במשחקים הגדולים האלה. ואז הכרטיס האדום של רונאלד אראוחו הוביל לסחרור. צ’אבי השתולל והורחק גם וברצלונה הובסה 4:1 באצטדיון מונז’ואיק וסיימה את דרכה באירופה. כעת בארסה רוצה להרים את עצמה עם הקלאסיקו, רק ניצחון יוכל להשכיח אולי במעט את מה שקרה ובעיקר להותיר לעצמה סיכוי לזכות באליפות. עם פיגור שמונה נקודות כשנותרו רק שבעה מחזורים – בארסה חייבת לנצח. בעשור האחרון היא ניצחה שש(!) פעמים בברנבאו במסגרת הליגה – נתון בלתי נתפס. צ’אבי מבטיח שהקבוצה תיתן הכל ושהדאון ירד - התסכול יהפוך למשהו חיובי. “מחר יש לנו הזדמנות להתחבר שוב לליגה. אנחנו מאמינים וחושבים חיובי. יש לנו הזדמנות להגיב”, הבטיח. במסיבת העיתואים הזו צ’אבי גילה קצת קלאסה לשם שינוי, אגב.

תחילה עסק צ’אבי בריב בחדר ההלבשה. אילקאי גונדואן תקף את רונאלד אראוחו לפחות בעקיפין כשאמר אחרי המשחק שהיה עדיף לספוג מהמצב הזה מאשר לקבל כרטיס אדום והביע מעין אכזבה מקבלת ההחלטות של האורוגוואי שרושם עונה פחות טובה במידה ניכרת מזו אשתקד בה היה שר ההגנה. ז’ול קונדה לא אהב זאת ואמר: “אנחנו מנצחים ומפסידים כקבוצה”, והשניים הבהירו את הדברים בחדר ההלבשה. “זה נפתר, לא ראיתי בזה בעיה. כשמדברים כמו שצריך אנשים מבינים אחד את השני. כל עוד המטרה היא חיובית ושנשתפר – הכל בסדר”. גונדואן, שכבש את השער הראשון בקלאסיקו במונז’ואיק, הפך מיד לאחר המנהיגים של הקבוצה ומגלה יכולת טובה. הוא מבקש: “התמודדנו כבר נגד ריאל. בגמר הסופרקופה לא היינו גרועים אבל נתנו להם מתנות. ואנחנו חייבים להימנע מזה ולהיות סבלניים. ברור שאנחנו מאוכזבים מליגת האלופות אך זה הכדורגל, הוא מעניק לך אתגרים כמו הקלאסיקו מיד אחר כך. אנחנו רוצים לשחק טוב ולנצח”. הגרמני הוא שיאן הדקות של הקבוצה העונה עם 3,641. קשה להאמין על אף דיווחים מסוימים שהאיש שכבש חמישה שערים ובישל 11 – יקבל מנוחה.

צ’אבי מתמקד בפתיחת המשחק ודורש מקסימום ריכוז. “היום דיברנו על זה, שבדקות הראשונות של כל מחצית, מדריד תדחוף. הם משחקים בבית. אנחנו צריכים להיות מאוד אמיצים. זו התפאורה המושלמת להראות אישיות. הכנו את המשחק היטב באימונים, אני חושבים שנוכל לעשות משחק טוב ולנצח. כן, הדקות הראשונות יהיו המפתח, להרגיע את המשחק שלהם ולדעת להפעיל לחץ גבוה משלנו”. הוא משוכנע שעומס פיזי לא רלוונטי כאן ולא ישפיע על ריאל מדריד. הוא רוצה משחק הגנה חזק, בלי להגיד זאת – כמו בעונה שעברה, ומתייחס, בעל כורחו, למה שהיה נגד פ.ס.ז’. “כן, במשחקים נגד אתלטיקו מדריד ואלאבס על אף ששיחקנו בעשרה שחקנים – הצגנו משחק הגנה טוב. אבל לא נגד פ.ס.ז’. אנחנו לא מאשימים אף אחד, אלה הטעויות שלנו ואני בטוח שנלמד מזה. נצטרך לדעת לעמוד בלחצים”, אמר והתייחס גם להשתוללות שלו – “גם אני עושה טעויות”. גיליון רחב של כרטיסים אדומים כמאמן. “ההרחקה שלי נבעה מתסכול”.

ייתכן שאופציה של ארבעה קשרים נשקלת, למשל הכללתו של אנדראס כריסטנסן ל-11, זאת מלבד לפדרי, פרנקי דה יונג שספג ביקורת קשה בהולנד, וכמובן גונדואן. כריסטנסן היה מושעה נגד פ.ס.ז’, וזה “הספק היחיד” של צ’אבי לפי מה שנכתב במונדו דפורטיבו. “לא משנה אם זה שחקן בפרופיל של ראפינייה או גאבי, כל מי שמשחק צריך להבין שעליו לעזור בהגנה. ראפינייה הסתגל לכך בצורה טובה מאוד, הוא משחק נפלא בעמדה הזו ועוזר לנו בשני צידי המגרש”, הבהיר המאמן. בגומלין נגד הצרפתים פדרי כבר פתח. ביחס לניצחון 0:1 הקשה על קאדיס (ז’ואאו פליקס פתר את הפלונטר) – ובארסה ממש ממעטת לספוג לאחרונה בליגה אבל מי זוכר את זה – לבנדובסקי חוזר לאחר שריצה השעייה בשל כרטיסים צהובים, גם ז’ואאו קאנסלו שהציג משחק הגנתי מזעזע נגד פ.ס.ז’ – יהיה זמין. במקרה של 4:4:2, המאמן יצטרך לוותר על ראפינייה שהציג את משחקו הטוב ביותר במועדון כאמור וגם עובד קשה, או על לאמין ימאל, ילד בן 17 שלוקח כדור ופשוט טס קדימה והוא מהווה סיכון עצום לכל יריבה, כך שהאופציה הזו לא נראית חזקה במיוחד.

