מחזור 34: Campeones!| מנצחים 0:4 את אספניול עם צמד של רודריגו. אסנסיו ובנזמה הוסיפו

קמפאונס אקספרס| ריאל מדריד יכולה לזכות היום באליפות ה-35 בתולדותיה כשיישארו ארבעה מחזורים לסיום. אז חזרנו אחורה בזמן יחד עם ה-AS ומצאנו כמה פעמים זה קרה בעבר. על שנות ה-60 הגדולות, הרצף של הקינטה דל בויטרה וגם המהפך של הקבוצה בעניין הכושר.

image

קצת היסטוריה לכבוד היום החגיגי. ריאל מדריד, האלופה ההיסטורית של ספרד, בדרך לזכות באליפות ה-35 שלה. הליגה עצמה יצאה לדרך ב-1928-29 והתואר הראשון הגיע לריאל בעונת 1931-32. ריאל זקוקה לתיקו כדי להיות אלופה ואם תעשה זאת, זו תהיה הפעם הרביעית בה היא זוכה בתואר ארבעה מחזורים לתום הענה. זה קרה שלוש פעמים בעידן הקינטה דל בויטרה ומאז – לא: 1985-86, 1987-88 ו-1989-90. ההישג הטוב ביותר של ריאל היה לזכות בתואר אפילו מוקדם יותר, עם חמישה מחזורים לסיום העונה – זה קרה ב-1960-61, 1962-63 (16 קבוצות ו-30 מחזורים) ו-1974-75. רק ברצלונה ב-1973-74 זכתה באליפות כה מוקדם. בעונת 1995-96 החל עידן שלוש הנקודות לניצחון וכך היה קשה לזכות באליפות בשלב כה מוקדם. ברצלונה זכתה בתואר ב-97-98 כשנותרו ארבעה מחזורים לסיום. אף קבוצה לא זכתה באליפות כשנותרו שישה מחזורים לסיום, לדוגמא, ב-91 עונות של לה-ליגה.

מתוך 34 הזכיות בתואר, ריאל חגגה 21 פעמים בבית: 19 זכיות בברנבאו, אחת באצטדיון הצ’מרטין הישן (1932-33) וכמובן אחת באצטדיון די סטפאנו בעונת הקורונה 2019-20. 13 זכיות היו בחוץ: פעמיים היא זכתה באצטדיון המטרופוליטאני הישן, פעמיים בפיחואן ואחד בלס קורטס (ברצלונה), במגרש טוררו (סראגוסה), בסאן סבסטיאן, לוס קרמנס הישן (גרנאדה), לה רומארדה (סראגוסה), החוסה סוריה (ויאדוליד), אל סאדר (פמפלונה), סאן ממס הישן (אתלטיק בילבאו) ולה רוסאלדה (מאלגה – 2017).

ריאל מדריד הייתה הקבוצה שזכתה באליפות כשנותרו חמישה מחזורים לסיום. זה קרה בעונת 1960-61, במחזור ה-25 עם 0:3 נגד מאיורקה בברנבאו. עד לאותו הזמן המקסימום היה להבטיח את האליפות כשנותרו שני מחזורים. זו הייתה האליפות השביעית של ריאל. האליפות הראשונה הושגה במחזור הסיום וחמש האחרות במחזור הלפני אחרון. עם מיגל מוניוס בבכורה כמאמן הקבוצה רשמה 26 משחקים ללא הפסד, כבשה הכי הרבה שערים – 52 ב-30 משחקים, סיימה בפער של 12 נקודות מאתלטיקו מה שהיה שיא, הציגה את ההגנה הטובה ביותר – 25 כאשר פושקאש היה מלך השערים בליגה עם 27 ודי סטפאנו שני לו עם 21.

