מצד אחד זה יכול להיות ‘משחק הרוטציות’ - הראש והלב שלנו כבר בגומלין נגד צ’לסי. מצד שני, המעידות האחרונות של אתלטיקו וברצלונה גרמו לחלום האליפות לקרום עור וגידים, וריאל רוצה הכל. הפתרונות? אצל זידאן. ראמוס לא בסגל. מודריץ’, קרוס ואולי בנזמה - עשויים לנוח, הזאר בתמונת ההרכב. מה שבטוח, בכל הרכב - אסור שוב למעוד בבית
סטטוס ריאל מדריד:
ריאל מדריד מגיעה למשחק עייפה וקצת מתוסכלת אחרי ה-1:1 נגד צ’לסי. התוצאות האחרונות של ברצלונה ואתלטיקו מדריד החזירו את חלום אליפות לחיים ואולי גרמו לכאב ראש רציני למיסטר (“אנחנו לא משנים כלום, נגיע עם ה-11 הכי טובים שאפשר, לא כולם יכולים לשחק”), מעבר לקלישאות שאנחנו מכירים. אחרי חצי הגמר הוא אמר כזכור: “נחלק את הכוחות. זה ברור”. בספרד מניחים שתהיה רוטציה רצינית, מה שאולי היה צריך לעשות כבר נגד בטיס – לא רק לוקה מודריץ’ (עדיין סובל מכאבי גב והיה חלש בחצי הגמר) וטוני קרוס ינוחו אלא גם קארים בנזמה. הבעיה היא ש"תוכנית B" האגדית רחוקה שנות אור מ-2017 ואפילו מספסל של קבוצת צמרת סבירה באירופה. פרלאן מנדי לא יהיה - עדיין פצוע, פדה בחוץ בגלל פרוטקול הקורונה. במפתיע, גם הקפטן ראמוס בחוץ על אף שהתאמן כרגיל. חשבנו שיתקאמבק. “הוא בריא”, אמר עליו זידאן ומתח אותנו עד לפרסום הסגל.
אפשר לקרוא לזה זמן מריאנו, ואולי גם זמן תפילות – גם לנוכח עוד פציעה טראגית של קרבחאל שגמר את העונה. אודריוסולה בצד ימין או נאצ’ו הלוחם שיכול להחליף גם את מרסלו בצד שמאל. מעניין האם שחקני הספסל עוד שווים משהו ואיסקו למשל יוכל לנפק רגע קסם אחד ב-819 דקות ליגה העונה יש לו בישול בודד. אגב, רודריגו למשל לא ישכח את המשחק הקוסם בבית נגד אוססונה כשעלה מהספסל, השתלט על כדור באומנות ותוך פחות מחצי דקה כבש שער אדיר. לכו תדעו, אולי זידאן יפתיע איתו כ-‘9’ מדומה בזכות המהירות. מה שברור שהילד קצת איבד את זה העונה. את החלק ההתקפי חייבים לרענן וגם זידאן דיבר על כך במסיבת העיתונאים… שאלת השאלות היא מה יקרה עם אדן הזאר שראוי שיזכה לקצת יותר דקות אם בונים עליו לגומלין ביום רביעי. כמובן שגם אם זידאן לא יודה בזה, מרחף, תמיד – איום הפציעה. “הרכש הגדול של 2019 נחוץ יותר מאיי פעם. הוא אולי לא סקורר אבל בוודאי עוזר לקבוצה ליצור מצבים. כרגע זה רק בנזמה”, נכתב עליו במארקה. זידאן הבהיר כי “לא כולם יכולים לשחק מחר, נגיע עם ה-11 הטובים ביותר שאפשר”.