אגדת המועדון קרלס פויול שלקח חלק באירוע לקידום המשחק, ניסה “לעודד” את ברצלונה ככה מרחוק. “כבר היו משחקים עם פערים הרבה יותר גדולים בין הקבוצות, גם במומנטום, בתקופה שלי – ועדיין הקבוצה הפחות ‘חזקה’ ניצחה”. הוא משוכנע שברצלונה תוכל לעשות את העבודה ולנצח ואם תעשה זאת הכל פתוח. “משחקים כאלה נותנים לך לשנות את הדינמיקה מקצה לקצה. אני מקווה שריאל מדריד עייפה קצת למרות שהיא חזקה מאוד. ברצלונה יכולה לנצח. כשאתה חוטף כזו מכה אתה מיד מחכה למשחק הבא”. הוא הימר על 1:2 של בארסה עם שער של ראפינייה. כבר שישה משחקים, אגב, שבארסה לא סופגת בליגה. בזה פויול יכול להיות גאה. אם מארק אנדרה טר שטגן ישמור על שער נקי הפעם הוא יקבל את ברצלונה לניצחון וגם ישתווה לוויקטור ואלדס כשוער ששמר הכי הרבה פעמים על שער נקי בקלאסיקוס – שבע פעמים. עוד משחק עובר ועוד משחק עובר ופאו קובארסי – היורש של פויול? למרות שעוד מוקדם להגיד – מוכיח שזה לא חלום אלא מציאות. כעת מגיע קלאסיקו ראשון שלו.

עוד אמר צ’אבי: "ההזדמנות להעפיל לחצי הגמר חמקה לה במשחק בית. היינו צריכים לכעוס ולהתרגז ולהוציא את זה. אבל אנחנו רוצים ויכוחים לשנות את הדינמיקה. יש לנו כבוד יוצא דופן לריאל מדריד, אנחנו ארבע נקודות פחות מהעונה שעברה. ריאל הייתה צריכה להגן נגד סיטי ועברה אותה בצורה חוקית וכל הכבוד לה. היא חיסלה את הקבוצה הטובה ביותר בעולם. היריבה גם כן כופה עלייך איך לשחק לעתים. אנחנו רוצים שמחר המשחק יהיה תלוי בנו. ריאל אחת הקבוצות הטובות בעולם בכל העונות האחרונות. צ’אבי מגיע לקלאסיקו עשירי כמאמן. יש לו ארבעה ניצחונות מול חמישה הפסדים. הוא ניסה הפעם לא לדבר על השופט סוטו גרודו שאיתו ברצלונה ניצחה בפחות משליש ממשחקיה. “הדיבורים על השופטים לא עוזר לי. אני מקווה שהמשחק יעבור חלקה ולא נרגיש בו”. בארסה יכולה להתנחם בעובדה שהיא הקבוצה היחידה בספרד שלא הפסידה אף משחק חוץ העונה.

מאז 2024 היכולת של רוברט לבנדובסקי מעודדת הרבה יותר מבחינת ברצלונה. הוא הגיע ל-20 שערים העונה ו-11 מהם בשנה החדשה. הוא לא כבש נגד פ.ס.ז’ אבל כן בצמד המשחקים נגד נאפולי, אחד מהם יוצא מן הכלל, והוא רוצה להוציא את התסכולים. הוא גם לא ממש רחוק מפסגת הפיצ’יצ’י, 13 שערי ליגה יש לו – עוד מקור מוטיבציה לסיים את העונה בטעם טוב. “לבה פצוע בגאוותו”, נכתב במונדו דפורטיבו אולי כדי לדרבן אותו. העונה הוא הבקיע בסופרקופה נגד ריאל, שער יפה מהאוויר. גם כשהוא לא בשיאו – בארסה זקוקה לחלוץ הבכיר שלה. בליגה אין לו עדיין שער נגד ריאל (שמונה בסה"כ ב-14 הופעות כשחקן בורוסיה דורטמונד-באיירן מינכן-ברצלונה). השער הבא של ברצלונה יהיה ה-300 שלה במשחקי הקלאסיקו…

ברצלונה – הרכב משוער: מארק אנדרה טר-שטגן| ז’ול קונדה, רונאלד אראוחו, פאו קובארסי, ז’ואאו קאנסלו| פדרי(אנדרס כריסטנסן), פרנקי דה יונג, אילקאי גונדואן| לאמין ימאל, ראפינייה ורוברט לבנדובסקי

היסטוריה ומפגשי עבר

ריאל מדריד נגד ברצלונה, משחק הכדורגל הגדול בספרד, התקיים 93 פעמים כשריאל היא המארחת, בדיוק כמו מספר המשחקים בין ריאל לאתלטיק בילבאו ובין ברצלונה לבילבאו. קשה עד בלתי אפשרי לסכם מעל מאה שנה של יריבות בכמה פיסקאות אבל נצא לדרך במסע בזמן. נתחיל עם המומנטום האחרון. בשנים האחרונות ריאל שבה שוב להרגיש באמת בבית במשחקים בסנטיאגו ברנבאו, המאזן טיפה משתפר, כפי שהיה במבט היסטורי – קבוצת הבית היא הפייבוריטית בקלאסיקו. לפניכן עברו עליה שנים קשות מאוד. בשנה שעברה במחזור התשיעי, ריאל, רוכבת על ה-היי של אלופת אירופה, ניצחה 1:3 את בארסה גם בלי טיבו קורטואה. בנזמה כבש ראשון, ואלוורדה הכפיל. פראן טורס צימק וברגע האחרון רודריגו כבש בפנדל. זה מצטרף ל-1:2 בעונת הקורונה 2020-21 בוולדבבאס עם שער גדול של בנזמה בעקב אחרי בישול של לוקאס, כדור חופשי מוזר של טוני קרוס שפגע בכמה שחקנים כשאוסקר מינגסה צימק – וכן ה-0:2 בעונת 2019-20 משחק בו אפילו מריאנו דיאס הבקיע מיד כשעלה מהספסל כדי להרביץ (קודם עשה זאת ויניסיוס ג’וניור), עם זינדין זידאן על הקווים. הצרפתי הסיר את “הקללה” שהייתה פשוט…מזעזעת. ארבעה הפסדים רצופים היו לריאל בקלאסיקוס הביתיים. זה היה כמובן הרצף הכי שחור שלה. בארסה בממוצע הייתה מנצחת במדריד פעמיים בעשור.

