ההיעדרות של הויסן והפציעה של טרנט פשוט הרגו את המשחק, החיסרון של הויסן בהגנה נורגש והחיסרון של פדה בקישור גם כן הורגש, וזה מאוד השפיע על האמצע שלנו, מה שלא עזר זה ההרכב שאלונסו פתח איתו, פראן מסננת, הבלמים שלנו חולמים כבר על חופשה ופדה לבד בהגנה.
זה בסדר, יש לנו הרבה לאן להשתפר ואלונסו לומד מהטעויות שלו.
מה שמאוד מדאיג אותי זה ההתקפה שלנו, אנחנו כרגע מסתמכים רק על אמבפה בהתקפה וויניסיוס לא שם בכלל…
אני ממש מבואס מחלק מההחלטות של צ’אבי אלונסו.
העלת חלוץ 9 לשחק, תן לו לשחק 9. אם אתה רוצה קיצוני ימני תשחק שם עם מישהו שמתאים לתפקיד הזה.
במחצית הראשונה הוא עשה את הדבר הכי נוראי מבחינתי, הלך אחורה ובנה על מתפרצות. המחצית השניה הוכיחה שזה לא הכרחי.
בדקה 64 הוא התחיל להחזיר פצועים שירגישו את הדשא והתחיל לתת כבוד למודריץ’ ולואסקז שעוזבים. זה ריאל מדריד הלו.
אבל חוץ מזה, הכל בסדר. צריך להירגע, דברים יקחו יותר זמן עד שנגיע לרמה שאנחנו רוצים להגיע אליה.
לא חושב. פריז עשתה לנו מה שעשתה לאינטר ולאינטר מיאמי - בליץ’ בהתחלה וטיילת בנחת עד הסוף. היא החליפה גם את כל השחקנים המסוכנים שלה. בקיצור, היא “נתנה” לנו, וגם בחצי הילוך הגיעה לאיזה 5 מצבים של 100 אחוז גול וכמה וכמה נבדלים.
הקבוצה הזאת “למדה” לנהל תבוסות. אחרי ה- 2-0 זה נגמר, הם נכנסו לכוננות ספיגה והפכו פאסיביים. לפעמים נראה שהשחקנים המושפלים סוגרים דיל עם המביסים - תורידו הילוך ונבטיח שלא ננסה לרוץ. בקיצור, אפילו מראית עין של משחק לחץ ומאמץ לא היה, אז נחמד שלפחות נתן דקות אחרונות לעוזבים.
אני עדיין חושב שאלו לא יחסי הכוחות ושחטפנו מכה פסיכולוגית קשה על ההתחלה (והם קיבלו בוסט לביטחון). מצד שני, זו פריז וזה חלק מהשיטה שלה (מעבר לאיכות) - בליץ’ בהתחלה כדי להפר איזון.
גם בהרכב מלא של ריאל זה היה נראה ככה, זה נראה כאילו אתה מקשיב לשגיא כהן וחושב שריאל בכלל ברמה שלהם.
הופעה מביכה.
אני חושב שגם עוד חצי שנה של אימונים לא יגרמו לסגל הזה להיראות טוב יותר.
מגן ימני, מגן שמאלי, קשר (משמעותי) ולתת לויניסיוס ללכת.
ככה לא נראית קבוצה שרוצה להוכיח משהו אחרי עונה זוועתית.
אני מרגיש שראיתי עוד משחק עם אנצ’לוטי.
בהצלחה למודריץ במילאן! ותודה על קריירה מדהימה!
אתה ושי מדברים שטויות ומדברים מתוך עצבים, תשתו מים קרים.
אתה מדבר על קבוצה שהתאמנה איזה 3 שבועות בקושי עם מאמן חדש ושיטה חדשה מול אלופת אירופה שנמצאת בכושר הכי טוב בהיסטוריה שלה, מי שציפה שננצח היום חלם.
