מחזור 35: קרובים קרובים לאליפות אחרי 4:3 גדול בקלאסיקו ביתי (כבשו: אריק, לאמין, ראפיניה 2X. בישלו: פראן 3X, פדרי)

ברצלונה תעמוד מחר מול כמה מבחנים מאוד לא פשוטים: התאוששות מההדחה הכואבת מול אינטר בחצי גמר האלופות, התמודדות מול לחץ ענק על הכתפיים ומשקולות עצומות על הרגליים במשחק שיכול להכריע עונה שלמה (ועוד מול מי),יכולת מציאת פתרונות לאגף שמאל ההתקפי של ריאל מדריד ללא קונדה הפצוע, ובאופן כללי - לנצח את ריאל מדריד שתבוא למשחק של הכל או כלום. אבל בעיקר בעיקר - ברצלונה תעמוד למבחן על הגישה שהיא תבוא איתה למשחק שבו ניצחון (כנראה) יסגור את הליגה, תיקו ישמור על הסטטוס-קוו, והפסד יהיה רע מוראלית אבל עדיין “לא נורא” ועדיין ישאיר את העניינים בידיים של הקטלאנים. שאננות, או החוסר שלה, ישחקו תפקיד מאוד גדול במשחק הזה.

בשורות הלבנים לא יהיו נעדרים עקב צבירת צהובים (גם בברצלונה לא, אגב), מה שישאיר את מצבת הנעדרים על: קרבאחל, אלאבה, מיליטאו, רודיגר, מנדי וקמאבינגה. אסנסיו וטשואמני יפתחו במרכז ההגנה, לוקאס בימין ופראן גרסיה בצד השני. הספק הגדול של אנצ’לוטי, למעט איזה טעם של מסטיקים הוא ילעס הפעם, יתרכז בחוליית הקישור, שם ההתלבטות בין תהיה בין מודריץ’, גולר וסבאיוס, כמי שיצטרף לוואלוורדה הבלתי נגמר ובלינגהאם הבלתי.
את ההתקפה כולנו מכירים, ואלא אם יהיה פה איזשהו תרגיל לא צפוי של רודריגו בחוץ וקשר רביעי בפנים - לא אמורות להיות הפתעות.

השאלות הגדולות אצל ברצלונה, ברמת השחקנים וההרכב, מתרכזות סביב 2 שחקנים: באלדה (שצפוי לקבל את האור הירוק ולהיכלל בסגל) ולבנדובסקי. האם הם כשירים? כמה הם כשירים? כמה פליק מוכן להקריב בשביל לפתוח איתם, או לא לפתוח איתם?
ברצלונה (ככלל, וראפיניה בפרט) מתקשה מאוד באגף שמאל, שלא לומר נעלמת לגמרי, ללא הטמבלול שעשה קפיצת מדרגה העונה, אבל לא ברור באיזו רמה הוא יגיע למשחק מחר. ולבנדובסקי? אפילו “רק” כחילוף, נצטרך אותו מחר. ולא מעט.

בשאר הדברים העניינים כרגיל - שצ’זני כנראה יפתח (אלא אם פליק הפסיד באיזו התערבות גרמנית), ויחד איתו איניגו, קובארסי והאולר השוויצרי שעונה לשם “אריק גרסיה” כמגן ימני. מה שישאיר את עמדת המגן השמאלי כסימן שאלה לגביי זהות הפותח בה - מרטין או באלדה. בקישור, למעט הפתעות מטורפות, יעלו פרנקי די כבר ואולמו, שיצטרכו לתמוך המון בחוליה השלישית ברשימה אבל הראשונה בחשיבותה - פדרי. בהתקפה צפויות רוטציות משמעותיות כאשר לאמין יפתח יחד עם ראפיניה ב-2 הצדדים. השלישי והמרכזי בחוליה הקדמית? תלוי בפסקה למעלה.

איזו ברצלונה נראה מחר? זו שבאה “לנקום” על ההפסד מול אינטר לפני כמה ימים, או כזו שעוד בטראומה? זו שהאירוע הזה ביגר אותה, או זו שעדיין נאיבית? זו שמשחקת בביטחון, או זו שרועדות לה הרגליים? זו שנקלעת לפיגור מוקדם, או זו שהופכת את המשחק? זו שפליק מאמין בשחקני הספסל שלה, או זו שהוא שוחק את ההרכב הפותח שלה במקום לראות את אאא"פ משחר לטרף בספסל?

התשובות - מחר.

ייעדרו -
ברנאל, קונדה, טורה.

אני שמח שיש לנו קלאסיקו, עם חשיבות, כל-כך מהר אחרי ההדחה. הדבר הכי מבאס בלהפסיד משחק כזה זה שאתה מת לתקן את הטעות כמה שיותר מהר, אבל מקבל את הצ’אנס רק אחרי המון זמן(שנה).
המשחק הזה נותן לקבוצה צ’אנס להפגין את העצמה שלהם שוב, לתקן את הטעויות ולנצח משחק חשוב בצורה שהם רצו לעשות מול אינטר.
אין לי ספק שהמוטיבציה והריכוז יהיו בשיאם למשחק הזה.

השאלה המתבקשת היא איזו ריאל גם נראה מחר כי הסיטואציה שם לא ברורה. מדברים כבר על לנתח את בלינגהאם בשביל העונה הבאה, מדברים כבר על שחקנים שסגרו איתם סופית, מדברים כבר על המאמן הבא אלונסו ועל כך שאנצ’לוטי צריך לתרגל פורטוגזית. האם ריאל מדריד בראש שלה כבר המשיכה הלאה וסיימה את העונה מבחינתה? האם ברצלונה תגרד את עצמה מהרצפה עבור עונת דאבל שגם ללא אלופות היא מעבר לציפיות של כולנו?