בקלאסיקו הראשון במדריד ניצחה ברצלונה 0:1 במאי 1929 אך זה לא בישר על העתיד לבוא. ריאל הגיבה עם מאניטה בקלאסיקו העוקב, במרץ 1930 ויצאה לרצף של שישה ניצחונות רצופים וזה בעידן לפני אלפרדו די סטפאנו – היה שם 0:4 חביב בעונת 1933-34 וגם 2:8 ענק כעבור עונה – ניצחון הליגה הגבוה ביותר איי פעם של קבוצה בקלאסיקו. ריאל ניצחה ב-13 מ-16 משחקי הבית הראשונים נגד ברצלונה. כמובן שיש מעברים שמשנים את פני ההיסטוריה. באופן מפתיע ריאל סיימה את שנות ה-40 ופתחה עם שנות ה-60 בתנופה אדירה מול בארסה, היה 1:6 ב-1949-50 לצורך העניין עם שלושער של פאהיניו, 1:4 לאחר מכן ועוד מאניטה ב-1951-52, אך הקלאסיקו המרכזי באמת היה המאניטה באוקטובר 1953 – הקלאסיקו הראשון של דון אלפרדו די סטפאנו שכזכור כבר היה חתום בבארסה. החלוץ כבש את הראשון וגם סגר את הרשימה עם החמישי, צמד לאולסן.

בשנות ה-50 למשל ניצחה ריאל בכל עשרת הקלאסיקוס הביתיים שלה! מ-1949 ועד 1964 ניצחה ריאל בכל המשחקים בברנבאו, 16 ניצחונות רצופים, עד שברצלונה ניצחה 1:3 ב-1965. באותו רצף בחלק לא מבוטל מן המשחקים בארסה כלל לא הצליחה לכבוש. בשנות ה-70 החלו פאנצ’רים, אפילו כבר ב-1969, חמישה משחקי בית של ריאל ללא ניצחה כולל מאניטה על הפרצוף מאת יוהאן קרויף האגדי בפברואר 1974. ריאל “הגיבה” עם רביעייה באפריל 1978 והמשיכה לחמישה ניצחונות רצופים. אפילו הקינטה דל בויטרה התקשתה נגד ברצלונה בחלק מן העונות, ברצף האליפויות היא ניצחה בשלושה משחקים וסיימה פעמיים בתיקו, אך הצליחה בזכות שני 2:3 דרמטיים להשיג ארבעה ניצחונות רצופים.

הניצחון הגדול ביותר של ריאל מדריד וברצלונה שהוא לא בשחור-לבן ואין מספיק כאלה הושג בשבעה בינואר 1995, 364 ימים לאחר ההשפלה בקאמפ נואו. איבן זאמורנו ייזכר לעד בזכות שלושער עצום בהופעת הבכורה של ראול בקלאסיקו והילד בישל את השער הראשון. לואיס אנריקה הבוגד הבקיע את הרביעי ואמוויסקה כבש את החמישי. מאז ריאל התקרבה לכך אולי רק פעם אחת עם משחק הפאסיו ב-2007-08 – כאשר ראול, אריאן רובן בנגיחה, גונסאלו היגואין ורוד ואן ניסטלרוי בפנדל כבשו והעלו ל-0:4 אך במקום ללחוץ על הגז, ריאל חטפה מתיירי הנרי והסתפקה ב-1:4. בשנות ה-90 ניצחה ריאל בחמישה משחקי בית, כולל 0:3 נהדר ב-1999-00 במשחק בו זוכרים את הבומבה של רוברטו קרלוס, אך זו לא הייתה אותה הדומיננטיות. בעונת האליפות 2000-01 למשל בה ברצלונה בקושי סיימה רביעית – ריאל הסתפקה רק בתיקו 2:2. ראול וריבאלדו כבשו צמדים.

ב-2004 נכנס למגרש שחקן חדש בשם רונאלדיניו שהציג יכולת אדירה בקלאסיקו יום הזיכרון 2004 וריאל נטולת רונאלדו הפצוע אמנם הוליכה משער של סנטיאגו סולארי אך החמיצה הכל ביום פנומנלי של ויקטור ואלדס ונכנעה לשערים של פטריק קלייברט וצ’אבי – אכזרי, בערב בו לואיס פיגו מורחק בצהוב שני מפוקפק. רונאלדיניו גם גנב את ההצגה ב-2006 וזכה לתשואות. הרצף הכי טוב של ריאל בשנות ה-2000 עומד רק על שני ניצחונות – 0:2 בעונת הקאפלו עם שערים של ראול ו-ואן ניסטלרוי במתפרצות, ואז הקלאסיקו של שוסטר. ב-2008-09 היה משחק לא נעים, ב-2009-10 ריאל נכנעה 2:0 ואיבדה סיכוי לזכות באליפות ואפילו ז’וזה מוריניו בעונת המאה נקודות לא הצליח לנצח את ברצלונה ושער של קארים בנזמה אחרי חצי דקה נשכח עם הפסד 3:1. בעונת הדסימה ריאל הגיעה כמוליכת הטבלה ביתרון ארבע נקודות אך הפסידה 4:3. דיברנו על הרצף השחור? עדיף לא להזכיר. הייתה שם רביעייה של ברצלונה ללא ליאו מסי כשרפא בניטס עלה בהרכב פיפ"א| 3:2 אכזרי בעונת הדאבל כשאף אחד לא הפיל את סרג’י רוברטו, ריאל לא הסתפקה ב-2:2 בעשרה שחקנים וחיפשה את שער הניצחון בכל מחיר וחטפה ממסי| שלישייה כעבור עונה וחוסר אונים ב-2018-19. בשנות ה-2000 ריאל ניצחה תשעה משחקי קלאסיקוס בבית…ברצלונה ניצחה 11 – בלתי נתפס.

כדי שנשתחרר מהבאסה – המאזן ב-93 המשחקים עדיין נוטה כמובן לטובת ריאל בבירור – 55 ניצחונות לריאל (59%), 15 תוצאות תיקו (16%), 23 ניצחונות לברצלונה (25%), יחס שערים 116:188 לטובת ריאל כמובן. בכל משחקי הליגה המאזן צמוד-צמוד, ב-187 קרבות העל האלה ניצחה ריאל 78 פעמים לעומת 74 של ברצלונה ועוד 35 משחקים הסתיימו בתיקו, יחס שערים גם כן על הקשקש – 299:301 לטובת ריאל. מחר יהיה עוד פרק ענק ביריבות הזו.