היו טעויות היום, צריך ללמוד מהם ולהמשיך הלאה, השחקנים צריכים לצאת לחופשות ולנוח קצת.
עוד חודש חודשיים נדבר באיזה רמה אנחנו ונבין קצת יותר את המצב…
מה שכן אני מסכים עם שי שצריך מגן שמאלי דחוף ועוד קשר אמצע.
ייתכן, אבל הכדורגל הריאקטיבי וחסר היוזמה שהצגנו במחצית הראשונה בלתי מתקבל לטעמי. במחצית הראשונה חזרנו לבלוק נמוך ובנינו על מתפרצות בוודאות.
בשביל זה היה מספיק את אנצ’לוטי. מאלונסו אני מצפה ליותר.
כולם רואים את פסז’ וצועקים ‘‘חייבים מגן שמאלי כמו שלהם’’ ‘‘חייבים קשר כמו שלהם’’.
מישהו ראה את הכוכב השני הכי גדול שלהם קרבחצליה יורד פעם אחר פעם כמו מטורף לסגור פריצות של פדה ומצליח לסגור אותו על קו הקרן ? זה מה שעושה קבוצה גדולה, לא עוד מגן שמאלי.
ריאל מדריד צריכה לנצח בכל משחק.
עכשיו למציאות, לא חשבתי לרגע שננצח היום אבל ציפיתי שהשחקנים יראו לפחות רצון אמיתי לשחק כדורגל.
הם נראו זוועה כל העונה, הגיע מאמן חדש, תרצו! תתאמצו! תלחצו! תתאמצו!
אין אף תירוץ ללמה הם נראים כאילו הם הולכים לטייל בבניאס.
גם פריז אחרי עונה עמוסה.
להוסיף לנקודה הזאת.
להפוך את דמבלה, השחקן הכי מרגיז ואדיש בתולדות הכדורגל, לשחקן שהלחץ שלו מוביל באופן ישיר לשני שערים, זאת עבודת אימון (ואימון מנטלי) מבריקה.
לא רואה שום בעיה שהוא נתן ללוקה מודריץ’ לשחק והוא נזק הרבה פחות גדול מלוקאס ואסקס בעמדתו. לוקה אגדה, הוא נפרד, ולא היה לנו שום סיכוי לחזור למשחק, ה-4:0 שלהם שהגיע - היה באוויר הרבה יותר משער מצמק שלנו עוד לפניכן. אני לא רוצה להרחיק לכת אבל גם אני מבואס מניהול המשחק של צ’אבי אלונסו. לא היה שינוי פנימי אחרי 20 דקות, לא היה חילוף במחצית, ההרכב עצמו..כמובן שאף אחד לא ציפה לשתי טעויות נוראיות ככה של הבלמים אבל לא היינו אפילו בכאילו.
זה היה משחק של 5:0 ומעלה אם פ.ס.ז’ היו רוצים, מאכזב מאוד כל מה שקרה. אני לא חושב שזה ‘היה צריך’ להיות ככה, חבל מאוד.
אכן. ובדיוק בגלל זה ריאל צריכה לקבל החלטה אמיצה ולהיפרד מויניסיוס. יש לו רגעים מדהימים אבל זה באמת לא שווה את שאר ההחלטות המטופשות, הפעולות הגסות ובעיקר הנתק משאר שחקני הקבוצה.
היום עזב את ריאל אחד מגדולי הקשרים שידע עולם הכדורגל. כשאני מדמיין את ריאל אני רואה את לוקה מודריץ’. לא רק עילוי מקצועי אלא גם ובעיקר המון קלאסה, קור רוח וחכמה גדולה. ויניסיוס בדיוק הפוך.
באופן כללי ריאל צריכה מגן שמאלי (מקווה שקרראס יספק את הסחורה) קשר ששולט בקצב המשחק וגם קיצוני לאגף ימין. דיאז לא מספיק ומסטנטואונו עוד צעיר ונראה שהוא יותר שחקן 10.
