אתה מתלונן שלא קוראים את התגובות שלך אבל אתה מעוות כאן את דבריי. לא כתבתי בתגובה אחת שוראן לא מהיר- הוא היה מהיר יותר כשחקן צעיר והמהירות שלו דעכה עם הזמן בדומה ליכולת שלו שהייתה מבוססת עליה דרמטית.
נאצ׳ו לא מתמקם כזה טוב ואם מיליטאו עם מיקום טוב היה יכול למנוע את השער היום נאצ׳ו לא היה מתקרב בכלל לבורחה איגלאסיס, הוא לא מספיק גבוה או חזק.
העונה שהכוכבים הסתדרו- העונה שהוא שיחק הרבה בהרכב ביכולת טובה וזכינו באלופות והתחיל הבאזז סביבו והטייטל של ה״בלם הרביעי הטוב בעולם״. 16-17 לדעתי. כל העונות מהתקופה הזו די התערבבו לי.
ברור שהוא היה בלם טוב גם בשאר הזמן אבל זה היה פיק של כמה חודשים בהם הוא באמת לא נפל משום בלם אחר שלנו.
אין לי מושג איך באים למיליטאו בטענות אחרי המשחק היום, נתן משחק על.
גם הטענות לקמא לא מובנות לי. אמנם שיחק בהילוך ראשון כמו כל הקבוצה אבל לא היה רע בכלל.
ויני ורודריגו, גם הם עם משחק רגוע, סידרו כמה מצבים בעיקר לבנזמה שלא היה מאופס וכבשו. מחצית ראשונה גדולה של ויני.
אני מקווה שקצב המשחק הנמוך שאנחנו משחקים יבוא לידי ביטוי לקראת סוף העונה. שנה שעברה זה השתלם לנו. בינתיים אנחנו כנראה נמשיך לראות משחקי נקסט קלאסיים שבהם אנחנו בעיקר מנסים למרוח את השעון ולצאת עם תוצאה.
דיברתי ספציפית על המשחק היום.
זה שהוא לא הגיע ראשון לכדור זה קורה לא פעם בכל משחק, וזה בסדר כל עוד שהשחקן שמקבל את הכדור נמצא עם הגב לשער. הבעייתיות בגול הזה היא שקנאלס היה שם חופשי לגמרי ואף אחד לא היה שם לסגור אותו. הייתה לנו טיילת ברחבה וזו הבעייתיות בגול שקיבלנו.
אני בד"כ די מבסוט ממדיניות מכירות השחקנים של הקבוצה. כמעט תמיד אנחנו מוכרים את השחקנים שלנו בדיוק בזמן הנכון - בין אם מדובר בכוכבים ממש לפני תחילת הירידה שלהם, ובין אם מדובר בכשרונות פוטנציאליים שמזהים בדיוק בזמן שהם כבר לא יתממשו. וגם אם אפשר להתווכח קצת על המחיר, בגדול אנחנו מקבלים מחירים הוגנים למדי.
אבל מישהו צריך לבדוק אם פלורנטינו מכניס בטעות סעיף בחוזי המכירה, שאומר שכל שחקן שאנחנו מוכרים חייב לכבוש נגדנו.
נ.ב. גם הבישול של פדה היום מוכיח שהוא תוקף בדיוק כמו מגן ימני. מאוד מקווה שאנצ’לוטי ינסה אותו שם מתישהו.
אבל אף אחד לא עשה ממנו כזה טוב.
לא אמרנו עליו מילה עד שלא זלזלו בו והפכו אותו פה לראול אלביול. גם איש מכל תומכיו פה לא הפך אותו לבלם על.
הטענות לטובתו היו כאלה:
הוא לא היה אשם בגול.
הוא עם פוטנציאל להפוך לבלם על.
הוא בלם טוב סך הכל.
כאילו בגלל שמישהו ממש ירד על היכולת שלו ואני באתי להגן עליו ישר ההנחה היא שאני חושב את ההפך הגמור. אבל זה לא ככה, הדעה שלי עליו פשוט לא קיצונית. אני מאמין בו שהוא יכול להשתפר כי החסרונות שלו ברי שיפור וחסרונות שבאים ברובם ביחס די ישר לגיל ולניסיון.
כן זו בדיחה כי אתה מפיל את האשמה על השחקן הרביעי בהיררכיית האשמים.
כתבת קצת על קרבאחל כדי לצאת מידי חובה.
