קמפאונס אקספרס| ריאל מדריד יכולה לזכות היום באליפות ה-35 בתולדותיה כשיישארו ארבעה מחזורים לסיום. אז חזרנו אחורה בזמן יחד עם ה-AS ומצאנו כמה פעמים זה קרה בעבר. על שנות ה-60 הגדולות, הרצף של הקינטה דל בויטרה וגם המהפך של הקבוצה בעניין הכושר.
קצת היסטוריה לכבוד היום החגיגי. ריאל מדריד, האלופה ההיסטורית של ספרד, בדרך לזכות באליפות ה-35 שלה. הליגה עצמה יצאה לדרך ב-1928-29 והתואר הראשון הגיע לריאל בעונת 1931-32. ריאל זקוקה לתיקו כדי להיות אלופה ואם תעשה זאת, זו תהיה הפעם הרביעית בה היא זוכה בתואר ארבעה מחזורים לתום הענה. זה קרה שלוש פעמים בעידן הקינטה דל בויטרה ומאז – לא: 1985-86, 1987-88 ו-1989-90. ההישג הטוב ביותר של ריאל היה לזכות בתואר אפילו מוקדם יותר, עם חמישה מחזורים לסיום העונה – זה קרה ב-1960-61, 1962-63 (16 קבוצות ו-30 מחזורים) ו-1974-75. רק ברצלונה ב-1973-74 זכתה באליפות כה מוקדם. בעונת 1995-96 החל עידן שלוש הנקודות לניצחון וכך היה קשה לזכות באליפות בשלב כה מוקדם. ברצלונה זכתה בתואר ב-97-98 כשנותרו ארבעה מחזורים לסיום. אף קבוצה לא זכתה באליפות כשנותרו שישה מחזורים לסיום, לדוגמא, ב-91 עונות של לה-ליגה.
מתוך 34 הזכיות בתואר, ריאל חגגה 21 פעמים בבית: 19 זכיות בברנבאו, אחת באצטדיון הצ’מרטין הישן (1932-33) וכמובן אחת באצטדיון די סטפאנו בעונת הקורונה 2019-20. 13 זכיות היו בחוץ: פעמיים היא זכתה באצטדיון המטרופוליטאני הישן, פעמיים בפיחואן ואחד בלס קורטס (ברצלונה), במגרש טוררו (סראגוסה), בסאן סבסטיאן, לוס קרמנס הישן (גרנאדה), לה רומארדה (סראגוסה), החוסה סוריה (ויאדוליד), אל סאדר (פמפלונה), סאן ממס הישן (אתלטיק בילבאו) ולה רוסאלדה (מאלגה – 2017).
ריאל מדריד הייתה הקבוצה שזכתה באליפות כשנותרו חמישה מחזורים לסיום. זה קרה בעונת 1960-61, במחזור ה-25 עם 0:3 נגד מאיורקה בברנבאו. עד לאותו הזמן המקסימום היה להבטיח את האליפות כשנותרו שני מחזורים. זו הייתה האליפות השביעית של ריאל. האליפות הראשונה הושגה במחזור הסיום וחמש האחרות במחזור הלפני אחרון. עם מיגל מוניוס בבכורה כמאמן הקבוצה רשמה 26 משחקים ללא הפסד, כבשה הכי הרבה שערים – 52 ב-30 משחקים, סיימה בפער של 12 נקודות מאתלטיקו מה שהיה שיא, הציגה את ההגנה הטובה ביותר – 25 כאשר פושקאש היה מלך השערים בליגה עם 27 ודי סטפאנו שני לו עם 21.
שנתיים לאחר מכן, עונת 1962-63, שוב זה קרה במחזור ה-25. ריאל ניצחה את אתלטיקו 3:4 שהייתה המתחרה הישירה שלה על הכתר, בברנבאו, והיריבה הייתה בפיגור 12 נקודות. זו הייתה זכייה שלישית ברציפות באליפות מה שלא קרה עד אז מצד אף קבוצה בספרד. ריאל זכתה בחמש אליפויות רצופות ורק חמישה שחקנים שרדו בהרכב במשך חצי עשור: סנטאמריה, פאצ’ין, פושקאש, חנטו ומנולין בואנו, מי שהיה המחליף של חנטו (כשקיצוני הסופה לא שיחק). בואנו אמר: “באותם ימים לא דיברו על זה כמו עכשיו אבל בין השחקנים הערכנו מאוד את העבודה שלנו ורצינו לזכות באליפות כמה שיותר מהר. בעיקר רצינו לזכות בחמש אליפויות ברציפות. צריך לזכור שבכל שנה גם התמודדנו בגביע אירופה וזה היה מאתגר מאוד לשלב בין שני המפעלים. כולם רצו לנצח אותנו. היינו קבוצה פנומנלית, בלתי ניתנת לעצירה. קבוצה שאין דומה לה”.