ובחזרה לזידאן שניצח את אוססונה בחמישה משישה משחקים על הקווים (התיקו בסיבוב הראשון הרס לו ואסור שזה יקרה שוב). הצרפתי נשאל שוב באריכות על מכת הפציעות והאם זה נס שריאל הגיעה לאן שהגיעה ואמר: “זה לא נס! זו עבודה קשה! כולם עובדים כאן, השחקנים מסורים מאוד, מאמינים במה שהם עושים. אני מבסוט עליהם ועל מה שהם מוציאים מעצמם. המשמעת שלהם מדהימה”. הוא אמר שהעונה הזו לימדה אותו ש -“כאשר יש בעיות - מוצאים פתרונות”. הוא הבהיר כי אינו שמח על ההפסד של ברצלונה (“הדברים האלה לא תלויים בנו”, שזו קלישאה והוא נשמע ‘כבד’ ו’משעמם’ אבל אי אפשר לחשוב על רביעי (הגומלין) לפני הליגה ודיבר על הרצון העז לזכות באליפות: “אנחנו רוצים לקחת כמה שיותר נקודות! המאבק יהיה עד הסוף, הליגה מסובכת”. בעונת הקורונה ריאל השיגה 13 מ-15 האחרונות, בעונת הבכורה שלו ניצחה בכל חמשת מחזורי הסיום וב-2016/17 גם כן. המיסטר הבהיר כי הקבוצה טובה בפן הפיזי: “כולם יודעים בשביל מה אנחנו משחקים” והבהיר כי הקבוצה מגנה נהדר אבל חייבת להשתפר עם הכדור. על עומס הדקות – שבעה שחקנים עם למעלה מ-3,000 דקות בכל העונה: “עשינו את מה שהיה אפשר ונוח בכל עת. לא קל לנהל סגל כמו של ריאל, כל אחד יש לו דעה. זה התפקיד שלי ואני עושה כמיטב יכולתי. כל אחד חושב שמישהו אחר אשם – זיזו, הרופא, הפיזיותרפיסט. אנחנו לא מחפשים אשמים.ז ה היה קשה, תמיד היו חסרים שישה-שבעה שחקנים”.
כמובן שבעידן הקורונה המשמעות של משחק בית ומשחק חוץ די פחתה אבל אפשר גם להפסיד לחפש תירוצים. ריאל מעדה יותר מדי פעמים בדי סטפאנו. היא השיגה 35 נק’ בלבד מתוך 48 וזה לא מספיק – שלושה הפסדים ושתי תוצאות תיקו, וכבשה רק 27 שערים – אוי ואבוי. אפילו ב-2018-19 בשלב הזה של העונה המצב היה טוב יותר. למעשה, אלה המספרים הכי גרועים מאז עונת 2006-07, אז ריאל השאירה כבר 17 נקודות בשלב הזה. אפשר לומר שאוססונה היא היריבה הנוחה מבחינת הלוח שנותר עד תום העונה. זה יהיה מבחן אופי גדול, כמובן, אם בנזמה לא ישחק. הוא כבש יותר מ-1/3 מהשערים שלנו בכל המסגרות (28 מתוך 76, כלומר 36.36%) ונגד אוססונה יש לו תשעה שערים וגם עוד חמישה בישולים ב-14 משחקים.
איסקו. הספסל יספק פעם אחת את הסחורה?
ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| אלברו אודריוסולה, רפאל ואראן, אדר מיליטאו, נאצ’ו פרננדס| קאסמירו, איסקו, אנטוניו בלאנקו| מרקו אסנסיו, אדן הזאר, רודריגו (מריאנו דיאס)
מה המצב אוססונה
אוססונה מגיעה למשחק אחרי הפסד חוץ 2:1 לסלטה ויגו (שער מצמק של רוברטו טורס בפנדל לא עזר) אך אין דבר - זה היה הפסד היחיד בשבעת המשחקים האחרונים וקדמו לו שלושה ניצחונות רצופים, כולל 1:2 מכובד מאוד בחוץ על ויאריאל. רצף ששת המשחקים ללא הפסד היה הרצף הטוב ביותר שלה מאז חזרה לליגה הבכירה. הבאסקים מדורגים במרכז הטבלה במקום ה-11, רחוק מהצרות. אשתקד סיימו במקום העשירי, ואם פתיחת העונה הייתה מחורבנת ובסיום הסיבוב היא דורגה מתחת לקו האדום וסומנה כיורדת בטוחה– הרי שסיבוב חדש – קבוצה חדשה, 24 נקודות יש לה (שבעה ניצחונות ושלוש תוצאות תיקו בין היתר) בסיבוב הזה, מתוך ה-40 שהשיגה בסה"כ. רק ברצלונה, סביליה, ריאל ואתלטיקו הקדימו אותה. מרשים מאוד.