לא כתבת מילה על קאמבינגה כי הוא השחקן שאתה הכי מפרגן לו על הכל. שלא תטעה, אני אוהב את קאמבינגה לא פחות ממך וגם אני רציתי אותו ואת הקישור האתלטי מהרגע, פשוט אני אובייקטיבי יותר כלפיו. להזכירך אני מראשוני הקוראים לקישור אתלטי עוד הרבה לפני המשחק מול צ׳לסי. איפושהו בזמן בו ממש תמכתי בקובאצ׳יץ׳ להרכב, פשוט טעיתי בדמות השחקן הנכון לתפקיד.
אז בגלל שקרבאחל זה האובייס, וכי קאמבינגה מוגן בשרשרת חסינות אצלך, הפלת את האשמה על הבא בתור בהיררכיה (גם פתרת את קורטואה שנתן לכדור לא קשה מידי לעבור לו בין הרגליים).
שלא תטעה, אני לא חושב שקורטואה אשם. האשמה היא של קרבאחל וקאמבינגה שלא סגרו את קנאלס. אחרי זה אפשר למצוא הרבה דברים לא מושלמים בדרך לגול מעבר לקורטואה ומיליטאו.
טענה מבוססת העובדה המאוד מוסברת של משתמש בפורום שחושב שלרודיגר זה לא היה קורה. הוכחה מתמטית.
לפי המתמטיקה לפיה:
גרימת פנדל + שער בגלל נבדל שרודיגר שבר + שער בו קאמבינגה וקרבאחל אשמים = 3
בנתיים רודיגר ומיליטאו אשמים באותו מספר שערים וזאת למרות שמיליטאו שיחק פי 2 דקות.
עדיין לדעתי רודיגר צריך לפתוח, פשוט טיפה הוגנות.
אגב, אני רוצה להגיד מילה טובה לסבאיוס.
הבחור לא פראייר. לוחם לא קטן ומשחק מאוד טוב. אני מבסוט על הקרדיט אותו הוא מקבל. משום מקום ובכלום כסף קיבלנו יופי של שחקן סגל.
בסדר אבל באותו הזמן יתר הבלמים שלנו היו פפה שגם בגיל 40 בפורטו הוא נראה די טוב, סרחיו ראמוס, רפאל ואראן. אז זה אומר הרבה ‘לא נופל מהבלמים שלנו’. למיליטאו אין שום יתרון על נאצ’ו חוץ מהפיזיות. הוא בטח לא קורא משחק יותר טוב ממנו, הוא יותר פזיז ממנו ומשחק באש, סומך על המהירות שלו ולפעמים אנחנו אוכלים אותה. הוא גם רדום ולא מרוכז פעמים רבות. פשוט את נאצ’ו לוקחים כמובן מאליו, זה הכל. את שיא ההופעו שלו רשם נאצ’ו בזכייה השלישית ברציפות בצ’מפיונס וגם אשתקד היו לו 42 הופעות ולמעט משחק עלוב נגד דמבלה הוא היה טוב.
לא רואה שום הבדל במהירות אצל רפאל ואראן בתקופה שלו אצלנו. הוא פתח מדהים ובהמשך באה קצת נסיגה, אולי היה קשה לו עם הציפיות. ואראן גם בעונה הפחות טובה שלו היה מנצח הרבה מאוד מאבקים כמו מיליטאו עכשיו, פשוט אנשים זוכרים פחות משחקים מלאים מ-2017 וגם מ-2020.
-בנושא אחר, רודריגו, אני לא יכול להחמיא לו על אתמול ולהגיד שזה ‘משחק טוב’. אחלה שער ניצחון ואני באמת קונה תסריט כזה כל שבוע. אני גם לא מצפה שיהיה ויניסיוס כי הוא לא. לא בדריבל, לא בתעוזה, גם לא באיבודי הכדור, בסדר. אבל במשחק בית רודריגו שקיבל את הכדור חייב לבעוט יותר לשער ולהיות יותר בטוח. הייתה החמצת העונה של בנזמה, רודריגו עשה את התרגיל הקבוע של שככה הוא בישל נגד סיטי ב-2020- לוקח את הכדור לרגל שמאל כאילו הוא חותך לאמצע ובסוף זורק אותו מהר לצד ימין ומשיג תמיד יתרון מהירות על השומר שלו. הסטנדרט שלנו בהתקפה ל"משחק גדול" או אפילו ‘משחק טוב’ ירד משמעותית.
