מחזור 34: עושים את העבודה עם 2:1 על אוסאסונה באל-סדאר (כבשו: לבנדובסקי, פראן. בישלו: ראשפורד, פרמין)

ברצלונה עומדת בפני אירוע שלא קורה לה הרבה, מצב אותו היא לא מכירה ואליו היא לא רגילה, סיטואציה מוזרה בה 5 מחזורים לסיום העונה יכול לקרות משהו שאף אחד לא תכנן/חשב/דמיין/פינטז שיקרה. בטח ובטח בשלב כל כך מוקדם של העונה -
מחר, באל-סדאר של אוסאסונה, כריסטנסן אולי יהיה בסגל.

מעבר לכך - ברצלונה תגיע למשחק החוץ מול הקבוצה בעלת אלף הגרסיות כאשר היא יודעת שניצחון במשחק, ואיבוד נקודות של ריאל מדריד מול אספניול (ב-RCDE) למחרת - ויש אליפות. לא על הנייר, לא כמעט, לא ככל הנראה, ללא תלות בתוצאת הקלאסיקו בראשון הבא. אבל בשביל להגיע לסיטואציה הזו, על מנת להצמיד את הלבנים לקיר, ברצלונה צריכה קודם כל לעשות את העבודה, ולנצח את האדומים שממש רוצים מקום באירופה בעונה הבאה.

בברצלונה יקבלו בברכה את חזרתו של מארק ברנאל לסגל, ואולי אולי גם את ראפיניה וכריסטנסן. במידה וה"ברזילאי" ייכנס לסגל, אולי הוא גם יקבל כמה דקות לקראת עוד כמה דקות מול ריאל. מעבר להם, בהתחשב בעובדה שלאמין סיים את העונה וקונדה מושעה, אפשר להניח שאנחנו יודעים לפחות חלק מהשחקנים שיפתחו מחר. בשער דון ז’ואן ישחק ויכניס את עצמו לאפשרות לזכות בזאמורה, כשמלפניו קובארסי ומרטין. אלא אם פליק יחליט לשחק באש, אריק יפתח בצד ימין ובאלדה ימשיך לחמם את הספסל לטובת קאנסלו.

בקישור, מעבר לפדרי, יש כמובן את ההתלבטויות הרגילות - אומנם ברנאל לא יפתח מיד אחרי שחזר מפציעה (וכי לא קוראים לו “אריק” או “גאבי”), אבל הדילמה המחזורית בין פרנקי, טומטום, אאא"פ ואולמו תחזור גם הפעם, כאשר זה כמובן תלוי ומשפיע גם על חולית ההתקפה. האם ברדוגו יפתח גם הפעם בימין, או שמא פליק ינסה שם את ראשפורד? האם פראן או לבנדובסקי ייאלצו את אוהדי ברצלונה למרוט שערות? מי יפתח בצד שמאל של ההתקפה, בתקווה שלא גאבי-קיצוני-סופה?
לגרמני שעל הקווים התשובות, ומחר בלילה נדע אם הן התשובות הנכונות.

הקבוצה מפמפלונה נמצאת כרגע במקום ה-9, עם 42 נקודות, שזה אומר 2 נקודות מתחת לבטיס (סבבה) וחטאפה (איכס) שתופסות כרגע את הכרטיסים לקונפרנס ליג. אממה? ריאל סוסיאדד עם 43, בילבאו עם 41, ראיו, ולנסיה ואספניול עם 38 וכו’. כלומר מרכז הטבלה בלה-ליגה צפוף צפוף, והמאבק על אירופה יימשך עד הרגע האחרון, ואוסאסונה לא תגיע למשחק הזה עם רצון לעבור אותו זריז ולקחת נקודות במשחקים הבאים. היא תרצה לנצח, בטח בבית. עם יחס שערים של 39:40, זה לא יהיה לה כזה פשוט, אבל אפשר לסמוך על בודימיר וחבריו שגם אם יונף דגל לבן בסיום המשחק, זה לא יהיה ללא מאבק.

במפגש הקודם העונה -
ליגה - בית - ניצחון 2:0 לברצלונה. כבש: ראפיניה 2X. בישל: פדרי

מועד המשחק: שבת, 22:00
אצטדיון: אל-סדאר
שופט: איסידרו דיאס דה מרה אסקודרוס
שידור: One

הסגל של ברצלונה -

ייעדרו -
פציעות: לאמין, כריסטנסן
צהובים: קונדה

בסכנת השעיה מהקלאסיקו -
פרנקי, ראפיניה, ברנאל

הרכבים משוערים -

מעניין שיש תמימות דעים בתקשורת על אריק בצד ימין. הייתי שמח לראות שם את צ’אבי אספאר, ופליק גם החמיא לו במסע"ת בנוגע לכך שימלא תפקיד חשוב בעונה הבאה ושעשוי לקחת חלק גם במשחקים שנותרו.