מעבר לכך, בתקשורת הזכירו את הניצחון ההירואי שלה בקאמפ נואו מחזור אחד לסיום העונה (1:2 דרמטי בזכות שער של רוברטו טורס). “אוססונה מסוכנת מאוד, שוב היא מגיעה בלי לחץ. היא רוצה לסיים במקום כמה שיותר גבוה מה שיעזור לה קצת בפן הכלכלי”, נכתב במארקה. עוד מספרים מרשימים? הקבוצה שספגה את כמות השערים השלישית הכי נמוכה בסיבוב הזה. “צריך להעריך את מה שעשינו, לפני שלושה-ארבעה חודשים היינו אחרונים” (אחרי המחזור ה-15), הבהיר המאמן חאבייר אראסטה שעשה רוטציות גדולות בהרכב בשל העומס. “ה-Once De Gala של אוססונה יחזרו”, נכתב בכלי התקשורת. להרכב נגדנו לא יהיה שום קשר. רוברטו טורס, מאנו סאנצ’ס, אדריאן וטורו נאצ’ו וידאל ואחרים ישובו ל-11. מדובר בעיקר בשחקני הגנה בכירים.
“אנחנו יודעים שריאל תהיה טובה בכל 11 שתבחר. אסור לנו להתעסק במה יותר מדי”, הבהיר המאמן במסיבת העיתונאים והדגיש כי אוססונה ממש לא סיימה את העונה. “נותרו חמישה משחקים ויש לנו הרבה מה לומר. אנחנו רוצים להראות, נגד קבוצה גדולה כזו - שעשינו סיבוב שני נהדר ואנחנו יכולים לעמוד באתגר הזה”. עוד אמר כי: “אם נהיה ברף הרגיל שלנו וריאל תהיה טובה יותר אז אין מה לעשות. אנחנו מעוניינים בקצב גבוה. נצטרך לתת הופעה מושלמת”. אראסטה כבר תסכל את ריאל מדריד בסיבוב הראשון כמובן כשכפה תיקו מאופס במגרש השלג.
אנטה בודימיר שהגיע ממאיורקה בקיץ התברר כרכש מוצלח עם שמונה כיבושים. רוברטו טורס עם שישה אבל רק שניים מהם ב-2021 (אשתקד היו לו שבעה). וההגנה סופגת מעט – רק 39 שערי חובה (ההגנה השמינית בטיבה בליגה) וזהו “סוד ההצלחה” על רגל אחת. גם השוער סרחיו הררה מרגיש טוב מאוד עם 77 הצלות העונה בליגה, רק ארבע פחות משל טיבו קורטואה. אולי עם צ’ימי אביה המצב של אוססונה היה אפילו טוב יותר. בשנה שעברה החלוץ כבש תשעה שערים ב-20 משחקים בלבד אך סבל מפציעה טראגית. לא מזמן שב למגרשים אחרי שיקום ארוך והוא עולה במשחקים האחרונים מהספסל לדקות ספורו בסיפור שריגש את כל ספרד. במשחקי החוץ אוססונה השיגה יותר נקודות מאשר בבית - שישה ניצחונות, שש תוצאות תיקו ושבעה הפסדים. אוססונה, אגב, תפגוש גם את אתלטיקו עד לסיום העונה ואולי תהיה זו שתכריע מי תהיה האלופה.
