לא, כי הוא לא כזה גרוע כמו שאתה עושה ממנו בשאר הפרמטרים.
בסוף יש סיבה שהוא הגיע לריאל וכל ה18 בלמים הללו לא.
נסכים שלא להסכים על הרמה של מיליטאו. לטעמי מדובר בבלם מצוין שרחוק מלהיות הבעיה שלנו.
אני גם אזכיר שהוא משחק בצד של קרבאחל וואסקז, לא בצד של מנדי.
הוא אולי לא יהיה בלם העתיד של ריאל, אבל הפוטנציאל בהחלט שם. לא חושב שיש בלם שעדיף להמר עליו. לא חושב שפופאנה, אופאמקנו, קונאטה, אראוחו, קונדה, וכל המפלצות האתלטיות הללו עדיפים עליו לצורך העניין…
אבל עזוב, בוא נציע לברסה טרייד, אריק גרסיה על מיליטאו.
אנחנו נרוויח בלם סופר טכני וחכם, והם ירוויחו את המפלצת.
בניגוד לרפאל “מראדונה” וראן שהיה שחקן פותח בקבוצה שלקחה 4 תארי אלופות. אה-הא.
גם אותי מילטאו מעצבן מאוד אבל הקריירה שלו ארוכה ובסה"כ הוא לא כזה נורא. אתה לא תמצא בלם יותר טוב בכזאתי קלות אם בכלל- לצורך העניין דה ליכט הוא מכונת פנדלים ועדיין הוא נמכר בסכום רציני ואחרי מלחמה מצד צ’לסי.
לצד כל המחמאות על הכדורגל היום. אנצלוטי צריך איכשהו להכניס את האזר ואסנסיו לכושר כלשהו. אנחנו מאוד קצרים למעלה. וים כל האהבה לואלורדה (לא הוזכר עדיין בדיון משום מה), לא יכול להיות שהוא יהיה החילוף ההתקפי הבכיר שלנו.
קצת חרה לי האזכור של רפאל ואראן שהיה בסדר גמור עד לעונה האחרונה שלו למעט 2018/19 אולי. בעונת האליפות עם זידאן הוא היה מצוין למרות שמה שנזכור ממנו זה צמד הטעויות נגד מנצ’סטר סיטי. ואראן פשוט היה מדהים מההתחלה ודעך ושאלת המנהיגות ללא סרחיו ראמוס עלתה על הפרק. הוא היה הרבה יותר אחראי, אולי קצת שקט מדי במשחק שלו. אבל אני לוקח את ואראן של פעם על חשבון מיליטאו בלי לחשוב בכלל. לא יקרה כלום אם מיליטאו ייראה ספסל וגם אלאבה יזוז שמאלה. יש על הספסל את נאצ’ו שהוא לא פראייר. “18 בלמי פרמיירליג” זו הגזמה פרועה גם אם מדברים רק על מהירות ופיזיות. מה ששלו - שלו.
דווקא היום אני לא יודע עד כמה הייתי רוצה לראות את הזאר, בטיס משחקת בקצב גבוה ולהזאר אין את זה מעבר לאפס עבודה הגנתית כמובן ודווקא ביום בו קארים חלש ו-ויני מפוזר. גם אסנסיו שחקן די איטי. אבל המשחק נגד מאיורקה זו הזדמנות טובה.
וראן היה בוס בכדורי גובה, סגירה חכמה, תיקולים אלגנטיים, איפה זה ואיפה המרושל שנופל תמיד על הפנים.
הלכתי ובדקתי…
מתחילת העונה ריאל ספגה 4 שערים בליגה, אחד מפנדל מטומטם וקומי של מיליטאו, עוד אחד משבירת נבדל של מיליטאו שבנוסף לא הצליח לחסום את השחקן שלו להבקיע את השער ועוד שער היום שמיליטאו אשם בכ 50%, בגול הרביעי הוא פשוט לא היה על המגרש כדי לפשל.
אז פתח ב 3 משחקים היה אשם בשער ב 100% בשני מקרים ובמקרה השלישי “רק” 50%.
ואני מזכיר שבלם טופ עולמי ישב על הספסל בכל הפאשלות האלה של מיליטאו.
זה רק מבחינה הגנתית נטו, תוסיפו לזה את הנגיעה הראשונה הנוראית שלו ותקבלו בלם שמשחק בקבוצה שהיא 2 רמות מעל הרמה שלו.
זה הגול היחיד שמיליטאו לא היה על המגרש ולכן לא אשם בו, שבירת קו הנבדל של מיליטאו היא מול אספניול.
