אומנם פליק מנסה לקחת כל משחק ברצינות, אבל זה כנראה בלתי נמנע. ברצלונה כמעט בוודאות תבצע רוטציות במשחק החוץ נגד ויאדוליד היורדת החדשה, הואיל וחבורת המתבגרים של פליק במרחק עוד הארכה אחת מלהתחיל לקחת מגה גלופלקס.
(בתמונה: אגדת הפנטזי דרווין מאצי’ס מוריד קבוצת ליגה בפעם הרביעית לסגונדה)
כמובן שזה לא רק בגלל הטיימינג של המשחקים, מדובר כנראה ביריבה אולי האידיאלית לנהל מולה רוטציות- היורדת הטרייה מהשבוע האחרון- ויאדוליד. הקבוצה שהיא לחלוטין שק החבטות של הלה ליגה, וכנראה הקבוצה הכי חלשה שהליגה יכולה להציע בתזמון כזה. כמה היא חלשה אתם שואלים?
היא בפער 14 נקודות מהמקום הלפני האחרון שעוד נמצא בתמונה להישארות- לגאנס.
היא מקום אחרון במספר שערי הזכות בלה ליגה עם 24 שערים סה"כ (פער 6 מלגאנס), פחות משער למשחק.
היא מציגה את ההגנה החלשה ביותר בלה ליגה עם 81 שערי חובה (לאס פאלמאס הבאה עם 53 שערי חובה) ממוצע של כל 2.5 שערים למשחק.
התיקו האחרון שלה היה בסוף פברואר נגד לאס פלמאס.
הניצחון האחרון שלה היה ב 1-0 נגד בטיס איי שם ב 11 בינואר.
ככלל יש לה מאזן של 4 ניצחונות, 4 תוצאות תיקו ו- 25 הפסדים.
ברצלונה לקראת המשחק צפוייה לתת שוב הזדמנות לשחקנים שסך הכל היו לא רעים נגד מיורקה כמו פאטי, פורט. כריטנסן שכבר עלה נגד אינטר אחרי הפציעה הארוכה צפוי להצטרף גם לחגיגה כמו גם לוונדובסקי והקפטן המקורי שלנו טר שטגן (צחוקים אה?). אולי בהזדמנות זו נראה עוד כל מיני דמויות נשכחות כמו פבלו טורה ופאו ויקטור וזה יתן לנו הרגשה של פרק חתונה בסיטקום כדי להעלות זכרונות מפרקים קודמים.
כן, אני מסכים עם הסנטימנט הכללי של כל משחק חשוב, אבל חייבים להיות משחקים בהם אתה חייב לתת ללא מעט מהשחקנים לנוח בפיק כזה של עומסים. חוץ מזה, אם לא נצליח להגן מול קבוצה שבורה מנטאלית אחרי ירידת ליגה עם ממוצע של פחות משער למשחק, או לחילופין לא נצליח לכבוש מול קבוצה שספגה 81 שערי חובה העונה עם השחקנים המחליפים, כנראה שבאמת אין לנו ספסל.
קראתי שלאנדרי יכול לשחק בכל עמדות ההגנה , גם כמגן בשני הצדדים וגם כבלם. בתמונות נראה ג’מוס רציני.
יהיה מעניין לראות במה מדובר, אני אוהב שחקנים ורסטילים. אריק גרסיה עושה מזה קריירה ויקבל כנראה חידוש חוזה.
לפי כל ההרכבים המשוערים, גאבי יפתח למרות 4 צהובים. מה הסיכוי שלא יקבל את החמישי ויהיה מושעה מהקלאסיקו? אולי הפציעה של טורה מסבירה את זה, אבל לפני כן זה היה לי מאוד מוזר.
אני לא מבין מדוע אנשים חושבים שויאדוליד משוחררת עכשיו כשהיא ירדה מתמתית. מעשית היא ירדה מזמן והייתה משוחררת כבר כמה מחזורים, ועדיין הפסידה כמה משחקים ברציפות. גם מול קבוצות פחות טובות מהמחליפים שלנו.
באופן אישי אני חושב שצריך להתאים את הרוטציה לרמת היריבה וחשיבות המשחק, והיום זה הדרגה הכי נמוכה שאפשר לחשוב עליה של חשיבות ואיכות.
הכוונה היא לא לזלזל בויאדוליד, אלא להיות ריאלי בהתאם לסיטואציה. דה פאקטו זו קבוצה שלא מספיק טובה לליגה.