זו נקודה מעניינת, זה קרה בעיקר כי הוא לא רצה לייצר שטח עבור שחקני פריז. פערי האיכות בקישור והתקפת פריז היו ניכרים מידי, ונראה של אלונסו לא נשארו אופציות. הבעיה היא שבדומה לבארסה פריז יכולה לייצר משחק סביב “מעבר מדומה” (התקפת מעבר מבלי לחכות בהגנה, אלא ממשחק שוטף) והחלק הקדמי שלה ברובו מהיר, טכני וחד מבארסה (לאמין אולי היוצא מין הכלל) לריאל לא היו פתרונות וזה חשף כמה בלופים כמו אסנסיו, גולר כמנהל משחק והעובדה שאתם ללא קשר אחורי אמיתי.
זה פלונטר מאוד אסימטרי שיש בריאל מדריד, ואני תוהה איך אלונסו יפתור אותו בין אם טקטית או דרך רכש.
לגבי הצד המנטלי בריאל, אני לחלוטין מסכים עם טיטי במקרה זה. משהו המנטליות של מדריד נסדק בעונה החולפת.
צ’אבי אלונסו יצטרך להמציא צ’אבי אלונסו
אם צ’אבי אלונסו רוצה להצליח בריאל הוא חייב צ’אבי אלונסו בקישור. רג’יסטה - הפליימייקר האחורי. זה מה שריאל הכי צריכה. רודרי, ויטינייה, סובימאנדי. אין כזה לריאל. אין כזה בשוק. צ’אבי אלונסו יצטרך להמציא צ’אבי אלונסו.
בדיוק כמו שפפ המציא את בוסקטס למרות שהיה לו את יא יא טורה. טשומאני מסמל את ריאל מדריד הנוכחית - בינוני. הוא לא גרזן כמו קאסמירו והוא הכי רחוק מלנהל את המשחק סטייל קרוס או מודריץ’. הוא מתחבא מאחריות ומדהים אותי שהוא כמעט תמיד יוצא נקי מביקורות בכל מה שקשור לתקשורת הספרדית. אף פעם לא הייתה לו טעות סטייל ואראן באיתיחאד או אסנסיו או רודיגר אמש. אפילו לפדה הייתה טעות שעלתה בגול. טשומאני הוא אחד שגורם לקבוצה לשחק רע בגלל שהוא שם אבל לא זה שבגללו הגיעה הטעות לשער.
כמו שלא התכוננו ליום שאחרי CR7 בזמנו(יש כאלה שיגידו שעד היום אין לו תחליף) אבל עכשיו זה זועק לשמיים יותר מתמיד שאין תחליף לא לקאסמירו, לא לקרוס וגם לא למודריץ’. עם כל הכבוד לקמבינגה ולפדה הם לא יורשים ראויים ל2 משליישית הקישור המצליחה ביותר בזירה האירופית שהייתה לריאל.
יש משהו בארדה גולר הזה. לא רק אנחנו רואים את זה. כנראה שגם אלונסו רואה את זה. אבל אני שואל את עצמי האם יש מצב לקחת את ארדה גולר ולקחת אותו אחורה ולנהל את המשחק? האם צ’אבי אלונסו יכול לקחת את ארדה גולר ולהמציא לו עמדה חדשה? להפוך אותו לרג’יסטה של ריאל מדריד זה שמקבל את הכדור מהבלמים או אפילו מהשוער? להסיט קשר אחורה - עשו את זה עם פירלו ביובנטוס, עשו את זה אחר כך עם פיאניץ’ ביובנטוס, עם הקאן באינטר והדוגמא הכי עכשווית לואיס אנריקה עשה זאת עם ויטיניה.
