לקראת בטיס
סטטוס ריאל:
ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד בטיס במצב רוח טיפ-טיפה יותר טובה אחרי שחזרה לנצח עם 1:2 (חלש) על אלאבס ביום רביעי. לצערה, היכולת שוב לא הייתה משכנעת ומעבר לכך ברצלונה לא מאבדת נקודות והפער עדיין עומד על תשע, על אף שריאל שיחקה מספר פעמים לפני היריבה הגדולה. כעת ריאל עומדת בפני שלושה משחקי חוץ רצופים: בטיס, אספניול והקלאסיקו. אלבארו ארבלואה, שחטף לא מעט על התגובה האדישה שלו לגבי השאלות על הקפטן דני קרבחאל שלא פתח במחזור הקודם, והואשם על ידי לא מעט פרשנים ועיתונאים שהוא מתנכל לקפטן – התייחס לכך באריכות במסיבת העיתונאים וחזר על המנטרה – “המטרה היא לנצח את כל ששת המשחקים האחרונים בליגה בלי קשר לברצלונה”. ריאל ניצחה משחק חוץ אחד בלבד מארבעת האחרונים שלה – אותו 1:2 דרמטי על סלטה ויגו עם שער של פדה ואלוורדה. “בטיס יריבה תובענית מאוד שמשחקת כדורגל נהדר, עם מאמן שאני זוכר לטובה וקבוצה שמשחזרת שחקני מפתח שעוזרים לה”, ניתח.
תוצאות בדיקת ה-MRI של אדר מיליטאו שסבל מכאבים במשחק האחרון איכזבו כמו תמיד והבלם חסר המזל גמר את העונה. ויש הפתעה – גם ארדה גולר מצטרף לרשימת הנעדרים והוא באותו הסטטוס. הקשר הטורקי, היחיד ששיחק בכל 50 משחקיה של ריאל מדריד העונה ונמצא בכושר טוב – סובל מפגיעת שריר והחמיץ את האימון המסכם (היום). לפחות חודש בחוץ. זה פותח מקום בהרכב לברהים דיאס שעדיין לא כבש העונה שער ליגה, ושערו האחרון בלה-ליגה היה נגד אותה בטיס במשחק החוץ אשתקד לפני כמעט 14 חודשים. השוער טיבו קורטואה עדיין פצוע כמו רודריגו, ושימו לב שאנדריי לונין הלא-יציב ספג 20 שערים העונה בעשר הופעות. הוא יקווה דווקא נגד בטיס לשמור על שער נקי לראשונה העונה. ריאל עצמה ספגה בכל תשעת משחקי הליגה האחרונים שלה – מאזן נוראי לכל הדעות. עוד לגבי החלק האחורי: ראול אסנסיו ששב לאימונים לאחר שסבל מווירוס קשה בקיבה והשיל שישה קילוגרמים ממשקלו – יחזור לסגל.
קיליאן אמבפה חזר לכבוש בליגה נגד אלאבס עם קצת מזל והמשחק מחר יהיה מרגש עבורו למרות הכל - הופעה מספר 100 במדי ריאל מדריד כאשר הוא הבקיע כבר 85 שערים: 41 העונה ב-40 משחקים, ו-44 אשתקד (59 הופעות). בלה-ליגה המאזן של אמבפה אף טוב יותר עם 55 שערים ב-61 הופעות. הוא על סף כניסה ל-25 המבקיעים הגדולים בתולדות המועדון וסביר להניח שלמעט כריסטיאנו רונאלדו ואולי פרנץ פושקאש - הוא כבש הכי הרבה שערים במאת המשחקים הראשונים שלו בריאל. לצידו בחלק הקדמי ישחק ויניסיוס ג’וניור כמובן שהתנצל בפני הקהל אחרי השער היפה שכבש בשבת. ארבלואה שהוא אוהד גדול של ויניסיוס, נשאל עליו: “הוא מוכן למחר, יפתח בהרכב ואני משוכנע שיציג משחק נהדר. זו זכות שהוא בקבוצה. אני לא חושב שהיה עליו להתנצל על משהו”. אגב גונסאלו שהיה הגיבור הענק נגד בטיס בסיבוב הקודם עם שלושער ב-1:5 ושער אחד ענק מהאוויר – אף אחד כבר לא מדבר עליו.