זו דעה לא כל כך פופלארית אבל אני לא מעריך את וראן כמו השאר. כבלם צעיר הייתה לו האצה מטורפת לגמרי ומיקום טוב אבל הקריירה שלו היא רגרסיה אחת ארוכה, היו לו פיקים טובים אבל הוא די למלם עם טכניקה רעה ו0 יכולת תיקול. אפילו באוויר הוא לא היה משהו למרות גובה וזינוק טובים.
הטעויות מול סיטי לא הזכרון היחיד שלי ממנו אבל הן לגמרי מייצגות את הקריירה שלו במדריד.
מיליטאו כבר עכשיו לא נופל מוראן של הפיק בהרבה והוא משחק בקבוצה הרבה יותר שייקית הגנתית. תשים את מיליטאו בקבוצה כמו אתלטיקו, אינטר של קונטה או צ’לסי וכולם כאן מריירים עליו. שמת את וראן בAftermath שהיה בריאל או ביונייטד, קיבלת בלם בינוני.
עניתי לך על זה כבר:
ציינת כאן את ואן דייק בגיל 24- בשלב הזה הוא בא להתחרות בליגה הסקוטית האימתנית כשותפו של אפה אמבורז שהגיע ממ.ס. אשדוד, משהו אומר לי שהוא לא היה בדיוק ברמה של מיליטאו. גם לא כשהוא חטף מבאר שבע בטוטו טרנר.
אגב בוסים, וראן לא היה מסוגל לתקל. בכלל. השיטה שלו הייתה ללוות שחקני התקפה עם המהירות המטורפת שהייתה לו ועם כל פציעה שהוא עבר היא הפכה פחות יעילה.
באוויר היו לו אחוזים טובים אבל הוא לא ידע לכוון את הנגיחות- לכן הוא בקושי כבש בקרנות ובכללי זה לא כזה עזר שהוא לקח כדורי גובה ראשונים כי הוא לא היה ממחזר פוזישן, בניגוד לטשואמני בינתיים (נגיד).
אתה עושה עוול לרפאל ואראן וזוכר לו את החרא, בהופעת הבכורה שלו בקלאסיקו נגד ברצלונה עם ראול אלביול כשותף בהגנה, הציל שער מהקו וכן הלאה. הוא שיחק לצד סרחיו ראמוס מצד אחד אבל גם עם מגנים הרבה יותר התקפיים מאשר בימינו אנו - דני קרבחאל של אז היה יוצא קדימה והיום על אוטומט לחוץ ה-X והוא מוסר אחורה, על מרסלו אין צורך לדבר בכלל. הסגנון הפרוע ו’הגברי’ של מיליטאו אולי עושה לך את זה, סבבה. “הפיק” של מיליטאו היה עד כה בעיקר נגד ריאל סוסיאדד במשחק החוץ אשתקד ואולי נגד ליברפול ב-1:3 בעונת הגיהנום שלה, זה לא מספיק. מיליטאו הוא לא היה טוב בכלל בכל חצי העונה השני אשתקד, למרות שבגמר זה היה נראה אחרת כשכל הקבוצה במוד הגנה.
שוב, אין ספק שהוא היה יוצא מהכלל בשנים הראשונות שלו- אני לוקח את הגרסה שלו מ2013 על חשבון מיליטאו בכל יום. הבעיה שלו שהוא ידע לשחק בסגנון מאוד ספציפי וכבר אחרי הסשן פציעות בתקופה הפציעה שלו בקריירה הוא לא היה כזה מהיר או טוב.
גילוי נאות, אני בכלל לא מחבב את מיליטאו. הוא המוקד מספר אחת לתלונות שלי כשאני רואה משחקים עם חברים(טוב, אחרי קרוס). אבל כמו שכתבתי הסגנון של הקבוצה לא עושה לו חסד והוא לכל הפחות בלם טוב עם הרבה מרחב שיפור.
גם אלאבה עולה לנו בדי הרבה גולים וגם רודיגר יעלה, ככה זה כשחצי קבוצה משחקת על הרחבה של היריבה.
אני גם חושב שברגע שישחק ליד מיליטאו בלם יותר בסגנון ראמוס מבחינת אגריסיביות ופיזיות הוא יוכל להראות יותר טוב, באופן אירוני הוא די דומה לוראן בתכונות שלו- אי אפשר לעקוף אותו בספרינט והוא טוב בלהציק ולהפעיל לחץ לאורך זמן. הוא צריך “בוס” לידו שינקה את השטויות שלו נקווה שרודיגר הוא כזה.
אף אחד פה לא הפך את מיליטאו לבלם הטוב בעולם, בניגוד לוראן שכן היה כזה לפרקים.
