מחזור 33: חוטפים שוויון בדקה האחרונה, 1:1 עם בטיס בלה קרטוחה| כבש: ויניסיוס

לקראת בטיס

סטטוס ריאל:

ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד בטיס במצב רוח טיפ-טיפה יותר טובה אחרי שחזרה לנצח עם 1:2 (חלש) על אלאבס ביום רביעי. לצערה, היכולת שוב לא הייתה משכנעת ומעבר לכך ברצלונה לא מאבדת נקודות והפער עדיין עומד על תשע, על אף שריאל שיחקה מספר פעמים לפני היריבה הגדולה. כעת ריאל עומדת בפני שלושה משחקי חוץ רצופים: בטיס, אספניול והקלאסיקו. אלבארו ארבלואה, שחטף לא מעט על התגובה האדישה שלו לגבי השאלות על הקפטן דני קרבחאל שלא פתח במחזור הקודם, והואשם על ידי לא מעט פרשנים ועיתונאים שהוא מתנכל לקפטן – התייחס לכך באריכות במסיבת העיתונאים וחזר על המנטרה – “המטרה היא לנצח את כל ששת המשחקים האחרונים בליגה בלי קשר לברצלונה”. ריאל ניצחה משחק חוץ אחד בלבד מארבעת האחרונים שלה – אותו 1:2 דרמטי על סלטה ויגו עם שער של פדה ואלוורדה. “בטיס יריבה תובענית מאוד שמשחקת כדורגל נהדר, עם מאמן שאני זוכר לטובה וקבוצה שמשחזרת שחקני מפתח שעוזרים לה”, ניתח.

תוצאות בדיקת ה-MRI של אדר מיליטאו שסבל מכאבים במשחק האחרון איכזבו כמו תמיד והבלם חסר המזל גמר את העונה. ויש הפתעה – גם ארדה גולר מצטרף לרשימת הנעדרים והוא באותו הסטטוס. הקשר הטורקי, היחיד ששיחק בכל 50 משחקיה של ריאל מדריד העונה ונמצא בכושר טוב – סובל מפגיעת שריר והחמיץ את האימון המסכם (היום). לפחות חודש בחוץ. זה פותח מקום בהרכב לברהים דיאס שעדיין לא כבש העונה שער ליגה, ושערו האחרון בלה-ליגה היה נגד אותה בטיס במשחק החוץ אשתקד לפני כמעט 14 חודשים. השוער טיבו קורטואה עדיין פצוע כמו רודריגו, ושימו לב שאנדריי לונין הלא-יציב ספג 20 שערים העונה בעשר הופעות. הוא יקווה דווקא נגד בטיס לשמור על שער נקי לראשונה העונה. ריאל עצמה ספגה בכל תשעת משחקי הליגה האחרונים שלה – מאזן נוראי לכל הדעות. עוד לגבי החלק האחורי: ראול אסנסיו ששב לאימונים לאחר שסבל מווירוס קשה בקיבה והשיל שישה קילוגרמים ממשקלו – יחזור לסגל.

קיליאן אמבפה חזר לכבוש בליגה נגד אלאבס עם קצת מזל והמשחק מחר יהיה מרגש עבורו למרות הכל - הופעה מספר 100 במדי ריאל מדריד כאשר הוא הבקיע כבר 85 שערים: 41 העונה ב-40 משחקים, ו-44 אשתקד (59 הופעות). בלה-ליגה המאזן של אמבפה אף טוב יותר עם 55 שערים ב-61 הופעות. הוא על סף כניסה ל-25 המבקיעים הגדולים בתולדות המועדון וסביר להניח שלמעט כריסטיאנו רונאלדו ואולי פרנץ פושקאש - הוא כבש הכי הרבה שערים במאת המשחקים הראשונים שלו בריאל. לצידו בחלק הקדמי ישחק ויניסיוס ג’וניור כמובן שהתנצל בפני הקהל אחרי השער היפה שכבש בשבת. ארבלואה שהוא אוהד גדול של ויניסיוס, נשאל עליו: “הוא מוכן למחר, יפתח בהרכב ואני משוכנע שיציג משחק נהדר. זו זכות שהוא בקבוצה. אני לא חושב שהיה עליו להתנצל על משהו”. אגב גונסאלו שהיה הגיבור הענק נגד בטיס בסיבוב הקודם עם שלושער ב-1:5 ושער אחד ענק מהאוויר – אף אחד כבר לא מדבר עליו.