ארבלואה נשאל לא פחות משש שאלות על דני קרבחאל, ונזכיר כי שחקני עבר כמו סנטיאגו קניזארס “צלבו” את המאמן. ארבלואה הבהיר: “התגובה שלי הייתה קצרה לגבי שאלה שהרגשתי שהיא לא במקום. קרבחאל לא אשם. אתם מוזמנים לשאול שחקנים בחדר ההלבשה איך אני מדבר עליו ולקרוא את התגובות הקודמות. ברור שהוא מוכן ללכת למונדיאל. הוא פתח בכמה משחקים, חלקם תובעניים כמו בדרבי והוא חשוב לנו על המגרש ומחוצה לו. הוא לא רק אגדה של ריאל אלא שחקן הקאנטרה החשוב בהיסטוריה של המועדון. יש לנו מערכת יחסים מצוינת. אני מתקשה להאמין שיש מאמן בכדורגל שבוחר את ההרכבים מסיבות אישיות וכאלו שאינן כדורגלניות. הוא לא משחק הרבה כי אני יכול לשחק רק עם 11 שחקנים וטרנט אלכסנדר-ארנולד בכושר טוב מאוד. אני לא מתגמל שחקנים”. ארבלואה נשאל האם הקפטן צריך להישאר ואמר שכל דבר שיעשה טוב לקרבחאל ולריאל מדריד – ישמח גם אותו.
המאמן, שהבהיר כי הוא מבסוט משחקני הקאנטרה שתרמו את חלקם בידיוק כשהמועדון היה זקוק להם והוכיחו שהם יכולים לשחק כאן (ומאז קצת נשכחו עקבותיהן), העביר מסר ברור לשחקנים – חשיבותה של רצינות: “אנחנו רוצים להופיע ברמה גבוהה בששת המשחקים שנותרו. אני צריך להכין את השחקנים עם שיטת משחק ברורה ולדעת איך להתכונן ליריבה, אבל לא תפקידי להניע אותם למוטיבציה. שחקן ריאל מדריד חייבת שתהיה לו משמעת עצמית. המשחקים שלפנינו הם קריטיים בלי קשר לברצלונה. אנחנו רוצים לתת מאה אחוז עד ליום האחרון והשחקנים צריכים לחשוב רק על ריאל מדריד. בכדורגל של היום הרבה אלמנטים חשובים - פיזיים, טקטיים, טכניים, מנטאליים. אנחנו צריכים לשפר הרבה דברים כדי להתחרות על התואר. אני מצפה למחויבות של כולם עד למונדיאל”.
קרבחאל מחליף את טרנט. הקפטן משך לא מעט מתשומת הלב השבוע
ריאל מדריד - הרכב משוער: אנדריי לונין| טרנט אלכסנדר-ארנולד, אנטוניו רודיגר, דין האוסן, אלבארו קארראס| אורליאן טשואמני, פדה ואלוורדה, ג’וד בלינגהאם, ברהים דיאס| ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה
מה המצב בטיס?