זרקור על שנות ה-2000 - כל הניצחונות של ריאל| בחלוקה לעונות ולמפעלים וכן לבית ולחוץ. עונת 2012/13 עם ז’וזה מוריניו הייתה עונת השיא בעניין הזה עם שלושה ניצחונות - אחד בליגה, אחד בקופה דל ריי ואחד בסופרקופה בקיץ. בינתיים ריאל העונה עם שני ניצחונות בשני משחקים. בליגה כך יוצא ריאל מנצחת פחות או יותר בכל משחק שלישי. המאזן בסופרקופה הספרדי די טוב.

קצת מסביב - כדור מיוחד למשחק - מעל חצי מיליון צופים| בעבר לא היה נראה שצריך את “הקידום הזה”, ועדיין - הליגה הספרדית ‘דוחפת’ את הקלאסיקו הקרוב ביום ראשון וגם משוויצה. לפחות הוא ישוחק בשעה נורמלית ולא עוד פעם בצהריים. כדור מיוחד של פומה שיהיה בשימוש במשחק יוצע למכירה במהדורה מוגבלת של 1,400 יחידות. למשחק יש “פוטנציאל של יותר מ-650 מיליון צופים”, נכתב. לא פחות מ-36 מצלמות יהיו עבור שידורי הטלוויזיה כולל החזרת המצלמה האווירית לסנטיאגו ברנבאו בפעם הראשונה מאז תחילת העבודות". החבר’ה נותנים עבודה בארה"ב שם יש קהל של 30 מדינות, קידום המשחק עם הוגו סאנצ’ס ואיקר קסיאס בין היתר. מדינות נוספות שיארחו אירועים בנושא הן מקסיקו, מצרים, סרביה, גאנה, קמרון, טנזניה, בוליביה, ברזיל, טורקיה, קטאר, אתיופיה או קולומבי.

“הרעים” בקלאסיקו| ב-AS קיבצו רשימה של 12 דמויות אותן מכנים “הרעים של הקלאסיקו” - שחקנים ומאמנים שלא רק הותירו חותם על המגרש בזכות הכדורגל אלא גם לקחו את היריבות לקצה.
-ז’וזה מוריניו שהסכסוך שלו עם ברצלונה ‘החריף’ מאז הטרבל עם אינטר כשהדיח את ברצלונה וכמובן התבטאויותיו השונות (וגם המקרה המצער עם האצבע)
-לואיס פיגו שעשה מעשה שלא ייעשה והעז “לבגוד” ולחתום בריאל מדריד על אף שפיזר אינסוף הבטחות שיישאר, והתקבל עם בקבוקים וראש החזיר. האיש שהוציא לדרך למעשה את פרויקט הגלאקטיקוס.
-כריסטיאנו רונאלדו, בעיקר על הפן המקצועי כשהטיל אימה עם 18 שערים וגם הדרך בה חגג את שעריו - ה-Calma ,Calma אחרי שער הניצחון שלו ב-2012 והזכייה באליפות (כמעט) והורדת החולצה בקאמפ נואו.
-סרחיו ראמוס - תמיד היו סיפורים איתו בקלאסיקוס. בין אם זה השערים כמו ה-1:1 הדרמטי ב-2016/17, ההרחקות השונות, הריבים והוויכוחים עם ג’רארד פיקה גם דרך התקשורת.
-קאסמירו - שלפי אוהדי ברצלונה בטוחים שזכה להנחות מהשופטים לאורך השנים והכרטיס הצהוב השני\האדום היה ממש באוויר אבל לא. קאסמירו טוען שמעולם לא חיפש לפגוע בכוונה אלא תמיד היה שחקן מסור כמובן.
בצד של ברצלונה: חריסטו סטויצ’קוב שהתבטא לא אחת ואמר ‘אני שונא את ריאל מדריד’| ג’רארד פיקה שאין לנו מקום לספר את כל מעלליו - החגיגה הם הנפת כפות הידיים וסימון המאניטה| ג’ורדי אלבה שגם כן התבטא בצורה מלוכלכת מול ריאל מדריד לא אחת| צ’אבי הרננדס שעוד כשחקן ביקר לא אחת את סגנון המשחק של ריאל והתלונן למשל על גמר הגביע ב-2011| וכמובן לואיס אנריקה ש"בגד" הפוך ועבר מריאל מדריד, כאחד שכבש במאניטה ההיסטורית - לברצלונה וכשחקן היה פרובקטור| ובונוס: אמיליו קרוס גורוצ’טה היה השופט שזכה ל"הטלת וטו" מצד ברצלונה, כעסו על השיפוט שלו בגביע בקאמפ נואו בין ברצלונה לריאל מדריד בו ריאל ניצחה 0:2. עד לסיום היו תקריות רבות. הוא הושעה ממשחקי בארסה עד ל-1985.

ראול אוהב להיות בבית| מה אתם אומרים, הוא יכול לעלות בחוד במשחק מחר? ראול הגדול כבש 15 שערים נגד ברצלונה במשחקי הקלאסיקוס. ו-12 מהם, לא פחות - היו בסנטיאגו ברנבאו. משחק של ראול בברנבאו נגד ברצלונה=שער, כך אומרים. שני צמדים בליגה, ב-1998/99 וב-2000/01 וכן אחד בסופרקופה הספרדי ב-1997/98. יש לו גם גולאסו בליגת האלופות בגומלין חצי הגמר בברנבאו בבעיטה לחיבורים מחוץ לרחבה ב-2001/02. הסטט’ הזו יפה שכן הוא לא בעט אף פנדל, והפנדלים מנפחים את המספרים. שערו הראשון של ראול בקלאסיקו הגיע ב-1995/96, העלה את ריאל ליתרון בדקה ה-12 אך המשחק הסתיים ב-1:1| ושערו האחרון גם כן היה במשחק בית, בפאסיו המפורסם ב-2007/08 כשכבש את השער הראשון. כל הגולים של ראול בברנבאו נגד ברצלונה:
-עונת 1995-96: שער – העלה את ריאל ל-0:1 במשחק שהסתיים ב-1:1
-עונת 1997-98: שער – השווה ל-1:1 במשחק שהסתיים בהפסד 3:2
-עונת 1998-99: צמד
-עונת 2000-01: כבש צמד – העלה את ריאל פעמיים ליתרון ב-2:2 – בישול אחד מרוברטו קרלוס
-עונת 2004-05: כבש את השלישי (1:3) בניצחון 2:4 – בישול של רוברטו קרלוס
-עונת 2006-07: כבש את הראשון בניצחון 0:2 – בישול של סרחיו ראמוס
-עונת 2007-08: כבש את הראשון בניצחון 1:4
סופרקופה: עונת 1997-98: כבש את שני השערים הראשונים ב-1:4 על ברצלונה, בישולים של אייטור קראנקה וזה רוברטו