שנתיים לאחר מכן, עונת 1962-63, שוב זה קרה במחזור ה-25. ריאל ניצחה את אתלטיקו 3:4 שהייתה המתחרה הישירה שלה על הכתר, בברנבאו, והיריבה הייתה בפיגור 12 נקודות. זו הייתה זכייה שלישית ברציפות באליפות מה שלא קרה עד אז מצד אף קבוצה בספרד. ריאל זכתה בחמש אליפויות רצופות ורק חמישה שחקנים שרדו בהרכב במשך חצי עשור: סנטאמריה, פאצ’ין, פושקאש, חנטו ומנולין בואנו, מי שהיה המחליף של חנטו (כשקיצוני הסופה לא שיחק). בואנו אמר: “באותם ימים לא דיברו על זה כמו עכשיו אבל בין השחקנים הערכנו מאוד את העבודה שלנו ורצינו לזכות באליפות כמה שיותר מהר. בעיקר רצינו לזכות בחמש אליפויות ברציפות. צריך לזכור שבכל שנה גם התמודדנו בגביע אירופה וזה היה מאתגר מאוד לשלב בין שני המפעלים. כולם רצו לנצח אותנו. היינו קבוצה פנומנלית, בלתי ניתנת לעצירה. קבוצה שאין דומה לה”.

שנות ה-70 הייתה לא רעה בכלל עבור ריאל מדריד. היא זכתה בשש אליפויות ובדגש על עונת 1974-75, גם אז זה קרה חמישה מחזורים לסוף. הפעם ללא מוניוס האגדי שנפרד, ולואיס מולווני לא רצה לאמן אלא לשמש בתפקיד אחר, לכן הגיע מיליאן מיליאניץ’ היוגוסלבי. “אני לא יודע אם היה דבר כזה קודם בספרד. בריאל מדריד בוודאי יש את לפני ואחרי הגעתו. הפן הפיזי, הטקטי והטכני. הוא יצר קבוצה מאוזנת, רצה ורעבה. מאמן הכושר פליקס רדיסיק גרם לנו לעבוד קשה, שלושה אימונים. התחלנו להכיר את חדר הכושר. קדם העונה היה קשה מאוד. המאמן מיליאניץ’ המלציץ לכל מי שאין בית ליד מתחם האימונים – שייקנה, כי אנחנו נבלה שם את כל היום”. הוא מפרגן לסנטיאנה ורוברטו מרטינס שכבשו הרבה שערים. “הם קפצו כל כך גבוה וחששנו שהם יתנגשו זה בזה באוויר”. פנדל של פירי בדקה ה-90 במשחק החוץ נגד סוסיאדד הביא לזכייה בתואר. סנטיאנה ענה לשיחה של כתב ה-AS וחייך: "אם אני זוכר? לעולם לא אשכח. מעולם לא התאמנתי ככה. איזו עוצמה. אני לא יודע איך נראתה הבטן שלי עד אז. המהירות, תרגילי ההתנהגות. היינו ספרטנים. מוניוס מאמן גדול ומעולם לא עשינו דברים כאלה אצלו. היו אימונים מהפכניים, לא פלא שזכינו בליגה חמישה מחזורים לסיום ואף דאבל.

הלאה לקינטה דל בויטרה. הם זכו בתואר הראשון שלהם ב-1986, יום המשחקים ה-30, עם 1:2 על ויאדוליד בברנבאו בזכות שער של ואלדאנו. בסיבוב השני לקבוצה היה מאזן של 15 ניצחונות, תיקו והפסד. בבית ריאל לא שמטה אף נקודה. הקבוצה נקמה בברצלונה שהייתה ביתרון גדול בעונה הקודמת. שנתיים לאחר מכן, ב-1988, העונה השנייה של ליאו בינהאקר ההולנדי על הספסל, כבר היו 20 קבוצות ליגה. ריאל זכתה במחזור ה-34 בתואר עם 0:6 מהדהד על בטיס בברנבאו כשמיצ’ל כבש צמד. ריאל הוליכה מהמחזור הראשון ועד האחרון. ריאל סוסיאדד, השנייה, הייתה בפיגור של 11 נקודות, אתלטיקו בפיגור 14 וברצלונה רק שישית במרחק 23. ריאל כבשה 95 שערים, יותר מכל אחת אחרת, וספגה 26 בלבד. הוגו סאנצ’ס היה מלך השערים עם 29 והזאמורה היה פאקו בויו. “הדאבל” האישי האחרון.