הדיון הוא על פוטנציצאל. דוד ובעיקר טיטי טוענים שאין עם מה לעבוד. אנחנו לא מסכימים עם זה.
מיליטאו רחוק מלהיות מושלם, אבל כשהבעיות של שחקן הן טעויות ולא חוסר יכולת אז זה בדיוק מה שאפשר לעבוד.
אי אפשר ללמד שחקן להיות מהר יותר, אבל בהחלט אפשר לתת לו כאפה כשהוא לא מרוכז ובהחלט אפשר ללמוד להיות רגוע יותר.
אני לא פעם ראשונה נכנס לוויכוח הזה. פעם שעברה הייתי יחסית לבד כשטענתי שצריך להאמין בויניסיוס ושהבעיות שלו הן בהחלט פתירות. נראה לי שצדקתי.
עושים פה עוול למיליטאו ועל זה באתי להגן. הוא בלם מעולה. וכן, גם אני חושב שרודיגר טוב ממנו. אם כל בלם שרודיגר טוב ממנו הוא חסר פוטנציאל אז לא יישארו הרבה בלמים בעולם, אולי לא אף איד פרט לרובן דיאס ולואן דייק.
העוול הוא שמנדי משחק על חשבון אלאבה שמשחק על חשבון רודיגר. מקומו של מיליטאו בהרכב גם במערך האידיאלי של כולנו.
מה זה “כושרם הנוכחי”? כשרפאל ואראן בבית הקברות על שם מנצ’סטר יונייטד שעד לרכישת קאסמירו לא היה לה קשר אחורי נורמלי? הגנה מאולתרת - לצד הארי מגווייר? ליגה חדשה שצריך להסתגל עליה ועונה עם פציעות? יש נסיבות מקלות. ואיך אדר מיליטאו היה נראה שם? בטח שרפא לא נראה כמו בחודשים הראשונים ב-2013. אבל הוא לא נפל. לא ממש ניתחתי את היכולת של הבלם הברזילאי. כתבתי שהציגו פה את ואראן כקרקס וזה לא נכון, זה מאוד הפריע לי. מה זה ‘סשן פציעות’? 44 הופעות, פעמיים 43 ו-41, זה לא מזהיר אבל הוא כן היה שחקן שזמין ובגביע כמעט תמיד נח. ואראן היה מהיר מאוד גם לאחר מכן.
על מיליטאו אמרתי מזמן שהלוואי ויהיה חצי פפה. ברור ש’אפשר לעבוד על זה’ אבל כמה זמן אתה נותן לזה לעבוד על זה? עונה רביעית פה, אוטוטו מאה משחקים. אני בלי קשר חושב שמשחק אחד בחוץ יעשה לו טוב והוא לא צריך להיות באנקר. לשחקנים צריך להיות אופי. מי שלא טוב יכול לרדת לספסל כדי להעיר אותו. לדעתי הוא לא ‘בלם מעולה’, הוא בלם טוב במקרה הטוב. לא רע.
@Tal_rmcf, מצטער, גם ביום הנפל הזה של בנזמה, ביחס לאיך שאסנסיו והזאר נראים (זה לא משנה מי אשם על מה שקרה קודם, מדבר על המשחק היום ואיך הם הגיעו אליו), נגד יריבה טובה יחסית וקצב משחק - לא הייתי מכניס אותם במקום קארים. ממש לא. כן היו צריכים לשחק יותר ב-1:4 על סלטה
נתן עונה אחת כשחקן הרכב וחצי עונה כשחקן הרכב כשראמוס ווראן היו פצועים.
בחצי העונה ההיא היה נהדר ומתגליות העונה.
בעונה שעברה זכה רק באלופות ואליפות.
הוא כבר לגמרי שחקן טופ והוא כבר לגמרי הרבה יותר מ״חצי פפה״.
אתה פשוט נותן יותר מידי כבוד לשחקני עבר…
מה אתה מציע במקום? נאצ’ו? רודיגר על חשבונו ומנדי ממשיך לא לעבור את החצי? לקנות איזה פופאנה ב90M כמו שצ’לסי עשו?
הוא לא כזה גרוע ובטח שלא איזה בלם סתמי ביחס למבחר בפרמיר ליג כמו שטיטי רמז.
הסטנדרט של ריאל מדריד שונה, ברור שוראן הוא בלם מהטופ ויש סיבה שיונייטד רכשו אותו אבל ביחס לבלמי טופ אחרים הוא סתמי ובינוני בעיני והסברתי למה. הכל יחסי.
בנוגע לפציעות- יחסית מוקדם בקריירה היה לו פייז שהיה נפצע הרבה ושם הוא איזה צעד בספרינט שהיו לו בגיל 20 באותו הקלאסיקו.
