מחזור 4 :: שוברים את הנאחס על בטיס עם 1:2 במשחק הבכורה בברנבאו| ויניסיוס ורודריגו

אכן, כששומרים על השאר מיליטאו מצויין.

האשם העיקרי בשער זה קרבחאל, אבל מיליטאו כמו בכמעט כל גול שאנחנו סופגים תמיד שם כדי לתרום את חלקו.

פעם אחת כשהחלוץ הצליח לקבל כדור מפתיע לפניו כשהוא לא בעמדת בעיטה - האשמת את מיליטאו.
למה אתה לא מאשים את הקשר שלא סגר את הכדור היותר צפוי שקיבל קנאלס למצב בעיטה?

פה הבעיה שלי עם הביקורת שלך, לא שהיא לא נכונה, שהיא מצחיקה ומושפעת מהחיבה שלך לשחקן.
מיליטאו במשחק מעולה היום, פעם אחת הקדימו אותו לכדור וגם זה לא היה למצב בעיטה, וזה היה בכדור חוץ…

כל זה לא סותר שלדעתי רודיגר בלם טוב יותר, פשוט שלא מגיע לו הביקורת הזו כשהוא במשחק טוב

גם במפתיע בכל גול שאנחנו סופגים יש את קורטואה שלא עצר את הכדור

מיליטאו בלם מצוין. הוא עדיין צעיר. החלטת בגיל 24 שלא ייצא ממנו כלום אחרי שהוא השתלט על עמדת הבלם והשכיח שחקנים כמו וראן וראמוס.
למה מי היה ואן דייק בגיל 24? כנראה שלא שמעת עליו אפילו

אי אפשר להמשיך עם ההתקפה הזו, לא יעזור שום קישור.
רודריגו או פדה הם לא שחקנים לבנות עליהם למשך עונה שלמה.
בנזמה בירידה תלולה, ויניסיוס לא יכול לבד. זו הולכת להיות עונה קשה בטירוף.

בנזמה חלש מאווווד, ב 70% יכולת של שנה שעברה הוא היה מסיים היום עם צמד קליל. גם מודריץ’ לא משהו בכלל היום.

כל התקפה טובה של בטיס כתוצאה מלחץ לא מתוזמן ולא מוצלח של קרבחאל שהשאיר חור מאחור. מקווה שזה לא עוד מקרה מיצ’ל סלגאדו.

ריאל מדריד קבוצה מאוד אתלטית וחזקה פיזית, בצד השמאלי שלנו היום שיחקו אלאבה, מנדי, קמא ווניסיוס !

משחק טוב מאוד לדעתי, אם לא היום החלש של בנזמה וההחמצות היינו מסיימים עם ניצחון קליל.

צ’ומה וקמא חייבים לשחק כמעט תמיד. צ’ומה מצטיין היום.

מיליטאו ליונייטד בינואר.

הזאר עדיין 0 ו 0, רחוק מ 12 ו 12

אנחנו נראים טוב, והקישור עמוק, אבל לא נחזיק עם שניים וחצי שחקני התקפה שהולכים להישחק עד דק. לא רק בהיבט פציעות - אין את מי להכניס כדי לשנות משהו.
מילא היו מריצים את הזאר.

ניצחנו,שיחקנו טוב ואני מבואס,האימפוטנציה והבזבוז הבלתי נגמר של מצבים בהתקפה כמעט עלתה לנו היום באיבוד נקודות מיותר מאוד,5-1 הייתה תוצאה יותר משקפת למשחק הזה.

בנזמה עדיין לא הגיע לעונה,אבל היום זה נראה משחק ממהתקופות החשוכות שלו ביותר,הרס התקפות,החמיץ,כפה את עצמו,מדאיג.

בצד המעודד-צואמני מוכיח שהוא האיש הנכון במקום הנכון ובזמן הנכון,מפלצת,עושה הכל על המגרש,כל כך מגוון,רכש בינגו.

אחלה משחק מהצד שלנו. בנזמה מאוד חלש, אבל נוכל להתנחם בכך שהוא אמור להשתפר ככל שהעונה תתקדם.
צ’ומאני מפלצת, רכש מדהים. מצער מאוד שלא הבאנו חלוץ מחליף לתת לבנזמה לנוח, אבל אנחנו אמורים לנצח את 4 המשחקים הראשונים בליגת האלופות שזה יקל עלינו מבחינת רוטציה ומנוחה לבנזמה.

רק אני לא אהבתי את הטרוניה שמודריץ’ גרם לצ’ומה כשהוא האט ולא מסר כי השופט שרק לעבירה?
קצת כבוד לשחקן הטוב על המגרש כשאתה בינתיים במשחק חלש.

