ברצלונה לא צריכה לנצח את הקלאסיקו הזה - הבלאוגרנה יגיעו למשחק כשהם ביתרון 11 נקודות בראש הטבלה, 4 מחזורים לסיום העונה.
ברצלונה לא חייבת לנצח את הקלאסיקו הזה - לא משנה מה יקרה במשחק מול הבלאנקוס, לברצלונה מספיקות 2 נקודות כדי להבטיח אליפות, ואחרי ריאל מדריד מחכות לה אלאבס (חוץ), בטיס (בית) ו-ולנסיה (חוץ).
ברצלונה לא מוכרחה לנצח את הקלאסיקו הזה - מספיק לה תיקו, כל תיקו.
אבל ברצלונה רוצה לנצח את הקלאסיקו הזה.
כי זה לא משחק אלופות בחוץ בו שומרים כוחות לקאמפ נואו, כי רוצים אליפות שנייה רצוף, בגלל שרוצים להבטיח תואר שימתיק את ההדחה מאלופות ברבע הגמר, מכיוון שרוצים לתת לחבורת ילדים + 2-3 קשישים את החותם על עונת ליגה משכנעת מאוד. ובגלל שזו הליגה ומכיוון שזו ריאל מדריד.
ובגלל שזה האנזי פליק. הוא לא מבין בלשחק על תוצאה, הוא לא מכיר את המושג הזה. אין לזה מילה בגרמנית (*).
אז עם מה ברצלונה תגיעה לקרב הזה? עם כולם, למעט לאמין (ואולי כריסטנסן, לא שלמישהו איכפת). נכון, ראפיניה לא קיבל דקות מול אוסאסונה במחזור הקודם, וכנראה לא יפתח בראשון הקרוב, אבל אפשר לסמוך על הברזילאי המזויף הזה שבקלאסיקו הוא ירוץ על המגרש גם אם זה ל-2 דקות, אחרי שריקת הסיום, כדי לריב עם הקהל הלבן. אריק וקונדה סיימו את ההשעיות הלא קשורות לכלום שלהם, ויהיו זמינים, ולכן הדילמות בהרכב כדלהלן -
- מכיוון שפליק מכניס להרכב שחקנים לפי הסדר הבא: אריק, גאבי, פדרי, ז’ואן גרסיה, ואז כל השאר - מי יפתח בהגנה, ואיפה? קאנסלו וקובארסי נעולים בעמדות שלהם, באלדה יישאר עצוב בספסל (אם כי הוא מת על דהירות מול ריאל מדריד, וזה אחד המשחקים שהכי מתאימים להן), ואז…אלון לצידו של קובא? או אריק? קונדה כחור ימני, או אריק?
- ובקישור - לצידו של הקוסם, האם זה יהיה פבלו “תנו לי 2 דקות ו-ויניסיוס באוויר + כרטיס צהוב” גאבי, או אריק (יש לי לפעמים הרגשה של דז’ה וו)? אולי גאבי יתופקד בעמדה אחרת? האם פרנקי יבין את הרמז?
- קישור התקפי + התקפה - פה בכללללללל… בהיעדרו של לאמין, ובהינתן חלודתו של ראפיניה, קפאונו של ברדג’י, ב"לא ברור מה לעזאזל קורה איתו" של ראשפורד, ובעקימותם של לבנדובסקי ופראן - האפשרויות הן כל כך אינסופיות, שאפילו אין טעם לנסות לנחש מי יפתח ואיפה. או אריק.
ועדיין, מה שבאמת מעניין זה איך ברצלונה תגיע ביום ראשון למשחק. אפשר, והגיוני, ומתקבל על הדעת, להגיע שאננים - התוצאה לא תשנה יותר מדי (סטטיסטית), עוד רגע יש מונדיאל, ויש צחוקים בצד הלבן שאולי יכולים להוביל לזה ששחקני ברצלונה יגיעו לא במוטיבציית שיא.
למזלנו בדיוק בשביל זה יש פליק, בשביל זה יש ראפיניה, בשביל זה יש פרמין, בשביל זה יש גאבי.
אז מה שלום היריבה בלבן? אמממ…לא לגמרי יודע אם יש לזה ביטוי בספרדית (**). חשבתם שלפליק יהיה קשה להחליט מי ישחק ואיפה? אז ארבלואה בעולם אחר לגמרי של בלבלות. הלבנים יגיעו למשחק אומנם עם טיבו קורטואה שחזר לכשירות, וכנראה גם עם אמבפה שחזר מהנופש, אבל כל השאר? ואלוורדה לא ישחק כי נתקע בשולחן כשהלך לתומו בחדר ההלבשה, טשואמני שינה את השם ל"שולחן" ואולי ייעדר גם הוא. בנוסף להם, גולר, קרבחאל, רודריגו, מיליטאו, מנדי, וסבאיוס סיימו את העונה. אה…וגם אימת הלאמין, קאררס, הסתכסך עם ארבלואה ולא ברור אם ישחק.
אז עם מה ריאל מדריד כן תגיע לקרב הזה? כלומר - חוץ מקרב מקדים בין ואלוורדה לטשואמני?
עדיין יש את ויניסיוס, אמבפה, קורטואה, רודיגר, בלינגהאם וקמאבינגה. עדיין כל כל אחד מהם יכול לתפוס יום, וגם יותר מאחד מהם, ולהעלים (ולו רק ל-90 דקות) את הבלאגן מסביב למועדון מהבירה. בטח כשמולם ההגנה הברסאית המהוללת. מעבר לכך - זו עדיין ריאל מדריד, וזה עדיין הקלאסיקו, ואולי דווקא בתור חיה פצועה - צריך להיזהר מהלבנים אפילו יותר.
כי הקלאסיקו זו בועה. בועה בה עדיין מדובר בברצלונה, עדיין מדובר בריאל, וכל תוצאה שהיא זו אפשרות שיכולה להתרחש במציאות (הרבה מילים במקום להגיד “ריאלית”), עם ובלי קשר למצב של המועדונים. יכול להיות שתהיה התפוצצות, יכול להיות שההתפוצצות תגיע לכל כיוון שיהיה, ויכול להיות שיהיה משחק רגוע ושקול כי ברצלונה לא צריכה להרוג את עצמה בשביל ניצחון, והיא יכולה לשחק על תוצאה.
רק שפליק לא מכיר את המושג הזה.
במפגשים הקודמים העונה:
ליגה - הפסד 1:2 בברנבאו. כבש: פרמין. בישל: ראשפורד. הורחק: פדרי
סופר קופה - ניצחון 3:2 בגמר. כבשו: ראפיניה 2X, לבנדובסקי. בישלו: פרמין, פדרי. הורחק: פרנקי
(*) - אם הייתה, בטח זה היה משהו כמו “אנבררהפדריחייבלנוחשטט”.
(**) - אם היה, בטח זה היה משהו כמו “שכונסו קומו דליגה לאומיסו”
מועד המשחק: ראשון, 22:00
אצטדיון: הקאמפ נואו המחודש והמתחדש
שופט: 2 הרננדס 2 הרננדס
שידור: One




