לכריסטיאנו רונאלדו לצורך השוואה שישה שערים בקלאסיקוס במשחקי הבית. הוא עשה לברצלונה את המוות לא פעם בעיקר בקאמפ נואו

2 לייקים

חג פסח קלאסיקו שמח לכולם. בשנה שעברה ממש בערב החג זה היה ה-0:4 ההיסטורי על ברצלונה בקאמפ נואו בגומלין חצי גמר הקופה דל ריי, ואיך זה ייגמר הפעם? המצב ממש הפוך מה שנקרא. ובחסות ליל הסדר, עם כל הכבוד לאופוריה המסוימת אחרי מה שקרה נגד מנצ’סטר סיטי – זה עדיין משחק ענק שתמיד מרגש אותי ואני רעב ולא יודע שובע. מה נשתנה הלילה מזה מכל הלילות? שבכל הלילות, ריאל מנצחת את ברצלונה בערך פעם אחת (בשנה). בערך פעם אחת. הלילה הזה, הלילה הזה – שתי פעמים?

חשוב לי מאוד לעשות את הדאבל הזה על ברצלונה. לקחת אליפות עם סימן קריאה מה שנקרא, לסיים עונת ליגה טובה בסטייל, לשים את הפוקוס על באיירן מינכן בלבד. ב-2021-22 הקלאסיקוס היו נקודה שחורה בעונה עם התבוסה הביתית, בעונת הדאבל של זינדין זידאן היה חסר לי ניצחון הליגה מולם שלא הגיע. זה באמת הדובדבן שבקצפת לגבי הליגה. אני לא אוהב אותם, אני רוצה לנצח אותם. בגלל משחקים כאלה אנחנו אוהבים כדורגל.

המומנטום הפוך לגמרי – ריאל בטירוף אחרי ההעפלה לחצי גמר ליגת האלופות על חשבון קבוצה הטובה מכולן בעוד ברצלונה עם עוד מעידה ‘מפוארת’, זה משחק בית שלנו והגיע הזמן שהסנטיאגו ברנבאו יהיה בטירוף כמו בליגת האלופות ונחזור להרגיש בבית, אני זוכר את הסטטיסטיקות בעל-פה וזה פשוט מחדל ואף חרפה כמה שברצלונה הרגישה כאן בנוח עוד עם רונאלדיניו.

דיברו הרבה על המשחק נגד סיטי. בקלאסיקו אני לא שואל שאלות וניצחון מתקבל בכל דרך, לחלוטין “המטרה מקדשת את האמצעים”. אבל זה צריך להיות משחק הפוך ממה שהיה נגד סיטי לפחות ברמת הגישה. מצפה לראות את ריאל מתנפלת ופותחת חזק – אפילו צ’אבי שבלית ברירה היה צריך לתת כבוד - דיבר על זה. שולטת בכדור, יודעת מה לעשות גם מול הגנה עומדת. מגוונת. לא מחכה רק לטוס למתפרצות כי לא בטוח שברצלונה תיתן. אנחנו קבוצה טובה יותר. שהכדור יהיה הרבה בחצי המגרש של ברצלונה והיא תסבול בכל רגע. אנחנו ריאל מדריד ואסור לשכוח את זה.

אני עושה רענון בהרכב בשל עייפות פיזית וגם למנוע שאננות. אלו השינויים שלי שאפילו כתבתי על הלוח הטקטי שאצלי בבית – לוקאס ואסקס במקום דני קרבחאל, לוקה מודריץ’ במקום טוני קרוס והתלבטות לגבי הקשר השלישי באמצע – אורליאן טשואמני או אדוארדו קמאבינגה. אם זה יהיה טשואמני אולי פדה יהיה משוחרר קצת יותר לתקוף. אני אסביר. לוקאס אחלה גבר אבל בעיקר אחלה שחקן – מהיר, ממזר ולא צפוי עם הכדור, אמנם לא וואו הגנתית אבל בסדר, אני מאמין בו, זו אחלה דרך לגוון את המשחק ודני הלוחם סיים את המשחק באפיסת כוחות| לדעתי מודריץ’ היה טוב מהספסל, דוחף קדימה, מנוסה, לא נלחץ בדקות שלא הולך, קרוס לא יכול לשחק בקצב הזה כל הזמן. מודה שאולי אני מערב נוסטלגיה ובעיקר רוצה ‘לבלבל את האויב’.

ואם כבר לבלבל – בעיקר דרך צד שמאל. רודריגו של אפריל הוא שחקן אחר מרודריגו של…רוב העונה? וגם העמדה בצד שמאל. רודריגו צריך לשחק שם לעתים וגם לעתים ויניסיוס ג’וניור שבמשחקים נגד סיטי היה קצת בצל לדעתי. אפשר לערער את ז’ול קונדה. אני לא יודע האמת איך יהיה קו ההגנה של ברצלונה האם הוא גבוה או לא, אבל פאו קובארסי רק עכשיו תופס ניסיון. ואני מפנטז על גול כמו בסופרקופה עם כדורי עומק ואלכסון של אחד מהסילונים שלנו. ולנצל מצבים כמובן, מה שהיה נגד סיטי במשחק הראשון לא יכול לחזור על עצמו.

דיברנו על שוני מהאיתיחאד אז אני מקווה שנראה את פדה ואלוורדה תוקף יותר מבדרך כלל וגם ואולי בעיקר את ג’וד בלינגהאם. הניצחון בקלאסיקו הראשון היה בעיקר הוא – נכנס להיכל התהילה. עם כל הכבוד לקצב השערים שהשיג עוד קודם – ניצחון כזה, הוא ניצח את המשחק כמעט לבד – כותב אותך באותיות של זהב. גם ג’וד רעב להבקיע, הוא היה מנצל מצבים מעולה. אין לנו שחקן כנף ימין אמיתי, ברהים דיאס איבד מומנטום ולא היה פותח, וזה חבל, כי כמה שז’ואאו קאנסלו טוב התקפית הוא גם עושה טעויות בסיסיות בהגנה כל הזמן.