חשבת פעם על האפשרות שמיליטאו נממצא תמיד באזור כשאנחנו חוטפים גולים בגלל שהוא נמצא בצד של קרבחאל שהוא כבר חצי שחקן עבר?
כרגע הוא הבעיה הכי גדולה שלנו בהגנה,עוברים אותו כמו מים,פגיע מאוד במשחק הגובה וכבר לא תורם כמעט להתקפה.
כבר השלמתי עם זה שאת המגן הימני הטוב בעולם לא נראה משחק בעמדתו הטבעית בקרוב(ואלוורדה),אבל אפשר לנסות שם את רודיגר או מיליטאו במשחקים נגד יריבות התקפיות,מאמין שיהיו לא פחות טובים מקרבחאל וגם לא נהיה כל כך מאויימים מכל כדור גובה שמוגבה לאזור,נגד יריבות קטנות אפשר להמשיך עם רוטציה בין לוקאס לקרבחאל.
רודריגו לא כמו ויני שמושך את כל האש אליו ומבקש את הכדור בכל התקפה אבל בכל זאת בכל משחק הוא שווה 2-3 מצבים לגול.
אתמול כמובן היה השער שלו וגם את המהלך המעולה מצד ימין שהיה חייב להסתיים בבישול לבנזמה.
אם ויני היה צריך לשפר את קבלת ההחלטות והסיומת רודריגו צריך בעיקר להיות עוד קצת דומיננטי, הוא לגמרי בדרך לשם לדעתי.
עוד נקודה אחרי המשחק קרלו אנצ’לוטי אמר: “אנחנו לא ‘נהרוג’ את קארים בנזמה”, יעני שהוא כן יקבל את המנוחות להן הוא נחוץ וכן הלאה. והנה הסטטיסטיקה מראה שבנזמה שיחק את מלוא 450 הדקות העונה, אפילו ויניסיוס ג’וניור נח לכמה דקות פה ושם (436 דקות). אין אף שחקן שדה עם 100% אצלנו. היה אפשר להוציא אותו מיד אחרי שעשה 0:2 בסופרקאפ האירופי - המשחק היה גמור, וגם ב-1:4 על סלטה כשהשער הרביעי הגיע בדקה ה-66, וזו הזדמנות נפלאה הייתה לשחקני הספסל כמו מרקו אסנסיו ואדן הזאר שנצטרך אותם בהמשך. אסנסיו כבש 12 שערים אשתקד. הוא לא יהיה כוכב, הוא לא גלאקטיקו, אף אחד לא יבכה כשיעזוב בקיץ - אבל הוא טוב כשחק סגל.
גב, אתה חוזר על כך בפעם השלישית כבר, זה שתחזור על משהו עוד ועוד לא יהפוך אותו לעובדה.
על קרבחאל כתבתי שהוא שחקן גמור, אין לי צפיות ממנו וכבר כתבתי שאני מעדיף את פדה וואסקז על פניו בהרכב, זה שהוא אשם בשער לא מפתיע ולא צריך הסבר.
קמאבינגה שמר מצויין על השחקן שלו, ואז שם לב שקרבחאל איבד את השחקן שלו וניסה לבוא לעזור ולא הספיק, האשמה שלו היא שולית, כי את המוטל עליו הוא עשה.
מיליטאו עשה טעות קשה, הוא נתן לחלוץ שלו להתמקם ולשים גוף עליו בתוך הרחבה בכדור חוץ מה שאיפשר לו להוריד כדור לקנאלס, זה טעות של מתחילים ולא מתאים לבלם שאמור להיות העתיד של ריאל מדריד, הבעיה שזה לא מקרי, הוא מתקשה מאוד בסגירות כאלה.
במתטימטיקה יש דבר שנקרא סטטיסטיקה והסתברות שבעזרתה אפשר להסיק מניסויי עבר מה ההסתברות שמאורע מסויים יתרחש, אז אם ניקח את אירועי העבר הדומים שרודיגר ומיליטאו היו מעורבים בהם ניתן להסיק בקלות שההסתברות שרודיגר יעשה את אותה טעות היא נמוכה משמעותית מזה של מיליטאו, ובכך קיבלת הוכחה מתימטית.