אין כדורגלן ריאלי שאפשר להביא בשוק שיכול להגיע וביום הראשון ינהל את הקישור של הקבוצה. אין יורשים למודריץ’ וקרוס. לדעתי אלונסו יבין את זה מהר מאוד שהוא יצטרך לקחת מישהו מהסגל ולהמציא אותו מחדש. לדעתי ההימור הכי גדול אבל זה שהכי יכול להשתלם הוא להסיט את ארדה גולר לתפקיד הפליימייקר האחורי של ריאל מדריד. זה יכול לעלות בכמה איבודי נקודות ואפילו הפסדים אבל זה שווה לעתיד. אולי לנסות אותו בתפקיד החדש רק במשחקי הצמפיונס בליגה. שם אפשר להפסיד כמה משחקים ועדיין לעלות לשלב הבא גם אם זה במחיר שלא נארח את הגומלין בשמינית.
יכול להיות מעניין.
עד לפני 5 חודשים פסז׳ עוד נאבקה על מקומה בתחתית הטבלה של ליגת האלופות,אחרי שנה וחצי של אימונים,רכש נכון ועבודה מנטלית זה התחבר והם הפכו לקבוצה הטובה בעולם בפער.
מי שחושב שאחרי חודש של אימונים עם 6 משחקים רשמיים תוך כדי אנחנו כבר ניראה יותר טוב או אפילו משהו שקרוב לדגדג את פסז שמחלקת רביעיות לכל יריבה אז הוא חי בסרט.
מה גם שהמשחק נגמר תוך 10 דקות אחרי 2 טעויות שלא קשורות לכלום חוץ מקצר במח של הבלמים ומשם כבר הכל היה אבוד.
שני הדברים שכן איכזבו אותי זה ההרכב וזה שלא עשינו חילופים כבר במחצית,אלונסו החליט לוותר על המשחק ונתן לחוזרים מפציעות ולעוזבים דקות לשחק ולא ממש חיפש לחזור למשחק.
אני חושב שהסטירה הזו עוד תהדהד הרבה זמן בראש של אלונסו ועוד נרוויח הרבה מהמשחק הזה,יש לו עכשיו זמן לשבת עם הצוות ולהסיק מסקנות.
פרופורציות חברים.
ההפסד הזה לכשעצמו לא נורא. זה לא ליגת האלופות, זו מדרגה אחת פחות. ובאמת הטורניר הזה יותר ‘שייך לעונה שעברה’ ולא לעונה החדשה, משפט יפה של צ’אבי אלונסו.
אבל איך ששיחקנו היה נורא ואיום, משפיל. אם אני אכתוב 200 מילה על ההחלטות הקשות של המאמן אתמול - ההרכב וניהול המשחק - זה לא אומר שאני לא חושב שהעתיד יהיה לבן לאט-לאט. צחקנו על אינטר כשהיא ספגה חמישייה בגמר ויכולנו לספוג אפילו יותר שערים. זה היה קל מדי. גם אם עשינו כמו שני גולים עצמיים ופתיחת המשחק הייתה הרסנית. טיבו קורטואה רשם הצלה וחצי ענקיות עוד לפניכן..
הקבוצה לא באמת ניסתה להגיב אלא התחננה בעצם לפ.ס.ז’ שאולי לכבוד העזיבה של לוקה מודריץ’ - תפסיק לשחק, או תשמור רגליים לגמר, או בגלל שחם מאוד וכדומה. לא מקובל. מה ניסינו באמת לעשות אתמול? התקווה הייתה עד שיעבור זעם? שום שינוי..
כשאתה מוביל 1:2 על אלאבס והשעה מאוחרת וכדומה ואתה אומר לעצמך ‘יאללה שייגמר’ כשהשחקנים גם כן כבר חושבים על התמונה לאינסטגרם אז ניחא. אתמול הם חשבו על פוסט ההתנצלות כבר במחצית לדעתי. לא התגעגעתי לתחושה של ‘אני מת שייגמר כבר’. זה היה לי בקלאסיקו הראשון, בסופרקופה, נגד ארסנל..