רק פעם אחת ריאל שמרה על שער נקי בברנבאו מאז 2007 – זה היה ב-0:2 במרץ 2020 עם זינדין זידאן על הקווים. זה נתון מזעזע. אנטוניו רודיגר בשיאו. אני סומך על קפטן נאצ’ו שאחרי הופעה גדולה נגד סיטי ימשיך להיות בסדר גמור כנראה בקלאסיקו האחרון שלו. אם פרלאן מנדי חסר זו בעיה. לאמין ימאל שחקן מסוכן מאוד והכוח העיקרי של ברצלונה. ראפינייה בתנופה, אני לא מזלזל גם ברוברט לבנדובסקי.

יש לי כבוד לברצלונה, היא תילחם, כבר היו דברים מעולם, ואני לא משוכנע שהלחץ עליה הוא פי כמה, לא מצפים ממנה להרבה. משחקים כאלה שאתה חושב שזה הולך קל – זה הולך קשה. גם נכווינו מספיק פעמים. אבל זה תלוי בנו. אני רוצה לראות את ריאל מפגינה דומיננטיות נגדה.

אפרופו לראות – אני תמיד מעלה לסטורי את אותו גול וצופה באותו אחד. אני כל כך אוהב את השער של ראול בקלאסיקו 2006-07 אחרי שתי דקות, נראה לי שזה רק אני. הנגיחה הזו מכל הלב והנשמה, ראמוס עם ההגבהה היחידה הנורמלית שלו כמגן ימני, איך ראוליטו ברח לתוראם וזה כשהוא עם השיער הארוך והרבה מעבר לשיא – זה היה קלאסיקו כל כך מרגש. תנו לנו את זה. האללה מדריד!

2 לייקים

רק דבר אחד לקראת מחר.

להתגונן, להשאיר חצי מגרש להשכרה ולהיכנס למוד “סובל” ולבנות על עקיצות מול מנצ’סטר סיטי, באיתיחאד, ברבע גמר הצ’מפיונס - זה דבר אחד.

לעשות את אותו דבר מול בארסה בינונית להחריד, שבורה ובדאון אחרי מפח נפש והדחה מביכה באירופה, בברנבאו, ועם יתרון 8 נקודות בצמרת - זה דבר אחר לגמרי.

אסור בתכלית האיסור שדבר כזה יקרה מחר.

8 לייקים

צריך להיזהר לא לזלזל יותר מדי, במשחק הראשון השנה לא היה רחוק שנפסיד, ובסוף מדובר בקבוצה שעושה כמות נקודות סבירה בליגה. יום מנוחה יותר מאיתנו, יבואו לנקום והכנס שאר קלישאות כאן.

אבל אני אומר את זה ממקום של אולי להדגיש יותר את מה שאתה אומר - החלק היחיד בעיני שמתפקד אצלם זה ההתקפה. כשהם נכנסים לקצב ומצליחים לייצר רצף של דקות בחצי של היריבה הם אשכרה נראים כמו קבוצה. וכל זה למרות כושר רע של לבנדובסקי.
מעבר לזה מדובר בקבוצה סופר “פריכה” עם הגנה רעה, ומנטלית כשהמשחק מתחיל ללכת לא לכיוונם הכל מתמוטט.

מבחינתי לזלזל בהם זה יהיה לבוא במוד של אוטומט של “נתגונן ונעקוץ במתפרצות”. לתת להם את הביטחון הזה לשבת לנו על השער זה קצת לשחק ברולטה, אולי זה יעבוד בסופו של דבר אבל אין צורך בזה בכלל.

6 לייקים

בלי הרבה דיבורים: ההרכבים המשוערים בתקשורת במדריד לקראת הקלאסיקו הגדול הערב, ריאל מדריד נגד ברצלונה.

תמימות דעים בתקשורת במדריד על שני דברים – נאצ’ו ימשיך במרכז ההגנה אחרי משחקו הטוב נגד מנצ’סטר סיטי, ואורליאן טשואמני שהיה מושעה – יחזור למרכז השדה, כמו נגד מאיורקה. “המחלוקת” – במארקה הולכים עם לוקאס ואסקס כמגן ימני בעוד ה-AS עם דני קרבחאל, וכמו כן, ב-AS משאירים פתח שאדוארדו קמאבינגה יהיה המגן השמאלי ולא פרלאן מנדי השברירי שלא התאמן אתמול.
אצל היריבה – ז’ול קונדה ימשיך כמגן ימני וגם לאמין ימאל וראפינייה בהתקפה, שניהם בכושר מעולה. במארקה הלכו עם שלישיית הקישור “הרגילה” בעוד ב-AS מדברים על גישה הגנתית יותר כלומר אנדרס כריסטנסן בלם במקור שמילא את החסר לאחרונה, במקומו של פדרי.

כותרות העיתונים

שער המארקה על רקע ויניסיוס ג’וניור מצד אחד ולאמין ימאל מצד שני: “זה משחק שיכול להיות שווה ליגה” - לאחר גומלין רבע גמר ליגת האלופות וכשהן במומנטום שונה - ריאל מדריד וברצלונה בהפגנת כוח| קרלו אנצ’לוטי: “העוגה כבר מוכנה ורק צריך להוסיף את הציפוי הטעים”| צ’אבי מבהיר: “זה המשחק החשוב ביותר שלנו העונה”, כשקבוצתו בפיגור שמונה נקודות מריאל.