בגלל שההסתברות שרודיגר(ואלאבה) יטעה במקרים דומים נמוכה משמעותית מזה של מיליטאו הופכת אותו לבלם על שעדיף משמעותית על מיליטאו שההסתברות שהוא ימעד ויפול על הפנים היא די גבוה אפילו יחסית לשחקן חובבן ושמנמן שמשחק להנאתו בימי שישי בערב בדשא הסנטטי השכונתי.
אם נוסיף לזה את הפאניקה שאוחזת בברזילאי כל פעם שהוא מקבל את הכדור והכדורים הלא נוחים שהוא מחזיר לקורטואה כל פעם שהוא נלחץ או את החלליות שהוא שולח לשום מקום נגיע למסקנה שמקומו לא בריאל, וכן, כשיש לו המון זמן לכוון לפמים הוא מוציא מסירות מצויינות.
בפנדל שרודיגר שבר מיליטאו לא היה על המגרש, אז אני לא מבין איך אפשר להאשים את מיליטאו בזה…אבל בשבירת הנבדל שמיליטאו עשה מול אספניול והוסיף חטא על פשע ולא הצליח לחסום את החלוץ שלו שהבקיע מאותו שבירת נבדל מיליטאו בהחלט אשם.
אני כותב זאת פעם בחודש, כתבתי רק לפני שבוע אבל כבר התחלנו חודש חדש אז מרשה לעצמי לכתוב שוב, אני מת על סבאיוס.
חשבתי על זה, אבל 3 השערים שהוא גרם -
נגיעת יד קומית ומגוחכת שלא קשורה לקרבחאל.
שבירת נבדל ואז לא הצליח למנוע מהחלוץ שלו להבקיע, הספרדי לא אשם.
לא הצליח למנוע מהחלוץ שלו להתמקם לפניו בהוצאת חוץ, טעות אישית, זה שקרבחאל לא סגר את השחקן שלו לא אשמת מיליטאו.
וכמובן שקרבחאל הוא השחקן הכי חלש בהרכב שלנו, אין שום סיבה שיפתח בהרכב, פדה, רודיגר, מיליטאו, נאצ’ו וגם ואסקז עדיפים עליו בתפקיד המגן הימני.
קרבחאל היה מעולה בגמר ליגת האלופות לפני 4 חודשים וקיבל את הציון 9 מרוב האתרים הנחשבים. איך אפשר להגיע מזה לגמור ב 4 חודשים?
לא גומרים ומחיים שחקנים בגלל טעויות, זה חלק מהמשחק - טרנט אלכסנדר ארנולד נראה כמו תמהוני באגף הימני של ליברפול כבר חצי עונה ואף אחד לא הספיד אותו. די עם הקיצוניות כדורגל זה לא פוליטיקה ישראלית
החריג מהנורמה היתה התצוגה שלו בגמר, ובאופן כללי - אסור להסתנוור מההתעלות שלו בחלק מהנוקאאוט. אני חולה על דני, הוא מהשחקנים המרגשים שראיתי, אבל כבר שנה לפחות שהוא משחק רע. זה כבר לא זה.
זה טבעי שדני קרבחאל יתקשה מאוד מול קיליאן אמבפה למשל בצמד המשחקים כשרוב הזמן מרקו אסנסיו לא עוזר לו. כמובן שהגמר הייתה התעלות שלא מספרת את סיפור השנתיים האחרונות. לתחושתי, ואולי אני מגזים - קרבחאל נהיה נטל במשחק ההתקפה. הוא פחות מהיר, הוא אפילו לא מנסה! כדור כמו שהוא הרים נגד מנצ’סטר סיטי כשאסנסיו הסיט ורודריגו נגח - זה לא קורה. הוא ישר מוסר אחורה ולא מנסה לעבור שחקנים. אפס ביטחון עצמי בהתקפה. בהגנה הוא קצת פחות אנרג’ייזר, אבל הוא דיבר על זה פעם, סגנון המשחק הטאזמני שלו היה גם כן גורם לפציעות. כלומר, בהגנה אני עדיין די סומך עליו. התקפית אני רוצה לזרוק משהו על המסך.
אתם מאוד ממהרים למחוק שחקנים, קרבחאל הוא נכס באגף גם אם המהירות זה לא מה שהיה פעם. הוא ולוקאס ברוטציה עם פדה ואלורדה כגיבוי חירום זה הרבה יותר ממה שצריך.
דווקא בחוד אני לא כל כך רגוע עם חלוץ אחד טוב ככל שיהיה. אנחנו צריכים שם גיבוי והזארד הוא לא הפתרון.