בטיס של מנואל פלגריני קיבעה את עצמה למקום החמישי בטבלה שמתאים לאיכות שלה. הקבוצה האנדלוסית חזרה לחייך באמצע השבוע כאשר שמה מאחור את האכזבה הקשה מההדחה ברבע גמר הליגה האירופית על ידי בראגה – כשנכנעה 4:2 לפורטוגלים דווקא בביתה אחרי 1:1 מעודד במשחק החוץ. בטיס כבר הוליכה 0:2 בבית כשאנטוני ועבדה בולטים אך איבדה את הראש ואת הכרטיס וספגה רביעייה. מעבר לכך הם סבלו גם מבצורת בליגה, שבעה משחקים ללא ניצחון. כל זה נגמר בשעה טובה עם 2:3 אטרקטיבי מאוד על ג’ירונה ביום רביעי. עבדה המשיך את כושרו המצוין – כבש פעמיים ובישל שלושה שערים בשני המשחקים האחרונים, ורודריגו ריקלמה היה הגיבור עם שער ניצחון בדקה ה-80, אופי שהיה ככל הנראה חסר לבטיס לאחרונה. “בטיס הייתה זקוקה לשינוי ומצאה את החיוך שוב לאחר שהייתה שרויה ממש בדיכאון עמוק. היא הפגינה אופי במונטיליבי וניצחה בצדק”, נכתב בסיקור המשחק במארקה. וכך הכרטיס למפעל אירופי עוד עונה – מתקרב.
בתזמון מדויק ממש היה זה הקאמבק של הקוסם איסקו למגרשים, בגיל 34, אחרי היעדרות של כמעט חמישה חודשים בשל פציעה ארורה (145 ימים). הקשר שולב לרבע השעה האחרונה וגם אם הוא זקוק לעוד זמן – הקאמבק שלו הוא בשורה חשובה מאוד לבטיס בפן המנטאלי. איסקו סיפר: “היה קשה להיות בחוץ למען האמת. זו הייתה שנה קשה בלי הצלחות. הרופאים לא ידעו לומר אם אחזור לשחק שוב. לא יכלו להבטיח לי שהניתוחים יעזרו. לשחק עם בטיס זו מתנה גדולה עבורי. מעכשיו כל משחק הוא מתנה ואנסה ליהנות מכל משחק ומכל אימון”. באוגוסט האחרון סבל משבר בשוקית ובבנובמבר מפגיעה קשה בסחוס בקרסול הימני. איסקו הבטיח שגם הוא וגם בטיס מסתכלים קדימה ונותרו להם שישה גמרים. איסקו העונה רשם רק שלוש הופעות בהן הספיק לשחק 54 דקות. טרגדיה. לבטיס לא הייתה ברירה אלא ללמוד לשחק בלי הקוסם. והיא הצליחה. אנתוני טרם 13 שערים (ועוד תשעה בישולים), קוצ’ו הרננדס כבש 12, גם עבדה בעונה אדירה עם 12, ופאבלו פורנאלס ורודריגו ריקלמה עם חמישה.
אחד הדברים שפגעו בעונה של בטיס מלבד עומס המשחקים הגדול – היא סיימה יותר מדי משחקים בתיקו (13). במשחקי החוץ זה בולט: מאזן 5-8-4. מנגד בטיס כן הצליחה להבליח השנה עם ניצחון מרשים 0:1 על אתלטיקו מדריד במטרופוליטאנו. במבט על המאבקים נגד שאר קבוצות הצמרת, היא נכנעה 5:3 לברצלונה ומנגד ניצחה את ויאריאל בביתה והשיגה נגדה סה"כ ארבע נקודות ויש לה גם ניצחון על ריאל סוסיאדד. בדרך כלל במשחקים הגדולים היא משחקת טוב ואשתקד ביצעה מהפך נגד ריאל במשחק הבית. בטיס עשויה להגיע “טעונה” עם רצון מסוים לנקמה לאחר שהושפלה 5:1 בברנבאו בסיבוב הראשון.