אחרי בדיקה- שתי פציעות ב13-14 שהשביתו אותו לרוב העונה. זכור לי שהרבה רצו שישתלב במקום פפה אחרי שנראה מעולה בסוף 12-13 והוא לא חזר מהן באותה הרמה ולכן השילוב שלו נדחה באיזה שנתיים.
נאצ’ו לדעתי היה ראוי לפתוח בגמר ליגת האלופות, חד וחלק. הוא לא צריך להיות סילון כמו מיליטאו. כשנאצ’ו משחק אני הרבה יותר שקט, גם בו מזלזלים, כי הוא שחקן בית ולא אכפת לו להיות בלם רביעי. הוא היה מדהים נגד מנצ’סטר סיטי במשחק הגומלין וגם היה מעורב ב-1:2.
לנפנף בזה ש"זכינו בליגת האלופות" זה לא ממש טיעון. טונה מזל והרבה מאוד טיבו קורטואה, הרבה יותר מאשר משחק טוב של מיליטאו. הוא היה טוב בגמר, לגבי זה אני מסכים. פפה היה בלם על כשבמרכז השדה שלנו היה מהמאדו דיארה ולא לוקה מודריץ’ וקאסמירו.
שוב, אנשים לא קוראים את התגובות שלי. אני לא זלזלתי במיליטאו, אני פשוט לא חושב שהוא כזה טוב כמו שעושים ממנו. אני כן מציע שמיליטאו יירד לספסל לפחות למשחק אחד כדי להתאפס. הוא לוקח הרבה יותר סיכונים מאשר ואראן במשחק שלו.
לגבי הפציעות פה אנשים משערים כאילו הם היו בקליניקה עם הצוות הרפואי של ריאל מדריד, אי אפשר להגיד דבר כזה כעובדה. הייתה לו פציעה אחת מחורבנת עם היעדרות ארוכה יחסית וזהו-זה - בשלהי 2012-13 בעטייה לצערנו ראול אלביול פתח בגמר הגביע.
דור, נאצ’ו עם כל הכבוד הוא לא חצי מיליטאו(או וראן). היה לו פיק מדהים בעונה ההיא שהיה טוב והכוכבים הסתדרו- מאז זה לא אותו הדבר. הם נופלים לאותן טעויות ולנאצ’ו אין את היכולת לתקן או לסגור בספרינט כמו הבריזלאי שלנו. יש גם את עניין הציפיות ומיליטאו באמת שיחק חרא בסוף עונה שעברה ועדיין לא הייתי מרכיב את נאצ’ו לפניו מול סאלח ומאנה. אוהב אותו אבל מקומו בספסל.
אין כאן השערות לחדרי חדרים, יש אך ורק את מבחן העין(עליו הפורום והדיונים מבוססים בו). הוא היה סופר מהיר בתחילת הקריירה ודי מהיר בהמשכה, זו השורה התחתונה.
אני חושב שבמקרה של מיליטאו בתשובה מאד פשוטה- הוא בלם לא רע, אפילו טוב ויש מצב שגם ישתפר עוד יותר.
הוא יופי של בלם שלישי ואפילו יכול לפתוח בלא מעט משחקים אבל הוא לא צריך להיות באנקר בקבוצה כמו ריאל מדריד.
אם רודיגר ואלאבה יהיו הפותחים ומיליטאו המחליף הראשון שישחק המון אני מאד בסדר.
אז מבחן העין שלי עקום, לא ראיתי שום בעיה של מהירות אני מפרש את זה כחוסר ביטחון מסוים ממנו הוא סבל דווקא - זה לגבי ואראן. וכנראה שהכוכבים הסתדרו לנאצ’ו הרבה מאוד פעמים. על איזו עונה אתה מדבר? כשהוא שיחק במשחקים חשובים גם בעונת הדאבל? כשהיה המגן לשעה בגמר 2018 אחרי שקרבחאל ירד בדמעות? או לעונה שעברה שהוא היה נהדר גם בעוד משחקים? הוא לא צריך לצאת למעלה ללחוץ, עם זה אני מספיק. אבל הוא גם לא צריך לרוץ כמו טאז בדומה למיליטאו. הוא יודע יותר טוב איפה לעמוד, לוקח פחות סיכונים, הוא שחקן חכם ממנו. נאצ’ו היה בכושר טוב מאוד ומיליטאו בכמה חודשים ירודים.
אגב, לא אמרתי שרפא הבלם הכי טוב בעולם או בין החמישה הטובים. אבל ההשוואה היא למיליטאו שהוא רחוק מלהיות בלם יוצא דופן. בינתיים הוא אתלט יוצא דופן.