לצערי בתקופה הקרובה אנחנו נצטרך לחוות עוד ערבים כאלה,השחקנים האלה באים אחרי 4 שנים של שכונה,שנתנו להם לרוץ ולהתנהג על המגרש כמה ואיך שהם רוצים,ייקח זמן לשנות להם את החשיבה ולתרגל את הרעיונות הטקטיים שיהפכו אותנו לקבוצה,הסגל הזה עדיין שבור מנטלית מעונה של תבוסות בקלאסיקו והדחה מביכה נגד ארסנל.
אתמול שיחקנו ללא שחקני הרכש שהצטרפו ושעוד יצטרפו בהמשך,זה לא הסגל שיסיים את הקיץ.
ברצלונה שבוע לפני פתיחת העונה שעברה קיבלה 3-0 בבית ממונאקו,לא בדיוק קבוצה ברמה של פסז׳,כולנו יודעים איך העונה נגמרה,יש עוד הרבה דוגמאות,זה תהליך ואנחנו רק ממש בתחילתו.
עזבו רגע את הטעויות האינפנטיליות בהגנה ואת זה שכבר משנה שעברה היה ברור שאסנסיו הוא לא בלם לרמה של שחקן הרכב בריאל, איך משחק שלם אנחנו פאקינג לא מגיעים למצב אחד נורמלי ליד השער ? וויניסיוס..ואוו..להיפטר כמה שיותר מהר.
יום שחור מאוד – העתיד לבן| אבא שלי שמע על מפגש הצפייה שלנו למשחק ו-וואלה פעם ראשונה זרק לי ‘דור אולי אני אבוא גם’. אמרתי לו – בטח. היה מבסוט מהאוויר, כתב לי הבוקר “דור הכל היה נפלא חוץ מהמשחק, כיף לראות את הקהילה שלכם ואיך מכירים אותך ומכבדים אותך שם”. לפני המשחק עוד התקשקשתי איתכם לגבי הסקר באינסטגרם – איזה חולצה ללבוש. הלכתי על זו של קיליאן אמבפה, פיללתי לערב אחרה (סליחה – ראוליטו).
“פרופורציות” היא מילה שתשמעו הרבה בימים האלה, “תהליך”, והכל נכון, אחלה. מזכיר שכל מילה ביקורתית שאכתוב עכשיו רלוונטית למשחק הזה. אני לא מטיל ספק בצ’אבי אלונסו ובהצלחות שיבואו בקרוב.
ההפסד הזה לשעצמו הוא לא נורא, הכבוד קצת שוב נזרק לריצפה וגם הפסדנו כסף. אבל זו לא ליגת האלופות, זו מדרגה אחת פחות. ובאמת הטורניר הזה יותר ‘שייך לעונה שעברה’ ולא לעונה החדשה, משפט יפה של צ’אבי אלונסו. במבט על חודש שלם אז הרי שיצאנו נשכרים וחזרה לנו התשוקה וחזר החיוך. אבל איך ששיחקנו אתמול היה עצוב-הזוי-משפיל. הרי בשביל להיראות ככה לא צריך מאמן. וקרלו אנצ’לוטי היה חוטף המון על תבוסה כמו אתמול – והיו כאלה.
גם אם פריז סן ז’רמן קבוצה נפלאה שבאמת עושה הכל נכון – קבוצה. הגנה-קישור-התקפה, עם שחקני-על בכל עמדה וניתן רק לקנא בכמה הם רעבים אפילו לחלוץ. אם עוסמאן דמבלה יכול אז ויניסיוס ג’וניור לא? ‘צחקנו’ על אינטר שספגה חמישייה בגמר, אבל מחצית אחת היא החזיקה מעמד. צחקנו גם על אינטר מיאמי ונראינו בדיוק כמוהם.
פיגור 3:0 תוך 24 דקות באמת זרק אותנו אחורה יותר מ-20 שנה. הקבוצה לא באמת ניסתה להגיב אלא התחננה בעצם לפ.ס.ז’ שאולי לכבוד העזיבה של לוקה מודריץ’ - תפסיק לשחק, או תשמור רגליים לגמר, או בגלל שחם מאוד וכדומה. לא מקובל. מה ניסינו באמת לעשות אתמול? התקווה הייתה עד שיעבור זעם? שום שינוי..ואם היינו מפסידים 7:0?