עונת 1989-90 הייתה עונה עצומה, אליפות חמישית ברציפות, השוואת השיא של שנות ה-60. ריאל זכתה בתואר ארבעה מחזורים לסיום. ג’ון טושאק החליף את בינהאקר והקבוצה שברה את שיא השערים עם 107. באופן מוזר לחלוטין, במשחק האליפות במחזור ה-34 – ריאל השיגה את התיקו לו הייתה זקוקה אך לא כבשה בוויאדוליד. רפא מרטין ואסקס אמר: “יצאנו לנצח בכל משחק, היינו בטירוף. תמיד שיחקנו התקפי. הוגו ואמיליו (בוטראגיניו) היו ברחבה והם שחקנים שונים עם איכות נהדרת. הם השלימו אחד את השני. אני לא שוכח את סנטיאנה ששלט באוויר, את גורדיו, מיצ’ל, וגם אותי. ידענו מה לעשות. הכרנו אחד את השני, רק העיניים הספיקו. האוהדים היו איתנו אבל תמיד ביקשו גדול גול. ניסינו, ולכן כבשנו 107!”. הוגו סאנצ’ס הרשית 38 שערי ליגה והיה הפיצ’יצ’י. במשחקי הבית ריאל כבשה 78 שערים, כלומר ארבעה בממוצע למשחק. היא השיגה 17 ניצחונות וסיימה פעמיים בתיקו.

בייל מביים פציעה ואחרי הקלאסיקו הוא היה כשיר לנבחרת כמובן. הוא לא צריך ללכת ולהצטלם עם האוהדים בסיבלס ולחייך או להעלות פוסטים מתחנפים באינסטגרם. הוא צריך לשחק כדורגל, על זה משלמים לו והרבה כסף. אפילו לא לעשות מאמץ ו’להקריב’ את עצמו, לשחק כשהוא לא כשיר, רק כשהוא כשיר. אנצ’לוטי ניסה לעשות הכל כדי שהפרידה הזו תהיה ראויה, החמיא לו במסיבת העיתונאים לא מזמן ואמר שהוא אגדה במועדון, הוא פתח את העונה כשחקן הרכב. אם העיתונאים במארקה או ב-AS היו קשוחים כלפיו (כל הביקורת נבעה דווקא כי היו ממנו ציפיות) או האוהדים שרקו בוז, ושחקנים כמו קאסמירו ואחרים יצאו נגד זה - זה לא תלוי במועדון. הוא עושה לנו קרקס. לאיסקו מגיע אירוע פרידה יפה, מרסלו יזכה לזה כמובן. בייל מגעיל

כותרות העיתונים הבוקר לקראת משחק האליפות:

image

שער המארקה עם עיצוב יפה של ספינה והכיתוב 35: “האליפות באופק” – נקודה תספיק כדי לזכות בתואר| אנצ’לוטי יעשה רוטציות נרחבות מאוד לפני הגומלין נגד מנצ’סטר סיטי ויהיה למאמן הראשון לזכות באליפות בחמש הליגות הבכירות| אזכורים לכך שכבר 15 שנה לא נערך משחק ההכתרה בברנבאו – מאז הזכייה נגד מאיורקה במחזור הסיום של עונת 2006-07 – אותו 1:3 בעונת הקאפלו עם צמד של המחליף חוסה אנטוניו רייס ז"ל.