לקראת המשחק הקרוב, אנטוני שנעדר מהמשחק נגד ג’ירונה בשל השעיית כרטיסים צהובים – ישוב ל-11 ככל הנראה במקומו של פורנאלס - ישחק בכנף ימין עם חופש רב על המגרש כמובן. הבלם דייגו יורנטה שסבל מנקע בקרסול יעמוד לזכות פלגריני וגם קוצ’ו הרננדס. הנעדר היחיד בבטיס הוא ג’וניור פיפרו שעדיין פצוע. בשל יכולת טובה במשחק האחרון כמחליף וגם שער ניצחון, ריקלמה עשוי לזכות במקום בהרכב. צריך לציין שסדריק בקאמבו שספג ביקורות מהקהל לאחרונה - הצליח להחזיר לאוהדים עם בישול בניצחון האחרון והעניינים “נרגעו”. לא משנה במי יבחר מנואל פלגריני, בטיס מגיעה למשחק שוב בתנופה, והמאמן רצה לשבח את הקבוצה על כך שהיא בדרך לעונה שישית באירופה. “זה משהו שרגיל רק עבור קבוצות כמו ריאל מדריד, ברצלונה ואתלטיקו מדריד”.
פלגריני לקראת המשחק: “אני מחשיב את זה הישג גדול אם נסיים שוב במקום החמישי. בטיס קרובה לעשות משהו שלא עשתה להיסטוריה שלה. הגענו לרבע הגמר בשני מפעלים וא נסיים במקום החמישי - זו תהיה עונה טובה מאוד למרות תקלות שהיו”. הוא משוכנע שהקהל שם בצד את האכזבה מאירופה: “גם האוהדים וגם השחקנים נפגעו. הגענו בציפייה לנצח ולהעפיל. יש להם את כל הזכות להראות את התסכול. אני משוכנע שהם יהיו איתנו, מאחורי הקבוצה, ויהוו כוח משמעותי”. על ריאל: “היא לא עוברת את התקופה הטובה שלה כי שנתיים עבורה בלי תארים זה קשה. אבל זו עדיין ריאל ויש להם שחקנים גדולים שמשנים משחק ומענישים אותך במהירות על חוסר ריכוז. אני חושב שהיציבות ההגנתית שלהם בהשוואה לחלקים אחרים בעונה - הייתה החולשה שלהם. אנחנו נעשה הכל כדי לעצור את ריאל, כל אחד שם יכול לעשות את ההבדל. עלינו לנצל את ההזדמנויות שיהיו לנו”
איסקו מחויך באימון. שוב גאולה
בטיס - הרכב משוער: אלבארו ואייס| אייטור רוביאל, נתן, ולנטין גומס, אנטוניו רודריגס | אנטוני, מארק רוקה, סרג’י אלטימירה (סופיאן אמרבאט), עבדה אזאלזולי, ג’ובאני לו צ’לסו| קוצ’ו הרננדס
היסטוריה ומפגשי עבר:
בשלושת המפגשים האחרונים נגד בטיס באנדלוסיה - ריאל מדריד לא הצליחה לנצח. הפעם האחרונה היתה איי שם בעונת הדאבל הראשונה של קרלו אנצ’לוטי, 2021-22, כאשר דני קרבחאל בעט מהאוויר אחרי מסירה של קארים בנזמה וקבע 0:1 קטן-גדול בתחילת העונה. בעונה שעברה ריאל כבשה שער מהיר מאוד עם ברהים דיאס בדקה העשירית אחרי מהלך קבוצתי מושלם אך נרדמה והפסידה 2:1 – ג’וני קארדוסו השווה בנגיחה ואיסקו כבש בפנדל במחצית השנייה. גם ב-2023-24 ריאל השמיטה יתרון, של ג’וד בלינגהאם, כשאייטור רוביאל כבש גולאסו. בעונת 2022-23 הקבוצות נפרדו בתיקו מאופס במשחק כמעט נטול מצבים - באסה. על כן, ב-59 המפגשים עד עתה הכל-צמוד, ורק בזכות מאזן טוב יחסית בשנות ה-2000 - ריאל מדריד מובילה במפגשים. עד היום היא ניצחה 23 פעמים (39%), הפסידה 20 (34%) ו-16 משחקים הסתיימו בתיקו (27%), יחס שערים 101:80 לטובת ריאל. השיא של ריאל עומד על שלושה ניצחונות חוץ רצופים נגד בטיס, בין 2016 ל-2019. בעונת 2018-19 החשוכה למשל דווקא האקס דני סבאיוס ניצח לריאל את המשחק בכדור חופשי ברגע האחרון. בסיבוב השני בעונת 2017-18 ריאל ניצחה את בטיס במשחק משוגע של 3:5, עם צמד של מרקו אסנסיו ושערים נוספים של כריסטיאנו רונאלדו, סרחיו ראמוס וקארים בנזמה.