אולי ככה מרגש יותר לשבור נאחס| זה לא סוד שהתוצאה די מקפחת אותנו, לא בגלל הבעיטות לשער שלא מספרות את הסיפור אלא פשוט כי היו מצבים מעולים, ועדייו אני לא מרוצה. יותר מדי בלאגן בחלק הקדמי וגם אין לנו ממש תוכנית משחק. להעיף כדורים לוויניסיוס, מדי פעם גם צד ימין וזהו-זה. בנזמה גרוע מאוד ואלו לא רק ההחמצות שלו, כל הזמן הקבוצה מנסה להיכנס דרך האמצע, דרך כל ההגנה, דרך הבטן. מילא פעם-פעמיים שלוש, וכשזה מצליח זה הכי יפה שיש - אבל למה לא משחק אגפים? גם אם המגנים עושים רק נזק בהתקפה. על ויניסיוס אני לא יכול להעביר ביקורת, הוא נותן שואו בכל משחק וגם מבקיע.
וקרלו עצמו לא עוצר את הבלאגן, היו דקות של ‘קחו כדור - שחקו!’ וכל אחד מכדרר ועוצר את המולדת. פעם זה רודריגו שהיה חייב למסור, פעם זה ויניסיוס עם רבע שעה בכל משחק, פעם זה קמאבינגה שלא ניצל את הצ’אנס שלו לקיבל נשבע לכם שראיתי את המשחק עם אחד החבר’ה פה מהעבר - בדקה ה-60 אני אומר לו ‘למה קרלו לא מכניס את פדה במקום קמאבינגה המפוזר והמאכזב? ככה הוא לא מאבד פיזיות ואתלטיות’, ואז הגיע הבישול.

אני מאוד מקווה שהשער הזה בדרד’לה - ייתן לרודריגו ביטחון, היכולת שלו בכל הצ’לסי\סיטי לעומת משחקי הליגה זה מדהים. הוא עושה מהלך טוב ואז מהלך רע. זה מדהים שיש לו עשרה שערים בליגת האלופות ורק שמונה בליגה.

אחרי כל משחק ליגה אני עדיין תוהה ביני לבין עצמי האם אנחנו לא מסוגלים להיות קצת יותר טובים ולכבוש קצת יותר גם עם השחקנים האלה שבסגל שלנו, בטח במשחק בית, או שזו התקרה. בטח כשאין גם בנזמה וגם ויניסיוס בכושר טוב. נגד מאיורקה הייתי נותן לאדן הזאר לפתוח בהרכב ולשחק את כל 90 הדקות ואולי גם מרקו אסנסיו, זה סיכון שחייבים לקחת. אני קונה בשתי עיניים את אסנסיו ‘המאכזב’ של העונה שעברה שייתן לנו עשרה שערים.

לא רוצה להקדים את המאוחר, זו רק ההתחלה, לא היו המשחקים הגדולים באמת, אפילו לא פיחואן או דרבי של שריטות בחוץ ובטח שלא שמינית גמר צ’מפיונס - אבל טשואמני מדהים, לא מובן מאליו שהוא משתלב כל כך מהר. בינתיים הרווחנו. הוא יודע איפה לעמוד ותמיד מנצח, יוצא קדימה בביטחון, משחק מהר וכמעט כבש שער אדיר בנגיחה - כמו קאסמירו של פעם. האללה מדריד ויאללה לליאל עבדה!

משהו יפה מהמשחק היום:

https://twitter.com/totalcristiano/status/1566083696913940482

רודריגו ופדה זה בדיוק השחקנים שצריך לבנות עליהם.
מה שלא עושים זה להשאיר בסגל חלוץ אחד בן 35 (אחרי עונה מדהימה, כן, אבל היא היוצאת מהכלל).

אני די בטוח שואן-דייק בגיל 24(וגם בגיל 16 או 8) היה שחקן שיודע לעצור את הכדור קרוב לרגל ולמסור מדוייק מבלי להיכנס לפאניקה וכמעט להתעלף.

ועוד לא דיברתי על משחק הגובה והנפילות המוזרות של הראמוס החדש שלך.

בגלל זה הוא הגיע בגיל הזה לקבוצת על…

בדיוק,חייבים לפתוח יחד,הגיחות של פדה לאגף ימין נותנות לרודריגו אפשרות להיכנס לרחבה ליד בנזמה בדיוק כמו שהם עשו היום בשער השני,בלי פדה בהרכב רודריגו סתם מתבזבז בריצות באגף,בזה הוא הרבה פחות טוב.

קנאלס הגיע בגיל 18 לריאל, אז הוא יותר טוב ממודריץ’ שהגיע לקבוצת על רק בגיל 27 ? :face_with_raised_eyebrow:

מיליטאו בלם מרושל עם טכניקה לקויה, סירה לא חכמה ופאניקה מיותרת, עדיף להודות בזה ולתת לבלמים יותר שכבר יש לנו לפתוח במקומו.