הקפטן כמובן באור הזרקורים היום: “מרסלו: יום היסטורי” – הוא יאפיל על חנטו ויהפוך לשיאן התארים של ריאל מדריד עם 24 כאלה. העונה הוא הניף את גביע הסופרקופה מול אתלטיק בילבאו והשווה את שיאו של האגדה הספרדית. כמובן שזה גם מרגש שיוכל לשחק העונה, ועם סרט הקפטן. החלום הגדול הוא התואר ה-25 – ליגת האלופות. התואר הראשון של מרסלו היה זכייה באליפות ב-2006-07 אז הצטרף בחודש דצמבר למועדון. יש לו ארבע זכיות בצ’מפיונס וחמש אליפויות ספרד בין היתר. הוא ייפרד אחרי 15 וחצי שנה בלבן. במארקה נכתב גם על חבריו: “דור הזהב” – בנזמה מחכה לתואר ה-21 שלו בלבן. נאצ’ו ומודריץ’ עם 18 תארים כל אחד. 17 תארים לאיסקו-בייל-קרבחאל ו-15 לקרוס ולקאסמירו.

בכתבה אחרת במארקה הציגו את כל ‘משחקי ההכתרה’ של ריאל מדריד מאז ומעולם, כמו שעבדכם הנאמן עשה אמש (אם כי בגרסה מצומצמת יותר - משנות ה-2000). “34 סיפורים בדרך ל-35”, נכתב. ריאל זוכה בתואר בממוצע כל 2.6 עונות.לדוגמא, ההכתרה הראשונה הייתה ב-1932 ודווקא בלס קורטס של ברצלונה עם תיקו 2:2. כעבור עונה זה הגיע עם גוליאדה נגד ארנה גוצ’ו. ב-1954 זו הייתה החגיגה של די סטפאנו בתואר אליפות ראשון עם 0:4 על ולנסיה. ב-1955 היריבה הייתה אתלטיקו וריאל ניצחה 2:4 וחגיגה אליפות על הפרצוף שלה במשחק החוץ. גם קאפלו הבטיח את התואר נגד אתלטיקו, ביוני 1997, במשחק נהדר של ראול ו-1:3 ביתי מחזור אחד לסיום.

שער ה-AS על רקע הברנבאו, הסיבלס למטה ומספר שחקני ספסל בולטים כמו מרסלו, לוקאס ואסנסיו – “מהספסל לסיבלס” – ריאל, עם מחליפים רבים, מחפשת נגד אספניול את הנקודה שתבטיח את התואר| קאסמירו צפוי לשחק כבלם| נכתב כי המועדון והעירייה מתכננים את החגיגה (אם כי לפי הדיווחים האחרונים הקבוצה תבקר רק בסיבלס אם תזכה בתואר והיתר יידחה לאחר הגומלין נגד מנצ’סטר סיטי).

בפריויו ב-AS נכתב בנוסף כי אנצ’לוטי מטיל ספק לגבי בנזמה. בייל טוען שהוא פצוע ולכן לא יהיה. רק 15 שחקני ריאל שיחקו יותר מ-1,000 דקות העונה בליגה. התואר הושג בזכותם אבל לדחיפה האחרונה נקראים שחקני הספסל. תמיד קשה לקחת את ההובלה מהשחקנים הבכירים. ריאל תציג הגנה מאוד לא סדירה – ואייחו עם 14 דקות, מרסלו עם 701, קאסמירו כבלם. סבאיוס עם 186 דקות ואיסקו עם 351. “כדי לקבל את המסיבה מגיעה אספניול שכמעט ניצלה אך מבולבלת ותהיה על גבם של ראול דה תומאס ודארדר”. אספניול של משחקי החוץ שונה מאוד מזו של משחקי הבית. לגבי ההרכב, קורטואה כן יפתח לפי ההערכות ב-AS, ייתכן שפדה ישחק ולא איסקו בקישור. בחוד? בנזמה או מריאנו.