ארבלואה נשאל לא פחות משש שאלות על דני קרבחאל, ונזכיר כי שחקני עבר כמו סנטיאגו קניזארס “צלבו” את המאמן. ארבלואה הבהיר: “התגובה שלי הייתה קצרה לגבי שאלה שהרגשתי שהיא לא במקום. קרבחאל לא אשם. אתם מוזמנים לשאול שחקנים בחדר ההלבשה איך אני מדבר עליו ולקרוא את התגובות הקודמות. ברור שהוא מוכן ללכת למונדיאל. הוא פתח בכמה משחקים, חלקם תובעניים כמו בדרבי והוא חשוב לנו על המגרש ומחוצה לו. הוא לא רק אגדה של ריאל אלא שחקן הקאנטרה החשוב בהיסטוריה של המועדון. יש לנו מערכת יחסים מצוינת. אני מתקשה להאמין שיש מאמן בכדורגל שבוחר את ההרכבים מסיבות אישיות וכאלו שאינן כדורגלניות. הוא לא משחק הרבה כי אני יכול לשחק רק עם 11 שחקנים וטרנט אלכסנדר-ארנולד בכושר טוב מאוד. אני לא מתגמל שחקנים”. ארבלואה נשאל האם הקפטן צריך להישאר ואמר שכל דבר שיעשה טוב לקרבחאל ולריאל מדריד – ישמח גם אותו.

המאמן, שהבהיר כי הוא מבסוט משחקני הקאנטרה שתרמו את חלקם בידיוק כשהמועדון היה זקוק להם והוכיחו שהם יכולים לשחק כאן (ומאז קצת נשכחו עקבותיהן), העביר מסר ברור לשחקנים – חשיבותה של רצינות: “אנחנו רוצים להופיע ברמה גבוהה בששת המשחקים שנותרו. אני צריך להכין את השחקנים עם שיטת משחק ברורה ולדעת איך להתכונן ליריבה, אבל לא תפקידי להניע אותם למוטיבציה. שחקן ריאל מדריד חייבת שתהיה לו משמעת עצמית. המשחקים שלפנינו הם קריטיים בלי קשר לברצלונה. אנחנו רוצים לתת מאה אחוז עד ליום האחרון והשחקנים צריכים לחשוב רק על ריאל מדריד. בכדורגל של היום הרבה אלמנטים חשובים - פיזיים, טקטיים, טכניים, מנטאליים. אנחנו צריכים לשפר הרבה דברים כדי להתחרות על התואר. אני מצפה למחויבות של כולם עד למונדיאל”.

קרבחאל מחליף את טרנט. הקפטן משך לא מעט מתשומת הלב השבוע

ריאל מדריד - הרכב משוער: אנדריי לונין| טרנט אלכסנדר-ארנולד, אנטוניו רודיגר, דין האוסן, אלבארו קארראס| אורליאן טשואמני, פדה ואלוורדה, ג’וד בלינגהאם, ברהים דיאס| ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

מה המצב בטיס?

בטיס של מנואל פלגריני קיבעה את עצמה למקום החמישי בטבלה שמתאים לאיכות שלה. הקבוצה האנדלוסית חזרה לחייך באמצע השבוע כאשר שמה מאחור את האכזבה הקשה מההדחה ברבע גמר הליגה האירופית על ידי בראגה – כשנכנעה 4:2 לפורטוגלים דווקא בביתה אחרי 1:1 מעודד במשחק החוץ. בטיס כבר הוליכה 0:2 בבית כשאנטוני ועבדה בולטים אך איבדה את הראש ואת הכרטיס וספגה רביעייה. מעבר לכך הם סבלו גם מבצורת בליגה, שבעה משחקים ללא ניצחון. כל זה נגמר בשעה טובה עם 2:3 אטרקטיבי מאוד על ג’ירונה ביום רביעי. עבדה המשיך את כושרו המצוין – כבש פעמיים ובישל שלושה שערים בשני המשחקים האחרונים, ורודריגו ריקלמה היה הגיבור עם שער ניצחון בדקה ה-80, אופי שהיה ככל הנראה חסר לבטיס לאחרונה. “בטיס הייתה זקוקה לשינוי ומצאה את החיוך שוב לאחר שהייתה שרויה ממש בדיכאון עמוק. היא הפגינה אופי במונטיליבי וניצחה בצדק”, נכתב בסיקור המשחק במארקה. וכך הכרטיס למפעל אירופי עוד עונה – מתקרב.

בתזמון מדויק ממש היה זה הקאמבק של הקוסם איסקו למגרשים, בגיל 34, אחרי היעדרות של כמעט חמישה חודשים בשל פציעה ארורה (145 ימים). הקשר שולב לרבע השעה האחרונה וגם אם הוא זקוק לעוד זמן – הקאמבק שלו הוא בשורה חשובה מאוד לבטיס בפן המנטאלי. איסקו סיפר: “היה קשה להיות בחוץ למען האמת. זו הייתה שנה קשה בלי הצלחות. הרופאים לא ידעו לומר אם אחזור לשחק שוב. לא יכלו להבטיח לי שהניתוחים יעזרו. לשחק עם בטיס זו מתנה גדולה עבורי. מעכשיו כל משחק הוא מתנה ואנסה ליהנות מכל משחק ומכל אימון”. באוגוסט האחרון סבל משבר בשוקית ובבנובמבר מפגיעה קשה בסחוס בקרסול הימני. איסקו הבטיח שגם הוא וגם בטיס מסתכלים קדימה ונותרו להם שישה גמרים. איסקו העונה רשם רק שלוש הופעות בהן הספיק לשחק 54 דקות. טרגדיה. לבטיס לא הייתה ברירה אלא ללמוד לשחק בלי הקוסם. והיא הצליחה. אנתוני טרם 13 שערים (ועוד תשעה בישולים), קוצ’ו הרננדס כבש 12, גם עבדה בעונה אדירה עם 12, ופאבלו פורנאלס ורודריגו ריקלמה עם חמישה.

