"האם עשיתי טעות כשהתחלתי עם 3 שחקני התקפה הלילה? כן, ללא ספק.
הטורניר הזה הראה לי מה אנחנו ומה אנחנו יכולים לשפר. זה המשחק האחרון של עונת 24/25. העונה שלנו מתחילה באוגוסט.
אני יודע כעת דברים מסוימים בוודאות, אני יודע כמה עובדות. יהיו שינויים.
הטורניר הזה חשף בפניי הרבה לגבי הזהות שלנו, החוזקות של השחקנים, הרכב הקבוצה, השחקנים שנביא, והשינויים שיבואו בעקבות זאת. העונה תהיה שונה במקצת.
פ.ס.ז’ היא קבוצה. אנחנו רק התחלנו. סבלנו, זה היה קשה. יש הרבה דברים שאנחנו רוצים לעשות טוב יותר. זה כואב היום.
לשכוח את התוצאה הזו ולהמשיך הלאה? לא, אנחנו לא צריכים לשכוח את התוצאה הזו בכלל״
המאמן.
ואם הוא לא יביא שינוי הוא יפוטר,אבל הוא צריך זמן בשביל זה.
Luis Enrique: “Xabi Alonso doesn’t need to prove anything.”
“He needs a pre-season. His project just started. I have been working on this project for more than 2 years now, you can’t compare.”
המאמן יכול לעשות הרבה, הוא לא יגרום לויניסיוס להפוך לשחקן קבוצתי לוחץ ועוזר בהגנה, גם לאמבפה לא.
אין לי ספק שלאלונסו יש רעיונות טובים והוא יכול לשפר כל קבוצה, המבחן האמיתי שלו יהיה לספסל את ויניסיוס (כי לא רק שלא נשתחרר ממנו, הוא בטוח אוטוטו מאריך חוזה) ולראות אם הוא יותר חזק מפלורנטינו ואמבפה ופה אני קצת סקפטי.
בואו נראה איך הקיץ ייגמר ואם ויניסיוס עדיין יהיה פה,בכל מקרה תמיד יהיה לנו את דמבלה בתור דוגמה לשאוב ממנה תקווה לשחקן בלי מח שהצליח ללמוד ללחוץ ולשחק קבוצתי.
-אפשר להתלונן או להתבאס מההפסד המביך אתמול - שום סיבה להפסיד 4:0 עם פוטנציאל לעשירייה גם אם פ.ס.ז’ נהדרת ומחוברת - זה לא אומר שאני מערער על צ’אבי אלונסו או על כך שיהיה שיפור בקבוצה ואפילו שיפור עצום.
-זה דבר אחד להגיד את הדברים הנכונים בתקשורת - לבין ליישם בפועל ולקבל החלטות קשות. אלונסו עשה את זה נפלא עד למשחק היוקרתי בו קצת ‘נכנע’.
-קיליאן אמבפה לא מעצבן כמו ויניסיוס ג’וניור, הוא לא רב עם יריבים בדרך כלל, אין פרצופים ותנועות ידיים והוא גם קבוצתי יותר אך גם הוא זה מינוס שחקן במשחק הלחץ.
-אתמול אני לא ‘מרכז’ את הטענות רק לוויניסיוס אבל הוא בניגוד לאמבפה לא מתפקד מאז אירוע כדור הזהב להוציא שניים-שלושה משחקים.
-סימן שאלה גדול מאוד לגבי מרכז השדה שלנו, אין מה לעשות. פדה ואלוורדה וג’וד בלינגהאם זה אחלה והשאר זו תעלומה.
איך תמיד נופלים פה לניתוח פרסונלי של שחקנים…
כאילו עונה שלמה של השוואת סגלים מול ברצלונה לא הספיקה. אין מה לדבר על חולשה נקודתית לפני שיש קבוצה על המגרש.
קשר יותר טוב או מגן יותר מוכשר היה אולי עושה את ההבדל עבור באיירן במשחק מול שלה מול פריז, שם הם הצליחו לעמוד בקצב יפה. במקרה שלנו לא הייתה קבוצה על המגרש. נונו מנדש וויטיניה בהרכב שלנו לא היו מפחיתים את הכמות המפחידה של אחד על אחדים שהגיעו מולנו אתמול.
