מחזור 35: קרובים קרובים לאליפות אחרי 4:3 גדול בקלאסיקו ביתי (כבשו: אריק, לאמין, ראפיניה 2X. בישלו: פראן 3X, פדרי)

סתם. מה שאתה אומר זה סתם.

למעט הבלחות בודדות של פעם ב.., לא ראיתי בכדורגל קבוצות שמחזיקות רמה גבוהה לאורך כל העונה.

ריאל של שלוש ליגת האלופות ברצף הייתה דומיננטית? פחחחח….

ליברפול בעונה האחת שבה היא הדיחה אותנו בחצי.

בארסה של פפ.

בארסה של ה MSN לעונה אחת בדיוק.

יש לך דוגמאות אחרות מהעידן שאני רואה (2003 ואילך)?

תן לי קבוצות שהן לא פח שהיית רוצה שנשחק נגדן בשביל לבחון את העניין.

אפילו לא.
חצי עונה, קצת אחרי הלייק של מסי לצלסי.

מה מוגדר כקבוצות פח?
רוב המשחקים במסגרת הליגה הן נגד קבוצות שעל הנייר פחות טובות מברצלונה.

עזוב רגע את הליגה. גם לגדולות יש עליות ומורדות.

באיירן, ריאל, אינטר, פסז, סיטי, כולן מציגות רמה פסיכית עונה אחרי עונה?

זה כל כך בולט בליגת האלופות, בסוף הן נופלות על איזו שטות, או שהן לא מרשימות במשחק חפירות, או שהן עולות בעקבות הברקה אישית ברגע של מזל.

מעטות העונות שיש בהן דומיננטיות מוחלטת של קבוצה.

ודווקא העונה, בזכות כל המהפכים, בזכות כמות השערים הבלתי נתפסת לקבוצה עם כזה סגל, הייתי אומר שבארסה היא הקבוצה הדומיננטית באירופה.

אבל זה כדורגל. 90 דקות זה המון זמן משחק והכל יכול לקרות. משחקים כמעט תמיד מוכרעים בדקות בודדות מתוך ה 90.

ודווקא בגלל שאנחנו משחקים דקות ארוכות במשחקים שלנו טוב יותר מהיריבות, אני מדבר על דומיננטיות.

———-

אגב, אנחנו רואים את העבר בצורה רומנטית וקושרים כתרים שאין להם סיבה.

אתם יודעים…
הגול של סאן אנדרס בסטמפורד ברידג׳ זכור לנו כרגע מטורף של התרגשות, קטארזיס שהולך איתנו שנים, משחק גדול שבגדולים.

בסוף היום שמנו רק גול אחד במשחק הזה, התקשינו מול צ׳לסי, היה שם משחק חפירות אחושרמוטה והיינו בדרך להדחה כואבת פי 10 מזו שאכלנו השנה מאינטר.

מול אינטר היינו טובים בהרבה מאשר אותו משחק היסטורי. קצת פרופורציות…

במובן שהשאלה נשאלה גם התשובה טיפה לא הגיונית עבורי.
אם השיטה לא טובה, והסגל הזוי, מה זה משנה אם היריבה ‘‘פח אשפה’’ או אמבטיה מזהב?

אם הם פחי אשפה בגלל הסגל אז זה מבטל את טיעון הסגל החובבני.
אם הם פחי אשפה בגלל השיטה, אז זה מבטל את טיעון השיטה הלא טובה.

מסכים מאד עם כוכבית: כבודה של אינטר הנוכחית במקומו מונח, אבל צ׳לסי ההיא היתה קבוצת כדורגל חזקה יותר עם סגל עדיף משמעותית (וכמובן שגם בארסה לעומת הנוכחית).