אחד הדברים שפגעו בעונה של בטיס מלבד עומס המשחקים הגדול – היא סיימה יותר מדי משחקים בתיקו (13). במשחקי החוץ זה בולט: מאזן 5-8-4. מנגד בטיס כן הצליחה להבליח השנה עם ניצחון מרשים 0:1 על אתלטיקו מדריד במטרופוליטאנו. במבט על המאבקים נגד שאר קבוצות הצמרת, היא נכנעה 5:3 לברצלונה ומנגד ניצחה את ויאריאל בביתה והשיגה נגדה סה"כ ארבע נקודות ויש לה גם ניצחון על ריאל סוסיאדד. בדרך כלל במשחקים הגדולים היא משחקת טוב ואשתקד ביצעה מהפך נגד ריאל במשחק הבית. בטיס עשויה להגיע “טעונה” עם רצון מסוים לנקמה לאחר שהושפלה 5:1 בברנבאו בסיבוב הראשון.

לקראת המשחק הקרוב, אנטוני שנעדר מהמשחק נגד ג’ירונה בשל השעיית כרטיסים צהובים – ישוב ל-11 ככל הנראה במקומו של פורנאלס - ישחק בכנף ימין עם חופש רב על המגרש כמובן. הבלם דייגו יורנטה שסבל מנקע בקרסול יעמוד לזכות פלגריני וגם קוצ’ו הרננדס. הנעדר היחיד בבטיס הוא ג’וניור פיפרו שעדיין פצוע. בשל יכולת טובה במשחק האחרון כמחליף וגם שער ניצחון, ריקלמה עשוי לזכות במקום בהרכב. צריך לציין שסדריק בקאמבו שספג ביקורות מהקהל לאחרונה - הצליח להחזיר לאוהדים עם בישול בניצחון האחרון והעניינים “נרגעו”. לא משנה במי יבחר מנואל פלגריני, בטיס מגיעה למשחק שוב בתנופה, והמאמן רצה לשבח את הקבוצה על כך שהיא בדרך לעונה שישית באירופה. “זה משהו שרגיל רק עבור קבוצות כמו ריאל מדריד, ברצלונה ואתלטיקו מדריד”.

פלגריני לקראת המשחק: “אני מחשיב את זה הישג גדול אם נסיים שוב במקום החמישי. בטיס קרובה לעשות משהו שלא עשתה להיסטוריה שלה. הגענו לרבע הגמר בשני מפעלים וא נסיים במקום החמישי - זו תהיה עונה טובה מאוד למרות תקלות שהיו”. הוא משוכנע שהקהל שם בצד את האכזבה מאירופה: “גם האוהדים וגם השחקנים נפגעו. הגענו בציפייה לנצח ולהעפיל. יש להם את כל הזכות להראות את התסכול. אני משוכנע שהם יהיו איתנו, מאחורי הקבוצה, ויהוו כוח משמעותי”. על ריאל: “היא לא עוברת את התקופה הטובה שלה כי שנתיים עבורה בלי תארים זה קשה. אבל זו עדיין ריאל ויש להם שחקנים גדולים שמשנים משחק ומענישים אותך במהירות על חוסר ריכוז. אני חושב שהיציבות ההגנתית שלהם בהשוואה לחלקים אחרים בעונה - הייתה החולשה שלהם. אנחנו נעשה הכל כדי לעצור את ריאל, כל אחד שם יכול לעשות את ההבדל. עלינו לנצל את ההזדמנויות שיהיו לנו”

איסקו מחויך באימון. שוב גאולה

בטיס - הרכב משוער: אלבארו ואייס| אייטור רוביאל, נתן, ולנטין גומס, אנטוניו רודריגס | אנטוני, מארק רוקה, סרג’י אלטימירה (סופיאן אמרבאט), עבדה אזאלזולי, ג’ובאני לו צ’לסו| קוצ’ו הרננדס

היסטוריה ומפגשי עבר:

בשלושת המפגשים האחרונים נגד בטיס באנדלוסיה - ריאל מדריד לא הצליחה לנצח. הפעם האחרונה היתה איי שם בעונת הדאבל הראשונה של קרלו אנצ’לוטי, 2021-22, כאשר דני קרבחאל בעט מהאוויר אחרי מסירה של קארים בנזמה וקבע 0:1 קטן-גדול בתחילת העונה. בעונה שעברה ריאל כבשה שער מהיר מאוד עם ברהים דיאס בדקה העשירית אחרי מהלך קבוצתי מושלם אך נרדמה והפסידה 2:1 – ג’וני קארדוסו השווה בנגיחה ואיסקו כבש בפנדל במחצית השנייה. גם ב-2023-24 ריאל השמיטה יתרון, של ג’וד בלינגהאם, כשאייטור רוביאל כבש גולאסו. בעונת 2022-23 הקבוצות נפרדו בתיקו מאופס במשחק כמעט נטול מצבים - באסה. על כן, ב-59 המפגשים עד עתה הכל-צמוד, ורק בזכות מאזן טוב יחסית בשנות ה-2000 - ריאל מדריד מובילה במפגשים. עד היום היא ניצחה 23 פעמים (39%), הפסידה 20 (34%) ו-16 משחקים הסתיימו בתיקו (27%), יחס שערים 101:80 לטובת ריאל. השיא של ריאל עומד על שלושה ניצחונות חוץ רצופים נגד בטיס, בין 2016 ל-2019. בעונת 2018-19 החשוכה למשל דווקא האקס דני סבאיוס ניצח לריאל את המשחק בכדור חופשי ברגע האחרון. בסיבוב השני בעונת 2017-18 ריאל ניצחה את בטיס במשחק משוגע של 3:5, עם צמד של מרקו אסנסיו ושערים נוספים של כריסטיאנו רונאלדו, סרחיו ראמוס וקארים בנזמה.

אנחנו נעדיף לדבר על הניצחון שפתח את הרצף, בעונת 2016-17. באותו היום במחזור השמיני ריאל השיגה את ניצחונה הגבוה איי פעם נגד בטיס בחוץ - 1:6! רפאל ואראן כבש ראשון, קארים בנזמה הכפיל, מרסלו הוסיף ואיסקו כבש במתפרצת נהדרת מבישול של פפה, 0:4 בהפסקה. הקוסם השלים צמד וכריסטיאנו כבש גם הוא. בסה"כ שנתיים קודם לכן ריאל פירקה את בטיס 0:5 במחזור ה-20 של עונת הדסימה וכבש שערים נפלאים. כריסטיאנו בבומבה מרחוק, גארת’ בייל בכדור חופשי וגם אנחל די מאריה בשער אדיר. גם בנזמה ומוראטה השתתפו בקונצרט. בעשרים המפגשים האחרונים ניצחה ריאל עשר פעמים, לעומת ארבעה של בטיס, שהנחילה לריאל הפסד מיד אחרי הניצחון שלה בקלאסיקו ב-2019-20, בנזמה השווה רק זמנית (2:1). עוד ניצחון גבוה מאוד של ריאל היה בימי הקינטה דל בויטרה, 2:6 אדיר במחזור החמישי בעונת 1986-87. זו הייתה נקמה טובה כי ב-1983-84 וב-1984-85 המארחת ניצחה 1:4. גיבור הניצחון 2:6 היה הוגו סאנצ’ס עם שלושער. כבר בדקה ה-11 התוצאה הייתה 1:3 לריאל ובמחצית 1:5. מיצ’ל הבקיע ואמיליו בוטראגיניו סיים עם צמד.

המשחק אשתקד באנדלוסיה. התחלה טובה, סיום חלש

שנות ה-80 נפתחו עם שלוש תוצאות תיקו רצופות וכך היה גם בשנות ה-90. ריאל חזרה לנצח את בטיס אחרי חמישה מפגשים עם 0:2 בעונת 1999-00 מחזור אחד לסיום. בטיס נשרה לליגת המשנה וחזרה בגדול ב-2001-02 וילד פלא בשם חואקין הוליך אותה ל-1:3 גדול על ריאל כשזינדין זידאן כובש את שער הבכורה בקבוצה שלנו. שלוש פעמים ברציפות סיימו הקבוצות ב-1:1 ב-2002-03 (התאורה במגרש קרסה) עם ראול, ורונאלדו כבש ב-2004 וב-2005. כעבור שנה ריאל ניצחה 0:2 כשאלברו מחייה מבקיע בנגיחה נהדרת אחרי בישול של גוטי, קודם לכן כבש רוביניו. ועוד קצת מפגשים: בעונת 2008-09 ניצחה ריאל 1:2 ברגע האחרון בזכות שער של רוד ואן ניסטלרוי. ב-2011-12 ריאל ניצחה 2:3 כששיחקה בצבע אדום. כריסטיאנו כבש צמד, כולל שער ניצחון בדקה ה-73. כעבור עונה הפסידה ריאל 1:0. שוב נזכיר כי בסיבוב הראשון העונה ניצחה ריאל 1:5. מעבר לשלושער של גונסאלו, גם ראול אסנסיו ופראן גארסיה הבקיעו. המאזן ב-119 משחקי הליגה עומד על 65 ניצחונות לריאל ו-27 לבטיס

המשחק מחר לא מעניין אף אחד חוץ ממני, מאלבארו ארבלואה ומ"מנחשי הווינר" שלא ממש בקיאים באמת בכדורגל הספרדי ועל אוטומט יילכו על ריאל.