אני רוצה לנצח. אני רוצה לקחת אליפות כמה שיותר מהר. אחריי זה מצידי שיחיזירו את צ׳יגרינסקי ושיפתח כל המשחקים.

בכל זאת יש שחקנים לפניו שרוצים לשחק, לא?
וגם אנחנו עדיין מתחרים על אליפות ועל הישג של 100 נקודות.

ראפיניה וברנאל קיבלו את הפטור הרפואי ונכנסו לסגל.
כריסטנסן נשאר בחוץ.

פליק אמר שלא יהיו רוטציות

גרמני. עד שאין אליפות מתמטית, לא זורקים זין.

תיקנתי.

(לאו דווקא בהקשר למשחק היום, סתם באסה כללית מהעונה הזו שבה שחקנו את השחקנים הפותחים עד תום והגענו לשלבים המכריעים עייפים ופצועים…)

יש היום סופות בנבארה. המשחק לא צפוי להתבטל, אבל צפוי גשם כבד , רוחות חזקות ודשא מחליק.

לא סביבה טובה לשחקנים טכניים ומהירים.

ההרכב של ברצלונה -

אין הפתעות בהגנה.

גאבי ופדרי יפתחו בקישור, כשאולמו ופרמין יתחלקו בין האמצע להתקפה.

לגמרי בחוליה הקדמית - ברדג’י ולבנדובסקי.

ההרכב של אוסאסונה -

גאבי פותח פעם חמישית רצוף.
פליק לא חיכה איתו יותר מדי.

אצל אוססונה רציתי לראות את ויקטור מוניוז, אבל מסתבר שהוא פצוע.

יש כרגע דיווחים על גשם כבד, אבל המגרש מתמודד בינתיים. לא כיף.

1. אם זה היה באמצע העונה, המשחק הזה היה מקבל יחס של משחק נקסט קלאסי, ומשחק חוץ קשה קלאסי מול אוסאסונה. המארחת שיחקה לא רע בכלל, עד שנפלה מהרגליים, ואז עוד כמעט השוותה בחסות הגנת ברצלונה. אבל זה לא משחק אמצע עונה, זה משחק שברצלונה הייתה צריכה לקחת בשיניים, בציפורניים, בדרך לא דרך, במסעה לעבר 14 ההפרש (לפני המשחק של ריאל מדריד מחר).
    והיא לקחה. זה כבר משהו שלא ברור מאליו בהקשר של ברצלונה.
  2. אני לא מבין למה פליק מתעקש, כבר משחק שני ברציפות, להחליף את ברדג’י בראשפורד. חלק מהבעיה של הילד היא להתמודד עם הצפיפות, אז במקום להעביר את תשומת הלב של הפמפלונים לאגף הנגדי, מה שאולי ישחרר אותו, הוא מוחלף? מוזר לי.
  3. באמת שאין לי מושג מה גאבי עשה על המגרש היום. זו לא היכולת, זו המטרה שלו הערב שלא הבנתי. בניגוד לאולמו, שאצלו זה היה הפוך.
  4. אם אחרי כל מיני באסטונים, אלבארסים, מוניוסים, הלאנדים נסטות ומאלדינים יישארו לברצלונה כמה שקלים עודף, הייתי שם אותם על בודימיר. אחלה חלוץ.
  5. 14 הפרש, מחזור 34 (שעוד לא הסתיים), מרחק 2 נקודות מאליפות. מי חלם?
    זה שם, זה קרוב. כל מה שצריך זה לתת לפדרי, אריק, אאא"פ ואחרים לנוח בשבוע הקרוב ולטבול באמבטיות קרח ואלוורה. זה, והרבאק של ראפיניה שמתחמם שם על הקווים.

כמו בשבוע שעבר, איזה ניצחון מענג שכולו דם ויזע.

כמה הניצחון הזה היה חשוב לשחקנים - ראו את זה כמובן בכל התגובות לשערים ובשריקת הסיום, אבל גם ראו את זה שוב במשחק הסבלני והבלתי מתפשר מול קבוצה מצוינת שצופפה שטחים ועשתה לנו את המוות. אפילו 10 דקות לסיום הרגשתי שנבקיע בסופו של דבר, ועשינו את זה עם שער תוצרת ראשפורד-לבה שהוא כאילו קופי-פייסט ממה שמתרגלים באימונים.