כשאתה מוביל 1:2 על אלאבס והשעה מאוחרת וכדומה ואתה אומר לעצמך ‘יאללה שייגמר’ כשהשחקנים גם כן כבר חושבים על התמונה לאינסטגרם - אז ניחא. אתמול הם חשבו על פוסט ההתנצלות כבר במחצית לדעתי. לא התגעגעתי לתחושה של ‘אני מת שייגמר כבר’. זה היה לי בקלאסיקו הראשון, בסופרקופה, נגד ארסנל..
ההרכב היה מאוד-מאוד נועז, או שאלונסו יצא גאון או קצת אידיוט. אני חושב שזה היה מוקדם מאוד לנסות דבר כזה. אני מקווה שהתפלק לו, משחק אחד נקודתי כדי אולי להפתיע כי אף אחד לא ציפה לזה, זרם על המומנטום והיה פוליטיקאי לערב אחד. כי זה הרכב של קרלו. אלונסו בעצם ויתר על המשך השיטה והדבק ומה שהוא האמין בו. למה?
על שני השערים העלובים שספגנו בהתחלה – אין לאלונסו שליטה. אבל הוא לא שינה כלום, זה הזוי. והוא מאמן שניזון מכל-כך הרבה רעיונות. לא יכול להיות שאין שינוי טקטקי אחרי מה שקורה – ג’וד בלינגהאם קשר מיד, ויניסיוס בצד שמאל. לא יכול להיות שאין חילוף במחצית – הרי גונסאלו נשלח ימינה – ולא נגענו בכדור – והוא פחות שחקן של מתפרצות. אז למה לא דני סבאיוס שיודע להזיז כדור, אולי ברהים דיאס שהוא קשר כנף אמיתי?
מאכזב לראות את שני המנותקים מלמעלה – תרתי משמע. כמה רציתי שיצליח לאמבפה והוא יתן גול גדול, פריצה אחת שלו וזהו. לא יכול להבין את הבטלנות הזו בהגנה כאילו משחקים נגד אייבר. החוכמה היא ללחוץ כשקשה, נגד יריבה טובה. לא נגד רד בול זלצבורג. אנחנו סופגים בקלות, החוסן שלנו נעלם, המנטאליות המנצחת. ובאמת שלא עלינו במטרה ללחוץ. וזה בסדר. אבל הגענו כדי להתבנקר. 80% החזקת כדור לפ.ס.ז’. אני לא זוכר אף מצב שלנו כל המשחק חוץ מהפספוס של ויניסיוס וגם זה מכדור ארוך. או ניסיון של כדור עומק מצד ארדה.
כל התיאוריות על “ביש מזל” הן קצת לא נכונות כי טיבו קורטואה רשם הצלה לא הגיונית עוד לפני הדקה השישית וגם הדף בעיטה מסובבת שכמעט אף שוער בעולם לא עוצר היום (כנראה שמנואל נוייר וג’יאנאלואיג’י דונארומה בהחלט כן).
אני לא רוצה לשפוט שחקנים נקודתית. הקבוצה הייתה אסון כקבוצה. איך אני אגיד מילה רעה על פראן גארסיה שכשל בכל אחד על אחד אבל לא קיבל עזרה וחגגו בצד שלו? איך אני אמתח ביקורת על ארדה גולר כשהוא לא יכול להתמודד עם ז’ואאו נבש או ויטיניה? כבר אמרתי שיש שחקנים שהם יותר במבחן במשחק הזה, והמבחן הגיע מהר מדי והיה קשה מדי.