מניח שחלק שימנו את המשחק נגד בטיס בחוץ באדום בלוח השנה למעט הקלאסיקו כאשר פינטזנו על מאבק אליפות. זה כבר לא שווה כלום. גם כבר כמה מחזורים שאנחנו משחקים לפני ברצלונה וגם זה לא שווה כלום. אם הפער היה עומד על ארבע נקודות למשל, אם הקבוצה הייתה ממשיכה עם הכדורגל המזעזע שלה אבל קיליאן אמבפה היה חוזר לכושר שאפיין אותו, אם הקבוצה הייתה מצליחה “לגנוב” נקודות ולהישאר במאבק אז..היה מעניין.

מחר מקסימום נהנה מבטיס שתשחק את הכדורגל היפה שלה, תהיה אינטנסיבית ואולי גם קצת נאיבית, ונוכל לקבל 20 דקות או חצי שעה מהקוסם איסקו שחזר למגרשים בתזמון מעולה.

מבחינתי שארבלואה יעלה עם כמה שיותר שחקני התקפה יצירתיים בהרכב ואולי הכישרון שלהם או התעלות של שחקן אחד תעשה את ההבדל איכשהו. ובפשטות: ארדה גולר חמק מפציעות עד עתה. הייתי רוצה לראות דווקא אם המשחק הטוב נגד באיירן מינכן דוחף אותו קדימה, והוא היה טוב נגד אלאבס לדעתי. בכל מקרה, ברהים דיאס צריך לשחק. לא טיאגו ולא קמאבינגה ולא יודע מה עוד אפשר לאלתר. גם לג’וד בלינגהאם היו דקות לא רעות במשחק האחרון בליגה, צריך ששחקנים אצלינו ישמרו על יציבות לשם שינוי. שניהם יחד עם ויניסיוס ואמבפה (מאחל לו כמובן לכבוש במשחק המאה שלו) ואולי נהיה קצת מסוכנים.

אגב המשחק נגד בטיס בעונה שעברה, במרץ, בשלב יותר מוקדם מהעונה - גרם לי להניף דגל לבן לגבי האליפות. פתחנו נפלא, כבשנו באמת שער של פלייסטיישן עם בישול של מנדי אפילו ו…ריאל מדריד הלכה לישון. בליגה לא צריך להתאמץ הרי. אנחנו שבעים מכל-כך הרבה אליפויות [של ברצלונה].

אני רוצה לראות את פדה ואלוורדה משחק יותר באמצע ופחות בכנף ימין כמגן הימני האמיתי שלנו. שיוכל להצטרף גם מקו שני ולבעוט לשער. חושב על דברים שרלוונטיים בקבוצה לעונה הבאה - אולי לראות את טרנט משפיע יותר על משחק ההתקפה [הנה אני כפאן-בוי של קרבחאל אומר - מחר הוא לא צריך לשחק, אבל נגד אלאבס בהחלט כן]. מה אני אגיד לכם המשחק לא חשוב בכלל אז אולי כן ננצח. האללה מדריד

גם אותי המשחק מעניין.
פחות מבחינת כדורגל (כי אין כזה כבר שנתיים), יותר מבחינת סקרנות לראות כמה החבל ימתח.
כמה הקהל יסבול את החרפה הזאת.
כמה בוז יהיה? מודה שהתאכזבתי מאוד במשחק הקודם, שרקו בוז רק בכמה דקות הראשנות. נראה שלקהל בברנבאו יש זיכרון קצר מאוד.
כמה ויניסיוס ימשיך להשתין על המועדון הזה בלי אף תגובה?

הימים והשעות שאנחנו משובצים כבר מעידים על כמה זה גארבג’ טיים.
וכל הציטוטים המגוכחים האלה על מאבק ושבעה גמרים ולנצח את כל המשחקים שנותרו רק מראים על ניתוק.
כן, ריאל תנצח את כל המשחקים שנותרו לה, ברור.

מעניין לראות לאיזה שפל עוד נגיע במעט המשחקים שנותרו.

כבר כמעט חודש שאיבדתי את החשק אפילו לדבר על כדורגל,המועדון נמצא בצומת דרכים וזה נראה שפלורנטינו מתעקש ללכת בדרך השגויה למרות שבמשך שנתיים הוא רק מקבל סטירות לפנים שאומרות לו שהוא טועה.

מילא היינו רק קבוצה עלובה שסיימה את העונה מוקדם,קורה,אבל יש פה מישהו שמאמין שהוסקו מסקנות ובעונה הבאה יהיה יותר טוב? יהיה איזה ניקוי אורוות? יתנו למאמן כלשהו לנהל את הקבוצה באמת מבלי שיהיה מחובר לחוטים של פלורנטינו? אני מאוד פסימי כרגע.

וכאילו כל זה לא מספיק גם תוקעים לנו את המשחקים בשישי בערב,התעללות על מלא.