בפריויו במארקה. נכתב: “קלאסיקו גדול ומכריע לליגה” - בארסה, אחרי הפיאסקו שלה מול פ.ס.ז’, צריכה לפחות ניצחון כדי להימנע מ’הכעס’ של הלבנים, שמגיעים גדולים אחרי הדו-קרב האפי שלהם באיתיחאד מול מנצ’סטר סיטי. הקלאסיקו הערב (22:00) בסנטיאגו ברנבאו סוגר את הדו-קרב הישירים בין שתי היריבות הנצחיות של העונה. ריאל מדריד וברצלונה מודדות את הכוח שלהן היום וזה תלוי רק בנקודות האם הליגה לא עומדת להיסגר לנגד עיניהן. בשביל זה, רק שלוש נקודות שוות את זה. זו משימה כמעט בלתי אפשרית עבור הבלאוגרנה לסגור את המרחק של שמונה שמפריד ביניהם כבר זמן מה, ניצחון של ריאל מדריד יסגור שבוע קסום ללבנים. ניצחון פירושו להשאיר את הקבוצה של צ’אבי באחת עשרה נקודות כשנותרו שישה משחקים.

שער ה-AS צבעוני יותר כולל גם את רודריגו וראפינייה וג’וד בלינגהאם ורוברט לבנדובסקו - קרב סגנונות. הקלאסיקו יכול להכריע את הליגה או לפתוח אותה מחדש כשהפער עומד על שמונה נקודות| פרלאן מנדי שלא התאמן - בספק, אורליאן טשואמני חוזר ויפתח בהרכב| צ’אבי שוקל את הכלל אנדרס כריסטנסן ב-11 במקום פדרי.

בפריו ב-AS נכתב "אלירון וירטואלי (קדם חגיגות אליפות) או מסמר בוער (אם ברצלונה תנצח). הכל עומד לטובת ריאל הערב למעט הכדורגל אותו לא ניתן לחזות - ההגנה, ההתקפה, יתרון הביתיות וכן המומנטום לבטח אחרי ליגת האלופות. ריאל התגברה העונה על כל כישלון בניגוד לבארסה. הקבוצה של אנצ’לוטי ישנה בשמחה על מזרון רך עם שמונה נקודות והעפלה לחצי גמר ליגת האלופות לאחר מצור מרוקן עם שמפניה במנצ’סטר. בארסה, לעומת זאת, מוטרדת מהכל. במבט על העונה בליגה, הקבוצה אנצ’לוטי הייתה עדיפה כמעט בכל היבטי המשחק: היא כבשה עוד חמישה שערים, היא ספגה 14 פחות. היא איימה יותר ובעטו לעברה פחות.

2 לייקים

יש הרכב לקלאסיקו הגדול נגד ברצלונה! שריקת הפתיחה ב-22:00 בסנטיאגו ברנבאו. לא מעט הפתעות! פרלאן מנדי לא החלים בזמן ואדוארדו קמאבינגה פותח כמגן שמאלי. לעמדה שהתפנתה באמצע נכנס לוקה מודריץ’ – אולי בקלאסיקו האחרון שלו, ואורליאן טשואמני מחליף את הקפטן נאצ’ו שהיה טוב באיתיחאד. כמו כן לוקאס ואסקס בעמדת המגן הימני במקומו של דני קרבחאל. החלק הקדמי כרגיל: ג’וד בלינגהאם – כוכב הקלאסיקו הראשון בליגה, ויחד איתו צמד הברזילאיים – ויניסיוס ג’וניור כובש השלושער בסופרקופה ורודריגו איש השעה. ניצחון והדרך לסיבלס קרובה-קרובה. תנו לנו את זה! האללה מדריד!

ההרכב: לונין, לוקאס, רודיגר, טשואמני, קמאבינגה, קרוס, ואלוורדה, מודריץ’ בלינגהאם, רודריגו ו-ויניסיוס

מה אומרים בספרד על ההרכב?
-סקר אוהדים במארקה, מעל 2,500 הצביעו תוך שתי דקות - 42% חושבים שלקפטן נאצ’ו נעשה עוול והיה עליו לשחק| 35% מרוצים וחושבים שההרכב פנטסטי - הטוב ביותר שהיה אפשר להעמיד בהתאם לנסיבות| 23% בחרו באפשרות של חוסר שביעות רצון - בשל מרכז השדה "שחסר שרירים’.
-פרשן ה-AS תומאס רונסרו: "זה מאפשר לנו לראות שוב את שני הגיבורים, המורים, הקשרים הטובים בהיסטוריה, ולמעלה יש את ההתקפה האהובה. בכל פעם שלוקאס ואסקס יוצא הוא משחק מעולה. אדוארדו קמאבינגה מציע יותר ‘ערבויות’ מאשר פראן טורס. הוא שיחק כמגן גם בחצי השעה האחרונה בקלאסיקו הראשון. אני חושב שקרלו אנצ’לוטי מרענן את ההגנה.


אני קצת מוטרד מכך ששני המגינים הטבעיים לא משחקים, זה עלול להיות יותר מדי. אדוארדו קמאבינגה מול לאמין ימאל זה מצ’אפ חזק. לוקה מודריץ’ עם צ’אנס ענק להוכיח שיש לו עוד מה לתת ברמה הזו, לא אוהב את זה שגם הוא וגם טוני קרוס יחד זה לא עובד כבר וזה לא קרה מאז הדרבי השחור נדמה לי. מצפה למשחק טוב של החלק הקדמי שלנו וקצת כואב לי על הקפטן נאצ’ו שתמיד קל לספסל אותו. האללה מדריד!!

לייק 1

אנצ’לוטי מצטיין בלמצוא איפה היתרונות שלנו במאצ’ אפ נגד היריבות ולהרוס את אותן היתרונות.

5 לייקים

לייק רק על הדה ז’ה וו שאתה גורם לי. כל פעם שאתה כותב את זה איכשהו המשחק הופך לקל. אבל הרכב מבורדק אין ספק.

ברצלונה חלשה מאוד ומאמין שננצח, אבל למה לתת להם מתנות בדמות שני הזקנים במרכז ביחד ?

הרכב של צלש או טרש

כל העונה קרוס ומודריץ’ לא משחקים ביחד כי אפילו אנצ’לוטי הבין שהם כבר לא יכולים להחזיק קישור ואז דווקא בקלאסיקו הוא פותח איתם… איזה מאמן הזוי.

טשואמני או קמאבינגה היו חייבים לפתוח בקישור במקום זה שניהם מחלטרים בהגנה. מה רע בנאצ’ו בתור בלם וטשואמני הרענן בקישור?