אנחנו נעדיף לדבר על הניצחון שפתח את הרצף, בעונת 2016-17. באותו היום במחזור השמיני ריאל השיגה את ניצחונה הגבוה איי פעם נגד בטיס בחוץ - 1:6! רפאל ואראן כבש ראשון, קארים בנזמה הכפיל, מרסלו הוסיף ואיסקו כבש במתפרצת נהדרת מבישול של פפה, 0:4 בהפסקה. הקוסם השלים צמד וכריסטיאנו כבש גם הוא. בסה"כ שנתיים קודם לכן ריאל פירקה את בטיס 0:5 במחזור ה-20 של עונת הדסימה וכבש שערים נפלאים. כריסטיאנו בבומבה מרחוק, גארת’ בייל בכדור חופשי וגם אנחל די מאריה בשער אדיר. גם בנזמה ומוראטה השתתפו בקונצרט. בעשרים המפגשים האחרונים ניצחה ריאל עשר פעמים, לעומת ארבעה של בטיס, שהנחילה לריאל הפסד מיד אחרי הניצחון שלה בקלאסיקו ב-2019-20, בנזמה השווה רק זמנית (2:1). עוד ניצחון גבוה מאוד של ריאל היה בימי הקינטה דל בויטרה, 2:6 אדיר במחזור החמישי בעונת 1986-87. זו הייתה נקמה טובה כי ב-1983-84 וב-1984-85 המארחת ניצחה 1:4. גיבור הניצחון 2:6 היה הוגו סאנצ’ס עם שלושער. כבר בדקה ה-11 התוצאה הייתה 1:3 לריאל ובמחצית 1:5. מיצ’ל הבקיע ואמיליו בוטראגיניו סיים עם צמד.
המשחק אשתקד באנדלוסיה. התחלה טובה, סיום חלש
שנות ה-80 נפתחו עם שלוש תוצאות תיקו רצופות וכך היה גם בשנות ה-90. ריאל חזרה לנצח את בטיס אחרי חמישה מפגשים עם 0:2 בעונת 1999-00 מחזור אחד לסיום. בטיס נשרה לליגת המשנה וחזרה בגדול ב-2001-02 וילד פלא בשם חואקין הוליך אותה ל-1:3 גדול על ריאל כשזינדין זידאן כובש את שער הבכורה בקבוצה שלנו. שלוש פעמים ברציפות סיימו הקבוצות ב-1:1 ב-2002-03 (התאורה במגרש קרסה) עם ראול, ורונאלדו כבש ב-2004 וב-2005. כעבור שנה ריאל ניצחה 0:2 כשאלברו מחייה מבקיע בנגיחה נהדרת אחרי בישול של גוטי, קודם לכן כבש רוביניו. ועוד קצת מפגשים: בעונת 2008-09 ניצחה ריאל 1:2 ברגע האחרון בזכות שער של רוד ואן ניסטלרוי. ב-2011-12 ריאל ניצחה 2:3 כששיחקה בצבע אדום. כריסטיאנו כבש צמד, כולל שער ניצחון בדקה ה-73. כעבור עונה הפסידה ריאל 1:0. שוב נזכיר כי בסיבוב הראשון העונה ניצחה ריאל 1:5. מעבר לשלושער של גונסאלו, גם ראול אסנסיו ופראן גארסיה הבקיעו. המאזן ב-119 משחקי הליגה עומד על 65 ניצחונות לריאל ו-27 לבטיס