מקווה שנצליח להראות עוד מהעוצמה המנטאלית שהצגנו במהלך העונה.

ריאל מדריד תהיה מרוכזת בלגנוב מאיתנו את האליפות, אין לי ספק בכלל.
השאלה אם היא יכולה.
ההגנה שלהם נראית יותר מחוררת ממארטין, אבל הם רעננים וירצו להוכיח שהם לא יושפלו שוב.

אני מקווה שפליק הפעם יוותר על מארטין וירכיב 4 בלמים. אראוחו בימין על ויניסיוס, איניגו בשמאל מרביץ לגולר ולרודריגו, קוברסי ואריק במרכז. או אולי כריסטנסן במקום אריק.
אולי כדאי לוותר על אולמו הפעם ולתת לגאבי לנגוח בכל יריב.

אני באמת שואל, אחרי מה שראית מאראוחו במשחק מול אינטר אתה רוצה להרכיב אותו מול ויניסיוס? נשמע לי מוזר.
עם ההגנות שלנו ושלכם תצפו להרבה שערים מחר, מה שיכריע את הקלאסיקו זה ההתקפה ולא ההגנה.

הסגל של ריאל מדריד -

אין הפתעות אצל הלבנים בנוגע לסגל.

כן, אני חושב שאראוחו יוכל להתמודד עם ויניסיוס יותר טוב מאריק גרסיה.
הוא הבלם הכי מהיר שלנו, והמהירות היא קריטית.

דימה לא הבנתי אם זו פנטזיה שלך או תקווה אמיתית. אראוחו מעולם לא שיחק כמגן ימני תחת פליק כמדומני.

ובכל מקרה, אפילו שאנחנו זוכרים אותו לטובה בקלאסיקוס כבר שנה שעברה זה פחות הצליח מול ויני שהצליח לגבור עליו סוף סוף.

זה יהיה אריק ותכלס הוא לגמרי הרוויח את הקרדיט אחרי המשחק מול אינטר.

אף אחד לא שיחק כמגן ימני תחת פליק כי קונדה שיחק את כל המשחקים. כשאיחר, ופורט קיבל פירורים, אראוחו היה פצוע .
זאת פנטזיה שלי, לא מבוססת על ידיעה כלשהי.
אני לא מאמין שאריק יוכל לדגדג את ויני כמו שאראוחו יוכל. אין לי שום בעיה עם אריק, פשוט לא מתאים ליריב הזה.

הפנטזיה שלי שארואחו לא ילבש את המדים שלנו. לפני הפציעה הוא לא התאים, אחרי הפציעה הוא פשוט גרוע. הלב שלו לגמרי בלאוגרנה, יכול לשבת לידי במשחק כשיפתח הקאמפ-נואו החדש. על המגרש הוא לא ראוי שלא לדבר על השורף בעין שסרט הקפטן על הזרוע שלו עושה לי.

הרכבים משוערים -

תמימות דעים בתקשורת לגביי ההרכב הברסאי, ולגביי העובדה שבאלדה יפתח בספסל.

ההרכב של ברצלונה -

אין הפתעות בפליקיה - פראן ומרטין ממשיכים לקבל את חולצת ההרכב, בעקבות כשירותם וכושרם הלא מלאים של לבנדובסקי ובאלדה. בתקווה שהאחרונים כשירים למחצית השנייה, ולא כדי להציל את המולדת.

אריק מקבל על הראש את ויניסיוס למבחן סופר מאתגר בשבילו, ובשביל קובארסי שיצטרך לעזור לו, בלי להפקיר את אמבפה.

ההרכב של ריאל מדריד -

גולר עולה בהרכב של הלבנים (במקומו של רודריגו), יחד עם סבאיוס, בלינגהאם ו-ואלוורדה.

פראן גרסיה יעמוד בין לאמין לבין השער, ואסקז יעמוד בין מרטין לבין הנצח.

מודריץ’, רודריגו, אנדריק וברהאים מתחילים על הספסל.

בישורת האחרונה פליק ננעל על ההרכב הלא נכון. זה עלול לעלות לנו בעונה כולה.

את מי היית משנה?

את הקישור. אי אפשר לשחק עם אולמו ופרנקי יחד. אני מרגיש כמו תקליט שבור. אנחנו מאבדים את האמצע.

אנחנו אשכרה צריכים שיהיה 2:0 בשביל להתניע :man_facepalming:t2::joy:

אני חושב ששחקני ברצלונה פשוט לקחו ללב שקראו להם לוזרים בהתחלת השנה שהחליטו עכשיו שכל משחק לעשות רמונטדה…

פראן הפתעת השנה בשבילי. מוריד את הכובע. אוכל אותו בצורה הכי כיפית שיש

התשובה לשאלה, לפחות במחצית הראשונה - כן.

פראן מדהים, פשוט מדהים. אלו לא רק 3 הבישולים, אלא העובדה שהוא עושה עבודה פסיכית במשחק הלחץ ובתנועה בלי הכדור.

ברגע שריאל עלו ל2-0 הם די נתנו לבארסה להשתלט על האמצע כי מבחינתם עכשיו נשאר להרוג את המשחק. הקישור של בארסה, שבכוחות עצמו לא הצליח במשימה קיבל מתנה ואז הכל השתנה. אבל פליק העלה אותנו לקלאסיקו במינוס 2 כמו שהוא עשה פעמיים מול אינטר. אלמלא ריאל כל כך פריכים היינו משלמים מחיר כבד.

דרך אגב דה יונג יד די ברורה מישהו יודע כמה זה היה לפני הגול? לא הראו או שלא שמתי לב כי אני רואה ממחשב איכות לא משהו