אני לא משוכנע שכיוונת את זה אליי אלא יותר לגבי הקולות של “אנטי ויני” אולי? בכל מקרה, שמע, כשיש לך כמה בעיות שהן ‘קטנות’ נקרא לזה ככה - זה מצטבר, ונגד קבוצה כזו זה עושה את ההבדל. כן יש לנו נקודות תורפה מאוד-מאוד ברורות. מה שכן חוץ מצמד הבלמים שעשו טעויות שאסור לעשות (אם אחד משחקני ההתקפה של פ.ס.ז’ היה גובר עליהם באחד על אחד או מקדים אותם במצב נייח בנגיחה סתם הייתי אומר -אז ניחא. מה שהם עשו זה לפגוע במקצוע שלהם) - אני חושב שהייתי הוגן בביקורת שלי.
עם דני סבאיוס במקום אחד החלוצים מלמעלה, נניח במקום ויניסיוס כי גונסאלו באמת עושה לחץ ועובד קשה - זה לא היה מנצח לנו את המשחק או מפסידים 1:0. אולי 4:0 גם כן. אבל זה 4:0 עם תחושה של שביעייה ומעלה. זה לא מפריע לאף אחד?
בטח שזה מפריע, ומגיע למי שטעה לחטוף אש, ואולי המשחק היה מתפתח אחרת אילולא הטעויות.
אבל קח לדוגמה את ברצלונה. היא התחילה מלא משחקים עם טעויות מפגרות. פיגור כפול מולנו, מול אתלטי. הנפילות מול אינטר. אבל מהר מאוד היא השתלטה על המשחק והפכה, כי יש שם קבוצה ודרך מאוד ברורה.
אתמול הקבוצה שלנו הפסיקה לנסות בדקה העשירית. זה שפראן גרסיה צריך להציל את המולדת באחד על אחד כל חמש דקות זה כשל קבוצתי, בייחוד כשאתה רואה שבצד השני לא נתנו לנו לדגדג את הרחבה אפילו כשהיו בהילוך ראשון. אגב גם פדה היה נראה אומלל באגף מול הקיצוני שלו.
בקיצור, היעדר האימון והדרך שלנו היא 99% מהבעיה, לכן התעייפתי מלראות אנשים מבקשים עוד קשר ועוד מגן כשזה לא שורש הבעיה. זוכרים איך כל ילד בן 14 שעלה בהרכב של בארסה בעונה שעברה היה נראה בול פגיעה?
אני טוען שהבעיה היא קבוצתית. יכול להיות שויני ואמבפה פוגעים במרקם הקבוצתי, והנוכחות שלהם מנטלת אפשרות למשחק לחץ מצידנו. בסוף זו עדיין בעיה קבוצתית מבחינתי (שאלונסו יצטרך לפתור על ידי ספסל או מכות) ולא מחסור באיכות.
אימון זה חלק משמעותי כי בארבע שנים האחרונות לא היה לנו כזה.
אי אפשר להתעלם מחומר השחקנים לגמרי (99% אימון?)
יש לנו מספר לא מבוטל של שחקנים בסגל שלא ברמה של ריאל מדריד.
חלקם עצלנים, חלקם איטיים, חלקם פרימדונות, חלקם פשוט לא ברמה של המועדון.
אז כן, כדי להגיע לרמה של פריז צריך מאמן עם דרך ושיטה וצריך שחקנים שמתאימים לשיטה (תשאל את לואיס אנריקה אם הוא הצליח לגרום לאמבפה לרוץ וללחוץ)
הקבוצה לא תתגבש לקבוצה אם יש שחקנים שחושבים שהם מעל הקבוצה. יתכבד אותו שחקן טיפש ונפוח שחושב שהוא במעמד של כריסטיאנו, וייתן 40-50 גולים בעונה באופן קבוע, ואז אולי יהיה לו פטור ממשחק הלחץ.
לא ייתכן שיהיו שחקנים שיקיזו דם ויתנו ספרינטים מצד לצד, יחלצו כדורים, ישתדלו וינסו ויהיו שחקנים שברגע שהם מקבלים כדור מאותו שחקן שכ"כ התאמץ בשבילו, יאבדו אותו באדישות ובחוסר אכפתיות. אני מבין את התסכול והייאוש של בלינגהאם ושל פדה מההתנהגות הזו. הקבוצה לא תתגבש כי אותם שחקנים שמנסים ומתאמצים פשוט ירגישו שאין טעם כי חלק בכלל לא משדרים על אותו גל.
מקווה שאלונסו יקבל ביצים, ומקווה שבהנהלה פוקחים עין על ההתנהגות של השחקנים ושנפסיק לראות פה פרות קדושות.
כל פעם שקוורצחליה עם הכדור, שניים שלושה כחולים מתנפלים עליו. אצלנו, כל כדור שהגיע אליו הוביל לאחד על אחד מול פדה ומצב מסוכן לשער. כל כך מעצבן לראות את ההבדל במחוייבות.