-אני גם כן בלי מצב רוח יחסית אבל הבנתי שזה חזק ממני, שאני אוהד שבוי ו’סלחן’. שלא משנה כמה סטירות “הם” יתנו לי - אני עדיין שם וטוטאלי.
-למשל הדף פייסבוק שלי על ריאל מדריד נסגר והפעם נאבקתי על זה ולא הצלחתי. אז עצוב לי אבל התפנה לי המון זמן. זמן הכתיבה שלי צנח באיזה 75%. מעבר לכך המון פעמים אמרתי לעצמי ‘זהו נמאס לי’ ושאני אעלם קצת ואתנתק מפה ומהם. אבל אני לא מסוגל והאמת שכן עושה לי טוב לכתוב על כדורגל. זה לא שאני אופטימי חלילה, כלום לא השתנה ולא ישתנה.

-מגדיר את עצמי כאוהד אמוציונאלי, אז זה קצת “חדש” לי לראות משחקים בנקודת מבט אחרת. שאין את הדגדוג הזה וגם אין לחץ. אין שמחה גדולה ואין עצבים.

לא הבנתי כל-כך על איזה בוז מדובר, הקבוצה עכשיו בשלושה משחקי חוץ רצופים, זה לא בסנטיאגו ברנבאו: בטיס-אספניול-ברצלונה.

ההרכבים המשוערים למשחק הערב נגד בטיס:

טוב למען האמת הרבה מחלוקות בין המארקה וה-AS. אין עוררין על השלישייה בלינגהאם-ויניסיוס-אמבפה, על צמד הבלמים וכן על פדה ואלוורדה ועל אורליאן טשואמני. במארקה הלכו עם אדוארדו קמאבינגה כמחליף לארדה גולר הפצוע בעוד ב-AS בחרו בברהים דיאס. ועוד: המארקה עם טרנט אלכסנדר-ארנולד בניגוד ל-AS שם הציבו את דני קרבחאל, וגם בעמדת המגן השמאלי יש שוני - המארקה עם אלבארו קארראס בעוד ה-AS עם פראן גארסיה.

אצל היריבה בטיס: איסקו רק חזר מפציעה ארוכה ושולב כמחליף וכך יהיה גם הפעם. אנטוני כמובן בהרכב אחרי ששב מהרחקה, וגם קוצ’ו הרננדס ועבדה שבכושר מעולה - בחלק הקדמי. המארקה עם אלבארו פידאלגו בעוד ב-AS הציבו את פורנאלס שפתח במשחק הקודם.

בפריוואים לקראת המשחק:

-מארקה - “עוד משחק חשוב” - ריאל מדריד בעוד גמר על הסיכוי הקלוש באמת למאבק אליפות בליגה, נגד בטיס| אדר מיליטאו וארדה גולר סיימו את העונה בגלל פציעות.
-ב-AS מתמקדים הציון הדרך של אמבפה שיגיע למאה הופעות: הוא היה מעורב ב-98 שערים. ועם 85 שערים ב-99 משחקים, יש לו פי שניים יותר שערים ממה שהיו לקארים בנזמה באותו פרק הזמן. אבל, אלו ההישגים היחידים של אמבפה ב-646 ימיו בריאל מדריד. במחלקת התארים הוא לוקה בחסר. אמבפה כבש 16 שערים יותר מאשר במאה משחקיו הראשונים בפ.ס.ז’.

הסגל פורסם: ראול אסנסיו חוזר, דני סבאיוס בחוץ במפתיע - דובר על החלטה מקצועית [ולכו תראו את הסטורין שפירסם סמוך לכך] וגם אורליאן טשואמני איננו אם כי הוא ספג פציעה קלה. מנואל אנחל וחורחה ססטרו בפנים.

טרנט מאבד הרבה כדורים.
אני לא בטוח שהמשוואה של כמות איבודי הכדור שלו מול כמות הכדורים החכמים שלו משתלמת לנו, בטח ובטח כשמוסיפים את הבעיה ההגנתית.

זה רק אני או שאמבפה פשוט לא נותן 100% ומנסה לשמור על עצמו?

אנדריי לונין עם הצלות מעולות (יהיה נס והוא ישמור על שער נקי?), אחת כמו של טיבו קורטואה ואחת ברמה של איקר קסיאס - אבל זה מעט מדי ומאוחר מדי, כנ"ל לגבי מחצית טובה מאוד של טרנט בהגנה ובטח אני אתחרט שכתבתי את זה בחצי השני. כנ"ל לגבי הגול של ויניסיוס ג’וניור שהיה עירני לאפשרות שהשוער ישמיט, הגיב מהר מאוד ובחדות.

אהבתי ברוב הדקות את פדה ואלוורדה שמשקיע כאילו זה משחק אליפות ומחלץ כדורים, וגם את ג’וד הקשר.