שנות ה-70 הייתה לא רעה בכלל עבור ריאל מדריד. היא זכתה בשש אליפויות ובדגש על עונת 1974-75, גם אז זה קרה חמישה מחזורים לסוף. הפעם ללא מוניוס האגדי שנפרד, ולואיס מולווני לא רצה לאמן אלא לשמש בתפקיד אחר, לכן הגיע מיליאן מיליאניץ’ היוגוסלבי. “אני לא יודע אם היה דבר כזה קודם בספרד. בריאל מדריד בוודאי יש את לפני ואחרי הגעתו. הפן הפיזי, הטקטי והטכני. הוא יצר קבוצה מאוזנת, רצה ורעבה. מאמן הכושר פליקס רדיסיק גרם לנו לעבוד קשה, שלושה אימונים. התחלנו להכיר את חדר הכושר. קדם העונה היה קשה מאוד. המאמן מיליאניץ’ המלציץ לכל מי שאין בית ליד מתחם האימונים – שייקנה, כי אנחנו נבלה שם את כל היום”. הוא מפרגן לסנטיאנה ורוברטו מרטינס שכבשו הרבה שערים. “הם קפצו כל כך גבוה וחששנו שהם יתנגשו זה בזה באוויר”. פנדל של פירי בדקה ה-90 במשחק החוץ נגד סוסיאדד הביא לזכייה בתואר. סנטיאנה ענה לשיחה של כתב ה-AS וחייך: "אם אני זוכר? לעולם לא אשכח. מעולם לא התאמנתי ככה. איזו עוצמה. אני לא יודע איך נראתה הבטן שלי עד אז. המהירות, תרגילי ההתנהגות. היינו ספרטנים. מוניוס מאמן גדול ומעולם לא עשינו דברים כאלה אצלו. היו אימונים מהפכניים, לא פלא שזכינו בליגה חמישה מחזורים לסיום ואף דאבל.
הלאה לקינטה דל בויטרה. הם זכו בתואר הראשון שלהם ב-1986, יום המשחקים ה-30, עם 1:2 על ויאדוליד בברנבאו בזכות שער של ואלדאנו. בסיבוב השני לקבוצה היה מאזן של 15 ניצחונות, תיקו והפסד. בבית ריאל לא שמטה אף נקודה. הקבוצה נקמה בברצלונה שהייתה ביתרון גדול בעונה הקודמת. שנתיים לאחר מכן, ב-1988, העונה השנייה של ליאו בינהאקר ההולנדי על הספסל, כבר היו 20 קבוצות ליגה. ריאל זכתה במחזור ה-34 בתואר עם 0:6 מהדהד על בטיס בברנבאו כשמיצ’ל כבש צמד. ריאל הוליכה מהמחזור הראשון ועד האחרון. ריאל סוסיאדד, השנייה, הייתה בפיגור של 11 נקודות, אתלטיקו בפיגור 14 וברצלונה רק שישית במרחק 23. ריאל כבשה 95 שערים, יותר מכל אחת אחרת, וספגה 26 בלבד. הוגו סאנצ’ס היה מלך השערים עם 29 והזאמורה היה פאקו בויו. “הדאבל” האישי האחרון.
עונת 1989-90 הייתה עונה עצומה, אליפות חמישית ברציפות, השוואת השיא של שנות ה-60. ריאל זכתה בתואר ארבעה מחזורים לסיום. ג’ון טושאק החליף את בינהאקר והקבוצה שברה את שיא השערים עם 107. באופן מוזר לחלוטין, במשחק האליפות במחזור ה-34 – ריאל השיגה את התיקו לו הייתה זקוקה אך לא כבשה בוויאדוליד. רפא מרטין ואסקס אמר: “יצאנו לנצח בכל משחק, היינו בטירוף. תמיד שיחקנו התקפי. הוגו ואמיליו (בוטראגיניו) היו ברחבה והם שחקנים שונים עם איכות נהדרת. הם השלימו אחד את השני. אני לא שוכח את סנטיאנה ששלט באוויר, את גורדיו, מיצ’ל, וגם אותי. ידענו מה לעשות. הכרנו אחד את השני, רק העיניים הספיקו. האוהדים היו איתנו אבל תמיד ביקשו גדול גול. ניסינו, ולכן כבשנו 107!”. הוגו סאנצ’ס הרשית 38 שערי ליגה והיה הפיצ’יצ’י. במשחקי הבית ריאל כבשה 78 שערים, כלומר ארבעה בממוצע למשחק. היא השיגה 17 ניצחונות וסיימה פעמיים בתיקו.