מיליטאו חסר הטכניקה נתן היום לויניסיוס איזה 3 מסירות על 60 מטר בול לחזה,רק אומר…

דרך אגב,הייבוש המוגזם של הזאר ואסנסיו עוד יעלה לנו ביוקר,ביום שנצטרך אותם (והוא לא נראה רחוק כשבנזמה בכושר כזה) והם ייראו גרוע אנחנו כמובן נרד עליהם,אבל מה באמת אפשר לצפות משחקנים שלא רואים דשא? היום יכל להכניס את אחד מהם בכיף במקום בנזמה,מיותר מאוד.

לא, אני רק טוען שלהגיד על בלם נהדר שהבעיה שלו היא שהוא קצת מפוזר, שהוא לעולם לא יהיה טוב יותר היא טענה פשוט שטותית.
אני אהמר על שחקן עם יכולות פיזיות והגנתיות נהדות שנוטה לעשות שטויות ולא על שחקן יציב שפשוט חא מספיק מהיר וחזק.
שחקנים כמו מיליטאו הם בדיוק השחקנים שאני יכול לצפות מהם לשיפור.

יש דברים שאפשר ללמד ויש דברים שלו. השטויות יעלמו עם הניסיון, וגם הלחץ יפחת. את היכולות הפיזיות שלו אי אפשר ללמד.

בקיצור. מיליטאו הוא בדיוק מסוג הבלמים שאני מצפה מהם להשתפר. הוא בשיוק מסוג השחקנים שצריך להמר עליהם, במקום כל מיני שחקנים חכמים יותר אך פחות מוכשרים.

הוא לא מושלם, יש לנו שני בלמים טובים ממנו. אבל אתה מגזים.

באמת ? אני יכול להביא לך מהפרמיירליג 18 בלמים לא פחות חזקים ולא פחות מהירים ממיליטאו, כולם מתאימים לריאל מדריד ?

אי אפשר לשפר נגיעה ראשונה.

במה בדיוק ? יש לו נגיעה ראשונה טובה ? הוא לא אשם לפחות חלקית בגול כמעט כל מחזור מתחילת העונה ?

קודם כל, הוא לא כל כך נוראי טכנית. פחות מפריעה לי הנגיעה הראשונה שלו יותר מאשר שהוא מפשל תחת לחץ הרבה פעמים. הוא משדר פאניקה המון פעמים ולפעמים גם לא קורא נכון מהלכים.

מזכיר שהוא סה״כ בן 24, מתוך שלוש עונות מלאות בקבוצה הוא שיחק באחת וחצי, צריך פרופורציות.
עמדת הבלם במיוחד היא עמדה שהניסיון בה מאוד חשוב. ככל שהוא יצבור יותר דקות ככה הדברים שציינתי למעלה ישתפרו.

מה שכן יש לו ואין להרבה מאוד אנשים, הוא סופר אתלט, הוא אגרסיבי מאוד, המסירות הארוכות שלו לא רעות בכלל, מאוד אנדרייטד בהקשר הזה של קידום משחק. הוא לא ראמוס ולא אלאבה וכנראה שגם אפילו לא רודיגר בהקשר הזה של המשחק שלו, אבל הוא לחלוטין לא רע בזה.

אתה נסחף קצת בביקורת עליו ואני מבין למה, זה מאוד מעצבן לראות אותו משדר פאניקה ולוקח החלטות מאוד אימפולסיביות לצד איבודי כדור תחת לחץ לפעמים.

דווקא ממקרה ויניסיוס לדעתי קיבלנו כולנו שיעור בצניעות. לא בנו את רומא ביום.

וחשוב להגיד, אני לא אומר שהוא הולך להיות הבלם הטוב בעולם. רק שהוא בלם לא רע, ויש לו הרבה מקום להשתפר.

ככל שריאל מדריד תקדים להבין שמיליטאו לא יהיה הבלם טופ שחשבו שאולי יהיה, ככה ההגנה תתייצב והשוער הטוב בעולם יפסיק לספוג בכל משחק. כן, היום הוא לא היה האשם היחיד בשער, אבל כשבאופן קבוע הוא אחד האשמים בכל שער זה אומר משהו.

מעבר לזה, בנזמה חלש באופן מדאיג, וויניסיוס באיזשהו מוד מוזר של שילוב העונה שעברה והעונות שלפני: מבקיע המון, אבל חזר להיות שחקן טיפש ומאוד מאוד מאוד לא יעיל שמבזבז המון כדורים ואנרגיה ללא הצדקה.

וטשואמני בינתיים מרשים. מאוד.