סדרת הטעויות של השחקנים שלנו לקראת ההפסקה זה משהו שמוציא מהדעת. עד אז בטיס לא ממש יצרה. טיאגו מחלק מתנה בכל משחק. אבל לא רק הוא - כל אחד טועה, מפספס, לא מתואם עם החבר שלו, ריאל מדריד קלאסי. בטיס מאוד לא סבלנית עם הכדור ורק מחכה להתפרץ עם בקאמבו או המהירות המסחררת של עבדה. אנטוני ממהר ליפול. איסקו כבר לא יכול לחכות להיכנס.

גם ההתקפה שלנו שכונתית. אמבפה מנסה לבד. בלינגהאם מנסה לבד. ויניסיוס מנסה לבד. שום זכר למשחק הנגיעות המהירות שהיה כמה דקות נגד אלאבס. ברהים כל-כך לא חד..

האופי מת מזמן| היו עונות עם כדורגל גרוע, אבל לא בטוח שכמו זו - ביחס לסגל השחקנים שיש. בכל מקרה, הלוזריות שלנו היא באמת יוצאת דופן. העיקר ויניסיוס עבר את כולם ולא הצליח לבעוט בכדור, נתקע בריצפה, במקום לעשות 0:2. ספגנו בתוספת הזמן היום את ה-1:1, ולא בדקה מאה או משהו אלא בסה"כ 94, כמה זמן כבר היינו צריכים להחזיק מעמד..הפסדנו למאיורקה ברגע האחרון וגם לאוססונה [ודיברתי על הליגה בלבד, לא על באיירן מינכן לדוגמא]. זה עובר כל גבול. איזה מזל שהליגה נגמרה מזמן והתיקו הזה לא באמת משנה משהו, אפילו לא לי.

קלאסי קיליאן אמבפה ועונת 2025-26 “לחגוג” הופעה מאה במועדון במשחק לא מדויק שלו, בלי גול, וכשהוא צריך לצאת בגלל פציעה.

חבל לי רק על פדה ואלוורדה שהיה פנטסטי וגם הוא היה קרוב להבקיע והיה בכל מקום על המגרש, המצב שלו הגיע ממהירות מסחררת וקריאה נכונה של המהלך, לא משהו קבוצתי.

הדבר הכי טוב בעונה הזו היא שעוד מעט היא נגמרת, יש רק עוד חמישה משחקים. נסבול קצת בקלאסיקו, אולי בעוד משחק, ניפרד מקרבחאל בדמעות (אני לפחות), אבל זה ייגמר ויגיע המונדיאל.

כשהכוכב הכי גדול שלך כל המשחק מנסה רק לא להיפצע זה אומר הרבה על המצב בקבוצה…
ארבלואה ייצא בסוף המשחק ויאשים את השופט וימשיך לשבח את השחקנים…

העונה הבאה תיראה בדיוק אותו הדבר רק עם בובה אחרת על הקווים.

*ויניסיוס שחקן עלוב,כל המשחק הולך ראש בקיר וההחמצה בסוף זה תמצית של השחקן הזה,כמובן שמגיע לו ליקוק בתחת וחוזה חדש.
*אמבפה לא פצוע,אין לנו על מה לשחק ויותר חשוב לו כרגע המונדיאל,זה המנהיג שלנו כרגע.

זה לא נכון, אנחנו גמרנו לעצמנו את העונה. בארסה בלי לאמין וראפיניה יוצאת לשני משחקי חוץ קשים + קלאסיקו, ואנחנו עושים להם חיים קלים פעם אחר פעם. מספיק שהיינו נמנעים מאיבוד נקודות מטופש אחד בשביל להשאיר את הליגה עם סיכוי כלשהו, ולפחות לגרום לבארסה להתאמץ.

קבוצה רכה וחסרת חשק. היו לנו שנים בלי כישרון אבל עם רצון ולחימה. הקבוצה הזאת כמכלול היא הגרועה ביותר שראיתי בחיי. טפי

אני חייב לכתוב את זה, הדבר היחיד שיחזיר לי אופטימיות זה שעד לסיום העונה שויניסיוס קורע את גיד האכיליס והוא בחוץ לכל העונה הבאה וידוע שאי אפשר לחזור מהפציעה הזאת השחקן שהיית וחייבים מחליף, כי לא נראה שפרז ימכור אותו ואחרי מה שקרה עם אלונסו ברור ששום מאמן רציני לא ירצה לבוא לפה לאמן את גוש הקקה הזה.

העונה נגמרה עוד הרבה לפני המשחק הזה. לא היינו מנצחים הכל וברצלונה לא הייתה מאבדת כל-כך הרבה נקודות. צר לי לומר את זה אבל הם קבוצה שמסוגלת להבקיע גם בלי ראפינייה - איזה חצי עונה הם מסתדרים בלעדיו, ואפילו ללא לאמין ימאל. הם משחקים בקצב אחר, יש להם הרבה יותר מוטיבציה ובליגה גם יותר אופי.