לכן גם יש להם פחות סיבות להתאמץ.
בנוסף, אנחנו במצב לא טוב מבחינת שחיקה של השחקנים הפתוחים והפציעות הקיימות. כשאוטוטו אינטר וריאל.
היום חייב לעשות רוטציה.
והדבר האחרון, אם פרמין, גאבי, פאטי, אראוחו, כריסטנסן וכו׳ לא מסוגלים לנצח את ויאדוליד אז אולי כדאי שנדע את זה סופית. היום צריך להיות היום שלהם.
המשפט הזה שגוי מהיסוד. הדרך היחידה למדוד התאמה של שחקן לקבוצה היא לתת לו לשחק לאורך תקופה עם ההרכב החזק ביותר. ברגע שאתה זורק 5 קרטיבים למגרש אז הדבר האחרון שאתה יכול לעשות זה לבחון את יכולותיהם.
הוא היה באותה קבוצה עם לאמין וקובארסי, זו ששודרה בטורניר לה ליגה פרומיסס.
לגבי דני, בקיץ היה קרוב לחתום בריאל סוסיאדד שהבטיחה לו מקום בקבוצה הבוגרת, אבל בסופו של דבר חתם על חוזה חדש בבארסה. אם לא הפציעה בתחילת העונה הוא היה מקבל מזמן הזדמנויות בקבוצה הבוגרת.
קראתי לפני כמה חודשים, ועכשיו לפני המשחק שוב, שפליק מאוד אוהב אותו והוא צפוי להיות בסגל הקבוצה הראשונה בעונה הבאה.
אני מאמין שיש לו הזדמנות ממשית לשחק היום, כמו שכתבו מעליי, כי השמיכה בהתקפה הכי קצרה ופראן עכשיו שחקן הרכב עד שלבה יחזור. גם פראן צריך לנוח.
אי אפשר להשתמש בשחקן פעם בחצי שנה ולצפות שיצן משחק טוב. זה לא עובד ככה.
בקשר למשחק-אני מאוד פאסימי. זה משחק שמגיע בזמן קשה, המון מחליפים, חוסר תיאום בהגנה ומעל הכל יש יריבה בצד בשני שנלחמת על הכבוד שלה. ראיתי לא מעט מקרים בהם הקבוצה שכבר ירדה ליגה שיחקה בחירוף נפש ואסור לנו לזלזל בקבוצה שיש לה את השם הטוב והכבוד שלה על הכף. מי שחושב שיהיה משחק של שיתעורר, זה גמר לכל דבר. אני מאוד מקווה שלא נאבד פה נקודות כי ריאל תחזור למירוץ וזה מסוג המשחקים שמאבדים בהם על האליפות.
לגבי הדיון על הרוטציות, הסיטואציה הזו הזכירה לי מאוד את המשחק מול חרז בסוף עונת 2009/10. גם אז זה היה מחזור 34 בדיוק בין שני משחקי חצי הגמר מול אינטר, גם אז חרז היא זו שירדה בסוף העונה מהמקום האחרון, גם אז היינו זקוקים נואשות לרוטציות.
פפ עשה 5 שינויים בהרכב, רוטציות הכרחיות. זכינו באותה עונה בליגה בפער 3 נקודות בלבד מריאל כך שגם אז איבוד נקודות פוטנציאלי היה קריטי מאין כמוהו. מה ההבדלים מפעם? היינו כבר אחרי ניצחון כפול בקלאסיקוס, אירחנו את חרז בבית, שאמנם עוד נלחמה נגד הירידה אבל לא היוותה שום פקטור במשחק מולנו.
ככה שלא משנה מה יקרה היום אני אשמח מאוד לראות כמה שיותר רוטציות. לא משנה מה יקרה, עדיין הכל יהיה תלוי בנו ומבחינה מוראלית ניצחון בקלאסיקו פי מאה משמעותי לנו מניצחון הערב והפסד בשבוע הבא.
אגב ז’פרן הבקיע באותו משחק מול חרז. תנו לפאטי להיות הז’פרן של 24/25!
שמע, אני מסכים עם השורה התחתונה, פחות עם הטיעון. השחקנים שהדגשת אומנם היוו שינוי לעומת ההרכב מול אינטר, אבל השמות, האיכות וגם כמובן העובדה ששיחקו יוצר מהאופציות אצלינו ברוטציות שאין לטעמי מקום להשוואה בכלל.