והרגשתי שנבקיע כי פליק הכניס למועדון הזה שאיפה למצוינות ברמה פסיכית. לא לוותר במשחק חוץ כשגם תיקו סבבה ולהבקיע בסוף את השער המיוחל, לא להוריד רגל מהגז גם כשהפער בפסגה אסטרונומי, להשיג ניצחון ליגה 10 ברצף באמאמא של שלבי ההכרעה של העונה, להמשיך לתת את כל הכוח והמאמץ גם שנייה לפני מונדיאל. זה פשוט וואו ואנחנו כבר כל כך רגילים לזה בשנתיים האחרונות ששכחנו עד כמה זה לא מובן מאליו.

הקבוצה הזו בנויה אחרת. והשיא עוד לפנינו.

אני מאוד מתוסכל מזה שגאבי הפך להיות שחקן הרכב.

לא מבין מה מוצאים בו. אם פרנקי או ברנאל כשירים, שניהם עדיפים עליו בהרבה.

מבחינת יכולת הוא לא רחוק מקאסדו לטעמי, וטיפש יותר.

עכשיו השאלה הגדולה, מה אתם מעדיפים: פאסיו או ירידת ליגה של אספניול?

לא יודע את מי אני מעודד הערב.

שכחתם מהר מדי.

הוא מוסיף לחימה בלתי מתפשרת, לחץ, וגם בהתקפה לדעתי הוא ישתפר ככל שישחק יותר. אני בוחר בו כל יום על הקוקסינלים בלי האופי שיש לנו. דה יונג הוא אחד גדול.

חחח כן טוב, ידוע שאנחנו לא מסכימים לגבי פרנקי.

גם לפני הפציעה לא תפסתי ממנו ולא הבנתי מה מוצאים בו.

זו ברצלונה, לא ניוקאסל/אתלטיקו מדריד- שם גאבי צריך לשחק. לחימה ונטיה לאלימות זה לא מספיק מבחינתי.

מה זה אומר בשבילך ״לשחק״? האם לחץ, חילוצי כדור ולחימה זה לא חלק מהמשחק? האם בשום שלב בקריירה הקצרה של גאבי לא ראית משהו טוב מבחינה התקפית?

זה חלק מהמשחק, וזה כמעט מספיק לקשר אחורי, אם כי אין לו את יכולת המיקום, המסירה ואת חוכמת המשחק שאני מצפה להם מקשר אחורי בברצלונה, שגם עדיף שיהיה קצת יותר שקול ולא יעשה עבירות מטומטמות ללא הפסקה.

הבעיה היא שאפילו זה לא רלוונטי- כי גאבי לא קשר אחורי.

מבחינה התקפית, גם אם היו לו נקודתית משחקים טובים יותר, הוא חד משמעית לא קרוב לרף עבורי. גם פרמין רץ ומשקיע ונלחם, אבל בנוסף לזה, פרמין יותר מהיר, יותר חכם, יותר טכני, בועט יותר טוב ומוסר יותר טוב. למה צריך את גאבי כשפרמין על המגרש?

אני שלם עם גאבי כשחקן רוטאציה וחילוף של דקה 70, או כפרויקטור לעיבוי מרכז המגרש למטרות הגנתיות כשיש צורך נקודתי- ממש לא כשחקן הרכב, שלהרגשתי תורם מעט מאוד כרגע.

לא היה משחק גדול של גאבי, אבל נתן אחלה משחק כשגם ככה לא הרבה הבריקו.

גאבי משחק לאחרונה כקשר הכי אחורי שלנו. התפקיד שלו זה בעיקר בצד ההגנתי של המשחק, לשמר את הנעת הכדור/לשמור על הכדור תחת לחץ ולהעביר אותו לשחקנים פנויים.
זה בדיוק מה שעשה אתמול.

נכון, הוא שיחק כקשר אחורי. אבל הוא לא קשר אחורי, ולא עושה את זה מספיק טוב. הוא מאבד את הראש, רץ בלי מחשבה ומפקיר את התפקיד חשוב. שלא לדבר על זה שהוא לא מספיק טוב תחת לחץ ולא מספיק טוב כמוסר.

זה הספיק נגד אוססונה, ואם פרנקי וברנאל לא כשירים אני מקבל את ההחלטה להרכיב אותו (בקושי, יש מצב שקאסדו עדיף), אבל אם פרנקי או ברנאל כשירים- זו החלטה רעה.