אבל לשני הבלמים מבחינתי אין מחילה. לא יכול להיות שראול אסנסיו טועה ככה, נגד קבוצה ברמה הזו (היה חייב להיות זהיר פי מאה) אחרי שהוא כבר פישל פעמיים וכל זה תוך שבועיים-שלושה. מאיפה החוצפה הזו והביטחון העצמי המופרז הזה? והייתי גדול הסנגורים שלו. זה עיצבן אותי ברמה של – בא לי לראות את אדר מיליטאו למרות שיש לו את החסרונות שלו והוא רק חזר מפציעה; אנטוניו רודיגר עוד מנוסה ממנו כמובן בהרבה – הוא צריך לדעת מה מצבו הרפואי, ברור שהוא לא מאה אחוז, ובלי קשר את דמבלה הוא לא ינצח במירוץ כנראה. איך אחרי טעות קטלנית כזו מגיעה עוד אחת?
פדה ואלוורדה תמיד הרבה-הרבה יותר טוב מהרמה הממוצעת של הקבוצה. לדעתי היה אחלה בעמדה שלו, כשהיה בקישור חזרה זה גם כן הורגש והייתה תנופה. הפרצוף שלו הזכיר לי את איקר קסיאס המיוסר שאתה אומר לעצמך ‘זה לא הוגן’ בימי שמינית הגמר. חבל שאי אפשר לשכפל אותו.
תמיד מי שאיננו הוא זה שהכי חשוב, אבל הרגיש לי שאדוארדו קמאבינגה על כל מגרעותיו היה חסר במשחק הזה ממש. ברור שהוא סיכון עם הכדור וחסר אחריות אבל הוא מנצח תאקלים, הוא עושה את זה בקלות.
אני מאוד סקרן לראות, לצד זה, את ריאל מדריד במבחן הבא הקשה שלה, בעוד חודשיים-שלושה למשל. אני בטוח שאלונסו לומד ויעבוד ימים כלילות. הוא יצליח לאלף את כולם ולבנות מזה משהו, אבל לגבי הפרימדונות מקדימה? אני סקפטי. ויש לנו צורך עז בקשר מרכזי.
הדבר הנכון שאני יכול לציין לטובה לגבי אלונסו במשחק אתמול – אם אני מתייחס למה שקרה על הקווים ולא לקלאסה שלו בעמדת הריאיונות – זו ההחלטה לגבי העוזבים. טוב מאוד שלוקאס ואסקס שיחק. טוב מאוד שלוקה מודריץ’ שיחק והוא הזיל דמעה. רצינו פרידה אחרת – עם גביע, אבל זה מה יש. איזה אגדה אתה. עוד ארוכה הדרך אל האושר. האללה מדריד, תמיד
-מילה על פ.ס.ז’ - עבודת אימון ענקית של לואיס אנריקה, הם כמו חיילים. באמת שאפשר רק לקנא. כלכך הרבה איכות ומהירות ותיאום ומשחק לחץ. נונו מנדש היה צריך להיות היורש של מרסלו אצלינו. אבל חכו עם אימרות “הקבוצה היסטורית”. גם ברצלונה של פפ לא הצליחה לזכות פעמיים בליגת האלופות. אתם זוכרים שזו הטריטוריה של ריאל מדריד..
לא הבנתי מי אמור לעשות את ההבדל? טרנט?
כל הקישור וההתקפה שלנו בדיוק אותו קישור והתקפה של העונה שעברה.
אתמול ראינו את ויניסיוס לא משתנה, הוא לא יתחיל לרוץ להגנה, הוא לא יתחיל ללחוץ בטירוף בהתקפה.
לצערי גם אמבפה כנראה שלא.
הקשר היחיד עם מוח שהיה לנו בסגל שמסוגל לנווט משחק הוא בן 40 ועבר למילאן.
נראה שלגולר אין את המהירות והאינטנסיביות (או האינטלגנציה) להחזיק מרכז מגרש.
לקורטואה, פדה וג’וד מגיע צוות טוב יותר שעובד עבור הקבוצה ומשקיע.
הלוואי ואני טועה.