7 לייקים

ההיינו כחולמים?!? ההרכב הכי התקפי שאפשר לחשוב עליו. ואני הייתי בטוח שנבוא להרוג את המשחק משעמום. אבל כנראה שאחרי סיטי קרלו החליט להראות שאנחנו יכולים לשחק גם כדורגל התקפי ולמחוץ יריבה מושבעת, במיוחד כשזה בבנבאו, בטח ובטח כשהיא חלשה כל כך והכי חשוב זה כשיש 8 נקודות פער.
לפני ההרכב חשבתי על תיקו מאופס, עכשיו אני מהמר על רביעייה פלוס לנו.

מנדי לא 100, על נאצ’ו הוא לא סומך, כך שטשואמני צריך לשחק בלם וקמא מגן. אין לך ברירה רק לעלות את לוקה בהרכב.
חוץ מזה שלאחרונה לוקה נראה טוב.

להגיד לך שאני אוהב את ההרכב? זה יהיה שקר, אבל אין ברירה והסגל לא במצב האופטימלי.

כמעט שכחתי שיש הערב קלאסיקו. הימור שלי - גם השחקנים.

פדה חייב לקבל מנוחה. הוא משחק כמות לא הגיונית של דקות העונה, שלא לדבר על האינטנסיביות.
חוץ מזה, לוקאס לא צריך בייביסיטר כמו דני.

לוקאס ואסקס לא פראייר, הוא מהיר יותר מדני קרבחאל אבל עבודת ההגנה הכללית אני לא חושב שהוא טוב כמוהו גם כמו דני שכבר ב-60-70%, סגירות אלכסוניות גם וכדומה. לדעתי יש כאן יתרון התקפי וזהו. פדה ואלוורדה ינוח בכל יום אחר, זה בסדר, נגד ריאל סוסיאדד לא ישחק אף דקה אני מקווה. לא שלם עם זה שאין לנו עוד רגליים חזקות באמצע, כמה שרציתי לראות את לוקה מודריץ’ - לשחק כמחליף זה לא כמו לפתוח בהרכב, ולא רציתי שיחד עם טוני קרוס, זה קצת מוגזם ומבורדק.

אני חושב שזה סיכון פראן גארסיה מול לאמין ימאל. פראן לא טוב הגנתית, בכלל לא. לאמין יותר מסוכן מראפינייה למשל למרות שהברזילאי עובד קשה על המגרש ובתנופה עם המשחקים הטובים והשערים נגד פריז סן ז’רמן.

בכל מקרה כאוהד ריאל מדריד גדלתי על זה שההתקפה מנצחת לנו משחקים ואני מקווה שיהיה כך גם הפעם. לא ההגנה ולא הקישור.

אמן ברירה ? יש לך את גרסיה, יש לך את קרבחאל שיכול לשחק בשמאל, וגם אם קמאבינגה מגן אפשר לעלות עם ברהים קשר, או בכלל אולי… רעיון שאף אחד לא חשב עליו מעולם לשחק 433 עם חלוץ אמיתי וג’וד לקישור.

בשמירה אחד על אחד ואסקז עולה היום על קרבחאל בפער לא קטן, וקרבחאל חייב עזרה כי הוא חלש באחד על אחד הגנתי, ואסקז משחרר את פדה מרוב עבודות הבייביסיטר

זה קצת מצחיק שאתה כותב את זה בידיעה שזה לא מה שהולך לקרות בפועל. אין מצב שאנצ׳לוטי ישחרר אותו מזה ואתה גם יודע את זה. כל השאר זה סתם דיבורים(חושב שאתה צודק)

לייק 1

בטוויטר פרסמו שחונכים היום את לוח התוצאות 360 מעלות החדש. שקוף שברצלונה תהיה הראשונה לעלות על לוח התוצאות. אם בארסה ינצחו אז בכלל נראה תמונות של הלוח החדש אצל כל אוהד בארסה…

גם מודריץ’ וקרוס ביחד, גם לוח תוצאות חדש. התסריט כותב את עצמו.

לייק 1

ההרכבה של אנצ’לוטי את מודריץ’ היא 100% משיקולים פוליטיים של כבוד ללוקה בקלאסיקו הכנראה אחרון שלו, ועל הדרך הוא פוגע גם בקבוצה עצמה כשלא מעלה את ההרכב החזק ביותר, ובאופן אירוני גם רומס את הכבוד של מדרידיסטה אחר - הקפטן נאצ’ו, במה שהוא בטוח הקלאסיקו האחרון שלו, ודווקא אחרי משחק טוב (וגם בעמדה פחות משמעותית על המגרש).

והיכולת הטובה של מודריץ’ לאחרונה היא מאוד מטעה. היא הגיעה אך ורק כשעלה מהספסל, כשהשחקנים היריבים כבר עייפים וההבדלים הפיזיים פחות בולטים. בכל פעם שמודריץ’ עלה השנה בהרכב הפותח, הוא התחיל לשפוך לאגר בשלב מאוד-מאוד מוקדם של המשחק.
לא יכול להיות שגם טשואמני וגם קמאבינגה הסופר-אתלטיים כשירים ועולים בהרכב, ואף-אחד מהם לא בקישור, כשבמקומם אנחנו מקבלים את הצמד-קשישא של לוקה-טוני.

אבל שלא יהיו טעויות. גם בהרכב הזה של אנצ’לוטי אנחנו חייבים לנצח אותם, ובצורה משכנעת גם.

7 לייקים

אוקיי אני רוצה להבין על סמך מה אתה אומר דבר כזה בכזאת נחרצות. איפה היה הכבוד ללוקה לאורך כל התקופה האחרונה? למה דווקא היום, ואיך הסקת את המסקנה הזאת? לא יותר פשוט שיש ששחקני הקישור ממלאים תפקידים אחרים הערב כי יש שחקנים שמותשים מהמשחק מול סיטי?

הוא לא נספר, יותר מדיי חורים בהגנה.

גם הוא היה בספק למשחק הזה וכמו שאנחנו רואים גם הוא לא עולה בהרכב.

ייתכן והוא רואה בזה הרכב התקפי מדיי, הוא רוצה לשחק עם ויני במרכז כדי שימצא את החורים בהגנה שלהם.

בהכל יש היגיון. השאלה אם מחפשים אותו או מעדיפים לצאת מתוך הנחה שכל מי שחושב שונה מאיתנו בהכרח טועה.