אוססונה מנצחת את ויאריאל. קמה לתחייה ב-2021
אוססונה – הרכב משוער: סרחיו הררה| נאצ’ו וידאל, דויד גארסיה, ארידנה הרננדס, מאנו סאנצ’ס| ג’ון מוקאיולה, טורו, חאבי מארטינס| רוברטו טורס, רובן גארסיה ואנטה בודימיר.
היסטוריה ומפגשי עבר :
בשנה שעברה זה נגמר ב-0:2 סולידי וכל-ברזילאי של ריאל מדריד ששיחקה בהרכב רוטציוני משהו. ויניסיוס כבש ראשון בבעיטה אדירה ומירר בבכי ורודריגו, המחליף שלו, היה זקוק לשניות ספורות לכבוש שער בכורה בסטייל. זה היה הניצחון הביתי העשירי ברציפות על אוססונה, רקורד יפה לכל הדעות. 0:2ים היו גם בעונות האליפות עם קאפלו (ראול ורוביניו) ושוסטר כעבור שנה (רוד וסניידר) והיה גם 0:1 קטנטן עם שער של דוווקא קרבאליו ב-2011, אבל בדרך כלל ריאל נהנית לשחק נגד אוססונה. הדוגמא הטובה? 1:7 מהדהד בעונת האליפות עם הפורטוגלי, ככה בלי מאמץ, עם שלושער של כריסטאיאנו וצמד של בנזמה. אפרופו מוריניו, הוא נפרד מהברנבאו עם 2:4 על אוססונה וכך גם היגואין. בעונת הדסימה זה נגמר ב-0:4 גדול עם שני גולאסוס של כריסטיאנו לחיבורים.
רודרי-גול
למעשה, אוססונה לא חזרה עם משהו מהמקדש מאז עונתו האחרונה של זידאן, מחזור 16 ב-2005-06. על אף ששיחקה בעשרה שחקנים – סאבו מילוסביץ’ העלה אותה ליתרון. למזלנו סולדאדו המחליף נהנה מבישול של מחליף אחר – זיזו, והשווה ל-1:1 שנתיים קודם לכן הגיע רגע השיא של אוססונה שהביסה את ריאל של קיירוש 0:3 במשחק הזוי – ואלדו, זוכרים? דווקא היא קטעה לריאל את רצף הניצחונות הרצופים. זה היה הניצחון השני בלבד של אוססונה בברנבאו כשהראשון היה ב-1991, 0:4, קשה לנו להסביר איך זה קרה. כמו שקשה לנו להסביר איך הלגרה הבקיע צמד ב-2003 בניצחון 1:4.
לחובבי הדרמה נמליץ לצפות בתקציר מעונת הפלגריני כשרונאלדו כבש את ה-2:3 ממש-ממש מאוחר. בסה"כ 38 משחקי הבית נגד אוססונה, המאזן של ריאל יפה מאוד – 31 ניצחונות (82%), חמש תוצאות תיקו (13%) וכאמור שני הפסדים בלבד (5%), יחס שערים 32:107 לטובת ריאל. דיברנו על אותה שביעייה, אז היה גם 2:5 בעונת הדאבל ההיסטורית עם חגיגה של שחקני ההגנה (ראמוס, דנילו ופפה) וגם תוצאות גבוהות במפגשים הראשונים – 2:6 ב-1936 למשל, ובעיקר שמינייה מהדהדת ב-1958-59 – שלושער לדי סטפאנו, צמד לחנטו, אחד לפושקאש וגם הקטור ריאל הבקיע פעמיים. כעבור שנה זה נגמר “רק” ב-0:7. מפחד שניחסנו, חלילה, נספר לכם על המאזן בכל משחקי הליגה ששוויוני הרבה יותר: 13:47 לריאל בניצחונות ועוד 17 תוצאות תיקו.