לעשות תיקו במשחק חוץ נגד בטיס זו תוצאה שהיא לא סוף העולם אבל לא במצב הזה ולא בדרך הזו כשאנחנו מובילים כמעט כל המשחק וכבר חטפנו לא פעם שערים מאוחרים - פעם זה היה הנשק שלנו הרי. השחקנים לא לומדים וממשיכים לטעות משחק אחר משחק. מבין כל התוצאות האיומות, אני מדרג את ההפסד לחטאפה בבית במקום הראשון ואחר כך את ההפסד למאיורקה. ואפילו בטסט לפני הגומלין נגד באיירן מינכן לא הצלחנו לנצח, תיקו 1:1 עם ג’ירונה האימפריה.

במחזור ה-24 עלינו למקום הראשון, ומאז? ארבעה ניצחונות בלבד, שתי תוצאות תיקו ושלושה הפסדים - 14 נקודות מתוך 27, זה קצת מעל 50%. ובאמת שהמשחקים לא היו קשים. בושה וחרפה. אם לארבלואה היו עשרה אחוזים להמשיך, זה ירד היום לאפס.

אנחנו תמיד נחמדים ככה בליגה ובועטים בדלי. הם לא צריכים להתאמץ בכלל.

שום מילה על המשחק של אמבפה היום?
השחקן הכי גרוע שהיה על המגרש ובפער גם, הבנאדם עם הראש במונדיאל מזה כחודש וחצי, אני לא יכול לסבול שחקן כזה.
בחיי שהאפשרות הכי טובה היא לזרוק את כל ההתקפה שלנו ולקנות שחקני התקפה חדשים…
על ויניסיוס אין יותר מדי מה להרחיב, לבנאדם יש טכניקת בעיטה דומה לאחיין שלי בין השנה וחצי…

אני ראיתי אותם מתקשים במחצית השניה בלי לאמין (וראפיניה) כשפדרי סחוט. בכל מקרה, תרחיש שבו הם מאבדים נקודות בחטאפה או אוססונה ומפסידים בקלאסיקו הוא לא תלוש. אנחנו גמרנו את הליגה במו ידנו היום, אין פה מזל. זה שפל חדש לקבוצה, לארבלואה ולפלורנטינו.

אגב, מספיק עם הפיטריץ’ הזה. הבחור עושה 2-3 טעויות של גול במשחק. הוא על המגרש רק כדי שיהיה לארבלואה איזה סמרטוט רצפה שאשכרה יקשיב לו ויכסה שטחים.

הגזמה. התקפית הוא היה בסדר. כבש מנבדל, איים על השער עוד פעמיים שלוש ובישל יפה לבלינגהם. באופן כללי הוא בקושי זז על המגרש, אנחנו לא יודעים אם יש לו פציעה או שהוא אקסטרה נזהר, אבל מבחינתי זו אשמת המאמן. השחקן כשיר ובכל זאת הוא לא זז? אתה לא מצליח לרתום אותו? תספסל אותו (כמו שצ’אבי ניסה לעשות לויניסיוס)

​שמע, אין בעיה עם הביקורת והטענות כלפי ויניסיוס, אבל אני לא מבין איך אמבפה נשכח אצלך,הבעיה על המגרש היא שחקן שלא משחרר כדור ומנסה לעשות הכל לבד, וברגע שהוא מאבד הוא פשוט לא זז. אפס לחץ, אפס עבודה בשביל הקבוצה.איך אפשר לבוא בטענות רק לצד אחד כשבצד השני יש שחקן שפשוט תוקע את כל משחק ההתקפה ומשאיר את החברים שלו לבד ברגע שצריך להחזיר את הכדור? אם כבר מדברים על ‘גוש קקה’, הגישה הזאת של אמבפה היא הבעיה הכי גדולה שלנו כרגע.

בסדר הם מתקשים זה נכון והניצחונות במחזורי הסיום קשים זה שילוב של הכל והשביזות שלהם מההדחה מליגת האלופות.
אבל ריאל מדריד לא איבדה את הליגה היום אלא הרבה לפניכן זה המסר שלי. פער תשע נקודות בשעשה מחזורים זה המון זה 50%מהנקודות שבקופה. לא ריאלי. גם בלי לאמין וראפינייה לא הייתי ממהר להכריז שהיינו מנצחים בקלאסיקו. לא שיחקנו כדורגל מאז הדרבי, בכלל. לפחות לא בליגה. קצת במינכן וזהו.

אמבפה צריך לחטוף בהחלט אבל אני חושב שהוא סתם חלוד מאוד בתזמון נוראי. לא חזר טוב מהפציעה. הסיומת לא טובה והדריבל בינוני. לא ראיתי משהו שונה היום בהשוואה לתקופה האחרונה.

אנסה לחדד - ריאל מדריד הזאת הפסידה את הליגה מזמן, כי אין לה אופי. קבוצה אחרת (למשל סיטי או ריאל של זידאן או של כל מאמן שיודע להחזיק את הקבוצה הזאת) עדיין הייתה יכולה להוציא משהו מהליגה בנקודת הזמן הנוכחית.

וריאל מדריד, גם הנוכחית, יכולה לנצח כל קלאסיקו, תלוי בחשק.