חגיגות או לא? - אז התוכנית להערב היא כזאת: זוכים באליפות, השחקנים יצטלמו עם הגביע בברנבאו יחד עם משפחותיהם כמיטב המסורת והנשיא פלורנטינו פרס יירד לכר הדשא. לאחר מכן, הקבוצה תיסע בזריזות לכיכר הסיבלס שלא ממש רחוקה מהמגרש, עם גג נפתח בשל מזג האוויר הנוח של 25 מעלות (אף אחד לא מדבר על גשם). עצם זה שהמשחק יסתיים ב-18:00 שעון ספרד יגרום לכך שהחגיגות יהיו צנועות ולא עד השעות הקטנות של הלילה. במועדון כן רוצים לכבד את האוהדים שהאירוע חשוב להם וזוכרים איך בעונת הקורונה 2020 ההתנהגות הייתה מופתית וכמעט אף אוהד לא הגיע לכיכר לחגוג. מה שכן, כולם חושבים על חצי הגמר נגד מנצ’סטר סיטי, העונה לא נגמרה. הביקור המסורתי בקתדרלה אלמונדה ובמטה של קהילת מדריד ומועצת העיר יידחה עד אחרי הארבעה במאי. אליאס ישראל כתב טור דעה במארקה וטוען שהזכייה באליפות ראויה לחגיגה גדולה. “בדימיון של המדרידיסטאס הכל זז הצידה כשגמר ליגת האלופות נמצא על הפרק. כל השאר הופך למשהו שולי. המשוואה שלהם היא צ’מפיונס+ריאל+הברנבאו=קאמבק. כמו שהיה נגד פ.ס.ז’. יש לריאל את האישיות והאופי לעשות את זה. אבל אסור לזלזל בליגה”. “היא לא צריכה לחגוג בצורה מינורית אלא בסטייל. הליגה מראה על סדירות ואליפות זה משהו יוצא דופן, שכן בתחילת העונה ערכו של הסגל הוטל בספק רב. גם אנצ’לוטי הרי בדרך לציון דרך עצום”. הוא כותב כי אף אחד לא יכול לדעת מה יהיה נגד מנצ’סטר סיטי וצריך לתת כבוד לליגה".

למה לתת לקאסמירו לפתוח? הוא אחרי פציעה שגרמה לו לא לשחק בחצי גמר ליגת האלופות, ויש גומלין בעוד כמה ימים

דיווחים שאלאבה ייעדר מהגומלין, לכן קאסמירו ישחק היום כדי להשתפשף על העמדה. לא בטוח שעדיף על נאצ’ו, אך מתקבל על הדעת, בהנחה שהאוסטרי פצוע כמובן והמהלך סולל את דרכו של קמבינגה להרכב.

רפא מארין פותח במדי קאסטייה ברגעים אלו ממש, לא פציעה ולא נעליים.
החלטה מוזרה של אנצלוטי, גם אם יש איזשהו רציונל בלאמן את קסאמירו כבלם לקראת סיטי (לא נראה לי), למה לא להכניס אותו לסגל לפחות?

אנחנו צריכים את קאסמירו בקישור האחורי נגד סיטי. ראינו מה קרה במשחק הראשון. הוא היה חסר וזה גרם לבלמים לצאת קדימה וליצור בעיות…

אז בנזמה בחוץ אבל מודריץ בהרכב!
תן לו לנוח יא אנצלוטי.

מצחיק שדווקא השחקן הכי מבוגר בסגל לא מקבל מנוחה.
האנטי שיש לאנצ’לוטי כלפי שחקני קסטיליה הוא הזוי. ממה הוא כ"כ מפחד? שחקן אחד מקסטיליה בהרכב לא יהרוס את הקבוצה.

נקווה למשחק קל ובלי פציעות. מתאים אליפות היום להעלות את המורל לפני סיטי.

רובן חימנס כתב המארקה מדווח מהברנבאו: אוהדים רבים מחכים לאוטובוס הקבוצה ב- Sagrados Corazones. . זה יום טוב במדריד והאוהדים רוצים להראות את תמיכתם בשחקנים וגם להתחמם ליום רביעי.

מה האוהדים חושבים על ההרכב? קרוב לעשרת אלפים מצביעים: 56% לא מרוצים מכך שקורטואה, קאסמירו ומודריץ’ משחקים – הם דרשו הרכב על טהרת המחליפים בלבד; 38% מרוצים מכך ששחקנים בכירים רבים מקבלים מנוחה; 6% חושבים שזה קצת זלזול בליגה ושהיה צריך להתאמץ יותר כדי להשיג את הנקודה החסרה.

והנה כמה דעות מה-AS: חאבי הראס מבקר את קרלו אנצ’לוטי: “אני לא מבין למה קרלו נותן ללוקה לשחק הערב. זו הפתעה גדולה. לגבי קורטואה אני לא מופתע”| לואיס נייטו מחזק אותו: “אף אחד לא מכיר את גופו טוב יותר מאשר השחקן עצמו אבל הנוכחות של מודריץ’ ב-11 מפתיעה. לפחות בנזמה נח, הוא היחיד שבאמת אין לו תחליף. זו הזדמנות ייחודית עבור מרסלו להניף את הגביע כקפטן, הייתה לו תקופה מטורפת כאן”.

לסיום: רפאל נדאל יקבל את הכבוד לבעוט את בעיטת הפתיחה של משחק ההכתרה נגד אספניול היום (בתקווה שהכל יילך כשורה). אגדת הטניס, היחיד בהיסטוריה שזכה ב-21 גראנד סלאמים (לאחר התואר האחרון באוסטרליה הפתוחה בינואר), ידוע באהדתו לריאל מדריד והוא חבר כבוד של המועדון מאז 2011. היה גם (ביציע) במשחק האליפות נגד מאיורקה ב-2007.

אם הייתי צריך לבחור שחקן אחד שיסופסל הערב זה בנזמה לפני מודריץ’, כי אין ברירה, זה עדיין קרלו. אין לצרפתי תחליף ואוי ואבוי אם היה פותח. מקווה בכל מקרה שהקרואטי ישחק מחצית לכל היותר. הייתי מעדיף לראות את איסקו שגם נתן הרבה ועוד מעט עוזב. מקווה שמריאנו לשם שינוי לא יהיה כל כך פרוע ויראה טיפ-טיפה כדורגל. כל העיניים למרסלו.

לאחר שיטוט בטוויטר יש האומרים שסוכם שקרלו לא יקח לראול את השחקנים מהקאסטייה מכיוון שהקאסטייה צריכה לנצח את המשחקים שנותרו לה כדי לעלות לפליאוף עליה לסגונדה.

למה לוקה?

הרגשה מאוד מוזרה לקראת משחק האליפות הזה. אנחנו עומדים לזכות בליגה ועם זאת המשחק הזה מרגיש כמו עצם בגרון. ביום רגיל הייתי אומר שצריך להיזהר מסרג’י דרדר ולא לתת לrdt לברוח לבלמים, אבל כל זה פשוט לא מעניין כרגע. רק שנעבור את המשחק בשקט ויאללה להתכונן לרביעי.

למה מריאנו אבל ? היה עדיף איסקו או אפילו מנדי חלוץ.

מקווה מאוד שההחלטה לעלות עם מודריץ לא תעלה לנו ביוקר.

מודריץ’ מוביל כדור ופתאום שם לב שהשחקן בכנף שמאל עושה תנועה חכמה לעומק, הוא כמעט לא האמין למראה עיניו.

ותודה לנמני

שימו את הסיומת של רודריגו על ויני וזה כנראה השחקן הטוב בעולם ביי פאר.

מקווה שמודריץ’ יצא במחצית, אבל על מי אני עובד

הייתי לוקח גם את התנועה והבנת המשחק של רודריגו.
עריכה: אני כבר כמעט לא בטוח שבצד שמאל עדיף את ויני על רודריגו.

מרגיש שמודריץ׳ תמיד מקבל את ההחלטה הנכונה, מדהים מה שהקרואטי עושה בגילו. דרך אגב אם בנזמה על המרגש יש לו כבר 2 בישולים.

אני אוהב את סבאיוס, אחריי שראיתי אותו מעט במשחקים האחרונים אני בהחלט מאמין שהיה מקום לשלב אותו ברוטציה.

מריאנו אידיוט.